Litecoin εναντίον Ethereum: Ποια είναι η διαφορά;

Αυτός ο οδηγός ετοιμάστηκε για να εξηγήσει τις διαφορές μεταξύ Ethereum και Litecoin. Από την πλευρά του Ethereum, θα καλύψει τα ακόλουθα θέματα: τι είναι το Ethereum, πώς η Ethereum χρησιμοποιεί έξυπνες συμβάσεις για να δημιουργήσει περισσότερες περιπτώσεις χρήσης από άλλα νομίσματα που βασίζονται σε blockchain, την ιστορία του Ethereum και λίγα για την Enterprise Ethereum Alliance.

Μετά την ενότητα σχετικά με το Ethereum, θα προχωρήσω στο Litecoin. Το Litecoin είναι λίγο πιο εύκολο να γίνει κατανοητό, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερα να καλύψουμε. Θα δούμε τι είναι το Litecoin, την ιστορία του Litecoin και τον λόγο που δημιουργήθηκε πρώτα!

Μετά από κάθε εξήγηση, θα υπάρχει μια ενότητα που θα συγκρίνει το Litecoin εναντίον Ethereum. Αυτό θα περιλαμβάνει μια ματιά στις διαφορετικές τεχνολογίες πίσω από κάθε κρυπτογράφηση. Έχω συμπεριλάβει επίσης ένα γράφημα σύγκρισης Litecoin έναντι Ethereum.

Τέλος, υπάρχει μια ενότητα σχετικά με τη χρήση κάθε τεχνολογίας για πληρωμές. Αυτό θα εξετάσει το Litecoin εναντίον Ethereum μόνο από άποψη νομίσματος. Θα συγκρίνει τους χρόνους συναλλαγής και το κόστος κάθε ψηφιακού νομίσματος. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για το Litecoin εναντίον Ethereum όταν προσπαθείτε να επιλέξετε ποιο νόμισμα θα χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε για αγαθά ή υπηρεσίες στο διαδίκτυο..

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν είστε ήδη εξοικειωμένοι τόσο με το Litecoin όσο και με το Ethereum και θέλετε απλώς να δείτε πώς συγκρίνονται μεταξύ τους, μεταβείτε στο Litecoin εναντίον Ethereum: Σύγκριση τεχνολογιών.

Μέχρι το τέλος αυτού του οδηγού, θα πρέπει να κατανοήσετε τα εξής:

  • Οι διαφορές μεταξύ Ethereum και Litecoin
  • Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός
  • Πώς ξεκίνησαν
  • Γιατί δημιουργήθηκαν
  • Λίγο για τη χρήση τόσο του Litecoin όσο και του Ethereum

Στη συνέχεια, θα ολοκληρώσουμε τα πράγματα με ένα σύντομο συμπέρασμα σχετικά με το Litecoin εναντίον Ethereum.

Ως συνήθως, έχουμε πολλά να περάσουμε.

Λοιπόν, ας μην χάνουμε άλλο χρόνο και πηδήξουμε αμέσως σε αυτό!

Litecoin εναντίον Ethereum: Τι είναι το Ethereum?

Το Ethereum είναι ένα δημόσιο blockchain που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) σε αυτό. Όπως το blockchain Bitcoin, το Ethereum έχει το δικό του φυσικό νόμισμα ή νόμισμα. Αυτό ονομάζεται Ether (ETH). Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν εσφαλμένα τον όρο Ethereum για να περιγράψουν τόσο το νόμισμα όσο και το ίδιο το δίκτυο.

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Προς το παρόν, το δίκτυο Ethereum είναι ασφαλές χρησιμοποιώντας ένα πρωτόκολλο PoW (Proof-of-Work). Αυτό είναι το ίδιο με το Bitcoin. Το PoW απαιτεί προηγμένους υπολογιστές για την επίλυση περίπλοκων μαθηματικών προβλημάτων.

Αυτοί οι υπολογιστές είναι γνωστοί ως ανθρακωρύχοι. Εάν είστε εξοικειωμένοι με την κρυπτογράφηση, πιθανότατα έχετε ακούσει τον όρο ανθρακωρύχοι!

Οι ανθρακωρύχοι επαληθεύουν συναλλαγές μπλοκ στο Ethereum blockchain (επιλύοντας μαθηματικά προβλήματα) και ανταμείβονται για την υπηρεσία τους στο Ether. Επίσης, ελέγχουν ότι οι καταχωρίσεις στο blockchain ακολουθούν τους κανόνες του δικτύου. Αυτό το σύστημα είναι πολύ ασφαλές, αλλά χρησιμοποιεί πολλή ηλεκτρική ενέργεια επειδή η εξόρυξη είναι πολύ, πολύ απαιτητική.


Ο αιθέρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως το Bitcoin, ως διαπραγματεύσιμο νόμισμα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να πληρώσει για πράγματα. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Bitcoin, το Ether μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία ορισμένων λειτουργιών στο dApps. Για παράδειγμα, όταν δημιουργείτε ένα διακριτικό στο blockchain Ethereum ή χρησιμοποιώντας έξυπνο συμβόλαιο, ο προγραμματιστής ή ο χρήστης πρέπει να πληρώσει το δίκτυο στο Ether (ETH).

Έξυπνες συμβάσεις

Το δίκτυο Ethereum διαφέρει επίσης από το Bitcoin, επειδή είναι δυνατό να δημιουργηθούν έξυπνα συμβόλαια χρησιμοποιώντας το. Μπορείτε να σκεφτείτε τα έξυπνα συμβόλαια ως προγραμματιζόμενα χρήματα. Τα έξυπνα συμβόλαια είναι προγράμματα που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας κώδικα υπολογιστή. Επιτρέπουν στους χρήστες να μεταφέρουν αξία μεταξύ τους χωρίς τη χρήση μεσάζοντος. Τα έξυπνα συμβόλαια θα μεταφέρουν αυτόματα το περιουσιακό στοιχείο όταν πληρούνται οι όροι της σύμβασης.

Ένα απλό παράδειγμα έξυπνης σύμβασης χρησιμοποιείται όταν οι προγραμματιστές κάνουν αρχικές προσφορές νομισμάτων στο blockchain Ethereum. Η αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) είναι ένας τρόπος χρήσης έξυπνων συμβολαίων και κρυπτονομισμάτων για τη συγκέντρωση χρημάτων για μια νέα ιδέα.

Η εταιρεία πίσω από την ιδέα θα δημιουργήσει μια λευκή βίβλο που θα εξηγεί το σχέδιό τους και ζητούν από οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ιδέα να αγοράσει ένα διακριτικό που θα χρησιμοποιηθεί τελικά από την εφαρμογή.

Σημείωση: Ορισμένα διακριτικά δεν έχουν καμία χρήση στην εφαρμογή που δημιουργήθηκε για την ιδέα και αντ ‘αυτού χρησιμοποιούνται μόνο για οικονομικό κέρδος κ.λπ., αλλά μερικά κάνουν. Εκείνοι που δεν έχουν καμία χρήση στην εφαρμογή είναι γνωστοί ως «διακριτικά ασφαλείας», ενώ οι τελευταίοι είναι γνωστοί ως βοηθητικοί διακριτικοί. Ωστόσο, δεν υπάρχει λεπτή γραμμή μεταξύ τους, καθώς ορισμένα βοηθητικά διακριτικά έχουν χαρακτηριστικά ενός διακριτικού ασφαλείας.

Τα διακριτικά κλειδώνονται σε ένα έξυπνο συμβόλαιο που δημιουργείται χρησιμοποιώντας το δίκτυο Ethereum. Το έξυπνο συμβόλαιο θα δηλώσει ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός κουπονιών θα καταβληθεί για κάθε μονάδα του Ether που λαμβάνεται.

Όταν ληφθεί ο Ether, τα διακριτικά αποστέλλονται αυτόματα στη διεύθυνση του συνεισφέροντος. Δεν απαιτείται τρίτος να πει ότι τα κουπόνια θα σταλούν. Όλα γίνονται χρησιμοποιώντας τον κωδικό υπολογιστή!

Τα έξυπνα συμβόλαια έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι αδύνατο να αλλάξουν όταν έχουν συμφωνηθεί από τα μέρη που τα χρησιμοποιούν. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αφαιρέσουν τους μεσάζοντες από πολλούς διαφορετικούς τύπους συναλλαγών. Ένα παράδειγμα είναι η πώληση ενός σπιτιού…

Συνήθως, όταν οι πράξεις σε ένα ακίνητο αλλάζουν χέρια, απαιτούνται ακριβά νομικά τμήματα για να βεβαιωθείτε ότι τηρείται η σύμβαση. Χρησιμοποιώντας έξυπνες συμβάσεις, δεν χρειάζεται να συμμετέχετε δικηγόροι στη διαδικασία.

Φυσικά, αυτό σώζει όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται τόσο χρόνο όσο και χρήματα. Σε τελική ανάλυση, τα στρώματα δεν είναι γνωστά για το ότι είναι φθηνά!

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης δίπλα-δίπλα

Το Ιστορικό του Ethereum

Η ιδέα του Ethereum χρονολογείται από το 2013. Ένας νέος εμπειρογνώμονας κρυπτογράφησης και κωδικοποιητής που ονομάζεται Vitalik Buterin πίστευε ότι το Bitcoin χρειάζεται περισσότερες λειτουργίες από ένα ασφαλές σύστημα ψηφιακού χρήματος. Υποστήριξε ότι η προσθήκη γλώσσας προγραμματισμού στο Bitcoin θα επέτρεπε την ανάπτυξη εφαρμογών σε αυτό. Η κοινότητα Bitcoin διαφωνούσε σε μεγάλο βαθμό. Αυτό οδήγησε τον Buterin να δημιουργήσει το δικό του blockchain.

Στις αρχές του 2014, ανακοινώθηκε το έργο Ethereum. Ο Buterin ενώθηκε με τους Mihai Alisie, Anthony Di Iorio και Charles Hoskinson. Αυτή η πρώιμη έκδοση της ομάδας Ethereum άρχισε να εργάζεται πάνω στην ιδέα όλο το 2014 μέσω μιας εταιρείας που ονομάζεται Ethereum Switzerland GmbH. Δημιούργησαν επίσης τη μη κερδοσκοπική οργάνωση – το Ίδρυμα Ethereum.

Το έργο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015. Το ίδρυμα είχε «προ-εξορύξει» 11,9 εκατομμύρια ETH για πώληση σε πιθανούς επενδυτές. Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα παραδείγματα ενός ICO Εκείνοι που ήθελαν να επενδύσουν έστελναν το BTC στο ίδρυμα και θα λάβουν ένα καθορισμένο ποσό των νέων κερμάτων Ether.

Σε αυτό το στάδιο, κάθε νόμισμα αξίζει λιγότερο από $ 1. Εάν κάποιος από τους αρχικούς συνεισφέροντες τους κρατούσε μέχρι σήμερα, θα ήταν πολύ ευχαριστημένοι με την επένδυσή τους!

Το Ethereum είναι μια πλατφόρμα λογισμικού που αλλάζει συνεχώς. Οι πρώτες εκδόσεις του λογισμικού ήταν λάθη και ασταθείς. Η πρώτη έκδοση που θεωρήθηκε σταθερή εμφανίστηκε τον Μάρτιο του 2016! Ήταν γνωστό ως “Homestead”.

Το Homestead ακολουθήθηκε από την τρέχουσα έκδοση της πλατφόρμας λογισμικού Ethereum τον Οκτώβριο του 2017. Αυτό ονομάζεται Metropolis.

Η τελική έκδοση θα είναι γνωστή ως “Serenity”. Στο Serenity, θα υπάρξει μια αλλαγή από το σύστημα Proof-of-Work (PoW) που ελέγχει τις συναλλαγές σε αυτό που ονομάζεται Proof of Stake (PoS).

Αντί να χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες υπολογιστικής ισχύος και ηλεκτρικής ενέργειας, σε ένα σύστημα Proof-of-Stake, οι χρήστες που κατέχουν μεγάλες ποσότητες συναλλαγών ελέγχου Ether.

Εάν παραβιάσουν τους κανόνες του δικτύου με οποιονδήποτε τρόπο, αφήνοντας κάποιον να στείλει το ίδιο ETH δύο φορές, για παράδειγμα, ο χρήστης που ποντάρει το νόμισμά του θα χάσει τον Ether. Αυτό διασφαλίζει την τήρηση των κανόνων.

Enterprise Ethereum Alliance

Κατά τη διάρκεια του 2017, ο ενθουσιασμός άρχισε να αυξάνεται γύρω από το Ethereum. Αυτό συμβαίνει επειδή το Enterprise Ethereum Alliance (ΕΟΧ) ανακοινώθηκε. Ο ΕΟΧ αποτελείται από πολλές διαφορετικές εταιρείες. Πολλά από αυτά είναι ονόματα νοικοκυριών. Αυτές οι εταιρείες συμπεριλήφθηκαν στη συμμαχία επειδή ενδιαφερόταν να εξετάσουν πώς η πλατφόρμα λογισμικού Ethereum θα μπορούσε να ωφελήσει τις βιομηχανίες τους.

Είναι κατανοητό ότι οι Toyota, Samsung, Microsoft, JP Morgan, Intel και Deloitte λένε ότι ενδιαφέρονται για το έργο αύξησαν τη ζήτηση για το διακριτικό Ether.

Κατά τη διάρκεια του 2017, αυξήθηκε από τιμή περίπου 8 $ ανά ETH στις αρχές Ιανουαρίου σε υψηλότερα από 800 $ στα τέλη Δεκεμβρίου 2017. Στη συνέχεια, έφτασε τα 1.400 $ ανά ETH τον Ιανουάριο του 2018!

Όπως μπορείτε να δείτε από τις παρακάτω εικόνες, υπάρχουν μερικά πολύ εντυπωσιακά ονόματα στον ιστότοπο Enterprise Ethereum. Δεν προέρχονται από τον χρηματοοικονομικό και τεχνολογικό τομέα!

Εταιρικός ιστότοπος και λογότυπο εταιρειών Ethereum που υποστηρίζουν Ethereum

Litecoin εναντίον Ethereum: Τι είναι το Litecoin?

Το Litecoin είναι πολύ διαφορετικό από το Ethereum. Έχει πολύ περισσότερα κοινά με το Bitcoin από ό, τι το Ethereum.

Το Litecoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα με την πραγματική του έννοια. Σε αντίθεση με την πλατφόρμα λογισμικού Ethereum, δεν υπάρχει δεύτερο επίπεδο ανάπτυξης εφαρμογών στο Litecoin. Έτσι, ο μοναδικός σκοπός του είναι να χρησιμοποιηθεί ως νόμισμα.

Όπως το Bitcoin και το Ethereum, το Litecoin είναι ομότιμο και εντελώς ανοιχτού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να κατεβάσει τον κωδικό λογισμικού, να εγγραφεί στο δίκτυο και να ορυχείο το Litecoin.

Ιστορία της Litecoin

Στη συνέχεια, σε αυτόν τον οδηγό Litecoin εναντίον Ethereum, θα καλύψω μια σύντομη ιστορία του Litecoin.

Το Litecoin κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2011 από τον πρώην υπάλληλο της Google, Τσάρλι Λι. Οι ομοιότητες με το Bitcoin είναι επειδή είναι στην πραγματικότητα ένα πιρούνι του Bitcoin.

Ένα πιρούνι είναι αυτό που συμβαίνει όταν οι ανθρακωρύχοι ενός blockchain Proof-of-Work διαφωνούν σχετικά με μια ενημέρωση. Όταν δεν υπάρχει συμφωνία, η ενημέρωση γίνεται ένα πιρούνι. Οι ανθρακωρύχοι που ενημέρωσαν το λογισμικό είναι πλέον ορυχείο, οι ανθρακωρύχοι που δεν ενημέρωσαν συνεχίζουν να εξορύσσουν το πρωτότυπο. Αυτό σημαίνει ότι το blockchain έχει πλέον χωριστεί.

Έτσι δημιουργήθηκε το Litecoin – ο Τσάρλι Λι εξέδωσε μια ενημέρωση Bitcoin, αλλά αρκετοί από τους ανθρακωρύχους δεν έλαβαν την ενημέρωση. Έτσι, η ενημέρωση / πιρούνι έγινε Litecoin.

Ο Λι είχε εμπλακεί σε ένα προηγούμενο altcoin που ονομάζεται Fairbrix. Αυτό σχεδιάστηκε για να είναι μια πιο δίκαιη έκδοση ενός άλλου πρώιμου altcoin που ονομάζεται Tenebrix. Ωστόσο, πολλοί στην κοινότητα παραπονέθηκαν ότι οι ανώνυμοι ιδρυτές Tenebrix είχαν εξορύξει εκατομμύρια νομίσματα για τον εαυτό τους πριν από την κυκλοφορία του λογισμικού!

Το Lee’s Fairbrix είχε σχεδιαστεί για να επιτρέπει μόνο την εξόρυξη CPU (κανονικών υπολογιστών) στο δίκτυο. Η ιδέα ήταν ότι αυτό θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερη αποκέντρωση από το Bitcoin, επειδή όποιος κατέχει έναν υπολογιστή διαθέτει CPU και μπορεί, ως εκ τούτου, να γίνει ανθρακωρύχος κρυπτογράφησης.

Η Fairbrix είχε κάποια χαρακτηριστικά που θα το έκαναν στο επόμενο έργο του Lee, Litecoin. Ωστόσο, υπήρχαν προβλήματα με τον κώδικα προγραμματισμού. Αυτά τα ζητήματα κατέστρεψαν το νόμισμα Fairbrix πριν ακόμη κυκλοφορήσει.

Ο Λι ήταν ακόμα πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να κάνει μια πιο δίκαιη και πιο εύχρηστη έκδοση του Bitcoin. Πήρε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς που έκανε στο Fairbrix και αντιγράφει διάφορα μέρη του κώδικα Bitcoin για να διορθώσει τα λάθη που έκανε κατά τον προγραμματισμό του κώδικα Fairbrix.

Από την αρχή, το Litecoin σχεδιάστηκε για να είναι μια πιο δίκαιη, ταχύτερη και φθηνότερη έκδοση του Bitcoin. Η χρήση ενός διαφορετικού συστήματος απόδειξης εργασίας σήμαινε ότι ήταν πιο εύκολο να εξορύξετε το Litecoin χρησιμοποιώντας CPU για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το Bitcoin. Ωστόσο, έγινε σύντομα προφανές ότι πιο προηγμένα συστήματα θα μπορούσαν επίσης να εξορύξουν το νόμισμα. Σήμερα, όπως το Bitcoin, το Litecoin εξορύσσεται κυρίως σε εξειδικευμένα συστήματα υπολογιστών που ονομάζονται ASICs.

Τον Μάιο του 2017, η Litecoin εφάρμοσε μια αναβάθμιση λογισμικού γνωστή ως Segregated Witness. Η αναβάθμιση δημιουργήθηκε για το Bitcoin, αλλά οι διαμάχες στην κοινότητα BTC σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε να συμφωνηθεί ήδη από τη Litecoin.

Η ιδέα πίσω από το Segregated Witness, ή το SegWit για συντομία, ήταν να χωρίσουμε τα δεδομένα σχετικά με τις συναλλαγές. Μόνο τα δεδομένα που ήταν απαραίτητα θα αποθηκεύονταν στο blockchain. Αυτό κατέστησε δυνατή την προσαρμογή περισσότερων συναλλαγών σε κάθε μπλοκ και αύξησε τον αριθμό των συναλλαγών που το δίκτυο θα μπορούσε να ολοκληρώνει κάθε δευτερόλεπτο.

Η ιδέα ήταν ότι ακόμη πιο γρήγορες συναλλαγές θα κάνουν το Litecoin πιο κατάλληλο για μικρότερες πληρωμές από το Bitcoin που είχε γίνει ακριβό για συναλλαγές. Το SegWit θα ενεργοποιηθεί αργότερα και στο Bitcoin blockchain.

Η πρώτη συναλλαγή Lightning Network και το atomic swap ήταν επίσης στο Litecoin. Το Lightning Network είναι μια αναβάθμιση λογισμικού που θα επιτρέψει την πραγματοποίηση μικρών συναλλαγών από το blockchain. Παρόλο που είναι λιγότερο ασφαλείς από ό, τι στις συναλλαγές αλυσίδας, οι συναλλαγές Lightning Network θα καταστήσουν τα blockchain κατάλληλα για μικρές πληρωμές όπως η αγορά ενός φλιτζανιού καφέ.

Εν τω μεταξύ, οι ατομικές ανταλλαγές είναι ένας νέος τρόπος ανταλλαγής ενός κρυπτονομίσματος με έναν άλλο που δεν βασίζεται σε μια κεντρική ανταλλαγή. Οι ατομικές ανταλλαγές πιστεύεται ότι μειώνουν την ανάγκη χρήσης ανταλλαγών που συχνά παραβιάζονται, προκαλώντας στους χρήστες να χάσουν την κρυπτογράφηση τους.

Αυτές οι δύο αναβαθμίσεις θα φέρουν ακόμη περισσότερη λειτουργικότητα τόσο στο Litecoin όσο και στο Bitcoin.

Σήμερα, ο Lee βλέπει το Bitcoin και το Litecoin να δουλεύουν μαζί και όχι εναντίον του άλλου. Δεδομένου ότι ολόκληρο το ανώτατο όριο αγοράς του Litecoin είναι μικρότερο από το Bitcoin, υπάρχει λιγότερος κίνδυνος όταν δοκιμάζετε νέες αναβαθμίσεις λογισμικού στο Litecoin. Με αυτόν τον τρόπο, το Litecoin ενεργεί ως ένα δοκιμαστικό δίκτυο για τον μεγαλύτερο, πιο καθιερωμένο αδερφό του.

Litecoin εναντίον Ethereum: Σύγκριση τεχνολογιών

Το Litecoin και το Ethereum είναι πολύ διαφορετικά έργα blockchain. Όπως έχω ήδη αναφέρει, το Litecoin είναι ένα σύστημα πληρωμών που μοιάζει πολύ με το Bitcoin, αλλά γρηγορότερα και φθηνότερα.

Εν τω μεταξύ, το Ethereum είναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα υπολογιστή με τη δική του γλώσσα προγραμματισμού. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν αποκεντρωμένες εφαρμογές χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια.

Τόσο το Litecoin όσο και το Ethereum έχουν ταχύτερους χρόνους συναλλαγής από το Bitcoin. Στο δίκτυο Litecoin, δημιουργούνται νέα μπλοκ κάθε 2,5 λεπτά. Το Ethereum έχει πολύ ταχύτερο blockchain και σχηματίζονται νέα μπλοκ κάθε 10 έως 20 δευτερόλεπτα.

Litecoin εναντίον Ethereum: Τα γεγονότα

Το παρακάτω γράφημα είναι ακριβές από τις 20 Μαρτίου 2018. Πολλές από τις παρακάτω τιμές αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Αιθέριο Litecoin
Συνολική προσφορά νομισμάτων Ασαφές 84.000.000
Τρέχουσα διαθέσιμη προμήθεια 98.310.400 55.714.900
Μέσο κόστος συναλλαγής 0,21 $ 0,21 $
Μέσος χρόνος αποκλεισμού 10-20 δευτερόλεπτα 2.5 λεπτά
Αλγόριθμος απόδειξης εργασίας Ethash Σκρυπ
Κύρια χρήση Δημιουργία dApps Δίκτυο πληρωμών και δοκιμών για Bitcoin
Ιδρυτής Vitalik Buterin Τσάρλι Λι

Ethereum vs Litecoin: Οι τιμές?

Έχετε παρατηρήσει πιθανώς μια διαφορά μεταξύ των τιμών Ethereum και Litecoin. Αυτό συμβαίνει επειδή το συνολικό χρηματικό ποσό που επενδύεται σε κάθε ένα είναι διαφορετικό. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο αριθμός των μονάδων κάθε νομίσματος είναι επίσης διαφορετικός. Οι τιμές υπολογίζονται λαμβάνοντας το συνολικό χρήμα στην αγορά (ή κεφαλαιοποίηση αγοράς) και διαιρώντας το με τον αριθμό των μονάδων που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια διαφορετική τιμή ανά μονάδα.

Παρόλο που το ανώτατο όριο αγοράς του Ethereum είναι σήμερα περισσότερο από πέντε φορές το μέγεθος του Litecoin, η τιμή είναι μικρότερη από πέντε φορές μεγαλύτερη από το ETH. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλά περισσότερα νομίσματα Ether από τα Litecoins.

Όταν κοιτάζετε το Coinmarketcap, ή οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο σύγκρισης τιμών, θα δείτε ότι τα συνολικά χρήματα στην αγορά αντιπροσωπεύονται από τη στήλη “όριο αγοράς”. Έχω επισημάνει το καπάκι της Ethereum με πράσινο χρώμα και το Litecoin με κόκκινο χρώμα παρακάτω:

Λίστα Coinmarketcap των πιο δημοφιλών κρυπτονομισμάτων που δείχνουν το όριο της αγοράς

Στην επόμενη εικόνα, έχω επισημάνει την τρέχουσα κυκλοφορία. Αυτοί οι αριθμοί θα αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου καθώς ξεκλειδώνονται νέα νομίσματα μέσω εξόρυξης.

Και πάλι, είναι πράσινο για Ethereum και κόκκινο για Litecoin:

Λίστα Coinmarketcap με τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα που δείχνουν την κυκλοφορία

Ethereum vs Litecoin: Για πληρωμές?

Δεδομένου ότι έχει πολύ πιο γρήγορο χρόνο δημιουργίας μπλοκ, φαίνεται ότι το Ethereum είναι ένα γρηγορότερο μέσο πληρωμής από το Litecoin. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Δεδομένου ότι το Ethereum είναι ένα πολύ πιο περίπλοκο σύστημα με πολλές περισσότερες συναλλαγές να πραγματοποιούνται ανά δευτερόλεπτο, το δίκτυο μπορεί να γεμίσει πιο εύκολα.

Πάρτε το παράδειγμα του CryptoKitties, ένα δημοφιλές παιχνίδι συναλλαγών με βάση το Ethereum που εμφανίστηκε στα τέλη του 2017. Ήταν τόσο δημοφιλές που οι συναλλαγές ψηφιακών γατών γέμιζαν όλο τον χώρο στην αλυσίδα. Όσο χαριτωμένα είναι, το CryptoKitties δεν ήταν δημοφιλές σε άτομα που προσπαθούσαν να κάνουν γνήσιες πληρωμές ή να δημιουργήσουν dApps στο δίκτυο!

Δεδομένου ότι το blockchain Litecoin αποθηκεύει μόνο δεδομένα σχετικά με τις πληρωμές, οι χρήστες είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις όταν πραγματοποιούν συναλλαγές. Ωστόσο, θα είναι πιο αργό από το Ethereum εάν κανένα blockchain δεν χρησιμοποιείται έντονα εκείνη την ημέρα.

Τούτου λεχθέντος, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε το Litecoin για πληρωμές, καθώς το Ethereum χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη δυνητικά αλλαγμένων εφαρμογών. Συνεπώς, η διατήρηση του δικτύου ελεύθερου για τους προγραμματιστές είναι καλή ιδέα.

Litecoin εναντίον Ethereum: Συμπέρασμα

Λοιπόν, αυτό είναι για τον οδηγό Litecoin εναντίον Ethereum!

Ας ελπίσουμε ότι τώρα θα πρέπει να γνωρίζετε λίγο περισσότερα σχετικά με δύο από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα με ανώτατο όριο αγοράς. Πρέπει να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ Ethereum και Litecoin, να γνωρίζετε για την ιστορία των δύο και ποιος τα δημιούργησε και τα δύο.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τις τεχνικές διαφορές μεταξύ των δύο κρυπτονομισμάτων. Τέλος, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε μια επιλογή μεταξύ Litecoin ή Ethereum όταν πρόκειται να κάνετε πληρωμές.

Αν έχετε ακολουθήσει ολόκληρο τον οδηγό, θα πρέπει να έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δύο δεν είναι πραγματικά ανταγωνιστικοί. Αντ ‘αυτού, προσφέρουν πολύ διαφορετικές λειτουργίες. Για αυτόν τον λόγο, είναι καλύτερο να μην σκέφτεστε το Litecoin εναντίον Ethereum, καθώς και οι δύο μπορούν να ζήσουν δίπλα-δίπλα!

Έτσι, με τις νέες σας γνώσεις, τι πιστεύετε ότι ισχύει για το Litecoin και το Ethereum; Φροντίστε να με ενημερώσετε!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map