Litecoin vs Bitcoin: Είναι καλύτερο το Litecoin από το Bitcoin;

Πρώτα, ήταν το Coke vs Pepsi, τότε ήταν το Batman εναντίον του Superman και τώρα το κύριο γεγονός! Litecoin εναντίον Bitcoin!

Πριν από δέκα χρόνια, κανείς δεν ήξερε τι ήταν η κρυπτογράφηση. Τώρα υπάρχουν χιλιάδες από αυτούς και μετατρέπονται σε μια πολύ μεγάλη επιχείρηση. Δύο σούπερ σταρ του κόσμου κρυπτογράφησης είναι το Bitcoin και το Litecoin. Οι δύο είναι στενά συνδεδεμένοι, αλλά το οποίο είναι καλύτερο?

Αυτός ο οδηγός Litecoin vs Bitcoin θα σας διδάξει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το διάσημο ζευγάρι. Θα μάθετε από πού προέρχονται, πώς λειτουργούν, τι αξίζουν και ποιο είναι καλύτερο.

Ο κόσμος της κρυπτογράφησης αλλάζει γρήγορα και δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε. Πηγαίνετε στο ψυγείο και πιάστε ένα κουτάκι Coke (ή Pepsi, είτε είναι εντάξει!) Και ας ξεκινήσουμε.

Μια σύντομη ιστορία του Litecoin έναντι του Bitcoin

Τον Νοέμβριο του 2008, ένα έγγραφο γράφτηκε από έναν μυστηριώδη κωδικοποιητή που ονομάζεται Satoshi Nakamoto. Το έγγραφο ονομάστηκε Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System. Ακριβώς έτσι, γεννήθηκε η κρυπτογράφηση.


Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Το Bitcoin ήταν το πρώτο πραγματικό ψηφιακό νόμισμα. Υποσχέθηκε ένα μέλλον χωρίς τράπεζες. Προσφέρει ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο, σε όλο τον κόσμο, γρήγορα και με ασφάλεια.

Τον Φεβρουάριο του 2011, 1 Bitcoin αξίζει 1 δολάριο ΗΠΑ. Μέχρι τον Ιούνιο, αξίζει 1 Bitcoin 31 Δολλάρια Ηνωμένων Πολιτειών. Τα επόμενα χρόνια, το Bitcoin θα γίνει όλο και πιο δημοφιλές. Ωστόσο, δεν ήταν όλοι ευχαριστημένοι με τον τρόπο που λειτουργούσε.

Ο Τσάρλι Λι πίστευε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα. Αποφάσισε να αλλάξει μερικούς από τους κανόνες του Bitcoin. Ήθελε να κάνει το Bitcoin γρηγορότερο και φθηνότερο. Οι ιδέες του προκάλεσαν διαφωνία μεταξύ χρηστών Bitcoin.

Στην κρυπτογράφηση, μια διαφωνία μεταξύ των χρηστών σχετικά με τους κανόνες ενός νομίσματος ονομάζεται πιρούνι. Εάν μια διαφωνία είναι αρκετά μεγάλη, το νόμισμα μπορεί να χωριστεί σε δύο. Αυτό ονομάζεται σκληρό πιρούνι.

Στις 7 Νοεμβρίου 2011, το Bitcoin χωρίστηκε στα δύο. Το σκληρό πιρούνι δημιούργησε ένα νέο νόμισμα που ονομάζεται Litecoin. Δύο χρόνια αργότερα, όλο το Litecoin στον κόσμο άξιζε 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ (USD).

Και τα δύο νομίσματα είναι τώρα πολύ δημοφιλή. Ποιο είναι το καλύτερο, ρωτάτε; Είναι δυνατόν να έχουμε και τα δύο ή το ένα θα αντικαταστήσει το άλλο; Αυτές είναι δύσκολες ερωτήσεις για απάντηση.

Για να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, πρέπει να συγκρίνετε το Bitcoin και το Litecoin με διάφορους τρόπους. Ακολουθεί ένας πίνακας με τις κύριες διαφορές μεταξύ των δύο νομισμάτων.

Bitcoin Litecoin
Δημιουργήθηκε 3 Ιανουαρίου 2009 7 Νοεμβρίου 2011
Δημιουργήθηκε από Satoshi Nakamoto Τσάρλι Λι
Μέσος χρόνος συναλλαγής 10 λεπτά 2.5 λεπτά
Αποκλεισμός επιβράβευσης ανά μπλοκ 12.5 25
Όριο προσφοράς 21 εκατομμύρια 84 εκατομμύρια
Καπάκι αγοράς. σε USD 153,9 δισεκατομμύρια 9,7 δισεκατομμύρια
Αξία 1 σε USD 9088.16 173.55

Τα στοιχεία είναι ακριβή από τις 21/3/18 (coinmarketcap.com)

Μην ανησυχείτε αν τα βρείτε όλα αυτά μπερδεμένα. Μέχρι το τέλος αυτού του οδηγού, θα κατανοήσετε κάθε διαφορά μεταξύ του Litecoin και του Bitcoin. Θα μπορείτε να δώσετε τη δική σας απάντηση στην ερώτηση, είναι το Litecoin καλύτερο από το Bitcoin?

Στο Litecoin εναντίον Bitcoin, το Litecoin δημιουργήθηκε επειδή ο Τσάρλι Λι ήθελε να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του Bitcoin. Αυτή είναι η πρώτη διαφορά μεταξύ των δύο, οπότε ας ξεκινήσουμε από εκεί…

Γύρος 1! Κωδώνισμα!

Litecoin vs Bitcoin: Τεχνολογία

Το ιδιαίτερο πράγμα για την τεχνολογία του Bitcoin είναι το blockchain του. Ένα blockchain είναι ένα τεράστιο ψηφιακό ρεκόρ συναλλαγών. Η εγγραφή αποθηκεύεται σε ένα δίκτυο χιλιάδων υπολογιστών που ονομάζονται κόμβοι.

Οι χρήστες μπορούν να στέλνουν μεταξύ τους χρήματα σε όλο τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν τράπεζες ή να ανησυχούν για μεγάλες χρεώσεις και συναλλαγματικές ισοτιμίες. Ας χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα για να δούμε πώς λειτουργεί.

Εάν ο Michael θέλει να στείλει το Jackson 10 Bitcoin (BTC), το εμπόριο πρέπει να επαληθευτεί. Η επαλήθευση σημαίνει ότι το δίκτυο πρέπει να ελέγξει ότι ο Michael έχει τουλάχιστον 10 BTC πριν του επιτραπεί να το στείλει. Εάν περισσότεροι από τους μισούς κόμβους στο δίκτυο συμφωνήσουν ότι το εμπόριο είναι νόμιμο, τότε το εμπόριο μπορεί να συμβεί και προστίθεται στο blockchain.

Οι συναλλαγές συγκεντρώνονται σε ομάδες που ονομάζονται μπλοκ πριν προστεθούν στο blockchain. Οι κόμβοι που επαληθεύουν μπλοκ λαμβάνουν ανταμοιβή για την εργασία που έχουν κάνει. Η ανταμοιβή είναι ένα νέο νόμισμα. Στο blockchain του Bitcoin, η ανταμοιβή είναι 12,5 νέα BTC. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται εξόρυξη επειδή μοιάζει λίγο με το σκάψιμο για χρυσό!

Η εξόρυξη για Bitcoin είναι ακριβή. Χρειάζεστε έναν ισχυρό υπολογιστή για να το κάνετε και η διαδικασία χρησιμοποιεί πολύ ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι επίσης αρκετά αργό. Κάθε νέο μπλοκ διαρκεί περίπου δέκα λεπτά για να προστεθεί στο blockchain. Εδώ μπαίνουν η Τσάρλι Λι και η Λιτεκόιν.

Οι κανόνες για να αποφασιστεί πώς λειτουργεί η εξόρυξη Bitcoin ονομάζεται SHA-256. Ήταν αυτοί οι κανόνες που ο Τσάρλι Λι ήθελε να αλλάξει. Οι νέοι κανόνες που δημιούργησε ονομάζονται scrypt. Η εξόρυξη με scrypt είναι 4 τέσσερις φορές πιο γρήγορη από το SHA-256 και απαιτεί πολύ λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Κάθε νέο μπλοκ συναλλαγών διαρκεί μόνο 2,5 λεπτά για να προστεθεί στο blockchain Litecoin. Η ανταμοιβή για κάθε επαληθευμένο μπλοκ είναι 25 νέα Litecoin (LTC).

Οι οπαδοί του Bitcoin λένε ότι το SHA-256 είναι ασφαλέστερο από το scrypt. Το λένε αυτό επειδή το SHA-256 διαρκεί περισσότερο και, ως εκ τούτου, είναι πιο πιθανό να εντοπίσει σφάλματα. Πιστεύουν ότι το scrypt επιταχύνει τη διαδικασία επαλήθευσης.

Ωστόσο, οι οπαδοί της Litecoin πιστεύουν ότι οι αλλαγές που έκανε ο Τσάρλι Λι στους κανόνες του Bitcoin είναι πολύ καλύτερες. Καθώς καθιστά το Litecoin μια φθηνότερη και ταχύτερη πλατφόρμα. Κανένα blockchain δεν έχει παραβιαστεί ποτέ.

Τι νομίζετε, ποιος έχει την καλύτερη τεχνολογία; Θα το δώσω αυτό στη Litecoin.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς συγκρίνονται οι δύο ως επενδύσεις…

Γύρος 2!

Litecoin vs Bitcoin: Επενδύσεις

Οι επενδυτές είναι πολύ ενθουσιασμένοι για την κρυπτογράφηση. Κάποιοι κερδίζουν πολλά χρήματα με κρυπτονομίσματα. ο τραπέζι παρακάτω δείχνει τις αλλαγές τιμών του Litecoin έναντι του Bitcoin τα τελευταία πέντε χρόνια:

Ημερομηνία 1 Bitcoin 1 Litecoin
16 Ιουνίου 2013 100,16 USD 2,07 USD
15 Δεκεμβρίου 2013 849,68 USD 29,39 USD
15 Ιουνίου 2014 568,19 USD 9,79 USD
14 Δεκεμβρίου 2014 347,8 USD 3,48 USD
14 Ιουνίου 2015 233,28 USD 1,94 USD
13 Δεκ 2015 433,85 USD 3,59 USD
19 Ιουνίου 2016 752,33 USD 5,54 USD
18 Δεκεμβρίου 2016 791,71 USD 3,7 USD
18 Ιουνίου 2017 2.621 USD 45,33 USD
17 Δεκεμβρίου 2017 19,528,93 USD 318,89 USD
18 Μαρτίου 2018 7,720,85 USD 148,14 USD

Όπως μπορείτε να δείτε, και τα δύο νομίσματα έφτασαν την υψηλότερη αξία τους μέχρι τώρα, στα τέλη του 2017. Κάποια κριτικοί νομίζετε ότι η επένδυση σε κρυπτονομίσματα τώρα είναι κακή ιδέα. Πιστεύουν ότι η δημοτικότητα των Bitcoin και Litecoin είναι μέρος μιας επενδυτικής φούσκας.

Σημείωση: Σε μια επενδυτική φούσκα, η τιμή ενός προϊόντος αυξάνεται πολύ υψηλότερη από την πραγματική του αξία. Όταν οι φυσαλίδες «σκάσουν», η τιμή του προϊόντος μειώνεται πολύ γρήγορα!

Οι οπαδοί της Crypto πιστεύουν ότι τα νομίσματα θα συνεχίσουν να είναι δημοφιλή λόγω των πραγματικών χρήσεων που έχουν. Θυμηθείτε, όλη αυτή η τεχνολογία blockchain είναι ακόμα νέα, κανείς δεν ξέρει πόσο σημαντικό θα μπορούσε να γίνει.

Η αγορά Bitcoin τώρα είναι ακριβή και λίγο επικίνδυνη. Ως επένδυση, μπορεί να είναι πολύ αργά για να ξεκινήσετε να αγοράζετε Bitcoin. Η τιμή έχει μειωθεί πολύ φέτος. Ωστόσο, το Litecoin είναι νεότερο και θα μπορούσε να γίνει τόσο δημοφιλές όσο το Bitcoin. Η ανάπτυξή του ήταν αργή αλλά σταθερή.

Το μέλλον είναι αβέβαιο για όλα τα κρυπτονομίσματα. Κανείς δεν ξέρει ποια νομίσματα θα είναι πολύτιμα και ποια θα είναι άχρηστα. Λοιπόν, που νομίζετε ότι θα είναι πιο πολύτιμο στο μέλλον, Bitcoin ή Litecoin?

Γύρος 3!

Litecoin vs Bitcoin: Κατάστημα αξίας

Εάν κάτι είναι πολύτιμο μπορεί να ανταλλαχθεί για αγαθά και υπηρεσίες. Ένα απόθεμα αξίας είναι κάτι που δεν είναι μόνο πολύτιμο αλλά παραμένει πολύτιμο. Το πιο γνωστό κατάστημα αξίας στον κόσμο είναι ο χρυσός. Ο χρυσός ήταν πολύτιμος για εκατοντάδες χρόνια σε κάθε χώρα του πλανήτη, γι ‘αυτό και ονομάζεται πολύτιμο μέταλλο.

Τα νομίσματα μπορούν επίσης να είναι καταστήματα αξίας. Τα νομίσματα ισχυρών χωρών, όπως οι ΗΠΑ, είναι καλύτερα αποθέματα αξίας από τις πιο αδύναμες, λιγότερο σταθερές χώρες όπως η Συρία. Τι γίνεται με τα κρυπτονομίσματα?

Τα κρυπτονομίσματα είναι ακόμα νέα. Κανένα δεν είναι καταστήματα αξίας όπως ο χρυσός. Ωστόσο, έχουν τη δυνατότητα να γίνουν καταστήματα αξίας.

Ο χρυσός είναι ένα εξαιρετικό απόθεμα αξίας επειδή είναι πολύτιμος και υπάρχει μόνο ένα περιορισμένο ποσό αυτού στον κόσμο. Ο χρυσός είναι απόδειξη πληθωρισμού. Αυτό σημαίνει ότι η αξία του δεν αυξάνεται πολύ. Η αξία του είναι προβλέψιμη και αξιόπιστη.

Αυτό θα μπορούσε επίσης να ισχύει στην περίπτωση των Bitcoin και Litecoin. Και οι δύο έχουν περιορισμένη προμήθεια. Θα υπάρχει μόνο 21 εκατομμύρια Bitcoin και μόνο 84 εκατομμύρια Litecoin. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν και οι δύο να γίνουν καλές αποθήκες αξίας.

Το Bitcoin είναι το παλαιότερο και πιο αξιόπιστο κρυπτογράφηση. Θα φτάσει επίσης το όριο προσφοράς πρώτα. Τα τρία τέταρτα όλων των Bitcoin έχουν ήδη εξορυχθεί. Αυτό σημαίνει ότι η αξία του πρέπει να γίνει προβλέψιμη και αξιόπιστη στο εγγύς μέλλον, όπως και ο χρυσός!

Νομίζω ότι το Bitcoin θα γίνει ένα μακροπρόθεσμο κατάστημα αξίας πριν από το Litecoin. Το Bitcoin κερδίζει τον γύρο!

Τα κρυπτονομίσματα δεν είναι απλώς καταστήματα αξίας, έτσι; Υποτίθεται ότι μπορείτε να αγοράσετε πράγματα μαζί τους, σωστά; Ας ρίξουμε μια ματιά σε ποιο νόμισμα είναι καλύτερο να είμαστε χρήματα…

Γύρος 4!

Litecoin vs Bitcoin: Χρήματα

Το Cryptocurrency δεν έχει αντικαταστήσει ακόμα τα χρήματα στην τσέπη σας. Δεν μπορείτε να πάτε στο τοπικό σουπερμάρκετ και να πληρώσετε με το Litecoin. Ίσως να μπορέσετε μια μέρα σύντομα…

Υπάρχουν αρκετά γνωστά εταιρείες που λαμβάνουν το Bitcoin ως πληρωμή. Αυτές οι εταιρείες περιλαμβάνουν KFC Canada, Expedia.com, OKCupid και Playboy! Τι περισσότερο θα μπορούσατε να χρειαστείτε!

Υπάρχουν λιγότερα εταιρείες που δέχονται τη Litecoin ως πληρωμή. Παρόλο που η Uber έχει λάβει την Litecoin ως πληρωμή στο πλαίσιο δοκιμών στην Τσεχική Δημοκρατία.

Λοιπόν, κερδίζει το Bitcoin; Μάλλον όχι. Το Litecoin δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το Bitcoin, αλλά η τεχνολογία του μπορεί να το καταστήσει καλύτερο νόμισμα για δαπάνες. Ο χρόνος συναλλαγής Litecoin είναι τέσσερις φορές πιο γρήγορος από τον Bitcoin. Οι επιχειρήσεις και οι πελάτες ενδέχεται να τους αρέσει αυτή η ιδέα και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Litecoin αντί του Bitcoin.

Ή θα το κάνουν; Οι θαυμαστές της Litecoin λένε συχνά ότι ο χρόνος συναλλαγής της Litecoin το καθιστά καλύτερο νόμισμα, επειδή είναι γρήγορο. Εάν προσπαθήσατε να ξοδέψετε Bitcoin σε ένα κατάστημα, θα ήσαστε στο μετρητή για 10 λεπτά πριν μπορέσετε να φύγετε! Αυτό συμβαίνει επειδή χρειάζονται 10 λεπτά για την επαλήθευση της συναλλαγής για το blockchain Bitcoin.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι πραγματικά πώς λειτουργεί η δαπάνη Bitcoin. Όταν ξοδεύετε το Bitcoin σε ένα κατάστημα (ή το KFC Canada!), Το κατάστημα θα ελέγχει μόνο εάν η πληρωμή σας είναι νόμιμη με μερικούς κόμβους στο σύστημα. Δεν θα περιμένει τα δέκα ολόκληρα λεπτά που απαιτείται για την επαλήθευση της συναλλαγής για το blockchain.

Ελέγχοντας με μερικούς κόμβους, το κατάστημα μπορεί να είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε αρκετά χρήματα για να πληρώσετε. Αυτό ονομάζεται συναλλαγή μηδενικής επιβεβαίωσης.

Είναι σαν να ξοδεύετε χρήματα με μια κανονική τραπεζική κάρτα. Αν αγοράσω ένα καπέλο με την τραπεζική μου κάρτα σήμερα, τα χρήματα δεν θα φύγουν από τον λογαριασμό μου μέχρι αύριο. Το κατάστημα με καπέλο χαίρεται να μου αφήσει το καπέλο μου σήμερα. Έχει κάνει μια γρήγορη επιταγή και γνωρίζει ότι έχω αρκετά χρήματα στον λογαριασμό μου για να πληρώσω.

Το Bitcoin είναι πιο δημοφιλές και λαμβάνεται ως πληρωμή σε περισσότερα μέρη. Χρησιμοποιεί επίσης συναλλαγές μηδενικής επιβεβαίωσης για να κάνει τα πράγματα πιο γρήγορα. Συγγνώμη, θαυμαστές της Litecoin! Το Bitcoin κερδίζει ξανά!

Έχω μιλήσει πολύ για την τεχνολογία και τους αριθμούς. Είναι εύκολο να ξεχάσετε γιατί ξεκίνησε η κρυπτογράφηση. Τα κρυπτονομίσματα εφευρέθηκαν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους. Οι δημιουργοί τους ήθελαν να αφαιρέσουν την εξουσία από τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις. Ήθελαν να δώσουν δύναμη στους ανθρώπους του κόσμου.

Λοιπόν, το οποίο είναι πιο δημοκρατικό, το Litecoin ή το Bitcoin?

Γύρος 5!

Litecoin vs Bitcoin: Δημοκρατία

Η κύρια διαφορά μεταξύ Litecoin vs Bitcoin είναι ο τρόπος λειτουργίας της εξόρυξης σε κάθε πλατφόρμα. Όπως είπα νωρίτερα, η εξόρυξη Bitcoin είναι πιο δύσκολη και ακριβότερη από την εξόρυξη Litecoin. Έτσι, για να κερδίσετε χρήματα από την εξόρυξη Bitcoin, χρειάζεστε έναν πολύ ισχυρό υπολογιστή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ειδικούς υπολογιστές που έχουν σχεδιαστεί για να εξορύξουν το Bitcoin. Ποιοι ονομάζονται ανθρακωρύχοι ASIC; Καθώς το Bitcoin έχει αυξηθεί σε αξία, η εξόρυξη Bitcoin έχει γίνει η δική της βιομηχανία. Ολόκληρες αποθήκες έχουν δημιουργηθεί για την εξόρυξη Bitcoin. Αυτό σημαίνει ότι το νέο Bitcoin προορίζεται για λιγότερους και λιγότερους ανθρώπους.

Ο κίνδυνος εδώ είναι ότι ένα υψηλό ποσοστό της συνολικής προσφοράς Bitcoin θα ανήκει σε μικρό αριθμό ατόμων και εταιρειών. Τα κρυπτονομίσματα υποτίθεται ότι είναι διαφορετικά. Δημιουργήθηκαν για να κατανείμουν τον πλούτο πιο ομοιόμορφα.

Μπορεί επίσης να υποστηριχθεί ότι η ποσότητα ισχύος που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη Bitcoin είναι κακή για το περιβάλλον.

Ο Τσάρλι Λι γνώριζε όλα αυτά όταν δημιούργησε το Litecoin. Το Litecoin μπορεί να εξορύσσεται χρησιμοποιώντας κανονικούς υπολογιστές. Οι ανθρακωρύχοι ASIC δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξόρυξη της Litecoin. Έτσι, τα νέα νομίσματα πηγαίνουν σε μια ευρύτερη ομάδα χρηστών.

Το Litecoin είναι πιο δημοκρατικό, διότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να συμμετάσχουν. Αυτός ο γύρος είναι μια εύκολη νίκη για τη Litecoin.

Προτού αποφασίσετε ποιος είναι ο γενικός νικητής, ας ρίξουμε μια ματιά σε τι νέα πράγματα κάνουν τώρα οι Bitcoin και Litecoin…

Γύρος 6!

Litecoin vs Bitcoin: Νέες εξελίξεις

Το Bitcoin vs Litecoin θέλει και οι δύο να επιταχύνουν τους χρόνους συναλλαγών. Και οι δύο χρησιμοποιούν την ίδια ιδέα για να το κάνουν αυτό. Ονομάζεται Δίκτυο αστραπής. Το Lightning Network είναι ένας τρόπος επαλήθευσης συναλλαγών μακριά από το κύριο blockchain. Οι ανθρακωρύχοι θα έχουν λιγότερη δουλειά και ολόκληρο το σύστημα θα λειτουργεί πιο γρήγορα.

Το Lightning Network θα επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν τα δικά τους μίνι δίκτυα. Αυτά τα δίκτυα ονομάζονται κανάλια πληρωμών. Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε αυτά τα δίκτυα θα καθοδηγούνται από κανόνες που ονομάζονται έξυπνες συμβάσεις.

Σημείωση: Ένα έξυπνο συμβόλαιο είναι ένα σύνολο προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούνται προτού συμβεί μια συναλλαγή.

Ελπίζουμε ότι χιλιάδες ή και εκατομμύρια συναλλαγές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με αυτόν τον τρόπο. Η χρήση αυτού του συστήματος θα καθιστούσε επίσης δυνατή τη διαπραγμάτευση σε όλες τις πλατφόρμες. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να αλλάξετε το Bitcoin σας σε Litecoin χωρίς να χρησιμοποιήσετε ανταλλαγή κρυπτογράφησης. Αυτό είναι υπέροχο επειδή οι ανταλλαγές κρυπτογράφησης χρεώνουν τέλη και δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο οι συναλλαγές σε blockchain.

Εάν θέλετε να αλλάξετε το Litecoin σε Bitcoin, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα κανάλι πληρωμής με έναν χρήστη στο δίκτυο Bitcoin. Αυτό το είδος συναλλαγής ονομάζεται ατομική ανταλλαγή. Εφόσον και οι δύο χρήστες έχουν αρκετό νόμισμα για να πραγματοποιήσουν την ανταλλαγή, αυτό θα συμβεί. Εάν ένας χρήστης δεν έχει αρκετό νόμισμα, τότε δεν θα συμβεί.

Το Bitcoin και το Litecoin έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το Lightning Network. Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι το Bitcoin που χρησιμοποιεί το Lightning Network θα τερματίσει το Litecoin. Πιστεύουν ότι οι ταχύτεροι χρόνοι συναλλαγών Bitcoin θα κάνουν το Litecoin άχρηστο.

Διαφωνώ. Πιστεύω ότι η εισαγωγή του Lightning Network θα φέρει τις δύο πλατφόρμες πιο κοντά. Τσάρλι Λι περιγράφεται το Lightning Network ως γέφυρα μεταξύ δύο δρόμων. Είπε ότι ο δρόμος Bitcoin είναι γεμάτος αυτοκίνητα, κινείται αργά. Ο δρόμος Litecoin είναι σχεδόν άδειος. Η γέφυρα Lightning Network θα διευκολύνει την κίνηση των αυτοκινήτων μεταξύ των δύο δρόμων.

Ποιος κερδίζει αυτόν τον γύρο; Είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Ίσως και οι δύο νικητές εδώ. Είναι ισοπαλία!

Τώρα ξέρετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Litecoin vs Bitcoin: Ποιο είναι καλύτερο?

Και ο νικητής είναι…

Πάνω από έξι γύρους συναρπαστικού διαγωνισμού, η Litecoin κερδίζει δύο γύρους και η Bitcoin κερδίζει δύο. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η γνώμη ενός ατόμου. Η γνώμη μου δεν αλλάζει το γεγονός ότι το μεγαλύτερο όνομα στην κρυπτογράφηση είναι ακόμα το Bitcoin.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το Bitcoin είναι το μόνο κρυπτογράφηση που αξίζει να χρησιμοποιήσετε. Έτσι, εάν είστε ένα από αυτά τα άτομα, θυμηθείτε αυτό, το Bitcoin δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ολόκληρο τον κόσμο. Πιστεύεται ότι το Bitcoin μπορεί να υποστηρίξει μόνο 500 εκατομμύρια χρήστες. Αυτό είναι περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού. Υπάρχει μια θέση στην αγορά για άλλα νομίσματα. Από αυτά τα άλλα νομίσματα, το Litecoin είναι ένα από τα καλύτερα.

Τα Bitcoin και Litecoin συγκρίνονται συχνά με χρυσό και ασήμι. Ωστόσο, νομίζω ότι μοιάζουν περισσότερο με Coke και Diet Coke. Μερικοί άνθρωποι λατρεύουν το Coke, άλλοι θέλουν αυτή την υπέροχη γεύση Coke αλλά με λιγότερη ζάχαρη. Coke και Diet Coke βρίσκονται σε ράφια σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο. Είναι ακριβώς το ένα δίπλα στο άλλο και μάλλον θα είναι πάντα.

Θα σε αφήσω με ένα παραθέτω, αναφορά από τον Charlie Lee, «Η Litecoin και το Bitcoin θα συνεργαστούν για την επίλυση των αναγκών συναλλαγών του κόσμου στο μέλλον».

Τι πιστεύετε για το Litecoin vs Bitcoin; Είναι το Litecoin καλύτερο από το Bitcoin; Πιστεύετε ότι οι δύο μπορούν να συνεργαστούν; Ενημέρωσέ με!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me