Πού και πώς να αγοράσετε κέρμα NEO

Το καλοκαίρι του 2017, το νόμισμα Antshares μετονομάστηκε σε NEO. Από εκείνη την ημέρα, η NEO έχει φτάσει από τα 10,51 $ στο υψηλό όλων των εποχών των 196,85 $ τον Ιανουάριο του 1818. Το κύμα που έγινε σε ολόκληρο τον κόσμο της κρυπτογράφησης κέρδισε στον NEO τον τίτλο «The Ethereum of China».

Έτσι, πρέπει να είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση, σωστά?

Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τα πάντα για το τι είναι το NEO, πώς να αγοράσετε κέρμα NEO, πού να αγοράσετε το κέρμα NEO και εάν το NEO είναι μια καλή επένδυση ή όχι. Πριν μάθουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε NEO, θα σας πω λίγα πράγματα για την ιστορία και την ιστορία πίσω από το NEO.

(Εάν είστε ήδη εξοικειωμένοι με το NEO και αισθάνεστε σίγουροι για τις γνώσεις σας, μη διστάσετε να μεταβείτε στην ενότητα “Πώς να αγοράσετε NEO”!)

Ας αρχίσουμε!

Η κατώτατη γραμμή του NEO Crypto

Το NEO αναφέρεται συχνά ως το Ethereum της Κίνας. Είναι το πρώτο κινεζικό blockchain ανοιχτού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι ο αρχικός κώδικας διατίθεται ελεύθερα και μπορεί να αναδιανεμηθεί και να τροποποιηθεί.

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες του blockchain NEO:

 • Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία
 • Έξυπνες συμβάσεις
 • Ψηφιακές ταυτότητες

Το όραμα της NEO είναι υπέρ της ιδέας να συνδέσετε την ψηφιακή σας ταυτότητα με την πραγματική σας ταυτότητα. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος ΝΕΟ. Η NEO θα χρησιμοποιήσει νέες μορφές πρωτοκόλλων ψηφιακής αναγνώρισης για να βελτιώσει τον τρόπο που υπάρχει η ηλεκτρονική ταυτότητα.

Ένα άλλο σημαντικό μέρος που πρέπει να κατανοήσετε σχετικά με το NEO είναι η διαφορά μεταξύ του διακριτικού NEO και του διακριτικού GAS.

NEO Token εναντίον NEO GAS

Όταν ερευνάτε πώς να αγοράσετε κέρμα NEO, πιθανότατα θα συναντήσετε δύο διαφορετικά διακριτικά: το διακριτικό NEO και το διακριτικό GAS. Αυτός ο σχεδιασμός είναι ένα καινοτόμο βήμα μακριά από το μοντέλο που χρησιμοποιούν τα περισσότερα άλλα νομίσματα.

Το διακριτικό NEO είναι το διακριτικό διακυβέρνησης – χρησιμοποιείται για την ψηφοφορία και τη διακυβέρνηση του blockchain. Το GAS είναι το διακριτικό χρησιμότητας που χρησιμοποιείται για την πληρωμή των τελών συναλλαγής. Το GAS χρησιμοποιείται επίσης για την ανάπτυξη και εκτέλεση έξυπνων συμβάσεων.

Σημείωση: Οι έξυπνες συμβάσεις είναι προγραμματιζόμενης αξίας και χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εφαρμογών που εκτελούνται σε blockchain. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό το blockchain είναι το blockchain NEO. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα έξυπνα συμβόλαια σε απλή μορφή, ανατρέξτε στο Τι είναι ένα έξυπνο συμβόλαιο οδηγός.


Για την εξόρυξη NEO, ουσιαστικά ορυχεία GAS με το διακριτικό NEO σας. Κάθε διακριτικό GAS που καταναλώνεται στο blockchain θα διανέμεται αναλογικά σε όλους τους κατόχους NEO. Επομένως, εάν διαθέτετε NEO, λαμβάνετε αυτόματα GAS σε μηνιαία βάση. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως μέρισμα (ένα μερίδιο των κερδών) που εμφανίζεται αυτόματα στο ψηφιακό πορτοφόλι σας.

Τα μερίσματα GAS είναι ένα μόνο παράδειγμα των πολλών οικονομικών εργαλείων που αποτελούν την έξυπνη οικονομία της NEO.

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης παράλληλα

Έξυπνες οικονομίες

Η ιδέα μιας έξυπνης οικονομίας αποτελεί κεντρικό κομμάτι του οράματος της NEO. Αυτό σημαίνει ότι η NEO θέλει να έχει μια πραγματική οικονομία στο blockchain.

Οι λειτουργίες της έξυπνης οικονομίας θα επιτρέψουν σε χιλιάδες μέρη να συνάψουν συμβάσεις μεταξύ τους χωρίς να χρειάζεται να εμπιστεύονται το ένα το άλλο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εμπορικές λειτουργίες επιβάλλονται με κωδικό υπολογιστή, αντί να βασίζονται σε οποιοδήποτε μέρος της σύμβασης ή / και στην κεντρική αρχή.

Ο ιδρυτής της NEO οραματίζεται να έχει οικονομικές εφαρμογές που λειτουργούν με έξυπνα συμβόλαια στο blockchain NEO. Οι έξυπνες συμβάσεις είναι αυτές που επιβάλλουν τους οικονομικούς νόμους που θα τηρήσει το οικοσύστημα του ΝΕΟ.

Υπάρχουν πολλές πραγματικές οικονομικές δραστηριότητες στο blockchain NEO που μπορούν να αντικαταστήσουν οικονομικά συστήματα στον σημερινό κόσμο, όπως το πορτοφόλι NEO. Οι οικονομικές δραστηριότητες που βασίζονται σε blockchain όπως το οικοσύστημα NEO κάνουν τις συναλλαγές πιο γρήγορες και φθηνότερες από τις πραγματικές τραπεζικές λύσεις.

Όταν ερευνάτε πώς να αγοράσετε κέρμα NEO, θα διαπιστώσετε ότι το NEO είναι ένα έργο που βασίζεται στην κοινότητα. Υπάρχουν εκατοντάδες προγραμματιστές με έδρα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ λίγοι βασικοί προγραμματιστές. Ο αριθμός των προγραμματιστών είναι ένα υγιές σημάδι, καθώς ορισμένα έργα έχουν μικρή ή καθόλου αναπτυξιακή δραστηριότητα! Αυτό δεν είναι πρόβλημα με τη NEO.

Είναι μια καλή επένδυση?

Τον Ιανουάριο του 2017, το νόμισμα ήταν 0,13 σεντς USD. Την ίδια ημέρα, ένα χρόνο αργότερα, το νόμισμα ανήλθε στο υψηλό όλων των εποχών των 196,85 δολαρίων το 2018. Τους μήνες μετά, η τιμή μειώθηκε, φτάνοντας στο χαμηλό 12 μηνών, μόλις κάτω από τα 45,00 δολάρια στις αρχές Απριλίου. Ωστόσο, η τιμή αυξάνεται σταθερά τις εβδομάδες από τότε.

Από τη χαμηλότερη τιμή στην υψηλότερη τιμή, η NEO πλησίαζε την απόδοση επένδυσης 700.000%. Εάν η προηγούμενη απόδοση επένδυσης είναι ένας δείκτης που είναι σημαντικός για εσάς, τότε αυτός ο αριθμός θα πρέπει να ξεπεράσει!

Ίσως είστε έτοιμοι να αγοράσετε το κέρμα NEO τώρα. Παρακάτω παρέχουμε αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αγοράς NEO. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια ανταλλαγή θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, να θυμάστε ότι πρέπει πάντα συμβουλευτείτε έναν οικονομικό εμπειρογνώμονα πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση.

Πώς να αγοράσετε κέρμα NEO

Δεν πειράζει πώς ψάχνετε να αγοράσετε τα νομίσματά σας NEO, πρώτα, χρειάζεστε Ether (ETH). Θα το αποκτήσουμε χρησιμοποιώντας το Coinbase. Έτσι, θα πρέπει να ρυθμίσετε ένα Νομισματική βάση εάν δεν έχετε ήδη έναν.

Για να αγοράσετε Ethereum στο Coinbase:

 1. Συνδεθείτε στο Coinbase χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης και το κινητό σας τηλέφωνο (επαλήθευση SMS).
 2. Μόλις συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Coinbase, μεταβείτε στην Αγορά / Πώληση.
 3. Μόλις επιλέξετε Αγορά / Πώληση στο Coinbase, θα πρέπει να επιλέξετε Ethereum στη συνέχεια. Στο πλαίσιο USD, εισαγάγετε το ισοδύναμο USD του Ethereum που θέλετε να αγοράσετε (θα δείτε το αντίστοιχο ποσό Ethereum να εμφανίζεται στο πλαίσιο ETH στα δεξιά).
 4. Αφού πληκτρολογήσετε το ποσό του Ethereum που θέλετε να αγοράσετε, επιλέξτε το πλαίσιο “Αγορά Ethereum άμεσα”. (Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε με ένα μήνυμα κειμένου ότι η κινητή συσκευή σας είναι έτοιμη)

Πώς να μετατρέψετε από Ethereum σε NEO

Το Coinbase σάς επιτρέπει μόνο να αγοράσετε BTC, ETH, LTC και BTH. Έτσι, τώρα πρέπει να στείλετε το ETH σας σε άλλο χρηματιστήριο, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε το κέρμα NEO. Χρησιμοποιώ το Binance, οπότε θα σας δείξω πώς να χρησιμοποιήσετε το Binance για να αγοράσετε κέρμα NEO με το ETH που αγοράσατε στο Coinbase.

 1. Μεταβείτε στους Λογαριασμούς στο Coinbase και επιλέξτε το κουμπί Αποστολή κάτω από το Πορτοφόλι ETH.

  Πορτοφόλι ETH

 2. Μόλις κάνετε κλικ στο Αποστολή, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο. Το αναδυόμενο παράθυρο περιέχει πλαίσια εισαγωγής όπου πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνσή σας. Διατηρήστε αυτό το παράθυρο ανοιχτό σε μία καρτέλα και ετοιμαστείτε να ανοίξετε μια άλλη καρτέλα.
 3. Τώρα, θα πρέπει να πάτε στο Binance. Στην αρχική σελίδα, επιλέξτε Ταμεία και, στη συνέχεια, επιλέξτε Καταθέσεις. (Χρειάζεστε λογαριασμό Binance, οπότε αν δεν έχετε λογαριασμό, δημιουργήστε έναν και επιστρέψτε σε αυτό το βήμα).

  Πώς να καταθέσετε κέρμα NEO στο Binance

 4. Στην οθόνη Καταθέσεις, αναζητήστε Ethereum στο πλαίσιο πληκτρολογώντας “ETH”. Στη συνέχεια, επιλέξτε “αντιγραφή διεύθυνσης” στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

  Διεύθυνση κατάθεσης ETH

 5. Μόλις επιλεγεί η διεύθυνση, επιστρέψτε στην άλλη καρτέλα Coinbase. Επικολλήστε τη διεύθυνση κατάθεσης ETH από το Binance στο πλαίσιο παραλήπτη στο μενού Coinbase. Εάν έχετε έγκυρη διεύθυνση ETH, θα εμφανιστεί ένα πράσινο εικονίδιο επικύρωσης δίπλα στο πλαίσιο παραλήπτη. Εισαγάγετε το ποσό των USD (ή ETH) που θέλετε να στείλετε στον λογαριασμό Binance. Λάβετε υπόψη τον τρόπο με τον οποίο η χρέωση δικτύου επηρεάζει το σύνολο Όταν είστε ικανοποιημένοι, κάντε κλικ στο μπλε πλαίσιο με την ένδειξη “Συνέχεια”.
 6. Μόλις επιλέξετε Συνέχεια, θα δείτε ένα άλλο αναδυόμενο παράθυρο που επιβεβαιώνει τη συναλλαγή σας. Θα πρέπει να έχετε έτοιμο το κινητό σας τηλέφωνο. Εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης σε 2 βήματα που παρέχεται από την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας. Μόλις εισαχθεί ο κωδικός, επιλέξτε Επιβεβαίωση.
 7. Αφού επιβεβαιώσετε τη συναλλαγή, θα εμφανιστεί ένα άλλο αναδυόμενο πλαίσιο. Αυτό το αναδυόμενο πλαίσιο σας επιτρέπει να δείτε την κατάσταση της συναλλαγής σας στο Ethercan.
 8. Μπορείτε να επιστρέψετε στην καρτέλα Binance τώρα και να επιλέξετε Funds και, στη συνέχεια, επιλέξτε History στο αναπτυσσόμενο μενού. Αυτό σας επιτρέπει να δείτε το Ιστορικό Καταθέσεων, που είναι ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε πότε η συναλλαγή σας ολοκληρώνεται.

  Ιστορικό συναλλαγών Binance

 9. Για να εκτελέσετε μια συναλλαγή σε τιμή αγοράς, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το νόμισμα που θέλετε να ανταλλάξετε (π.χ. NEO / ETH). Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει σωστά το πλαίσιο Market ως το βέλος προς τα αριστερά. Το δεξί βέλος δείχνει πού εισάγετε πόσα NEO θέλετε να πουλήσετε. Το πλαίσιο δίπλα του είναι όπου μπορείτε να εισαγάγετε πόσα NEO θέλετε να αγοράσετε.

(Για να αγοράσετε κέρμα NEO χρησιμοποιώντας την επιλογή Market σημαίνει ότι αγοράζετε ή πουλάτε NEO σε οποιαδήποτε τιμή προσφέρεται αυτή τη στιγμή. Η επιλογή ορίου σάς δίνει πιο συγκεκριμένες επιλογές αγοράς και πώλησης, αλλά είναι ελαφρώς πιο περίπλοκη για αρχάριους).

Τώρα θα συγκρίνω μερικές από τις κορυφαίες ανταλλαγές στις οποίες μπορείτε να αγοράσετε NEO. Θα αναλύσω τα τέλη συναλλαγής, την ασφάλεια και περισσότερες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για κάθε ανταλλαγή.

Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για το Binance για να ξεκινήσουμε τα πράγματα.

Ανταλλαγές NEO: Binance

Το Binance είναι μια καλή ανταλλαγή επειδή είναι εύκολο στη χρήση. Ήταν ένα από τα πρώτα χρηματιστήρια που άρχισα να χρησιμοποιώ όταν άρχισα να διαπραγματεύομαι κρυπτογράφηση. Έμαθα πολλά μαθήματα χρησιμοποιώντας το. Τα νομίσματα στο χρηματιστήριο έχουν αρκετά καλή φήμη. Η Binance κατέχει χρέωση συναλλαγής 1%. Εάν διαθέτετε BNB (Binance Coin), μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε τα τέλη συναλλαγής κατά 50%, έτσι ώστε να χρεωθείτε μόνο 0,5% Ή το Binance διατηρεί χρέωση συναλλαγής 1%. Εάν διαθέτετε BNB (Binance Coin), μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε τις χρεώσεις συναλλαγής κατά 50%, έτσι ώστε να χρεώνεστε μόνο 0,05%. Όχι κακό, ε?

Μερικά από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του Binance υπήρχαν κυρίως νωρίς και δεν είναι πλέον προβλήματα. Περιλάμβανε έλλειψη επικοινωνίας στα αγγλικά και έλλειψη αλληλεπίδρασης με την κοινότητα. Ωστόσο, καθώς έχει περάσει ο καιρός, το Binance έχει γίνει μια πολύ πιο διαφανής ανταλλαγή.

Πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα διαπραγματεύονται στο Binance! Από αυτά τα 2 δισεκατομμύρια, περίπου 29 εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιούνται για την εμπορία ΝΕΟ.

Ανταλλαγές NEO: Upbit

Αυτό το χρηματιστήριο έχει περίπου τον ίδιο όγκο συναλλαγών NEO με το Binance, κυμαινόμενο περίπου 29 εκατομμύρια δολάρια καθημερινά. Η Upbit κυριαρχεί όπου οι άνθρωποι αγοράζουν κέρμα NEO στη Νότια Κορέα. Έχει διαπραγμάτευση πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ καθημερινά. Ισχύει χρέωση συναλλαγής 2,2% KRW για όλες τις παραγγελίες, καθώς και χρέωση ανάληψης 0,01-1000 KRW, η οποία ποικίλλει ανάλογα με το ποσό που αποσύρεται.

Ωστόσο, η Upbit έχει αφήσει ορισμένα ερωτήματα στο μυαλό των επενδυτών, επειδή είναι η μόνη σημαντική ανταλλαγή στην Κορέα που δεν υποστηρίζει την αυτορρύθμιση. Η σύσταση για αυτορρύθμιση προήλθε από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, οπότε ήταν λίγο έκπληξη το γεγονός ότι ο Upbit δεν συμμετείχε.

Ωστόσο, η Upbit δεν έχει καμία υποχρέωση να συμμετάσχει, οπότε δεν είναι τόσο αντιφατική όσο ορισμένες πηγές έχουν κάνει τις ειδήσεις. Προφανώς, αυτό δεν έχει επηρεάσει πόσα άτομα έχουν επιλέξει να αγοράσουν κέρμα NEO στο χρηματιστήριο της Upbit.

Ανταλλαγές NEO: Bitfinex

Αυτή η πλατφόρμα συναλλαγών με βάση το Χονγκ Κονγκ υπήρξε η μεγαλύτερη πλατφόρμα ανταλλαγής Bitcoin εδώ και αρκετό καιρό. το νόμισμα περιλαμβάνει επί του παρόντος περίπου το 30% των συναλλαγών Bitcoin. NEO αξίας άνω των 17 εκατομμυρίων δολαρίων διαπραγματεύεται σήμερα στο χρηματιστήριο καθημερινά.

Η δομή αμοιβών του Bitfinex βασίζεται σε μια βαθμίδα με υψηλότερες συναλλαγές να απονέμονται πιο ευνοϊκές χρεώσεις. Η ακόλουθη στήλη απεικονίζει τη δομή των χρεώσεων στο Bitfinex:Εκτέλεση παραγγελίας τις τελευταίες 30 ημέρες

Ανταλλαγές NEO: CoinEgg

Κατά τη στιγμή αυτής της έκδοσης, το CoinEgg είχε λίγο κάτω από όγκο συναλλαγών 60 εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα. Η ΝΕΟ ήταν το δεύτερο υψηλότερο κέρμα στην πλατφόρμα, αντιπροσωπεύοντας συναλλαγές αξίας άνω των 11 εκατομμυρίων ημερησίως. Το CoinEgg έχει χρέωση 0,10% για όλες τις συναλλαγές. Όπως βλέπετε, ορισμένα χρηματιστήρια χρεώνουν μια σταθερή χρέωση συναλλαγών, ενώ άλλα χρησιμοποιούν αμοιβές συναλλαγών κλιμακωτής.

Η ανταλλαγή εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα αυτής της ανταλλαγής είναι ότι πραγματοποιεί συναλλαγές μόνο έναντι BTC. Επίσης, δεν προσφέρει κανένα είδος ενοποίησης νομισμάτων fiat.

Ανταλλαγές NEO: OKEx

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για το OKEx είναι ότι αποτέλεσε αντικείμενο εισβολής Bitcoin 3 εκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο του 2017. Ο χάκερ συνδέθηκε από μια γερμανική διεύθυνση IP και διαπραγματεύτηκε ζεύγη συναλλαγών BTC-ETH για να πουλήσει όλα τα Bitcoin εντός μίας ώρας. Αυτό συνέβη στην Κίνα και η αστυνομία εκεί αρνήθηκε να αναλάβει την υπόθεση λόγω της προοπτικής της χώρας για το Bitcoin εκείνη την εποχή.

Ωστόσο, παρά την αποκλειστικότητα και το hack της ανταλλαγής, η ανταλλαγή είναι στις κορυφαίες 5 ανταλλαγές NEO κατ ‘όγκο, οπότε ένιωσα ότι πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα.

Υπάρχουν λιγότερα από 8 εκατομμύρια δολάρια καθημερινής συναλλαγής κατ ‘όγκο. Αποτελεί λιγότερο από το 5% του συνολικού ημερήσιου όγκου συναλλαγών NEO. Η δομή των τελών στο OKEx λειτουργεί σε παρόμοια δομή με το Bitfinex με το μοντέλο Maker / Taker Fee Model (maker = -0,1%, taker = 0,1%).

συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε τι είναι το NEO, πώς μπορείτε να ανταλλάξετε ETH για να το αποκτήσετε και σε ποια ανταλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε κέρμα NEO.

Η ΝΕΟ έχει δείξει σίγουρα κάποια σημαντική απόδοση της επένδυσης για τους πρώτους χρήστες του νομίσματος. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, έχει αυξηθεί πάνω από 700.000% από τη χαμηλότερη στην υψηλότερη τιμή. (Τρελά πράγματα!)

Το σημείο τιμής μπορεί να δικαιολογηθεί λόγω του γεγονότος ότι η NEO μπορεί να χειριστεί 10.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που συγκρατούν το NEO είναι η κινεζική ρύθμιση – η στάση τους για την κρυπτογράφηση.

Μόλις η ρύθμιση στην Κίνα σταθεροποιηθεί, ωστόσο, πιστεύω ότι το νόμισμα θα απογειωθεί περισσότερο από ό, τι στο παρελθόν.

Λοιπόν, θα αγοράζετε κέρμα NEO; Εάν ναι, ποια ανταλλαγή πρόκειται να χρησιμοποιήσετε; Ακολουθήσατε το βήμα-βήμα μου στο Coinbase και το Binance ή πήγατε με διαφορετική επιλογή; Ενημέρωσέ με!

Σημαντική σημείωση: συμβουλευτείτε έναν οικονομικό εμπειρογνώμονα προτού αγοράσετε κέρμα NEO ή πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη επένδυση.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map