Ripple vs Bitcoin: Ποια είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση;

Λοιπόν, έχετε ακούσει για δύο από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα, το Bitcoin και το Ripple, αλλά δεν είστε σίγουροι ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Ripple έναντι του Bitcoin; Ή ίσως γνωρίζετε τι κάνουν, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς συγκρίνεται η τεχνολογία αυτών των δύο κρυπτονομισμάτων; Είτε έτσι είτε αλλιώς, κρατήστε σφιχτά, καθώς πρόκειται να σας διδάξω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Σε αυτόν τον οδηγό Ripple vs Bitcoin, θα ξεκινήσω πρώτα με τα βασικά. Θα μιλήσω για πράγματα για τον σκοπό τους, την ταχύτητα συναλλαγής τους και τη συνολική προσφορά κερμάτων και των δύο έργων.

Μετά από αυτό, θα μιλήσω για την αποκέντρωση κάθε έργου, μαζί με την επεκτασιμότητα κάθε blockchain. Τέλος, θα συζητήσω τότε πώς έχει αποδώσει κάθε έργο μέχρι στιγμής.

Μέχρι το τέλος της ανάγνωσης αυτού του οδηγού, θα έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να αποφασίσετε ποια κρυπτογράφηση είναι καλύτερη.

Λοιπόν, τι περιμένετε? Το πρώτο μέρος αυτού του οδηγού Bitcoin vs Ripple πρόκειται να ξεκινήσει εισάγοντας και τα δύο αυτά blockchain!

Κατώτατη γραμμή κυματισμού και Bitcoin

Στην απλούστερη μορφή τους, τόσο το Bitcoin όσο και το Ripple είναι κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από την τεχνολογία blockchain, η οποία επιτρέπει σε άτομα από όλο τον κόσμο να χρησιμοποιούν αυτά τα blockchain για να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα. Και τα δύο έργα έχουν το φυσικό τους νόμισμα, το οποίο μπορεί να αγοραστεί στο διαδίκτυο σε ανταλλαγή τρίτων.

Βρέθηκε το τελευταίο κουπόνι Coinbase:

Αν και στην αρχή, αυτά τα κρυπτονομίσματα μπορεί να ακούγονται πολύ παρόμοια, υπάρχουν ορισμένες σαφείς διαφορές που θα καλύψω τώρα.

ripple vs bitcoin λογότυπα

Το Bitcoin εξήγησε

Δημιουργήθηκε το 2009, το Bitcoin ήταν το πρώτο και πρωτότυπο κρυπτογράφηση. Χτίστηκε από έναν ανώνυμο προγραμματιστή που ονομάζεται Satoshi Nakamoto, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο σύστημα πληρωμών που θα επέτρεπε στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν ψηφιακά χρήματα σε ομότιμη βάση.

Το Peer-to-peer είναι παρόμοιο με το “Person-to-Person”, που σημαίνει ότι δεν απαιτείται τρίτος ή διαμεσολαβητής για την επεξεργασία και την επαλήθευση συναλλαγών. Ως αποτέλεσμα, το σύστημα Bitcoin είναι “Αποκεντρωμένο”, επειδή δεν ελέγχεται από κανένα άτομο ή αρχή, ούτε ελέγχεται από καμία κεντρική τράπεζα, κυβέρνηση ή έθνος-κράτος.

Αντ ‘αυτού, οι συναλλαγές επιβεβαιώνονται από τη συνεισφέροντα κοινότητα Bitcoin, που ονομάζεται “Miners”. Οποιοσδήποτε στον κόσμο μπορεί να γίνει ανθρακωρύχος συνδέοντας μια συσκευή στον υπολογιστή του. Σε αντάλλαγμα για το χρόνο και το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, όσοι είναι επιτυχημένοι ανταμείβονται με επιπλέον Bitcoin.

Εάν είστε λίγο μπερδεμένοι, μην ανησυχείτε, θα μιλήσω για αυτήν τη διαδικασία με περισσότερες λεπτομέρειες στην επόμενη ενότητα!


Το Bitcoin (BTC) έχει επίσης μέγιστη προσφορά 21 εκατομμυρίων νομισμάτων. Η τρέχουσα κυκλοφορία είναι 17,1 εκατομμύρια, με τον αριθμό να αυξάνεται κάθε μέρα. Ωστόσο, δεν θα υπάρξουν ποτέ περισσότερα από 21 εκατομμύρια Bitcoins, και ο αριθμός αυτός αναμένεται να χτυπηθεί το 2140.

Τώρα που εξήγησε το Bitcoin, το επόμενο μέρος του οδηγού Ripple vs Bitcoin θα μάθει για το Ripple.

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης δίπλα-δίπλα

Κυματισμός Εξήγησε

Επίσημο λογότυπο Ripple

Το Ripple κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012, τρία χρόνια μετά το Bitcoin. Κατασκευάστηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται Ripple Labs που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο σκοπός του Ripple ήταν να δημιουργήσει ένα σύστημα πληρωμών που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις τράπεζες για τη μεταφορά χρημάτων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Παρόλο που στοχεύουν τη βιομηχανία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο καθένας μπορεί να αγοράσει και να πουλήσει το νόμισμα του Ripple – του νομίσματος XRP.

Οι άνθρωποι συχνά μπερδεύονται για τη διαφορά μεταξύ του Ripple και του XRP, οπότε θα ξεκαθαρίσω γρήγορα τα πράγματα. Το Ripple είναι το όνομα της τεχνολογίας blockchain που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα (αυτά τα χρήματα μπορούν να μεταφραστούν στα περισσότερα νομίσματα εκεί έξω). Από την άλλη πλευρά, το XRP είναι το όνομα της κρυπτογράφησης, με τον ίδιο τρόπο που ο Ether είναι η κρυπτογράφηση και το Ethereum είναι το blockchain.

Ακριβώς όπως το Bitcoin, το blockchain Ripple δεν απαιτεί από τρίτους να επιβεβαιώσουν και να επαληθεύσουν συναλλαγές, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα σε επίπεδο peer-to-peer. Συνολικά, θα υπάρχει μέγιστη προσφορά 100 δισεκατομμυρίων νομισμάτων XRP, με τρέχουσα κυκλοφορία περίπου 60 δισεκατομμύρια.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε τα απόλυτα βασικά του Ripple XRP, το επόμενο μέρος του οδηγού Ripple vs Bitcoin θα εξετάσει την απόδοση κάθε blockchain!

Τεχνική απόδοση

Bitcoin

Κατά την αποστολή χρημάτων σε άλλο άτομο, το blockchain Bitcoin διαρκεί περίπου 10 λεπτά για να επιβεβαιωθεί η συναλλαγή. Αυτό παραμένει το ίδιο ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται ο αποστολέας και ο παραλήπτης.

Είτε στέλνετε χρήματα σε κάποιον στην ίδια πόλη με εσάς είτε σε κάποιον από την άλλη πλευρά του κόσμου, θα χρειαστούν πάντα περίπου 10 λεπτά! Όταν το συγκρίνετε με το χρόνο που απαιτείται για την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό με μια τράπεζα, είναι πολύ πιο γρήγορο να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin, καθώς οι τράπεζες μπορούν να χρειαστούν έως και τρεις ημέρες για να επεξεργαστούν τη μεταφορά.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Bitcoin, τα τέλη συναλλαγών ήταν πολύ χαμηλά. Θα κόστιζε μόνο ένα κλάσμα ενός λεπτού για την επεξεργασία της συναλλαγής. Αυτό έκανε το Bitcoin ιδανικό ως παγκόσμιο σύστημα πληρωμών.

Ωστόσο, καθώς το σύστημα έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές, το ποσό που πρέπει να πληρώσουν οι χρήστες έχει αυξηθεί αρκετά. Κατά τη διάρκεια της πιο πολυσύχναστης περιόδου στα τέλη του 2017, οι χρεώσεις συναλλαγών κοστίζουν έως και 40 $, κάτι που δεν είναι βιώσιμο για τις μικροπληρωμές.

Διασκεδαστικό γεγονός: Τα υψηλά τέλη Bitcoin ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Bitcoin Cash!

Κάθε σύστημα στον κόσμο μπορεί να χειριστεί μόνο ένα συγκεκριμένο ποσό συναλλαγών προτού υπερφορτωθεί. Για παράδειγμα, αν και το 2016 η Visa επεξεργάζεται μόνο κατά μέσο όρο 1.667 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, μπορεί να επεξεργαστεί πάνω από 50.000 ανά δευτερόλεπτο εάν χρειάζεται, αλλά δεν μπορεί να υπερβεί πολύ περισσότερο από αυτό.

Από την άλλη πλευρά, έχετε Bitcoin. Παρόλο που το Bitcoin είναι το πιο δημοφιλές κρυπτογράφηση στον κόσμο, μπορεί να επεξεργαστεί μόνο 7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα επεκτασιμότητας που πρέπει να επιλύσει το Bitcoin εάν θέλει να επιτύχει το όνειρο να γίνει ένα παγκόσμιο σύστημα πληρωμών.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε για την απόδοση του Bitcoin, το επόμενο μέρος του οδηγού Bitcoin vs Ripple θα δει πώς αποδίδει το Ripple…

Κυματισμός

Όπως θα ανακαλύψετε σύντομα, το Ripple blockchain αποδίδει πολύ καλύτερα από το Bitcoin. Να γιατί…

Πρώτον, κατά την αποστολή XRP από το ένα πορτοφόλι στο άλλο, χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να επιβεβαιωθεί η συναλλαγή. Αυτό καθιστά το Ripple μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση έναντι του Bitcoin όσον αφορά την ταχύτητα των συναλλαγών.

Όσον αφορά τα τέλη συναλλαγής, το Ripple είναι σχεδόν δωρεάν, επειδή το τυπικό κόστος για τη μεταφορά είναι μόλις 0,00001 XRP. Για να το βάλετε σε πραγματικούς αριθμούς, ακόμα και όταν το XRP έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών τον Ιανουάριο στις 3,29 $, αυτό θα ισοδυναμούσε με χρέωση συναλλαγής μόλις 0,0000329 $. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να στείλετε πάνω από 30.000 συναλλαγές προτού πληρώσετε $ 1 σε τέλη συναλλαγής!

Λοιπόν, τι γίνεται με την επεκτασιμότητα; Λοιπόν, για άλλη μια φορά, το νόμισμα Ripple έχει πολύ καλύτερη απόδοση από το Bitcoin. Θυμάστε πώς ανέφερα νωρίτερα ότι το Bitcoin μπορεί να χειριστεί μόνο 7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο; Λοιπόν, το Ripple μπορεί να επεξεργαστεί περισσότερα από 1.500 ανά δευτερόλεπτο!

Όλα τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία κάνουν το Ripple ιδανικό για τη διατραπεζική βιομηχανία πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι όπου οι τράπεζες στέλνουν χρήματα σε άλλες τράπεζες που βρίσκονται σε άλλες χώρες. Προς το παρόν, οι τράπεζες πρέπει να χρησιμοποιούν έναν τρίτο οργανισμό που βρίσκεται στο Βέλγιο με την ονομασία SWIFT. Ως αποτέλεσμα, οι συναλλαγές είναι ακριβές και μπορεί να διαρκέσουν περίπου 3 ημέρες πριν από τη διευθέτηση.

Επιπλέον, όταν οι τράπεζες βρίσκονται σε αναπτυσσόμενες χώρες και πρέπει να κάνουν συναλλαγές σε ένα νόμισμα που δεν είναι δημοφιλές, συχνά πρέπει να πραγματοποιούν πολλαπλές ανταλλαγές, καθώς δεν υπάρχει αρκετή ρευστότητα στην αγορά. Χρησιμοποιώντας το Ripple, οι τράπεζες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το XRP ως γέφυρα ρευστότητας, εξοικονομώντας πολύ χρόνο και χρήμα από τα ιδρύματα.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε πώς αποδίδουν τα δύο έργα blockchain, το επόμενο μέρος του οδηγού Ripple vs Bitcoin θα συζητήσει ποια blockchain είναι πιο αποκεντρωμένη.

Ripple vs Bitcoin: ρεecentralizιόντος?

Η αποκέντρωση σημαίνει ότι δεν ελέγχεται από κανένα άτομο ή αρχή. Ωστόσο, υπάρχουν συνεχώς επιχειρήματα στην κοινότητα κρυπτογράφησης σχετικά με το γεγονός ότι και τα δύο έργα δεν είναι τόσο αποκεντρωμένα όσο θα έπρεπε.

Bitcoin

Όσον αφορά το Bitcoin, αν και είναι αλήθεια ότι καμία οντότητα δεν ελέγχει το δίκτυο, τα πράγματα έχουν αλλάξει από τις πρώτες μέρες του. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Bitcoin, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να γίνει ανθρακωρύχος χρησιμοποιώντας GPU ή CPU, οι οποίες είναι φθηνές για αγορά.

Ωστόσο, είναι πλέον δυνατή η χρήση ενός ακριβού υλικού που ονομάζεται ASIC. Τα ASIC είναι πολύ πιο ισχυρά από τα GPU και CPU, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν πάντα περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν την ανταμοιβή εξόρυξης. Ως αποτέλεσμα, εκείνοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ASIC δεν έχουν δίκαιη πιθανότητα να συνεισφέρουν στο σύστημα.

Αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα.

Υπάρχουν τώρα μερικοί ισχυροί οργανισμοί που διαχειρίζονται τα «Mining Pools», στα οποία διάφοροι ανθρακωρύχοι Bitcoin ενώνουν τους πόρους τους για να διασφαλίσουν ότι έχουν τις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν το βραβείο εξόρυξης Bitcoin. Χτίζουν μονάδες εξόρυξης Bitcoin που αποτελούνται από χιλιάδες συσκευές ASIC. Η ιδέα είναι απλή – όσο περισσότερες συσκευές ASIC έχετε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να κερδίσετε την ανταμοιβή.

Οι περισσότερες από αυτές τις δεξαμενές εξόρυξης βρίσκονται στην Κίνα, όπου το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας είναι φθηνό. Όταν έλεγξα τελευταία τα στατιστικά στοιχεία (τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω), μόνο τέσσερις δεξαμενές εξόρυξης ελέγχουν περισσότερο από το 50% της συνολικής ισχύος κατακερματισμού Bitcoin.

Ομάδες εξόρυξης Bitcoin

Αυτό βάζει πολλή δύναμη στα χέρια ενός πολύ μικρού αριθμού ανθρώπων, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την αποκεντρωμένη ιδεολογία του Bitcoin.

Ripple XRP

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες από τους λάτρεις της κρυπτογράφησης ότι το Ripple XRP δεν είναι τόσο αποκεντρωμένη όσο θα έπρεπε. Πρώτον, σε αντίθεση με το Bitcoin, το νόμισμα Ripple ελέγχεται από μια εταιρεία που ονομάζεται Ripple Labs. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι παρόλο που δεν έχουν την εξουσία να τροποποιούν τις συναλλαγές ή να ελέγχουν τα χρήματα των χρηστών, ελέγχουν την προσφορά XRP.

Τη στιγμή της γραφής, τον Ιούνιο του 2018, υπάρχουν περίπου 60 δισεκατομμύρια νομίσματα σε κυκλοφορία, συνολικής προσφοράς 100 δισεκατομμυρίων. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα υπόλοιπα 40 δισεκατομμύρια (40%) ελέγχονται από τους ιδρυτές του Ripple – Ripple Labs.

Έχουν τη δύναμη να κάνουν ό, τι θέλουν με τα νομίσματα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν τεχνικά να χειραγωγήσουν την τιμή του. Εάν η Ripple Labs αποφασίσει να εκδώσει ένα μεγάλο ποσό των κερμάτων που ελέγχουν, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την τιμή.

Η άλλη ανησυχία που βρήκα κατά την έρευνα αυτού του οδηγού Ripple vs Bitcoin, είναι ότι μερικοί άνθρωποι δεν τους αρέσει το γεγονός ότι το blockchain δεν συντηρείται από την κοινότητα XRP. Στην περίπτωση του Bitcoin, παρόλο που το σύστημα κυριαρχείται από μεγάλες δεξαμενές εξόρυξης, οποιοσδήποτε μπορεί να προσπαθήσει να συνεισφέρει στο δίκτυο αγοράζοντας το απαιτούμενο υλικό.

Αυτό δεν συμβαίνει με το Ripple, καθώς δεν είναι δυνατή η εξόρυξη XRP. Αντ ‘αυτού, το δίκτυο χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται “Transaction Validators”. Τα μόνα άτομα που μπορούν να γίνουν επικυρωτές συναλλαγών είναι οι τράπεζες που εγκαθιστούν την τεχνολογία.

Από τεχνικής απόψεως, εξακολουθεί να αποκεντρώνεται επειδή κανένας επικυρωτής δεν μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο του δικτύου, ούτε μπορεί να τροποποιήσει ή να χειριστεί μια συναλλαγή. Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να συνεισφέρουν στο δίκτυο, όχι μόνο στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε ορισμένες από τις ανησυχίες που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με την αποκέντρωση και των δύο έργων, το επόμενο μέρος αυτού του οδηγού Ripple vs Bitcoin πρόκειται να συζητήσει πώς οι συναλλαγές φτάνουν σε συναίνεση.

Bitcoin vs Ripple: Πώς γίνεται Τγεια Ρκαθε ντοσυναίνεση?

Κανένα από αυτά τα πρωτόκολλα δεν απαιτεί από τρίτο μέρος να επιβεβαιώσει, να επαληθεύσει και να ελέγξει τις συναλλαγές. Λοιπόν, πώς το κάνουν?

Πρώτον, επιτρέψτε μου να εξηγήσω γρήγορα τι είναι ένας μηχανισμός συναίνεσης. Κάθε blockchain χρησιμοποιεί έναν κρυπτογραφικό αλγόριθμο για να επιβεβαιώσει ότι μια συναλλαγή είναι έγκυρη χωρίς να περάσει από έναν ενδιάμεσο. Αυτό διασφαλίζει ότι το άτομο που στέλνει τα χρήματα έχει πραγματικά τα χρήματα και διασφαλίζει επίσης ότι τα χρήματα δεν ξοδεύονται δύο φορές (διπλή δαπάνη).

Κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο Bitcoin ή Ripple ονομάζεται κόμβος και για να επιβεβαιωθεί μια συναλλαγή, ένα ποσοστό των κόμβων πρέπει να είναι “Επίτευξη συναίνεσης” – που σημαίνει ότι συμφωνούν ότι η συναλλαγή είναι έγκυρη.

Το Bitcoin και το Ripple χρησιμοποιούν διαφορετικό μηχανισμό συναίνεσης, τον οποίο θα συζητήσω παρακάτω.

Μηχανισμός συναίνεσης

Bitcoin: Απόδειξη εργασίας

Ο πρώτος μηχανισμός συναίνεσης blockchain δημιουργήθηκε από τον προγραμματιστή του Bitcoin και ονομάζεται Proof-of-Work. Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσετε το Proof-of-Work είναι να σκεφτείτε έναν πραγματικά δύσκολο υπολογισμό.

Το δίκτυο Bitcoin δημιουργεί έναν τυχαίο υπολογισμό που είναι τόσο δύσκολος που κανένας άνθρωπος δεν μπορούσε να το λύσει. Αντ ‘αυτού, απαιτείται μια μεγάλη ποσότητα υπολογιστικής δύναμης για επίλυση. Ο υπολογισμός διαρκεί 10 λεπτά για να λυθεί. Μόλις επιλυθεί, η συναλλαγή Bitcoin επιβεβαιώνεται ως έγκυρη.

Κάθε κόμβος που είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο ανταγωνίζεται ο ένας τον άλλο για να γίνει η πρώτη συσκευή που θα λύσει τον υπολογισμό. Όποιος φτάσει πρώτος, κερδίζει την ανταμοιβή εξόρυξης Bitcoin. Το κύριο πρόβλημα με το μοντέλο Proof-of-Work είναι ότι απαιτεί πολύ μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας. Για παράδειγμα, α πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η εξόρυξη Bitcoin καταναλώνει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από 159 μεμονωμένες χώρες!

Απόδειξη εργασίας Bitcoin

Το δεύτερο ζήτημα με το Proof-of-Work (όπως ανέφερα νωρίτερα) είναι ότι επιτρέπει στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν πολύ ακριβό υλικό, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι μπορούν να επενδύσουν περισσότερα χρήματα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν την ανταμοιβή Bitcoin.

Τρίτον, και πιθανότατα το πιο σημαντικό, το μοντέλο Proof-of-Work έχει συμβάλει στα ζητήματα των υψηλών τελών, των αργών συναλλαγών και της αδυναμίας κλιμάκωσης.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε τι μηχανισμό συναίνεσης χρησιμοποιεί το Bitcoin, το επόμενο μέρος του οδηγού Ripple vs Bitcoin θα εξετάσει τι χρησιμοποιεί το Ripple!

Κυματισμός: Ομοσπονδιακή βυζαντινή συμφωνία

Το Ripple blockchain χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συναίνεσης που ονομάζεται Ομοσπονδιακή Βυζαντινή Συμφωνία (FBA). Όπως το Bitcoin και το μοντέλο Proof-of-Work, το FBA επιδιώκει να επιτύχει συναίνεση μεταξύ διαφορετικών κόμβων.

Στο FBA, κάθε κόμβος θα εμπιστεύεται έναν περιορισμένο αριθμό άλλων κόμβων, ο οποίος είναι γνωστός ως "Κύκλος". Το δίκτυο Ripple έχει πολλούς διαφορετικούς κύκλους, οι οποίοι αλληλεπικαλύπτονται ο ένας με τον άλλον έτσι ώστε ουσιαστικά κάθε κόμβος να συνδέεται κατά κάποιο τρόπο.

Επικυρωτές συναλλαγών που χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση συναλλαγών (τράπεζες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία), επιλέγονται μεμονωμένα και διαπιστεύονται πριν έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν επαλήθευση συναλλαγών.

Αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα, καμία από τις τράπεζες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία δεν θα θέλει να χειραγωγήσει τη συναίνεση, καθώς τη χρησιμοποιούν για να υποστηρίξουν τις συναλλαγές τους. Ακόμα κι αν το έκαναν, θα ήταν σαφές για όλους τους άλλους επικυρωτές συναλλαγών να δουν, ποιος απλώς θα απέρριπτε τη συναλλαγή.

Σε αντίθεση με το Bitcoin, ο Ripple και ο μηχανισμός συναίνεσης του FBA δεν απαιτούνται για την επίλυση πολύπλοκων υπολογισμών, πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από το Bitcoin. Αυτό το καθιστά ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα και διασφαλίζει ότι τα τέλη συναλλαγής διατηρούνται χαμηλά.

Τελικά, σε λίγα δευτερόλεπτα που το σύστημα πρέπει να επιβεβαιώσει την κίνηση χρημάτων, τουλάχιστον το 80% των Επικυρωτών Συναλλαγών πρέπει να καταλήξουν σε συναίνεση για να επισημάνουν τη συναλλαγή ως έγκυρη.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε για τους δύο μηχανισμούς συναίνεσης που χρησιμοποιούνται, το τελευταίο μέρος του οδηγού Ripple vs Bitcoin θα εξετάσει την απόδοση των έργων μέχρι στιγμής!

Πρώτα όμως, εδώ είναι ένας πίνακας σύγκρισης, ώστε να μπορείτε να ανακεφαλαιώσετε μερικές από τις κύριες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο έργων!

Σύγκριση πίνακα

Μηχανισμός συναίνεσης Συναλλαγές p / s Αγοραία αξία Παροχή κυκλοφορίας Ημερομηνία έναρξης Ομάδα / Οργανισμός Τέλη συναλλαγής
Κυματισμός FBA 1.500 18 Μπιλ 40 δις 2012 Ripple Labs <0,01 $
Bitcoin PoW 7 104 Μπιλ 17 Μιλ Ιαν 2009 Bitcoin Core 0,50 $ – 3,00 $

Ripple vs Bitcoin: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Όταν οι άνθρωποι έχουν το επιχείρημα Ripple vs Bitcoin, ένα πράγμα με το οποίο όλοι μπορούν να συμφωνήσουν είναι ότι και τα δύο έργα blockchain έχουν αποδώσει εξαιρετικά. Ωστόσο, ως το αρχικό κρυπτογράφηση, το Bitcoin ήταν πάντα το νούμερο ένα νόμισμα όσον αφορά την αξία, την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, την υιοθέτηση και τη χρήση του πραγματικού κόσμου.

Το έτος 2017 ήταν η πιο επιτυχημένη μέχρι σήμερα χρονιά, κατά την οποία η BTC αύξησε την αξία της κατά περισσότερο από 2.000%. Μέχρι το τέλος του έτους, το Bitcoin έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 20.000 $, με συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς πάνω από 320 δισεκατομμύρια δολάρια. Για να το θέσουμε σε προοπτική, αυτό ισοδυναμούσε με υψηλότερη κεφαλαιοποίηση της αγοράς τόσο της Goldman Sachs όσο και της Morgan Stanley!

Όσον αφορά τη χρήση του πραγματικού κόσμου, όλο και περισσότεροι προμηθευτές αρχίζουν να δέχονται το Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, όπου είναι πλέον δυνατό να ξοδέψετε Bitcoin σε περισσότερα από 200.000 διαφορετικά καταστήματα! Άλλοι γνωστοί οργανισμοί που δέχονται Bitcoin περιλαμβάνουν, Microsoft, Expedia, PayPal, Overstock και ακόμη και την Virgin Galactic.

Ωστόσο, θα χρειαστεί πολύς χρόνος έως ότου το Bitcoin χρησιμοποιηθεί ως παγκόσμιο σύστημα πληρωμών κύριου ρεύματος. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι οι προγραμματιστές πρέπει να διορθώσουν τα προβλήματα απόδοσής τους. Οι χρόνοι συναλλαγής των 10 λεπτών, τα υψηλά τέλη και τα επίπεδα κλιμάκωσης μόλις 7 συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο απέχουν ένα εκατομμύριο μίλια από ένα βιώσιμο παγκόσμιο σύστημα πληρωμών.

Τα καλά νέα είναι ότι η ομάδα εργάζεται στο δεύτερο επίπεδο τεχνολογίας πληρωμών πάνω από το Bitcoin που ονομάζεται “Lighting Network”, το οποίο ελπίζουμε ότι θα ανεβάσει το Bitcoin στο επόμενο επίπεδο με γρήγορες, φθηνές και εξαιρετικά επεκτάσιμες συναλλαγές!

Λοιπόν, τι γίνεται με το Ripple XRP; Το Ripple είναι τώρα το τρίτο ισχυρότερο κρυπτονομίσμα όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Ακριβώς όπως το Bitcoin, το νόμισμα Ripple είχε μια καταπληκτική χρονιά το 2017. Στην αρχή του έτους αξίζει μόλις 0,0065 $, αλλά μέχρι το τέλος του αυξήθηκε σε τεράστια 2,40 $.

Όσον αφορά τον πραγματικό στόχο της μητρικής εταιρείας, Ripple Labs, κάνουν κάποιες πολύ καλές συνεργασίες με μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο. Περισσότερα από 100 διαφορετικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δοκιμάζουν τώρα το πρωτόκολλο Ripple, συμπεριλαμβανομένων των Santander, Bank of America και Credit Agricole!

Στο μέλλον, ελπίζεται ότι ο χρηματοπιστωτικός κλάδος θα χρησιμοποιήσει το XRP για τον διακανονισμό των διατραπεζικών πληρωμών τους. Ολόκληρη η βιομηχανία αξίζει τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, οπότε αν όλα πάνε στο πλάνο, η αξία του XRP θα μπορούσε σύντομα να δει νέα υψηλά όλων των εποχών.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για επενδυτικές συμβουλές.

Ripple vs Bitcoin: Το συμπέρασμα

Και αυτό είναι το τέλος αυτού του οδηγού Ripple vs Bitcoin! Πριν ανοίξετε αυτό το άρθρο, δεν ήσασταν σίγουροι για τις κύριες διαφορές μεταξύ των δύο. Ωστόσο, εάν έχετε διαβάσει αυτόν τον οδηγό από την αρχή έως το τέλος, θα πρέπει τώρα να έχετε μια πολύ καλή ιδέα για το τι ξεχωρίζει αυτά τα δύο κρυπτοπαραγωγά.

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε τώρα, το blockchain του Ripple αποδίδει πολύ καλύτερα από το Bitcoin. Πραγματοποιεί γρηγορότερες συναλλαγές, φθηνότερες συναλλαγές και πιο επεκτάσιμες συναλλαγές. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο μηχανισμός συναίνεσης Ripple είναι πολύ καλύτερος για το περιβάλλον – δεν σπαταλά μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Οι στόχοι του Ripple είναι διαφορετικοί από τους Bitcoin, οπότε μην σκέφτεστε να γίνει Ripple "το επόμενο Bitcoin".

Το Bitcoin παραμένει (όπως ήταν πάντα) το νούμερο ένα κρυπτογράφηση. Πιστεύω ότι το Bitcoin είναι πιο κατάλληλο για αποθήκευση αξίας παρά για σύστημα πληρωμών, με παρόμοιο τρόπο με το χρυσό ή το ασήμι. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι η επόμενη αναβάθμιση του Bitcoin, το Lighting Network, είναι επιτυχής. Αυτό θα κάνει το Bitcoin πιο χρησιμοποιήσιμο ως σύστημα πληρωμών.

Λοιπόν, ποιο cryptocurrency προτιμάτε μετά την ανάγνωση αυτού του οδηγού Ripple vs Bitcoin; Έχετε αποφασίσει να επιλέξετε το ένα από το άλλο ή μήπως σας αρέσει και θα προτιμούσατε να επενδύσετε και στα δύο; Παρακαλώ επιτρέψτε μου να μάθω τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map