Τι είναι το SegWit και πώς λειτουργεί

Καλώς ορίσατε σε έναν άλλο οδηγό για αρχάριους για το crypto! Σήμερα, θα σας πω τι είναι το SegWit.

Υπάρχουν εκατοντάδες κρυπτονομίσματα στην αγορά και το καθένα έχει ένα σύνολο κανόνων που καθοδηγούν τον τρόπο λειτουργίας τους. Αυτό το σύνολο κανόνων ονομάζεται a πρωτόκολλο. Λοιπόν, τι σχέση έχει αυτό με το SegWit; Τι είναι το SegWit?

Λοιπόν, όπως όλα τα προγράμματα υπολογιστών, τα κρυπτονομίσματα πρέπει να ενημερώνονται και να βελτιώνονται. Ανακαλύπτονται σφάλματα και δυσλειτουργίες που πρέπει να διορθωθούν. Αυτό συμβαίνει όταν ο φορητός σας υπολογιστής σας ζητά να κλείσετε και να ενημερώσετε.

Όταν ένα cryptocurrency πρέπει να ενημερωθεί ή να βελτιωθεί, πρέπει να γίνουν αλλαγές στο πρωτόκολλό του. Το SegWit ήταν μια ενημέρωση που έγινε στο πρωτόκολλο Bitcoin πέρυσι.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας πω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το SegWit. Θα σας πω τι είναι το SegWit και πώς λειτουργεί. Θα σας πω επίσης ποιες βελτιώσεις έχει κάνει στο δίκτυο Bitcoin και τι σημαίνουν αυτές οι βελτιώσεις για τους χρήστες του.

Μέχρι το τέλος αυτού του οδηγού, δεν θα χρειαστεί ποτέ να αναρωτηθείτε, “Τι είναι το SegWit;” πάλι.

Ας ξεκινήσουμε κοιτάζοντας από πού προήλθε το SegWit και τι προσπαθούσε να επιτύχει…

Η ιστορία του SegWit

Τι είναι το Segwit - Segwit Logo

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Η ιδέα για το SegWit παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Pieter Wuille σε μια διάσκεψη Bitcoin το 2015. Η Wuille είναι προγραμματιστής Bitcoin και συνιδρυτής της Blockstream, μιας εταιρείας λογισμικού που ειδικεύεται στην ψηφιακή ασφάλεια για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Ο Wuille πρότεινε το SegWit ως λύση σε ένα ελάττωμα στο πρωτόκολλο Bitcoin. Κατά την ανάπτυξη λογισμικού, καλούνται λύσεις για ελαττώματα μπαλώματα. Το πρόβλημα που ήθελε να επιλύσει ονομάζεται ελαστικότητα συναλλαγής. Η ευελιξία συναλλαγών είναι ένας παράξενος τρόπος να λέμε ότι το Bitcoin μπορεί να κλαπεί από τους χρήστες αλλάζοντας μικροσκοπικά στοιχεία συναλλαγών. Μην ανησυχείτε, θα το καλύψω με περισσότερες λεπτομέρειες στην επόμενη ενότητα.

Η πρόταση SegWit του Wuille προκάλεσε μια μεγάλη συζήτηση στην κοινότητα του Bitcoin και ήταν σχεδόν δύο χρόνια πριν ξεκινήσει. Ενεργοποιήθηκε τελικά στις 23 Αυγούστου 2017. Το ίδιο έμπλαστρο εφαρμόστηκε στο Litecoin πρωτόκολλο στις 10 Μαΐου 2017.

Σημείωση: Το Litecoin είναι ένα κρυπτογράφηση του οποίου ο κώδικας βασίζεται στο πρωτόκολλο Bitcoin. Επειδή είναι πολύ παρόμοια, μοιράστηκαν το πρόβλημα της ευκολίας συναλλαγής.

Το SegWit διόρθωσε το πρόβλημα ευκολίας συναλλαγής και έκανε επίσης κάποιες άλλες βελτιώσεις στο πρωτόκολλο Bitcoin. Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει πολλούς επικριτές και δεν έχουν όλοι χαιρετίσουν οι αλλαγές τους χρήστες του δικτύου Bitcoin. Ορισμένα μέλη της κοινότητας Bitcoin διαφωνούν με το SegWit τόσο πολύ που έχουν δημιουργήσει τα ανταγωνιστικά τους κρυπτονομίσματα!


Πριν το συζητήσουμε, ας δούμε πιο προσεκτικά το πρόβλημα της ευελιξίας των συναλλαγών. Λοιπόν, τι είναι η ευελιξία συναλλαγών και τι κάνει το SegWit για να το σταματήσει?

Η ευελιξία συναλλαγών είναι αρκετά περίπλοκη. Για να το καταλάβετε, πρέπει πρώτα να καταλάβετε πώς λειτουργούν οι συναλλαγές Bitcoin…

Οι βασικές αρχές του Blockchain

Το Bitcoin είναι ένα τεράστιο δίκτυο που αποτελείται από χιλιάδες υπολογιστές που ονομάζονται κόμβοι. Κάθε κόμβος διατηρεί ένα πλήρες αρχείο κάθε συναλλαγής Bitcoin που έχει γίνει ποτέ. Αυτή η εγγραφή ονομάζεται a μπλοκ αλυσίδας.

Το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας που ασχολείται με την επεξεργασία νέων συναλλαγών γίνεται από ειδικούς κόμβους που ονομάζονται ανθρακωρύχοι. Οι χρήστες πληρώνουν αμοιβές συναλλαγής στους ανθρακωρύχους για την εργασία που κάνουν. Νέες συναλλαγές μπορούν να προστεθούν μόνο στο blockchain αφού οι ανθρακωρύχοι τις έχουν τοποθετήσει σε ομάδες συναλλαγών που καλούνται μπλοκ. Κάθε μπλοκ στο blockchain Bitcoin περιέχει 1MB πληροφοριών συναλλαγής.

Θα πρέπει να περάσει 10 λεπτά για να επεξεργαστεί το δίκτυο ένα μπλοκ συναλλαγών, αλλά μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο. Το δίκτυο Bitcoin μπορεί να επεξεργαστεί μεταξύ 3-7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (Tx / s). Ωστόσο, αυτό μπορεί να επιβραδυνθεί πολύ όταν το δίκτυο είναι απασχολημένο.

Τώρα θα χρησιμοποιήσω δύο παραδείγματα για να σας δείξω πώς λειτουργούν οι απλές συναλλαγές Bitcoin. Η πρώτη θα είναι μια τυπική συναλλαγή Bitcoin. Το δεύτερο θα είναι μια συναλλαγή όπου ένας χρήστης εκμεταλλεύεται την ευκολία συναλλαγής για να κλέψει το Bitcoin από έναν άλλο χρήστη.

Συναλλαγές για αρχάριους

Η Lucy θέλει να στείλει 10 Bitcoin (BTC) στον Jude. Για να γίνει αυτό, η Λούσι και ο Τζούντ χρειάζονται δύο είδη πληροφοριών:

  • Μια δημόσια διεύθυνση: Αυτό είναι σαν μια διεύθυνση email Bitcoin. Μια δημόσια διεύθυνση είναι μια ψηφιακή τοποθεσία για την οποία η Lucy στέλνει Bitcoin. Ο Jude έχει μια δημόσια διεύθυνση προς λαμβάνω Bitcoin Οι δημόσιες διευθύνσεις είναι ορατές από ολόκληρο το δίκτυο.
  • Ένα ιδιωτικό κλειδί: Εάν οι δημόσιες διευθύνσεις είναι σαν διευθύνσεις email, τότε τα ιδιωτικά κλειδιά είναι σαν κωδικοί πρόσβασης. Αποδεικνύουν ότι οι δημόσιες διευθύνσεις – και επομένως το ίδιο το Bitcoin – ανήκουν στη Lucy και τον Jude. Μόνο η Lucy μπορεί να δει το ιδιωτικό κλειδί της Lucy και μόνο η Jude μπορεί να δει το ιδιωτικό κλειδί της Jude.

Ας δούμε πώς φαίνεται η συναλλαγή στο δίκτυο Bitcoin…<

Τυπική συναλλαγή Bitcoin

Τι είναι οι συναλλαγές Segwit Bitcoin

Πώς φτάνει το 10BTC από τη Lucy στο Jude?

  1. Η Lucy μεταδίδει ένα αίτημα στο δίκτυο. Το αίτημα περιέχει τη δημόσια διεύθυνση του Jude, το ποσό που αποστέλλεται (10BTC) και ένα τέλος συναλλαγής για τους ανθρακωρύχους. Περιέχει επίσης το ιδιωτικό κλειδί της Lucy υπογραφή που χρησιμοποιεί για να αποδείξει ότι έχει 10BTC για αποστολή. Αυτές οι πληροφορίες υπογραφής ονομάζονται δεδομένα μαρτύρων.
  2. Οι ανθρακωρύχοι επεξεργάζονται τη συναλλαγή. Έβαλαν τις πληροφορίες της Lucy μαζί με τους Jude’s και κρυπτογράφηση το. Αυτό σημαίνει ότι μετατρέπουν τις πληροφορίες σε μια γραμμή κώδικα υπολογιστή. Αυτός ο κωδικός ονομάζεται Ταυτότητα συναλλαγής.
  3. Η συναλλαγή ουρές, αναμονή για επεξεργασία. Εάν η Lucy έχει επισύρει χαμηλή χρέωση συναλλαγής, τότε θα μπορούσε να περιμένει στην ουρά για μεγάλο χρονικό διάστημα! Είναι σαν να παραγγέλνεις φαγητό σε ένα εστιατόριο. Αν δεν αφήσετε το σερβιτόρο, τότε θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να φτάσει το φαγητό σας! Η Lucy μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία στέλνοντας ξανά τη συναλλαγή με υψηλότερο τέλος. Το αναγνωριστικό συναλλαγής προστίθεται τώρα στα αναγνωριστικά συναλλαγών άλλων χρηστών και κρυπτογραφείται ξανά. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται έως ότου επιτευχθεί το όριο του 1MB των πληροφοριών συναλλαγής και σχηματιστεί ένα μπλοκ.
  4. Το μπλοκ επιβεβαιώθηκε. Το μπλοκ μεταδίδεται στο δίκτυο και εάν περισσότεροι από τους μισούς κόμβους συμφωνούν ότι οι πληροφορίες σε αυτό είναι έγκυρες μπορούν να επιβεβαιωθούν και να προστεθούν στο blockchain. Ο Jude λαμβάνει 10BTC από τη Lucy.

Έτσι συμβαίνουν οι περισσότερες συναλλαγές Bitcoin. Στη συνέχεια, θέλω να σας δείξω πώς η ευελιξία συναλλαγών μπορεί να επηρεάσει τις συναλλαγές και στη συνέχεια μπορούμε να ρωτήσουμε, τι κάνει η SegWit γι ‘αυτό?

Πώς λειτουργεί η συναλλαγή της ευελιξίας

Τι είναι η ευελιξία συναλλαγών Segwit και η μη επιβεβαιωμένη αλλαγή

Χρησιμοποιώντας ξανά το παράδειγμα, θα σας δείξω πώς η ευελιξία συναλλαγών μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Jude για να εξαπατήσει τη Λούσι να του στείλει 20BTC αντί για 10. Δείτε πώς λειτουργεί…

Το ελάττωμα της ευελιξίας συναλλαγής στον κώδικα του Bitcoin επιτρέπει στον Jude να αλλάξει τα δεδομένα μάρτυρας της Lucy πριν επιβεβαιωθεί η συναλλαγή. Αυτό αλλάζει το αναγνωριστικό συναλλαγής χωρίς να αλλάξει η ίδια η συναλλαγή (η οποία εξακολουθεί να αποστέλλεται 10BTC από τη Lucy στο Jude).

Όταν αυτή η τροποποιημένη συναλλαγή επιβεβαιωθεί από το δίκτυο, ακυρώνει την αρχική συναλλαγή. Τώρα ο Jude έρχεται σε επαφή με τη Lucy για να παραπονεθεί ότι δεν έχει λάβει 10BTC, παρόλο που έχει!

Η Lucy ελέγχει και βλέπει ότι η αρχική συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί. Τώρα αποδίδει υψηλότερο τέλος συναλλαγής και το στέλνει ξανά. Αυτή η νέα συναλλαγή υποβάλλεται σε επεξεργασία από το δίκτυο. Ο Jude λαμβάνει 10 ακόμη Bitcoin!

Η Λούσι, οι ανθρακωρύχοι και το υπόλοιπο δίκτυο δεν έχουν κανέναν τρόπο να γνωρίζουν ότι αυτό συμβαίνει. Μόλις επιβεβαιωθούν οι συναλλαγές και προστεθούν στο blockchain, δεν μπορούν να αλλάξουν ή να διαγραφούν. Ακολουθεί ένα γράφημα που δείχνει τι σοβαρό πρόβλημα είναι η ελαστικότητα συναλλαγών για το δίκτυο Bitcoin.

Τι είναι οι συναλλαγές Segwit Αποδεκτές έναντι απορριφθέντωνΠηγή: bitcoinmagazine

Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται από την ελαστικότητα συναλλαγών εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα.

Λοιπόν, τι είναι το SegWit και τι κάνει για την επίλυση του προβλήματος της ευλυγισίας των συναλλαγών?

Εμπλουτισμός συναλλαγής Patching

Όπως ανέφερα νωρίτερα, το SegWit είναι μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα που σχεδιάστηκε από τον Pieter Wuille για την αποτροπή της ευελιξίας των συναλλαγών. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι πολύ απλός. Για να σταματήσει η χρήση δεδομένων μαρτύρων για την αλλαγή αναγνωριστικών συναλλαγών, ο Wuille πρότεινε την κατάργησή του από τη συναλλαγή! Απλό, σωστό?

Το πλήρες όνομα του SegWit είναι ένα διαχωρισμένος μάρτυρας. Το Segregate σημαίνει αφαίρεση ή διαχωρισμός, οπότε το SegWit σημαίνει την αφαίρεση των δεδομένων μάρτυρα.

Ένας διαχωρισμένος μάρτυρας δημιουργεί ένα πλευρική αλυσίδα όπου τα δεδομένα μαρτύρων αποθηκεύονται μακριά από το κύριο blockchain. Αυτό αποτρέπει την αλλαγή των αναγνωριστικών συναλλαγών από ανέντιμους χρήστες όπως ο Jude!

Το έξυπνο πράγμα για το Bitcoin SegWit είναι ότι είναι συμβατότητα προς τα πίσω. Αυτό σημαίνει ότι οι κόμβοι που ενημερώνονται με το πρωτόκολλο SegWit Bitcoin μπορούν ακόμα να λειτουργούν με κόμβους που δεν έχουν ενημερωθεί. Αυτό το είδος ενημέρωσης ονομάζεται a μαλακό πιρούνι. Οι ενημερώσεις που δεν είναι συμβατές προς τα πίσω καλούνται σκληρά πιρούνια. Τα σκληρά πιρούνια μπορούν να χωρίσουν τα δίκτυα και να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων κρυπτονομισμάτων.

Ο Pieter Wuille ήθελε το SegWit να είναι συμβατό με το παρελθόν και, ως εκ τούτου, μια μαλακή ενημέρωση. Για να το κάνει αυτό, χρειάστηκε να το σχεδιάσει έτσι ώστε τα δεδομένα των μαρτύρων να καταγράφονται στο κύριο blockchain. Η λύση που βρήκε ήταν να κρυπτογραφήσει όλα τα δεδομένα μαρτύρων ενός μπλοκ στην πλαϊνή αλυσίδα SegWit και να τα αποθηκεύσει ριζικός κώδικας στο κύριο blockchain. Αυτό επέτρεψε στο Bitcoin SegWit να διορθώσει την ελαστικότητα συναλλαγών χωρίς να γίνει μια δύσκολη ενημέρωση.

Τώρα ξέρετε πώς ο διαχωρισμένος μάρτυρας αποτρέπει την ευελιξία συναλλαγών, αλλά η ιστορία του SegWit Bitcoin δεν τελειώνει εκεί. Το SegWit έχει επηρεάσει το δίκτυο Bitcoin με τρόπους που ο Pieter Wuille δεν το σκέφτηκε καν όταν το δημιούργησε!

Στη συνέχεια, θα σας πω επεκτασιμότητα και το δίκτυο κεραυνών. Θα ξεκινήσω με δυνατότητα κλιμάκωσης…

Λοιπόν, τι είναι η επεκτασιμότητα SegWit?

Επεκτασιμότητα Bitcoin SegWit

Πρώτον, επιτρέψτε μου να εξηγήσω τι είναι η επεκτασιμότητα. Η δυνατότητα κλιμάκωσης είναι η ικανότητα ενός δικτύου να επεξεργάζεται τεράστιες ποσότητες συναλλαγών χωρίς να μειώνεται η ταχύτητα των συναλλαγών. Εάν ένα δίκτυο είναι επεκτάσιμο, θα μπορεί να επεξεργάζεται συναλλαγές τόσο γρήγορα, ή ακόμα πιο γρήγορα, καθώς μεγαλώνει. Δυστυχώς, τα περισσότερα κρυπτονομίσματα επεξεργάζονται συναλλαγές βραδύτερη όσο μεγαλύτερο γίνεται.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν πρόβλημα επεκτασιμότητας, επειδή οι συναλλαγές υποβάλλονται σε επεξεργασία από ομοφωνία. Όπως ανέφερα νωρίτερα, περισσότεροι από τους μισούς κόμβους στο δίκτυο Bitcoin πρέπει να συμφωνήσουν ότι μια συναλλαγή είναι έγκυρη προτού προστεθεί στο blockchain. Όσο περισσότεροι κόμβοι υπάρχουν στο δίκτυο, τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για την επίτευξη συμφωνίας ή ομοφωνία. 

Η κοινότητα Bitcoin συζητά για διάφορους τρόπους κλιμάκωσης του δικτύου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα επιδεινώνεται καθώς η πλατφόρμα γίνεται πιο δημοφιλής, οπότε εξαντλείται ο χρόνος για να βρει μια λύση.

Όταν ο Pieter Wuille δημιούργησε το Bitcoin SegWit, βελτίωσε κατά λάθος την επεκτασιμότητα του δικτύου! Τα δεδομένα των μαρτύρων συνήθιζαν να λαμβάνονται 65% κάθε μπλοκ Bitcoin. Αφαιρώντας τα δεδομένα μαρτύρων, τα μπλοκ SegWit Bitcoin έχουν πλέον χώρο για πολύ περισσότερες πληροφορίες συναλλαγών.

Κάθε μπλοκ έχει τώρα ένα σετ βάρος μπλοκ το οποίο περιορίζεται στα 4MB. Το βάρος ενός μπλοκ είναι ένας συνδυασμός του 1MB των πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες στην κύρια αλυσίδα και των δεδομένων των μαρτύρων που αποθηκεύονται σε μια πλευρική αλυσίδα. Ένας διαχωρισμένος μάρτυρας επιτρέπει στο δίκτυο να επεξεργάζεται περισσότερες συναλλαγές χωρίς να αλλάζει το συνολικό μέγεθος blockchain Bitcoin.

Έτσι, αν κάποιος σας ρωτήσει, “τι είναι η επεκτασιμότητα SegWit;” μπορείτε να τους πείτε ότι είναι ένας τρόπος επεξεργασίας περισσότερων συναλλαγών στο δίκτυο Bitcoin. Κάνει το δίκτυο αναπτήρας αφαιρώντας δεδομένα μαρτύρων από συναλλαγές χωρίς να επηρεάζεται το μέγεθος του blockchain του Bitcoin.

Τώρα, θέλω να σας πω για μια άλλη συναρπαστική εξέλιξη που η SegWit καθιστά δυνατή. Τι χρησιμοποιείται το SegWit προς το παρόν?

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης δίπλα-δίπλα

Το δίκτυο αστραπής

Το δίκτυο αστραπής είναι μια άλλη λύση στο πρόβλημα επεκτασιμότητας του Bitcoin και δεν θα λειτουργούσε χωρίς διαχωρισμένο μάρτυρα.

Το δίκτυο κεραυνών επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν κανάλια πληρωμών για μικροπληρωμές. Ας χρησιμοποιήσουμε τη Lucy και την Jude για ένα άλλο παράδειγμα:

Ο Jude δουλεύει για τη Λούσι. Τον πληρώνει 1BTC ανά ημέρα. Αντί να επεξεργαστεί τη συναλλαγή στο κύριο blockchain, η Lucy και η Jude δημιούργησαν ένα ιδιωτικό κανάλι πληρωμών όπου η Lucy μπορεί να στείλει Bitcoin απευθείας στο Jude. Του στέλνει μια μικροπληρωμή 1BTC ανά ημέρα. Κάθε μικροπληρωμή πρέπει να υπογράφεται από τη Lucy και τη Jude. Καλούνται συναλλαγές πολλαπλών υπογραφών γι ‘αυτό το λόγο.

Ο Jude εργάζεται για τη Lucy για δέκα ημέρες. Στο τέλος των δέκα ημερών, η Lucy και η Jude κλείνουν το κανάλι πληρωμών. Σε αυτό το σημείο, όλες οι μικροπληρωμές μεταδίδονται στο δίκτυο ως μία συναλλαγή για 10BTC.

Τα κανάλια πληρωμών όπως αυτά αποτελούν τη βάση ενός δικτύου αστραπής χιλιάδων μικροπληρωμών που πραγματοποιούνται μακριά από το κύριο blockchain. Οι συναλλαγές προστίθενται μόνο στο κύριο blockchain όταν οι χρήστες κλείνουν το κανάλι πληρωμών. Λοιπόν, τι κάνει το SegWit για να το κάνει αυτό δυνατό?

Οι μικροπληρωμές είναι ανεξακρίβωτος συναλλαγές που γίνονται έγκυρες μόνο όταν το κανάλι πληρωμών είναι κλειστό και το συνολικό υπόλοιπο συναλλαγών υποβάλλεται σε επεξεργασία από το δίκτυο. Χωρίς το Bitcoin SegWit, οι χρήστες θα μπορούσαν να αλλάξουν τα αναγνωριστικά συναλλαγών σε συναλλαγές πολλαπλών υπογραφών χρησιμοποιώντας ελατότητα συναλλαγών. Αυτό θα σήμαινε χάος για το σύστημα και θα το αφήσει εντελώς ανεφάρμοστο.

Τώρα ξέρετε τι είναι το SegWit, πώς λειτουργεί και τι σημαίνει για το δίκτυο Bitcoin. Πριν τελειώσω, θα σας δώσω μια γρήγορη ανακεφαλαίωση του τι είναι υπέροχο για το SegWit. Θα σας πω επίσης για ορισμένες από τις επικρίσεις που είχε και ορισμένα από τα ζητήματα που προκάλεσε…

Τι είναι SegWit: Τα πλεονεκτήματα

Μπράβο Πλεονεκτήματα

Η ελαστικότητα συναλλαγών είναι κάτι του παρελθόντος. Το SegWit είναι μια απλή και δημιουργική λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα στο πρωτόκολλο Bitcoin.

Οι συναλλαγές Bitcoin γίνονται πιο γρήγορα. Το SegWit κάνει το Bitcoin blockchain ελαφρύτερο. Επιτρέπει την επεξεργασία περισσότερων συναλλαγών χωρίς αύξηση του συνολικού μεγέθους blockchain Bitcoin.

Οι συναλλαγές Bitcoin φθηνότερα. Η υψηλότερη ταχύτητα συναλλαγής σημαίνει χαμηλότερα τέλη συναλλαγής. Τα τέλη συναλλαγής Bitcoin μπορεί να είναι απίστευτα υψηλά, οπότε τυχόν αλλαγές που τις μειώνουν πρέπει να χαιρετίζονται από την κοινότητα.

Δυνατές νέες και συναρπαστικές εξελίξεις. Εάν το Bitcoin πρόκειται να εξυπηρετήσει ένα δίκτυο εκατομμυρίων ανθρώπων, τότε πρέπει να λύσει το πρόβλημα της επεκτασιμότητας. Το SegWit συμβάλλει στην υλοποίηση έργων με δυνατότητα κλιμάκωσης όπως το δίκτυο αστραπής.

 Τι είναι το SegWit: Τα μειονεκτήματα

αποδοκιμάζω Μειονεκτήματα

Δεν χρησιμοποιείται από αρκετούς κόμβους. Πολλοί ανθρακωρύχοι δεν συμπαθούν το SegWit. Οι χαμηλότερες χρεώσεις επηρεάζουν τα κέρδη τους και επίσης δεν εκτιμούν ότι πρέπει να υποστηρίξουν την πλαϊνή αλυσίδα μαρτύρων που δεν παρέχει καθόλου έσοδα από τέλη. Άλλες υπηρεσίες Bitcoin – όπως πορτοφόλια – ήταν επίσης αργές για να υποστηρίξουν τις αλλαγές του SegWit. Τον Φεβρουάριο του 2018, σχεδόν έξι μήνες μετά την ενεργοποίησή του, μόνο 14% συναλλαγών Bitcoin πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας το SegWit Bitcoin. Οι αριθμοί έχουν βελτιωθεί από τότε, αλλά το δίκτυο απέχει πολύ από την πλήρη ενημέρωση.

Είναι μια βραχυπρόθεσμη λύση σε μακροπρόθεσμα προβλήματα. Ορισμένοι προγραμματιστές Bitcoin παραπονέθηκαν ότι το πρωτόκολλο SegWit δεν φτάνει αρκετά μακριά για να λύσει το πρόβλημα κλιμάκωσης. Ισχυρίζονται ότι μόνο σημαντικές αλλαγές στο μέγεθος του Bitcoin blockchain και ο τρόπος επεξεργασίας των συναλλαγών θα βοηθήσουν την πλατφόρμα να κλιμακωθεί στο μέλλον.

Το SegWit έχει προκαλέσει διαιρέσεις στην κοινότητα Bitcoin. Οι διαφωνίες γύρω από το SegWit έχουν προκαλέσει πολλά σκληρά πιρούνια. Το πιο γνωστό από αυτά είναι το Bitcoin Cash (BCH).

Τώρα έχετε όλα τα στοιχεία, μπορείτε να απαντήσετε “Τι είναι το SegWit;” για τον εαυτό σου. Πριν φύγω, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικές τελικές παρατηρήσεις…

συμπέρασμα

Όταν ο Pieter Wuille σχεδίασε το SegWit, ήθελε να διορθώσει τα προβλήματα που προκαλούσε η ευελιξία των συναλλαγών. Αλλά το SegWit έκανε πολύ περισσότερα από αυτό, δημιούργησε μια τεράστια συζήτηση για το μέλλον της ίδιας της πλατφόρμας Bitcoin. Το Bitcoin είναι σχεδόν δέκα ετών. Εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο cryptocurrency στον κόσμο, αλλά μερικοί αρχίζουν να αναρωτιούνται αν είναι το καλύτερο.

Υπάρχουν εκατοντάδες νέα έργα blockchain που προσφέρουν μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες κρυπτογράφησης που έχουν δει ποτέ. Μερικοί βλέπουν το SegWit Bitcoin ως θετική αλλαγή για το δίκτυο. Ωστόσο, άλλοι το βλέπουν ως σύμβολο των περιορισμών του Bitcoin.

Η συζήτηση για το SegWit συνεχίζεται σε όλη την κοινότητα του Bitcoin και τώρα γνωρίζετε αρκετά για να έχετε τη γνώμη σας. Τι είναι το Segwit για εσάς; Είναι μια συναρπαστική νέα εξέλιξη που θα μεταφέρει το Bitcoin στο μέλλον; Ή είναι μια προσωρινή λύση στα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δίκτυο Bitcoin; Σκεφτείτε το και θα σας δω την επόμενη φορά!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map