Stellar vs Ripple: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Λοιπόν, έχετε ακούσει τόσο για τους Stellar Lumens όσο και για το Ripple, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς συγκρίνονται; Λοιπόν, μην ανησυχείτε. Αυτή είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις στον κόσμο της κρυπτογράφησης, καθώς και τα δύο blockchain είναι πολύ παρόμοια και σήμερα είναι δουλειά μου να εξηγήσω αυτές τις ομοιότητες και διαφορές στη μάχη Stellar vs Ripple.

Παρεμπιπτόντως, ξέρατε ότι και τα δύο έργα δημιουργήθηκαν από το ίδιο άτομο !; (Θα το εξηγήσω περισσότερα σχετικά αργότερα!)

Τέλος πάντων, για να βοηθήσω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, θα σας δώσω μια πλήρη εξήγηση για το πώς λειτουργεί κάθε μία από αυτές τις πλατφόρμες, ακολουθούμενη από μια επισκόπηση των βασικών διαφορών τους.

Μόλις καλύψω την τεχνολογία, τότε θα εξηγήσω από ποιον σχεδιάστηκαν οι μπλοκ αλυσίδες. Αυτοί οι δύο τίτλοι κρυπτογράφησης εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς και στοχεύουν σε διαφορετικά είδη κοινού.

Έτσι, μέχρι το τέλος της ανάγνωσης του οδηγού Stellar vs Ripple, όχι μόνο θα γίνετε ειδικός και στα δύο έργα, αλλά θα μπορείτε επίσης να αποφασίσετε ποιο πιστεύετε ότι είναι καλύτερο!

Λοιπόν, τι περιμένετε? Ας ξεκινήσουμε ανακαλύπτοντας περισσότερα για το Ripple!


Εξηγώντας τα βασικά στοιχεία του κυματισμού

Το Ripple δημιουργήθηκε το 2012 από τους Αμερικανούς προγραμματιστές David Schwarz και Jed McCaleb, με τον Chris Larson να βοηθά στην επιχείρηση. Το έργο έχει τη δική του κρυπτογράφηση που ονομάζεται XRP, η οποία έχει την τρίτη υψηλότερη κεφαλαιοποίηση αγοράς από όλα τα κρυπτονομίσματα. Υπάρχει συχνά σύγχυση σχετικά με τη διαφορά μεταξύ του Ripple και του XRP, οπότε επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω τα πράγματα και μετά να μετακινηθώ στη μάχη Stellar vs Ripple.

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Το Ripple είναι το όνομα της εταιρείας που αναπτύσσει τεχνολογία λογισμικού. Αυτή η τεχνολογία υποστηρίζεται από την εγγενή κρυπτογράφηση Ripple – XRP.

Η τεχνολογία Ripple δημιουργήθηκε για να επιτρέπει στις τράπεζες να μεταφέρουν χρήματα διεθνώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σχεδόν χωρίς κόστος. Ο λόγος που οι ιδρυτές αποφάσισαν να το δημιουργήσουν ήταν επειδή το τρέχον σύστημα διασυνοριακών πληρωμών είναι αργό, ακριβό και αναποτελεσματικό.

Αυτή η βιομηχανία είναι τεράστια, με περίπου 150 τρισεκατομμύρια δολάρια να μεταφέρονται μεταξύ διεθνών τραπεζών κάθε χρόνο. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις συναλλαγές περνούν από έναν κεντρικό οργανισμό που ονομάζεται SWIFT.

Η αποστολή πληρωμών μέσω SWIFT μπορεί μερικές φορές να διαρκέσει ημέρες προτού φτάσει στην τράπεζα λήψης, ειδικά εάν χρησιμοποιούνται λιγότερο δημοφιλή νομίσματα. Το SWIFT πρέπει επίσης να χρησιμοποιεί ανταποκριτές τράπεζες, οι οποίες βοηθούν στη σύνδεση τόσο του αποστολέα όσο και του παραλήπτη στο δίκτυο.

Κάθε τρίτο μέρος που εμπλέκεται στη συναλλαγή χρεώνει τη δική του προμήθεια, γι ‘αυτό και κοστίζει στις τράπεζες να στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό.

Ωστόσο, το σύστημα Ripple χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, η οποία επιτρέπει στις τράπεζες να παρακάμπτουν τρίτα μέρη και αντί να ανταλλάσσουν τράπεζα σε τράπεζα.

Η κρυπτογράφηση XRP μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από τράπεζες χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Ripple, καθώς βοηθά στην παροχή ρευστότητας μεταξύ δύο διαφορετικών νομισμάτων. Συνολικά, θα εκδοθούν 100 δισεκατομμύρια νομίσματα XRP, με την ομάδα Ripple να κατέχει σχεδόν το 60% αυτής της προσφοράς.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι παρόλο που το πρωτόκολλο Ripple στοχεύει στον τραπεζικό κλάδο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε για αποστολή και λήψη χρημάτων, από πορτοφόλι σε πορτοφόλι.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε τι είναι τόσο το Ripple όσο και το XRP, το επόμενο μέρος του οδηγού Stellar Lumens vs Ripple θα σας δώσει μια επισκόπηση του Stellar Lumens!

Κατώτατη γραμμή αστρικών φώτων

Ο Stellar Lumens δημιουργήθηκε δύο χρόνια αργότερα το 2014 από τον Jed McCaleb, ο οποίος ήταν συνιδρυτής της Ripple. Όπως ανέφερα νωρίτερα, όπου υπάρχει διαφορά μεταξύ Ripple και XRP, υπάρχει επίσης μια διαφορά μεταξύ Stellar και Lumens!

Το Stellar είναι η τεχνολογία που επιτρέπει την αποστολή και λήψη χρημάτων γρήγορα και φθηνά. Το Stellar χρησιμοποιεί επίσης ένα πρωτόκολλο κατανεμημένου καθολικού για την επεξεργασία συναλλαγών και ο κώδικάς του μοιάζει πολύ με το Ripples. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ένα πιρούνι του Ripple, ωστόσο, οι προγραμματιστές Stellar Lumens λένε ότι δεν είναι. Έτσι, το Stellar vs Ripple ξεκινά ήδη.

Σημείωση: Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον όρο πιρούνι, αυτό σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί ένα νέο blockchain από τον κώδικα μιας παλαιότερης blockchain, αλλά έχουν γίνει αλλαγές για να γίνει διαφορετικό. Ένα από τα πιο διάσημα πιρούνια είναι το Bitcoin Cash, το οποίο διαμόρφωσε τον αρχικό κωδικό Bitcoin αλλά έκανε τις συναλλαγές πιο γρήγορα.

Το Lumens είναι η κρυπτογράφηση που υποστηρίζει την τεχνολογία Stellar και μερικές φορές ονομάζεται XLM, το οποίο είναι το σύμβολο του. Η Lumens τα πήγε πολύ καλά από τότε που κυκλοφόρησε και είναι πλέον ένα ισχυρό 10 κρυπτονομισμάτων με πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν και το Stellar μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από τράπεζες, η ομάδα στοχεύει το πρωτόκολλό τους προς τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η ιδέα είναι ότι με τη χρήση του Stellar, οι καθημερινοί πολίτες και οι οργανώσεις από φτωχότερες χώρες θα μπορούν να μεταφέρουν χρήματα διεθνώς χωρίς σχεδόν καμία χρέωση, σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ακολουθεί ένα γρήγορο παράδειγμα για το πώς μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το αστρικό δίκτυο.

  1. Ο John βρίσκεται στην Αργεντινή και θέλει να πληρώσει τον Bob στην Κένυα για την παράδοση του καφέ του.
  2. Κανονικά, ο John θα χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει το δίκτυο SWIFT που είναι αργό και ακριβό. Ωστόσο, αυτή τη φορά πρόκειται να χρησιμοποιήσει την Stellar Lumens για την πληρωμή.
  3. Ο Τζον μεταφέρει πέσο Αργεντινής μέσω του Stellar, το οποίο γρήγορα μετατρέπεται σε Lumens, το οποίο στη συνέχεια μετατρέπεται γρήγορα σε Σελίνια της Κένυας.
  4. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς σχεδόν καμία χρέωση.

Το πρωτόκολλο Stellar μπορεί επίσης να ανταλλάσσει δύο νομίσματα fiat εάν υπάρχει αρκετή δραστηριότητα, ωστόσο, αν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο Lumens για να γεφυρώσει τα δύο μαζί.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε τι κάνουν και τα δύο έργα, το επόμενο μέρος του οδηγού Ripple vs Stellar θα μιλήσει για τις βασικές τους ομοιότητες!

Stellar vs Ripple – Βασικές ομοιότητες?

Πριν εξετάσουμε τις διαφορές τους, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο παρόμοια ή διαφορετικά είναι τα Stellar vs Ripple. Όπως ανέφερα εν συντομία νωρίτερα, ο κώδικας και των δύο blockchain είναι σχεδόν πανομοιότυπος, γι ‘αυτό μερικές φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν.

Πρώτον, σε αντίθεση με το Bitcoin (όπου οι άνθρωποι μπορούν να συνεισφέρουν την επιπλέον υπολογιστική τους δύναμη για να βοηθήσουν στην επαλήθευση των συναλλαγών) ούτε η Stellar ούτε η Ripple χρησιμοποιούν ανθρακωρύχους. Αυτό οφείλεται στο πώς λειτουργεί η τεχνολογία.

Στο Bitcoin, ο καθένας μπορεί να ορυχείο απλώς κατεβάζοντας τον πελάτη στη συσκευή του, και σε αντάλλαγμα, ανταμείβονται με νέα νομίσματα. Κάθε υπολογιστής που ενώνει το σύστημα ονομάζεται κόμβος και βοηθά στη λειτουργία του δικτύου Bitcoin, γι ‘αυτό το δίκτυο Bitcoin αποκεντρώνεται.

Αν και τα Lumens και XRP εξακολουθούν να είναι αποκεντρωμένα, δεν επιτρέπουν στο κοινό να εκτελεί κόμβους. Επί του παρόντος, οι προγραμματιστές πίσω από το Stellar και το Ripple εκτελούν τους δικούς τους κόμβους σε πολλούς διακομιστές, ωστόσο, τράπεζες και ιδιωτικοί οργανισμοί που αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία μπορούν επίσης να εκτελέσουν κόμβους.

Η δεύτερη βασική ομοιότητα είναι ότι τόσο το Stellar όσο και το Ripple χρησιμοποιούν ένα κατανεμημένο καθολικό για να επαληθεύσουν την κίνηση χρημάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι συναλλαγές χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για την επεξεργασία και τα τέλη είναι συνήθως λιγότερο από ένα λεπτό.

Πώς διανέμεται το καθολικό

Και τα δύο πρωτόκολλα το επιτυγχάνουν φορτίζοντας μόνο ένα μικρό κλάσμα ενός νομίσματος, για παράδειγμα 0,0001 XRP ή 0,0001 XLM.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι και τα δύο έργα ενδέχεται να θέλουν να διατηρήσουν την αξία του νομίσματός τους χαμηλή, διαφορετικά, μπορεί να είναι πολύ ακριβό για χρήση ως παγκόσμιο σύστημα πληρωμών.

Μια επιπλέον ομοιότητα στο Stellar vs Ripple είναι ότι η προσφορά κερμάτων ελέγχεται από τους προγραμματιστές. Σε αντίθεση με το Bitcoin, όπου τα νέα νομίσματα απελευθερώνονται σταδιακά από το δίκτυο έως ότου επιτευχθεί η μέγιστη προσφορά, οι Stellar και Ripple μπορούν να αυξήσουν την κυκλοφορία όποτε το επιθυμούν..

Σημείωση: Υπάρχει διαφορά μεταξύ της προσφοράς κερμάτων και των κερμάτων που κυκλοφορούν. Για παράδειγμα, η συνολική προσφορά του Ripple είναι 100 δισεκατομμύρια, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό είναι το μέγιστο ποσό που θα υπάρχει ποτέ. Ωστόσο, το ποσό σε κυκλοφορία είναι μόνο περίπου 40 δισεκατομμύρια, με την ομάδα Ripple να κατέχει τα άλλα 60 δισεκατομμύρια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάποια άτομα δεν τους αρέσει κανένα έργο, καθώς πιστεύουν ότι είναι πολύ συγκεντρωτικό (ελέγχεται από μία μόνο οντότητα).

Ας ανακεφαλαιώσουμε μερικές από τις ομοιότητές τους:

  • Και οι δύο συνιδρύθηκαν από τον Jed McCaleb
  • Δεν επιτρέπεται η εξόρυξη – ιδιωτικοί κόμβοι
  • Και οι δύο χρησιμοποιούν τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT)
  • Κοντά σε άμεσες και δωρεάν συναλλαγές
  • Ιδανικό για διεθνείς μεταφορές
  • Οι προγραμματιστές ελέγχουν την κυκλοφορία

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε μερικές από τις βασικές ομοιότητες, το επόμενο μέρος του οδηγού Ripple vs Stellar θα μιλήσει για το πώς διαφέρουν τα δύο έργα!

Stellar vs Ripple: Βασικές διαφορές

Όπως έχετε ήδη συγκεντρώσει, η τεχνολογία πίσω από τους Stellar και Ripple είναι πολύ παρόμοια. Ωστόσο, έχουν τις διαφορές τους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τη μάχη Stellar vs Ripple.

Πρώτον, είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί ο Jed McCaleb αποφάσισε να αφήσει τον Ripple για να δημιουργήσει τη Stella. Ο McCaleb έχει πάθος να βοηθά τους μη τραπεζίτες – ανθρώπους σε φτωχότερες χώρες που δεν έχουν πρόσβαση σε καθημερινές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, ο McCaleb έχει δωρίσει δωρεάν Lumens σε όσους έχουν ανάγκη, κάτι που περιλαμβάνεται επίσης στα σχέδιά του για το μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Stellar αποκαλείται «μη κερδοσκοπικός οργανισμός».

Αυτό είναι όπου το Ripple είναι διαφορετικό στη μάχη Stellar vs Ripple. Επιδιώκουν να στοχεύσουν τον πολυ-τρισεκατομμύριο διασυνοριακό τομέα πληρωμών παρέχοντας στις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα την τεχνολογία τους. Ελπίζεται ότι μόλις αρχίσουν να το χρησιμοποιούν, θα αγοράσουν επίσης XRP για να λύσουν τα τρέχοντα ζητήματα ρευστότητας.

Η επόμενη βασική διαφορά είναι ο τρόπος με τον οποίο οι κόμβοι επιτυγχάνουν συναίνεση (συμφωνία). Ένα μοντέλο συναίνεσης είναι μια τεχνολογία που επιβεβαιώνει και επικυρώνει συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει έναν διαμεσολαβητή τρίτου μέρους. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι συναίνεσης, με τους δύο πιο δημοφιλείς να είναι το Proof-of-Work (χρησιμοποιείται από το Bitcoin) και το Proof-of-Stake (χρησιμοποιείται από τον Dash).

Ωστόσο, οι Stellar και Ripple δεν χρησιμοποιούν κανένα από αυτά. Το Stellar χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται “Stellar Consensus Protocol”, ενώ το Ripple χρησιμοποιεί το “Proof-of-Correctness”.

Στη συνέχεια, αν και ανέφερα νωρίτερα ότι οι προγραμματιστές τόσο του Stellar όσο και του Ripple μπορούν να κυκλοφορήσουν κέρματα όταν το επιλέξουν, υπάρχει μια μικρή διαφορά στον τρόπο λειτουργίας της προσφοράς. Η ομάδα Stellar δήλωσε ότι θα προσθέσει πληθωρισμό 1% ετησίως στην προμήθεια κερμάτων Lumens, κάτι που μοιάζει με πραγματικά χρήματα.

Για παράδειγμα, όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εκτυπώνει περισσότερα δολάρια, δημιουργεί πληθωρισμό. Εάν ένα νόμισμα είναι διογκωμένο, αυτό σημαίνει ότι η αξία του πέφτει καθώς υπάρχουν περισσότερα σε κυκλοφορία.

Από την άλλη πλευρά, το νόμισμα XRP του Ripple είναι αποπληθωριστικό. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν αποφασίσει ότι θα μειώσουν τα τέλη συναλλαγής, πράγμα που σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου το ποσό που κυκλοφορεί θα μειωθεί.

Σημείωση: Όταν καίγονται νομίσματα, αυτό σημαίνει ότι αποστέλλονται σε μια διεύθυνση πορτοφολιού στην οποία δεν είναι δυνατή η πρόσβαση ποτέ. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ιδιωτικά κλειδιά δεν είναι εφικτά, πράγμα που σημαίνει ότι τα κέρματα δεν μπορούν ποτέ να ξοδευτούν.

Επίσης, στη μάχη Stellar vs Ripple, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το Ripple είναι πιο συγκεντρωτικό από το Stellar. Όταν ο Jed McCaleb έφυγε από τον Ripple για να δημιουργήσει το Stellar, η ομάδα του Ripple κατάφερε να παγώσει τα νομίσματά του XRP. Παρόλο που αυτό έχει επιλυθεί έκτοτε, δείχνει ότι ο Ripple έχει περισσότερο έλεγχο από ό, τι θα έπρεπε να έχει ένα αποκεντρωμένο έργο. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν το Stellar έναντι του Ripple για αυτόν τον λόγο.

Αστρικός Κυματισμός
Στόχος του Έργου Βοηθήστε τους μη τραπεζίτες στις φτωχότερες περιοχές. Προμηθεύστε τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τεχνολογία για την επίλυση των προβλημάτων αργών και δαπανηρών διασυνοριακών πληρωμών.
Μοντέλο συναίνεσης Πρωτόκολλο Stellar Consensus Απόδειξη ορθότητας
Προμήθεια Πληθωριστικό (1% ετησίως) Αποπληθωριστικό (Τέλη συναλλαγής καίγονται)
Ελεγχος Θεωρείται λιγότερο συγκεντρωτικό Θεωρείται πιο συγκεντρωτικό

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο, θα μιλήσω τώρα για τις ομάδες πίσω από αυτά τα έργα!

Stellar vs Ripple: Η ομάδα

Η Stella Lumens διοικείται από τους αρχικούς ιδρυτές, Jed McCaleb και Joyce Kim. Η McCaleb έχει μεγάλη εμπειρία στον κόσμο της τεχνολογίας του Διαδικτύου και έχει ξεκινήσει πολλά άλλα έργα. Αυτό ξεκίνησε με το eDonkey, το οποίο ήταν μια από τις πρώτες πλατφόρμες κοινής χρήσης μουσικής peer-to-peer.

Μετά από αυτό, δημιούργησε ένα από τα πρώτα χρηματιστήρια Bitcoin, MT. Η Gox, η οποία κάποτε φιλοξένησε πάνω από το 70% όλων των συναλλαγών Bitcoin! Αφού πούλησε την MT. Ο Gox, ο McCaleb ίδρυσε τότε τον Ripple.

Το έργο Ripple και το κέρμα XRP του διαχειρίζονται μια μητρική εταιρεία που ονομάζεται Ripple Labs. Είναι ενδιαφέρον ότι αρχικά ονομάστηκαν Opencoin, ωστόσο, μετονομάστηκαν σε Ripple Labs το 2015. Τα κεντρικά γραφεία τους εδρεύουν στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και έχουν περισσότερους από 150 υπαλλήλους! Έτσι, η μάχη Stellar vs Ripple είναι αρκετά σκληρή!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ripple, Brad Garlinghouse, είναι πολύ έμπειρος στον κόσμο των επιχειρήσεων και έχει προηγούμενο ρόλο τόσο στην AOL όσο και στο Yahoo. Ο Garlinghouse είναι το δημόσιο πρόσωπο του Ripple και έχει κάνει πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις στις ΗΠΑ Ο Chris Larsen, ο οποίος συνέστησε το έργο, είναι τώρα ο πρόεδρος της εταιρείας, πράγμα που σημαίνει ότι εξακολουθεί να έχει σημαντική επιρροή.

Τελικά, οι Stellar και Ripple και οι δύο έχουν πραγματικά ισχυρές ομάδες, κάτι που είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επενδύετε σε ένα έργο. Ωστόσο, τα Ripple Labs θεωρούνται πιο εταιρικά από τα Stellar. Έχουν επίσης πολύ μεγαλύτερη ομάδα και έχουν λάβει και πολλές ιδιωτικές επενδύσεις. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε το Stellar να γίνει γρήγορα 10 κορυφαία κρυπτογράφηση!

Εάν έχετε διαβάσει τον οδηγό Stellar vs Ripple μέχρι στιγμής, θα πρέπει τώρα να έχετε καλή κατανόηση του τρόπου λειτουργίας κάθε έργου, καθώς και των ομοιότητας και των διαφορών τους. Το επόμενο μέρος του οδηγού Stellar vs Ripple θα εξετάσει πώς έχουν αποδώσει μέχρι τώρα…

Stellar vs Ripple: Τρέχουσα θέση στην αγορά

Το Lumens είναι πλέον ένα νόμισμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας φτάσει στα ύψη των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2017. Το πιο εντυπωσιακό επίτευγμα μέχρι στιγμής είναι η συνεργασία που διαμόρφωσε με την IBM.

Η συμφωνία κυκλοφόρησε επίσημα τον Μάρτιο του 2018 και θα επιτρέψει στην IBM να μεταφέρει εύκολα χρήματα μεταξύ τραπεζών στον Νότιο Ειρηνικό. Εάν είναι επιτυχής, αναμένεται ότι θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Συναρπαστικός!

Συνεργασία της IBM με τη Stellar

Εάν η Stellar Lumens μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες συνεργασίες όπως αυτή με την IBM, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να συνεχίσει να αυξάνεται σε αξία.

Από τον Απρίλιο του 2018, το Ripple είναι το τρίτο πιο πολύτιμο διαθέσιμο κρυπτογράφηση, πολύ πίσω από το Ethereum αλλά πολύ μπροστά από το Bitcoin Cash! Είναι ενδιαφέρον, για ένα μικρό χρονικό διάστημα στα τέλη του 2017, ο Ripple ξεπέρασε το Ethereum για να γίνει το νούμερο 2 κέρμα, ωστόσο, έκτοτε αυτό αντιστράφηκε.

Όπως θα περίμενε κανείς για ένα έργο που έχει περάσει για δύο χρόνια περισσότερο, η Ripple έχει δημιουργήσει ακόμη πιο σημαντικές συνεργασίες. Στην πραγματικότητα, έχουν δοκιμάσει την τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών τους με περισσότερες από 100 διαφορετικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των UBS και Santander!

Κυματισμός συνεργασίας Santander

Το πιο σημαντικό πράγμα για την αύξηση της αξίας του XRP είναι ότι οι τράπεζες το χρησιμοποιούν για διασυνοριακές πληρωμές. Προς το παρόν, η τεχνολογία Ripple δεν χρειάζεται να λειτουργεί το XRP, ωστόσο, θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμο όταν οι τράπεζες τη χρειάζονται για ρευστότητα.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν οι τράπεζες θέλουν να κάνουν συναλλαγές σε διαφορετικό νόμισμα από το δικό τους, πρέπει να ανοίξουν έναν συμβολαιογράφο στη χώρα που θέλουν επίσης να στείλουν τα χρήματα. Αυτό μπορεί να είναι πραγματικά άβολο καθώς η τράπεζα πρέπει να διατηρεί κεφάλαια σε κάθε συμβολαιογραφικό λογαριασμό που κατέχει. Το XRP θα λύσει αυτό το ζήτημα, οπότε υπάρχει καλή πιθανότητα οι τράπεζες να αποφασίσουν να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν.

συμπέρασμα

Λοιπόν, αυτό είναι το τέλος του οδηγού Stellar Lumens vs Ripple! Εάν το διαβάσετε μέχρι τώρα, θα πρέπει τώρα να έχετε μια πολύ καλή κατανόηση του τρόπου λειτουργίας κάθε έργου, καθώς και μια σειρά από άλλα πράγματα!

Έχω εξηγήσει λεπτομερώς τις βασικές ομοιότητες και διαφορές του Stellar vs Ripple. Και πρέπει τώρα να γνωρίζετε ότι (αν και οι δύο πλατφόρμες έχουν παρόμοια τεχνολογία) και οι δύο βρίσκονται σε διαφορετικά ταξίδια. Έτσι, το σημαντικό ερώτημα είναι, ποιο νομίζετε ότι είναι καλύτερο?

Εάν μελετήσετε τα διαγράμματα τιμολόγησης και των δύο νομισμάτων, οι αλλαγές στην αξία είναι στην πραγματικότητα αρκετά παρόμοιες. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι επενδυτές αποφασίζουν να επενδύσουν και στα δύο, απλώς και μόνο επειδή δεν μπορούν να πάρουν μια τελική απόφαση… Υποθέτω ότι δεν θα ξέρουμε ποτέ.

Τελικά, τόσο οι Lumens όσο και το XRP έχουν αποδώσει απίστευτα καλά και οι τεχνολογίες Stellar και Ripple έχουν δημιουργήσει μερικές καταπληκτικές συνεργασίες.

Θα ήθελα πολύ να μάθω αν αποφασίσατε να πραγματοποιήσετε μια επένδυση και αν ναι, με ποιον αποφασίσατε να πάτε; Ή μήπως δεν μπορούσατε να αποφασίσετε και επιλέξατε να επενδύσετε και στα δύο; Ενημερώστε με στο παρακάτω σχόλιο!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me