Απόδειξη εργασίας VS Απόδειξη πονταρίσματος: Ποιο είναι καλύτερο;

Σας ενδιαφέρει το Απόδειξη εργασίας VS Απόδειξη πονταρίσματος διαφωνία? Ή ίσως απλά θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία πώς να ορυχείο Ethereum, Bitcoin, Παύλα και άλλα δημοφιλή blockchain που χρησιμοποιούν το Proof of Work; Σε κάθε περίπτωση, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Και τα δύο αυτά μοντέλα ονομάζονται «μηχανισμοί συναίνεσης» και είναι τρέχουσα απαίτηση για να επιβεβαιώσετε συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε blockchain, χωρίς την ανάγκη τρίτου. Ωστόσο, θα το εξετάσουμε σύντομα.

Τέλος πάντων, σε αυτόν τον οδηγό Proof of Work VS Proof of Stake, θα ξεκινήσω εξηγώντας το βασικά στοιχεία κάθε μοντέλου, ακολουθούμενο από το οποίο τα δημοφιλή blockchains τα έχουν υιοθετήσει.

Μετά από αυτό, πρόκειται να δώσω μια πραγματικά απλή εξήγηση σχετικά με το πώς λειτουργεί η τεχνολογία και πώς επιτρέπουν στους ανθρώπους να κερδίζουν επιπλέον κρυπτογράφηση από να γίνουν ανθρακωρύχοι!

Τέλος, θα εξηγήσω γιατί πιστεύω ότι το Proof of Stake είναι ένα πολύ καλύτερο μοντέλο από το Proof of Work, καθώς επίσης και πραγματικά παραδείγματα κάθε μοντέλου.

Μέχρι το τέλος της ανάγνωσης του οδηγού μου από την αρχή έως το τέλος, θα είστε σε θέση να εξηγήσετε με άνεση στους φίλους σας τι είναι κάθε μηχανισμός συναίνεσης, πώς λειτουργούν και ποιος είναι καλύτερος!

Σημείωση: Είναι πάντα ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των κρυπτονομισμάτων σας σε ασφαλή πορτοφόλια, όπως Καθολικό Nano S, Trezor Model T και Νομισματική βάση. Επίσης, εάν αποφασίσετε να ανταλλάξετε κρυπτονομίσματα, θα πρέπει να επιλέξετε αξιόπιστες ανταλλαγές κρυπτογράφησης. Νομισματική βάση και Κάθισμα είναι από τις πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες επιλογές.

Λοιπόν, τι περιμένετε? Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά.

Απόδειξη Stake VS Απόδειξη εργασίας: Τα βασικά

Πότε Satoshi Nakamoto δημιουργούσε την πρώτη κρυπτογράφηση, Bitcoin, έπρεπε να βρει έναν τρόπο επαλήθευσης των συναλλαγών χωρίς την ανάγκη χρήσης τρίτου μέρους. Αυτό πέτυχε όταν δημιούργησε το Απόδειξη συστήματος εργασίας.

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Συγκρίνοντας την απόδειξη εργασίας με την απόδειξη πονταρίσματος

Ουσιαστικά, το Proof of Work είναι συνηθισμένο καθορίστε πώς επιτυγχάνεται συναίνεση το blockchain. Με άλλα λόγια, πώς μπορεί το δίκτυο να είναι σίγουρο ότι η συναλλαγή είναι έγκυρη και ότι κάποιος δεν προσπαθεί να κάνει κακά πράγματα, όπως να ξοδέψει τα ίδια χρήματα δύο φορές?

Αν και θα το εξηγήσω λεπτομερέστερα αργότερα, η Απόδειξη Εργασίας βασίζεται σε ένα προηγμένη μορφή μαθηματικών ονομάζεται «κρυπτογραφία». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum και ονομάζονται «κρυπτονομίσματα»!

Η κρυπτογραφία χρησιμοποιεί μαθηματικές εξισώσεις που είναι τόσο δύσκολο που μόνο οι ισχυροί υπολογιστές μπορούν να τους λύσουν. Καμία εξίσωση δεν είναι ποτέ η ίδια, που σημαίνει ότι μόλις επιλυθεί, το δίκτυο γνωρίζει ότι η συναλλαγή είναι αυθεντική.


Πολλά άλλα blockchain αντιγράφουν τον αρχικό κωδικό Bitcoin και ως εκ τούτου, χρησιμοποιούν επίσης το μοντέλο Proof of Work. Αν και η Απόδειξη της Εργασίας είναι μια καταπληκτική εφεύρεση, είναι τίποτα άλλο παρά τέλειο. Όχι μόνο χρειάζεται σημαντικές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά είναι επίσης πολύ περιορισμένη στον αριθμό των συναλλαγών που μπορεί να επεξεργαστεί ταυτόχρονα.

Ως αποτέλεσμα, έχουν δημιουργηθεί άλλοι μηχανισμοί συναίνεσης, με έναν από τους πιο δημοφιλείς να είναι το Απόδειξη μοντέλου Stake. Η απόδειξη του Stake ήταν η πρώτη δημιουργήθηκε το 2012 από δύο προγραμματιστές που κάλεσαν Σκοτ Ναντάλ και Sunny King. Κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας του, οι ιδρυτές ισχυρίστηκαν ότι το Bitcoin και το μοντέλο Proof of Work απαιτούσαν το ισοδύναμο των 150.000 δολαρίων ημερήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Από τότε, αυτός ο αριθμός αυξήθηκε σε εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα συζητήσω λεπτομερέστερα παρακάτω σε αυτό το άρθρο.

Τέλος πάντων, το πρώτο έργο blockchain να χρησιμοποιήσω το μοντέλο Proof of Stake ήταν Peercoin. Τα αρχικά οφέλη περιλαμβάνουν ένα πιο δίκαιος και πιο ίσο σύστημα εξόρυξης, πιο επεκτάσιμες συναλλαγές και λιγότερη εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια.

Ως αποτέλεσμα, η δεύτερη πιο δημοφιλής κρυπτογράφηση στον κόσμο – Αιθέριο, βρίσκεται στη διαδικασία απόπειρας μετάβασης από την Απόδειξη Εργασίας στην Απόδειξη Ποντάρισμα. Η ημερομηνία Ethereum Proof of Stake είναι δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, Ωστόσο, η ομάδα εργάζεται σκληρά για να φτάσει εκεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε τα βασικά, το επόμενο μέρος του οδηγού μου «Proof of Work VS Proof of Stake» θα εξετάσει ποια blockchain έχουν υιοθετήσει καθένα από τα δύο μοντέλα!

PoW Adoption VS PoS Adoption

Το πιο προφανές σημείο εκκίνησης είναι να συζητήσουμε το αρχικός υιοθέτης της απόδειξης της εργασίας, που είναι η Bitcoin blockchain. Κάθε φορά που αποστέλλεται μια συναλλαγή, χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να το επιβεβαιώσει το δίκτυο. Επιπλέον, το blockchain του Bitcoin μπορεί να χειριστεί μόνο περίπου 7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

Αυτό οδήγησε σε τέλη συναλλαγής αυξάνεται σημαντικά από την πρώτη στιγμή του έργου ξεκίνησε το 2009. Για παράδειγμα, τα τέλη Bitcoin αρχικά κοστίζουν ένα πολύ μικρό κλάσμα του σεντ, γεγονός που έκανε το δίκτυο χρήσιμο για τη μεταφορά μικρών ποσών. Ωστόσο, όπως θα δείτε από το το διάγραμμα παρακάτω, αυτό αυξήθηκε σε έως και 40 $ ανά συναλλαγή κατά την πιο πολυσύχναστη περίοδο του Δεκεμβρίου 2017!

Απόδειξη εργασίας VS Απόδειξη πονταρίσματος

Πηγή: privacypros.io

Αν και αυτά τα τέλη έχουν μειωθεί έκτοτε, εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά για να τα καταφέρουν κατάλληλο ως παγκόσμιο σύστημα πληρωμών. Τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα οφείλονται κυρίως στο όρια απόδειξης εργασίας.

Το δεύτερο πιο δημοφιλές κρυπτογράφηση στον κόσμο, Αιθέριο χρησιμοποιεί επίσης Απόδειξη εργασίας. Είναι ενδιαφέρον ότι οι προγραμματιστές έκαναν μερικές αλλαγές στο αρχικός κωδικός, που επέτρεψε στο δίκτυο να επεξεργαστεί συναλλαγές σε μόλις 16 δευτερόλεπτα. Αν και αυτό δεν είναι το γρηγορότερο στον κλάδο, είναι πολύ πιο γρήγορο από τα 10 λεπτά που χρειάζονται το Bitcoin.

Ωστόσο, το ζητήματα επεκτασιμότητας ότι η απόδειξη της εργασίας έχει προκαλέσει το Bitcoin είναι επίσης ένα πρόβλημα για το Ethereum. ο μέγιστο ποσό συναλλαγών που μπορεί να επεξεργαστεί το Ethereum blockchain 15, το οποίο και πάλι, είναι σημαντικά χαμηλότερο από τις ανάγκες του δικτύου. Ωστόσο, παρόλο που η ημερομηνία του Ethereum Proof of Stake δεν είναι ακόμη επίσημη, ελπίζουμε ότι θα αυξήσει αυτόν τον αριθμό σε χιλιάδες ανά δευτερόλεπτο.

Ακριβώς όπως το Ethereum, άλλα blockchain χρησιμοποιούν μερικές φορές μια παραλλαγή του Proof of Work αλλάζοντας τον τύπο του αλγορίθμου που υποστηρίζει τη διαδικασία επικύρωσης συναλλαγής. Άλλα δημοφιλή blockchains που έχουν εγκαταστήσει το Proof of Work περιλαμβάνουν Bitcoin Cash και Litecoin.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένα πραγματικά δημοφιλή κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούν τώρα Απόδειξη πονταρίσματος. Ένα από αυτά είναι Παύλα, που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Απόδειξη εργασίας VS Απόδειξη πονταρίσματος

Ένα άλλο γνωστό blockchain που χρησιμοποιεί το μοντέλο Proof of Stake είναι ΝΕΟ. Το κινεζικό πρωτόκολλο έξυπνων συμβάσεων είχε ένα καταπληκτικό ταξίδι από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2016, αυξάνοντας την αξία του νομίσματος κατά περισσότερο από 100.000%!

Λοιπόν, τώρα που γνωρίζετε ποια δημοφιλή blockchain χρησιμοποιούν το Proof of Work και ποια χρησιμοποιούν το Proof of Stake, το επόμενο μέρος του οδηγού μου «Proof of Work VS Proof of Stake» θα εξετάσει πώς επαληθεύονται οι συναλλαγές. Ας ξεκινήσουμε με το Proof of Work!

Απόδειξη εργασίας: Πώς επαληθεύονται οι συναλλαγές?

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, χρησιμοποιούν χιλιάδες άνθρωποι Bitcoin, Αιθέριο και άλλα μπλοκ αλυσίδων που χρησιμοποιούν το Μοντέλο απόδειξης εργασίας. Στο παρακάτω παράδειγμά μου, πρόκειται να χρησιμοποιήσω το Bitcoin, ωστόσο, η διαδικασία είναι η ίδια σε εναλλακτικές μπλοκ Proof of Work.

Ανέφερα νωρίτερα ότι οι συναλλαγές Bitcoin χρειάζονται 10 λεπτά πριν επιβεβαιωθούν ως έγκυρα. Λοιπόν, σε κάθε διάστημα 10 λεπτών, κάτι που ονομάζεται νέο "ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ" δημιουργειται.

Κάθε μπλοκ περιέχει διαφορετικές συναλλαγές μέσα του, οι οποίες πρέπει να είναι επαληθεύεται ανεξάρτητα. Για να το επιτύχει το δίκτυο Bitcoin χωρίς τρίτο μέρος, κάποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει την υπολογιστική του δύναμη επίλυση κρυπτογραφικού αλγορίθμου, αλλιώς γνωστή ως απόδειξη της εργασίας.

Μόλις επιτευχθεί αυτό, όχι μόνο η συναλλαγή επισημαίνεται ως έγκυρη, αλλά δημοσιεύεται επίσης στο δημόσιο blockchain για προβολή από όλους. Ίσως αναρωτιέστε γιατί κάποιος θα αγόραζε υλικό και θα καταναλώνει πολύ ηλεκτρικό ρεύμα για να επιβεβαιώσει τις συναλλαγές Bitcoin.

Λοιπόν, η απλή απάντηση είναι ότι οι άνθρωποι είναι ανταμείβεται με επιπλέον Bitcoin (ή όποιο επιβεβαιώνει το Proof of Work σε κρυπτογράφηση) για τις προσπάθειές τους. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι δεν παίρνουν όλοι ανταμοιβή. Χιλιαδες απο μεμονωμένες συσκευές όλοι ανταγωνίζονται για να γίνουν οι πρώτοι που θα λύσουν τον κρυπτογραφικό αλγόριθμο. Όποιος φτάσει εκεί πρώτα, κερδίζει την ανταμοιβή.

Θα το συζητήσω λεπτομερέστερα αργότερα, αλλά ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα με το Proof of Work είναι ότι είναι όχι ένα δίκαιο σύστημα, γιατί εκείνοι με τα περισσότερα ισχυρός και ακριβός συσκευές υλικού θα έχει πάντα τη μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσει την ανταμοιβή.

Απόδειξη Stake VS Απόδειξη εργασίας: Infographics POW.

Προχωρώντας, λόγω του τρόπου με τον οποίο δημιουργείται το κρυπτογραφικό παζλ, ο μόνος τρόπος που μπορεί να λυθεί είναι με τη χρήση δίκη ή λάθος. Αν και το απλοποίησα σημαντικά, ρίξτε μια ματιά το ακόλουθο παράδειγμα:

1. Το μαθηματικό άθροισμα της απόδειξης της εργασίας = 5 + 7

2. Η απάντηση είναι 12.

3. Όποιος λάβει πρώτα την απάντηση, κερδίζει την ανταμοιβή εξόρυξης.

4. Οι Miner 1 και Miner 2 ανταγωνίζονται μεταξύ τους, με τα αποτελέσματα που εμφανίζονται παρακάτω.

Ανθρακωρύχος 1

Προσπάθεια 1: 5 + 7 = 10 * Εσφαλμένο *

Προσπάθεια 2: 5 + 7 = 13 * Εσφαλμένο *

Προσπάθεια 3: 5 + 7 = 9 * Εσφαλμένο *

Ανθρακωρύχος 2

Προσπάθεια 1: 5 + 7 = 17 * Εσφαλμένο *

Προσπάθεια 2: 5 + 7 = 8 * Εσφαλμένο *

Προσπάθεια 3: 5 + 7 = 12 * Σωστό *

Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω παράδειγμα, ήταν το Miner 2 που μαντέψει τη σωστή απάντηση στην τρίτη προσπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν ο ανθρακωρύχος για να πάρει την ανταμοιβή εξόρυξης! Στον πραγματικό κόσμο, οι υπολογιστές μπορούν να μαντέψουν εκατομμύρια διαφορετικούς συνδυασμούς ανά δευτερόλεπτο, που απαιτεί τόσο μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε γενικές γραμμές, όσο πιο ισχυρό είναι το υλικό ή όσο περισσότερες συσκευές υλικού έχετε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να λύσετε πρώτα το παζλ. Θα μιλήσω για αυτό μέσα περισσότερη λεπτομέρεια σύντομα, αλλά για αυτούς τους λόγους, δεν είναι ένα δίκαιο σύστημα.

Πριν προχωρήσω στο Proof of Stake, ήθελα απλώς να καταστήσω σαφές ότι παρόλο που το παραπάνω παράδειγμα είναι παρόμοιο στα περισσότερα μοντέλα Proof of Work, Ορισμένα blockchain χρησιμοποιούν μια ελαφρώς διαφορετική διαδικασία. Ωστόσο, ας κρατήσουμε τα πράγματα απλά, θα πρέπει?

Τέλος πάντων, τώρα γνωρίζετε εν συντομία πώς λειτουργούν οι εξόρυξεις Ethereum, Bitcoin και άλλες μπλοκ Proof of Work, το επόμενο μέρος του οδηγού μου «Proof of Work VS Proof of Stake» θα μάθει πώς λειτουργεί το Proof of Work.

Απόδειξη πονταρίσματος: Πώς επαληθεύονται οι συναλλαγές?

ο Απόδειξη μοντέλου Stake χρησιμοποιεί ένα διαφορετική διαδικασία επιβεβαίωσης συναλλαγών και επιτευχθεί συναίνεση. Το σύστημα χρησιμοποιεί ακόμα ένα κρυπτογραφικός αλγόριθμος, αλλά ο στόχος του μηχανισμού είναι διαφορετικός.

Ενώ το Proof of Work επιβραβεύει τον ανθρακωρύχο του για την επίλυση σύνθετων εξισώσεων, στο Proof of Stake, το άτομο που δημιουργεί το επόμενο μπλοκ βασίζεται στο πόσο έχουν «στοιχηματίσει». Για να κάνετε τα πράγματα απλά για εσάς, το στοίχημα βασίζεται στον αριθμό των νομισμάτων που έχει το άτομο για το συγκεκριμένο blockchain που προσπαθούν να εξορύξουν.

Ωστόσο, από τεχνικής απόψεως, τα άτομα δεν εξορύσσουν. Αντ ‘αυτού, ονομάζονται «πλαστογράφοι», επειδή δεν υπάρχει ανταμοιβή κατά κατηγορία. Ενώ το Bitcoin, το οποίο χρησιμοποιεί το μοντέλο Proof of Work, απονέμει μια ανταμοιβή μπλοκ κάθε φορά που επαληθεύεται ένα νέο μπλοκ, όσοι συνεισφέρουν στο σύστημα Proof of Stake απλά κερδίστε το τέλος συναλλαγής.

Απόδειξη εργασίας VS Απόδειξη πονταρίσματος

Τέλος πάντων, ας μάθουμε πώς ο «πλαστογράφος» θα προσπαθούσε να επαληθεύσει επιτυχώς τη συναλλαγή…

Πρώτον, για να έχετε την ευκαιρία να επικυρώσετε τις συναλλαγές, ο χρήστης πρέπει να βάλουν τα νομίσματά τους σε ένα συγκεκριμένο πορτοφόλι. Αυτό το πορτοφόλι παγώνει τα νομίσματα, που σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται για να ποντάρουν στο δίκτυο. Οι περισσότερες αποδείξεις μπλοκ Stake έχουν α ελάχιστη απαίτηση κερμάτων απαιτείται να ξεκινήσει το στοίχημα, το οποίο φυσικά απαιτεί μια μεγάλη αρχική επένδυση.

Για παράδειγμα, για την επικύρωση συναλλαγών για το δίκτυο Dash, θα σας ζητηθεί να ποντάρετε και παγώστε τουλάχιστον 1.000 Dash νομίσματα. Κατά τη διάρκεια του υψηλού κρυπτονομίσματος τον Δεκέμβριο του 2017, όπου η Dash έφτασε τα κέρματα άνω των 1.500 $, θα κόστιζε το πραγματικό ισοδύναμο των 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, υποθέτοντας ότι έχετε στοιχηματίσει το απαιτούμενο ελάχιστο, το δικό σας πιθανότητες νίκης η ανταμοιβή (τέλη συναλλαγής) συνδέεται με το σύνολο ποσοστό νομισμάτων που έχετε. Ρίξτε μια ματιά στο ακόλουθο παράδειγμα.

1. Αποφασίσετε ότι θέλετε να ποντάρετε κέρματα για να κερδίσετε κάποια απόδειξη ανταμοιβών πονταρίσματος.

2. Το blockchain έχει συνολικά 1000 νομίσματα σε κυκλοφορία.

3. Η αγορά σας και ποντάρετε 100 νομίσματα.

4. Αυτό σημαίνει ότι έχετε στοιχηματίσει το 10% των συνολικών κερμάτων σε κυκλοφορία.

5. Έχετε πλέον πιθανότητα 10% να κερδίσετε κάθε ανταμοιβή.

Λοιπόν, για διευκρινίζω:

  • Απόδειξη εργασίας απαιτεί ΟΛΟΥΣ οι ανθρακωρύχοι να προσπαθήσουν να λύσουν ένα πολύπλοκο ποσό, με τον νικητή να καθορίζεται από το άτομο που έχει την πιο ισχυρή / ποσότητα συσκευών υλικού.
  • Απόδειξη πονταρίσματος Το μοντέλο επιλέγει τυχαία τον νικητή με βάση το ποσό που έχει στοιχηματίσει.

Εξηγώντας πώς λειτουργεί - Απόδειξη εργασίας έναντι απόδειξης κατάστασηςΠηγή: blockgeeks

Το πιο σημαντικό θεωρία που υποστηρίζει τη συναίνεση του Proof of Stake Ο μηχανισμός είναι ότι όσοι συμμετέχουν θα θέλουν να βοηθήσουν να διατηρηθεί το δίκτυο ασφαλές κάνοντας τα πράγματα σωστά. Εάν ένας πλαστογράφος επιχείρησε να χαράξει το δίκτυο ή να επεξεργαστεί κακόβουλες συναλλαγές, τότε αυτές θα χάσουν ολόκληρο το μερίδιο τους.

Γι ‘αυτό το μοντέλο λειτουργεί τόσο καλά. Όσο περισσότερο ποντάρετε, τόσο περισσότερο κερδίζετε. Αλλά την ίδια στιγμή, τόσο περισσότερο θα χάσετε αν εναντιωθείτε στο σύστημα.

Λοιπόν, τώρα που γνωρίζετε πώς κάθε μηχανισμός συναίνεσης επιβεβαιώνει και επικυρώνει τις συναλλαγές, Το επόμενο μέρος του οδηγού Proof of Work VS Proof of Stake θα εξηγήσει γιατί πιστεύω ότι το μοντέλο Proof of Stake είναι πολύ καλύτερο από το Proof of Work!

Γιατί η απόδειξη του στοιχήματος είναι καλύτερη από την απόδειξη της εργασίας?

Πιστεύω ότι το Το μοντέλο Proof of Stake είναι ένα πολύ καλύτερο μοντέλο από το Proof of Work γιατι το λύνει πολλά ζητήματα, το οποίο θα σας αναλύσω τώρα.

Συγκέντρωση

Εάν έχετε διαβάσει τον οδηγό Proof of Work VS Proof of Stake μέχρι στιγμής, ίσως να θυμάστε ότι είπα ότι οι μπλοκ Proof of Work δίνουν σε άτομα που αγοράζουν ισχυρές συσκευές υλικού μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσετε το βραβείο εξόρυξης.

Αυτό που έχει ως αποτέλεσμα είναι συγκεντρωτικός οργανώσεις αγοράζοντας χιλιάδες συσκευές (γνωστές ως ASIC) που παράγουν την υψηλότερη εξορυκτική ισχύ. Αυτός ο τύπος λειτουργίας είναι γνωστός ως «ομάδα εξόρυξης» και επιτρέπει στους ανθρώπους να «συγκεντρώσουν» τους πόρους τους μαζί για να τους δώσουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να επιλύσουν πρώτα το κρυπτογραφικό άθροισμα.

Απόδειξη εργασίας VS Απόδειξη πονταρίσματος

Κατά συνέπεια, μόνο τέσσερις δεξαμενές εξόρυξης (εκ των οποίων οι περισσότερες βρίσκονται στην Κίνα όπου η ηλεκτρική ενέργεια είναι φθηνή) ελέγχετε περισσότερο από το 50% της συνολικής εξορυκτικής δύναμης Bitcoin.

Αυτό είναι ένα άδικο σύστημα καθώς σημαίνει ότι ο μέσος άνθρωπος δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει ποτέ την ανταμοιβή εξόρυξης. Εδώ είναι που Η απόδειξη του στοιχήματος είναι διαφορετική. Αυτό το μοντέλο εμποδίζει ομάδες ανθρώπων να ενώσουν τις δυνάμεις τους να κυριαρχήσουν στο δίκτυο απλώς για να βγάλεις κέρδος. Αντ ‘αυτού, όσοι συνεισφέρουν στο δίκτυο με το πάγωμα των κερμάτων τους ανταμείβονται ανάλογα με το ποσό που έχουν επενδύσει.

Το επόμενο παράδειγμα σε αυτόν τον οδηγό «Απόδειξη εργασίας VS Proof of Stake» θα συζητήσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης παράλληλα

Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας

Ανέφερα νωρίτερα στον οδηγό Proof of Work VS Proof of Stake ότι ορισμένες μπλοκ Proof of Work όπως το Bitcoin χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό συμβαίνει επειδή το κρυπτογραφικό άθροισμα που πρέπει να λύσουν οι ανθρακωρύχοι είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το συνολική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας απαιτείται για να διατηρηθεί το δίκτυο Bitcoin λειτουργικό είναι περισσότερο από το ποσό που χρησιμοποιείται από περισσότερες από 159 μεμονωμένες χώρες!

Όχι μόνο αυτό είναι κακό για το περιβάλλον, αλλά και επιβραδύνει το ρυθμό στα οποία τα κρυπτονομίσματα μπορούν να αυξήσουν τα δικά τους υιοθέτηση πραγματικού κόσμου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να πληρώνονται χρησιμοποιώντας νόμισμα fiat!

Από την άλλη πλευρά, το Proof of Stake δεν χρειάζεται πολύ περίπλοκα ποσά να λυθεί, που σημαίνει ότι το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για την επαλήθευση των συναλλαγών είναι σημαντικά χαμηλότερα.

51% επίθεση

ΕΝΑ 51% επίθεση χρησιμοποιείται για να περιγράψτε το ατυχές γεγονός ότι μια ομάδα ή ένα άτομο κερδίζει περισσότερο από το 50% της συνολικής εξορυκτικής δύναμης. Εάν αυτό συνέβη σε ένα blockchain Proof of Work όπως το Bitcoin, θα συνέβαινε επιτρέψτε στο άτομο να κάνει αλλαγές σε ένα συγκεκριμένο μπλοκ. Εάν αυτό το άτομο ήταν εγκληματίας, θα μπορούσαν να αλλάξουν το μπλοκ προς όφελός τους.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα επίθεσης 51% συνέβη κατά της Verge blockchain, που επέτρεψε στον χάκερ να φύγει με 35 εκατομμύρια νομίσματα XVG. Κατά τη στιγμή της επίθεσης, αυτό ισοδυναμούσε με ένα πραγματική αξία 1,75 εκατομμυρίων δολαρίων!

Όταν χρησιμοποιείτε ένα Απόδειξη πονταρίσματος μηχανισμός συναίνεσης, αυτό δεν θα είχε οικονομικό νόημα να προσπαθήσει να εκτελέσει επίθεση 51%. Για να επιτευχθεί αυτό, ο κακός ηθοποιός θα πρέπει να ποντάρει τουλάχιστον το 51% του συνολικού ποσού κρυπτονομίσματος που κυκλοφορεί. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό είναι να αγοράσουν τα κέρματα στην ελεύθερη αγορά.

Εάν αποφάσισαν να αγοράσουν ένα ποσό τόσο σημαντικό, τότε η πραγματική αξία του νομίσματος θα αυξανόταν. Ως αποτέλεσμα, θα καταλήγουν να ξοδεύουν σημαντικά περισσότερα από ό, τι θα μπορούσαν να κερδίσουν από την επίθεση. Όχι μόνο αυτό, αλλά μόλις το υπόλοιπο δίκτυο είχε συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί, ο κακός ηθοποιός θα χάσει όλα τα μερίδιά τους!

Λοιπόν, τώρα που γνωρίζετε τα ζητήματα της απόδειξης εργασίας και πώς τα επιλύει, το τελευταίο μέρος του οδηγού Proof of Work vs Proof of Stake θα συζητήσει εάν υπάρχουν μειονεκτήματα στη χρήση του Proof of Stake!

Μειονεκτήματα του μοντέλου απόδειξης πονταρίσματος?

Η πρώτη ανησυχία κατά τη συζήτηση του Proof of Stake VS Proof of Work είναι το ζήτημα που έχουν ορισμένοι άνθρωποι σχετικά με το Proof of Stake βοηθώντας τους πλούσιους να γίνουν πλουσιότεροι. Αυτό συμβαίνει επειδή όσο περισσότερα νομίσματα μπορείτε να αγοράσετε, τόσο περισσότερα νομίσματα μπορείτε να ποντάρετε και να κερδίσετε.

Σκεφτείτε το έτσι. Εάν είχατε αρκετά χρήματα για να καλύψετε την ελάχιστη προϋπόθεση στοιχήματος (την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι δεν), τότε μπορείτε να εγγυηθείτε τον εαυτό σας πολύ καλή απόδοση της επένδυσής σας. Όσοι έχουν τα περισσότερα χρήματα θα έχουν πάντα την καλύτερη πιθανότητα να κερδίσουν την ανταμοιβή, κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους.

Ωστόσο, αυτό είναι σχεδόν δεν διαφέρει από την απόδειξη της εργασίας μηχανισμός συναίνεσης, σύμφωνα με τον οποίο οι πλούσιοι ανθρακωρύχοι μπορούν απλώς να αγοράσουν χιλιάδες συσκευές ASIC.

Η δεύτερη ανησυχία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι σχετικά με το Proof of Stake είναι ότι επιτρέπει σε άλλους επαληθεύστε τις συναλλαγές σε πολλές αλυσίδες, που δεν αποδεικνύει η εργασία. Ο λόγος για τον οποίο αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα είναι ότι μπορεί να επιτρέψει σε έναν χάκερ να εκτελέσει μια επίθεση διπλής δαπάνης.

Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος μεταφέρει χρήματα σε κάποιον άλλο, αλλά πριν επιβεβαιωθεί η συναλλαγή, καταφέρνουν ξόδεψε ξανά τα χρήματα. Υπό κανονικές συνθήκες, μια τέτοια προσπάθεια θα μπορούσε να αποφευχθεί όταν το βλέπουν όλοι οι άλλοι ανθρακωρύχοι στο δίκτυο. Επιπλέον, επειδή το Proof of Work επιτρέπει μόνο τις συσκευές να εξορύσσουν σε μια αλυσίδα, η ανέντιμη αλυσίδα θα το έκανε απλώς να απορριφθεί.

Από την άλλη πλευρά, σε ένα μοντέλο Proof of Stake, αυτό δεν κοστίζει πλαστά χρήματα για να μου σε πολλές αλυσίδες, επιτρέποντας ενδεχομένως σε κάποιον να πραγματοποιήσει επιτυχώς διπλή δαπάνη. Το οποίο είναι αλλιώς γνωστό ως το "«τίποτα δεν διακυβεύεται»?

Στην πραγματικότητα, το επιχείρημα Proof of Stake VS Proof of Work είναι κάτι που θα είναι πάντα χωρίστε τις απόψεις των ανθρώπων. Ωστόσο, βλέποντας ότι θα αλλάξει ο αρχικός τρόπος εξόρυξης Ethereum, είναι σαφές να δούμε ποιος μηχανισμός είναι ο πιο ευνοημένος.

Απόδειξη εργασίας VS Απόδειξη πονταρίσματος: Το συμπέρασμα

Αυτό είναι το τέλος του οδηγού Proof of Work VS Proof of Stake! Εάν το έχετε διαβάσει από την αρχή έως το τέλος, θα πρέπει τώρα να έχετε καλή κατανόηση του τρόπου λειτουργίας κάθε μηχανισμού συναίνεσης και του τρόπου με τον οποίο διαφέρουν μεταξύ τους.

Απόδειξη εργασίας είναι ο τρέχων τρόπος εξόρυξης Ethereum, Bitcoin, Dash και ορισμένων άλλων κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, τώρα θα πρέπει να γνωρίζετε πλήρως τα πολλά θέματα που σχετίζονται με την απόδειξη της εργασίας. Αυτό περιλαμβάνει το ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται, ο συγκέντρωση της δύναμης που έχουν τώρα οι δεξαμενές εξόρυξης και το απειλές επίθεσης 51%.

Έχω επίσης αναφέρει μερικές από τις λύσεις που το Απόδειξη μοντέλου Stake φέρνει στον κλάδο κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, καθώς η τεχνολογία blockchain γίνεται πιο προηγμένη, πολλοί άλλοι αλγόριθμοι συναίνεσης χτυπούν την αγορά, όλα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Τώρα, εάν καταφέρατε να εξορύξετε ένα μεγάλο ποσό κρυπτονομισμάτων, θα πρέπει να φροντίσετε να τα διατηρήσετε σε ασφαλή πορτοφόλια. Καθολικό Nano S και Trezor Model T είναι μεταξύ των οι περισσότερες προτεινόμενες επιλογές. Επίσης, εάν αποφασίσετε να τα ανταλλάξετε με άλλα νομίσματα, επιλέξτε αξιόπιστα ανταλλακτικά κρυπτογράφησης, όπως Νομισματική βάση και Κάθισμα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map