Zcash Mining: Πώς να ορυχείο Zcash;

Τον Οκτώβριο του 2017, οι JP Morgan και Zcash ανακοίνωσαν μια συνεργασία που θα ενσωμάτωσε την τεχνολογία της Zcash στην απαρτία του JP Morgan. Θα πρέπει να διαβάσετε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε γιατί ο JP Morgan και ο υπόλοιπος χώρος κρυπτογράφησης γεμίζουν το Zcash. Είναι το 24ο νόμισμα με την υψηλότερη βαθμολογία από σχεδόν 1.600. Ας μάθουμε γιατί έχει γίνει ένα από τα πιο καυτά νομίσματα!

Αυτός ο οδηγός θα σας πει όλα σχετικά με το τι είναι το Zcash, τι είναι το Zcash mining, ποιος είναι ο καλύτερος εξοπλισμός εξόρυξης εκεί έξω και πολλά άλλα! Θα ξεκινήσουμε μιλώντας λίγο για την ιστορία του Zcash προτού ξεκινήσουμε πώς να το εξορύξουμε.

Εάν είστε ήδη σίγουροι με τις γνώσεις σας για το ίδιο το Zcash, μη διστάσετε να μεταβείτε στην ενότητα “Πώς να κάνετε Mine Zcash”.

Επίσης, είναι δίκαιο να αναφέρουμε ότι υπάρχουν πολλά ευκολότερους τρόπους απόκτησης Zcash. Μπορείτε απλά αγοράστε ή ανταλλάξτε το σε ένα αξιόπιστο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης. Μερικές από τις προτεινόμενες επιλογές περιλαμβάνουν Coinbase, Binance και Kraken.

Προέλευση του Zcash

Το Zcash ξεκίνησε αρχικά ως ένα πιρούνι Bitcoin, το οποίο αρχικά ονομάστηκε Zerocash Protocol. Ο τίτλος συντομεύτηκε τελικά σε Zerocash και, τέλος, Zcash, το 2016. Όπως το Bitcoin, η Zcash έχει περιορισμένη προσφορά 21 εκατομμυρίων νομισμάτων, αλλά εκεί σταματά η ομοιότητα μεταξύ των δύο νομισμάτων. Τα δύο νομίσματα διαφέρουν πολύ όσον αφορά τη διαφάνεια.

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Όταν χρησιμοποιείτε το Bitcoin, εάν γνωρίζετε τη διεύθυνση κάποιου, μπορείτε να δείτε όλες τις συναλλαγές με λεπτομερή ποσά τιμών. Ωστόσο, με το Zcash, όλες οι πληροφορίες όπως ο προορισμός πληρωμής και το ποσό είναι κρυπτογραφημένο, ώστε το οικονομικό σας ιστορικό να διατηρείται ασφαλές. Το Zcash δείχνει απλώς ότι πραγματοποιήθηκε μια συναλλαγή, αλλά όχι σε ποιον ήταν η συναλλαγή ή πόσα χρήματα ήταν η συναλλαγή.

Το προσωπικό της Zcash δεν αποκαλεί ανώνυμο το σύστημα πληρωμών, ωστόσο το πρωτόκολλο έχει πολλά χαρακτηριστικά που θα θεωρούσε ανώνυμα.

Πώς να ορυχείο Zcash

Όπως το Bitcoin, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξορύξετε το Zcash. Οι δύο βασικές μέθοδοι για την εξόρυξη Zcash είναι Pool Mining και Solo Mining. Παρακάτω, θα αναλύσω τη διαφορά μεταξύ Pool Mining και Solo Mining και θα περιγράψω ποιο πιστεύω ότι είναι πιο ωφέλιμο.

Εξόρυξη Πισίνας

Η εξόρυξη σε μια πισίνα σημαίνει απλώς ότι συνδυάζεστε με άλλους ανθρακωρύχους, ή μαζί για να αυξήσετε τις πιθανότητες να σας δοθεί η δυνατότητα να εξορύξετε ένα μπλοκ. Στη συνέχεια, οι ανθρακωρύχοι συγκεντρώνουν την ανταμοιβή για την επιτυχημένη εξόρυξη του μπλοκ και διαιρούν την ανταμοιβή ομοιόμορφα με βάση την υπολογιστική ισχύ που κάθε ανθρακωρύχος συνέβαλε στην ομάδα εξόρυξης Zcash.

Πισίνα εξόρυξης Zcash

Μπορείτε να φανταστείτε αυτήν την ιδέα ως μια ομάδα λαχειοφόρων αγορών. Οι πιθανότητες να κερδίσετε λαχειοφόρο αγορά είναι χαμηλές. Εάν γίνετε μέλος με άλλους ανθρακωρύχους, τότε οι πιθανότητές σας να κερδίσετε αυξάνονται αλλά το μερίδιό σας στον νικητή μειώνεται.


Σημείωση: Εάν συμμετάσχετε σε μια ομάδα εξόρυξης πισίνας, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε ένα τέλος εξόρυξης πισίνας.

Ο άλλος πρωταρχικός τύπος εξόρυξης αναφέρεται ως σόλο εξόρυξη.

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης δίπλα-δίπλα

Solo Mining

Σε αντίθεση με την εξόρυξη δεξαμενών, η σόλο εξόρυξη δεν αναγκάζει τον ανθρακωρύχο να βασίζεται σε άλλους ανθρώπους για να κάνουν τη δουλειά. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η ατομική εξόρυξη και η ομαδική εξόρυξη αποφέρουν παρόμοια αποτελέσματα. Ωστόσο, θα παρατηρήσετε ότι με μερικά νομίσματα, όπως θα δείτε σύντομα με το Zcash, η νεότερη τεχνολογία έχει κάνει την σόλο εξόρυξη σχεδόν ξεπερασμένη.

Στο παρελθόν, η σόλο εξόρυξη ήταν κερδοφόρα για την εξόρυξη Zcash. Ωστόσο, ο ρυθμός κατακερματισμού δικτύου είναι πολύ υψηλός τώρα. Αυτός ο παράγοντας επηρεάζει μερικούς ανθρώπους μακριά από τη σόλο εξόρυξη. Ο ρυθμός κατακερματισμού δικτύου μπορεί να θεωρηθεί ως τρόπος μέτρησης της ισχύος επεξεργασίας στο δίκτυο Bitcoin (ή Zcash). Δεδομένου ότι ο ρυθμός κατακερματισμού του δικτύου είναι υψηλός, απαιτεί πολύ ηλεκτρισμό και ακριβό υλικό. Συνιστώ να ξεκινήσετε με μια πισίνα εξόρυξης.

Ανεξάρτητα από το αν είστε ορυχείο σε μια πισίνα ή αν επιλέξετε να πάτε με σόλο εξόρυξη, θα ανταμειφθείτε για την επιτυχημένη εξόρυξη ενός μπλοκ. Αυτό είναι γνωστό ως Block Reward. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις ανταμοιβές αποκλεισμού παρακάτω.

Αποκλεισμός ανταμοιβών

Το Block Rewards θα εκδίδει συνολικά 50 Zcash (ZEC) κάθε 10 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε επιτυχημένη ομάδα εξόρυξης που πραγματοποιείται, θα απονεμηθούν 50 ZEC.

Εάν συμμετέχετε σε μια ομάδα εξόρυξης, το Block Reward θα χωριστεί μεταξύ όλων σας στην ομάδα με βάση την υπολογιστική ισχύ που χρησιμοποιήσατε στην εξόρυξη του μπλοκ. Για παράδειγμα, ο ανθρακωρύχος που συνέβαλε την περισσότερη υπολογιστική ισχύ θα απονεμηθεί το μεγαλύτερο Zcash για την επιτυχή ολοκλήρωση της εξόρυξης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το 10% όλων των νομισμάτων που εξορύσσονται θα μεταβιβαστούν στο Founders Reward. Αυτό είναι κάτι συγκεκριμένο για το Zcash, αν και άλλα νομίσματα έχουν παρόμοια δομή. Αυτή η επιβράβευση ιδρυτών δίνεται στους προγραμματιστές που ξεκίνησαν το Zcash. Το ταμείο θα χρησιμοποιηθεί για λόγους όπως η συνεχιζόμενη αναπτυξιακή υποστήριξη του Zcash και για τη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού εντός της ομάδας ZCash.

Προτού αρχίσετε να σκέφτεστε πράγματα όπως ορυχεία εξόρυξης και Block Rewards, θα πρέπει να αγοράσετε κάποιο υλικό και λογισμικό εξόρυξης Zcash για να αναβαθμίσετε το τρέχον σύστημα υπολογιστή σας. Η εξόρυξη απαιτεί πολλή ενέργεια. Όπως αναφέρεται σε μία πηγή, Σχεδόν 10 νοικοκυριά των ΗΠΑ μπορούν να τροφοδοτηθούν για μία ημέρα από την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται για μία συναλλαγή bitcoin. Ας δούμε γιατί η εξόρυξη απαιτεί τόσο μεγάλη δύναμη.

Τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την εξόρυξη Zcash?

Πρώτα, χρειάζεστε εξόρυξη υλικού. Αυτό είναι το μηχάνημα που θα χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε το λογισμικό εξόρυξης, το οποίο είναι ένα άλλο θέμα που θα εξετάσουμε αργότερα.

Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ εξόρυξης CPU, ASIC και εξόρυξης GPU. Αυτοί είναι οι 3 τύποι υπολογιστικής ισχύος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξορύξετε.

Εξόρυξη CPU

Αυτός ο τύπος εξόρυξης χρησιμοποιεί τη δύναμη CPU του υπολογιστή σας για να ορυχείο. Αυτό είναι αναπόσπαστο μέρος του υπολογιστή σας. Είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία όλων των εργασιών που πραγματοποιούνται κατά την εκτέλεση του υπολογιστή σας. Αυτός ο τύπος σχεδιασμού έχει βελτιστοποιηθεί για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ εργασιών.

Είναι ένας τύπος εξόρυξης που ήταν πολύ πιο δημοφιλής στις πρώτες μέρες του Bitcoin. Ωστόσο, τα τσιπ ASIC αντικαθιστούν τους επεξεργαστές καθώς μπορούν να υπερνικήσουν τα τσιπ CPU έως και 1.000.000 φορές.

ο AMD Ryzen Threadripper Το 1950x εμφανίζεται στα 889,99 $ στο Amazon. Διαθέτει 16 πυρήνες και επεξεργαστή 32 νημάτων.

Εξόρυξη GPU

Από την άλλη πλευρά, η εξόρυξη GPU χρησιμοποιεί κάρτες γραφικών υπολογιστών για τη δική μου. Οι GPU θεωρούνται ως μια ευέλικτη εναλλακτική λύση για τα τσιπ ASIC και CPU. Αυτά χρησιμοποιούνται συχνά για παιχνίδια, επειδή η GPU είναι σε θέση να επεξεργάζεται γραφικά γρήγορα.

Αυτή είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους ανθρακωρύχους Ethereum. Ωστόσο, οι τιμές των GPU αυξάνονται απίστευτα υψηλές και οι παίκτες και άλλα άτομα που χρησιμοποιούν GPU για άλλους λόγους εκτός από την εξόρυξη κρυπτογράφησης αρχίζουν να διαμαρτύρονται.

Ένα παράδειγμα μονάδας GPU είναι Nvidia GeForce GTX 1070. Αυτή η μονάδα είναι επί του παρόντος εξαντλημένη στον ιστότοπο της Nvidia, αλλά αναφέρεται στην τιμή των 597,50 $ στην αγορά του Amazon.

Κατάστημα Nvidia Geforce Gtx 1070

Εξόρυξη ASIC

Η μέθοδος εξόρυξης ASIC χρησιμοποιεί ένα μικροτσίπ ειδικά σχεδιασμένο για τον υπολογισμό αλγορίθμων με την ταχύτερη δυνατή ταχύτητα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτά μπορούν να υπολογίσουν περισσότερο από 100.000 φορές γρηγορότερα από έναν CPU. Αυτά τα μοντέλα είναι ειδικά κατασκευασμένα, επομένως πρέπει να αγοράσετε ένα νέο μοντέλο ASIC για κάθε νέο νόμισμα που θέλετε να διαθέσετε. Αυτά τα μηχανήματα μπορούν να σας προσφέρουν έως και 3.000,00 $, όπως το μοντέλο Antminer S9.

Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το αν το αγοράσατε μεταχειρισμένο ή νέο. Μπορεί να βρείτε πολλά χρησιμοποιημένα μοντέλα στο διαδίκτυο, λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένοι ανθρακωρύχοι κάνουν μόνο 10 $ εξόρυξη τον πρώτο μήνα.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο γρήγορα μπορεί να υπολογιστεί η εξόρυξη ASIC, χρειάζεστε σωστή ψύξη και εξαερισμό για το υλικό σας. Ετοιμάστε τους θαυμαστές και το AC σας! Επίσης, θα δείτε μια αύξηση στο κόστος του ηλεκτρικού λογαριασμού σας, οπότε ίσως θελήσετε να σκεφτείτε τη μετεγκατάσταση σε μια τοποθεσία με φθηνότερα ποσοστά ενέργειας.

Μόλις αγοράσετε το υλικό σας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το πιο πρόσφατο λογισμικό εξόρυξης Zcash. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποιο λογισμικό πρέπει να αγοράσετε για να ξεκινήσετε την εξόρυξη Zcash.

Σημείωση: Μιλώντας για υλικό, θα πρέπει επίσης να πάρετε τον εαυτό σας αξιόπιστο πορτοφόλι υλικού για να διατηρήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία ασφαλή. Μερικές από τις πιο συνιστώμενες επιλογές περιλαμβάνουν το Ledger Nano X και το Trezor Model T.

Λογισμικό Mining Zcash

Για να ξεκινήσετε, υπάρχει ένα Οδηγός χρήσης Zcash μπορείτε να ακολουθήσετε, το οποίο σίγουρα θα συνιστούσα να κάνετε εάν σκοπεύετε να κάνετε ορυχεία με CPU. Αυτός ο οδηγός σάς παρέχει ένα πλήρες πακέτο που θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε έναν πλήρη κόμβο, δικό μου με την CPU σας. Περιλαμβάνει ακόμη και ένα πορτοφόλι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να στείλετε και να λάβετε το Zcash. Είναι ένα εξαιρετικό σημείο εισόδου στο λογισμικό εξόρυξης Zcash.

Όταν εκτελείτε έναν πλήρη κόμβο, αυτό σημαίνει ότι είστε υπεύθυνοι για την επικύρωση της συναλλαγής και των αποκλεισμών. Πολλοί κόμβοι βοηθούν επίσης το δίκτυο με την αποδοχή συναλλαγών και αποκλεισμών από άλλους πλήρεις κόμβους, επικυρώνοντας αυτά τα μπλοκ και, στη συνέχεια, μεταδίδοντάς τα σε περαιτέρω κόμβους πλήρους εκτέλεσης.

Να θυμάστε ότι το blockchain είναι ένα σύστημα επαλήθευσης που εξαρτάται από κόμβους για να επαληθεύσει ότι υπάρχουν συναλλαγές. Εάν εκτελέσετε έναν κόμβο, θα είστε ο υπεύθυνος για την επαλήθευση αυτών των πληροφοριών – και, φυσικά, θα έχετε τη βοήθεια του υλικού σας.

Ο περιορισμός στο πακέτο εκκίνησης λογισμικού εξόρυξης Zcash και στον οδηγό χρήσης είναι ότι σας επιτρέπει μόνο να χρησιμοποιήσετε την CPU για να πραγματοποιήσετε τη δική μου. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε αφιερώσει χρόνο για αναβάθμιση σε εξέδρα εξόρυξης GPU, θα πρέπει να κάνετε τις δικές σας επιλογές σχετικά με το λογισμικό. Θα πρέπει να βρείτε ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί τις GPU σας.

Δύο προγράμματα λογισμικού που προτείνω για GPU είναι Optiminer και EWBF Cuda. Αυτά τα προγράμματα μπορούν να ληφθούν δωρεάν από τους παρεχόμενους συνδέσμους.

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένας τεράστιος αριθμός επιλογών, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά βίντεο και διαδικτυακά φόρουμ υποστήριξης που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Επομένως, κάντε περαιτέρω έρευνα εάν δεν μπορείτε να λάβετε μια απόφαση βάσει μόνο αυτού του οδηγού.

Το BitcoinTalk είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε, διαφορετικά μπορείτε να με ρωτήσετε! Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Είναι η εξόρυξη Zcash επικερδής?

Όπως ισχύει σήμερα, η εξόρυξη Zcash είναι κερδοφόρα. Όπως και άλλες επενδύσεις, φυσικά, διατρέχετε έναν οικονομικό κίνδυνο. Εάν η τιμή του νομίσματος Zcash μειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, το εισόδημά σας θα υποφέρει. Μπορεί να φαίνεται εύκολο να δημιουργήσετε απλώς μια εγκατάσταση και να κάνετε ένα παθητικό εισόδημα, αλλά δεν υποτιμάτε τους σχετικούς κινδύνους.

Ανάλογα με την πηγή που βλέπετε, θα βρείτε διαφορετικές απαντήσεις για το εάν η εξόρυξη Zcash έχει ισχυρή απόδοση επένδυσης. Σε σύγκριση με ένα Εξέδρα εξόρυξης Ethereum σε αυτήν τη θέση, Ο Zcash βγήκε ως ηττημένος. Αποδίδει περισσότερα από 40,00 $ λιγότερο από ό, τι απέδωσε το ETH τον ίδιο μήνα.

Όπως είπα, είναι καλύτερο να κοιτάξετε γύρω και να το ερευνήσετε περαιτέρω. Περιηγηθείτε σε φόρουμ, κάντε ερωτήσεις, παρακολουθήστε βίντεο κ.λπ. Η αποδοτικότητα μπορεί να διαφέρει λόγω πολλών διαφορετικών παραγόντων. Μην υποτιμάτε τη δύναμη της επένδυσης σε μια εξέδρα μεγάλης κλίμακας. Αλλά επίσης μην εκπλαγείτε αν δεν λάβετε τα αποτελέσματα που θα περίμενε κανείς μετά την ανάγνωση μιας ή δύο ιστοριών επιτυχίας.

Ένα σημαντικό στοιχείο στην κερδοφορία όλων των τύπων εξόρυξης είναι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Εάν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σας είναι ακριβές, το κέρδος σας θα κερδίσει!

Επίσης, φροντίστε να ελέγξετε τι λένε οι τοπικοί νομικοί σας για την εξόρυξη πριν βγείτε και αγοράσετε όλο τον εξοπλισμό σας. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε, ενδέχεται να έχετε τοπικές συμμορφώσεις που πρέπει να συναντήσετε για να ξεκινήσετε την εξόρυξη. Στην πραγματικότητα, σε ορισμένα μέρη όπως το Πλάτσμπουργκ της Νέας Υόρκης, δεν επιτρέπεται καθόλου να ορυχείο.

Πριν φύγετε, απλώς ήθελα να μοιραστώ ένα ακόμη γρήγορο γεγονός για το Zcash που μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους σας crypto:

Την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016, την ημέρα που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Zcash, ήταν το πιο ακριβό νόμισμα στον κόσμο. Το κόστος του Zcash εκείνη την ημέρα ήταν ένα Zcash για 3299 Bitcoin.

συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε τα πάντα για την εξόρυξη Zcash. Ξέρετε τι είδους εξοπλισμό χρειάζεστε για να εξορύξετε το Zcash και αν αξίζει ή όχι την ώρα σας. Θυμηθείτε να κάνετε τη δική σας έρευνα πριν ξοδέψετε χρόνο και εξόρυξη χρημάτων.

Εάν αποφασίσετε ότι η εξόρυξη Zcash δεν αξίζει τον κόπο, τότε μπορείτε να επιλέξετε να την αγοράσετε ή να την ανταλλάξετε αξιόπιστες ανταλλαγές κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase, Binance και Kraken.

Και πάλι, εάν έχετε απορίες, μην διστάσετε να ρωτήσετε. Θα χαρούμε να βοηθήσω!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map