Zilliqa ICO: Τι είναι το Zilliqa Coin;

Χαιρετισμούς, ανεμιστήρες κρυπτογράφησης Καλώς ήλθατε στον οδηγό για αρχάριους στο Zilliqa ICO.

Υπάρχουν τόνοι νέων κρυπτονομισμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά όλη την ώρα. Με τόσα πολλά νέα νομίσματα, μπορεί να είναι δύσκολο να βρούμε ποια είναι νόμιμα. Αν θέλω να μάθω αν ένα νέο νόμισμα είναι νόμιμο, εξετάζω τέσσερα βασικά πράγματα.

Αυτοί είναι:

 1. Η ομάδα: Είναι οι σούπερ σταρ της τεχνολογίας του δημιουργού ή οι απελπισμένοι αρχάριοι?
 2. Η τεχνολογία: Κάνει το νόμισμα κάτι νέο και συναρπαστικό ή είναι απλώς ένα Bitcoin?
 3. Η κοινότητα του νομίσματος: Το νόμισμα έχει πολλούς θαυμαστές και μια μεγάλη αναπτυξιακή κοινότητα?
 4. Η πραγματική αξία του νομίσματος: Είναι χρήσιμο το νόμισμα; Χρειάζεται ο κόσμος?

Εάν ένα νέο κρυπτογράφηση μπορεί να απαντήσει “ναι” σε κάθε μία από αυτές τις ερωτήσεις, τότε είναι πιθανώς νόμιμο. Λοιπόν, μπορεί το κέρμα Zilliqa να περάσει το τεστ; Και τι σχέση έχει το ICO Zilliqa με αυτό; Ας ανακαλύψουμε…

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσω την ομάδα της Zilliqa, την τεχνολογία της, την κοινότητά της και την πραγματική αξία της. Μέχρι να ολοκληρώσετε την ανάγνωση, θα γνωρίζετε όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα κρυπτονομίσματα της χρονιάς!

Θα ξεκινήσω κοιτάζοντας τα βασικά, τι είναι η Zilliqa και από πού προήλθε?

Τι είναι η Zilliqa?

Zilliqa ICO

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Η Zilliqa δημιουργήθηκε το 2017 από μια ομάδα επιστημόνων και ακαδημαϊκών υπολογιστών. Η ομάδα είναι επικεφαλής των Prateek Saxena από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και Xinshu Dong και Amrit Kumar από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης. Ενώ η ομάδα δεν έχει τεράστια εμπειρία στο crypto, έχει την υποστήριξη συμβούλων από καθιερωμένα δίκτυα όπως Kyber.

Του δικτυακός τόπος περιγράφει τη Zilliqa ως «πλατφόρμα blockchain επόμενης γενιάς, υψηλής απόδοσης». Τι σημαίνει όμως αυτό; Με απλά λόγια, το Zilliqa είναι ένα ταχύτερο, πιο προηγμένο blockchain. Το Bitcoin ήταν η πρώτη γενιά κρυπτογράφησης, πλατφόρμες όπως το Ethereum ήταν η δεύτερη και νεότερη πλατφόρμα όπως η IOTA και η Zilliqa, που είναι η τρίτη.

Οι πλατφόρμες τρίτης γενιάς προσπαθούν να λύσουν μερικά από τα προβλήματα που έχουν επηρεάσει τα παλαιότερα κρυπτονομίσματα. Το κύριο πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει η Zilliqa είναι η επεκτασιμότητα.

Σημείωση: Η δυνατότητα κλιμάκωσης είναι η ικανότητα ενός κρυπτονομίσματος να αντιμετωπίζει ένα τεράστιο ποσό συναλλαγών χρηστών χωρίς επιβράδυνση. Οι επεκτάσιμες κρυπτονομίσματα θα είναι αυτές που μπορούν να επεξεργαστούν όσες συναλλαγές όπως εταιρείες όπως η Mastercard και η Visa με υψηλή ταχύτητα.

Η Zilliqa ελπίζει να λύσει το πρόβλημα της επεκτασιμότητας με ένα σύστημα που ονομάζεται sharding, το οποίο θα συζητήσω στην επόμενη ενότητα. Η Zilliqa είναι η πρώτη πλατφόρμα που χρησιμοποίησε sharding που προκάλεσε πολύ ενθουσιασμό στην κοινότητα κρυπτογράφησης. Ο ενθουσιασμός οδηγεί σε μια μη προγραμματισμένη Zilliqa ICO το 2017.

Zilliqa ICO


Μέχρι το τέλος του 2017, η Zilliqa είχε εξασφαλίσει ιδιωτική χρηματοδότηση αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Αυτό σήμαινε ότι δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν μια αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) για να αναπτύξουν την πλατφόρμα.

Σημείωση: Το ICO είναι ένας τρόπος για τα νέα κρυπτονομίσματα να χρηματοδοτούν την ανάπτυξη με την πώληση νομισμάτων στο κοινό. Οι ICO είναι δημοφιλείς, καθώς δεν ακολουθούν τους ίδιους αυστηρούς κανόνες με την ιδιωτική χρηματοδότηση και τις παραδοσιακές αρχικές δημόσιες προσφορές (IPO).

Ωστόσο, η ομάδα αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα ICO Zilliqa ούτως ή άλλως επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι ήθελαν να συμμετάσχουν στο έργο. Το Zilliqa ICO έθεσε 22 εκατομμύρια USD μεταξύ 27 Δεκεμβρίου 2017 και 4 Ιανουαρίου 2018.

Τη στιγμή που το γράφω (06/13/18), το κύριο δίκτυο Zilliqa δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι η πλατφόρμα εξακολουθεί να κατασκευάζεται και να δοκιμάζεται. Ενώ αυτό συμβαίνει, το νόμισμα Zilliqa (ZIL) βασίζεται στο blockchain Ethereum. Ακολουθεί τους κανόνες που έχει ορίσει η Ethereum για νέα νομίσματα που είναι χτισμένα στο δίκτυό της. Το νόμισμα Zilliqa είναι επομένως γνωστό ως διακριτικό ERC-20. Αυτά τα διακριτικά ERC-20 θα μεταφερθούν στο blockchain Zilliqa όταν το mainnet Zilliqa θα κυκλοφορήσει.

Πριν κοιτάξω πιο προσεκτικά πώς λειτουργεί το Zilliqa, θέλω να σας δείξω πόσο καλά έχει αποδώσει η Zilliqa στην αγορά από το ICO Zilliqa.

Στατιστικά της αγοράς Zilliqa

Zilliqa ICO

Διάγραμμα κεφαλαίου αγοράς Zilliqa | Πηγή: coinmarketcap

Τις τελευταίες 24 ώρες, περισσότερο από 50 εκατομμύρια Κέρμα Zilliqa αξίας USD αγοράστηκε και πωλήθηκε. Δεν είναι κακό για μια πλατφόρμα που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει! Η συνολική αξία όλων των Zilliqa στην αγορά τώρα έχει τελειώσει 630 εκατομμύρια Δολ ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια του Zilliqa ICO, η τιμή κάθε διακριτικού ήταν 0,0038 Δολ ΗΠΑ. Σήμερα, η τιμή κάθε Zilliqa είναι περίπου 0,085 Δολ ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή Zilliqa είναι πάνω από είκοσι φορές υψηλότερη από αυτήν που ήταν κατά τη στιγμή της ICO Zilliqa, πριν από έξι μήνες.

Η συνολική προσφορά της Zilliqa είναι περιορισμένη 12.6 δισεκατομμύριο. Περισσότερο από 7.35 δισεκατομμύρια μάρκες είναι ήδη σε κυκλοφορία. Είναι πιθανό ότι η τιμή του Zilliqa θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο όταν η συνολική προσφορά της είναι σε κυκλοφορία και αφού το mainnet του έχει κυκλοφορήσει (αυτό δεν είναι οικονομική συμβουλή, είναι απλώς μια εικασία!). Η Zilliqa είναι η 27η το μεγαλύτερο cryptocurrency στην αγορά, οπότε θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πού βρίσκεται η πλατφόρμα μετά την κυκλοφορία της.

Λοιπόν, τώρα ξέρετε τι είναι η Zilliqa. Αλλά τι θα κάνει η Zilliqa όταν ξεκινήσει και πώς θα λειτουργήσει; Για να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις πρέπει να εξετάσουμε την τεχνολογία της Zilliqa…

Πώς λειτουργούν οι συναλλαγές?

Για να καταλάβετε τι είναι τόσο ξεχωριστό για την τεχνολογία της Zilliqa, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τα προβλήματα που προσπαθεί να λύσει. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στον τρόπο λειτουργίας των συναλλαγών σε ένα λιγότερο προηγμένο δίκτυο κρυπτογράφησης. Θα χρησιμοποιήσω το Bitcoin ως παράδειγμα.

Συναλλαγές Bitcoin

Ο Patty θέλει να στείλει το Selma 10 Bitcoin (BTC). Δείτε πώς θα λειτουργεί η συναλλαγή στο δίκτυο Bitcoin.

 1. Η Patty μεταδίδει το αίτημα μεταφοράς της στο δίκτυο Bitcoin που αποτελείται από χιλιάδες υπολογιστές που ονομάζονται κόμβοι. Σημείωση: Οι κόμβοι είναι υπολογιστές που διατηρούν ολόκληρο το blockchain του Bitcoin και συμβάλλουν στην υπολογιστική ισχύ για την επαλήθευση των συναλλαγών που πραγματοποιούνται. Το blockchain είναι μια βάση δεδομένων για κάθε συναλλαγή Bitcoin που έχει γίνει ποτέ.
 2. Το αίτημα του Patty κρυπτογραφείται και αναμιγνύεται με πληροφορίες συναλλαγής από άλλους χρήστες από ειδικούς κόμβους που ονομάζονται ανθρακωρύχοι. Οι πληροφορίες ομαδοποιούνται σε ένα μπλοκ. Σημείωση: Η κρυπτογράφηση είναι ένα σύστημα απόκρυψης πληροφοριών με κωδικό υπολογιστή.
 3. Οι ανθρακωρύχοι ανταγωνίζονται τώρα ο ένας τον άλλον για να μαντέψουν τον κωδικό αριθμό που δίνεται στο ολοκληρωμένο μπλοκ από το πρωτόκολλο Bitcoin.
 4. Οι πληροφορίες μπλοκ μεταδίδονται σε όλους τους κόμβους του δικτύου. Εάν περισσότεροι από τους μισούς κόμβους συμφωνούν ότι το μπλοκ είναι έγκυρο, τότε μπορεί να προστεθεί στο blockchain.
 5. Η Selma λαμβάνει 10 BTC από την Patty.

Αυτή η διαδικασία συμβαίνει για κάθε συναλλαγή Bitcoin και διαρκεί πολύς χρόνος. Ο μέσος χρόνος συναλλαγής Bitcoin είναι περίπου 10-15 λεπτά, αλλά μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα. Αυτό είναι το πρόβλημα επεκτασιμότητας που ανέφερα νωρίτερα.

Το δίκτυο Bitcoin μπορεί να επεξεργαστεί μόνο 3-7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (Tx / s). Ακόμα και τα Tx / s του Ethereum είναι μόνο 20-30. Για να το θέσουμε αυτό στο πλαίσιο, οι πάροχοι πληρωμής όπως η Visa μπορούν να επεξεργαστούν κατά μέσο όρο 2000 Tx / s αλλά μπορεί να φτάσει έως και 24.000 Tx / s!

Δίκτυα όπως το Bitcoin και το Ethereum γίνονται πιο αργά καθώς μεγαλώνουν! Θυμηθείτε, κάθε κόμβος εμπλέκεται στην απόφαση εάν ένα μπλοκ είναι έγκυρο ή όχι. Όσο περισσότεροι κόμβοι υπάρχουν στο δίκτυο, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να λάβετε μια απόφαση.

Λοιπόν, τι κάνει διαφορετικά η Zilliqa; Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι δύσκολη…

Τι είναι το Sharding?

Η Zilliqa ICO ελπίζει να χρησιμοποιήσει sharding για την επίλυση του προβλήματος κλιμάκωσης. Η θραύση περιλαμβάνει τη διαίρεση του δικτύου Zilliqa σε ομάδες κόμβων που ονομάζονται θραύσματα. Κάθε θραύσμα αποτελείται από 600 κόμβους. Τα θραύσματα λειτουργούν σαν δίκτυα mini-blockchain.

Οι Shards επεξεργάζονται συναλλαγές ξεχωριστά μεταξύ τους και όχι ως ομάδα. Αυτό επιτρέπει την επεξεργασία πολύ περισσότερων συναλλαγών. Σημαίνει επίσης ότι το δίκτυο θα επεξεργάζεται τις συναλλαγές γρηγορότερα καθώς μεγαλώνει. Όσο περισσότερα θραύσματα υπάρχουν, τόσο περισσότερες συναλλαγές μπορούν να επεξεργαστούν.

Η Zilliqa επεξεργάστηκε 1,218 Tx / s χρησιμοποιώντας 3 θραύσματα (που είναι 1.800 κόμβοι) στον ιδιωτικό δοκιμαστικό δίκτυό του τον Οκτώβριο του 2017. Χρησιμοποιώντας 3.600 κόμβους ή 6 θραύσματα, το δοκιμαστικό δίκτυο Zilliqa επεξεργάστηκε 2.488 Tx / s. Οι ταχύτητες συναλλαγών στο δημόσιο δοκιμαστικό δίκτυο της Zilliqa είναι ελαφρώς λιγότερο εντυπωσιακές. Testnet v1.0 έχει 961 κόμβους σε αυτό και παράγει χρόνο συναλλαγής λίγο παραπάνω 100 Tx / s. Ωστόσο, αυτό είναι ακόμη περισσότερο από δέκα φορές γρηγορότερο από το Bitcoin!

Zilliqa ICO

Έτσι, το sharding κάνει την επεξεργασία συναλλαγών πολύ πιο γρήγορη, αλλά το σύστημα έχει τα προβλήματά του. Στη συνέχεια, θα εξηγήσω ποια είναι αυτά τα προβλήματα και πώς αντιμετωπίζει η Zilliqa.

Προβλήματα με το Sharding

Το κύριο πρόβλημα με το sharding είναι ότι όταν διαιρείτε ένα blockchain σε ομάδες κόμβων, διαιρείτε επίσης τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτό. Να θυμάστε ότι κάθε κόμβος Bitcoin περιέχει ολόκληρο το blockchain. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται άλλες πληροφορίες για την επεξεργασία συναλλαγών.

Οι κόμβοι σε θραύσματα περιέχουν μόνο μερικά από τα blockchain. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επικοινωνήσουν με άλλους κόμβους για να λάβουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ περίπλοκο σε ένα δίκτυο χιλιάδων υπολογιστών!

Σκεφτείτε το έτσι. Πάρτε ένα βιβλίο και κόψτε το σε δύο. Δώστε το μισό στο Patty και τη Selma. Τώρα, η Patty θα γνωρίζει μόνο την αρχή της ιστορίας και η Selma θα γνωρίζει μόνο το τέλος. Για να μάθετε την πλήρη ιστορία, η Patty και η Selma θα πρέπει να μιλήσουν μεταξύ τους.

Το να μοιράζεσαι ολόκληρο το blockchain μοιάζει σαν να ρίχνεις μια ολόκληρη βιβλιοθήκη, να αφήνεις τις σελίδες πάνω από τη Γερμανία και να ζητάς από τον πληθυσμό να το επαναφέρει ξανά! Θα χρειαζόταν πολλή ενέργεια και επικοινωνία, δεν θα ήταν?

Η Zilliqa λύνει αυτό το πρόβλημα με έναν υβριδικό μηχανισμό συναίνεσης. Μην ανησυχείτε ότι είναι πιο απλό από ό, τι ακούγεται!

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης παράλληλα

Υβριδικός μηχανισμός συναίνεσης Zilliqa

Ένας μηχανισμός συναίνεσης είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιείται από ένα δίκτυο για να συμφωνήσει. Η συναίνεση σημαίνει συμφωνία και ο μηχανισμός σημαίνει σύστημα!

Zilliqa ICO

Ο μηχανισμός συναίνεσης Bitcoin απαιτεί περισσότερους από τους μισούς από τους κόμβους του να συμφωνήσουν για μια συναλλαγή. Η Zilliqa χρησιμοποιεί δύο επίπεδα μηχανισμών συναίνεσης για να συμφωνήσει. Αυτό σημαίνει η υβριδική λέξη. Τα στρώματα είναι:

 1. Θραύσμα στρώματος: Δεν υφίστανται επεξεργασία ολόκληρου του μπλοκ πληροφοριών σε επίπεδο θραύσης. Τα Shards επεξεργάζονται μόνο τμήματα μπλοκ που ονομάζονται μικρο-μπλοκ. Οι κόμβοι στο στρώμα θραύσης πρέπει να έχουν πρόσβαση μόνο σε μικρή ποσότητα πληροφοριών, ώστε να μην χρειάζεται να επικοινωνούν με άλλα θραύσματα.
 2. Επίπεδο DS: Μια μικρή ομάδα τυχαία επιλεγμένων κόμβων σχηματίζει μια ομάδα που ονομάζεται επιτροπή DS. Στη συνέχεια, η ομάδα συνδυάζει τα μακρο-μπλοκ σε ένα ολόκληρο μπλοκ και καταλήγει σε συμφωνία για το αν είναι έγκυρη ή όχι. Αυτοί οι κόμβοι έχουν πρόσβαση σε ολόκληρο το blockchain, ώστε να μπορούν να λάβουν μια τελική απόφαση για κάθε μπλοκ.

Όταν ένα δίκτυο επιτυγχάνει συναίνεση χρησιμοποιώντας αυτόν τον μηχανισμό, δεν μπορεί να υπάρξει διαφωνία μεταξύ κόμβων που οδηγούν σε πιρούνι. Αυτό ονομάζεται οριστικό και βοηθά το δίκτυο να επεξεργάζεται τις συναλλαγές γρήγορα και αποτελεσματικά. Η επίτευξη συναίνεσης με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιεί επίσης λιγότερη ισχύ υπολογιστή από τα συστήματα που χρησιμοποιούνται από blockchain όπως το Bitcoin και το Ethereum.

Σημείωση: Στην κρυπτογράφηση, ένα πιρούνι είναι μια διαφωνία μεταξύ των κόμβων σχετικά με την εγκυρότητα ενός ή περισσότερων μπλοκ. Μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία νέων μπλοκ αλυσίδων που ονομάζεται σκληρό πιρούνι.

Τώρα ξέρετε ότι η Zilliqa έχει κάποια πολύ ειδική τεχνολογία. Αλλά ποιος θα το χρησιμοποιήσει και για ποιο λόγο θα το χρησιμοποιήσει?

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Zilliqa?

Από τότε που το ICO Zilliqa, η κοινότητα κρυπτογράφησης περιμένει να δει εάν το δίκτυο Zilliqa μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες που προσφέρει. Αλλά ποιος θα αξιοποιήσει στο έπακρο τη χρήση του Zilliqa; Το Zilliqa είναι ένα δημόσιο blockchain, ώστε όλοι να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, η πλατφόρμα θα απευθύνεται κυρίως σε χρήστες που θέλουν να αναπτύξουν έξυπνα συμβόλαια και dApps.

Σημείωση: Ένα έξυπνο συμβόλαιο είναι ένα σύνολο προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούνται για να πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή. Το dApp είναι μια αποκεντρωμένη εφαρμογή. Οι DApps δεν χρειάζονται κεντρικούς διακομιστές επειδή είναι κατασκευασμένοι σε blockchain.

Υπάρχει ένα κενό στην αγορά για μια πλατφόρμα που μπορεί να υποστηρίξει έξυπνα συμβόλαια και dApps που απαιτούν υψηλές ταχύτητες συναλλαγών για την επιτυχή εκτέλεση. Όταν το κύριο δίκτυο του Zilliqa μεταδοθεί ζωντανά, θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα μεγάλο dApp κοινωνικών μέσων παρόμοιο με το Facebook ή το Twitter. Έχει επίσης τη δυνατότητα να υποστηρίζει διαφημιστικές καμπάνιες και υπηρεσίες επεξεργασίας πληρωμών.

Η πλατφόρμα έχει τεράστιες δυνατότητες τις οποίες απέδειξε το ICO Zilliqa. Οι δοκιμές ταχύτητας συναλλαγών έχουν κάνει ακόμη περισσότερους ανθρώπους ενθουσιασμένους και τράβηξαν την προσοχή της αναπτυξιακής κοινότητας. Το μπλοκ Zilliqa θα μπορούσε να είναι πολύ απασχολημένο όταν ξεκινά!

Μία από τις κύριες ανησυχίες που έχουν οι χρήστες για τις νέες πλατφόρμες είναι η ασφάλεια. Τι κάνει λοιπόν η Zilliqa για την ασφάλεια?

Είναι το Zilliqa Secure?

Τα blockchains είναι πολύ ασφαλή σε σύγκριση με δίκτυα που χρησιμοποιούν κεντρική αποθήκευση δεδομένων, όπως το Google ή το Visa. Ένα blockchain αποτελείται από χιλιάδες συστήματα. Για να χαράξετε ένα blockchain, πρέπει να ελέγξετε περισσότερους από τους μισούς κόμβους σε αυτό.

Το Zilliqa έχει δύο μοναδικά χαρακτηριστικά ασφαλείας:

 1. Υβριδικός μηχανισμός συναίνεσης (HCM): Το πρώτο επίπεδο του HCM Zilliqa επαληθεύει την ταυτότητα των κόμβων. Αυτό εμποδίζει την εμφάνιση επιθέσεων του Sybil. Σημείωση: Μια επίθεση του Sybil είναι όπου ένας εισβολέας θέτει πολλούς διαφορετικούς κόμβους για να αποκτήσει τον έλεγχο ενός δικτύου ή να στείλει μη έγκυρες συναλλαγές.

  Το δεύτερο επίπεδο του HCM δίνει το τελικό της συναλλαγής, ώστε να μην υπάρχουν σκληρά πιρούνια στο δίκτυο.

 2. Scilla: Η Zilliqa έχει τη γλώσσα κωδικοποίησης που ονομάζεται Scilla. Το Scilla επιτρέπει μόνο στους προγραμματιστές να δημιουργούν λογισμικό που θα λειτουργεί με ασφάλεια στο δίκτυο Zilliqa. Οι χρήστες μπορούν να εμπιστεύονται τα έξυπνα συμβόλαια που γράφονται χρησιμοποιώντας αυτό.

Συνολικά, το Zilliqa είναι μια ασφαλής πλατφόρμα, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν μπορούν ακόμη να κάνουν με ασφάλεια. Πρέπει να γίνουν βελτιώσεις για να αποτραπεί η κατάχρηση της πλατφόρμας.

Πώς μπορεί να γίνει κατάχρηση?

Η Zilliqa μπορεί να τρέξει μόνο τα πιο απλά μέρη ενός έξυπνου dApp εργολάβου αυτήν τη στιγμή. Η εκτέλεση ολόκληρων έξυπνων συμβάσεων θα απαιτούσε τεράστια επικοινωνία μεταξύ θραυσμάτων.

Εάν η Zilliqa προσπαθούσε να επεξεργαστεί ολόκληρα έξυπνα συμβόλαια χρησιμοποιώντας θραύσματα, τότε οι συμβάσεις θα μπορούσαν να βρίσκονται σε διαφορετικές καταστάσεις σε διαφορετικά θραύσματα. Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στους χάκερ να αλλάξουν το blockchain. Εάν η πλατφόρμα θα αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της τότε θα πρέπει να λύσει προβλήματα όπως αυτό πριν ξεκινήσει.

Αυτή είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουν όλα τα κρυπτονομίσματα. Οι πλατφόρμες θέλουν να συμπεριλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες χωρίς να θέσουν το δίκτυό τους σε κίνδυνο επίθεσης. Το αν τα κρυπτονομίσματα μπορούν να κλιμακωθούν με ασφάλεια θα είναι πολύ σημαντικό για ολόκληρη την αγορά τα επόμενα χρόνια.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για τη Zilliqa; Έχει περάσει το τεστ; Ας ανακαλύψουμε…

Zilliqa: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μπράβο Πλεονεκτήματα

Έχει εξαιρετική νέα τεχνολογία: Η Zilliqa είναι η πρώτη πλατφόρμα που χρησιμοποιεί τεχνολογία θραύσης. Αυτό το βάζει μπροστά από την υπόλοιπη αγορά. Είναι ένα εντελώς νέο είδος blockchain που έχει σχεδιαστεί για να λύσει το πρόβλημα της επεκτασιμότητας. Οι πλατφόρμες τρίτης γενιάς όπως η Zilliqa θα μπορούσαν να είναι οι μεγάλοι νικητές στο μέλλον της κρυπτογράφησης.

Έχει μια ισχυρή κοινότητα: Η πλατφόρμα έχει πολλούς θαυμαστές. Το ICO Zilliqa συνέβη μόνο επειδή υπήρχε τόσο μεγάλη ζήτηση για αυτό. Το Zilliqa ICO δείχνει επίσης ότι η κοινότητα κρυπτογράφησης είναι έτοιμη να δει την τεχνολογία blockchain να μετακινηθεί στην επόμενη φάση της ανάπτυξής της.

αποδοκιμάζω Μειονεκτήματα

Έχει μια άπειρη ομάδα: Οι δημιουργοί του Zilliqa είναι ακαδημαϊκοί, όχι επιχειρηματίες. Η τεχνολογία της Zilliqa είναι μπροστά από την υπόλοιπη αγορά, αλλά η επιχείρησή της δεν είναι. Άλλες πλατφόρμες – όπως το OmiseGo – έχουν πολύ ισχυρότερους δεσμούς με πραγματικούς οργανισμούς. Η Zilliqa έχει κάποια σοβαρή δουλειά να κάνει εάν θέλει να είναι μεταξύ των μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων.

Εξακολουθεί να αναπτύσσεται: Η εκκίνηση του mainnet ήταν υποτιθεμένος να είναι στα μέσα του 2018, αλλά τώρα φαίνεται ότι δεν θα κυκλοφορήσει πριν από τον Σεπτέμβριο. Είναι σχεδόν αδύνατο να πούμε τι είδους πραγματική αξία θα έχει η Zilliqa έως ότου ξεκινήσει. Μόνο τότε θα μάθουμε τι είδους έξυπνες συμβάσεις και dApps μπορεί να υποστηρίξει και με ποιες ταχύτητες. Όσο περισσότερο παραμένει το Zilliqa σε εξέλιξη, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν άλλες πλατφόρμες. Για παράδειγμα, η Ethereum επεξεργάζεται τη λύση κλιμάκωσης αυτήν τη στιγμή!

Λοιπόν, είναι! Ο πλήρης οδηγός για αρχάριους στη Zilliqa. Θα σου αφήσω μερικές τελευταίες σκέψεις…

Τελικές σκέψεις

Το Zilliqa είναι ένα συναρπαστικό νέο κρυπτογράφηση και τώρα το κατανοείτε καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους. Ξέρετε από πού προήλθε και τι μπορεί να κάνει. Γνωρίζετε επίσης για το ICO Zilliqa και τη δύναμη της θραύσης.

Το 2018 θα είναι μια μεγάλη χρονιά για τη Zilliqa. Η κοινότητα crypto έχει ακούσει πολλά για το τι μπορεί να κάνει η πλατφόρμα, αλλά τώρα θέλουμε να δούμε την απόδειξη!

Όταν ξεκινήσει το mainnet Zilliqa, θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις σχετικά με την επεκτασιμότητα και τις ταχύτητες συναλλαγών. Θα ανταμειφθεί ο ενθουσιασμός του Zilliqa ICO; Η εικασία σας είναι τόσο καλή όσο η δική μου. Πολλά θα μπορούσαν να συμβούν στο crypto τους επόμενους μήνες!

Η τρίτη γενιά κρυπτογράφησης καθοδηγείται από πλατφόρμες όπως η Zilliqa και δεν μπορώ να περιμένω να δω πού θα μας οδηγήσουν!

Εσυ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ? Είστε ενθουσιασμένοι για τη Zilliqa; Ή υπάρχει ένα άλλο έργο blockchain τρίτης γενιάς που νομίζετε ότι πρέπει να γράφω?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map