Επεξήγηση τεχνολογίας Blockchain: Ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα

Η τεχνολογία Blockchain είναι λίγο πολύ, παίρνοντας αργά τον ψηφιακό κόσμο. Ένα πράγμα που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι αυτή η τεχνολογία πρόκειται να διαταράξει σχεδόν όλες τις βιομηχανίες της αγοράς τώρα. Λοιπόν, τώρα είναι η ώρα να γνωρίσετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Σίγουρα το blockchain είναι μια εξελιγμένη τεχνολογία και υπάρχουν πολλά στοιχεία στο βασικό σύστημα που πρέπει να εξηγηθούν. Στην πραγματικότητα, όλα αυτά μπορεί να είναι αρκετά συντριπτικά για έναν αρχάριο.

Γι ‘αυτό σε αυτόν τον εξηγημένο οδηγό τεχνολογίας blockchain θα εξηγήσω όλες τις ιδιότητες του blockchain που το καθιστούν τόσο διακριτικό.

Ελπίζω λοιπόν να το απολαύσετε. Ας αρχίσουμε να εξηγούμε!


Contents

Κεφάλαιο-1: Τι είναι η τεχνολογία Blockchain?

Ας ξεκινήσουμε με την πιο βασική ερώτηση όλων των εποχών – “Τι είναι η τεχνολογία blockchain;” Λοιπόν, η τεχνολογία blockchain είναι ένα κατανεμημένο σύστημα καθολικών που προωθεί την αποκέντρωση, τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των δεδομένων.

Εξήγησε η τεχνολογία Blockchain

Φαίνεται συγκεχυμένο?

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω την τεχνολογία blockchain με απλό τρόπο. Φανταστείτε πολλά μπλοκ που είναι συνδεδεμένα σε μορφή αλυσίδας. Εδώ, όλα τα μπλοκ θα συνδεθούν με το προηγούμενο μπλοκ και το μπλοκ μπροστά του.

Επιπλέον, όλα τα μπλοκ αυτής της αλυσίδας περιέχουν κάποια μορφή δεδομένων και η αλυσίδα αντιπροσωπεύει τη δομή σύνδεσης. Στην πραγματικότητα, κάθε μπλοκ θα συνδέεται χρησιμοποιώντας την κρυπτογραφία. Επιπλέον, όλα τα μπλοκ αυτής της αλυσίδας θα έχουν ένα κρυπτογραφικό αναγνωριστικό κατακερματισμού μαζί με δεδομένα συναλλαγών και χρονικές σημάνσεις.

Και έτσι τελειώνετε με μια αυξανόμενη αλυσίδα μπλοκ, και αυτός είναι ο φίλος μου τι είναι ένα blockchain. Θα μπορούσατε να το θεωρήσετε ως βάση δεδομένων που αποθηκεύει πληροφορίες με μοναδικό τρόπο. Ωστόσο, το blockchain και οι βάσεις δεδομένων είναι πρακτικά πολύ διαφορετικής φύσης, παρόλο που και οι δύο αποθηκεύουν πληροφορίες.

Από προεπιλογή, η τεχνολογία blockchain δεν υποστηρίζει καμία τροποποίηση των δεδομένων. Επομένως, τυχόν δεδομένα που θα εισέρχονταν στο μπλοκ δεν μπορούν ποτέ να διαγραφούν ή να τροποποιηθούν. Έτσι, θα μείνει εκεί για πάντα. Ένα άλλο σημαντικό γεγονός που εξηγείται σχετικά με την τεχνολογία blockchain είναι ότι το δίκτυο είναι ένα δίκτυο peer-to-peer.

Έτσι, δεν υπάρχει κεντρική σύνδεση που κρύβεται στις σκιές που προσπαθούν να κλέψουν τις πληροφορίες σας. Εννοώ, ποιος δεν θα ήθελε αυτή την ελευθερία, σωστά?

Επεξήγηση τεχνολογίας Blockchain: Πώς λειτουργεί?

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς λειτουργεί η τεχνολογία σε αυτόν τον εξηγημένο οδηγό τεχνολογίας blockchain. Αλλά προτού ξεκινήσουμε, ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων.

Το Blockchain αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες σε ένα σύστημα καθολικών. Επιπλέον, κάθε είδους ανταλλαγή δεδομένων ονομάζεται «συναλλαγές». Στο παρελθόν, το blockchain προοριζόταν μόνο για συναλλαγή ψηφιακών νομισμάτων, αλλά τώρα μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιήσει άλλες μορφές δεδομένων.

Κάθε χρήστης στο δίκτυο ονομάζεται “κόμβοι” και λαμβάνει ένα αντίγραφο του ενημερωμένου καθολικού. Επιπλέον, κάθε κόμβος έχει διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους. Το σύστημα διαφέρει από blockchain σε blockchain.

Ας ξεκινήσουμε τώρα την εξήγηση της τεχνολογίας blockchain!

Πρώτα απ ‘όλα, ένας χρήστης θα ζητήσει μια συναλλαγή στο δίκτυο. Εδώ, θα πάρει δύο κλειδιά – δημόσια και ιδιωτικά. Αλλά ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές μόνο με το ιδιωτικό κλειδί. Και για να βρείτε το άλλο άτομο που στέλνετε χρήματα σε εσάς θα χρειαστείτε το δημόσιο κλειδί του.

Ωστόσο, μετά το αίτημα δημιουργείται ένα μπλοκ με όλες τις πληροφορίες της συναλλαγής. Στην πραγματικότητα, όλα στο μπλοκ είναι κρυπτογραφημένα για την προώθηση της ασφάλειας.

Μόλις δημιουργηθεί, θα μεταδοθεί σε όλους τους κόμβους του δικτύου. Στην τεχνολογία blockchain εξήγησε ότι χρειάζεστε επαλήθευση από άλλους κόμβους ότι αυτό που ισχυρίσατε είναι έγκυρο. Και έτσι οι άλλοι κόμβοι χρησιμοποιούν έναν αλγόριθμο συναίνεσης (θα εξηγήσω τι είναι λίγο αργότερα) για την επικύρωση των πληροφοριών.

Μόλις επικυρωθεί το μπλοκ σας, το μπλοκ θα πάρει θέση στην αλυσίδα. Ταυτόχρονα, η συναλλαγή που κάνατε θα εκτελεστεί επίσης.

Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της δεν φαίνεται τόσο δύσκολη τώρα, το κάνει?

Δείτε το Blockchain Vs. Οδηγός βάσης δεδομένων για να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο.

Κεφάλαιο-2: Επίπεδα τεχνολογίας Blockchain

Ας μιλήσουμε τώρα για τα διαφορετικά επίπεδα της τεχνολογίας blockchain σε αυτήν την εξήγηση του οδηγού τεχνολογίας blockchain. Καταρχήν υπάρχουν 5 διαφορετικά επίπεδα τεχνολογίας και θα φτάσουμε σε όλα αυτά εδώ.

Ας ξεκινήσουμε.

1. Επίπεδο εφαρμογής

Αρχικά, ας μιλήσουμε για το επίπεδο εφαρμογής. Στην πραγματικότητα, έρχεται με dApps, πρόγραμμα περιήγησης dApp, περιβάλλον εργασίας χρήστη και φιλοξενία εφαρμογών.

Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης dApp, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις αποκεντρωμένες εφαρμογές. Δυστυχώς, τα τυπικά προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome ή ο Firefox δεν είναι σε θέση να περιηγούνται σε αποκεντρωμένες εφαρμογές. Έτσι, σε αυτό, θα έχετε μια εντελώς διαφορετική διεπαφή χρήστη παρόμοια με τα τυπικά προγράμματα περιήγησης.

Ωστόσο, με αυτά, μπορείτε επίσης να σερφάρετε στο κανονικό Διαδίκτυο.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή φιλοξενίας σάς επιτρέπει να εκτελείτε όλη την αποκεντρωμένη εφαρμογή σε αυτό το επίπεδο. Χωρίς αυτό το στοιχείο, κανένα dApps δεν μπορεί να μεταδοθεί ζωντανά στο Διαδίκτυο. Προφανώς, το πρωτόκολλο φιλοξενίας θα είναι επίσης πλήρως αποκεντρωμένο. Επιπλέον, η διατήρηση αυτών των διακομιστών φιλοξενίας είναι απολύτως ασφαλής καθώς έχουν χαμηλό κίνδυνο.

Στη συνέχεια έρχονται οι αποκεντρωμένες εφαρμογές. Συνήθως αυτά είναι παρόμοια με τη σημερινή εφαρμογή, αλλά με μια ξεχωριστή αλλαγή. Όλα έχουν αποκεντρωμένο δίκτυο. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά εύκολο να φτιαχτούν σήμερα.

2. Επίπεδο υπηρεσιών

Αυτό είναι το δεύτερο επίπεδο μετά το επίπεδο εφαρμογής. Σε αυτό, θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε και να εκτελέσετε το επίπεδο dApps. Στην πραγματικότητα, σε αυτό το στρώμα που εξηγείται από το blockchain, καλύπτει όλα τα ζωτικά στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, θα έχετε τη δυνατότητα να διαχειριστείτε, υπολογιστές εκτός αλυσίδας, κρατικά κανάλια, ροές δεδομένων και πλευρικές αλυσίδες.

Οι ροές δεδομένων είναι μια διαδικασία που βοηθά στη λήψη των πιο ενημερωμένων πληροφοριών από όλες τις αξιόπιστες πηγές. Έτσι, θα βοηθήσει τους κόμβους να λάβουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο.

Από την άλλη πλευρά, ο υπολογιστής εκτός αλυσίδας είναι εδώ για να ολοκληρώσει τη διαδικασία υπολογιστών εκτός του blockchain. Επιπλέον, προωθεί πρόσθετο απόρρητο και απομακρύνει το βασικό σύστημα δικτύου.

Επιπλέον, θα λάβετε και μια δομή διακυβέρνησης εδώ. Στην πραγματικότητα, αυτοί είναι βασικά μια ανθρώπινη λιγότερο αυτόνομη οργάνωση που μπορεί να προωθήσει ένα δίκαιο περιβάλλον.

Επιπλέον, το πραγματικό κανάλι κατάστασης είναι η διαδρομή μεταξύ δύο κόμβων. Έτσι, χρησιμοποιώντας κανάλια κατάστασης, δύο κόμβοι μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Εκτός από αυτά, υπάρχουν και άλλα στοιχεία σε επίπεδα που εξηγούνται από το blockchain. Κυρίως είναι Oracle, Multi-υπογραφές, Έξυπνα συμβόλαια, Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, Πορτοφόλια, Αποθηκευμένες αποθήκες αρχείων, Ψηφιακές ταυτότητες κ.λπ..

Αυτά είναι προαιρετικά επειδή μια τεχνολογία blockchain μπορεί να την έχει ή όχι.

Oracles:

Τα Oracles είναι απαραίτητα για έξυπνες συμβάσεις, διότι ενεργούν ως πράκτορες για τη συλλογή πληροφοριών από το εξωτερικό του δικτύου.

Πολλαπλές υπογραφές:

Αυτό το στοιχείο εξασφαλίζει ένα διαφορετικό είδος πρωτοκόλλου ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να υπογράψετε οποιαδήποτε συναλλαγή χωρίς μοναδική υπογραφή για να πραγματοποιήσετε μια συναλλαγή. Και εδώ, μπορείτε να επιλέξετε πόσες από αυτές τις υπογραφές θέλετε για συναλλαγές.

Έξυπνες συμβάσεις:

Πρόκειται κυρίως για αυτο-εκτελούμενες νομικές συμβάσεις εντός δύο συμμετεχόντων στο δίκτυο τεχνολογίας blockchain. Στην πραγματικότητα, ολόκληρο το σύστημα απαλλάσσει το ζήτημα εμπιστοσύνης και σας επιτρέπει να ανταλλάσσετε γρήγορα οποιοδήποτε είδος περιουσιακού στοιχείου.

Αλλά θα το φτάσουμε αργότερα στον εξηγημένο blockchain οδηγό.

Ψηφιακά στοιχεία:

Τώρα στη στοίβα τεχνολογίας blockchain, το ψηφιακό στοιχείο μπορεί να αναφέρεται σε οτιδήποτε. Στην πραγματικότητα, μπορεί να σημαίνει κρυπτονομίσματα, μετοχές, χρυσό ή ακόμη και άλλα είδη εγγράφων. Επιπλέον, οποιοδήποτε ψηφιακό στοιχείο με πραγματικές τιμές στον πραγματικό κόσμο θα είναι γνωστό ως ψηφιακό στοιχείο.

Πορτοφόλια:

Εδώ, στα πορτοφόλια της τεχνολογίας blockchain θα αποθηκεύονται όλα τα ψηφιακά στοιχεία που θα έχετε στο δίκτυο.

Κατανεμημένος χώρος αποθήκευσης αρχείων:

Στην εξήγηση της τεχνολογίας blockchain, μπορώ να πω με ασφάλεια ότι οι κατανεμημένες αποθήκες αρχείων είναι στην πραγματικότητα μια τοποθεσία διακομιστή όπου θα αποθηκευτούν όλα τα δεδομένα. Προφανώς, θα χρειαστείτε έλεγχο ταυτότητας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά.

Ψηφιακή ταυτότητα:

Στην πραγματικότητα, αυτές είναι οι ταυτότητες των χρηστών στο δίκτυο. Επιπλέον, θα χρειαστεί να έχει τον κατάλληλο έλεγχο ταυτότητας στο δίκτυο.

Ας προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο σε αυτόν τον εξηγημένο blockchain οδηγό.

3. Σημασιολογικό στρώμα

Σε αυτό το επίπεδο, υπάρχουν αλγόριθμοι συναίνεσης, εικονικές μηχανές, κάθε είδους απαιτήσεις συμμετοχής και ούτω καθεξής.

Δεν υπάρχει δίκτυο blockchain χωρίς συναίνεση αλγόριθμοι. Στην πραγματικότητα, οι αλγόριθμοι συναίνεσης είναι απολύτως απαραίτητοι για τη διατήρηση συμφωνίας μεταξύ όλων των κόμβων. Πρακτικά, είναι μια διαδικασία όπου όλοι οι κόμβοι καταλήγουν στην ίδια συμφωνία σχετικά με τις πληροφορίες σχετικά με το καθολικό.

Επιπλέον, στο καθολικό, κανείς δεν μπορεί απλώς να ξεκινήσει μια συναλλαγή και να την προσθέσει. Μπορεί επίσης να μην είναι ειλικρινής. Έτσι, για να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες στο μπλοκ είναι έγκυρες, όλοι οι κόμβοι συμφωνούν με την ίδια συμφωνία. Αλλά θα μιλήσουμε περισσότερα για αυτό αργότερα στον εξηγημένο blockchain οδηγό.

Στη συνέχεια έρχεται οι προϋποθέσεις συμμετοχής. Στην πραγματικότητα, αυτοί είναι κυρίως κανόνες που βοηθούν το δίκτυο να αποφασίσει ποιος μπορεί να συμμετάσχει στο σύστημα και ποιος δεν μπορεί. Επιπλέον, αυτό το στοιχείο είναι βασικά για τις ιδιωτικές τεχνολογίες blockchain εκεί έξω.

Από την άλλη πλευρά, οι εικονικές μηχανές προσφέρουν περιβάλλον ασφαλείας και εκτέλεσης για όλες τις εργασίες στο δίκτυο.

Κυρίως, χρησιμοποιείται στην έξυπνη εκτέλεση συμβολαίου. Στη συνέχεια έρχονται οι πλευρικές αλυσίδες όπου οι προγραμματιστές μπορούν να πάνε σε ένα άλλο ξεχωριστό περιβάλλον blockchain για να αναπτύξουν αποκεντρωμένες εφαρμογές χωρίς να επηρεάσουν το κεντρικό δίκτυο.

Εν πάση περιπτώσει, ας προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο στην εξήγηση του οδηγού τεχνολογίας blockchain.

4. Επίπεδο δικτύου

Ένα άλλο επίπεδο μετά το σημασιολογικό είναι το επίπεδο δικτύου. Περιέχει αξιόπιστο περιβάλλον εκτέλεσης (TEE), Roll τον δικό σας μηχανισμό, RLPx, Block delivery network και πολλά άλλα.

Βασικά αξιόπιστο περιβάλλον εκτέλεσης βοηθά την αρχιτεκτονική να διατηρεί ζητήματα κλιμάκωσης. Όχι μόνο βοηθά το δίκτυο να ξεπεράσει αυτό το ζήτημα, αλλά το καθιστά επίσης πιο ασφαλές. Επιπλέον, βοηθά στην αποθήκευση δεδομένων μακριά από το κύριο δίκτυο για να αφαιρέσετε μερικά από τα φορτία.

Συνήθως, αυτά τα πρωτόκολλα ισχύουν όταν ένα τυπικό πρωτόκολλο δεν προσαρμόζεται πλήρως στην υποδομή. Έτσι, σας επιτρέπει να προσαρμόσετε άλλα πρωτόκολλα για καλύτερη προσαρμογή σε αυτό. Είναι καλύτερο να εργαστείτε με τυπικά. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρότυπο μπορεί να μην είναι αρκετό.

Από την άλλη πλευρά, το RLPx είναι μια σουίτα δικτύου που βοηθά στη μεταφορά δεδομένων μεταξύ δύο συνομηλίκων. Εν πάση περιπτώσει, δημιουργεί μια διεπαφή για να βοηθήσει τους χρήστες να επικοινωνούν στο δίκτυο blockchain.

Τέλος, τα δίκτυα παράδοσης αποκλεισμού είναι ένα σύστημα δικτύου που θα σας παρέχει περιεχόμενο ή σελίδα ιστού σε περίπτωση που το ζητήσετε. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να το δείτε στην τυπική αρχιτεκτονική του Διαδικτύου.

Αλλά εάν εργάζεστε σε μια αποκεντρωμένη εφαρμογή, θα χρειαστείτε κάποιο είδος συστήματος παράδοσης για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο ιστού, δεν θα το κάνετε?

Ας προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο σε αυτήν την εξήγηση της τεχνολογίας blockchain.

5. Επίπεδο υποδομής

Αυτό είναι το τελευταίο επίπεδο στην αρχιτεκτονική τεχνολογίας blockchain. Σε αυτό, μπορεί να συναντήσετε εξόρυξη ως πρωτόκολλο υπηρεσίας. Ωστόσο, τώρα, η εξόρυξη σταματά αργά λόγω της υπερβολικής ισχύος που χρειάζεται.

Από την άλλη πλευρά, η εικονικοποίηση είναι το μέσο δημιουργίας οποιουδήποτε είδους εικονικών πόρων όπως διακομιστές, δίκτυο, αποθήκευση, λειτουργικό σύστημα κ.λπ. Επιπλέον, λειτουργεί σε τρία επίπεδα – υλικό, σύστημα και διακομιστής. Οι κόμβοι αποτελούν επίσης μέρος αυτού του επιπέδου. Κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο θεωρείται κόμβος.

Στην πραγματικότητα, χωρίς ουσιαστικά κόμβους, δεν θα υπάρχει καθόλου τεχνολογία blockchain. Ένα άλλο δροσερό στοιχείο αυτού του επιπέδου είναι η αποκεντρωμένη αποθήκευση του δικτύου. Καθώς είναι αποκεντρωμένη, είναι πιο ασφαλής από ποτέ.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να δείτε και το διακριτικό σε αυτό το επίπεδο. Τα διακριτικά συμβάλλουν στη διατήρηση του οικοσυστήματος και αποτελούν εγγενές στοιχείο του δικτύου.

Έτσι, αυτά είναι τα πέντε επίπεδα τεχνολογίας blockchain. Τώρα ας προχωρήσουμε στην επόμενη φάση αυτού του εξηγητή οδηγού τεχνολογίας blockchain.

Κεφάλαιο-3: Τι είναι οι έξυπνες συμβάσεις?

Ας μιλήσουμε τώρα για ένα από τα σημαντικά στοιχεία της τεχνολογίας blockchain σε αυτόν τον εξηγητικό οδηγό τεχνολογίας blockchain. Προηγουμένως είχατε λίγη εισαγωγή στα έξυπνα συμβόλαια. Αλλά τώρα θα βυθίσουμε λίγο πιο βαθιά σε αυτό το θέμα.

Ο συνηθισμένος ορισμός θα ήταν –

Τα έξυπνα συμβόλαια είναι αυτο-εκτελούμενα νομικά συμβόλαια εντός δύο συμμετεχόντων στο δίκτυο blockchain.

Συνήθως με το έξυπνο συμβόλαιο, μπορείτε πρακτικά να ανταλλάξετε οποιοδήποτε είδος περιουσιακού στοιχείου, όπως χρήματα, ακίνητα, μετοχές, οτιδήποτε θεωρείται πολύτιμο. Επιπλέον, σας επιτρέπει να το κάνετε με ασφάλεια και διαφάνεια. Επιπλέον, στα έξυπνα συμβόλαια, δεν χρειάζεται κανένας διαμεσολαβητής.

Τώρα υπάρχουν πολλές εφαρμογές blockchain που συνοδεύονται από έξυπνες συμβάσεις ενοποίησης.

Έτσι, αυτή είναι η κύρια διαφορά μεταξύ των τυπικών συμβάσεων. Σε περίπτωση οποιωνδήποτε νομικών συμβάσεων, θα πρέπει να πληρώσετε για την υπηρεσία και στη συνέχεια να το λάβετε ως αντάλλαγμα.

Ωστόσο, εδώ δεν θα χρειαστεί να περιμένετε να ολοκληρωθεί η υπηρεσία μετά την πληρωμή της. Έτσι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την εμπιστοσύνη. Λοιπόν, είναι σαν ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης, όπου μπορείτε να πάρετε καραμέλα ή σνακ αμέσως μετά την πληρωμή.

Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα ποια είναι η κατάσταση, θα εξηγήσω πώς λειτουργεί πραγματικά σε αυτόν τον εξηγημένο οδηγό τεχνολογίας blockchain.

Πώς λειτουργεί?

Πρώτα απ ‘όλα, ένα μέρος δημιουργεί μια σύμβαση μετά την πλήρη συμφωνία από δύο ή περισσότερα μέρη. Όταν δημιουργηθεί το συμβόλαιο, όλα τα μέρη μπορούν να επιλέξουν να παραμείνουν ανώνυμα. Στον τυπικό χώρο του ιδιωτικού δικτύου, κυρίως θα πρέπει να έχετε μια σωστή διαδικασία ελέγχου ταυτότητας για να εισέλθετε στο σύστημα.

Έτσι, όταν κάποιος ξεκινά ένα έξυπνο συμβόλαιο μαζί σας, πιθανότατα θα γνωρίζει και την ταυτότητά σας. Λοιπόν, τουλάχιστον θα πρέπει να τους ενημερώσετε για τη δημόσια διεύθυνση.

Μετά από αυτό, τα συμβαλλόμενα μέρη θα ορίσουν κάθε είδους κανόνες που πρέπει να πληρούνται για να είναι έγκυρη η σύμβαση. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε ή οποιοδήποτε γεγονός που προκαλεί. Έτσι, όταν θα γίνει αυτή η συνθήκη, θα ενεργοποιήσει αυτόματα το επόμενο συμβάν.

Μόλις ρυθμιστούν τα πάντα, θα επαληθευτούν και θα αποθηκευτούν στο καθολικό. Μετά από αυτό, όλοι οι συνδεδεμένοι με αυτό το συμβόλαιο θα μπορούν να δουν την πρόοδο απευθείας από το δίκτυο. Επιπλέον, σε περίπτωση παρακολούθησης, όλα θα είναι σε πραγματικό χρόνο.

Αφού εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την εκπλήρωση της σύμβασης, θα εκτελέσει μόνος του και θα διανείμει τα χρήματα.

Βασικά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία του συμβολαίου. Καθώς όλα είναι αυτοματοποιημένα και παρακολουθούνται απευθείας από το περιβάλλον εργασίας χρήστη, εξοικονομεί πολλά χρήματα και χρόνο.

Γιατί είναι τόσο έξυπνο το έξυπνο συμβόλαιο?

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός που πρέπει να εξηγήσω σε αυτόν τον εξηγητικό οδηγό τεχνολογίας blockchain είναι ότι οι έξυπνες συμβάσεις είναι εξαιρετικά επωφελείς. Μα γιατί? Λοιπόν, ας το μάθουμε.

 • Καμία διακοπή: Λόγω της απαλλαγής από τον μεσάζοντα, δεν υπάρχει ενοχλητικός χρόνος διακοπής στη διαδικασία.
 • Υψηλή ασφάλεια: Μπορείτε να δείτε τα πάντα απευθείας από το περιβάλλον εργασίας εφαρμογών blockchain, οπότε δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σας εξαπατήσει όσο μπορείτε ακριβώς ποια είναι η διαδικασία. Επίσης, κανείς δεν μπορεί να χαράξει τα δεδομένα στο έξυπνο συμβόλαιο για να αλλάξει το αποτέλεσμα.
 • Αρκετά γρήγορα: Συνήθως, η επεξεργασία όλων γίνεται με μη αυτόματο τρόπο πολύ χρόνο. Αλλά όταν βρίσκεται στο δίκτυο εφαρμογών blockchain, θα ρέει αρκετά γρήγορα.
 • Χωρίς ανθρώπινο σφάλμα: Πρακτικά σε πολλές συμβάσεις, το ανθρωπογενές σφάλμα κόστισε πολλά χρήματα και χρόνο. Αλλά με αυτήν την ψηφιακή σύμβαση blockchain εφαρμογών, η πιθανότητα για αυτό είναι εντελώς χαμηλή.
 • Περισσότερα κέρδη: Στην πραγματικότητα, το να απαλλαγείτε από τον ενδιάμεσο ξεφορτώνεται επίσης την επιπλέον επιλογή πληρωμής. Αυτό σημαίνει περισσότερα κέρδη για εσάς.

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα των έξυπνων συμβάσεων. Ας προχωρήσουμε στην επόμενη φάση αυτών των βασικών οδηγιών τεχνολογίας blockchain.

Κεφάλαιο-4: Διαφορετικοί αλγόριθμοι συναίνεσης

 • Απόδειξη εργασίας

Το Proof of Work είναι ο πρώτος αλγόριθμος συναίνεσης στο δίκτυο blockchain. Όπως γνωρίζετε, το bitcoin είχε το πρώτο δίκτυο blockchain που λειτουργούσε και χρησιμοποίησε την απόδειξη της εργασίας. Μετά από αυτό, πολλά άλλα δίκτυα blockchain χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο μέχρι τώρα.

Ωστόσο, η απόδειξη της εργασίας καταναλώνει πολλή δύναμη και είναι σχετικά αργή. Σε αυτό, ο ανθρακωρύχος τείνει να επιλύει πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα χρησιμοποιώντας τις υπολογιστικές τους συσκευές. Βασικά, είναι για την επαλήθευση κάθε μπλοκ στην αλυσίδα.

Ας προχωρήσουμε στους επόμενους αλγόριθμους στα βασικά του οδηγού τεχνολογίας blockchain.

 • Καθυστερημένη απόδειξη εργασίας

Αυτή είναι μια άλλη έκδοση του αλγορίθμου απόδειξης εργασίας. Θα μπορούσατε να το σκεφτείτε ως ένα υβριδικό μοντέλο. Στην πραγματικότητα, αυτό επιτρέπει στο δίκτυο να εκμεταλλευτεί τη δύναμη κατακερματισμού από άλλο δίκτυο blockchain.

Αλλά πως? Λοιπόν, ορισμένοι συμβολαιογράφοι προσθέτουν δεδομένα από το πρώτο blockchain στο δεύτερο, εξασφαλίζοντας έτσι την ισχύ. Κάθε δίκτυο blockchain που λειτουργεί στο dPoW μπορεί να χρησιμοποιήσει PoS ή PoW για να λειτουργήσει σωστά. Εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι πολύ πιο γρήγορο από την αρχική απόδειξη της εργασίας.

 • Απόδειξη πονταρίσματος

Η απόδειξη του στοιχήματος ήρθε πραγματικά λόγω των περιορισμών της απόδειξης εργασίας. Εδώ, κάθε μεμονωμένο μπλοκ θα επικυρωθεί πριν εμφανιστεί οποιοδήποτε άλλο μπλοκ. Επιπλέον, οι ανθρακωρύχοι εδώ μπορούν να ποντάρουν τα νομίσματά τους και να λάβουν μέρος στη διαδικασία.

Αλλά εδώ η συμμετοχή θα εξαρτηθεί κυρίως από την κατοχή κερμάτων. Έτσι, εάν έχετε ένα ελάχιστο ποσό νομίσματος, μπορείτε να λάβετε μέρος ή αλλιώς δεν μπορείτε. Στην πραγματικότητα, η απόδειξη του στοιχήματος είναι πολύ ταχύτερη και λιγότερο καταναλώνει ενέργεια από το PoW.

 • Κατ ‘εξουσιοδότηση απόδειξη πονταρίσματος

Αυτή είναι μια άλλη παραλλαγή της απόδειξης του αλγορίθμου πονταρίσματος. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πολύ πιο στιβαρό και ευέλικτο από άλλους αλγόριθμους μέχρι στιγμής. Επιπλέον, όλοι οι κόμβοι εδώ είναι πληρεξούσιοι. Υπάρχει επίσης μια έννοια μαρτύρων που επιλέγονται μέσω ψηφοφορίας. Αφού επικυρώσουν κάθε κόμβο, πληρώνονται ανάλογα. Επίσης, οι εκπρόσωποι επιλέγονται χρησιμοποιώντας ψηφοφορία. Και κυρίως αυτοί οι κόμβοι είναι υπεύθυνοι για την αλλαγή των παραμέτρων του συστήματος.

Ωστόσο, δεν πληρώνονται το ίδιο με τους μάρτυρες. Εν πάση περιπτώσει, ας προχωρήσουμε στο επόμενο στα βασικά του οδηγού τεχνολογίας blockchain.

 • Μισθωμένη απόδειξη πονταρίσματος

Η μισθωμένη απόδειξη πονταρίσματος είναι μια ακόμη καταχώρηση στα βασικά της τεχνολογίας blockchain. Στην πραγματικότητα, η πλατφόρμα Waves χρησιμοποιεί αυτόν τον συναίνετο αλγόριθμο. Επιπλέον, η διαδικασία περιορίζει τη χρήση ισχύος με κάθε δυνατό τρόπο.

Εδώ, οι μικροκαλλιεργητές μπορούν να μισθώσουν το νόμισμά τους στο δίκτυο και να λάβουν μέρος στη διαδικασία συναίνεσης. Επομένως, δεν υπάρχει θέμα αθέμιτων κανόνων σε αυτόν. Καθώς οι κάτοχοι μικρών κερμάτων δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία στους προηγούμενους αλγόριθμους PoS, εδώ, επικρατεί η πλήρης διαφάνεια.

 • Απόδειξη ταχύτητας πονταρίσματος

Η απόδειξη της ταχύτητας πονταρίσματος είναι μια σχετικά νέα προσθήκη στα βασικά της τεχνολογίας blockchain. Προς το παρόν, το Redcoin χρησιμοποιεί αυτήν τη μέθοδο για την επικύρωση ενός μπλοκ. Εδώ, η διαδικασία σάς ενθαρρύνει να έχετε ιδιοκτησία και δραστηριότητα στο δίκτυο. Αυτές είναι κυρίως δύο λειτουργίες αυτού του νέου νομίσματος.

Στην πραγματικότητα, το νόμισμα διευκολύνει κυρίως τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις στον ψηφιακό κόσμο. Ωστόσο, είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό και λιπαρό από τα τυπικά PoW και PoS.

 • Απόδειξη του παρελθόντος χρόνου

Είναι ένας μεγάλος αλγόριθμος συναίνεσης για εφαρμογές blockchain. Ωστόσο, αυτό ταιριάζει κυρίως για ένα δίκτυο blockchain τύπου επιτρεπόμενου τύπου. Επομένως, βασικά δεν είναι κατάλληλο για το κοινό. Στην πραγματικότητα, όλα τα άτομα πρέπει να περιμένουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να συμμετάσχουν σε μια συναίνεση. Η προθεσμία επιλέγεται τυχαία.

Μόλις ολοκληρώσουν τον χρόνο αναμονής, μπορούν στη συνέχεια να δημιουργήσουν ένα μπλοκ. Ωστόσο, για να βεβαιωθείτε ότι ο νικητής επιλέγει τον τυχαίο αριθμό, όλα παρακολουθούνται με αυτόν τον τρόπο.

Επιπλέον, παρακολουθεί επίσης ότι αν ο χρήστης περίμενε το χρόνο, έπρεπε.

 • Πρακτική ανοχή βυζαντινών βλαβών

Ένας άλλος μεγάλος αλγόριθμος συναίνεσης για τις εφαρμογές blockchain. Στην πραγματικότητα, εξαρτάται κυρίως από την κρατική μηχανή. Παρόλο που ακολουθεί την ίδια μέθοδο με το Βυζαντινό αλλά καταφέρνει να απαλλαγεί από το γενικό ζήτημα.

Πριν συμβεί κάτι, το σύστημα αναλαμβάνει την πιθανότητα αποτυχίας και χρησιμοποιεί άλλους κόμβους για να το διαχειριστεί. Συνήθως, όλοι οι κόμβοι του συστήματος είναι ειδικά οργανωμένοι. Και όλοι οι κόμβοι μέσα στο δίκτυο λειτουργούν σε αρμονία και πληροφορίες αναμετάδοσης εξαιρετικά γρήγορα.

Έτσι, ακόμη και αν ένας κόμβος παραβιαστεί, όλοι οι άλλοι κόμβοι θα το γνωρίζουν πολύ σύντομα.

 • Απλοποιημένη ανοχή βυζαντινών σφαλμάτων

Στον απλοποιημένο βυζαντινό αλγόριθμο ανοχής σφαλμάτων, μια ομάδα συναλλαγών επικυρώνεται ταυτόχρονα. Συνήθως, η γεννήτρια μπλοκ, σε αυτήν την περίπτωση, συλλέγει όλες τις συναλλαγές κάθε φορά και στη συνέχεια τις δέσμες ανάλογα. Μετά την ομαδοποίησή τους, μπαίνουν σε ένα άλλο μπλοκ και στη συνέχεια το μπλοκ επαληθεύεται.

Πριν επικυρώσει οποιοδήποτε μεγάλο μπλοκ, η γεννήτρια θα δηλώσει όλους τους κανόνες για τους κόμβους που θα ακολουθήσουν. Μετά από αυτό, ένας υπογράφων μπλοκ χρησιμοποιεί τη δική του υπογραφή για να τους επικυρώσει. Και έτσι, εάν κάποιο από τα μπλοκ δεν συνοδεύεται από το κλειδί, θα απορριφθεί.

 • Κατ ‘εξουσιοδότηση βυζαντινή ανοχή σφαλμάτων

Σε αυτό, η ισχύς του στρατηγού περιορίζεται δραστικά. Κατά την επιλογή ενός ηγέτη για το στρατό των κόμβων, ο αρχηγός θα κληθεί αντιπρόσωπος. Σε κάθε περίπτωση, εάν ο στρατηγός προσπαθεί να είναι διεφθαρμένος, ένας άλλος αντιπρόσωπος αντικαθιστά αυτόν.

Επιπλέον, ακόμη και ο στρατός των κόμβων μπορεί να διαφωνήσει σχετικά με τον αρχηγό και μπορεί να επιλέξει έναν άλλο. Λοιπόν, καθώς ο στρατηγός δεν θα είχε την αποκλειστική εξουσία, άλλα μέρη δεν μπορούν να καταστρέψουν αυτόν τον κόμβο. Επιπλέον, όλοι οι κόμβοι μπορούν να επιλέξουν έναν ομιλητή για να μεταδώσουν τα μηνύματά τους στον εκπρόσωπο.

Στην πραγματικότητα, για να περάσει μια νέα πρόταση, τουλάχιστον το 66% όλων των επιλεγμένων αντιπροσώπων θα πρέπει να συμφωνήσουν με την πρόταση.

 • Ομοσπονδιακή βυζαντινή συμφωνία

Είναι μια μάλλον τελευταία προσθήκη στην οικογένεια αλγορίθμων του Βυζαντίου. Κυρίως θα το δείτε σε ένα δίκτυο όπου το κόστος συναλλαγών είναι αρκετά χαμηλό με υψηλή επεκτασιμότητα και απόδοση. Επιπλέον, εδώ όλοι οι στρατηγικοί θα είχαν το δικό τους blockchain.

Προς το παρόν, μόνο οι Ripple και Steller χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο για την επικύρωση των μπλοκ. Ωστόσο, πριν από οποιονδήποτε κόμβο μπορεί να ζητήσει απόδοση, οι κόμβοι πρέπει να επαληθευτούν εκ των προτέρων από τη φόρμα. Έτσι, οι κόμβοι θα τους επιλέξουν μόνο που πραγματικά εμπιστεύονται σε αυτήν την περίπτωση.

 • Κατευθυνόμενα ακυκλικά γραφήματα

Προς το παρόν, οι IOTA και NXT χρησιμοποιούν κατευθυνόμενα ακυκλικά γραφήματα στο δίκτυο blockchain τους. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι το θεωρούν ως αλγόριθμο συναίνεσης, στην πραγματικότητα, δεν είναι απολύτως αυτό. Είναι στην πραγματικότητα μια μορφή δομής δεδομένων.

Επιπλέον, τα δεδομένα είναι σε τοπολογική σειρά εκτός από την μορφή αλυσίδας. Έτσι, αντί να αποκτήσει μία μόνο αλυσίδα, η DAG έχει στην πραγματικότητα πολλές πλευρικές αλυσίδες. Έτσι, μπορεί να επικυρώσει πολλές συναλλαγές ταυτόχρονα. Γι ‘αυτό χρειάζεται λιγότερο χρόνο από τους συνηθισμένους αλγόριθμους συναίνεσης.

 • Απόδειξη δραστηριότητας

Η απόδειξη δραστηριότητας χρησιμοποιεί τόσο την απόδειξη εργασίας όσο και την απόδειξη πονταρίσματος για να δημιουργήσει ένα άλλο μοντέλο υβριδικών αλγορίθμων. Έτσι, το σύστημα γίνεται πιο ανθεκτικό έναντι κάθε είδους επιθέσεων και χρησιμοποιεί επίσης λιγότερη ισχύ. Στην πραγματικότητα, το ανθρακωρυχείο μπλοκάρει που είναι πρότυπα και όχι πλήρες μπλοκ.

Επιπλέον, το μπλοκ υποδεικνύει έπειτα σε έναν ενδιαφερόμενο που αργότερα επικυρώνει το υπόλοιπο μπλοκ που έχει προρυθμιστεί. Επίσης, όσο περισσότερο ποντάρισμα θα έχει ένας επικυρωτής, τόσο πιο έγκυρη θα είναι η επαλήθευσή του.

Επιτέλους, όλοι οι ανθρακωρύχοι και οι επικυρωτές λαμβάνουν ένα δίκαιο μερίδιο πληρωμής από το δίκτυο.

 • Απόδειξη εξουσίας

Λοιπόν, αυτός είναι ένας από τους ενεργειακά αποδοτικούς αλγόριθμους της λίστας αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, ταιριάζει σε ένα ιδιωτικό δίκτυο καλύτερα από τα δημόσια. Στην πραγματικότητα, μόνο μερικοί από τους εγκεκριμένους λογαριασμούς μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επικύρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, αυτοί οι κόμβοι έχουν προηγουμένως εγκριθεί ως επικυρωτές. Εν πάση περιπτώσει, ένας κόμβος πρέπει να κερδίσει το δικαίωμα επικύρωσης άλλων μπλοκ και πρέπει επίσης να αφήσει τον υπολογιστή τους ανέγγιχτο. Για το σκοπό αυτό, λαμβάνουν ανταμοιβές στο δίκτυο για να διατηρήσουν την εξουσία τους.

 • Απόδειξη της φήμης

Ένα άλλο πρωτόκολλο συναίνεσης που είναι πιο κατάλληλο για δίκτυα που επιτρέπονται παρά για δημόσια. Συνήθως, σε αυτήν την περίπτωση, οι κόμβοι πρέπει να έχουν καλή φήμη για να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Επιπλέον, οι κόμβοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες εάν προσπαθήσει να εξαπατήσει κατά τη διαδικασία επικύρωσης.

Έτσι, δεν μπορούν όλοι να συμμετάσχουν σε όλους τους κόμβους. Μόλις ο κόμβος κερδίσει μια φήμη, τότε η διαδικασία είναι αρκετά παρόμοια με την απόδειξη εξουσίας.

 • Απόδειξη της Ιστορίας

Νομίζω ότι γνωρίζετε ήδη πώς η διαδικασία επικύρωσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χρονική σήμανση eth. Αλλά εδώ, μπορείτε να αποδείξετε μια συναλλαγή με βάση αυτό που συνέβη πριν ή μετά από αυτό. Έτσι, για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σημαντικό συμβάν εγκαίρως που θα συμβεί πριν ή μετά από οποιαδήποτε συγκεκριμένη ώρα στο δίκτυο.

Και βάσει αυτού, άλλοι μπορούν να επικυρώσουν το μπλοκ συναλλαγών σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεστε καν τις πληροφορίες για τις χρονικές σημάνσεις στο μπλοκ.

 • Απόδειξη της σημασίας

Στη συνέχεια είναι η απόδειξη του σημαντικού αλγόριθμου συναίνεσης. Στην πραγματικότητα, εξαρτάται από έναν νέο παράγοντα που ονομάζεται κατοχύρωση ή συγκομιδή.

Λόγω της συγκομιδής, μπορεί να καθορίσει εάν ένας κόμβος είναι κατάλληλος για συμμετοχή ή όχι. Έτσι, όσο περισσότερο συγκομίζετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ο κόμβος να γίνει επικυρωτής. Επίσης, για τη συγκομιδή, ο επικυρωτής λαμβάνει επιβράβευση ως χρέωση συναλλαγής. Ωστόσο, οι πλούσιοι στο δίκτυο θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν θέση από τους άλλους.

 • Απόδειξη χωρητικότητας

Εδώ, χρησιμοποιούν τη σχεδίαση και την εξόρυξη για να ολοκληρώσουν την επικύρωση των μπλοκ. Πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν επίσης αντί για απόδειξη της εργασίας, επειδή σε αυτό χρειάζεται λιγότερο χρόνο από αυτό. Αλλά στο PoW θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την υπολογιστική σας δύναμη ακόμη και πριν ξεκινήσετε την εξόρυξη.

Παρόλο που είναι αρκετά γρήγορο, ακόμα, χρειάζονται τέσσερα λεπτά για να εξορύξετε ένα μπλοκ. Αλλά υποθέτω ότι έχετε μια ώθηση έξι λεπτών. Εν πάση περιπτώσει, όσο περισσότερα οικόπεδα έχετε στον υπολογιστή σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες να είστε ο νικητής των εξόρυξης.

 • Απόδειξη εγκαύματος

Στην απόδειξη της καύσης, θα πρέπει να κάψετε μερικά από τα νομίσματα για να προστατέψετε το crypto στο δίκτυο. Προφανώς, το κάψιμο των κερμάτων θα σήμαινε απώλεια. Μακροπρόθεσμα, θα διατηρήσει το δίκτυο σταθερό. Για να κάψουν κέρματα, οι χρήστες θα στείλουν μερικά από τα νομίσματά τους σε μια διεύθυνση φαγητού.

Για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι υπό έλεγχο, το καθολικό παρακολουθεί όλα τα νομίσματα και βεβαιώνεται ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

 • Απόδειξη βάρους

Η απόδειξη του βάρους είναι στην πραγματικότητα μια τεράστια αναβάθμιση που αποτελεί την απόδειξη του αλγορίθμου πονταρίσματος. Συνήθως, σε απόδειξη του στοιχήματος, βλέπετε ότι όσο περισσότερα κουπόνια έχετε, τόσο περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε περισσότερα. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι λίγο προκατειλημμένο.

Αντί να λαμβάνει υπόψη μόνο τα διακριτικά, το δίκτυο χρησιμοποιεί άλλους παράγοντες για να σταθμίσει. Επιπλέον, αυτοί οι παράγοντες είναι στην πραγματικότητα οι σταθμισμένοι παράγοντες που βοηθούν στον προσδιορισμό των κόμβων που πρέπει να συμμετάσχουν στο σύστημα. Εν ολίγοις, έχετε περισσότερη επεκτασιμότητα και ταχύτερη παραγωγή εδώ.

Κεφάλαιο-5: Web3: Το νέο Διαδίκτυο

Η κατανόηση της τεχνολογίας blockchain είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζετε. Προηγουμένως μιλήσαμε για τα επίπεδα της τεχνολογίας blockchain. Ωστόσο, αυτή η αρχιτεκτονική θα τροφοδοτήσει την επόμενη γενιά του Διαδικτύου.

Συνήθως, συνοδεύεται από ορισμένα από τα κρίσιμα στοιχεία που θα δούμε.

Τώρα θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτό για την κατανόηση της τεχνολογίας blockchain λίγο καλύτερη.

Ας αρχίσουμε!

 • Τεχνητή νοημοσύνη

Λοιπόν, πρώτα απ ‘όλα, αυτό σίγουρα δεν αφορά σούπερ ρομπότ. Στην πραγματικότητα, το AI θα εξασφαλίσει μια καλύτερη έξοδο όταν πρόκειται για αποτελέσματα και ανάλυση των δεδομένων στο καθολικό. Ακόμα κι αν δεν ακούγεται μεγάλη υπόθεση, αλλά η εμπειρία θα αλλάξει δραστικά.

Συνήθως θα διασφαλίσει ότι θα φτάσετε στο περιεχόμενο που ψάχνετε στο Διαδίκτυο. Έτσι, αυτό σημαίνει πιο ακριβή αποτελέσματα, καλύτερη πρόβλεψη των ενεργειών σας. Στην πραγματικότητα, είναι απλώς ένας απλός μηχανισμός που βοηθά να μάθετε για τις προτιμήσεις σας και να σας δώσει την καλύτερη βάση εξόδου.

 • Πανταχού παρουσία

Για καλύτερη κατανόηση της τεχνολογίας blockchain, θα πρέπει να γνωρίζετε ποια είναι η πραγματική παρουσία. Απλά κοιτάξτε γύρω σας και δείτε τι χρησιμοποιούν όλοι οι άνθρωποι για να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

Επιπλέον, όλα τα smart TV, ψυγεία, έξυπνα αξεσουάρ σπιτιού, βοηθοί, καρτέλες ή smartphones κάνουν το ίδιο πράγμα. Έτσι, όλοι συνδέονται στο Διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, σχηματίζουν ένα δίκτυο. Συνήθως, αυτό το δίκτυο ονομάζεται στην πραγματικότητα το Διαδίκτυο των πραγμάτων. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι το αποκαλούν πανταχού παρόν.

Εν πάση περιπτώσει, το μέλλον του Διαδικτύου εξαρτάται πολύ από αυτήν τη διαδικασία.

 • Βελτιωμένη συνδεσιμότητα

Ο νέος διαδικτυακός ιστός 3.0 βασίζεται στο γεγονός ότι θα ήταν επικεντρωμένος στο χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε περισσότερη συνδεσιμότητα από ό, τι βλέπετε στο web 2.0 internet. Επιπλέον, κανείς δεν θα ελέγξει τα δεδομένα σας ή θα τα χρησιμοποιήσει για το προσωπικό τους όφελος.

Εδώ, τα σημασιολογικά μεταδεδομένα έχουν μεγάλη βοήθεια. Στην πραγματικότητα, βοηθά τους χρήστες να παραμένουν συνδεδεμένοι πιο εύκολα και γρήγορα. Έτσι, βελτιώνει τη συνδεσιμότητα.

 • Σημασιολογικό Ιστό

Για την κατανόηση της τεχνολογίας blockchain, πρέπει επίσης να γνωρίζετε και τον σημασιολογικό ιστό. Είναι ένα τεράστιο μέρος του διαδικτύου 3.0 του Διαδικτύου. Επιπλέον, ο σημασιολογικός ιστός σημαίνει πραγματικά τη διαδικασία κατανόησης οποιουδήποτε περιεχομένου ιστού παρόμοιου με τον άνθρωπο.

Έτσι, θα εξαρτηθεί από τη μηχανική εκμάθηση και δεν θα επικεντρωθεί μόνο στις λέξεις-κλειδιά. Έτσι, εάν έχετε καλό περιεχόμενο και δεν εξαρτάται από τις λέξεις-κλειδιά, θα έχετε αρκετό πλήθος.

 • 3D γραφικά

Λοιπόν, προφανώς τα τρισδιάστατα γραφικά αποτελούν τεράστιο μέρος της κατανόησης της τεχνολογίας blockchain web 3.0. Όπως μπορείτε να δείτε τώρα, οι άνθρωποι αρέσει να βλέπουν εικόνες, βίντεο αντί να διαβάζουν κείμενα. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την εστίαση θα ήταν να ενσωματώσετε 3D γραφικά σε αυτό.

Όλες οι εφαρμογές στο μέλλον θα χρησιμοποιούν κάποια μορφή εικονικής πραγματικότητας ή επαυξημένης πραγματικότητας.

 • Δίκτυο Peer-To-Peer

Το νέο Διαδίκτυο θα είναι πλήρως αποκεντρωμένο. Επομένως, δεν υπάρχει επιλογή για οποιοδήποτε είδος κεντρικής αρχής να αποφασίσει για το τι κάνετε και τι δεν το κάνετε. Αλλά αυτό σαφώς δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραβιάσετε όλους τους νόμους εδώ.

Αυτό είναι απλώς ένα στοιχείο που θα διασφαλίσει ότι όλα τα δεδομένα σας στο Διαδίκτυο θα παραμείνουν ασφαλή, ανεξάρτητα από το τι.

Κεφάλαιο-6: Παραδείγματα Blockchain επιχειρήσεων

Τώρα που γνωρίζετε τα πάντα για την τεχνολογία blockchain, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στις δημοφιλείς πλατφόρμες blockchain για επιχειρήσεις στην αγορά. Ας δούμε τι είναι, εμείς?

Υπερκαλλιεργητής

Υπερκαλλιεργητής είναι μια από τις πλατφόρμες blockchain που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε σχεδόν οποιοδήποτε είδος τομέα. Πραγματικά, κάθε είδους! Ακόμα κι αν ψάχνετε για τεχνολογία blockchain στον τραπεζικό τομέα, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτήν. Για να μην αναφέρουμε την ακραία δημοτικότητα της τεχνολογίας Hyperledger. Και γιατί δεν θα ήταν δημοφιλές?

Προσφέρει μερικά από τα πιο προσοδοφόρα χαρακτηριστικά στην αγορά –

 • Αρθρωτή αρχιτεκτονική που σας επιτρέπει να συνδέσετε οποιοδήποτε είδος εφαρμογής και να το χρησιμοποιήσετε.
 • Επιτρεπόμενο δίκτυο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε ιδιωτικό απόρρητο στο δίκτυό σας.
 • Η υψηλή επεκτασιμότητα διασφαλίζει ότι απολαμβάνετε την καλύτερη απόδοση για όλη την ώρα.
 • Πρωτόκολλα ασφαλείας που θα προστατεύουν τις πληροφορίες σας.
 • Διαθεσιμότητα δεδομένων με βάση την ανάγκη να γνωρίζουμε την ιδέα.

Ethereum Enterprise

Το Ethereum είναι μια άλλη από τις δημοφιλείς πλατφόρμες blockchain στην αγορά που είναι κατάλληλες μόνο για επιχειρήσεις. Στην πραγματικότητα, το Ethereum είναι επίσης εξαιρετικό για κάθε είδους βιομηχανία. Ωστόσο, ως κοινό, ενδέχεται να μην είναι κατάλληλο για τεχνολογία blockchain στον τραπεζικό τομέα.

Αλλά η εμπορική της έκδοση Ethereum Enterprises προσφέρει ένα ιδιωτικό κανάλι στην αρχιτεκτονική. Έτσι, αυτή η έκδοση είναι πιο κατάλληλη για την τεχνολογία blockchain στον τραπεζικό τομέα. Εν πάση περιπτώσει, παρέχει –

 • Κυβερνητική υποστήριξη καθώς εφαρμόζετε νέα έργα που βασίζονται στο Ethereum.
 • Μια ανοιχτή πλατφόρμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς προβλήματα.
 • Γρήγορες αναβαθμίσεις για να εισαγάγετε νεότερες προσθήκες και να διορθώσετε σφάλματα καλύτερα από άλλα.
 • Προσφέρετε πρότυπα για να βοηθήσετε άλλες εταιρείες να δημιουργήσουν το δικό τους δίκτυο.

Δείτε τον οδηγό μας για το Hyperledger Vs. Ethereum Τώρα!

R3 Corda

Κόρντα έρχεται με δύο διαφορετικές εκδόσεις – επιχείρηση Corda και Corda. Στην πραγματικότητα, η επιχείρηση Corda είναι πιο κατάλληλη για κάθε είδους περιπτώσεις επιχειρηματικής χρήσης. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι θεωρούν αυτή την τεχνολογία ως τεχνολογία blockchain στον τραπεζικό τομέα. Αλλά καθώς περνά ο καιρός, η Corda γίνεται δημοφιλής και σε άλλες βιομηχανίες.

Προσφέρει μερικά από τα προσοδοφόρα χαρακτηριστικά όπως –

 • Τείχος προστασίας εφαρμογών Blockchain που προστατεύει ολόκληρο το δίκτυο από κάθε είδους επίθεση στον κυβερνοχώρο.
 • Υψηλή διαθεσιμότητα που διασφαλίζει ότι το δίκτυό σας παραμένει σε λειτουργία και λειτουργεί 24/7.
 • Σύστημα διακυβέρνησης, το οποίο θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν κανόνες στο σύστημα.
 • Το σύστημα παρακολούθησης που επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη να εντοπίσει τυχόν καταστροφές και να τις ανακτήσει.

Κυματισμός

Καλά, Κυματισμός είναι μια άλλη τεχνολογία blockchain στην τραπεζική που είναι πιο κατάλληλη για χρηματοπιστωτικούς τομείς προς το παρόν. Το καλύτερο μέρος για το Ripple είναι ότι προσφέρει μια σχεδόν δωρεάν πλατφόρμα συναλλαγών. Επιπλέον, στην περίπτωση του χρηματοπιστωτικού τομέα, παρέχει σχετικά ταχύτερη απόδοση.

Η πλατφόρμα είναι τόσο γρήγορη που μπορείτε να εξοφλήσετε την πληρωμή μέσα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα! Προσφέρει –

 • Νέες αγορές που βοηθούν στη γρήγορη απόκτηση εσόδων.
 • Προσεγγίζει περισσότερους καταναλωτές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα προωθώντας έναν εξαιρετικό ρυθμό ανάπτυξης.
 • Επεκτασιμότητα που διασφαλίζει ότι το σύστημά σας προσφέρει την ίδια απόδοση υπό πίεση.
 • Επιτρεπόμενες πλατφόρμες που προσφέρουν περισσότερο απόρρητο.
 • Υψηλό επίπεδο ασφάλειας, το οποίο καταπολεμά τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Απαρτία

Απαρτία ήρθε όταν οι επιχειρήσεις έψαχναν μια καλή λύση που να διασφαλίζει την πλήρη εμπιστευτικότητα τους. Στην πραγματικότητα, ο J.P. Morgan το παρουσίασε στον κόσμο το 2017. Αλλά γιατί είναι τόσο δημοφιλές; Λοιπόν, έρχεται με έναν μοναδικό τρόπο επαλήθευσης όλων των μπλοκ. Αντί να εξαρτάται από τα τυπικά που καταναλώνουν ενέργεια, προσφέρει έναν ταχύτερο και καλύτερο αλγόριθμο.

Εν πάση περιπτώσει, προσφέρει –

 • Ιδιωτικές συναλλαγές που θα σας επέτρεπαν να κάνετε συναλλαγές με άλλο μέρος σε ένα ασφαλές κανάλι.
 • Επιτρεπόμενο δίκτυο, το οποίο διασφαλίζει ότι οι προσωπικές σας συναλλαγές απέχουν με ασφάλεια από το καθολικό.
 • Διαχείριση κόμβων που θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ποιοι κόμβοι μπορούν να εισέλθουν στο δίκτυο.
 • Υψηλή επεκτασιμότητα για καλύτερη εμπειρία.
 • Ο γρηγορότερος διακανονισμός που εξοικονομεί χρόνο.

Κεφάλαιο-7: Συμπερασματικές σκέψεις

Η τεχνολογία Blockchain είναι σχετικά μια από τις πιο όμορφες καινοτομίες όλων των εποχών. Μόλις 10 χρόνια νωρίτερα, δεν γνωρίζαμε καν ότι θα ήταν δυνατή η αποκεντρωμένη εφαρμογή. Αλλά τώρα κοιτάξτε τη βιομηχανία τεχνολογίας. Όλοι αναζητούν έναν τρόπο ενσωμάτωσης αυτού του νέου συστήματος στο υπάρχον.

Στην πραγματικότητα, θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να αντικατασταθεί πλήρως η παλιά κεντρική δομή και να συνηθίσει τη νέα. Αλλά μπορώ να πω με ασφάλεια ότι δεν θα είναι καθόλου κακή εμπειρία.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me