Blockchain στα μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγία

Ποια είναι τα οφέλη του Blockchain στα μέσα και την ψυχαγωγία?

Η μουσική επιχείρηση εξακολουθεί να λειτουργεί κυρίως σε παλαιά συστήματα και επιχειρηματικά μοντέλα που δημιουργήθηκαν όταν τα τραγούδια διανεμήθηκαν σε έντυπη μορφή και δεν κυκλοφόρησαν μέσω του Διαδικτύου. Μόνο λίγοι παίκτες έχουν φτάσει στην ψηφιοποίηση και κυριαρχούν στην αγορά συνεχούς ροής, πιέζοντας το κέρδος για τους καλλιτέχνες.

Ο ανοιχτός και αποκεντρωμένος χαρακτήρας της δημόσιας πλατφόρμας Ethereum θα επιτρέψει στους φορείς της βιομηχανίας ψυχαγωγίας να αποκομίσουν τα ακόλουθα οφέλη:

  • Μειωμένη παράβαση IP
  • Αδιάμεσο περιεχόμενο από μεσάζοντες του κλάδου
  • Άμεση δημιουργία εσόδων από όλα τα copywritten στοιχεία μέσω έξυπνων συμβολαίων και p2p μικροπληρωμών

 

Πώς θα μειώσει το blockchain την παραβίαση IP στα μέσα και την ψυχαγωγία?


Η ψηφιακή πειρατεία, τα ψεύτικα αντίγραφα, η παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας στούντιο (IP) και η επανάληψη ψηφιακών αντικειμένων κοστίζουν τη βιομηχανία ταινιών και τηλεόρασης των ΗΠΑ εκτιμάται 71 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Το Enterprise Ethereum επιτρέπει στους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς να ψηφιοποιούν τα μεταδεδομένα του μοναδικού τους περιεχομένου και να διαχειρίζονται και να αποθηκεύουν δικαιώματα IP σε ένα χρονικά σφραγισμένο, αμετάβλητο καθολικό. Η δομή αποκλεισμού αποκλεισμού αποκλεισμού διευκολύνει τους δημιουργούς να επιβάλλουν νόμιμα τα δικαιώματά τους μόλις προκύψει παραβίαση.

Πώς το blockchain θα φέρει τη διαμεσολάβηση στα μέσα και την ψυχαγωγία?

Ο κλάδος της διαφήμισης και των μέσων ενημέρωσης είναι γεμάτος μεσάζοντες. Αναφορές CitiGroup ότι παρόλο που οι δαπάνες της μουσικής βιομηχανίας των ΗΠΑ ανέρχονται σε υψηλά επίπεδα 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο ο καλλιτέχνης παίρνει μόνο 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ή περίπου 12 τοις εκατό. Οι υπηρεσίες ροής κατ ‘απαίτηση όπως το YouTube, το Spotify, η Apple Music και το Soundcloud είναι διαμεσολαβητές, καθώς και παίκτες του κλάδου όπως ηχογραφημένες εταιρείες μουσικής, εκδότες μουσικής, διαχειριστές μουσικής και διανομείς μουσικής.

Πώς θα επιτρέψει το blockchain τις μικροπληρωμές στα μέσα και την ψυχαγωγία?

Μόλις ένας δημιουργός περιεχομένου καταχωρίσει την ιδιοκτησία του σε μια πλατφόρμα blockchain, το blockchain καταγράφει κάθε χρήση αυτού του κομματιού περιεχομένου. Αυτή η παρακολούθηση επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο, ευέλικτους και πλήρως διαφανείς μηχανισμούς τιμολόγησης βάσει κατανάλωσης, π.χ. μετρημένη χρέωση. Ένα έξυπνο συμβόλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση αυτόματων μικροπληρωμών μεταξύ του καταναλωτή και του δημιουργού.

Εμπόριο & Μελέτη περίπτωσης χρηματοδότησης

MythX: Διευκόλυνση των πληρωμών συνδρομών κρυπτογράφησης για επιχειρήσεις

Πληρωμές συνδρομής σε κρυπτονομίσματα με το προϊόν Codefi Payments, Daisy. Αυτή η πρωτοβουλία επέτρεψε στο MythX να ενσωματώσει μια λύση πληρωμής κρυπτονομισμάτων για να επιτρέψει μια εύκολη εναλλακτική πληρωμή μέσω αλυσίδας έναντι των επιλογών fiat.

MythX Διευκόλυνση πληρωμών συνδρομών κρυπτογράφησης για επιχειρήσεις

Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης Blockchain στα πολυμέσα & Ψυχαγωγία?

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές blockchain σε όλη τη διαφήμιση & βιομηχανία μέσων. Ακολουθούν μερικές από τις κορυφαίες περιπτώσεις χρήσης που έχει εντοπίσει το ConsenSys:

  • Πωλήσεις peer-to-peer και διανομή περιεχομένου
  • Βελτιωμένες πληρωμές δικαιωμάτων
  • Μοντέλα χρέωσης βάσει χρήσης

 

Πώς θα επιτρέψει η τεχνολογία blockchain ομότιμες πωλήσεις και διανομή περιεχομένου σε μέσα και ψυχαγωγία?

Χρησιμοποιώντας το Ethereum, οι καλλιτέχνες μπορούν να αυτοματοποιήσουν ένα μεγάλο μέρος των εργασιών διοίκησης επιχειρήσεων σχετικά με την αδειοδότηση, τις συμβάσεις και τις πληρωμές. Μόλις η εργασία βάσει συμβολαίου, συνήθως διαδεδομένη με μεσάζοντες, αυτοματοποιείται και εκτελείται με ένα μικρό μέρος του κόστους, οι δημιουργοί μπορούν να πουλήσουν το έργο τους απευθείας από ομότιμο. Οι αγορές που βασίζονται σε blockchain για ψηφιακό περιεχόμενο επιτρέπουν στους δημιουργούς και τους καταναλωτές να αλληλεπιδρούν χωρίς δαπανηρούς μεσάζοντες.

Πώς θα βελτιώσει την τεχνολογία blockchain τις πληρωμές δικαιωμάτων?

Σε μια πλατφόρμα που βασίζεται σε blockchain, οι καλλιτέχνες μπορούν να ανεβάζουν πρωτότυπα έργα, να δημοσιεύουν αυτόματα, να ελέγχουν τις επιλογές αδειοδότησης και να διαχειρίζονται διανομές. Οι πληρωμές δικαιωμάτων μπορούν να προγραμματιστούν σε ένα έξυπνο συμβόλαιο για κάθε κομμάτι περιεχομένου και μπορούν να πληρωθούν αυτόματα στον δημιουργό κατά τη χρήση.

Πώς θα δημιουργήσει η τεχνολογία blockchain νέες επιλογές τιμολόγησης για περιεχόμενο επί πληρωμή?

Προς το παρόν, οι πελάτες πληρώνουν αθροιστές περιεχομένου για πρόσβαση σε διαφημίσεις και μέσα όπως το YouTube, το Hulu, το Tidal, το Amazon Prime και το Netflix. Καθώς οι πελάτες βομβαρδίζονται με υπερφόρτωση υπηρεσιών ροής, παρουσιάζεται μια ευκαιρία για μοντέλα με βάση την κατανάλωση ανά χρήση. Η τεχνολογία Blockchain έχει τη δυνατότητα καταγραφής ενός περίπλοκου αρχείου δεδομένων χρήσης μέσων και επιτρέπει αποτελεσματικά μοντέλα τιμολόγησης μικροπληρωμής.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me