Blockchain στη λιανική μόδα και πολυτέλεια

Contents

Ποια είναι τα οφέλη του Blockchain στη Λιανική Μόδα & Πολυτέλεια?  

Το Enterprise Ethereum παρέχει στους πωλητές λιανικής, στους κατασκευαστές και στους τελικούς χρήστες άνευ προηγουμένου διαφάνεια, ιχνηλασιμότητα και εμπορευσιμότητα στη μόδα λιανικής και στη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού πολυτελείας. 

Διαφάνεια

Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες να μοιράζονται επαληθεύσιμες αξιώσεις με τους καταναλωτές τους για τη βελτίωση της γνησιότητας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

Ιχνηλασιμότητα

Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες να παρακολουθούν ολόκληρη την προέλευση των προϊόντων τους και τα υποκείμενα στοιχεία τους από την πηγή-προς-πώληση.

Εμπορευσιμότητα

Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να αναγνωρίζουν μη εύφλεκτα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να κρατηθούν, να αγοραστούν, να ανταλλαχθούν και να ανταλλαχθούν οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.

Αυτές οι βασικές δυνατότητες επιτρέπουν περαιτέρω οφέλη για τους ενδιαφερόμενους σε ολόκληρο τον κλάδο:

 

Πώς υποστηρίζει το blockchain βιώσιμες πρακτικές?

Το Blockchain έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί οποιοδήποτε ψηφιακό ή φυσικό προϊόν καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Η διαφάνεια στην παρακολούθηση της αλυσίδας εφοδιασμού δίνει στους παραγωγούς μια ματιά στην αλυσίδα αξίας τους, επιτρέποντάς τους να εγγυηθούν την κατάλληλη μεταβίβαση των προϊόντων τρίτων και την επισήμανση του τελικού προϊόντος. Το Blockchain μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη των στοιχείων, να καταγράφει τις πληροφορίες και να εμφανίζει προηγούμενες εγγραφές στοιχείων. Έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει τη βιώσιμη και ηθική παραγωγή και κατανάλωση οποιουδήποτε εμπορεύματος σε παγκόσμια κλίμακα. 

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το blockchain στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας →
Πώς επαναπροσδιορίζει το blockchain την εμπειρία των πελατών?

Η βιωσιμότητα έχει περάσει από ένα «ωραίο να έχεις» σε σχεδόν απόλυτη ανάγκη. Η Nielsen αναφέρει ότι 66% των παγκόσμιων καταναλωτών και 73% των χιλιετιών είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για βιώσιμα αγαθά. Με την προσθήκη φυσικών περιουσιακών στοιχείων και επιτρέποντας στους καταναλωτές να βλέπουν από πού προέρχονται τα αντικείμενά τους, οι έμποροι λιανικής χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να επαναπροσδιορίσουν την πολυτέλεια και την εμπειρία των πελατών.


Για παράδειγμα, η LUXARITY φιλοξενεί μια ετήσια πώληση Preloved Pop-Up για απαλά χρησιμοποιημένα είδη λιανικής πώλησης. Όταν οι πελάτες σαρώνουν τον κωδικό QR ενός αντικειμένου, παρουσιάζονται βασικές πληροφορίες σχετικά με το στοιχείο: ποιος το κατείχε, πού φορούσε και τις θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αγοράς. Ο κωδικός αποκαλύπτει επίσης μια ψηφιοποιημένη χειρόγραφη σημείωση από τον αρχικό κάτοχο επιλεγμένων αντικειμένων. Μεταξύ άλλων παροχών, οι πελάτες μπορούν να αποφασίσουν ποια φιλανθρωπική οργάνωση θα λάβει τη δωρεά τους και να παρακολουθήσουν πώς η δωρεά τους δαπανήθηκε με διαφάνεια στο blockchain.

Μελέτη περίπτωσης λιανικής και κοινωνικών επιπτώσεων

Πολυμορφία: Αντιμετώπιση μη βιώσιμων πρακτικών κατανάλωσης σε καταστήματα πολυτελείας

Blockchain για αειφόρο μόδα και λιανικό εμπόριο. Μια πρωτοβουλία των Lane Crawford Joyce Group και ConsenSys για την ανακύκλωση πολυτελών αγαθών, τη συλλογή δωρεών και την εκπαίδευση των αγοραστών σχετικά με τη βιώσιμη κατανάλωση με την υποστήριξη της τεχνολογίας blockchain.

Luxarity Αντιμετώπιση μη βιώσιμων πρακτικών κατανάλωσης σε καταστήματα πολυτελείας

Πώς το blockchain φέρνει την αυθεντικότητα στη λιανική μόδα και την πολυτέλεια?

Η τεχνολογία Blockchain επιτρέπει σε επωνυμίες να αναγνωρίζουν μη εύφλεκτα περιουσιακά στοιχεία, επιτρέποντας σε κάθε στοιχείο να διατηρείται, να αγοράζεται, να ανταλλάσσεται και να ανταλλάσσεται εύκολα. Οι πελάτες μπορούν να συνδεθούν στον ιστότοπο μιας επωνυμίας για να δημιουργήσουν και να αποδείξουν την ιδιοκτησία ενός πολυτελούς περιουσιακού στοιχείου που μπορεί να επαληθευτεί και αργότερα να μεταφερθεί σε άλλο μέρος.

Τα πολυτελή είδη λιανικής μπορούν να φέρουν ετικέτα με δυνατότητα απομίμησης one-to-one και να παρακολουθούνται μέσω της τεχνολογίας ψηφιακού διπλού, η οποία συνδέει τον φυσικό κόσμο με τον ψηφιακό κόσμο. Τράουμ προσφέρει μια ποικιλία λύσεων, για παράδειγμα, RFID και λύσεις μηχανικής εκμάθησης αναγνώρισης εικόνας, για να σας καθοδηγήσουν στο ταξίδι σας.

Μελέτη περίπτωσης πολυτέλειας

AURA: Απόδειξη γνησιότητας για προϊόντα πολυτελείας

Το AURA είναι ένα blockchain κοινοπραξίας που πρωτοστάτησε από τον Όμιλο LVMH για τον εντοπισμό και τον εντοπισμό πολυτελών αγαθών – από πρώτες ύλες έως το σημείο πώλησης έως τις μεταχειρισμένες αγορές – προκειμένου να διασφαλιστεί στους καταναλωτές το ιστορικό των προϊόντων και η απόδειξη της αυθεντικότητας.

AURA Παροχή γνησιότητας για προϊόντα πολυτελείας

Πώς ενισχύει η εμπιστοσύνη των καταναλωτών το blockchain?

ο μέση βαθμολογία διαφάνειας μεταξύ των κορυφαίων 200 πιο γνωστών εμπορικών σημάτων και λιανοπωλητών μόδας είναι μόλις 21%. Χρησιμοποιώντας το blockchain, οι επωνυμίες μπορούν να ψηφιοποιήσουν, να παρακολουθήσουν και να εντοπίσουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός πολυτελούς αντικειμένου. Με το blockchain, οι επωνυμίες μπορούν να δημιουργήσουν ένα αμετάβλητο αρχείο όλων των βημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού, να καταγράψουν συγκεκριμένα σημεία δεδομένων, όπως πιστοποιήσεις βιωσιμότητας και αξιώσεις, και να παρέχουν ανοιχτή πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα δημόσια.

Η εμπιστοσύνη επωνυμίας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των παραγόντων αειφορίας που επηρεάζουν την αγορά σχεδόν δύο στους τρεις (62%) καταναλωτές παγκοσμίως. Η διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού αυξάνει τα αποτελέσματα εμπιστοσύνης των πελατών, γεγονός που ενισχύει την εμπειρία των πελατών και ενισχύει τη συνδεσιμότητα της μάρκας. Οι αυξημένες βαθμολογίες εμπιστοσύνης πελατών μεταφράζονται σε αυξημένη αφοσίωση πελατών και αξία ζωής. 

Μελέτη περίπτωσης εφοδιαστικής αλυσίδας

Verified Organic: Food που μπορείτε να εμπιστευτείτε

Το Verified Organic είναι μια εφαρμογή blockchain που βασίζεται στο Ethereum και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει διαφάνεια και λογοδοσία στη διαδικασία παραγωγής βιολογικών τροφίμων από το αγρόκτημα στο τραπέζι. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Treum της ConsenSys.

Επαληθευμένα βιολογικά τρόφιμα που μπορείτε να εμπιστευτείτε

Πώς βελτιώνει το blockchain τη διαχείριση δεδομένων?

Η διαχείριση δεδομένων σε σιλό οδηγεί σε μη βέλτιστες διαδικασίες και κρίσιμα ζητήματα συμφιλίωσης. Οι κρίσιμες πληροφορίες μπορούν να προσαρτηθούν εύκολα σε ένα blockchain και να μοιραστούν με ασφάλεια σε επιχειρηματικές γραμμές, λειτουργίες και συνεργάτες. Το Blockchain είναι η τεχνολογία για την ανταλλαγή πληροφοριών όταν διακυβεύεται η εμπιστοσύνη. 

Πώς μειώνει το κόστος το blockchain?

Η τεχνολογία Blockchain μπορεί να μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος σε επίπεδο λιανικής και πολυτέλειας παρέχοντας καλύτερα εργαλεία διαχείρισης δεδομένων, βελτιώνοντας τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού και μειώνοντας τον κίνδυνο παραποίησης και γκρίζας αγοράς. Ενώ οι εξελίξεις στην αλυσίδα εφοδιασμού και η αυθεντικότητα των προϊόντων καλύπτονται παραπάνω – οι βελτιώσεις στη διαχείριση δεδομένων προκαλούν εξοικονόμηση κόστους από νέα είδη διαχείρισης αποθέματος Just-In-Time και βελτιωμένη εμπιστοσύνη στην εξωτερική ανάθεση. Το Blockchain παρέχει ένα ελαφρύ και εύκολο στην ενσωμάτωση στρώμα για τη συμφιλίωση δεδομένων μεταξύ γραμμών και λειτουργιών. 

1v233544722

Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης Blockchain στη λιανική μόδα και την πολυτέλεια?

  • Ψηφιακά δίδυμα: Σύνδεση του φυσικού με το ψηφιακό
  • Ιχνηλασιμότητα πρώτων υλών και προϊόντων καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής
  • Προγράμματα πίστης
Πώς επηρεάζει η ψηφιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων τη λιανική μόδα και την πολυτέλεια?

Τα απομιμήσεις αξίας 590 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως αποτελούν το 3,3% του παγκόσμιου εμπορίου το 2016. Η προσθήκη ετικετών σε φυσικά αντικείμενα με ετικέτες IoT, RFID, φωτογραφία ή κωδικούς QR επιτρέπει τη δημιουργία «ψηφιακών διδύμων» στο blockchain. Αυτά επιτρέπουν στις επωνυμίες να μετριάσουν τους πλαστούς κινδύνους παρακολουθώντας ψηφιακά προϊόντα κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού και μετά το σημείο πώλησης. Αυτή η ψηφιακή αναπαράσταση του προϊόντος στο blockchain – επίσης γνωστή ως tokenization, επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα παρακολούθησης και να πραγματοποιούν συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο χωρίς να διακυβεύονται ευαίσθητες πληροφορίες.

Πώς επηρεάζει το blockchain την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων?

Η παγκόσμια αγορά πολυτελείας θα φτάσει τα 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ (~ 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2025, με χιλιετίες που αντιπροσωπεύουν το 50% της συνολικής αγοράς. Ως καταναλωτές χιλιετίας και γενιάς Ζ οδηγεί το 85% της παγκόσμιας αύξησης των πωλήσεων πολυτελείας, η προσδοκία των πολυτελών εμπορικών σημάτων να ευθυγραμμιστούν με τις αξίες τους καθίσταται προοδευτικά πιο σημαντική. Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού επιτρέπει στις μάρκες να διαχειρίζονται καλύτερα τις διαδικασίες αλυσίδας εφοδιασμού τους από την πρώτη ύλη στον τελικό καταναλωτή και να διαχειρίζονται μεγάλα σύνολα δεδομένων με πιο αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο. Οι επωνυμίες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία blockchain για να παρουσιάσουν αυτό το επίπεδο πληροφοριών στους καταναλωτές θα είναι ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Πώς επηρεάζει το blockchain τα προγράμματα πίστης?

80% των πωλήσεων πολυτελείας σήμερα «επηρεάζονται ψηφιακά» από όλο τον κόσμο, αλλά η αξία από τα προγράμματα επιβράβευσης είναι γενικά κλειδωμένη σε περιορισμένες δικαιοδοσίες. Καθώς οι πελάτες αγκαλιάζουν έναν παγκόσμιο τρόπο ζωής, οι προσδοκίες τους για απρόσκοπτες παγκόσμιες συναλλαγές αυξάνονται. Το Tokenization ξεκλειδώνει ένα νέο πρότυπο προγράμματος αφοσίωσης, επιτρέποντας στους αγοραστές πολυτελείας να συναλλάσσονται με διάφορους συνεργάτες εκτός της μάρκας.

 

Μόδα και τρόπος ζωής στο ConsenSys

Η ConsenSys Solutions περιλαμβάνει μια παγκόσμια πρακτική που εκτείνεται σε πολλές διαστάσεις του τρόπου ζωής των καταναλωτών. Η ομάδα μας στοχεύει να οδηγήσει την ταχεία ανάπτυξη της ψηφιοποίησης στοιχείων και να ωθήσει τα όρια της νέας εμπειρίας πελατών. Βοηθάμε τους πελάτες μας στη δομή λύσεων blockchain για την επίλυση βασικών ζητημάτων και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών στον κλάδο του τρόπου ζωής και της μόδας. Η εμπειρία μας καλύπτει, αλλά δεν περιορίζεται σε έργα στα ακόλουθα βιομηχανικά τμήματα:

  • Ενδύματα
  • Μόδα
  • Καλλυντικά και αρώματα
  • Διαμονή και ταξίδια
  • Κρασί και οινοπνευματώδη ποτά
  • Ακίνητα
  • Τέχνη
Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λύσεις ConsenSys →

Η στοίβα μόδας και τρόπου ζωής ConsenSys

Προγράμματα πίστης

Οι λύσεις ConsenSys μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία των πόντων επιβράβευσης δημιουργώντας διαλειτουργικότητα μεταξύ περισσότερων επωνυμιών, προγραμμάτων και γεωγραφικών περιοχών. Αξιοποιούμε το blockchain για να βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών και να προωθήσουμε τη μοναδική και άμεση ιδιοκτησία των ανταμοιβών.

Πρώτη ύλη και παρακολούθηση προϊόντων

Σας βοηθάμε να παρακολουθείτε την προέλευση των ειδών μόδας και πολυτελείας, καθώς και να αποδείξετε την αυθεντικότητα των προϊόντων. Δίνουμε τη δυνατότητα στις μάρκες να εντοπίζουν τα προϊόντα τους από την πρώτη ύλη έως το σημείο πώλησης και πέρα ​​από τις αγορές μεταχειρισμένων προϊόντων. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο παραχάραξης και βελτιώνει τη διαφάνεια και την αξία για τις μεταχειρισμένες αγορές.

Διαφάνεια εφοδιασμού και βιωσιμότητα

Βοηθάμε τις επωνυμίες να εντοπίζουν και να επιλύουν τους αδύναμους συνδέσμους στις λειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Βοηθάμε επίσης στην ενίσχυση βιώσιμων πρακτικών.

Βελτιώσεις εμπειρίας πελατών και συνδεσιμότητας επωνυμίας

Βοηθάμε τις μάρκες να παρακολουθούν & εντοπίστε τα προϊόντα τους σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους. Αυτό επιτρέπει σημαντικά βελτιωμένες υπηρεσίες μετά την πώληση, όπως ρητή εγγύηση, συντήρηση, επισκευή, επιστροφή, ανταλλαγή, ανταλλαγή, ανακύκλωση, ανακατασκευή και πολλά άλλα – δημιουργώντας μια νέα γκάμα αποκλειστικών και premium πακέτων προϊόντων.

Προβολέας προϊόντος

ConsenSys Codefi

Το Codefi είναι το λειτουργικό σύστημα blockchain για παγκόσμιο εμπόριο και χρηματοδότηση, κατασκευασμένο για τη βελτιστοποίηση επιχειρηματικών διαδικασιών, την ενεργοποίηση ψηφιακών χρηματοοικονομικών μέσων και την ανάπτυξη λύσεων blockchain έτοιμων για παραγωγή.

ConsenSys Codefi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map