Blockchain στη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Σε αυτήν τη σελίδα καλύπτουμε τα εξής:

 

Contents

Ποια είναι τα οφέλη του Blockchain στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας?

Τεχνολογία Blockchain σε συνδυασμό με τη δυνατότητα προγραμματισμού επιχειρηματικής λογικής με τη χρήση του έξυπνες συμβάσεις επιτρέπει τα εξής:

  • Διαφάνεια στην προέλευση των καταναλωτικών αγαθών – από το σημείο προέλευσης έως την τελική κατανάλωση
  • Ακριβής παρακολούθηση στοιχείων
  • Βελτιωμένη αδειοδότηση υπηρεσιών, προϊόντων και λογισμικού

Ακόμα και στον σημερινό τεχνολογικά προηγμένο κόσμο, οι αλυσίδες εφοδιασμού θα μπορούσαν να βελτιώσουν δραματικά την αποδοτικότητα, την ακουστική παρακολούθηση και να περιορίσουν τις εκμεταλλευτικές συμπεριφορές. Στη βιομηχανία εμπορευματοκιβωτίων, η γραφειοκρατία μπορεί να αντιπροσωπεύει το μισό κόστος μεταφοράς. Μια πανεθνική μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ από το 2010 έως το 2012 από τον διεθνή οργανισμό υπεράσπισης των ωκεανών Oceana αποκάλυψε ότι τα θαλασσινά είναι λανθασμένα έως και 87% του χρόνου. Η Mica, η οποία είναι παρούσα στο μακιγιάζ, στα ηλεκτρονικά και στα χρώματα αυτοκινήτου είναι συχνά προέρχονται από παράνομα ορυχεία από παιδικούς εργάτες. 

Επιπλέον, τα καταναλωτικά αγαθά, ιδίως τα ηλεκτρονικά είδη, τα φαρμακευτικά προϊόντα και οι μάρκες πολυτελείας, είναι ευάλωτα σε παραχάραξη και απάτη. στην πραγματικότητα, μια αναφορά από την PwC ισχυρίζεται ότι περισσότερο από το 2% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής προκύπτει από έσοδα απομίμησης. 


Η εφαρμογή δημόσιων, ιδιωτικών και υβριδικών μπλοκ αλυσίδων θα φέρει την ιχνηλασιμότητα, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στην κυκλοφορία αγαθών και εμπορευμάτων. Η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί στην εφοδιαστική για να καταστήσει τις επιχειρηματικές διαδικασίες πιο αποτελεσματικές και να μειώσει το κόστος από την υποδομή της εφοδιαστικής αλυσίδας. 

Πώς το blockchain καθιστά τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας πιο αποτελεσματική?

Οι αλυσίδες εφοδιασμού περιέχουν πολύπλοκα δίκτυα προμηθευτών, κατασκευαστών, διανομέων, εμπόρων λιανικής, ελεγκτών και καταναλωτών. Η κοινόχρηστη υποδομή IT ενός blockchain θα βελτιστοποιήσει τις ροές εργασίας για όλα τα μέρη, ανεξάρτητα από το μέγεθος του επιχειρηματικού δικτύου. Επιπλέον, μια κοινή υποδομή θα παρέχει στους ελεγκτές μεγαλύτερη ορατότητα στις δραστηριότητες των συμμετεχόντων κατά μήκος της αλυσίδας αξίας.

Πώς η τεχνολογία blockchain μειώνει το κόστος από την υποδομή της αλυσίδας εφοδιασμού?

Το Blockchain έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την αποδοτικότητα εξοικονόμησης κόστους και να βελτιώσει την εμπειρία των καταναλωτών μέσω της ιχνηλασιμότητας, της διαφάνειας και της εμπορευσιμότητας. 

Διαδικτυακό σεμινάριο κατ ‘απαίτηση

Παρακολουθήστε το δωρεάν διαδικτυακό μας σεμινάριο για το blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας

Παρακολουθήσετε τώραΠαρακολουθήστε το δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο μας σχετικά με το blockchain για διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμούΜελέτη περίπτωσης Trade Trade

komgo: Μεταφορά των εμπορικών πόρων εμπορευμάτων στον 21ο αιώνα

Μια ανοιχτή πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain που φέρνει τη χρηματοδότηση εμπορίου εμπορευμάτων στον 21ο αιώνα βελτιστοποιώντας τις διαδικασίες χρηματοδότησης και επιταχύνοντας τις λειτουργίες του κλάδου με ψηφιοποιημένες συναλλαγές και μια αξιόπιστη πηγή εγγράφων για τη μείωση της απάτης.

komgo Φέρνοντας το εμπόριο εμπορευμάτων στον 21ο αιώνα

Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης Blockchain στη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας?

Η τεχνολογία blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να μετατρέψει την αλυσίδα εφοδιασμού με αυτές τις τρεις περιπτώσεις χρήσης:

  • Ιχνηλασιμότητα
  • Διαφάνεια 
  • Εμπορευσιμότητα

Ιχνηλασιμότητα βελτιώνει την επιχειρησιακή αποδοτικότητα χαρτογραφώντας και οπτικοποιώντας τις αλυσίδες εφοδιασμού των επιχειρήσεων. Ένας αυξανόμενος αριθμός καταναλωτών απαιτεί πληροφορίες για τα προϊόντα που αγοράζουν. Το Blockchain βοηθά τους οργανισμούς να κατανοήσουν την αλυσίδα εφοδιασμού τους και να προσελκύσουν τους καταναλωτές με πραγματικά, επαληθεύσιμα και αμετάβλητα δεδομένα.

Διαφάνεια χτίζει εμπιστοσύνη καταγράφοντας βασικά σημεία δεδομένων, όπως πιστοποιήσεις και αξιώσεις και, στη συνέχεια, παρέχει ανοιχτή πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα δημόσια. Μόλις εγγραφεί στο blockchain Ethereum, η αυθεντικότητά του μπορεί να επαληθευτεί από τρίτους. Οι πληροφορίες μπορούν να ενημερωθούν και να επικυρωθούν σε πραγματικό χρόνο.

Εμπορευσιμότητα είναι μια μοναδική προσφορά blockchain που επαναπροσδιορίζει τη συμβατική ιδέα της αγοράς. Χρησιμοποιώντας το blockchain, μπορεί κάποιος να «συμβολίσει» ένα στοιχείο χωρίζοντας ένα αντικείμενο σε μετοχές που αντιπροσωπεύουν ψηφιακά την κυριότητα. Παρόμοια με το πώς ένα χρηματιστήριο επιτρέπει τη διαπραγμάτευση μετοχών μιας εταιρείας, αυτή η κλασματική ιδιοκτησία επιτρέπει στα tokens να αντιπροσωπεύουν την αξία του μεριδίου ενός μετόχου για ένα δεδομένο αντικείμενο. Αυτά τα διακριτικά είναι εμπορεύσιμα και οι χρήστες μπορούν να μεταβιβάσουν την ιδιοκτησία χωρίς να αλλάζουν τα χέρια το φυσικό περιουσιακό στοιχείο.

Η ConsenSys είναι παγκόσμιος ηγέτης στην εφαρμογή λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας. Τράουμ, μια εταιρεία ConsenSys, χτίζει λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας εφοδιασμού περιουσιακών στοιχείων και βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, καταναλωτικών προϊόντων, πετρελαίου & Φυσικό αέριο, υγειονομική περίθαλψη, είδη πολυτελείας, ενέργεια, γη και τέχνη.

 

Πώς ενισχύει η τεχνολογία blockchain την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων?

Οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού υποστηρίζουν τα πάντα, από καταναλωτικά συσκευασμένα προϊόντα έως ανακλήσεις προϊόντων. Μερικές φορές πρέπει να ανακληθούν καταναλωτικά προϊόντα ή πρώτες ύλες για να αποφευχθεί τραυματισμός ή ασθένεια. Μεταξύ των χαμένων πωλήσεων, του κόστους αντικατάστασης και των αγωγών. υπενθυμίζει ότι τα καταναλωτικά προϊόντα επηρεάζουν αρνητικά εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο. Η τεχνολογία Blockchain μπορεί να βελτιώσει την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων μειώνοντας την παραχάραξη και βελτιώνοντας την ανάκληση των προϊόντων.

Πώς βελτιστοποιεί η τεχνολογία blockchain την ανάκληση προϊόντων?

Οι ανακλήσεις γίνονται λιγότερο ακριβές και πιο αποδοτικές όταν οι κατασκευαστές μπορούν να εντοπίσουν τα επηρεαζόμενα προϊόντα γρήγορα και εύκολα. Η τεχνολογία Blockchain επιτρέπει μια πιο διαφανή και ανιχνεύσιμη αλυσίδα εφοδιασμού, επομένως, διευκολύνοντας ταχύτερες και αποδοτικότερες ανακλήσεις. 

Πώς η τεχνολογία blockchain μειώνει την παραχάραξη?

Η Παγκόσμια Αναφορά Παραποίησης Παραγωγών, 2018 εκτιμά ότι οι απώλειες που υπέστησαν μέσω διαδικτυακής παραποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν σε 323 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το έτος 2017. Πλαστά καταναλωτικά αγαθά αντιπροσωπεύουν σχεδόν 188 δισεκατομμύρια δολάρια χαμένων εσόδων μόνο για συνταγογραφούμενα φάρμακα. Το Blockchain επιτρέπει σε ένα άτομο να επαληθεύσει ότι ένα προϊόν προέρχεται με ακρίβεια και ηθική. 

Η παραχάραξη και η απάτη τεκμηρίωσης είναι επίσης κοινά μεταξύ των διπλωμάτων, των πιστοποιήσεων και της επίσημης αναγνώρισης. Τα αρχεία Blockchain μπορούν να επαληθεύουν με διαφάνεια τις πιστοποιήσεις, τα επίσημα νομικά έγγραφα και να συντονίζουν αμετάβλητα τη διατήρηση αρχείων, γεγονός που αποτρέπει την παραχάραξη ή την απάτη. 

 

Πώς βελτιώνει η τεχνολογία blockchain τη διαφάνεια της εφοδιαστικής αλυσίδας?

Η τεχνολογία Blockchain βελτιώνει τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας μέσω της παρακολούθησης διαδικασιών, της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς, των αναφορών.  

Πώς βελτιώνει το blockchain τη διαφάνεια της εφοδιαστικής αλυσίδας και την παρακολούθηση της διαδικασίας?

Η ιχνηλασιμότητα της αλυσίδας εφοδιασμού είναι μία από τις κορυφαίες περιπτώσεις χρήσης για τεχνολογία blockchain. Η αντικατάσταση των παραδοσιακών διαδικασιών με τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού θα μπορούσε αύξηση του όγκου συναλλαγών κατά 15% και του ΑΕΠ των ΗΠΑ έως 5%. Το Blockchain παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης οποιουδήποτε ψηφιακού ή φυσικού προϊόντος καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει τη βιώσιμη και ηθική παραγωγή και κατανάλωση οποιουδήποτε προϊόντος σε παγκόσμια κλίμακα.

Σχεδόν κάθε κλάδος χρησιμοποιεί κατασκευαστές τρίτων κατασκευαστών ή διάφορα προϊόντα από πολλούς προμηθευτές πριν δημιουργήσει και επισημαίνει τα τελικά τελικά προϊόντα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα προϊόντα λευκής ετικέτας πωλούνται πριν από την επανασυσκευασία και την επισήμανση με άλλη μάρκα. Η διαφάνεια στην παρακολούθηση των διαδικασιών δίνει στους παραγωγούς μια ματιά στην αλυσίδα αξίας τους, επιτρέποντάς τους να εγγυηθούν την κατάλληλη μεταβίβαση προϊόντων τρίτων και επισήμανση τελικού προϊόντος. 

Το Blockchain μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη των στοιχείων, να καταγράφει τις πληροφορίες και να εμφανίζει προηγούμενες εγγραφές στοιχείων. Έξυπνες συμβάσεις χρησιμοποιούνται για την επιβολή των διαδικασιών παρακολούθησης στοιχείων στο blockchain Ethereum. Ο καθένας μπορεί να δει την προέλευση και τη διαδρομή ενός περιουσιακού στοιχείου σε πραγματικό χρόνο, είτε είναι φυσικό είτε ψηφιακό. 

Πώς βελτιώνει η τεχνολογία blockchain τη συμμόρφωση και την αναφορά των κανονιστικών ρυθμίσεων?

Η αναφορά κανονιστικών ρυθμίσεων και συμμόρφωσης αποτελεί σοβαρή ανησυχία για τις φαρμακευτικές εταιρείες, δεδομένου ότι πολλοί ασθενείς εξαρτώνται από συνταγογραφούμενα φάρμακα. Η αλυσίδα εφοδιασμού πρέπει να παραμείνει αποτελεσματική, αποφεύγοντας ταυτόχρονα φάρμακα με υπερβολικά ή υπερβολικά αποθέματα.  

Η αυτοματοποιημένη συμμόρφωση και η αναφορά θα μειώσουν την τριβή, το κόστος αναφοράς και θα εξαλείψουν σφάλματα που σχετίζονται με μη αυτόματες δραστηριότητες. Η συμμόρφωση με το Blockchain θα ενισχύσει περαιτέρω την εταιρική διακυβέρνηση παρέχοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και διανέμοντας απρόσκοπτα δεδομένα στους κατάλληλους ενδιαφερόμενους. Τέλος, το blockchain θα μπορούσε να βελτιώσει τη συμμόρφωση και την αναφορά για ιατρικές συσκευές, συνταγές, κατασκευαστές και άλλα καταναλωτικά αγαθά. 

 

Πώς η τεχνολογία blockchain φέρνει την εμπορευσιμότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού?

Η τεχνολογία Blockchain επιτρέπει αποτελεσματική ιδιοκτησία και αδειοδότηση. Η επαλήθευση της κατοχής του παρελθόντος μέσω τυποποιημένων διαδικασιών αδειοδότησης είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς κλάδους. Επιπλέον, το blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ακριβή άδεια χρήσης υπηρεσιών, προϊόντων και λογισμικού μέσω της χρήσης αυτοματοποιημένων έξυπνων πληρωμών συμβολαίου. 

Το Blockchain παρέχει συναίνεση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαφωνία στην αλυσίδα σχετικά με τις συναλλαγές από το σχεδιασμό. Όλες οι οντότητες στην αλυσίδα έχουν την ίδια έκδοση του καθολικού, δίνοντάς της τη μοναδική δυνατότητα να παρακολουθούν αρχεία ιδιοκτησίας για ακίνητα, αυτοκίνητα και ψηφιακά στοιχεία.

Έκθεση φόρουμ EU Blockchain

Έκθεση σχετικά με το Blockchain στο εμπόριο και την εφοδιαστική αλυσίδα

Οι βιομηχανίες αλυσίδας εφοδιασμού και χρηματοδότησης εμπορίου αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις. Η παγκοσμιοποίηση έχει καταστήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού πολύ πιο περίπλοκες, με τη συμμετοχή πολλών παικτών από όλο τον κόσμο και με μεγάλο συντονισμό μεταξύ ενδιαφερομένων που δεν εμπιστεύονται απαραίτητα ο ένας τον άλλον. Ενώ αυτό έχει αυξήσει το λειτουργικό κόστος, η αυξημένη ρύθμιση αυξάνει το κόστος της κανονιστικής συμμόρφωσης. Πολλές διαδικασίες είναι παρωχημένες, συχνά βασίζονται σε χαρτί και οι αλυσίδες εφοδιασμού υποφέρουν από έλλειψη διαφάνειας λόγω του ότι τα δεδομένα δεν είναι άμεσα διαθέσιμα. Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε πώς η τεχνολογία blockchain μπορεί να παρέχει ένα μέσο για την αντιμετώπιση πολλών από αυτά τα ζητήματα.

Διαβάστε την έκθεσηΈκθεση σχετικά με το Blockchain στο εμπόριο και την εφοδιαστική αλυσίδα

Εφαρμογές αλυσίδας εφοδιασμού σε πραγματικό κόσμο

Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών θέσπισε τον νόμο για την ποιότητα και την ασφάλεια των ναρκωτικών (DQSA) στις 27 Νοεμβρίου 2013. Τίτλος II του DQSA, του νόμου περί ασφάλειας εφοδιασμού φαρμάκων των ΗΠΑ (DSCSA), δίνει εντολή σε επίπεδο μονάδας και ιχνηλασιμότητα για φαρμακευτικά προϊόντα έως το 2023. Δεκάδες άλλες βιομηχανίες στοχεύουν στην επίτευξη παρόμοιων στόχων για τη βελτίωση της ακρίβειας και της συνολικής αποτελεσματικότητας των αλυσίδων εφοδιασμού τους.

Τράουμ

Η Treum είναι μια πλατφόρμα εμπιστοσύνης που βασίζεται σε blockchain και επικεντρώνεται στην ιχνηλασιμότητα, τη διαφάνεια και την εμπορευσιμότητα, δημιουργώντας τις αλυσίδες εφοδιασμού του μέλλοντος. Η δυνατότητα ανιχνευσιμότητας καταγράφει απρόσκοπτα τις πληροφορίες πηγής από άκρο σε άκρο ενός στοιχείου. Η ικανότητα διαφάνειας επιτρέπει στους κατασκευαστές να επαληθεύουν ότι η αλυσίδα εφοδιασμού τους πληροί τους στόχους των προϊόντων. Συνολικά, η Treum είναι σε θέση να δώσει τόσο στις εταιρείες όσο και στους καταναλωτές την πλήρη ιστορία προϊόντων.

GSK και Φαρμακευτική

Ο νόμος για την ασφάλεια της αλυσίδας εφοδιασμού φαρμάκων των ΗΠΑ έχει επιβάλει εντολή εντοπισμού σε επίπεδο μονάδας και ιχνηλασιμότητας για τα φαρμακευτικά προϊόντα έως το 2023. Η ConsenSys συνεργάστηκε με τη φαρμακευτική εταιρεία, Glaxo Smith Kline (GSK) και πολλές άλλες εταιρείες για την επίτευξη των κανονιστικών προτύπων με την ανάπτυξη συστημάτων αλυσίδας εφοδιασμού με βάση το blockchain.

Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής

Η ConsenSys συνεργάστηκε με το WWF για να φέρει την ιχνηλασιμότητα και τη διαφάνεια στην αλιευτική βιομηχανία στα Φίτζι. Το αποτέλεσμα ήταν αμετάβλητο, επαληθεύσιμο απόδειξη ότι ο κίτρινος τόνος πιάστηκε σε βιώσιμα νερά, στάλθηκε σε κρύα αποθήκευση και έφτασε σε ένα ασφαλές παράθυρο για να καταναλώσει το φαγητό..

Πολυτέλεια

Το ConsenSys Social Impact συνεργάστηκε πρόσφατα με το Luxarity για την παρακολούθηση φιλανθρωπικών εσόδων. Η πολυτέλεια λειτουργεί ως επενδυτικός βραχίονας της μάρκας λιανικής μόδας Χονγκ Κονγκ Lane Crawford. Η Luxarity κατέγραψε εκ νέου πωλημένα είδη πολυτελείας στο blockchain, έτσι οι δωρητές μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις φιλανθρωπικές δωρεές τους.

GenuineWay

Η GenuineWay είναι μια κοινοπραξία περισσότερων από 500 εξουσιοδοτημένων προμηθευτών και διανομέων. Η κοινοπραξία εφαρμόζει κωδικούς QR σε τρόφιμα και ποτά. Τέλος, αναπτύσσονται έξυπνα συμβόλαια για την πιστοποίηση του κατασκευαστή βιοτεχνικών προϊόντων διατροφής για τελικούς καταναλωτές.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me