Ποιες κυβερνήσεις χρησιμοποιούν το Blockchain αυτή τη στιγμή;

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Contents

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

HomeBlogΕμπλοκή Blockchain

Ποιες κυβερνήσεις χρησιμοποιούν το Blockchain αυτή τη στιγμή?

Μια ολοκληρωμένη λίστα με πειράματα blockchain του δημόσιου τομέα που σχεδιάστηκαν, βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν τεθεί σε παύση παγκοσμίως. Από τη Lesa Moné 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2019

κυβερνητικός ήρωας blockchain


Περισσότερες κυβερνήσεις συμμετέχουν στον αγώνα για την έγκριση κανονιστικής νομοθεσίας και ξεκινούν πιλοτικά έργα που επικεντρώνονται στην τεχνολογία blockchain καθημερινά. Οι κυβερνήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία blockchain για την παροχή ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, τη βελτιστοποίηση διεργασιών και την ενσωμάτωση υπερσυνδεδεμένων υπηρεσιών, ενισχύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη και την υπευθυνότητα. Η μορφή κατανεμημένου καθολικού μπορεί να αξιοποιηθεί για να υποστηρίξει μια σειρά εφαρμογών κυβερνητικού και δημόσιου τομέα, όπως ψηφιακό νόμισμα / πληρωμές, εγγραφή γης, διαχείριση ταυτότητας, ιχνηλασιμότητα αλυσίδας εφοδιασμού, υγειονομική περίθαλψη, εταιρική εγγραφή, φορολογία, ψηφοφορία (εκλογές και πληρεξούσιο) και διαχείριση νομικών οντοτήτων.

Αυτό το άρθρο συγκεντρώνει μια λίστα με τις διοικήσεις που έχουν ξεκινήσει ή προετοιμάζονται να ξεκινήσουν έργα blockchain σε όλο τον κόσμο:

Βόρεια Αμερική

Καναδάς
Μεξικό
Ηνωμένες Πολιτείες 

νότια Αμερική

Αργεντίνη

Ευρώπη

  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε το Παρατηρητήριο Blockchain της ΕΕ & Φόρουμ για την επιτάχυνση της έρευνας και της καινοτομίας blockchain για να βοηθήσει την Ευρώπη ως παγκόσμιο ηγέτη. 
  • Το πρόγραμμα European Horizon 2020 επενδύει έως και 300 εκατομμύρια ευρώ σε έργα που υποστηρίζουν έργα blockchain σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυστρία
Δανία
Εσθονία
Γεωργία
Γερμανία
Ιρλανδία
Ιταλία
Λετονία
Λιθουανία
Λουξεμβούργο
Μάλτα
Ολλανδία
Σλοβενία
Ισπανία
Σουηδία
Ελβετία
  • Σε συνεργασια με UPort του ConsenSys, ο δήμος του Zug δοκίμασε μια αυτο-κυρίαρχη ταυτότητα που εκδόθηκε από την κυβέρνηση στο blockchain Ethereum.
Ουκρανία
Ηνωμένο Βασίλειο

Αφρική

Αιθιοπία
Γκάνα
Κενύα
Λιβερία
Μαυρίκιος
Νιγηρία
Ρουάντα
Σιέρρα Λεόνε
  • Η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Kiva, ξεκίνησε μια πλατφόρμα blockchain για πιστωτικό ιστορικό. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες παρέχουν βιομετρικά δεδομένα για τον προσδιορισμό των αιτούντων, ενώ η πλατφόρμα προσφέρει ένα ψηφιακό πορτοφόλι και ένα κατανεμημένο καθολικό για την αποθήκευση των συναλλαγών ψηφιακού δανείου.  
  • Η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε σχεδιάζει να υιοθετήσει πλήρως ένα εθνικό σύστημα ταυτότητας με δυνατότητα blockchain έως το τέλος του 2019.
Νότια Αφρική
Τανζανία
Ουγκάντα
Ζάμπια

Ασία

Κίνα

Καθώς η Κίνα έχει καταχωρήσει περισσότερα από 500 έργα blockchain, πολλά από τα οποία ηγείται η κυβέρνηση, θα επιλέξουμε μερικά για αυτήν τη λίστα.

  • legalXchain έχουν καταχωρίσει τρεις υπηρεσίες blockchain που βασίζονται στο legalXchain, το LegalFabric και το Hyperledger. 

Το Γραφείο Δημοτικής Κυβέρνησης του Δημοτικού Λαού της Γκουιγιάνγκ δημοσίευσε μια λευκή βίβλο με τίτλο «Ανάπτυξη και εφαρμογή του μπλοκ Guiyang Blockchain». Η Λευκή Βίβλος έχει αναφερθεί από τους επαγγελματίες του κλάδου ως το «πρώτο σχέδιο» της χώρας για την τεχνολογία blockchain.

ΕΔΠ Χονγκ Κονγκ
Ινδία
Μαλαισία
Σιγκαπούρη
  • Η Νομισματική Αρχή της Κεντρικής Τράπεζας της Σιγκαπούρης συνεργάστηκε με την ConsenSys για να διερευνήσει τις δυνατότητες της κατανεμημένης τεχνολογίας καθολικών στην κεντρική τραπεζική. Το Project Ubin εφάρμοσε συστήματα ακαθάριστου διακανονισμού σε πραγματικό χρόνο με απόλυτο απόρρητο συναλλαγών, αμετάκλητο διακανονισμού και κανένα σημείο αποτυχίας.
Νότια Κορέα
Ταϊλάνδη
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ)
  • Το έργο Smart Dubai αξιοποιεί την τεχνολογία blockchain, A.I. και IoT σε προσπάθειες να κάνει το Ντουμπάι την πιο ευτυχισμένη πόλη στη γη.

Αυστραλία

Ξεκινήστε το ταξίδι σας Blockchain σήμερα

Συνδεθείτε με τους ειδικούς μας για να βρείτε τη σωστή λύση blockchain για τον οργανισμό σας. Επικοινωνήστε μαζί μας Capital MarketsCBDCGlobal TradePaymentsNewsletterΕγγραφείτε στο newsletter μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα.Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Εισαγωγή στο TokenizationΔιαδικτυακό σεμινάριο

Εισαγωγή στο Tokenization

Το μέλλον των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού και του DeFiΔιαδικτυακό σεμινάριο

Το μέλλον των οικονομικών: Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και DeFi

Τι είναι το Enterprise EthereumΔιαδικτυακό σεμινάριο

Τι είναι το Enterprise Ethereum?

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματοςΛευκό χαρτί

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματος

Komgo Blockchain για εμπορία εμπορίου εμπορευμάτωνΜελέτη περίπτωσης

Komgo: Blockchain για εμπορία εμπορευμάτων εμπορευμάτων

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me