Το μέλλον της διαχείρισης πλούτου στο Blockchain

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αρχική ΣελίδαBlogCodefi

Το μέλλον της διαχείρισης πλούτου στο Blockchain

Μια σύνοψη των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές πλούτου και οι αντίστοιχες ευκαιρίες που θέτει η τεχνολογία blockchain από τον Lex Sokolin, CMO και Global Lead of Fintech στο ConsenSys. By Nicole Adarme 28 Ιανουαρίου 2021 Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση χαρακτηριστικών WTVR Blockchain I Consen Sys 2


Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, η πρόταση αξίας της διαχείρισης πλούτου μετατοπίστηκε από την πρόσβαση και τη δυνατότητα σε εταιρική σχέση και συμβουλές. Η πρόσβαση σε παραδοσιακές επενδυτικές συσκευασίες, που αντιπροσωπεύονται από την παγκόσμια κατανομή περιουσιακών στοιχείων που είναι ευρετηριασμένη σε betas της αγοράς, έχει διαβρώσει την αξία και έχει εμπορευματοποιηθεί. Τα κύματα τεχνολογικής καινοτομίας έχουν αυτοματοποιήσει τη συσκευασία και τη διαπραγμάτευση του ETF, την αλγοριθμική διαπραγμάτευση και την εξισορρόπηση του συνδυασμένου χαρτοφυλακίου, το άλφα που προέρχεται από τη μείωση της φορολογικής απώλειας και τις δυνατότητες αναφοράς απόδοσης των ιδιωτικών τραπεζών. Σήμερα στεκόμαστε με τη διαχείριση πλούτου τυλιγμένη στο τηλέφωνό μας, τρισεκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία έτοιμα να μεταφερθούν στο προϊόν διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων χαμηλότερης τιμής.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι διαχειριστές πλούτου έχουν διάφορους άξονες διαφοροποίησης. Το ένα είναι η ενίσχυση της ανθρώπινης σχέσης με ευρύτερους τύπους συμβουλών, μεταβαίνοντας από την απλή επενδυτική πρόταση στον οικονομικό σχεδιασμό, τη φορολογική διάρθρωση, καθώς και την ευρύτερη κατηγορία υπηρεσιών και σχεδιασμού ζωής. Από αυτή την άποψη, οι σύμβουλοι γίνονται οι οικονομικοί θεραπευτές που οι πελάτες τους δεν πρέπει να κάνουν λάθη συμπεριφοράς. Ένας άλλος δρόμος είναι να χαράξουμε άλφα στη διαχείριση επενδύσεων. Ενώ οι εναλλακτικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων όπως τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, τα αμοιβαία κεφάλαια ή τα ιδιωτικά κεφάλαια έχουν τροφοδοτήσει μια αφήγηση για διαφοροποιημένες αποδόσεις στο παρελθόν, δεν έχουν ευρετηριαστεί για τον πυρήνα του ανθρώπινου ταξιδιού στο χρόνο – καινοτομία και τεχνολογία.

Και λοιπόν είναι καιρός να εξετάσουμε τα ψηφιακά και κρυπτονομικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς και τη λειτουργική υποδομή στην οποία ταξιδεύουν. Το Novelty είναι ένας εκκινητής συνομιλίας και ένας τρόπος για τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους να προσφέρουν μια νέα προοπτική σε κάτι που ενδιαφέρονται τώρα πολλοί πελάτες λιανικής. Η λιανική ιδιοκτησία κρυπτογραφικών εγγενών περιουσιακών στοιχείων όπως το Bitcoin και ο Ether είναι τώρα διψήφια και ορισμένα ιδρύματα και δωρεές έχουν λάβει μέτρα για να ενσωματώσουν σωστά συσκευασμένο και ρυθμιζόμενο προϊόν στις ευρύτερες κατανομές στοιχείων τους. Η αλυσίδα αξίας της επιμέλειας, της ανταλλαγής, του διακανονισμού και του ψηφιακού πορτοφολιού έχει κατασκευαστεί, δοκιμαστεί και βρίσκεται στο χείλος της ευρύτερης εκτόξευσης από βιομηχανικά βαριά βάρη όπως το NASDAQ, το Intercontinental Exchange και το Fidelity μεταξύ άλλων.

Οι διαχειριστές πλούτου είναι κατάντη από τους κατασκευαστές προϊόντων των κεφαλαιαγορών. Απαιτούν γνωστές παραλλαγές και δομές προϊόντων που συνδέονται με οικεία τεχνολογία, διαχείριση επενδύσεων και πλατφόρμες αναφοράς πελατών. Αυτό έχει προστατεύσει τον διαχειριστή πλούτου από το να ασχοληθεί με μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στην οποία οι πελάτες τους είναι ήδη εκτεθειμένοι, και έτσι έχουν στα χαρτοφυλάκια τους. Ωστόσο, η αναμονή για πολλά ακόμη χρόνια δεν είναι απλώς μια επιλογή. Εταιρείες όπως η Coinbase διαθέτουν πάνω από 40 εκατομμύρια χρήστες και περιουσιακά στοιχεία άνω των 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό κάποια μορφή επιμέλειας ή διαχείρισης. Το επενδυτικό λογισμικό που προέρχεται από roboadvisors και εφαρμόζεται σε δημόσιους blockchain κατέχει πλέον άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ισοδύναμα μετρητών και 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εξασφαλίσεις. Υπάρχει ζήτηση, αν ξέρετε πώς να αλληλεπιδράσετε με την αναδυόμενη παγκόσμια τάξη και να ανακαλύψετε αξία για τους πελάτες σας.

Ας χωρίσουμε δύο βασικά ζητήματα. Η πρώτη είναι η ίδια η κλάση κρυπτογράφησης, και τα νέα χαρακτηριστικά επιστροφής της, που σχετίζονται με τις γενετικές φιλοσοφίες και την τεχνολογική εξέλιξη. Το δεύτερο είναι η χρηματοοικονομική υποδομή στην οποία ταξιδεύουν τέτοια περιουσιακά στοιχεία – ορίζοντας τι είναι απόθεμα, χρήματα ή δάνειο. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν την ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων ως αφαίρεση με αξίωση για άλλο μέρος σε αλυσίδα αξίας (π.χ. CUSIP ή ticker σε σύστημα θεματοφύλακα που συνδέεται με CSD), τα συστήματα blockchain εφαρμόζουν πραγματικά δικαιώματα ψηφιακής ιδιοκτησίας σε σχέση με το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο. Τέτοια δικαιώματα επιτρέπουν άμεση οικονομική δραστηριότητα, παγκόσμιες αποκεντρωμένες αγορές, αναδοχή δανείων τρίτων ή διαπραγμάτευση περιθωρίου, καθώς και πρόσβαση σε προϊόντα εξατομικευμένου επιτοκίου που είναι προσβάσιμα μόνο σε δημόσια δίκτυα.

Μια τέτοια νέα και ισχυρή υποδομή συνεπάγεται σημαντικές αποδόσεις και καινοτομίες στη λειτουργία ενός διαχειριστή επενδύσεων. Εναλλακτικές και ειδικές χρηματοδοτικές επενδύσεις, όπως ακίνητη περιουσία, ιδιωτικά κεφάλαια και χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, έχουν ένα δρόμο για τη διαχείριση τόσο ομαλά όσο τα δημόσια διαπραγματευόμενα αποθέματα και ομόλογα. Σήμερα, ισχυρό λογισμικό επιτρέπει τη διαμόρφωση τέτοιων περιουσιακών στοιχείων – ουσιαστικά την αναδιαμόρφωση του χαρτιού σε κλασματικές, ψηφιακές εναλλακτικές – με προσιτό και επαναλαμβανόμενο τρόπο. Η οικοδόμηση ενός αυτοεξισορροπημένου χαρτοφυλακίου που αποτελείται από νέες επενδυτικές ευκαιρίες με πρόσβαση σε αναδυόμενες δευτερογενείς αγορές είναι η επιβράβευση της συμμετοχής με αυτό το οικοσύστημα. 

Ανακαλύψτε τα στοιχεία της Codefi

Ενώ υπήρξε μια αφήγηση σχετικά με τη συμμόρφωση και τη ρυθμιστική εποπτεία στο διάστημα τα τελευταία χρόνια, η αλήθεια είναι πολύ πιο αποχρωματισμένη. Όπως σε κάθε ταχέως εξελισσόμενη βιομηχανία που πλημμυρίζει επενδυτικό κεφάλαιο, η ανθρώπινη φύση μπορεί να στραφεί στη σκοτεινή πλευρά. Ωστόσο, τα blockchains μας παρέχουν ελεγχόμενα, διαφανή αρχεία για τις πραγματικές συναλλαγές και τις ροές χρημάτων που έχουν πραγματοποιηθεί από την έναρξη του δικτύου, διατηρώντας παράλληλα την ψευδονομία για τον χρήστη. Πολλά έργα έχουν επίσης εφαρμόσει την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της άδειας που είναι σύμφωνη με τα πρότυπα της βιομηχανίας μας. Όλα αυτά για να πούμε ότι η χρηματοοικονομική υποδομή που βασίζεται σε blockchain είναι πιθανό να δημιουργήσει έναν καλύτερα ρυθμιζόμενο, πιο συμβατό χρηματοοικονομικό τομέα από ό, τι ήταν δυνατό πριν.

Η διαχείριση του πλούτου είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζήσουν τις καλύτερες οικονομικές τους ζωές και να επιτύχουν θετικά προσωπικά αποτελέσματα. Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση προσελκύουν εκατομμύρια χρήστες σε έναν νέο τύπο οικονομικής εμπειρίας, που αφήνει πίσω του μεγάλο μέρος του μεσαίου λογισμικού και της αναποτελεσματικότητας του 20ού αιώνα. Ο επιχειρηματικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα εμπλακεί βαθιά με την υπόσχεση του μέλλοντος, ενώ θα στηρίζεται στις διαχρονικές αρχές της συνετής διαχείρισης χρημάτων και διαφοροποίησης. Τίποτα δεν τολμούσε, τίποτα δεν κέρδισε!

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λύσεις blockchain για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων

Η ConsenSys έχει αναπτύξει τη σουίτα προϊόντων ConsenSys Codefi για να βοηθήσει τους διαχειριστές πλούτου, τα οικογενειακά γραφεία και τις ιδιωτικές τράπεζες να έχουν πρόσβαση στην καινοτομία που συμβαίνει σε χρηματοοικονομικά και ψηφιακά στοιχεία που βασίζονται σε blockchain. Το Codefi είναι ένα κοντό χέρι για το εμπόριο και την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση και προορίζεται να διευκολύνει τους συμβούλους να εξερευνήσουν, να πειραματιστούν και να ενσωματώσουν αναδυόμενες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Η σουίτα είναι αρθρωτή και καλύπτει τη λειτουργικότητα από την έκδοση και διανομή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, έως το λογισμικό για διαπραγμάτευση σε αναδυόμενες ψηφιακές αγορές, έως τις απαιτήσεις συμμόρφωσης και KYC, καθώς και επικαλύψεις δεδομένων, κινδύνου και αναλυτικών στοιχείων.

Οι διαχειριστές πλούτου μπορεί να ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τους πελάτες τους να αποκτήσουν (1) κρυπτογραφικά εγγενή περιουσιακά στοιχεία, όπως το Bitcoin και το Ether, ή (2) εναλλακτικά χρεόγραφα που έχουν δομηθεί σε μορφή. Το token είναι μια ψηφιακή αναπαράσταση του τι θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, από παραδοσιακές μετοχές και σταθερό εισόδημα, έως ιδιωτικά κεφάλαια, ακίνητα και χρηματοδότηση ειδικότητας. Ένας αυξανόμενος αριθμός διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων και πρωτογενών εκδοτών χρησιμοποιούν tokenization στο Ethereum για τον εξορθολογισμό της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και ενδιαφερομένων μερών, τη μείωση του κόστους συμφιλίωσης δεδομένων, τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών αγοράς και τη σύνδεση με μια παγκόσμια ομάδα εμπόρων και επενδυτών. Οι υπεύθυνοι πλούτου που αναζητούν νέους πελάτες και οι επενδυτικές ευκαιρίες μπορούν να συνεργαστούν με αυτούς τους αντισυμβαλλομένους προς όφελος των πελατών τους μέσω των προϊόντων λογισμικού μας.

Διαβάστε την πλήρη έκθεση διαχείρισης πλούτου από το The Wealth Mosaic εδώ.

Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων Newsletter Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me