Το οικοσύστημα Blockchain της Σιγκαπούρης – Μια έκθεση βιομηχανίας

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕμπλοκήΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

HomeBlogΕμπλοκή Blockchain

Το οικοσύστημα Blockchain της Σιγκαπούρης – Μια έκθεση βιομηχανίας

Οδήγηση προς έναν αποκεντρωμένο κόσμο: Μια ματιά στο ζωντανό και ποικίλο τοπίο blockchain της Σιγκαπούρης. Από ConsenSys 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου 2019

Έκθεση για το οικοσύστημα Blockchain της Σιγκαπούρης 2019


Γιατί οι χώρες ανταγωνίζονται για να προσελκύσουν τη βιομηχανία Blockchain και Crypto?  

Σύμφωνα με το IMDA’s Αναφορά Future Of Services, η αγορά blockchain στη Σιγκαπούρη έχει τη δυνατότητα να επιτύχει δαπάνες αγοράς έως 272 εκατομμύρια δολάρια το 2022 και έως 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 32,5%. 

Ομοίως, η Gartner προβλέπει ότι η επιχειρηματική προστιθέμενη αξία του blockchain θα αυξηθεί σε λίγο πάνω από 360 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2026 παγκοσμίως, και στη συνέχεια θα αυξηθεί σε περισσότερα από 3,1 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 20304., οι προβλέψεις δείχνουν ότι η παγκόσμια αγορά blockchain αναμένεται να αυξηθεί από 212 εκατομμύρια US $ 2016 σε 8.683 εκατομμύρια US $ μέχρι το τέλος του 2024, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 59,04%. Συνολικά, η πιθανή δημιουργία αξίας από την τεχνολογία blockchain θα είναι τεράστια, έτσι ώστε χώρες σε όλο τον κόσμο όπως η Σιγκαπούρη, η Μάλτα, το Χονγκ Κονγκ, η Ελβετία και πολλά άλλα έχουν δεσμευτεί να αγκαλιάσουν εταιρείες blockchain –– και σε μικρότερο βαθμό cryptoassets. 

Τι είναι η έκθεση Blockchain Ecosystem της Σιγκαπούρης?

Η ConsenSys εξέτασε το τοπίο καινοτομίας blockchain στη Σιγκαπούρη σε τρεις ευρείς τομείς: χρηματοδότηση, υγειονομική περίθαλψη και έξυπνες λύσεις. Η έκθεση διερευνά διάφορες μελέτες περιπτώσεων σε κάθε τομέα για να δείξει πώς χρησιμοποιείται το blockchain για τη δημιουργία αξίας. Για παράδειγμα, τα αδειοδοτημένα χρηματιστήρια στη Σιγκαπούρη χρησιμοποιούν blockchain για να δημιουργήσουν ρευστότητα στις ιδιωτικές αγορές. 

Καθώς οι εταιρείες απέχουν από δημόσιες προσφορές για επιδίωξη μεγαλύτερων ιδιωτικών κύκλων ζωής, η ανάγκη για κεφαλαιακή απόδοση και ρευστότητα στις ιδιωτικές αγορές γίνεται επίσης πιο επιτακτική. Η αξιοποίηση μεγάλων δεδομένων στο δημόσιο τομέα έχει επίσης τεράστιες δυνατότητες. Οι αποκεντρωμένες εγγραφές ασθενών στο blockchain μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι παραβιάσεων δεδομένων, καθώς και ταχύτερη επεξεργασία των αξιώσεων ασφαλιστικών παροχών. Η έρευνα προσφέρει τρεις βασικές πληροφορίες.

Διαβάστε το πλήρες Αναφορά Blockchain Ecosystem Singapore

Βασικές πληροφορίες από την αναφορά:

1. Το ρυθμιστικό περιβάλλον της Σιγκαπούρης έχει προτεραιότητα στον πειραματισμό Blockchain 

Η Σιγκαπούρη διατήρησε ένα ρυθμιστικό περιβάλλον που ήταν σταθερά υπέρ των επιχειρήσεων και υποστηρίζει αναδυόμενες τεχνολογίες όπως το blockchain. Για πάνω από μια δεκαετία, η Σιγκαπούρη κατατάσσεται μεταξύ των τριών κορυφαίων χωρών στον δείκτη ευκολίας επιχειρηματικής δραστηριότητας της Παγκόσμιας Τράπεζας. Υπάρχουν γενναιόδωρες κρατικές επιχορηγήσεις για να ενθαρρύνουν τις εταιρείες να υιοθετήσουν νέα τεχνολογία και να επεκταθούν παγκοσμίως. Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ξεκίνησε επίσης την πρωτοβουλία Smart Nation το 2014 για τη δημιουργία λύσεων που θα αλλάξουν τη χώρα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες, δίκτυα και μεγάλα δεδομένα.

Επιπλέον, η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS) ενθαρρύνει ενεργά τον πειραματισμό συνεργαζόμενη με την ιδιωτική βιομηχανία στον πειραματισμό με διασυνοριακές πληρωμές χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain και κατανεμημένο καθολικό. Ήδη από το 2016, η MAS δημιούργησε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για να επιτρέψει στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (FIs) και σε άλλες εταιρείες να ξεκινήσουν πειραματισμούς με καινοτόμες λύσεις Fintech σε ένα περιβάλλον όπου τα πραγματικά προϊόντα ή οι υπηρεσίες μπορούν να προσφερθούν στους χρήστες εντός ενός καθορισμένου χώρου και διάρκειας. 

Οι καινοτόμοι στο ρυθμιστικό περιβάλλον δοκιμών απολαμβάνουν χαλαρές κανονιστικές απαιτήσεις τις οποίες διαφορετικά θα υπόκεινται. Η διαφανής, ανοιχτή και μελλοντοστραφής ρυθμιστική στρατηγική της Σιγκαπούρης για «συνεργασία με καινοτόμους» εξισορροπεί την ανάγκη για ρυθμιστική εποπτεία ενώ αγκαλιάζει την ανοδική τεχνολογική πρόοδο.

2. Blockchain ως μηχανισμός δημιουργίας αξίας

Υπάρχουν τρεις ευρείς τρόποι με τους οποίους η χρήση του blockchain μπορεί να δημιουργήσει αξία. Πρώτον, το κατανεμημένο καθολικό του blockchain επιτρέπει σε διάφορους ενδιαφερόμενους σε μια αλυσίδα αξίας να συμμετέχουν και να αλληλεπιδρούν σε ένα κοινό καθολικό. Για παράδειγμα, τα νοσοκομεία και οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια κοινή βάση δεδομένων με αρχεία ασθενών για να επαληθεύσουν και να διεκπεραιώσουν αμέσως ασφαλιστικές αξιώσεις. Δεύτερον, καθώς οι οργανισμοί δημιουργούν και αποθηκεύουν περισσότερα δεδομένα συναλλαγών σε ψηφιακή μορφή, η ικανότητα των τεχνολογιών blockchain να διατηρούν ιστορικά συναλλαγών μπορεί να παρέχει πληροφορίες απόδοσης για τα πάντα, από αποθέματα προϊόντων έως κίνδυνο αντισυμβαλλομένου στις αγορές χρέους. 

Η ικανότητα των αγορών να παρακολουθούν τον εαυτό τους ανοίγει νέες δυνατότητες για τη μείωση του κινδύνου και τον εντοπισμό των κενών απόδοσης. Τέλος, τα blockchains μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιτρέψουν περαιτέρω την κλασματική ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων βαθύτερα και εκτενέστερα από ό, τι ήταν σε θέση να κάνουν οι παραδοσιακές κεφαλαιαγορές. 

3. Πώς συνεργάζονται οι επιχειρήσεις και ο οργανισμός για τη χρήση του Blockchain

Οι συνεργασίες είναι το κλειδί για την ανταγωνιστικότητα με δύο τρόπους. Πρώτον, τα blockchains μπορούν να επιτρέψουν καλύτερη κάθετη ολοκλήρωση μεταξύ διαφορετικών εταιρειών σε οποιαδήποτε δεδομένη αλυσίδα αξίας, όπως στην περίπτωση της εφοδιαστικής. Οι οριζόντιες συνεργασίες επιτρέπουν επίσης στους ανταγωνιστές να συναλλάσσονται πιο εύκολα ο ένας με τον άλλο, όπως στην περίπτωση της εμπορικής χρηματοδότησης. Δεύτερον, οι συνεργασίες μεταξύ των κατεστημένων και των νεοεισερχόμενων κερδίζουν δημοτικότητα. Σε αντίθεση με τις πρώτες προσδοκίες πολλών ενθουσιωδών blockchain, οι κατεστημένες εταιρείες σε κάθε τομέα σήμερα είναι πιο δεκτές στην υιοθέτηση νέας τεχνολογίας για την αποφυγή διαταραχών. 

Μεγάλες τράπεζες, καθώς και ιδιωτικές εταιρείες αναζητούν τρόπους συνεργασίας με παρόχους λύσεων για τη βελτίωση της λειτουργικής τους αποτελεσματικότητας μέσω της χρήσης τεχνολογίας blockchain. Οι καθιερωμένες εταιρείες παρέχουν πρόσβαση στην αγορά και ένα τεστ για μικρότερους, αναδυόμενους καινοτόμους. Αυτές οι συνεργασίες είναι ζωτικής σημασίας για τους δύο κατεστημένους φορείς να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, καθώς και για τις νέες εταιρείες τεχνολογίας να αποκτήσουν έλξη στην αγορά.

Διαβάστε το πλήρες Αναφορά Blockchain Ecosystem Singapore

Αποποίηση ευθυνών 

Αυτή η αναφορά είναι προϊόν του ConsenSys με εξωτερικές συνεισφορές. Τα ευρήματα, οι ερμηνείες και τα συμπεράσματα που εκφράζονται σε αυτήν την έκδοση δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις των Temasek, Infocomm Media Development Authority (IMDA) και Monetary Authority of Singapore (MAS) ή των αντίστοιχων θυγατρικών τους. Η έρευνα αξιοποιεί πολλές δημόσιες πηγές καθώς και συνεντεύξεις για να δώσει μια προοπτική για το οικοσύστημα blockchain της Σιγκαπούρης το 2019. Αυτή η έκθεση προορίζεται μόνο για γενικούς σκοπούς καθοδήγησης και πληροφόρησης. Αυτή η αναφορά δεν προορίζεται σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί ή να θεωρηθεί ως χρηματοοικονομική ή επενδυτική συμβουλή, σύσταση ή προσφορά πώλησης ή πρόσκληση για οποιαδήποτε προσφορά για αγορά οποιωνδήποτε κινητών αξιών ή άλλης μορφής χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου. Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτήν την αναφορά ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να ενημερώσουμε ή να διορθώσουμε τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτήν την αναφορά. Αυτή η αναφορά παρέχεται σε «ως έχει». Η ConsenSys, η Temasek, η IMDA και η MAS και οι αντίστοιχες θυγατρικές τους δεν παρέχουν καμία εκπροσώπηση ή εγγύηση, είτε ρητή είτε σιωπηρή, ως προς την ακρίβεια ή την πληρότητα των πληροφοριών στην αναφορά και δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια (άμεση ή έμμεση) που προκύπτει από ή με άλλο τρόπο σε σχέση με τη χρήση αυτής της έκθεσης ή του περιεχομένου της. Το περιεχόμενο αυτής της αναφοράς δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως νομική, επιχειρηματική, επενδυτική ή φορολογική συμβουλή. Κάθε παραλήπτης πρέπει να συμβουλευτεί τους νομικούς, επιχειρηματικούς, επενδυτικούς και φορολογικούς συμβούλους του ως προς τις νομικές, επιχειρηματικές, επενδυτικές και φορολογικές συμβουλές.

Ενημερωτικό δελτίο Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΠλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Εισαγωγή στο TokenizationΔιαδικτυακό σεμινάριο

Εισαγωγή στο Tokenization

Το μέλλον των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού και του DeFiΔιαδικτυακό σεμινάριο

Το μέλλον των οικονομικών: Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και DeFi

Τι είναι το Enterprise EthereumΔιαδικτυακό σεμινάριο

Τι είναι το Enterprise Ethereum?

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματοςΛευκό χαρτί

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματος

Komgo Blockchain για εμπορία εμπορίου εμπορευμάτωνΜελέτη περίπτωσης

Komgo: Blockchain για εμπορία εμπορευμάτων εμπορευμάτων

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me