Αξιοποιήστε το Blockchain για να γεφυρώσετε το κενό για την Ψηφιακή Εκπαίδευση: Καινοτόμος Δημοτική Χρηματοδότηση στην εποχή του Κοραναϊού

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αρχική ΣελίδαBlogCodefi Assets

Αξιοποιήστε το Blockchain για να γεφυρώσετε το κενό για την Ψηφιακή Εκπαίδευση: Καινοτόμος Δημοτική Χρηματοδότηση στην εποχή του Κοραναϊού

από τον Alex Kostura 1 Μαΐου 2020 Δημοσιεύτηκε την 1η Μαΐου 2020

στέλεχος t4l 8211 PnSpCHYKsw ξεμπλοκάρετε

Η πανδημία του κορανοϊού έχει αλλάξει σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής. Ένας τομέας όπου υπάρχουν τόσο άμεσες επιπτώσεις όσο και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων είναι η εκπαίδευση. Οι περιορισμοί κοινωνικής απόστασης έχουν οδηγήσει τους μαθητές και τους δασκάλους από τις αίθουσες διδασκαλίας στο άμεσο μέλλον. Δυστυχώς, πολλά από τα σχολικά μας συστήματα και τις τοπικές κυβερνήσεις δεν ήταν προετοιμασμένες για αυτήν τη μετάβαση σε 100% ψηφιακή μάθηση.

Πολλοί μαθητές και δάσκαλοι δεν έχουν τα απαραίτητα για την ηλεκτρονική μάθηση – έναν οικιακό υπολογιστή που μπορεί να αφιερωθεί για δική τους χρήση και αξιόπιστο internet υψηλής ταχύτητας. Προηγούμενες μελέτες έχουν επικεντρωθεί μόνο στο εάν υπήρχε «υπολογιστής» ή «πρόσβαση στο Διαδίκτυο», όχι εάν ήταν στην πραγματικότητα μια λειτουργική οργάνωση για αυτό το παιδί να μάθει ψηφιακά απόσταση. Οι κοινότητες των ΗΠΑ πρέπει επειγόντως να διερευνήσουν τις πραγματικές τεχνικές ανάγκες παράλληλα με καινοτόμους μηχανισμούς χρηματοδότησης για να αντιμετωπίσουν τα κενά και να προετοιμαστούν για ένα μέλλον όπου περισσότερα, αν όχι όλα, μάθηση πραγματοποιούνται στο διαδίκτυο.

Οι απρόβλεπτες ανάγκες απαιτούν νέες λύσεις. Τα παγκόσμια ιδρύματα και οι εταιρείες είναι αγκαλιάζει την τεχνολογία blockchain για την ενημέρωση παλαιών διαδικασιών, την προώθηση της διαφάνειας και τη μείωση του κόστους. Στο ConsenSys έχουμε μια σειρά εργαλείων που μπορούν να αγκαλιάσουν οι πολιτειακές και τοπικές αρχές για την άμεση αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων

Το Ψηφιακό χάσμα

Με τη διαδικτυακή μάθηση, το ψηφιακό χάσμα χειροτερεύει. Τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα είναι λιγότερο πιθανό να κατέχουν υπολογιστή στο σπίτι ή να έχουν πρόσβαση σε internet υψηλής ταχύτητας. Οι μαθητές σε αγροτικές περιοχές στερούνται ιδιαίτερα ευρυζωνικής πρόσβασης και αυτές οι διαφορές αυξάνονται για τους μαθητές μειονοτήτων.

Οι πόροι είναι λιγοστοί και τα τρέχοντα προγράμματα καλύπτουν εν μέρει μόνο τις ανάγκες των μαθητών μας. Όταν το New Bridges Elementary (PS532) στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης ξεκίνησε την εξ αποστάσεως μάθηση τον περασμένο μήνα, πολλές οικογένειες δεν είχαν την κατάλληλη τεχνολογία. Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, The Friends of New Bridges, ξεκίνησε μια επείγουσα διαδικτυακή πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρημάτων. Σε ένα επιστολή προς τους δωρητές, δήλωσαν, «ενώ το DOE (Τμήμα Παιδείας), η πόλη και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν λάβει ορισμένα μέτρα για τη σύνδεση μαθητών, υπάρχουν οικογένειες που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υποστηρίξεις».

Η κατάσταση της αδερφής μου παρουσιάζει ένα κοινό σύμπλεγμα προβλημάτων. Είναι δασκάλα δημοτικού σχολείου στη Βιρτζίνια και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μέρος του ελέγχου ερεθίσματος από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ για να αγοράσει ένα νέο φορητό υπολογιστή στο σπίτι, ανάμεσα σε έναν μακρύ κατάλογο άλλων προτεραιοτήτων για την οικογένειά της. Το σχολείο της προσέφερε περιορισμένο αριθμό φορητών υπολογιστών σε δασκάλους που δεν είχαν οικιακό υπολογιστή. Δεδομένου ότι έχει ένα σπίτι, δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Ωστόσο, μοιράζεται αυτό το φορητό υπολογιστή με τον 6χρονο γιο της, ο οποίος τώρα ολοκληρώνει πολλές από τις σχολικές του εργασίες στο Διαδίκτυο. Το σχολείο του προσέφερε συσκευές μόνο σε παιδιά στην 3η, 4η και 5η τάξη. Μεταξύ της διδασκαλίας των μαθητών της στο Διαδίκτυο, της διευκόλυνσης της εκπαίδευσης του γιου της και της ψυχαγωγίας της 2 ετών, απλά δεν είναι εξοπλισμένη!

Μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί στις ΗΠΑ ξοδεύετε κατά μέσο όρο 459 $ κάθε χρόνο στα σχολικά είδη. Και το 90% αυτών των εκπαιδευτικών δεν θα αποζημιωθούν. Τώρα οι εκπαιδευτικοί πιθανότατα θα ξοδεύουν επιπλέον χρήματα για το υλικό και το λογισμικό που χρειάζονται για να κάνουν τις δουλειές τους και για να εξυπηρετήσουν τους μαθητές τους. Θα απαιτήσουν επίσης επιπλέον χρόνο και πόρους για να μάθουν πώς να αξιολογούν και να χρησιμοποιούν διαδικτυακούς δωρεάν πόρους όπως Ακαδημία Χαν. Πολλές εταιρείες τεχνολογίας έχουν επίσης προσφέρει δωρεάν πόρους, όπως Η Microsoft συμμετέχει στον παγκόσμιο Συνασπισμό COVID-19 Education από την UNESCO να προσφέρουν πρόσβαση σε εργαλεία που βοηθούν τους μαθητές και τους δασκάλους να συνεχίσουν τη μάθηση και τη διδασκαλία τους μέσω της πανδημίας. Αλλά και πάλι, οι εκπαιδευτικοί και οι κοινότητες πρέπει να γνωρίζουν πού να έχουν πρόσβαση σε πόρους, πώς να έχουν πρόσβαση και πώς να εκτιμούν εάν αυτό είναι το σωστό για συγκεκριμένες ανάγκες των μαθητών.


Πέρα από αυτές τις εύκολα αναγνωρισμένες, άμεσες ανάγκες, υπάρχουν πολλές άλλες αναβαθμίσεις στο εκπαιδευτικό μας σύστημα που θα απαιτούν εστιασμένη προσοχή και καινοτόμο χρηματοδότηση. Ο Τομ Χέι είναι Διευθυντής της Ακαδημίας ConsenSys και εκπαιδευτικός που έχει περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας του στηρίζοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης. Προσδιόρισε πρόσθετες ανάγκες που ήταν εξίσου επιτακτικές και θα απαιτούσαν σημαντικές χρηματοοικονομικές επενδύσεις:

  • Εναλλακτικά ή συμπληρωματικά ψηφιακά εργαλεία για διαφορετικούς μαθητές

  • Ψηφιακός γραμματισμός και εκπαίδευση υπολογιστών για να χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί τα εργαλεία πιο αποτελεσματικά

  • Αναβάθμιση συστημάτων και διαδικασιών για διαδικτυακή μάθηση (παρακολούθηση, βαθμοί κ.λπ.)

  • Προγραμματισμός χρηματοοικονομικής βοήθειας κατά την παρατεταμένη οικονομική ύφεση

Είναι ξεκάθαρο ότι οι καθημερινές ήρωες έχουν αυξηθεί στην άμεση ανταπόκριση. Οι εργαζόμενοι της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι εργολάβοι υπηρεσιών είναι αναμφίβολα μεταξύ αυτών των ηρώων, εργάζονται υπερωρίες για να διατηρήσουν τη λειτουργία των ζωτικών πολιτών. Όμως, το τρέχον κενό χρηματοδότησης για εκπαιδευτικές ανάγκες θα απαιτήσει από τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις και τους οικονομικούς τους συμβούλους να γίνουν δημιουργικοί.

john-schnobrich-2FPjlAyMQTA-unsplash.jpg

Ενημέρωση κλασικού για αφοσίωση κοινότητας

Μια πιθανή λύση είναι να εξετάσουμε ένα παραδοσιακό εργαλείο χρηματοδότησης με νέο τρόπο. Για περισσότερα από 200 χρόνια, οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν εκδώσει δημοτικά ομόλογα για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για κρίσιμες κοινοτικές υποδομές, και τα σχολεία δεν αποτελούν εξαίρεση. Πράγματι, πολλές σχολικές περιοχές έχουν ανεξάρτητα τη δυνατότητα έκδοσης δημοτικών ομολόγων, και είτε ανεξάρτητα είτε μέσω του δήμου τους, έχουν χρηματοδοτήσει προγράμματα και προγράμματα μετασχηματισμού στις ΗΠΑ μέσω εκδόσεων ομολόγων, παρέχοντας κοινοτικές ευκαιρίες επενδύσεων.

Στην ιστορία των 200+ ετών, ο δημοτικός δεσμός δεν έχει δει πολλές καινοτομίες. Ωστόσο, ορισμένες περιοχές έχουν πειραματιστεί επιτυχώς με μίνι δημοτικά ομόλογα ή «μίνι munis», τα οποία είναι συνήθως μικρότερα σε συνολικό ποσό δολαρίου (<10-15 εκατ. $) Και η χρήση της νέας τεχνολογίας μπορεί να πωληθεί σε ονομαστικές αξίες από 100 $, έτσι ώστε οι τοπικοί επενδυτές να μπορούν να τα αντέξουν οικονομικά. Παραδοσιακά, τα ομόλογα πωλούνται σε ονομαστικές αξίες 100.000 δολαρίων, και ακόμη και τα προγράμματα mini-muni έχουν παραδοσιακά χρησιμοποιήσει 5.000 δολάρια ονομαστικές αξίες, καθιστώντας τα μακριά από πολλούς μεμονωμένους επενδυτές. Η πόλη του Ντένβερ ανέπτυξε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα mini-bond με αποδεδειγμένη δημοτικότητα μεταξύ των τοπικών επενδυτών. Έκδοση 12 εκατομμυρίων δολαρίων το 2014 πουλήθηκε σε κατοίκους του Ντένβερ σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Μια σειρά μίνι-ομολόγων που προορίζονται για μικρότερη διακριτή χρηματοδότηση έργων και απευθύνονται σε τοπικούς επενδυτές θα μπορούσε να είναι ιδανική για πόλεις και κράτη που θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα για τη βελτίωση της ψηφιακής εκπαίδευσης στις κοινότητές τους. Ωστόσο, η κληρονομική δομή της αγοράς σημαίνει το το κόστος αυτών των μικρότερων εκδόσεων είναι στην πραγματικότητα υψηλότερο από αυτά που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, το διοικητικό κόστος που σχετίζεται με τη λειτουργία ενός προγράμματος mini-bond με εκατοντάδες μεμονωμένους επενδυτές μπορεί να είναι απαγορευτικό για το προσωπικό της πόλης.

Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, προτείνουμε μια ψηφιακή μετατροπή για το δημοτικό ομόλογο. Παρουσιάζοντας τον ψηφιακό δημοτικό δεσμό – ένα ομόλογο που εκδίδεται και διαχειρίζεται σε μια ψηφιακή πλατφόρμα που υποστηρίζεται από τεχνολογία blockchain.

Εισαγωγή ψηφιακών δημοτικών ομολόγων

Ένα από τα μεγάλα οφέλη της σύγχρονης τεχνολογίας blockchain είναι η δυνατότητα εκκίνησης προγραμματιζόμενων ψηφιακών στοιχείων σε μορφή που είναι διαισθητική και εύχρηστη τόσο για τον επενδυτή όσο και για τον εκδότη. Μέσω της χρήσης έξυπνων συμβολαίων – αυτοματοποιημένοι επιχειρηματικοί κανόνες για ενέργειες όπως η έκδοση, οι γνωστοποιήσεις επενδυτών και η διανομή πληρωμών μπορούν όλοι να διαχειριστούν από έναν μόνο πίνακα ελέγχου. Και ο θεμελιώδης ρόλος ενός blockchain είναι να επιτρέψει σε πραγματικό χρόνο ένα ρεκόρ ιδιοκτησίας και συναλλαγών που να είναι ελεγχόμενες και κρυπτογραφικά ασφαλείς, αλλά σε όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς από τη σκοπιά του χρήστη που είναι απλά «κάτω από την κουκούλα» να κάνει το πράγμα.

Η ConsenSys δημιούργησε την πλατφόρμα Codefi Assets για να προσφέρει αυτά τα οφέλη στα δημοτικά ομόλογα και να παρέχει μια προσαρμοσμένη προσέγγιση έτοιμη να αναπτυχθεί από το ράφι. Η ψηφιακή πλατφόρμα βελτιστοποιεί ολόκληρη τη διαδικασία έκδοσης ομολόγων και τη διαχείριση κύκλου ζωής, καθιστώντας την πιο προσιτή και αποτελεσματική διαδικασία για τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις. Αλλά και σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, ολόκληρη η έκδοση μπορεί να διαφημιστεί ηλεκτρονικά, να πωληθεί και να εκδοθεί μέσω μιας διαδικτυακής πύλης χωρίς να απαιτείται φυσικό χαρτί ή προσωπικές συναλλαγές. Σε μια εποχή που γνωρίζουμε ότι το Covid19 επιβιώνει σε χαρτί για έως και 24 ώρες και ερωτήσεις σχετικά με την ασυλία αφθονούν, μια ψηφιακή πλατφόρμα δεν είναι μόνο ζήτημα αποτελεσματικότητας αλλά και δημόσιας υγείας.

Με το Codefi Assets, οι πόλεις και τα κράτη έχουν νέα ευελιξία να εκδίδουν ομόλογα για μικρότερα ποσά για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και έργων. Μπορούν να το κάνουν με πολύ πιο γρήγορο χρόνο από την αγορά από τα παραδοσιακά ομόλογα και με τρόπο που φτάνει τους ανθρώπους με ασφάλεια στα σπίτια τους μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας.

Επιπλέον, η πλατφόρμα επιτρέπει στον εκδότη να επιλέξει να περιορίσει το μάρκετινγκ σε τοπικούς επενδυτές (με ταχυδρομικό κώδικα, για παράδειγμα) όπου η επένδυση είναι πιθανώς πολύ πιο σημαντική. Φανταστείτε να παρέχετε στους πολίτες την ευκαιρία να επενδύσουν απευθείας σε νέους φορητούς υπολογιστές για κάθε μαθητή στην κοινότητά τους. Επειδή είναι ένας δεσμός και όχι απλώς μια δωρεά, αυτοί οι τοπικοί επενδυτές θα δουν επίσης μια απόδοση αυτής της επένδυσης για μια χρονική περίοδο.

Ο εκδότης ή ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπός του έχουν επίσης πρόσβαση σε έναν πίνακα ελέγχου που τους επιτρέπει να βλέπουν το προφίλ των επενδυτών τους, να στέλνουν επικοινωνίες, ακόμη και να διανέμουν πληρωμές με κουπόνια. Αυτό ανοίγει νέες δυνατότητες συμμετοχής των πολιτών στο μέλλον.

Τα εργαλεία είναι εκεί. Το όχημα χρηματοδότησης είναι ένα κλασικό που χρησιμοποιείται με επιτυχία για περισσότερα από 200 χρόνια. Και η πλατφόρμα Codefi Assets έχει αναπτυχθεί με επιτυχία για την ψηφιοποίηση και τη βελτιστοποίηση των συναλλαγών στην κεφαλαιαγορά.

Τα ενθαρρυντικά νέα είναι ότι οι πόλεις αρέσουν Μπέρκλεϊ, Καλιφόρνια και Ντένβερ, CO διερευνούσαν τις δυνατότητες του blockchain πριν από την τρέχουσα κρίση. Λαμβάνοντας υπόψη τις αναδυόμενες και επείγουσες προτεραιότητες για τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, οι πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις σε όλες τις ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν τους ψηφιακούς δημοτικούς δεσμούς με έτοιμες προς χρήση πλατφόρμες όπως το Codefi Assets.

Γράφτηκε από τον Alex Kostura

Για να μάθετε περισσότερα για τα ψηφιακά δημοτικά ομόλογα ή για να προγραμματίσετε μια επίδειξη Στοιχεία Codefi, παρακαλώ επικοινωνήστε: εδώ.

Industry InsightNewsletterΕγγραφείτε στο newsletter μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map