Blockchain στην Ευρώπη: Το Παρατηρητήριο και το Φόρουμ Blockchain της ΕΕ

Επιτάχυνση της καινοτομίας blockchain στην Ευρώπη

Η πρόκληση

ο Ευρωπαϊκή Ένωση έχει από καιρό αναγνωρίσει το δυναμικό του blockchain να ωθήσει την ψηφιακή καινοτομία προς όφελος των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και της κοινωνίας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Η Ευρώπη ήταν επίσης πολύ δραστήρια όσον αφορά την εξερεύνηση blockchain, από το Ψήφισμα Blockchain του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Ευρωπαϊκή Συνεργασία Blockchain (EBP), στους πρόσφατα ανακοινωθέντες Διεθνής Ένωση Εμπιστευτικών Εφαρμογών Blockchain (INATBA). Για να μην αναφέρουμε τη σημαντική χρηματοδότηση που διατίθεται για έργα blockchain μέσω του Ορίζοντας 2020 πρόγραμμα.

Οι ηγέτες της ευρωπαϊκής κυβέρνησης συνειδητοποιούν ότι η ισχυρή πολιτική πρέπει να στηρίζεται σε ορθές πληροφορίες και διορατικότητα. Λαμβάνοντας υπόψη τη νεογέννητη και ταχέως κινούμενη φύση του blockchain, πώς θα μπορούσαν οι Ευρωπαίοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να αποκτήσουν εικόνα για την κατάσταση και την ανάπτυξη λύσεων που βασίζονται σε blockchain στην Ευρώπη; Πώς θα μπορούσαν να διασφαλίσουν ότι θα ακούσουν τις ανησυχίες και θα παραμείνουν σε συγχρονισμό με την ευρωπαϊκή κοινότητα blockchain?

Η απάντηση: Το Παρατηρητήριο Blockchain της Ευρωπαϊκής Ένωσης & Δικαστήριο, ένα διετές έργο που ξεκίνησε από το Ευρωπαϊκή Επιτροπή με υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το Παρατηρητήριο Blockchain της ΕΕ & Το φόρουμ σχεδιάστηκε για να παρέχει ανάλυση, συζήτηση, εκπαίδευση και σημαντικές προτάσεις για την προώθηση της καινοτομίας blockchain στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα.

 

Συνεισφορά του ConsenSys


Λήψη ουσιαστικών αποφάσεων πολιτικής blockchain στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε το ConsenSys και τους ακαδημαϊκούς του εταίρους από μια ομάδα 18 υποψηφίων ως επικεφαλής εταίρος του Παρατηρητηρίου Blockchain της ΕΕ & Δικαστήριο. Ως κύριος εργολάβος, ζητήθηκε από την ConsenSys να δημιουργήσει την πλατφόρμα του Παρατηρητηρίου και να παράσχει ένα φόρουμ για να διασφαλίσει ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι ενδιαφερόμενοι στην ευρωπαϊκή κοινότητα blockchain θα μπορούσαν να συνεισφέρουν την εμπειρογνωμοσύνη και τις γνώσεις τους στη συζήτηση και τις επακόλουθες συστάσεις. Το Παρατηρητήριο & Το φόρουμ είναι τεχνογνωστικής τεχνολογίας και καλωσορίζει τις απόψεις των επαγγελματιών των δημόσιων και ιδιωτικών τεχνολογιών κατανεμημένων καθολικών.

Οι στόχοι του Παρατηρητηρίου & Το φόρουμ έχει ως εξής:

 • Να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση τάσεων και πρωτοβουλιών blockchain σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο
 • Συγκέντρωση πληροφοριών και εμπειρογνωμοσύνης από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους πόρους και για διεξαγωγή πρωτότυπης έρευνας για την παραγωγή ολοκληρωμένων, δημοσίως διαθέσιμων πηγών γνώσεων blockchain
 • Για να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό και διαφανές φόρουμ όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Ευρώπη blockchain μπορούν να μοιραστούν εμπειρίες, να συζητήσουν θέματα και να προβληματιστούν σχετικά με το μέλλον αυτής της νέας τεχνολογίας
 • Να κάνει συστάσεις σχετικά με το ρόλο των ευρωπαϊκών κρατών μελών που επιδιώκουν να επιταχύνουν την υιοθέτηση και την καινοτομία του blockchain

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, το ConsenSys συνεργάζεται στενά με τη Γενική Διεύθυνση Δικτύων Επικοινωνιών, Περιεχομένου και Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΓΔ CONNECT), καθώς και με εξέχοντα ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, το Ινστιτούτο Γνώσης Μέσων στο Open University, το Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης Εφαρμοσμένων Επιστημών και University College London.

Ενώ το ConsenSys και οι ακαδημαϊκοί εταίροι αποτελούν βασικό πυρήνα, το Παρατηρητήριο Blockchain της ΕΕ & Το Φόρουμ σχεδιάστηκε ως πανευρωπαϊκή προσπάθεια, αναζητώντας ενεργά συμβολή από μια μεγάλη ποικιλία ενδιαφερομένων που συμβάλλουν στο Φόρουμ με διαφορετικούς τρόπους:

 • Οι ομάδες εργασίας του φόρουμ, αποτελούμενες από 60 ευρωπαίους ηγέτες σκέψης blockchain, είναι υπεύθυνες για την έρευνα υφιστάμενων πρωτοβουλιών και τον εντοπισμό της πιθανής ανάγκης για δράση της ΕΕ.
 • Το Φόρουμ ζητά από περισσότερους από 1.000 υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, επιχειρηματίες, ερευνητές και επαγγελματίες που βασίζονται στην ΕΕ και εκτός ΕΕ να συνεισφέρουν σε ad hoc βάση.
 • Το φόρουμ καλωσορίζει επίσης τις απόψεις και τις απόψεις του κοινού μέσω του #EUBlockchainΚοινότητα διαδικτυακή πλατφόρμα.

Οι πληροφορίες από αυτούς τους ενδιαφερόμενους φορείς διατίθενται μέσω του Παρατηρητηρίου & Οι διάφορες δραστηριότητες του φόρουμ που αντιμετωπίζουν το κοινό. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Χαρτογράφηση: Το Παρατηρητήριο & Το Forum ξεκίνησε μια ολοκληρωμένη, δυναμική χαρτογράφηση εκατοντάδων πρωτοβουλιών, εκδηλώσεων και πόρων blockchain στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.
 • Ανάλυση και αναφορά: Το Παρατηρητήριο & Το Φόρουμ ασχολείται με την ανάλυση και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με ένα ευρύ φάσμα σημαντικών θεμάτων blockchain, που καθοδηγούνται από τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και βασίζονται σε στοιχεία από τις ομάδες εργασίας της και άλλους ενδιαφερόμενους.
 • Εκπαίδευση και ανταλλαγή γνώσεων: Το Παρατηρητήριο & Το Forum προσφέρει αρκετούς εκπαιδευτικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων μαθημάτων μέσω διαδικτυακών σεμιναρίων και παρόμοιων καναλιών. Αυτοί οι πόροι είναι διαθέσιμοι στον ιστότοπό του. Αναφέρει συνεχώς την πρόοδό του και μοιράζεται νέα και προβολές μέσω του ενημερωτικού δελτίου, των κοινωνικών μέσων και άλλων καναλιών επικοινωνίας.
 • Εκδηλώσεις και διαδραστική συζήτηση: Το Παρατηρητήριο & Το Forum διοργανώνει μια σειρά θεματικών εργαστηρίων καθώς και άλλων εκδηλώσεων που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της υγιούς συζήτησης και της ανταλλαγής ιδεών.

«Βλέπω το blockchain ως παιχνίδι αλλαγής και θέλω η Ευρώπη να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξής της. Πρέπει να καθιερώσουμε το κατάλληλο περιβάλλον ενεργοποίησης… Το Παρατηρητήριο και το Φόρουμ Blockchain της ΕΕ είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. “

– Mariya Gabriel, Επίτροπος για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία

Τα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν από τον Μάιο του 2019

Εργαστήρια

 • Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τους ακαδημαϊκούς της εταίρους και τις ομάδες εργασίας της, το Φόρουμ έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα εννέα εργαστήρια σχετικά με τα ακόλουθα βασικά θέματα blockchain:
 • Το Φόρουμ και οι συνεργάτες του θα πραγματοποιήσουν συνολικά 18 εργαστήρια καθ ‘όλη τη διάρκεια του Παρατηρητηρίου.
 • Ανάλυση και αναφορά

  • Σε συνεργασία με τις ομάδες εργασίας του Φόρουμ καθώς και με άλλους ειδικούς σε θέματα, το Φόρουμ πρέπει μέχρι σήμερα να ερευνήσει, να γράψει και να δημοσιεύσει πέντε θεματικές εκθέσεις:
 • Το Φόρουμ εργάζεται ενεργά για πρόσθετες θεματικές εκθέσεις σχετικά με τα θέματα της Νομικής Αναγνώρισης, της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και της Σύγκλισης, και θα δημοσιεύσει 13 εκθέσεις για τη ζωή του Παρατηρητηρίου.
 • Το Φόρουμ δημοσίευσε επίσης μια σειρά ειδικών ερευνητικών εργασιών μαζί με τους ακαδημαϊκούς του εταίρους, καθώς και άλλους πόρους, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών βίντεο, σχετικά με αυτό Η γνώση σελίδα.
 • Στοιχεία κοινότητας

  Το Παρατηρητήριο Blockchain της ΕΕ & Το φόρουμ θα συνεχίσει να εξετάζει σχετικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το blockchain στην Ευρώπη. Ο χάρτης πορείας του Παρατηρητηρίου για το μέλλον περιλαμβάνει βαθιές καταδύσεις σε blockchain και:

  • Ψηφιακά στοιχεία
  • Φροντίδα υγείας
  • Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
  • Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο – Απόρρητο
  • Εκπαίδευση
  • Κοινωνικές επιπτώσεις
  • Ενέργεια & περιβάλλον

  Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερωμένες ειδήσεις στο Παρατηρητήριο Blockchain της ΕΕ & Φόρουμ, δείτε https://www.eublockchainforum.eu/

  Λύσεις ConsenSys

  Εγγραφείτε για συμβουλευτική εταιρία blockchain

  Η ConsenSys Solutions φέρνει το blockchain στην επιχείρηση. Βοηθάμε τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις, τα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να κατασκευάζουν, να δοκιμάζουν και να αναπτύσσουν δημόσιες και ιδιωτικές λύσεις blockchain.

  Συνδεθείτε με έναν ειδικό blockchainΕγγραφείτε για συμβουλευτική εταιρία blockchain

  Ερευνητικοί Συνεργάτες

  λογότυπο ινστιτούτου γνώσεων μέσωνΠανεπιστήμιο της ΛουκέρνηςΛογότυπο University College LondonΜπλε λογότυπο Uni southamptom

  Μάθετε περισσότερα για το Παρατηρητήριο Blockchain της ΕΕ & Δικαστήριο

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me