Blockchain για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi)

  Τι είναι η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi)?

  Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση – που συχνά ονομάζεται DeFi – αναφέρεται στη μετάβαση από τα παραδοσιακά, κεντρικά χρηματοοικονομικά συστήματα σε peer-to-peer χρηματοδότηση που επιτρέπονται από αποκεντρωμένες τεχνολογίες που βασίζονται στο blockchain Ethereum. Από πλατφόρμες δανεισμού και δανεισμού έως σταθερά νομίσματα και κωδικοποιημένα BTC, το οικοσύστημα DeFi έχει ξεκινήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο ολοκληρωμένων πρωτοκόλλων και χρηματοοικονομικών μέσων. Τώρα με αξία άνω των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων κλειδωμένη σε έξυπνα συμβόλαια Ethereum, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση έχει αναδειχθεί ως ο πιο ενεργός τομέας στο χώρο blockchain, με ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης για άτομα, προγραμματιστές και ιδρύματα. 

  “Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από τον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κλάδο που λειτουργεί σε μια κοινή υποδομή λογισμικού.”

   

  –Lex Sokolin, Global Fintech Co-Head της ConsenSys

  Ενώ το παραδοσιακό χρηματοοικονομικό μας σύστημα λειτουργεί σε κεντρική υποδομή που διαχειρίζεται κεντρικές αρχές, ιδρύματα και μεσάζοντες, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση βασίζεται σε κώδικα που λειτουργεί στην αποκεντρωμένη υποδομή του blockchain Ethereum. Με την ανάπτυξη αμετάβλητων έξυπνων συμβολαίων στο Ethereum, οι προγραμματιστές DeFi μπορούν να ξεκινήσουν οικονομικά πρωτόκολλα και πλατφόρμες που λειτουργούν ακριβώς όπως έχουν προγραμματιστεί και είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο. 


  Η ανακάλυψη του DeFi είναι ότι τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν με τρόπους που δεν είναι δυνατοί με τα στοιχεία fiat ή «πραγματικού κόσμου». Οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές, τα συνθετικά περιουσιακά στοιχεία και τα δάνεια flash είναι εντελώς νέες εφαρμογές που μπορούν να υπάρχουν μόνο σε blockchain. Αυτή η μετατόπιση παραδείγματος στην χρηματοοικονομική υποδομή παρουσιάζει ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με τον κίνδυνο, την εμπιστοσύνη και τις ευκαιρίες. 

  Ποια είναι τα οφέλη της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης?

  Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση αξιοποιεί βασικές αρχές του Ethereum blockchain για αύξηση της χρηματοοικονομικής ασφάλειας και διαφάνειας, ξεκλειδώματος ρευστότητας και ευκαιριών ανάπτυξης και υποστήριξη ενός ολοκληρωμένου και τυποποιημένου οικονομικού συστήματος.  

  • Προγραμματισμός. Τα εξαιρετικά προγραμματιζόμενα έξυπνα συμβόλαια αυτοματοποιούν την εκτέλεση και επιτρέπουν τη δημιουργία νέων χρηματοοικονομικών μέσων και ψηφιακών στοιχείων.
  • Αμετάβλητο. Ο απρόσβλητος συντονισμός δεδομένων σε μια αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική ενός blockchain αυξάνει την ασφάλεια και τη δυνατότητα ελέγχου.
  • Διαλειτουργικότητα. Η στοίβα λογισμικού της Ethereum με δυνατότητα σύνθεσης διασφαλίζει ότι τα πρωτόκολλα και οι εφαρμογές DeFi έχουν δημιουργηθεί για να ενσωματώνουν και να αλληλοσυμπληρώνονται. Με το DeFi, οι προγραμματιστές και οι ομάδες προϊόντων έχουν την ευελιξία να αξιοποιήσουν τα υπάρχοντα πρωτόκολλα, να προσαρμόσουν τις διεπαφές και να ενσωματώσουν εφαρμογές τρίτων. Για αυτόν τον λόγο, οι άνθρωποι συχνά αποκαλούν τα πρωτόκολλα DeFi «χρήματα Legos».
  • Διαφάνεια. Στο δημόσιο blockchain Ethereum, κάθε συναλλαγή μεταδίδεται και επαληθεύεται από άλλους χρήστες στο δίκτυο (σημείωση: Οι διευθύνσεις Ethereum είναι κρυπτογραφημένα κλειδιά που είναι ψευδο-ανώνυμα). Αυτό το επίπεδο διαφάνειας γύρω από τα δεδομένα συναλλαγών όχι μόνο επιτρέπει την πλούσια ανάλυση δεδομένων, αλλά επίσης διασφαλίζει ότι η δραστηριότητα δικτύου είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε χρήστη. Τα Ethereum και τα πρωτόκολλα DeFi που εκτελούνται σε αυτό είναι επίσης κατασκευασμένα με κώδικα ανοιχτού κώδικα που είναι διαθέσιμος για οποιονδήποτε να δει, να ελέγξει και να αναπτύξει.
  • Χωρίς άδεια. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή χρηματοδότηση, το DeFi ορίζεται από την ανοιχτή, χωρίς άδεια πρόσβαση: όποιος διαθέτει πορτοφόλι κρυπτογράφησης και σύνδεση στο Διαδίκτυο, ανεξάρτητα από τη γεωγραφία του και συχνά χωρίς ελάχιστο απαιτούμενο ποσό, μπορεί να έχει πρόσβαση σε εφαρμογές DeFi που βασίζονται στο Ethereum.
  • Αυτο-επιμέλεια. Χρησιμοποιώντας πορτοφόλια Web3 όπως MetaMask Για να αλληλεπιδράσουν με άδειες χρηματοοικονομικές εφαρμογές και πρωτόκολλα, οι συμμετέχοντες στην αγορά της DeFi διατηρούν πάντα την επιτήρηση των περιουσιακών τους στοιχείων και τον έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων. 

  «Τα θεμέλια των νέων οικονομιών ξεκινούν με δανεισμό και δανεισμό. Το 2019, η βιομηχανία blockchain επέτρεψε αυτά τα απαραίτητα πρωτόγονα σε αυτό που έχει γίνει DeFi. “

   

  –Collin Myers, Global DeFi Product Strategy Lead, Codefi

  Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση?

  Από DAOs έως συνθετικά περιουσιακά στοιχεία, αποκεντρωμένα πρωτόκολλα χρηματοδότησης έχουν ξεκλειδώσει έναν κόσμο νέας οικονομικής δραστηριότητας και ευκαιριών για χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η περιεκτική λίστα των περιπτώσεων χρήσης παρακάτω είναι απόδειξη ότι το DeFi είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα αναδυόμενο οικοσύστημα έργων. Αντίθετα, είναι μια χονδρική και ολοκληρωμένη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός παράλληλου χρηματοοικονομικού συστήματος στο Ethereum που ανταγωνίζεται τις κεντρικές υπηρεσίες, επειδή είναι πολύ πιο προσιτή, ανθεκτική και διαφανής. 

  Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων

  Με τα πρωτόκολλα DeFi, είστε ο θεματοφύλακας των δικών σας κρυπτονομισμάτων. Crypto πορτοφόλια όπως MetaMask, Το Gnosis Safe, και Αργεντίνος να σας βοηθήσουν να αλληλεπιδράσετε εύκολα και με ασφάλεια με αποκεντρωμένες εφαρμογές για να κάνετε τα πάντα, από την αγορά, την πώληση και τη μεταφορά κρυπτογράφησης έως την απόκτηση ενδιαφέροντος για τα ψηφιακά σας στοιχεία. Στον χώρο DeFi, έχετε τα δεδομένα σας: το MetaMask, για παράδειγμα, αποθηκεύει τη φράση σπόρου, τους κωδικούς πρόσβασης και τα ιδιωτικά κλειδιά σε κρυπτογραφημένη μορφή τοπικά στη συσκευή σας, έτσι ώστε μόνο να έχετε πρόσβαση στους λογαριασμούς και τα δεδομένα σας. 

  Συμμόρφωση και KYT 

  Στην παραδοσιακή χρηματοδότηση, η συμμόρφωση σχετικά με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (CFT) βασίζεται στις οδηγίες γνωριμίας-πελάτη (KYC). Στον χώρο DeFi, η αποκεντρωμένη υποδομή του Ethereum επιτρέπει την ανάλυση συμμόρφωσης επόμενης γενιάς γύρω από τη συμπεριφορά των συμμετεχόντων διευθύνσεων και όχι την ταυτότητα των συμμετεχόντων. Αυτοί οι μηχανισμοί γνώσης της συναλλαγής (KYT) συμβάλλουν στην εκτίμηση του κινδύνου σε πραγματικό χρόνο και προστατεύουν από απάτη και οικονομικά εγκλήματα. 

  DAO

  Το DAO είναι ένας αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός που συνεργάζεται σύμφωνα με διαφανείς κανόνες που κωδικοποιούνται στο blockchain Ethereum, εξαλείφοντας την ανάγκη για μια κεντρική, διοικητική οντότητα. Αρκετά δημοφιλή πρωτόκολλα στον χώρο DeFi, όπως Κατασκευαστής και Χημική ένωση, έχουν ξεκινήσει DAOs για συγκέντρωση χρημάτων, διαχείριση χρηματοοικονομικών πράξεων και αποκέντρωση της διακυβέρνησης στην κοινότητα. 

  Δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία

  Λόγω της άνευ προηγουμένου διαφάνειας τους σχετικά με τα δεδομένα συναλλαγών και τη δραστηριότητα του δικτύου, τα πρωτόκολλα DeFi προσφέρουν μοναδικά πλεονεκτήματα για την ανακάλυψη δεδομένων, την ανάλυση και τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις οικονομικές ευκαιρίες και τη διαχείριση κινδύνων. Η εκρηκτική ανάπτυξη νέων εφαρμογών DeFi οδήγησε στην ανάπτυξη πολλών εργαλείων και ταμπλό, όπως Παλμός DeFi και Codefi Data, που βοηθούν τους χρήστες να παρακολουθούν την τιμή που είναι κλειδωμένη σε πρωτόκολλα DeFi, να εκτιμούν τον κίνδυνο πλατφόρμας και να συγκρίνουν την απόδοση και τη ρευστότητα.

  Δεδομένα CodefiΤα δεδομένα Codefi συγκρίνουν την απόδοση, τη ρευστότητα και άλλους παράγοντες στα πρωτόκολλα DeFi.

  Παράγωγα

  Οι έξυπνες συμβάσεις που βασίζονται στο Ethereum επιτρέπουν τη δημιουργία παραγώγων με συμβολική αξία των οποίων η αξία προέρχεται από την απόδοση ενός υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου και στα οποία οι συμφωνίες αντισυμβαλλομένων είναι ενσωματωμένες στον κώδικα. Τα παράγωγα DeFi μπορούν να αντιπροσωπεύουν πραγματικά στοιχεία ενεργητικού όπως νομίσματα fiat, ομόλογα και εμπορεύματα, καθώς και κρυπτονομίσματα. 

  Εργαλεία προγραμματιστή και υποδομής

  Μία από τις βασικές αρχές σχεδιασμού των πρωτοκόλλων DeFi είναι η συνθεσιμότητα, που σημαίνει ότι διαφορετικά στοιχεία ενός συστήματος μπορούν εύκολα να συνδεθούν και να λειτουργούν. Όπως φαίνεται από τη μεγάλη ποικιλία ολοκληρωμένων εφαρμογών DeFi, ο σύνθετος κώδικας έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό εφέ δικτύου στο οποίο η κοινότητα συνεχίζει να βασίζεται σε αυτά που έχουν δημιουργήσει άλλοι. Πολλοί παρομοιάζουν τη διαδικασία ανάπτυξης DeFi με την οικοδόμηση με Legos – εξ ου και το όλο και πιο δημοφιλές ψευδώνυμο “money legos”. Από Οι έξυπνες βιβλιοθήκες συμβολαίων της Truffle προς την Η σουίτα API της Infura Στα εργαλεία ασφάλειας της Diligence, οι προγραμματιστές Ethereum και οι ομάδες προϊόντων είναι πλέον σε θέση να δημιουργήσουν και να ξεκινήσουν πρωτόκολλα DeFi με τα ενσωματωμένα εργαλεία και ενσωματώσεις ασφαλείας που χρειάζονται.

  Σούπερ χρήστες πλατφορμών DeFiΜια οπτικοποίηση της δραστηριότητας σούπερ χρήστη DeFi.

  ΔΕΞ 

  Οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές (DEX) είναι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων που λειτουργούν χωρίς κεντρική αρχή, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές peer-to-peer και να διατηρούν τον έλεγχο των κεφαλαίων τους. Τα DEX μειώνουν τον κίνδυνο χειραγώγησης των τιμών, καθώς και την πειρατεία και την κλοπή, επειδή τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης δεν βρίσκονται ποτέ υπό την εποπτεία του ίδιου του χρηματιστηρίου. 

  Τα DEX δίνουν επίσης στα έργα token πρόσβαση σε ρευστότητα που συχνά ανταγωνίζεται τις κεντρικές ανταλλαγές και χωρίς χρεώσεις καταχώρισης. Μόλις πριν από λίγα χρόνια, τα έργα θα πληρώνουν εκατομμύρια δολάρια για να λάβουν ένα διακριτικό που αναφέρεται σε μια κεντρική ανταλλαγή. 

  Ορισμένες ανταλλαγές εφαρμόζουν βαθμούς αποκέντρωσης, στους οποίους οι κεντρικοί διακομιστές ενδέχεται να φιλοξενούν βιβλία παραγγελιών και άλλες λειτουργίες, αλλά δεν διατηρούν τα ιδιωτικά κλειδιά των χρηστών. Τα δημοφιλή DEX στον χώρο DeFi περιλαμβάνουν αυτήν τη στιγμή Ανταλλαγή αέρα, Ρευστότητα, Οροπέδιο, Οαση, και Απενεργοποίηση.

  Παιχνίδια

  Η συνθεσιμότητα του DeFi έχει ξεκλειδώσει ευκαιρίες για τους προγραμματιστές προϊόντων να δημιουργήσουν πρωτόκολλα DeFi απευθείας σε πλατφόρμες σε μια ποικιλία κατακόρυφων. Τα παιχνίδια με βάση το Ethereum έχουν γίνει μια δημοφιλής περίπτωση χρήσης για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση λόγω των ενσωματωμένων οικονομιών τους και των καινοτόμων μοντέλων κινήτρων. PoolTogether, Για παράδειγμα, είναι μια λοταρία αποταμίευσης ελεγχόμενη χωρίς απώλεια που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν ψηφιακά εισιτήρια καταθέτοντας το DAI stablecoin, το οποίο στη συνέχεια συγκεντρώνεται και δανείζεται στο πρωτόκολλο Compound market market για να κερδίσει τόκους.

  PoolTogetherΤο PoolTogether είναι ένα ελεγχόμενο παιχνίδι αποταμίευσης χωρίς απώλεια που τροφοδοτείται από την Ethereum.

  Ταυτότητα

  Τα αποκεντρωμένα πρωτόκολλα χρηματοδότησης σε συνδυασμό με συστήματα ταυτότητας που βασίζονται σε blockchain είναι μια ευκαιρία για να βοηθήσουν τους προηγουμένως κλειδωμένους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ένα πραγματικά παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Οι λύσεις DeFi μπορούν να μειώσουν τις απαιτήσεις εξασφάλισης για άτομα που δεν έχουν επιπλέον κεφάλαια και να βοηθήσουν στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των χρηστών μέσω χαρακτηριστικών γύρω από τη φήμη και την οικονομική δραστηριότητα, αντί για παραδοσιακά σημεία δεδομένων όπως ιδιοκτησία κατοικίας και εισόδημα. Ο χώρος DeFi επιβραβεύει το απόρρητο των δεδομένων σχετικά με τις προσωπικές πληροφορίες αναγνώρισης, καθώς και την ανοιχτή πρόσβαση. Οποιοσδήποτε διαθέτει σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορεί να έχει πρόσβαση σε εφαρμογές DeFi διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο των δεδομένων και των στοιχείων του. 

  ΑΣΦΑΛΙΣΗ

  Το DeFi εξακολουθεί να είναι ένας αναδυόμενος χώρος με συνακόλουθους κινδύνους γύρω από σφάλματα έξυπνων συμβάσεων και παραβιάσεις. Ορισμένες καινοτόμες ασφαλιστικές εναλλακτικές λύσεις έχουν διατεθεί στην αγορά για να βοηθήσουν τους χρήστες να αγοράσουν κάλυψη και να προστατεύσουν τις συμμετοχές τους. Λύσεις όπως Nexus Mutual, Για παράδειγμα, παρέχετε ένα έξυπνο κάλυμμα συμβολαίου που προστατεύει από ακούσιες χρήσεις κώδικα έξυπνης σύμβασης.

  Δανεισμός και δανεισμός

  Τα πρωτόκολλα δανεισμού και δανεισμού peer-to-peer είναι μερικές από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες εφαρμογές στο οικοσύστημα DeFi. Χημική ένωση, Για παράδειγμα, είναι ένα αλγοριθμικό, αυτόνομο πρωτόκολλο επιτοκίου που ενσωματώνεται και βασίζεται σε μια μεγάλη λίστα πλατφορμών DeFi, συμπεριλαμβανομένων των PoolTogether, Argent και Dharma. Παρέχοντας αγορές επιτοκίων στο Ethereum, η Compound επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν τόκους σε κρυπτογράφηση που έχουν προμηθεύσει στην ομάδα δανεισμού. Το έξυπνο συμβόλαιο της Compound ταιριάζει αυτόματα με τους δανειολήπτες και τους δανειστές και υπολογίζει το επιτόκιο με βάση τον λόγο δανεισμού προς τα παρεχόμενα περιουσιακά στοιχεία. Το Compound είναι ένα συναρπαστικό παράδειγμα της εκθετικής ευκαιρίας του χώρου DeFi: καθώς περισσότερα προϊόντα ενσωματώνουν το πρωτόκολλο Compound, όλο και περισσότερα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης θα μπορούν να κερδίζουν τόκους, ακόμη και όταν είναι αδρανής.

  Χημική ένωσηΤο Compound είναι ένα αλγοριθμικό, αυτόνομο πρωτόκολλο επιτοκίου.

  Διαπραγμάτευση περιθωρίου

  Ενώ οι έμποροι περιθωρίου στην παραδοσιακή χρηματοδότηση μπορούν να αξιοποιήσουν τις συναλλαγές τους δανεισμό κεφαλαίων από έναν μεσίτη (ο οποίος στη συνέχεια σχηματίζει την εξασφάλιση για ένα δάνειο), η διαπραγμάτευση περιθωρίου DeFi τροφοδοτείται από αποκεντρωμένα πρωτόκολλα δανειοληψίας Χημική ένωση και dYdX. Επειδή τα έξυπνα συμβόλαια αυτοματοποιούν την παραδοσιακή μεσιτική δραστηριότητα, μερικά έχουν αρχίσει να αναφέρονται στην άνοδο των «αυτόνομων χρηματαγορών» στο οικοσύστημα DeFi. 

  Αγορά

  Τα πρωτόκολλα DeFi υποστηρίζουν μια σειρά διαδικτυακών αγορών που επιτρέπουν στους χρήστες να ανταλλάσσουν προϊόντα και υπηρεσίες παγκοσμίως και peer-to-peer – τα πάντα, από ανεξάρτητες κωδικοποιητικές συναυλίες έως ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα έως κοσμήματα και ενδύματα πραγματικού κόσμου. 

  Πληρωμές

  Η πληρωμή peer-to-peer είναι αναμφισβήτητα η θεμελιώδης περίπτωση χρήσης του χώρου DeFi και του οικοσυστήματος blockchain γενικά. Η τεχνολογία blockchain είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να ανταλλάσσουν κρυπτογράφηση με ασφάλεια και απευθείας μεταξύ τους, χωρίς μεσάζοντες. Οι λύσεις πληρωμών DeFi δημιουργούν ένα πιο ανοιχτό οικονομικό σύστημα για πληθυσμούς με χαμηλή τραπεζική και μη τράπεζες και βοηθούν επίσης τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να βελτιώσουν την υποδομή της αγοράς και να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες χονδρικής και λιανικής. 

  Αγορά προβλέψεων

  Οι αγορές προβλέψεων που βασίζονται σε blockchain αξιοποιούν τη σοφία του πλήθους και επιτρέπουν στους χρήστες να ψηφίζουν και να ανταλλάσσουν αξία για το αποτέλεσμα των γεγονότων. Στη συνέχεια, οι τιμές της αγοράς γίνονται δείκτες για την πιθανότητα ενός γεγονότος. Μαντεύω, μια δημοφιλής πλατφόρμα στοιχημάτων DeFi, διαθέτει αγορές προβλέψεων σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, αθλητικά παιχνίδια, οικονομικά γεγονότα και άλλα.  

  Οικονομίες

  Με τη σύνδεση σε πρωτόκολλα συγκέντρωσης δανεισμού όπως το Compound, πολλές εφαρμογές DeFi προσφέρουν τοκοφόρους λογαριασμούς που μπορούν να κερδίσουν εκθετικά περισσότερα από τους παραδοσιακούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου, ανάλογα με ένα δυναμικό επιτόκιο που συνδέεται με την προσφορά και τη ζήτηση. Οι δημοφιλείς εφαρμογές εξοικονόμησης περιλαμβάνουν Αργεντίνος, Ντάρμα, και PoolTogether, ένα παιχνίδι αποταμίευσης χωρίς απώλεια στο οποίο οι συμμετέχοντες παίρνουν πίσω όλα τα χρήματά τους, ανεξάρτητα από το αν κερδίζουν ή όχι.

  Μια δραστηριότητα DeFi που εξερράγη γύρω από αυτούς τους καινοτόμους μηχανισμούς εξοικονόμησης είναι η «καλλιέργεια απόδοσης». Η απόδοση της γεωργίας αναφέρεται στους χρήστες που μετακινούν τα αδρανώς κρυπτογραφικά περιουσιακά τους στοιχεία σε διαφορετικά πρωτόκολλα ρευστότητας για μεγιστοποίηση των αποδόσεων Η φρενίτιδα του ενθουσιασμού γύρω από την καλλιέργεια απόδοσης DeFi δεν ενέπνευσε την έλλειψη μιμιδίων &# 127840;

  Σταθεροί

  Ένα stablecoin είναι κάθε κρυπτογράφηση που συνδέεται με ένα σταθερό στοιχείο ή ένα καλάθι στοιχείων, όπως fiat, gold ή άλλα κρυπτονομίσματα. Τα Stablecoins αναπτύχθηκαν αρχικά για να μειώσουν τις ασταθείς τιμές του κρυπτονομίσματος και να κάνουν τις blockchains μια βιώσιμη λύση πληρωμής. Τώρα υλοποιούνται σε όλο το χώρο του DeFi για πληρωμές εμβασμάτων, πλατφόρμες δανεισμού και δανεισμού, ακόμη και περιπτώσεις θεσμικής χρήσης όπως το ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC).

  Ποντάρισμα

  Καθώς το δίκτυο Ethereum μεταβαίνει σε έναν αλγόριθμο συναίνεσης Proof of Stake με τη Φάση 0 του Ethereum 2.0, οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να ποντάρουν το ETH τους και να κερδίζουν ανταμοιβές, είτε ως επικυρωτές είτε μέσω παρόχων στοιχήματος. Το στοίχημα στο Eth2 είναι ανάλογο με έναν τοκοφόρο αποταμιευτικό λογαριασμό: οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τόκους (ανταμοιβές) για την επικύρωση των μπλοκ στο πρωτόκολλο Ethereum. 

  Συνθετικά περιουσιακά στοιχεία

  Σχετικά με τα stablecoin, τα συνθετικά περιουσιακά στοιχεία είναι περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που παρέχουν έκθεση σε άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως χρυσός, νομίσματα fiat και κρυπτονομίσματα Εξασφαλίζονται με μάρκες που είναι κλειδωμένες σε έξυπνα συμβόλαια με βάση το Ethereum, με ενσωματωμένες συμφωνίες και μηχανισμούς κινήτρων. Το πρωτόκολλο Synthetix, για παράδειγμα, εφαρμόζει αναλογία εξασφάλισης 750%, η οποία βοηθά το δίκτυο να απορροφήσει σοκ τιμών. 

  Tokenization

  Το Tokenization είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης και μια εγγενής λειτουργικότητα του blockchain Ethereum. Τα κουπόνια όχι μόνο τροφοδοτούν το δίκτυο αλλά και ξεκλειδώνουν μια ποικιλία οικονομικών δυνατοτήτων. Με απλά λόγια, ένα διακριτικό είναι ένα ψηφιακό στοιχείο που δημιουργείται, εκδίδεται και διαχειρίζεται σε ένα blockchain. Τα κουπόνια έχουν σχεδιαστεί για να είναι ασφαλή και άμεσα μεταφερόμενα, και μπορούν να προγραμματιστούν με μια σειρά ενσωματωμένων λειτουργιών. Από διακριτικά ασφάλειας ακινήτων που αντιπροσωπεύουν κλασματικές ιδιότητες έως διακριτικά συγκεκριμένης πλατφόρμας που ενθαρρύνουν τη χρήση μιας συγκεκριμένης εφαρμογής, τα διακριτικά με βάση το Ethereum έχουν αναδειχθεί ως ασφαλής και ψηφιακή εναλλακτική λύση για χρήστες σε όλο τον κόσμο για πρόσβαση, εμπόριο και αξία καταστήματος.

  Εμπορία

  Η διαπραγμάτευση στο χώρο της DeFi περιλαμβάνει μια σειρά δραστηριοτήτων, από τη διαπραγμάτευση παραγώγων έως τη διαπραγμάτευση περιθωρίων έως τις ανταλλαγές συμβόλων και συμβαίνει σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο και ολοκληρωμένο δίκτυο ανταλλαγών, δεξαμενών ρευστότητας και αγορών. Οι έμποροι κρυπτογράφησης σε αποκεντρωμένες ανταλλαγές επωφελούνται από χαμηλότερα τέλη ανταλλαγής, ταχύτερο διακανονισμό συναλλαγών και πλήρη φύλαξη των περιουσιακών τους στοιχείων. Τον Ιούλιο του 2020, ο όγκος συναλλαγών σε αποκεντρωμένα χρηματιστήρια έφτασε τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Πόροι

  Αναφορές
  • Έκθεση Ethereum DeFi – Q3 2020: Η άνοδος των αυτοματοποιημένων κατασκευαστών της αγοράς, των διακριτικών διακυβέρνησης, της απόδοσης παραγωγής, των πιρούνι, των παραγώγων και του περίεργου DeFi.
  • Έκθεση Ethereum DeFi – Q2 2020: Τυλιγμένο bitcoin, καλλιέργεια απόδοσης και η απόδοση δημοφιλών πρωτοκόλλων DeFi όπως Compound, Uniswap και MakerDAO.

  • Έκθεση Ethereum DeFi – Q1 2020: Πώς το οικοσύστημα DeFi ανταποκρίνεται στις διαταραχές της αγοράς COVID-19 και της παγκόσμιας αγοράς, καθώς και μια προοπτική για το υπόλοιπο του 2020.

  • Έκθεση έρευνας χρήστη DeFi: Οι συνήθειες των χρηστών, τα κίνητρα και τα σημεία πόνου και μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο το DeFi ενσωματώνει το blockchain για άτομα σε όλο τον κόσμο. 

  Διαδικτυακά σεμινάρια
  • Εισαγωγή στο Tokenization: Κατανοήστε τις βασικές έννοιες πίσω από την αποκωδικοποίηση που βασίζεται σε blockchain και εξερευνήστε πραγματικές εφαρμογές με τους ειδικούς του πρωτοκόλλου token. 

  • Το μέλλον της χρηματοδότησης: Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και DeFi: Ανακαλύψτε τις μακροοικονομικές και τεχνολογικές τάσεις που προκαλούν την εκθετική ανάπτυξη της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης.

  • Πώς να ρυθμίσετε και να εκτελέσετε έναν κόμβο Ethereum: Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας κόμβο με τους ειδικούς της υποδομής μας στο Infura.

  Άρθρα
  • Τα 100+ Έργα που πρωτοπορούν στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση

  • Το 2019 ήταν η χρονιά του DeFi (και γιατί το 2020 θα είναι πάρα πολύ)

  • The State of Stablecoins 2019

  • Αποκεντρωμένες ανταλλαγές έναντι κεντρικών ανταλλαγών

   

  MetaMaskMetaMaskMetaMask

  Ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης και πύλη για εφαρμογές blockchain.

  Κατεβάστε τώραInfuraInfuraInfura

  Άμεση, επεκτάσιμη πρόσβαση API στα δίκτυα Ethereum και IPFS. 

  ΞεκίναCodefiCodefiCodefi

  Η σειρά εφαρμογών blockchain που ενισχύει το εμπόριο και τη χρηματοδότηση. 

  Εξερευνώ

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me