Blockchain for Charities: Μελέτη περίπτωσης Luxarity για παρακολούθηση δωρεών

Αντιμετώπιση μη βιώσιμων πρακτικών κατανάλωσης σε καταστήματα πολυτελείας

 

Η πρόκληση

Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις όσον αφορά την εμπιστοσύνη: Περίπου το ένα τρίτο των Αμερικανών δεν εμπιστεύονται φιλανθρωπικές ομάδες για να ξοδέψουν τα χρήματά τους καλά και περισσότερο από το 60% των ανθρώπων παγκοσμίως δεν πιστεύουν ότι οι ομάδες μπορούν να ολοκληρώσουν τις αποστολές τους.

Επί του παρόντος, οι ΜΚΟ και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις υποφέρουν από έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τον τρόπο κατανομής των δωρεών. Οι ιστότοποι τρίτων που παρακολουθούν φιλανθρωπικά ιδρύματα και η ποιότητα της διαφάνειας των δωρεών τους έχουν προκύψει σε μια προσπάθεια να παρέχουν στους ανθρώπους την ηρεμία όταν συμβάλλουν σε ένα σκοπό ή οργανισμό. Οι ΜΚΟ με αποδεδειγμένη ρεκόρ διαφάνειας κατά μέσο όρο 53% περισσότερες συνεισφορές το επόμενο έτος σε σύγκριση με οργανισμούς που δεν είχαν το ίδιο ιστορικό.

Πώς μπορεί η τεχνολογία blockchain να βελτιώσει την οργανωτική διαφάνεια του κοινωνικού τομέα; Μπορεί η τεχνολογία blockchain να αξιοποιηθεί για να παρακολουθεί την αξία που λαμβάνεται μέσω δωρεών μετρητών και αντικειμένων, ενισχύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη με το κοινό των δωρητών?  


 

Η Λύση Ethereum 

Αναγνωρίζοντας την επιθυμία των δωρητών να επαληθεύσουν ακριβώς πού πηγαίνουν τα χρήματά τους, η LUXARITY συνεργάστηκε με το ConsenSys Social Impact για εγγραφή και παρακολούθηση δωρεών από την ετήσια προ-αγαπημένη πολυτελή αναδυόμενη πώληση στο blockchain. 

Μαζί, οι δύο οργανισμοί δημιούργησαν μια πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain που φέρνει πρωτοφανή διαφάνεια και λογοδοσία στην παρακολούθηση των φιλανθρωπικών δωρεών. Στην πλατφόρμα, οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν ποια αιτία θα χρηματοδοτήσουν οι δωρεές τους – συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης για ηθική κατανάλωση, περιβαλλοντικές αιτίες και προσπάθειες ανακύκλωσης.

Το LUXARITY είναι το σκέλος της κοινωνικής επιχείρησης του ομίλου Lane Crawford Joyce (LCJG), του κορυφαίου ομίλου λιανικής μόδας και διαχείρισης εμπορικών σημάτων της Ασίας. 

πολυτέλεια1

Καθώς η Luxarity γίνεται μια αξιόπιστη κοινωνική επιχείρηση με ιχνηλασιμότητα ενσωματωμένη στην εμπειρία αγορών, ενθαρρύνουν ένα βιομηχανικό πρότυπο για διαφανή προσφορά. Με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας blockchain, η Luxarity κάνει το πρώτο βήμα προς την οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος που δημιουργεί μια κυκλική οικονομία.

Κριστίνα Βεντούρα

Εκτελεστικός Διευθυντής της LUXARITY

Πως δουλεύει

Η διαδικασία παρακολούθησης δωρεών

εικονίδια πολυτέλεια

 1. Ο καταναλωτής παρευρίσκεται στο αναδυόμενο παράθυρο LUXARITY για αγορά προ-ιδιοκτησιακών πολυτελών προϊόντων.
 2. Ο καταναλωτής επιλέγει αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και ο ταμίας επεξεργάζεται την αγορά του καταναλωτή χρησιμοποιώντας το Shopify. Η αγορά αποθηκεύεται στο blockchain με την ταυτότητα του χρήστη να παραμένει ιδιωτική.
 3. Η εφαρμογή ιστού παρακολουθεί όλες τις πωλήσεις Shopify της LUXARITY και παρακολουθεί το ποσό που δαπανήθηκε σε κάθε συναλλαγή. 
 4. Ο καταναλωτής λαμβάνει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την LUXARITY με την απόδειξη και ένα μοναδικό PIN # που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον αναδυόμενο ιστότοπο για να κατανείμει τα έσοδα της πώλησής του σε μια αιτία της επιλογής του.
 5. Ο καταναλωτής εισάγει το PIN # στον αναδυόμενο ιστότοπο.
 6. Ο καταναλωτής επιλέγει την αιτία που θέλουν να διαθέσουν τα χρήματά τους. Η επιλογή αποθηκεύεται στο blockchain.
 7. Το LUXARITY στέλνει κεφάλαιο επιχορήγησης σε αιτίες και λαμβάνει απόδειξη του δώρου τους. Η απόδειξη της δωρεάς καταγράφεται στο blockchain.
 8. Το LUXARITY στέλνει σε κάθε καταναλωτή μια εξειδικευμένη αναφορά για το πόσο έδωσε ο καταναλωτής, ποιο ποσοστό της επιχορήγησης συνέβαλε ο καταναλωτής και το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε για την επιχορήγηση.

Ψηφιακές επεκτάσεις πορτοφολιού όπως MetaMask χρησιμοποιήθηκαν σε εφαρμογές blockchain, εξασφαλίζοντας απλή αλληλεπίδραση με την πλατφόρμα δωρεών. Η ConsenSys δημιούργησε την αποκεντρωμένη εφαρμογή και ιστότοπο της LUXARITY:

 

Αρχική σελίδα ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

σπίτι πολυτέλειας

η πολυτέλεια υποστηρίζει μια αιτία

 

Σελίδα Επιλογής ΠΟΛΥΚΑΡΤΗΡΙΑΣ

επιλογή αιτιών πολυτέλειας

 

Σελίδα προόδου αιτίας ΠΟΛΥΞΑΡΙΑΣ

η πολυτέλεια προκαλεί πρόοδο

 
Ανακαλύπτοντας εκ νέου τα οικοσυστήματα λιανικής και φιλανθρωπίας με τεχνολογία blockchain

Μέσω της συνεργασίας της με το ConsenSys Social Impact, η LUXARITY μεταμορφώνει τα οικοσυστήματα λιανικής και κοινωνικής επίδρασης με τέσσερις βασικούς τρόπους:

 1. Το 2018, η LUXARITY ενίσχυσε τις φιλανθρωπικές της δραστηριότητες με τεχνολογία blockchain. Στην ετήσια πώληση “LUXARITY Preloved Pop-Up” στο Χονγκ Κονγκ, κάθε δωρεά επισημάνθηκε και παρακολουθήθηκε στην πλατφόρμα που βασίζεται σε blockchain. Επιπλέον, κατά τη σάρωση ενός κωδικού QR, στους πελάτες παρουσιάστηκαν βασικές πληροφορίες: ποιος ήταν κάτοχος κάθε αντικειμένου, πού φορούσε και οι θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αγοράς. Ο κωδικός αποκάλυψε επίσης μια ψηφιοποιημένη χειρόγραφη σημείωση από τον αρχικό κάτοχο επιλεγμένων αντικειμένων. 
 2. Ο κόσμος του κοινωνικού αγαθού, της επένδυσης αντίκτυπου και της φιλανθρωπικής δωρεάς υπήρξε εδώ και πολύ καιρό μια ελκυστική μορφή φιλανθρωπίας και κινητήριας δύναμης των κοινωνικών αλλαγών. Η αναποτελεσματικότητα του συντονισμού, η αφάνεια των δωρεών και η απόλυτη διαφθορά είναι ατυχή χαρακτηριστικά πολλών προσπαθειών και οργανισμών. Η αμετάβλητη, η διαφάνεια, η αμεσότητα και η πρόσβαση του κοινού στην τεχνολογία blockchain είναι μοναδικά έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα θέματα. Η καινοτόμος υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain της LUXARITY αποτελεί την αρχή μιας αλλαγής παραδείγματος στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες και τα άτομα δωρίζουν.

 3. Πέρα από τη βιομηχανία λιανικής, η LUXARITY θέτει ένα πρότυπο για την παρακολούθηση φυσικών αγαθών σε μια πλατφόρμα που βασίζεται σε blockchain. Με την επιτυχή παρακολούθηση μεταχειρισμένων πολυτελών αγαθών για κοινωνικούς σκοπούς σε μια πλατφόρμα που βασίζεται σε blockchain, το LUXARITY χρησιμεύει ως μοντέλο για οποιαδήποτε πλατφόρμα που επιδιώκει να αναγνωρίσει και να παρακολουθήσει φυσικά στοιχεία.

 4. Με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας blockchain, η LUXARITY κάνει το πρώτο βήμα προς την οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος που δημιουργεί μια κυκλική οικονομία, βοηθώντας στην επίτευξη των στόχων αειφόρου ανάπτυξης 3 (Υγεία και ευεξία), 4 (ποιοτική εκπαίδευση) και 12 (Υπεύθυνη παραγωγή και κατανάλωση), ευθυγραμμίζοντας με την αποστολή να χτίσει μια κοινότητα που μοιράζεται τις τιμές RAW.

 

Ο ρόλος του Ethereum

Αξιοποιώντας την τεχνολογία blockchain (σε αυτήν την περίπτωση, το Rinkeby Testnet της Ethereum), η Luxarity στοχεύει στη δημιουργία ενός συστήματος που προσφέρει νέες ευκαιρίες για να προσελκύσει τους υποστηρικτές σε συνειδητή κατανάλωση, διαφανή δωρεά και βιώσιμη ανάπτυξη οικοσυστημάτων..  

 • Αυξημένη διαφάνεια

  Οι δωρεές LUXARITY (δωρεές ενδυμάτων που θα πωληθούν σε αναδυόμενες εκδηλώσεις με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στις εκπαιδευτικές επιχορηγήσεις) που καταγράφονται σε συστήματα blockchain θα είναι 100% διαφανείς & ανιχνεύσιμος. Οι δωρητές θα είναι σε θέση να καθορίσουν ποια έσοδα από ευκαιρίες δωρεάς θα προκύψουν από τη δωρεά τους. Οι καταναλωτές θα μπορούν να παρακολουθούν και να εντοπίζουν τα χρήματά τους από το πορτοφόλι τους μέχρι το δικαιούχο / τους δικαιούχους επιχορήγησης. 

 • Αποδοχή διαφόρων ειδών περιουσιακών στοιχείων

  Ψηφιακά, φυσικά και άυλα στοιχεία μπορούν να καταγραφούν στο blockchain. Η προστιθέμενη αξία από ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς και τα εξωτερικά ενδιαφερόμενα μέρη, μπορούν να αποκτηθούν στο blockchain & τα οφέλη μπορούν να κατανεμηθούν εξίσου.

 • Αποκέντρωση

  Τα συστήματα Blockchain επιτρέπουν στη LUXARITY να μετακινεί περιουσιακά στοιχεία πέρα ​​από τα σύνορα με ευκολότερο και φθηνότερο τρόπο. Τα περιουσιακά στοιχεία (αγαθά πολυτελείας ή προϊόντα κάψουλας) δεν συνδέονται με συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία. Αυτό επιτρέπει στο LUXARITY να επεκταθεί εκτός Χονγκ Κονγκ.

 

Επιτεύχθηκαν στόχοι

Η εφαρμογή proof-of-concept φιλοξένησε τα ακόλουθα αποτελέσματα μετά την αναδυόμενη εκδήλωση LUXARITY 2018: 

πίνακας2

Συνολικά, το pop-up συγκέντρωσε 586 παραγγελίες και εξυπηρέτησε 452 μοναδικούς πελάτες για να συγκεντρώσει συνολικά 586.532 $ HKD. Το 25% των παραγγελιών κατανεμήθηκε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα LUXARITY, με αποτέλεσμα το 33% (196.017 $ HKD) των συνολικών πωλήσεων να κατανέμεται απευθείας από τους πελάτες στην HKRITA Research, στην SCAD HK Education Grant και στην Parsons Educational Grant. Οι πελάτες που είχαν περισσότερες από τρεις παραγγελίες είχαν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να μεταβούν στον αναδυόμενο ιστότοπο LUXARITY και να επιλέξουν πού θα εκχωρήσουν τα έσοδα της παραγγελίας τους σε αντίθεση με τους καταναλωτές που είχαν κάνει μόνο μία ή δύο παραγγελίες. Ο παρακάτω πίνακας παρέχει μια στατιστική περίληψη υψηλού επιπέδου για την απόδοση του αναδυόμενου παραθύρου.   

πίνακας3

 

Επόμενα βήματα

Το LUXARITY Preloved Pop-Up 2018 κατάφερε να αποδείξει ότι η τεχνολογία blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί απρόσκοπτα σε ένα περιβάλλον λιανικής. Η πρωτότυπη εφαρμογή λειτούργησε καλά σε ζωντανές επιδείξεις και στο σύνολο της αναδυόμενης εκδήλωσης. Το συνολικό ποσοστό σφάλματος της εφαρμογής ήταν μικρότερο από 1%. Παρόλο που μόνο το 33% των συνολικών συγκεντρωθέντων κεφαλαίων διατέθηκε σε αιτίες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Ιστού, έχουν προσδιοριστεί ευκαιρίες επανάληψης εμπειρίας νέων χρηστών που επιδιώκουν να αυξήσουν αυτό το ποσοστό κατανομής κατά πάνω από 200%. 

Η απόδειξη του LUXARITY απολαμβάνει την επιτυχία του πανηγυρική μέσων και χρησίμευσε ως η πρώτη επιτυχημένη χρήση της τεχνολογίας blockchain σε μια λιανική, πολυτελή επωνυμία παγκοσμίως.   

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η LUXARITY βλέπει την ευκαιρία να συνεχίσει να αξιοποιεί την τεχνολογία blockchain για τη διαφάνεια των δωρητών, ελπίζοντας να επαναλάβει και να συνεχίσει να οδηγεί στα καταστήματα λιανικής της Lane Crawford Joyce. Σε κλίμακα, μια πλατφόρμα σαν αυτή θα μπορούσε να εξελίξει τον όμιλο Lane Crawford Joyce στον πιο βιώσιμο και καινοτόμο όμιλο πολυτελείας στον πλανήτη και να εμποτίσει τη διαφάνεια, την τεχνολογία και τη συνειδητή ζωή στον ευρύτερο κλάδο του τρόπου ζωής. Η ConsenSys βλέπει το μελλοντικό δυναμικό εφαρμογών όπως αυτές που επηρεάζουν τη βιομηχανία της μόδας με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Κυκλική οικονομία Peer-to-Peer: Με το LUXARITY, η LCJ μπορεί να ενθαρρύνει την ανταλλαγή των προϊόντων τους μεταξύ καταναλωτών με πόντους επιβράβευσης, βοηθώντας στη διατήρηση του περιβάλλοντος ενώ δημιουργεί μια κοινότητα βασισμένη σε κοινές αξίες.
 • Διαφάνεια δωρεάς: Η LUXARITY θα δώσει τη δυνατότητα στην LCJ να φέρει πλήρη διαφάνεια στις φιλανθρωπικές της προσπάθειες και να μετατρέψει τα 450 σημεία πώλησης σε πιθανές οδούς δωρεάς προϊόντων.
 • Ψηφιοποίηση επωνυμίας: Η LUXARITY μπορεί να αξιοποιήσει το υπερ-ειδικό μάρκετινγκ για τη δημιουργία συνδέσεων μεταξύ επωνυμιών και πελατών. Κάθε στοιχείο είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσετε μια μοναδική εμπειρία.

 

 

Σχετικά με την ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ

Το LUXARITY είναι το σκέλος της κοινωνικής επιχείρησης του ομίλου Lane Crawford Joyce (LCJG), του κορυφαίου ομίλου λιανικής μόδας και διαχείρισης εμπορικών σημάτων της Ασίας. Με έδρα το Χονγκ Κονγκ, το LUXARITY ιδρύθηκε για να δημιουργήσει κοινωνικό αντίκτυπο ως απάντηση στις πρόσφατες παγκόσμιες τάσεις της μόδας που έχουν παρατηρήσει αύξηση στις μη βιώσιμες και μη περιβαλλοντικές πρακτικές κατανάλωσης.

Το 2018, η LUXARITY ξεκίνησε την αποστολή να ανακυκλώνει πολυτελή αγαθά, να συλλέγει δωρεές και να εκπαιδεύει τους αγοραστές σχετικά με τη βιώσιμη κατανάλωση – όλα με την υποστήριξη της τεχνολογίας blockchain. Σε συνεργασία με το ConsenSys Social Impact, το LUXARITY στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο εμείς οι καταναλωτές αλληλεπιδρούμε με προϊόντα πολυτελείας, είδη μόδας και δωρεές κοινωνικών επιπτώσεων. Η συνεργασία δημιούργησε ένα δημόσιο blockchain στο οποίο μπορούν να παρακολουθούν τα αγαπημένα είδη πολυτελείας, μετρητά και δωρεές κρυπτογράφησης. 

Λύσεις ConsenSys

Εγγραφείτε για μια συμβουλή blockchain

Η ConsenSys Solutions φέρνει το blockchain στην επιχείρηση. Συνεργαζόμαστε με επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και νεοσύστατες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία, δοκιμή και ανάπτυξη δημόσιων και ιδιωτικών λύσεων blockchain.

Συνδεθείτε με έναν ειδικό blockchainΕγγραφείτε για μια συμβουλή blockchain

Μάθετε περισσότερα για το Luxarity

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me