Blockchain για Κυβέρνηση: Smart Dubai

Blockchain που τροφοδοτεί την πόλη του μέλλοντος

Έξυπνο Ντουμπάι επιδιώκει να κάνει το Ντουμπάι την πιο ευτυχισμένη πόλη στη γη. Η συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών της πόλης – κατοίκων, επισκεπτών, ιδιοκτητών επιχειρήσεων, γονέων και οικογενειών – είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής. Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί αξιοποιώντας ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των blockchain, AI, IoT και εστιάζοντας σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες: κυβερνητική αποτελεσματικότητα, δημιουργία βιομηχανίας και διεθνή ηγεσία.

Συνεργαζόμενος με τον ιδιωτικό τομέα και τους κυβερνητικούς εταίρους, το Smart Dubai ιδρύθηκε για να ενδυναμώσει, να παραδώσει και να προωθήσει μια αποτελεσματική, απρόσκοπτη, ασφαλή και επηρεασμένη εμπειρία πόλης για κατοίκους και επισκέπτες.

Για να επιτύχει τους στρατηγικούς της πυλώνες, το Smart Dubai στοχεύει να εισαγάγει πρωτοβουλίες και να αναπτύξει συνεργασίες για να συμβάλει στις διαστάσεις της Smart Economy, Smart Living, Smart Governance, Smart Environment, Smart People και Smart Mobility.

«Υιοθετώντας την τεχνολογία Blockchain, το Ντουμπάι ξεκλειδώνει 5,5 δισεκατομμύρια dirham ετησίως μόνο σε επεξεργασία εγγράφων – ίσο με αυτό που αξίζει κάθε χρόνο ο Μπουρτζ Χαλίφα».

– Έξυπνο Ντουμπάι

Ο στόχος

Το Ντουμπάι στοχεύει να είναι η «πρώτη πόλη που τροφοδοτείται πλήρως από το blockchain έως το 2021». Η εντολή Dubai Blockchain 2020, με επικεφαλής το Smart Dubai Office, δημιουργεί έναν χάρτη πορείας για την εισαγωγή της τεχνολογίας blockchain στο Ντουμπάι. Οι στόχοι του περιλαμβάνουν: επίτευξη αποτελεσματικότητας χρησιμοποιώντας το blockchain στο 100% των εφαρμοστέων κυβερνητικών υπηρεσιών, τη δημιουργία και ενεργοποίηση του οικοσυστήματος blockchain για νεοσύστατες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις και να γίνει παγκόσμιος ηγέτης σκέψης πιλοτικά διασυνοριακές περιπτώσεις blockchain.

 

Η λύση Enterprise Ethereum

Το Smart Dubai Office εξέδωσε RFP και από το πλήθος των βιώσιμων υποψηφίων, το ConsenSys επιλέχθηκε ως συνεργάτης. Σε μόλις δύο μήνες ιδεολογίας, η ομάδα πραγματοποίησε ανάλυση τεχνολογίας υψηλού επιπέδου με κυβερνητικές υπηρεσίες, ομάδες πληροφορικής, ιδιοκτήτες επιχειρηματικών διαδικασιών για να καθορίσει τις βασικές απαιτήσεις και αποφάσισε τις πρώτες περιπτώσεις χρήσης: ενέργεια, ακίνητα, ιατρικά κ.λπ. ανάλυση των βασικών αναγκών υποδομής που απαιτούνται για την υποστήριξη της εντολής blockchain. Αυτή η ανάλυση είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας πλατφόρμας Blockchain ως προσχέδιο υπηρεσίας, ενώ ταυτόχρονα έθεσε υπόθεση για μια ψηφιακή ταυτότητα με δυνατότητα blockchain. Από εκεί, το UAEPass pass δημιουργήθηκε για ενοποίηση με δίκτυα blockchain. Τέλος, η ConsenSys δημιούργησε ένα περιβάλλον sandbox στο Ethereum και πραγματοποίησε μια σειρά εργαστηρίων 40-60 για τις εταιρείες για να ξεκινήσουν τα πρωτότυπα και τις δοκιμές.

 

Τα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν

Πλατφόρμα Blockchain ως υπηρεσία

Για την επιτάχυνση και τη διευκόλυνση του πρωτοτύπου λύσης blockchain, το Πλατφόρμα Blockchain ως υπηρεσία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την telco Du για να δώσει σε όλες τις κυβερνητικές οντότητες την ελευθερία να οικοδομήσουν σε ένα κοινό πλαίσιο βάσει των επιχειρηματικών τους αναγκών. Το BPaaS είναι μια πλήρως διαχειριζόμενη, κλιμακούμενη, ασφαλής πλατφόρμα με πρόσβαση χαμηλού κόστους μέσω ενός μοντέλου pay as you go. Η BPaaS έχει αναγνωριστεί επίσημα από το Smart Dubai Office ως ένα από τα κύρια επίσημα εργαλεία για την υποστήριξη των πρωτοτύπων των κυβερνητικών οντοτήτων.

Το Πανεπιστήμιο Smart City


Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Dubai Future Foundation, το Πανεπιστήμιο Smart City είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα εκμάθησης με υποστήριξη blockchain που υποστηρίζει την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων. Το Smart City University στοχεύει να αυξήσει το ποσοστό των ψηφιακά ειδικευμένων ταλέντων στα ΗΑΕ σε 10 τοις εκατό έως το 2020, παρακάμπτοντας την άκαμπτη και σιωπηλή διαδρομή παραδοσιακών ιδρυμάτων.

Τα άτομα μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένες εκπαιδευτικές διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων πρακτικών έργων εργασίας, σχετικού υλικού ανάγνωσης, διασκέψεων, προσωπικών και διαδικτυακών εργαστηρίων που λειτουργούν για ψηφιακές πιστοποιήσεις.

Στρατηγική χωρίς χαρτί

Το Smart Dubai δεν έχει χαρτί. Το Ντουμπάι βρίσκεται στη διαδικασία ψηφιοποίησης των 1 δισεκατομμυρίου φύλλων χαρτιού που παράγονται κάθε χρόνο ψηφιοποιώντας όλες τις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων θεώρησης, πληρωμών λογαριασμών και ανανέωσης άδειας. Αυτές οι προηγούμενες εγγραφές θα πραγματοποιούνται πλέον με ασφάλεια χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain.

Λύσεις ConsenSys

Εγγραφείτε για συμβουλευτική εταιρία blockchain

Η ConsenSys Solutions φέρνει το blockchain στην επιχείρηση. Βοηθάμε τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις, τα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να κατασκευάζουν, να δοκιμάζουν και να αναπτύσσουν δημόσιες και ιδιωτικές λύσεις blockchain.

Συνδεθείτε με έναν ειδικό BlockchainΕγγραφείτε για συμβουλευτική εταιρία blockchain

Μάθετε περισσότερα για το Smart Dubai

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map