Γυναίκες στο Blockchain Tech στο ETH Lagos: Ese Mentie

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

HomeBlogBlockchain Ανάπτυξη

Γυναίκες στο Blockchain Tech στο ETH Lagos: Ese Mentie

Ο Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας uPort Ese Mentie σχεδιάζει τη σύνδεση μεταξύ αποκεντρωμένων συστημάτων και αρχαίων αφρικανικών πολιτισμών από τη Lesa Moné 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2020

Eseoghene Mentie


Ζώντας στο Λάγος της Νιγηρίας, η Ese μοιράζεται πώς ενδιαφέρθηκε για την τεχνολογία blockchain και αποκαλύπτει μια κρυφή σύνδεση μεταξύ αποκέντρωσης και αρχαίων αφρικανικών δομών. Ο Ese πιστεύει ότι είναι καιρός να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι η τεχνολογία δεν είναι μόνο εφικτή, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε θέλει να μάθει. Αυτή είναι η ιστορία της.

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, οι αλλοδαποί έχουν επιβάλει τα συστήματά τους στην Αφρική και αναγκαστήκαμε να τα χρησιμοποιούμε – συχνά εις βάρος μας.

Το Web3 κατασκευάζεται ως ανοιχτή τεχνολογία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την τεχνολογία για να αναπτύξουμε μια κοινωνία που μας αντανακλά, μια κοινωνία που θα μπορούσε να ωφελήσει τον αφρικανικό λαό.

Η μαμά μου με εισήγαγε στο crypto.

Είχαμε πάντα υπολογιστές και είχα μια συνεχή επιθυμία να μάθω πώς λειτουργούν τα πράγματα. Αυτή η γοητεία οδήγησε σε πτυχίο στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Benson Idahosa, Edo State Nigeria.

Αρκετά ενδιαφέρον, η μαμά μου έφερε κρυπτογράφηση στο ραντάρ μου! Με παρουσίασε στον όρο «Bitcoin». Ως «το τεχνολογικό άτομο» στην οικογένειά μου, πήγα στην έρευνα. Αφού της έδωσα τους αντίχειρες για να αγοράσω κρυπτογράφηση, συνέχισα να εξερευνώ το blockchain και το cryptocurrency. Με εξέπληξε το πώς δεν υπήρχε ανάγκη για έναν κεντρικό διακομιστή, πώς διανεμήθηκε και ότι ήταν ανοιχτού κώδικα.

Προς το παρόν, υπάρχει συνεχής αγώνας γύρω από τα σύνορα, τις θεωρήσεις, την εμπιστοσύνη και την ταυτότητα σε όλο τον κόσμο. Εάν υπάρχει τρόπος να λυθεί αυτό το συνεχιζόμενο ζήτημα, θα είναι μέσω της τεχνολογίας. Ο συνδυασμός αυτών των δύο θεμάτων με οδήγησε το έργο uPort, μια εταιρεία blockchain που εστιάζει στην αυτο-κυρίαρχη ταυτότητα στο πρωτόκολλο Ethereum. Στην πλατφόρμα uPort, έχετε τα δικαιώματα των δεδομένων που αποτελούν την ταυτότητά σας και μπορείτε να μοιραστείτε και να ανακαλέσετε την πρόσβαση σε αυτά κατά βούληση. Η επανεξέταση των δομών αναγνώρισης θα μπορούσε να έχει πολλές θετικές επιπτώσεις για την αφρικανική ήπειρο, όπως περίπου 500 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν επίσημη ταυτότητα.

Μπήκα στο uPort ως Διαχειριστής Διασφάλισης Ποιότητας το 2017 και έγινα Διευθυντής της QA στις αρχές του 2019. Η δουλειά μου είναι να συνδέσω κινδύνους με ζητήματα και σφάλματα για να μειώσω τα επίπεδα κινδύνου.

Αυτήν τη στιγμή εργαζόμαστε τρόπους για να διευκολύνουμε τους χρήστες να ενσωματώσουν το uPort και να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους ακόμη και χωρίς την τελευταία τεχνολογία. Ο στόχος είναι να το καταστήσουμε προσβάσιμο σε άτομα που διαθέτουν κινητά τηλέφωνα – έναν τύπο κινητού τηλεφώνου που έχει περισσότερες δυνατότητες από ένα τυπικό κινητό τηλέφωνο αλλά δεν είναι ισοδύναμος με ένα smartphone – ή για άτομα χωρίς τηλέφωνο.

Το Web3 αντικατοπτρίζει τις αυτοδιοικούμενες αφρικανικές κοινωνίες πριν από την αποικιοκρατία

Μόλις μπήκα στο χώρο του blockchain, άρχισα να ανακαλύπτω ακόμη περισσότερες ομοιότητες μεταξύ αυτών των «νέων» τεχνολογιών και των χρονοβόρων και αξιόπιστων μηχανισμών στις αφρικανικές κοινότητες.

Η κατασκευή του Web3 αντικατοπτρίζει τις παραδοσιακές έννοιες και τις κοινωνικές δομές του πώς αυτοδιοικήσαμε στην Αφρική πριν από την αποικιοκρατία. Παλαιότερα, η Αφρική αποτελούταν από αποκεντρωμένες φυλές, φυλές και κοινότητες, όχι συγκεντρωτικά έθνη. Τα σύνορα και οι χώρες δεν υπήρχαν. Η απληστία και η αποικιοκρατία δημιούργησαν όλα αυτά τα πράγματα.

Αυτά τα «νέα» συστήματα αποκέντρωσης και συναίνεσης, χρησμοί και κρατικά κανάλια εμπνέονται από αρχαίους πολιτισμούς και βασίλεια.

Για παράδειγμα, σε ορισμένες αφρικανικές κοινότητες, όταν ένα άτομο θέλει να παντρευτεί, πηγαίνουν στο χωριό του συντρόφου τους και πραγματοποιούν έλεγχο ιστορικού. Θα μπορούσαν να μιλήσουν σε μια Oracle, μια ηλικιωμένη γυναίκα από το χωριό, που αφηγείται την ιστορία κάθε οικογένειας και του συγκροτήματος τους. Στα πρωτόκολλα blockchain, το oracle είναι υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται για την απόκτηση επιπλέον εξωτερικών πληροφοριών σε ένα σύστημα για την επικύρωση δεδομένων.

Παρόλο που το blockchain μπορεί να είναι μια νέα τεχνολογία, αξιοποιεί αρχαίες έννοιες και παραδόσεις δίκαιων σχέσεων και αποκεντρωμένων δομών εξουσίας. Η αυτόνομη ταυτότητα αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι Αφρικανοί παραδοσιακά ταυτίζονταν, πραγματοποίησαν τη διαδικασία KYC κ.λπ..

Με τα χρόνια, οι άνθρωποι έφεραν πάντα τα συστήματά τους στην Αφρική και αναγκαστήκαμε να τα χρησιμοποιήσουμε – σε βάρος μας. Από την άλλη πλευρά, το Web3 κατασκευάζεται ως ανοιχτή τεχνολογία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να το αναπτύξουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την τεχνολογία για να δημιουργήσουμε κοινωνίες και συστήματα που θα λειτουργήσουν. Συστήματα που θα ωφελήσουν τις διαφορετικές φυλές και κοινότητες στην Αφρική. Γι ‘αυτό πήδηξα.

Η πρόσφατη ομιλία μου στο EthCC απεικονίζει τη σύνδεση μεταξύ αποκέντρωσης και αρχαίων πολιτισμών. Εισήγαγα έννοιες που υπάρχουν στους αρχαίους πολιτισμούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση ορισμένων προβλημάτων που υπάρχουν στο blockchain.

Η ποικιλομορφία δημιουργεί ένα καλύτερο προϊόν

Το uPort έχει μέλη ομάδας από κάθε ήπειρο: Νότια Αμερική, Αφρική, Ινδία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Όλοι εκπροσωπούνται και ο κώδικάς μας αντικατοπτρίζει αυτό. Προσφέρει μια ολιστική προοπτική για το πώς θα πρέπει να φαίνεται ή να λειτουργεί το προϊόν σε διαφορετικά μέρη. Η ποικιλομορφία δημιουργεί ένα καλύτερο προϊόν.

Το να έχεις άτομα από διαφορετικά μέρη του κόσμου είναι ανοιχτό για όλους τους εμπλεκόμενους. Μία φορά το μήνα, πηγαίνουμε σε μια βιντεοκλήση και συνομιλούμε και τρώμε μαζί. Όχι μόνο είναι μια στιγμή συγκόλλησης, αλλά λειτουργεί επίσης για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αλλάξουν τις ενσωματωμένες προοπτικές τους.

Για παράδειγμα, έχουμε έναν Ινδό συνάδελφο που μοιράζεται φωτογραφίες από τα πιο όμορφα μέρη που αμφισβητούν τις τυπικές εικόνες της Ινδίας στην τηλεόραση. Έχουμε συναδέλφους από το Σαν Φρανσίσκο που αναφέρουν ότι πολλοί ντόπιοι παραλείπουν το τρένο επειδή δεν υπάρχει WiFi. Τους λέω για την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο Λάγος και πόσοι άνθρωποι θα απολάμβαναν ένα τρένο – ακόμα κι αν δεν είχε WiFi.

Τα μέλη της ομάδας uPort μοιράζονται τον τρόπο λειτουργίας των τοπικών συστημάτων τους και αυτό μας προσφέρει από πρώτο χέρι πληροφορίες για ένα άλλο μέρος του κόσμου και τους ανθρώπους που ζουν εκεί.

Ese Tweet

Το Blockchain δεν είναι αδύνατο να κατανοηθεί

Θέλω οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι το blockchain έχει πολύ σχετική προέλευση. Μην νομίζετε ότι είναι πολύ περίπλοκο ή ότι δημιουργήθηκε μόνο για συγκεκριμένα άτομα. Συσχετίστε τα στοιχεία με πράγματα που βρίσκονται γύρω σας και σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι αδύνατο να καταλάβετε.

Επίσης, περισσότεροι άνθρωποι στην τεχνολογία θα πρέπει να εξηγήσουν ότι η τεχνολογία, από μόνη της, δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Όταν μιλάω στο Girls Who Code, χωρίζω τα πράγματα σε κατανοητές έννοιες, δείχνοντας στα κορίτσια ότι είναι δυνατόν να μάθουν τα πάντα. Τα σχετικά μοντέλα είναι ζωτικής σημασίας για την πρόσκληση διαφορετικών προγραμματιστών στο τραπέζι.

Η ερμηνεία μου για την διαφορετικότητα είναι λίγο διαφορετική, καθώς μεγάλωσα στην αφρικανική ήπειρο. Ωστόσο, θα μπορούσα να πάω για μια συνάντηση τώρα στο Λάγος ως προπονητής με ένα μέλος της ομάδας που τυχαίνει να είναι λευκός. Το άλλο μέρος θα υποθέσει αυτόματα ότι το λευκό πρόσωπο είναι το αφεντικό. Δεν αποτυγχάνει ποτέ.

Μερικοί συμμετέχοντες στο συνέδριο στις ΗΠΑ δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ένα κορίτσι που μοιάζει με εμένα, με μακριές πλεξούδες, θα μπορούσε ενδεχομένως να εργάζεται στο έργο uPort. Τέλος, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στην Αιθιοπία, ένας συμμετέχων με ρώτησε: «Είναι αυτή η τεχνολογία για όλους; Δεν δουλεύουν μόνο οι λευκοί, σωστά; “

Εν ολίγοις, πρέπει να δείξουμε στην επόμενη γενιά ότι η τεχνολογία δεν είναι μόνο για τους δυτικούς. Δεν χρειάζεται να αναζητήσετε έναν συγκεκριμένο τρόπο εργασίας στην τεχνολογία. Πρέπει να ενθαρρύνουμε όλους να συνεισφέρουν και να βάλουν τις ανάγκες τους σε κώδικα.

EthLagos 2017ETHLagos 2017

Το Blockchain και το crypto πρέπει να έχουν σαφή διάκριση

Οι Αφρικανοί πρέπει να κατανοήσουν τη διαφορά μεταξύ της τεχνολογίας blockchain και του κρυπτονομίσματος και της δύναμης που η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει να βάλει στα χέρια μας και να μας βοηθήσει να το πετύχουμε. Σχετικά με το οικοσύστημα, εύχομαι να γνωρίζουν περισσότεροι άνθρωποι ότι εξακολουθεί να είναι πολύ αποκλειστικό και ομοιογενές.

Πρέπει να κάνουμε περισσότερη δουλειά για να είμαστε περιεκτικοί σε όλα τα είδη ανθρώπων. Πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε σε αυτήν την τεχνολογία – μία που θα χρησιμοποιήσουμε όλοι. Εάν διαφορετικοί αρχιτέκτονες δεν συνεισφέρουν, η τεχνολογία θα λειτουργήσει μόνο για τις ανάγκες μερικών συγκεκριμένων ανθρώπων αντί για τις ανάγκες όλων.

Ακολουθούν τα εργαλεία και οι συμβουλές μου για προγραμματιστές Web3:

Εργαλεία – Τρούφα: Εργαλεία Dev Blockchain είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που θα σας ξεκινήσει αμέσως. Ο άλλος καλύτερος φίλος σας είναι Μεσαίο. Διαβάστε άρθρα Medium για το πώς να ξεκινήσετε με το Ethereum. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό MetaMask να κατανοήσουμε τι σημαίνει να έχετε λογαριασμό Ethereum. ZeppelinOSείναι ένα εξαιρετικό πλαίσιο για να ξεκινήσετε γρήγορα.

Συμβουλές – Για να είστε προγραμματιστής Web3, πρέπει να κατανοήσετε τις έννοιες πίσω από το blockchain και πώς λειτουργεί. Γιατί λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί. Γιατί είναι αμετάβλητο. Η γνώση της βάσης των εξαρτημάτων σας βοηθά να κατανοήσετε τα όρια της ανάπτυξης. Πρέπει να κατανοήσετε τις παραμέτρους για να μπορέσετε να δημιουργήσετε κώδικα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχετε μάθει στον ρόλο σας?

Η διατήρηση της ποιότητας είναι ένα ατελείωτο ταξίδι.

Πρέπει να καλέσετε τις μαλακίες για να διατηρήσετε την ποιότητα υψηλή. Αυτό θα μπορούσε να σας ξεχωρίσει ως το άτομο στο δωμάτιο που δεν τους αρέσει αρχικά. Ωστόσο, μόλις συνειδητοποιήσουν ότι εργάζεστε προς όφελος όλων, αρχίζουν να σας αρέσουν. Ποτέ μην φοβάστε να είστε αυτό το άτομο.

Ως γυναίκα στην τεχνολογία, έπρεπε να αντιμετωπίσω κακά εγώ. Μερικοί μηχανικοί λογισμικού έχουν πολύ μεγάλα εγώ. Έχω μάθει πώς να μην παίρνω κρατούμενους και να το λέω ακριβώς πώς είναι. Είμαι ευέλικτος! Αλλά δεν παίρνω φυλακισμένους. Δεν με νοιάζει για το εγώ σου. Ας κάνουμε τη δουλειά.

Είμαι ένα άτομο που πιστεύει ότι «θα πολεμήσουμε τώρα, αλλά θα είμαστε φίλοι αργότερα».

Λέει, με 13 προτάσεις στο LinkedIn.

**

Θέλετε να μάθετε τις δεξιότητες για να γίνετε προγραμματιστής blockchain?

Κάντε λήψη του κιτ εργασίας Blockchain Developer →

Ενημερωτικό δελτίο Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΠώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν BlockchainΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν Blockchain

Πώς να ρυθμίσετε και να εκτελέσετε έναν κόμβο EthereumΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να ρυθμίσετε και να εκτελέσετε έναν κόμβο Ethereum

Πώς να φτιάξετε το δικό σας Ethereum APIΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να φτιάξετε το δικό σας Ethereum API

Πώς να δημιουργήσετε ένα κοινωνικό κουπόνιΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα κοινωνικό κουπόνι

Χρήση εργαλείων ασφαλείας στην ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεωνΔιαδικτυακό σεμινάριο

Χρήση εργαλείων ασφαλείας στην ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων

Το μέλλον των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού και του DeFiΔιαδικτυακό σεμινάριο

Το μέλλον των οικονομικών: Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me