Εκκινητές συνομιλίας ημέρας των ευχαριστιών: Μιλήστε για το Blockchain This Holiday

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Contents

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Εξήγησε το HomeBlogBlockchain

Εκκινητές συνομιλίας ημέρας των ευχαριστιών: Μιλήστε για το Blockchain This Holiday

8 σημαντικοί λόγοι για να βυθιστείτε στην τρύπα του κουνελιού blockchain με την οικογένεια και τους φίλους σας αυτό το Thanksgiving by ConsenSys 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσιεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2019

Οι αρχάριοι της συνομιλίας των ευχαριστιών Γιατί πρέπει να μιλήσετε για το Blockchain αυτές τις διακοπές


«Η συζήτηση είναι φθηνή», είπε κάποτε ο Linus Torvalds, ο δημιουργός του πυρήνα Linux. “Δείξε μου τον κωδικό.” 

Τις περισσότερες μέρες, το λέμε και αυτό. 

Αλλά μερικές ημέρες, η συζήτηση έχει σημασία. Η ιστορία έχει σημασία. Σήμερα είναι μια από αυτές τις μέρες.

Σήμερα, πιθανότατα θα βρεθείτε γύρω από άτομα που δεν έχουν ακούσει για την τεχνολογία blockchain ή που σας μπερδεύουν. Μερικοί από αυτούς μπορεί να γνωρίζουν την ορολογία, αλλά να αναμιχθούν. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι εξοικειωμένα μόνο με την άλλη λέξη «Β» – Bitcoin. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι σκεπτικιστές, κάτι που είναι υγιές. Θα δοκιμάσουν την αφήγησή σας. 

Οι περισσότεροι από εμάς έπεσαν κάτω από την τρύπα του κουνελιού blockchain γιατί κάποια στιγμή κάποιος που εμπιστευόμαστε μας είπε μια καλή ιστορία για το παρελθόν και το μέλλον του Διαδικτύου. Σήμερα μπορεί να έχετε την ευκαιρία να πείτε αυτή την ιστορία σε κάποιον άλλο. 

Τι είναι μια καλή ιστορία? 

Ξέρεις πώς είναι, τουλάχιστον. Μια καλή ιστορία είναι αυτή που θα αναζητήσετε από το τηλέφωνο ή την πλάκα σας, θα περιστρέψετε την καρέκλα σας, μείνετε αργά για να διαβάσετε. Θα το νιώσετε στο μυαλό σας. Υπάρχει μια ιστορία εδώ. 

Μια καλή ιστορία ενεργοποιεί την καλωδίωση τριακόσια χιλιάδων ετών που αναρωτιέται, όπως γράφει η Lisa Cron, «Τι θα μάθω εδώ που θα με βοηθήσει όχι μόνο να επιβιώσω, αλλά να ευημερήσω;»

Μια καλή ιστορία έχει χαρακτήρα και σύγκρουση που τους θέτει υπό πίεση. Η επιλογή που κάνει ο χαρακτήρας υπό πίεση αποκαλύπτει τον πραγματικό τους χαρακτήρα.

Ο χαρακτήρας: εσύ, εγώ, όλοι. Η σύγκρουση: αυτό που νομίζατε ότι είναι δικό σας δεν. Τα δεδομένα σου. Τα χρήματά σου. Ο κωδικός σου. Το Διαδίκτυο σας. Ο κόσμος σου. Η επιλογή: αν απενεργοποιείτε σήμερα την άνεση της ψηφιακής ζωής και επαναφέρετε το Διαδίκτυο.

Εάν ξεκαθαρίσετε ένα πράγμα σήμερα, καταστήστε σαφές ότι έχουμε την επιλογή.

Σκεφτείτε πού θέλετε να ξεκινήσει η ιστορία σας. Ίσως όχι με κατακερματισμούς ή μπλοκ. Ίσως με ένα περίεργο email που έφτασε στα εισερχόμενά σας. Ειδοποίηση ασφαλείας. Η τράπεζά σας θέλει να σας εκδώσει ξανά μια νέα κάρτα, για τρίτο συνεχή μήνα. Ένα άλλο ντροπαλό email από μια εταιρεία σχετικά με μια παραβίαση που σας ζητά να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας και να διατηρήσετε τα στοιχεία σας ασφαλή. Αλλά σκεφτήκατε τις πληροφορίες σας ήταν ασφαλής. 

Ακολουθεί μια άσκηση: δείτε πόσο καιρό μπορείτε να πάτε χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη λέξη “blockchain”. Sapiens, Για παράδειγμα, είναι μια εξαιρετική ιστορία για το blockchain, αλλά δεν χρησιμοποιεί τη λέξη “blockchain” μία φορά. 

Το Blockchain είναι απλώς ένας τρόπος να μιλήσουμε για αυτό που πραγματικά πρέπει να μιλάμε.

Μιλήστε για το blockchain για να μπορείτε να μιλάτε για εμπιστοσύνη.

Η γενική απουσία αυτού. Στις τράπεζες. Στις αλυσίδες εφοδιασμού. Στην υγειονομική περίθαλψη. Στις κυβερνήσεις. Στη δημοσιογραφία. Στα κοινωνικά μέσα. Στα συστήματα. Σε ανθρώπους.  

Μιλήστε για παραβιάσεις της εμπιστοσύνης. Οι 3 δισεκατομμύρια λογαριασμοί Yahoo. Οι 500 εκατομμύρια πελάτες της Marriott International. Τα 200 εκατομμύρια καταναλωτές παρακολουθούνται από την Equifax.  

Μιλήστε για τα δεδομένα σας και τι συμβαίνει σε αυτά. Μιλάμε για πώς το Facebook χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας. Πώς χρησιμοποιούν οι εφαρμογές τα δεδομένα τοποθεσίας σας. Σχετικά με η γυναίκα της οποίας η ψηφιακή ζωή όπλα εναντίον της. Μιλήστε για τα δεδομένα σας όπως θα θέλατε για την υγεία σας, τη δουλειά σας, την ερωτική σας ζωή, γιατί είναι όλα αυτά. 

Μιλήστε για το blockchain για να μιλήσετε για χρήματα.

Μιλήστε για χρήματα ώστε να μπορείτε να μιλήσετε για το πώς κινούνται τα χρήματά σας. Και ποιος το χειρίζεται. Επεξεργαστές front-end. Απόκτηση τραπεζών. Συνδέσεις καρτών. Έκδοση τραπεζών. Επεξεργαστές πληρωμών. Εκκαθάριση. Καθένας από αυτούς καταβάλλει αμοιβές, καθένας από αυτούς είναι επιρρεπής σε αυτές τις μεγάλες παραβιάσεις της εμπιστοσύνης.  

Μιλήστε για χρήματα, ώστε να καταλήξετε σε αυτό το περίεργο, αναπόφευκτο σκουλήκι σχετικά με το τι χρήματα είναι στην πρώτη θέση. Μιλήστε για αυτό το απόσπασμα από Sapiens, το βιβλίο για το blockchain που δεν χρησιμοποιεί ποτέ τη λέξη “blockchain”: 

«Γιατί πιστεύω στο κοχύλι ή το χρυσό νόμισμα ή το δολάριο; Επειδή οι γείτονές μου πιστεύουν σε αυτούς. Και οι γείτονές μου πιστεύουν σε αυτούς γιατί πιστεύω σε αυτά… Τα χρήματα είναι οτιδήποτε είναι διατεθειμένο να χρησιμοποιήσει ο κόσμος για να αντιπροσωπεύει συστηματικά την αξία άλλων πραγμάτων για την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών. ” 

Οτιδήποτε είναι διατεθειμένο να χρησιμοποιήσει ο κόσμος. 

Μιλήστε για το τι χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για χρήματα αυτές τις μέρες. Μιλήστε για την κρυπτογράφηση. Μιλήστε για την πρώτη συναλλαγή bitcoin. Δύο πίτσες για 10.000 bitcoin. Μιλήστε για τον αιθέρα, το εγγενές νόμισμα του Ethereum. Μιλήστε για το πώς ο αιθέρας δεν είναι μόνο χρήματα – είναι καύσιμα

Μιλήστε για το Libra, το ψηφιακό νόμισμα του Facebook. Συζητήστε για το πώς νομίζετε ότι θα είναι το Facebook, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό τους. 

Μιλήστε για το blockchain για να μιλήσετε για την υποδομή.

Συζήτηση για χρηματοοικονομικές υποδομές. Μιλάμε για οι χάκερ που εμφάνισαν κακόβουλο λογισμικό στο παγκόσμιο τραπεζικό μας σύστημα και ξεφύγαμε με ένα δισεκατομμύριο δολάρια. 

Συζήτηση για την υποδομή cloud. Μιλήστε για την 75χρονη γεωργιανή γυναίκα που απενεργοποίησε το Διαδίκτυο της Αρμενίας με το φτυάρι της. 

Μιλήστε για τον Jeff Bezos’s Κύριο σχέδιο. Σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η AWS ελέγχει το 40% του ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ και το 42% των πωλήσεων χαρτιού και περισσότερων αναζητήσεων προϊόντων από την Google και σχεδόν το ήμισυ της βιομηχανίας cloud-computing και πώς ακόμη και ο πιο φιλανθρωπικός δισεκατομμυριούχος δεν πρέπει να έχει αυτό το είδος ισχύος. 

Μιλήστε για το Bezos’s ομιλία αποφοίτησης για την ευφυΐα και την καλοσύνη και τα δώρα και τις επιλογές και να αναπνέετε έναν προσωρινό ανακούφιση.

Συζήτηση για την υποδομή ταυτότητας. Μιλήστε για την κόπωση σύνδεσης ή για το πώς είστε συνηθισμένοι να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας και δεν τον αισθάνεστε πια. Μιλήστε για τους ελεγκτές τρίτων και πώς μπορείτε να συνδεθείτε στις περισσότερες εφαρμογές μέσω Facebook, Google και Twitter και πώς αυτή η ευκολία έρχεται σε τιμή. 

Μιλήστε για το blockchain ώστε να μπορείτε να μιλήσετε για αποκέντρωση.

Μιλήστε για τον αρχικό σχεδιασμό του Διαδικτύου και τους κατανεμημένους κόμβους και τη χρονική σήμανση peer-to-peer, αλλά μην χρησιμοποιείτε καμία από αυτές τις λέξεις. Μιλήστε για να περάσετε τις πατάτες και πώς θα ήταν πιο λογικό για τον θείο Gary να σας μεταφέρει απευθείας τις πατάτες σε ολόκληρο το τραπέζι αντί να τις μεταφέρετε στη θεία Diane και τον θείο Jimmy και τον γείτονα του Gary (ποιο είναι το όνομά του ξανά;) και το δικό σας 2χρονη ανιψιά που μόλις μπορεί να σηκώσει τα δικά της ασημικά. Μιλήστε για αποκεντρωμένες πατάτες, ώστε να μπορείτε να μιλήσετε για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. 

Μιλήστε για την αποκέντρωση, ώστε να μπορείτε να μιλήσετε για τη σύνδεση τη δύναμη των αδύναμων δεσμών. 

Μιλήστε για την αποκέντρωση, ώστε να μπορείτε να προσφέρετε κάποια σαφήνεια σε όλους τους διαφορετικούς ιστούς: το World Wide Web και το Deep Web και το Dark Web και Web1, Web2, Web3. Μιλήστε για το πώς ένα blockchain δεν είναι μόνο μια άλλη εφαρμογή στο Διαδίκτυο, αλλά ένα βασικό επίπεδο του Διαδικτύου. Ένα επίπεδο εμπιστοσύνης. Ένα στρώμα διακανονισμού. Ό, τι θέλετε να το ονομάσετε. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι αποκεντρωμένη. 

Μιλήστε για το blockchain ώστε να μπορείτε να μιλήσετε για την αλήθεια. 

Σχετικά με μια μοναδική πηγή αλήθειας. Η αλήθεια για μια πληρωμή. Σχετικά με ένα φαρμακευτικό προϊόν. Περίπου ένα κομμάτι φαγητού. Σχετικά με ένα κομμάτι περιεχομένου. Μιλήστε για το Great Thanksgiving Cranberry Scare του 1959 και πώς ο χειρισμός τροφίμων μπορεί να επαληθευτεί τώρα. Μιλήστε για το πώς το μεγαλύτερο μέρος του Διαδικτύου σήμερα είναι αναληθές– οι μετρήσεις, οι επιχειρήσεις, το περιεχόμενο, οι άνθρωποι – ωστόσο έχουμε ακόμα μια επιλογή. 

Μιλήστε για την αλήθεια που εξαφανίζεται. Μιλήστε για τρύπες μνήμης. Πώς τα πράγματα εξαφανίζονται, σαν από το σχεδιασμό, από τη συλλογική μας μνήμη. Μιλάμε για Εκκαθάριση του Twitter. Μιλήστε για το σθένος και την ταχύτητα του περιεχομένου — λέξεις δόλωμα κλικ με ταχύτητα χωρίς έλεγχο, για να αποκτήσετε περισσότερους οφθαλμούς για να πουλήσετε περισσότερες διαφημίσεις. Μιλήστε για το πόσο χρόνο χρειάζεται ένας ιστότοπος για να τραβήξει την προσοχή κάποιου, πόσο μάλλον να πει την αλήθεια. Λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα.

Μιλάμε για οι μακροπρόθεσμοι στοχαστές. Μιλήστε για το πώς διαρκούν οι ιστορίες. Μιλήστε για μονιμότητα. Μιλήστε για τους αδιαμφισβήτητους ήρωες πίσω από το Αρχείο Διαδικτύου και το Wayback Machine και το Διαπλανητικό σύστημα αρχείων. Σας ευχαριστεί για τους κόμβους. 

Μιλήστε για το blockchain για να μιλήσετε για το Satoshi.

Satoshi Nakamoto. Μία από τις υπέροχες ιστορίες προέλευσης της εποχής μας. Ένα όνομα, κάποιος κωδικός ανοιχτού κώδικα και ένα αίτημα: “Εάν μπορείτε να συνεχίσετε να λειτουργεί ένας κόμβος που δέχεται εισερχόμενες συνδέσεις, θα βοηθήσετε πραγματικά το δίκτυο.”

Μιλήστε για το Satoshi για να μπορείτε να μιλάτε για προγραμματιστές ανοιχτού κώδικα. Μιλήστε για το πώς το λογισμικό έφαγε τον κόσμο και έπειτα μια χούφτα εταιρειών τεχνολογίας έφαγαν το λογισμικό και τώρα οι προγραμματιστές παίρνουν το λογισμικό και για αυτό το θέμα το Διαδίκτυο, πίσω. 

Μιλήστε για το Satoshi ώστε να μπορείτε να μιλήσετε για όλους τους Satoshis. Όλοι όσοι επιστρέφουν στο Διαδίκτυο. Οι χρήστες ενέργειας. Οι συνεισφέροντες της Wikipedia. Οι κριτικοί του Αμαζονίου. Οι συνεισφέροντες Stack Overflow. Μιλήστε για το 1% κανόνας του Διαδικτύου: πώς 1% από εμάς δημιουργούμε και 99% από εμάς παραμονεύουν.  

Μιλήστε για την ανάγκη αναγνώρισης και ανταμοιβής αυτών των Satoshis. Μιλήστε για το πώς η κρυπτοοικονομική είναι το κλειδί και πώς πολλοί άνθρωποι το έχουν ήδη καταλάβει. Συζητήστε για την τετραγωνική ψηφοφορία και τη χρηματοδότηση του πληθωρισμού και ριζοσπαστικές αγορές. Ευχαριστώ για το Satoshi και όλους τους Satoshis.

Μιλήστε για το blockchain για να μιλήσετε για την καινοτομία. 

Μιλήστε για το χρονοδιάγραμμα της καινοτομίας. Πώς ξεκίνησε η ιστορία του blockchain πολύ πριν ο Vitalik και ο Satoshi, με τους Nick Szabo και Wei Dai και Adam Back and the Cypherpunks και Tim Berners-Lee και David Chaum και William Gibson και Alan Turing και Ada Lovelace και Charles Babbage και George Boole και τη λίστα συνεχίζεται.

Μιλήστε για τα βασικά στοιχεία της καινοτομίας. Κίνδυνος. Συγχρονισμός. Τεχνική αντίσταση. Ανθρώπινη αντίσταση. Μιλήστε για την καινοτομία των Ευχαριστιών. Θυμάσαι Turducken; Ένα κοτόπουλο στο εσωτερικό μιας πάπιας στο εσωτερικό μιας γαλοπούλας. Μιλήστε για θετική αποτυχία. 

Συζήτηση για την υιοθέτηση blockchain. Μιλήστε για το πώς οι επιχειρήσεις ακολουθούν τους προγραμματιστές. Μιλήστε για το ποιες κυβερνήσεις χρησιμοποιούν το blockchain αυτή τη στιγμή. Μιλήστε για την πραγματική καινοτομία. Μιλήστε για τις βιομηχανίες που μπορούμε να εμπιστευτούμε.

Μιλήστε για το blockchain για να μιλήσετε για ένα καλύτερο Διαδίκτυο. 

Μιλήστε για την προέλευση του Διαδικτύου. Πώς βγήκε από το χέρι και πώς μπορούμε να το ανακτήσουμε. Μιλήστε για την πρώτη φορά που αγγίξατε το Διαδίκτυο και για το πώς έπεσε μέσα και έξω από την αγάπη. Μιλήστε για το blockchain, ώστε να μπορείτε να ακούσετε και τις ιστορίες αγάπης του Διαδικτύου για άλλους.

Μιλήστε για τα καλά μέρη του Διαδικτύου. Ευχαριστώ για το Διαδίκτυο. Συζήτηση για παρακολούθηση ένας γιος και η μαμά του επανενώνονται μετά από 10 χρόνια. Πώς πρέπει να είσαι εκεί και εκείνη τη στιγμή. Το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να είμαστε συνδεδεμένοι, παρά τους εαυτούς μας και τα συστήματά μας. 

Μιλήστε για το blockchain έτσι ώστε μια μέρα, δεν θα χρειαστεί να μιλήσουμε για το blockchain, και το Διαδίκτυο θα είναι δικό μας ξανά.

***

Θέλετε να διαβάσετε περισσότερες ιστορίες για το μέλλον του Διαδικτύου?

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία του ConsenSys →

Ενημερωτικό δελτίο Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΈκθεση Ethereum Q3 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q3 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFi

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν BlockchainΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν Blockchain

Εισαγωγή στο TokenizationΔιαδικτυακό σεμινάριο

Εισαγωγή στο Tokenization

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me