Blockchain για τραπεζικές διαδικασίες: Μελέτη περίπτωσης έργου Ubin

Το μέλλον είναι εδώ

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Σιγκαπούρης αναγνωρίζονται για την αποτελεσματικότητά τους. Η δημόσια πολιτική τους εξάγεται ως προσχέδιο για άλλα κεντρικά συστήματα σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα, η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS) άρχισε να διερευνά τις δυνατότητες της κατανεμημένης τεχνολογίας καθολικών σε θέματα χρηματοδότησης και τραπεζικών εφαρμογών.

Η MAS συνεργάστηκε με έναν αριθμό χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και εταιρειών τεχνολογίας blockchain εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των ConsenSys Solutions και της απαρτίας της JP Morgan για τη δημιουργία του Project Ubin. Υλοποίησε με επιτυχία συστήματα ακαθάριστου διακανονισμού σε πραγματικό χρόνο (RTGS) με πλήρη προστασία της ιδιωτικής ζωής των συναλλαγών και του οριστικού διακανονισμού, αποτρέποντας ταυτόχρονα τα σημεία αποτυχίας Το Project Ubin επαναπροσδιορίστηκε αποτελεσματικά τη θεσμική υποδομή στη Σιγκαπούρη εφαρμόζοντας πλατφόρμες blockchain.

Με τον πειραματισμό με τεχνολογίες που στοχεύουν στην αύξηση της διαφάνειας και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας, η MAS σηματοδοτεί ότι είναι έτοιμη να αποδείξει στο μέλλον τις καθιερωμένες διαδικασίες της. Με την έναρξη του Project Ubin, η MAS σταθεροποιεί τη νόμιμη θέση τους στην πρώτη γραμμή της τραπεζικής καινοτομίας και της ηγετικής βιομηχανίας.

 

Η πρόκληση


Ποιος είναι ο ρόλος των κεντρικών ιδρυμάτων σε έναν κόσμο όπου τα κρυπτονομίσματα και τα νομίσματα γίνονται mainstream; Η MAS προσπάθησε να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση ξεκινώντας ένα έργο ανακάλυψης για να διερευνήσει περιπτώσεις χρήσης blockchain κεντρικών τραπεζών.

 

Η λύση Enterprise Ethereum

Η MAS ξεκίνησε μια τριφασική άσκηση σε συνεργασία με μια κοινοπραξία διεθνών τραπεζών, κατανεμημένων τεχνολογιών καθολικών και παρόχων blockchain.

Η φάση 1 περιελάμβανε μια έρευνα και μια μελέτη σκοπιμότητας γύρω από τις πιθανές εφαρμογές της τεχνολογίας blockchain.

Η μελέτη διερεύνησε:

  • Οφέλη και παγίδες του νομίσματος της κεντρικής τράπεζας
  • Βελτιστοποίηση των πληρωμών μεταξύ των τοπικών τραπεζών που συμμετέχουν
  • Βήματα για την ενεργοποίηση διασυνοριακών συναλλαγών
  • Αποτελεσματικές μέθοδοι ψηφιοποίησης πληρωμών

Η Φάση 2 επικεντρώθηκε στον τρόπο χρήσης πλατφορμών blockchain και tokenization στην καθημερινή διαδικασία διακανονισμού και εκκαθάρισης για την ενεργοποίηση του RTGS.

Η Φάση 3 διερεύνησε τις δυνατότητες ενός εθνικού νομίσματος και την πραγματοποίηση διασυνοριακών πληρωμών μέσω της τεχνολογίας blockchain.

 

Επιτεύχθηκαν στόχοι

Κατά τη διάρκεια της φάσης 2, η MAS συνεργάστηκε με την ConsenSys Solutions και την πλατφόρμα blockchain της εταιρίας JP Morgan’sorum. Μαζί, έδειξαν με επιτυχία πώς ένα νομισματικό δολάριο της Σιγκαπούρης θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μέσο καθημερινής διατραπεζικής διευθέτησης.

Η επιτυχία του έργου έχει ως αποτέλεσμα τη μετατροπή του διεθνούς χρηματοοικονομικού τοπίου. Τα αποτελέσματα του Project Ubin αποδεικνύουν ότι οι διατραπεζικές συναλλαγές, τα διασυνοριακά εμβάσματα και οι διακριτές αξίες μπορούν να διακανονιστούν με τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού με πλήρη ολοκλήρωση διακανονισμού και απόρρητο συναλλαγής. Περαιτέρω εργασία σε αυτήν την πρωτοβουλία στοχεύει να πάρει χρόνο διακανονισμού από T + 3 ή T + 2 έως T + 0. Η μείωση του χρόνου διακανονισμού εκπληρώνει την αρχική υπόσχεση του αποκεντρωμένου διαδικτύου της αξίας, επιτρέποντας τη διοίκηση για μια συναλλαγή και την εκτέλεση αυτού του εμπορίου να πραγματοποιείται ταυτόχρονα και αποτελεσματικά, επιτρέποντας στο RTGS.

Στο τέλος της Φάσης 2, η MAS παρείχε πρόσβαση ανοιχτού κώδικα στον κώδικα και υποστηρικτικές πληροφορίες από την άσκηση. Η Τράπεζα Αποθεμάτων της Νότιας Αφρικής (SARB) χρησιμοποίησε αυτές τις γνώσεις και μοιράστηκε τη βάση κώδικα για την κατασκευή του Project Khokha. Το Project Khoka είναι μια άλλη πρωτοβουλία blockchain ConsenSys Solutions ορόσημο που αυξάνει τον όγκο συναλλαγών και την ανθεκτικότητα του δικτύου διατηρώντας παράλληλα τις απαιτήσεις εμπιστευτικότητας για ακαθάριστο διακανονισμό σε πραγματικό χρόνο.

Το Πρόγραμμα Khokha αναγνωρίστηκε αργότερα από την Κεντρική Τράπεζα Δημοσίευση ως «Πρωτοβουλία Καλύτερου Κατανεμημένου Καθολικού» του 2018. Με την κοινοποίηση των ευρημάτων της, η MAS ενθάρρυνε ενεργά την παγκόσμια υιοθέτηση λύσεων blockchain από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Η DLT έχει δείξει τη δυνατότητα να κάνει τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και τις διαδικασίες πιο διαφανείς, ανθεκτικές και με χαμηλότερο κόστος. Το έργο στοχεύει να βοηθήσει τη MAS και τη βιομηχανία να κατανοήσουν καλύτερα την τεχνολογία και τα πιθανά οφέλη που μπορεί να αποφέρει μέσω πρακτικού πειραματισμού. Αυτό γίνεται με τον τελικό στόχο της ανάπτυξης απλούστερων στη χρήση και αποτελεσματικότερων εναλλακτικών λύσεων σε σχέση με τα σημερινά συστήματα που βασίζονται σε διακριτικά που εκδίδονται από ψηφιακή κεντρική τράπεζα. ” 

-Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης

Συνεργάτες τεχνολογίας

απαρτία 3

Μάθετε περισσότερα για το Project Ubin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me