Τι αποκαλύπτουν οι πρόσφατοι πιλότοι της CBDC της ConsenSys σχετικά με το πώς οι κεντρικές τράπεζες πλησιάζουν τα ψηφιακά νομίσματα στο Ethereum;

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕπιχείρησηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αρχική ΣελίδαBlogCodefi Πληρωμές

Τι αποκαλύπτουν οι πρόσφατοι πιλότοι της CBDC της ConsenSys σχετικά με το πώς οι κεντρικές τράπεζες πλησιάζουν τα ψηφιακά νομίσματα στο Ethereum?

Χονδρική έναντι λιανικής; Παράδοση έναντι πληρωμής; Εξετάζουμε τις προσδοκίες σχεδιασμού και τις τεχνικές προσεγγίσεις τεσσάρων πρόσφατων πιλότων ConsenSys CBDC. Από τον Matthieu Saint Olive, James Beck 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσιεύτηκε την 1η Δεκεμβρίου 2020

CBDCs στο Ethereum


Όταν η ConsenSys δημοσίευσε τη λευκή βίβλο της, «Κεντρικές Τράπεζες και το Μέλλον του Ψηφιακού Νομίσματος», στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τον Ιανουάριο του 2020, το σκηνικό ήταν μια δραματική αλλαγή στη μηχανική του χρήματος. Από τότε, αυτή η μετατόπιση έχει μεγεθυνθεί μόνο, τόσο με ιδιωτική έκδοση σταθερά νομίσματα σχεδόν διπλασιάζεται κεφαλαιοποίηση αγοράς σε 23 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, και η πανδημία COVID-19 που επιταχύνει τις τεχνολογικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα χρήματα. Εάν το 2019 ήταν η χρονιά που οι κεντρικές τράπεζες άρχισαν να αντιδρούν σοβαρά στην πρόκληση του ιδιωτικού εκδοθέντος ψηφιακού νομίσματος λόγω της εισαγωγής του Libra του Facecbook, η ιστορία του 2020 είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες μελετούν τώρα πολύ ενεργά και πιλοτικά CBDC χονδρικής και λιανικής. 

Το σύστημα ψηφιακού νομίσματος και ηλεκτρονικών πληρωμών της Κίνας (DCEP) είναι ένα από τα πιο προηγμένα ψηφιακά νομίσματα μεγάλης κλίμακας στον κόσμο, με ζωντανές δοκιμές σε τέσσερις μεγάλες πόλεις. Οι Μπαχάμες και η Καμπότζη έγιναν τα πρώτα έθνη που χρησιμοποίησαν ψηφιακά νομίσματα στην οικονομική τους υποδομή. Την περασμένη εβδομάδα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde σηματοδοτημένο ότι το ίδρυμά της θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ψηφιακό νόμισμα μέσα σε χρόνια, και ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σκοπεύουν να αποφασίσουν γύρω στα μέσα του 2021 εάν θα προετοιμαστούν για πιθανή έναρξη. Και αν παρακολουθείτε τις ειδήσεις του ConsenSys τον προηγούμενο μήνα, ανακοινώσαμε τέσσερα ξεχωριστά έργα CBDC με τη Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ, την Société Générale – Forge, την Τράπεζα της Ταϊλάνδης και την Αυστραλιανή Τράπεζα Αποθεμάτων.

Το οικονομικό και πολιτικό σκεπτικό για την έκδοση ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανά δικαιοδοσία. Ο επικεφαλής της Κίνας για την έρευνα ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας Mu Changchun πρόσφατα είπε ότι το DCEP της Κίνας, «η κεντρική διαχείριση θα είναι καλή για την καταπολέμηση των κρυπτονομισμάτων και των παγκόσμιων σταθερών νομισμάτων», και ένας πρώην κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας ισχυρίστηκε ότι ένα ψηφιακό γιουάν για τους καταναλωτές θα μπορούσε «σταματήστε τη δολαριοποίηση των ΗΠΑ.Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών υποδεικνύεται ότι το COVID-19 οδήγησε σε «νέα καθεστώτα πληρωμών από άτομο σε άτομο» που έχουν επιταχύνει περαιτέρω τη μετάβαση προς τις ψηφιακές πληρωμές. Από τις κεντρικές τράπεζες με τις οποίες έχει συμβουλευτεί η ConsenSys, αυτή η επιτάχυνση σημαίνει όχι μόνο την ανάγκη εμπειρογνωμοσύνης στον ταχέως μεταβαλλόμενο κλάδο της ψηφιοποίησης του χρήματος, αλλά και τη διασφάλιση ότι οποιοδήποτε νέο σύστημα θα μπορεί να συνεργαστεί με υφιστάμενους χρηματοοικονομικούς φορείς και να βελτιώσει τις πληρωμές. Οι κεντρικές τράπεζες επιδιώκουν τώρα να κατανοήσουν πώς λειτουργούν στην πράξη οι αποκεντρωμένες τεχνολογίες καθολικών, οι αντίστοιχες αντισταθμίσεις τους και εάν πληρούν ή όχι τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους. Με άλλα λόγια, είναι έτοιμοι να λερώσουν τα χέρια τους. 

Επιλογές cdbc banking

Σε αυτό το άρθρο, διερευνούμε τους τέσσερις πρόσφατους πιλότους ConsenSys CBDC. τις προσδοκίες σχεδιασμού και τις τεχνικές προσεγγίσεις τους. Παρόλο που σας παροτρύνουμε να διαβάσετε τη λευκή βίβλο CBDC και να ελέγξετε τις Πληρωμές Codefi για πιο λεπτομερή ανάλυση σχετικά με το πώς θα μπορούσε να σχεδιαστεί και να βασιστεί ένα CBDC στην τεχνολογία Ethereum, αυτή η ανάρτηση ιστολογίου στοχεύει να διευκρινίσει εάν οι πιλότοι είναι ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (διακανονισμός ασφάλειας μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων), λιανεμποριο (χρησιμοποιείται από το ευρύ κοινό), και τα συγκεκριμένα προβλήματα που προσπαθούν να λύσουν, όπως παράδοση έναντι πληρωμής, ή διασυνοριακά ξένο συνάλλαγμα. 

Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ

Η ConsenSys ανακοίνωσε στις 25 Σεπτεμβρίου ότι θα λειτουργήσει σε μια δεύτερη φάση υλοποίησης Χονγκ Κονγκ – Ταϊλάνδης διασυνοριακά Έργο CBDC. Για την πρώτη φάση τον Μάιο του 2019, η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ (HKMA) και η Τράπεζα της Ταϊλάνδης (BOT) ξεκίνησαν Έργο Inthanon-LionRock να μελετήσει την εφαρμογή ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) για διασυνοριακές πληρωμές. Η δεύτερη φάση θα μελετήσει περαιτέρω τη χρήση της CBDC για την επίλυση ζητημάτων όπως υψηλό κόστος, αναποτελεσματικότητα και καθυστερήσεις στις διασυνοριακές πληρωμές. 

Με βάση τα σημεία πόνου και τις πραγματικές επιχειρηματικές υποθέσεις, η πρώτη φάση της απόδειξης της ιδέας σχεδίασε ένα διασυνοριακό δίκτυο, όπου οι μεταφορές χρημάτων πραγματοποιούνται στιγμιαία σε βάση peer-to-peer. Ο σχεδιασμός επιτρέπει την ανακάλυψη τιμών συναλλάγματος (FX) και επιτρέπει την κατ ‘απαίτηση μετατροπή συναλλάγματος και διακανονισμό συναλλάγματος σε ατομικό πληρωμή έναντι πληρωμής (PvP).  Σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, PvP είναι “ένας μηχανισμός διακανονισμού που διασφαλίζει ότι η τελική μεταφορά μιας πληρωμής σε ένα νόμισμα πραγματοποιείται εάν και μόνο εάν πραγματοποιηθεί η τελική μεταφορά μιας πληρωμής σε άλλο νόμισμα ή νομίσματα.” 

Η απόδειξη της ιδέας εστιάζει στην CBDC καθαρά ως μέσο πληρωμής για πιθανές εφαρμογές σε διακανονισμό συναλλαγών και διασυνοριακές συναλλαγές κεφαλαιαγοράς, καλύπτοντας μόνο ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ συμμετέχοντες, όπως τράπεζες, μη τραπεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μεγάλες εταιρείες. Οι δύο αρχές σκοπεύουν επίσης να ενισχύσουν το πρωτότυπο του διασυνοριακού δικτύου για να υποστηρίξουν τις CBDC άλλων κεντρικών τραπεζών στην περιοχή. Σύντομα θα φέρουν τράπεζες και μεγάλες εταιρείες σε δοκιμές χρησιμοποιώντας πραγματικές εμπορικές συναλλαγές. 

Τράπεζα της Ταϊλάνδης

Στις 28 Οκτωβρίου, η ConsenSys ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε στο Τράπεζα της Ταϊλάνδης για να εξερευνήσετε ένα λιανεμποριο Πρόγραμμα ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC), παράλληλα με το Siam Cement Group (SCG) και το Digital Ventures (DV). Σε αντίθεση με την απόδειξη της έννοιας της HKMA, η λιανική CBDC είναι ένα νόμισμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το ευρύ κοινό, όπως μετρητά και το DCEP της Κίνας. Οι χονδρικές CBDC από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούνται μόνο από επιτρεπόμενα ιδρύματα ως περιουσιακό στοιχείο διακανονισμού στη διατραπεζική αγορά. 

Η Τράπεζα της Ταϊλάνδης CBDC θα λειτουργεί σε ένα δίκτυο Hyperledger Besu με ιδιωτική άδεια και θα έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τόσο τις λειτουργικές όσο και τις μη λειτουργικές απαιτήσεις μιας λιανικής CBDC. Μία από τις επιχειρηματικές περιπτώσεις θα δοκιμάσει τη χρήση CBDC στο B2P, Blockchain Solution for Procure-to-Pay, που αναπτύχθηκε από την Digital Ventures, για προσομοίωση εμπορικών συναλλαγών, υποστήριξη προμηθειών, τοποθέτηση τιμολογίων και αυτόματες πληρωμές. Κατά την εξερεύνηση, το CBDC θα δοκιμαστεί και θα εκδοθεί χρησιμοποιώντας ένα Πρότυπο ERC-20, το πιο υιοθετημένο πρότυπο διακριτικών παγκοσμίως, επιτρέποντας την έκδοση και μεταφορά ψηφιακών στοιχείων μεταξύ των συμμετεχόντων στο δίκτυο. Σε συνεργασία με τον συνεργάτη της Ταϊλάνδης Atato, η ConsenSys θα υποστηρίξει μια λύση χρησιμοποιώντας τη στοίβα Enterprise Ethereum, συμπεριλαμβανομένων των Codefi και MetaMask ως πορτοφόλι που βλέπει ο χρήστης. 

Société Générale – Φορτζ

Επίσης στις 28 Οκτωβρίου, Societe Generale – Forge, η πλατφόρμα τεχνολογίας ψηφιακού καθολικού του ομίλου Societe Generale, επέλεξε το ConsenSys για παροχή τεχνολογίας και υπηρεσιών στο πλαίσιο των πιλοτικών δραστηριοτήτων της Κεντρικής Τράπεζας Digital Currency (CBDC). Το 2019, Société Générale – Forge εκδόθηκε ένα καλυμμένο ομόλογο 100 εκατομμυρίων ευρώ (112 εκατομμύρια δολάρια) στο δημόσιο blockchain Ethereum, και το 2020 εξέδωσε ομόλογο 40 εκατομμυρίων ευρώ που διακανονίστηκε με μια CBDC ως κοινό έργο με το Banque de France. 

Η ConsenSys θα παρέχει τεχνολογία και τεχνογνωσία στην Societe Generale – Forge, εστιάζοντας ιδίως στην έκδοση και διαχείριση CBDC, παράδοση έναντι πληρωμής, και διαλειτουργικότητα διασταύρωσης. Σε αυτήν την περίπτωση, η παράδοση έναντι πληρωμής περιγράφει τη μακρά διαδικασία συνδυασμού καταθέσεων και συναλλαγών μεταξύ κεντρικών τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η οποία συνήθως διαρκεί δύο ημέρες. 

Reserve Bank of Australia

Την 1η Νοεμβρίου, το Ανακοινώθηκε η Reserve Bank of Australia ένα συνεργατικό έργο για τη διερεύνηση της πιθανής χρήσης και των επιπτώσεων του α ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ CBDC σε συνεργασία με Κοινοπολιτειακή Τράπεζα της Αυστραλίας, Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας, Εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα την Αυστραλία Διαρκής, και ConsenSys. Το έργο θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός POC για την έκδοση μιας συμβολικής μορφής CBDC που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους συμμετέχοντες στην αγορά χονδρικής για τη χρηματοδότηση, τον διακανονισμό και την αποπληρωμή ενός κοινοποιημένου κοινοπρακτικού δανείου στο Ethereum, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα την ConsenSysorum, Codefi Assets, και Codefi Orchestrate. 

Όπως και ο πιλότος με το Societe Generale – Forge, το έργο θα διερευνήσει τις επιπτώσεις του “atomic” παράδοση έναντι πληρωμής διευθέτηση σε πλατφόρμα DLT, ιδιωτικές συναλλαγές, καθώς και άλλα πιθανά χαρακτηριστικά προγραμματισμού και αυτοματισμού των συμβολισμένων CBDC και χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων. Ο Michele Bullock, Βοηθός Κυβερνήτης (Χρηματοοικονομικό Σύστημα) της Reserve Bank of Australia είπε: «Με αυτό το έργο, στοχεύουμε να διερευνήσουμε τις επιπτώσεις μιας CBDC για την αποτελεσματικότητα, τη διαχείριση κινδύνων και την καινοτομία στις συναλλαγές χονδρικής χρηματοπιστωτικής αγοράς». Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη του 2020 και τα μέρη σκοπεύουν να δημοσιεύσουν μια έκθεση για το έργο και τα κύρια ευρήματά του κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Προσέγγιση CBDC της ConsenSys

Καθένα από αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνει ότι το 2020, οι κεντρικές τράπεζες ενδιαφέρονται να λάβουν εμπειρογνωμοσύνη και υποστήριξη από τον ιδιωτικό τομέα. Ενδιαφέρονται επίσης για την πιλοτική εφαρμογή συγκεκριμένων περιπτώσεων που θα ωφελήσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα και τους πόρους που απαιτούνται για τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων και τη συμφιλίωση λογαριασμών, όπως η Reserve Bank of Australia και η Société Générale – Forge εστιάζοντας στη χρήση CBDC για τον διακανονισμό ψηφιακών κινητών αξιών. 

Η προσφορά CBDC της ConsenSys βασίζεται στην απαρτία ConsenSys, η οποία αποκτήθηκε πρόσφατα από την JP Morgan. Το Korum είναι ένας πελάτης Ethereum ανοιχτού κώδικα, βελτιστοποιημένος για επιχειρήσεις και ιδρύματα που χρειάζονται δυνατότητες αδειοδότησης, άμεση οριστικότητα, δυνατότητες απορρήτου και παρακολούθησης και υποστήριξη για επιχειρήσεις. Η απαρτία του ConsenSys είναι φιλική προς το περιβάλλον καθώς δεν χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο συναίνεσης Proof-of-Work (PoW), αλλά ένα Proof of Authority (IBFT). Η απαρτία του ConsenSys είναι χρησιμοποιείται από ένα τρίτο έργων blockchain παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 25 από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου και 400 ιδρύματα παγκοσμίως. Παρά το γεγονός ότι το blockchain είναι μια νέα τεχνολογία, το Enterprise Ethereum αποδεικνύεται ότι είναι η πιο υιοθετημένη και δοκιμασμένη από τη μάχη πλατφόρμα, και το σημαντικότερο, έχει προσελκύσει οργανικά τη μεγαλύτερη κοινότητα προγραμματιστών. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι εξελίξεις στο δημόσιο Ethereum, δηλαδή τα ιδιωτικά σταθερά νομίσματα και η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) δείχνουν ότι η τεχνολογία είναι αρκετά ώριμη για να καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των κεντρικών τραπεζών, όσον αφορά την ασφάλεια, την αξιοπιστία, το απόρρητο και την επεκτασιμότητα Αναμένεται ότι τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία αξίας 1 T $ θα διακανονιστούν στο δημόσιο Ethereum έως το τέλος του 2020.

Τα πλεονεκτήματα για ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Η CBDC που βασίζεται στο Ethereum περιλαμβάνει άμεση διευθέτηση, βελτιωμένους νομισματικούς ελέγχους, απλοποιημένη διανομή και λειτουργική αποδοτικότητα. Ο διακανονικός διακανονισμός πληρωμών εξαλείφει τους κινδύνους της διανυκτέρευσης και μειώνει τους κινδύνους των αντισυμβαλλομένων στις διασυνοριακές μεταφορές. Με προγραμματιζόμενα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο της προσφοράς χρήματος και των φόρων επί των συναλλαγών. Οι κεντρικές τράπεζες μπορούν επίσης να παραδίδουν κρατικά κεφάλαια απευθείας σε εξουσιοδοτημένες οντότητες και να βελτιστοποιούν τις τραπεζικές υποδομές και να προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές στους τελικούς χρήστες. Λιανεμποριο Οι CBDC που βασίζονται στο Ethereum ανοίγουν το δρόμο για ένα γρήγορο, χαμηλού κόστους, παγκοσμίως προσβάσιμο σύστημα πληρωμών peer-to-peer. Μπορούν να αυξήσουν την οικονομική δυνατότητα πρόσβασης χρησιμοποιώντας ψηφιακά νομίσματα που μπορούν να διανεμηθούν μέσω κινητών συσκευών και να προσεγγίσουν άτομα σε απομακρυσμένες περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε τράπεζες και φυσικά μετρητά. Σε επίπεδο δικτύου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ConsenSys απαρτία ή το Hyperledger Besu και από την πλευρά της εφαρμογής Codefi Payments παρέχει μια απλή στη χρήση πλατφόρμα για έκδοση, διατραπεζικές πληρωμές και μεταφορές, διαχείριση ρευστότητας, ενσωμάτωση ταυτότητας και αναλυτικά στοιχεία.  

Codefi Πληρωμές CBDC

Ενώ οι προσεγγίσεις CBDC είναι ακόμα νέες, καθένα από αυτά τα έργα θέτει το ερώτημα: πώς μοιάζει μια οικονομία που χρησιμοποιεί CBDC σε μια επιτρεπόμενη έκδοση του Ethereum; Πώς μπορεί αυτή η νέα αρχιτεκτονική να λειτουργεί με εμπορικές τράπεζες και παρόχους υπηρεσιών πληρωμών; Ποιος είναι ο αντίκτυπος στην οικονομία; Δεν πρόκειται μόνο για την απόδειξη ότι μια τράπεζα μπορεί να εκδώσει ένα ομόλογο σε ένα blockchain. πρόκειται για την ενεργοποίηση ιδιωτικών συναλλαγών σε κλίμακα, την επιβίβαση καθιερωμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και τη δυνατότητα σύνδεσης μεταξύ παραδοσιακών σιδηροδρομικών πληρωμών που βασίζονται σε blockchain. 

Και ακόμα, κάθε ένας από αυτούς τους πιλότους μαθαίνει ταξίδια μαζί για τις κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τομέα. Δεν περιμένουμε κανένας από αυτούς τους πιλότους να οδηγήσει σε ένα βιαστικό σχέδιο ανακοίνωσης για να κυκλοφορήσει βραχυπρόθεσμα. Σε αυτό το σημείο, οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες θέλουν απλώς να είναι έτοιμες να εκδώσουν CBDC εάν είναι απαραίτητο. Οι περισσότεροι από αυτούς σκοπεύουν να μοιραστούν τα ευρήματά τους με άλλες κεντρικές τράπεζες, παρόχους υπηρεσιών πληρωμών και εταιρείες τεχνολογίας. Αυτό θα βοηθήσει ολόκληρη την ερευνητική κοινότητα της CBDC και τους ειδικούς της τεχνολογίας να βελτιώσουν το τι έχουν κάνει οι άλλοι. Στο ConsenSys πιστεύουμε ότι τα blockchains παρουσιάζουν μια συναρπαστική αρχιτεκτονική όχι μόνο για το πώς κινούνται τα χρήματα, αλλά και για τους τύπους ευεργετικών εφαρμογών που μπορούν να κατασκευαστούν σε αυτές τις ίδιες ράγες. 

CBDCC Κεντρική Τράπεζα ψηφιακό νόμισμαDLTEΕμπλοκή BlockchainNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me