Η Citi και η ConsenSys χρησιμοποιούν το Blockchain για τον εκσυγχρονισμό των εμπορευμάτων

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

HomeBlogΕμπλοκή Blockchain

Η Citi και η ConsenSys χρησιμοποιούν το Blockchain για τον εκσυγχρονισμό των εμπορευμάτων

Ο Global Head of Commodity Trade Finance της Citi εξηγεί πώς μερικά από τα μεγαλύτερα ιδρύματα του κόσμου ενώνονται για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη λύση blockchain για τη χρηματοδότηση του εμπορίου εμπορευμάτων. Από ConsenSysMarch 10, 2020 Αναρτήθηκε στις 10 Μαρτίου 2020

ConsenSys Citi blockchain ήρωας εμπορικής χρηματοδότησης


Πρόσφατα εμφανίστηκε στη λίστα Blockchain 50 της Forbes, η πλατφόρμα komgo με βάση το Ethereum υιοθετείται από έναν αυξανόμενο αριθμό παγκόσμιων τραπεζών, εμπόρων εμπορευμάτων, ενεργειακών εταιρειών και άλλων βασικών παραγόντων στο οικοσύστημα χρηματοδότησης εμπορικών συναλλαγών που είναι αποφασισμένοι να φέρουν τη βιομηχανία στον 21ο αιώνας. Από τις ψηφιοποιημένες πιστωτικές επιστολές έως την ανταλλαγή δεδομένων χωρίς αντοχή σε παραβίαση, η πλατφόρμα συμβάλλει στην απλοποίηση, την ασφάλεια και την τυποποίηση των λειτουργιών σε ολόκληρη την παραδοσιακή βιομηχανία χρηματοοικονομικών συναλλαγών, υποστηρίζοντας την περίπτωση χρήσης για blockchain για παγκόσμιο εμπόριο. 

Το komgo κυκλοφόρησε το 2018 μετά από 15 από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, εμπορικές εταιρείες και γίγαντες πετρελαίου σε συνεργασία με την ConsenSys για την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η επεξεργασία βάσει χαρτιού, η καθυστερημένη διευθέτηση συναλλαγών, η ενδεχόμενη δαπανηρή πρακτορεία τιμολογίων και τα κατακερματισμένα ρεκόρ- παρακολούθηση της εμπορικής χρηματοδότησης. Η πλατφόρμα είναι η πρώτη λύση που βασίζεται σε blockchain για το οικοσύστημα εμπορίου εμπορευμάτων. 

λογότυπα komgo

Από την κυκλοφορία του, η komgo ξεπέρασε τη χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ στην πλατφόρμα και μείωσε τον χρόνο έκδοσης ψηφιακής πιστωτικής επιστολής από μέσο όρο 10 ημερών σε 1 ώρα. Το 2019, η πλατφόρμα κυκλοφόρησε την έκπτωση των απαιτήσεων και τις πιστωτικές επιστολές αναμονής και τα πολυεθνικά χρηματοοικονομικά και ενεργειακά ιδρύματα πέρα ​​από τον αρχικό όμιλο μετόχων όπως η TOTSA Oil Trading SA, η SMBC και η Lloyds Bank. 

Η komgo συνεχίζει να συνεργάζεται με την ConsenSys για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και την απλούστευση της υιοθέτησης για άλλους θεσμικούς παράγοντες στην αγορά εμπορευμάτων. Πρόσφατα κάναμε συνεδρίαση με τον Kris Van Broekhoven, Global Head of Commodity Trade Finance στο Citi, έναν από τους ιδρυτές επενδυτές της komgo, για να συζητήσουμε τα οφέλη του blockchain στην εμπορική χρηματοδότηση, τα κίνητρα πίσω από την επένδυση της Citi και το όραμά του για την πλατφόρμα komgo στο 2020 και μετά. 

Πώς θα περιγράφατε την πλατφόρμα komgo?

Η komgo είναι μια νέα εταιρεία που είναι αφιερωμένη στην οικοδόμηση μιας πλήρως αποκεντρωμένης ψηφιακής πλατφόρμας για χρηματοδότηση από το άκρο σε άκρο του εμπορίου στη βιομηχανία εμπορευμάτων. Μέσω της komgo, οι αγοραστές και οι πωλητές εμπορευμάτων, καθώς και οι τράπεζες και οι πάροχοι υπηρεσιών τους, θα μπορούν να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν δεδομένα με ηλεκτρονικό τρόπο. Η υποδομή κορμού αξιοποιεί την τεχνολογία blockchain για να παρέχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για ενσωμάτωση και εύκολη διαλειτουργικότητα με πολλά συστήματα back-office των χρηστών της, καθώς και με άλλες υπάρχουσες πλατφόρμες. Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα ενιαίο κατάστημα για τη χρηματοδότηση εμπορίου εμπορευμάτων που προσφέρει ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και εμπειρία πρώτης κατηγορίας χρηστών στον κλάδο.

Παραδοσιακό παγκόσμιο δίκτυο εμπορίουΠαραδοσιακό παγκόσμιο δίκτυο εμπορίου

 

Δίκτυο Blockchain για παγκόσμιο εμπόριοΔίκτυο Blockchain για παγκόσμιο εμπόριο

Ποιο πρόβλημα προσπαθεί να λύσει η komgo?

Η komgo προσπαθεί να προχωρήσει πέρα ​​από την απλή μετατροπή της υπάρχουσας διαδικασίας χρηματοδότησης εμπορίου εμπορευμάτων σε ψηφιακή. Για να πείσουμε τους χρήστες να υιοθετήσουν έναν νέο τρόπο επικοινωνίας και, για να κάνουν τη διαφορά, πρέπει να αντιμετωπίσουμε πραγματικά σημεία πόνου για τους χρήστες από όλες τις πλευρές μιας συναλλαγής. Αυτό μπορεί να έρθει σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης χειροκίνητων σημείων επαφής. Με τη σειρά του, αυτό βοηθά στην επιτάχυνση των χρόνων ανάκαμψης, στη βελτίωση της συμφιλίωσης δεδομένων και στη μείωση του κινδύνου απάτης και ανθρώπινου σφάλματος.

Η komgo έχει εργαστεί σε μια σειρά από συναρπαστικά χαρακτηριστικά που αποσκοπούν να βελτιώσουν δραστικά την εμπειρία του χρήστη. Η αρχική εστίαση της komgo ήταν στις Πιστωτικές Επιστολές, στη χρηματοδότηση απαιτήσεων λογαριασμού και στο KYC. Άλλα χαρακτηριστικά όπως η χρηματοδότηση αποθεμάτων και η αυτόματη αντιστοίχιση ηλεκτρονικών εγγράφων θα προστεθούν αργότερα.

«Η komgo προσπαθεί να προχωρήσει πέρα ​​από την απλή μετατροπή της υπάρχουσας διαδικασίας χρηματοδότησης εμπορίου εμπορευμάτων σε ψηφιακή… η komgo βοηθά στην επιτάχυνση των χρόνων ανάκαμψης, στη βελτίωση της συμφιλίωσης δεδομένων και στη μείωση του κινδύνου απάτης και ανθρώπινου σφάλματος.

Πώς εμπλέκεται η Citi στο komgo? 

Η Citi είναι ένας από τους ιδρυτές επενδυτές του komgo. Επενδύσαμε για πρώτη φορά στην εταιρεία όταν ιδρύθηκε στις αρχές του 2018 και πρόσφατα συμπληρώσαμε τα ίδια κεφάλαιά μας για να επιτρέψουμε στην εταιρεία να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Δεδομένου ότι η παγκόσμια εμπορική επιχείρηση της Citi διαχειρίζεται την επένδυση, συμμετέχω άμεσα στη συνεργασία με την komgo. Το κάναμε αυτό για να μεγιστοποιήσουμε την αξία που μπορούμε να προσφέρουμε στο komgo στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης προϊόντων και αφοσίωσης των χρηστών. Η Citi, παρόμοια με άλλες τράπεζες και εταιρείες υποστήριξης, συνεισφέρει χρόνο και πόρους σε εργαστήρια ανάπτυξης προϊόντων, κριτικές πληροφορικής και ασφάλειας και μοιράζεται τα σχόλια των χρηστών. Αρχίσαμε ακόμη και να ενσωματώνουμε το σύστημα επεξεργασίας εμπορίου μας με το komgo, ώστε να μπορούμε ήδη να αρχίσουμε να βλέπουμε μειωμένους χρόνους ανάκαμψης και να αποκομίσουμε τα οφέλη που αποφέρει η komgo.

Γιατί επέλεξε η Citi να συμμετάσχει στο komgo?

Η Citi υπερηφανεύεται για την κορυφαία ψηφιακή τράπεζα και η τεχνολογία blockchain προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών και των πελατών μας σήμερα. Ως μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες εμπορικές τράπεζες στον κόσμο, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ψηφιοποίηση του εμπορίου. Για περισσότερα από 100 χρόνια, ο κλάδος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανταλλαγή και τη μη αυτόματη επεξεργασία εγγράφων. Τώρα η τεχνολογία blockchain χρησιμεύει ως καταλύτης για να διαταράξει τη βιομηχανία προς την επεξεργασία ηλεκτρονικών δεδομένων. Οι τράπεζες και οι πελάτες θέλουν μια απλή και κομψή εμπειρία χρήστη που συνοδεύεται από ψηφιακά εργαλεία. Και αυτές οι ίδιες τράπεζες και εταιρείες πρέπει να βρουν αποτελεσματικότητα για να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους, στην επιτάχυνση των χρόνων ανακύκλωσης και στη μείωση της απάτης. Στην Citi, είμαστε πολύ προληπτικοί όσον αφορά την υιοθέτηση της ψηφιοποίησης και οι πελάτες μας αναμένουν από εμάς να είμαστε μία από τις κινητήριες δυνάμεις σε αυτήν τη διαδικασία αλλαγής.

Καθώς άλλες τράπεζες προσπαθούν να επιτύχουν αυτόν τον παρόμοιο στόχο, συνειδητοποιήσαμε νωρίς ότι αυτό θα ήταν πολύ δυνατότερο εάν συνεργαστούμε και συν-δημιουργούμε με το komgo. Δουλεύοντας για να ενώσουμε την αγορά και αναπτύσσοντας μια λύση μαζί με άλλες τράπεζες και εταιρικούς χρήστες, προσπαθούμε να πετύχουμε περισσότερα. Αυτό ακριβώς κάνει το komgo τόσο ενδιαφέρον: είναι μια από τις μοναδικές κοινοπραξίες που συνδυάζει τράπεζες και εταιρείες ως ιδρυτές. Η αρχική ομάδα περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο εμπορευμάτων. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε να διασφαλίσουμε ότι οι δυνατότητες που αναπτύσσει η komgo αντιμετωπίζουν πραγματικά τα σημεία πόνου μιας ευρείας ποικιλίας χρηστών – πέρα ​​από τις τράπεζες – και η πλατφόρμα έχει έναν αριθμό ιδρυμάτων πίσω από αυτό που δεσμεύονται να κάνουν συναλλαγές στην πλατφόρμα.

«Για περισσότερα από 100 χρόνια, ο κλάδος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανταλλαγή και τη μη αυτόματη επεξεργασία εγγράφων. Τώρα η τεχνολογία blockchain χρησιμεύει ως καταλύτης για να διαταράξει τη βιομηχανία προς την επεξεργασία ηλεκτρονικών δεδομένων. ” 

Πώς ωφελήθηκε η Citi και οι πελάτες της ως μέλος της komgo? 

Σε έναν κόσμο που είναι πολύ παγκόσμιος, η αγορά συνεχίζει να αναζητά αποτελεσματικότητα για να συνεχίσει να παρέχει αξία στους μετόχους. Δεδομένης της οικονομικής μας δύναμης, της ευρείας σειράς λύσεών μας και της παγκόσμιας πρόσβασης σε πελάτες, η Citi βρίσκεται σε ιδανική θέση για να καθοδηγεί τους πελάτες μας σε περιόδους αλλαγής και ψηφιοποίησης. Η συμμετοχή μας στο komgo έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πελάτες μας. Η ψηφιοποίηση αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα σε πολλές από τις συνομιλίες πελατών μας και, ειλικρινά, πρέπει να συμμετέχετε άμεσα για να κατανοήσετε πραγματικά τι συμβαίνει και να έχετε έναν ουσιαστικό διάλογο για το θέμα. Αυτό έχει ήδη φέρει η komgo στη Citi. Μάθαμε πολλά για το blockchain, για το τι ωθεί τους χρήστες να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην επίλυση πόνων όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για το ευρύτερο οικοσύστημα.

Τι KPI παρακολουθείτε?

Τον πρώτο χρόνο, ξοδέψαμε αρκετό χρόνο και ενέργεια για να βελτιώσουμε την εγκατάσταση και την ασφάλεια της πληροφορικής. Ένα χρόνο αργότερα, τώρα προσπαθούμε να αρχίσουμε να παρακολουθούμε KPI σχετικά με την πρόοδο του komgo. Παρακολουθούμε το κόστος επένδυσης της πλατφόρμας για να διασφαλίσουμε ότι έχει τις οικονομικές δυνατότητες να συνεχίσει να κάνει αυτό που θέλουμε να κάνουμε και παρακολουθούμε την πρόοδο στην ενσωμάτωση των χρηστών και τα σχόλια των πελατών για να παρακολουθούμε τα ποσοστά υιοθέτησης, ώστε να μπορούμε να προσαρμόζουμε για βέλτιστα αποτελέσματα.

Τι έχει επιτύχει η komgo μέχρι στιγμής; Ποια είναι τα επόμενα βήματα?

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υπήρξε πολύς θόρυβος γύρω από πιλότους που αφορούσαν ψηφιοποίηση και blockchain. Έχουν τεθεί ερωτήματα σχετικά με το ότι το blockchain είναι απλώς λέξη κλειδί Είμαι πιο υπομονετικός από αυτή την άποψη από κάποιους άλλους. Όταν συμμετέχετε άμεσα, συνειδητοποιείτε ότι χρειάζεται χρόνος. Δεν είναι τόσο δύσκολο να απαριθμηθούν τα πιθανά οφέλη των κατανεμημένων καθολικών και της χρήσης ηλεκτρονικών δεδομένων. Έχουμε επίσης μάθει ότι δεν είναι καν δύσκολο να οργανώσουμε πιλότους και να αποδείξουμε ότι η επεξεργασία ψηφιακών δεδομένων είναι πολύ ταχύτερη και πιο αποτελεσματική από τη μη αυτόματη επεξεργασία έντυπων εγγράφων. Φτάσαμε στο στάδιο όπου φαίνεται ότι οι περισσότεροι παίκτες της αγοράς καταλαβαίνουν τι είναι το blockchain και τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει. Αλλά είναι ένα τεράστιο άλμα για μετάβαση από το POC σε μια ζωντανή πλατφόρμα παραγωγής. 

Η komgo ιδρύθηκε το 2018. Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να κατασκευαστεί και να δοκιμαστεί η υποδομή πληροφορικής και να αναπτυχθεί ένα πρώτο σύνολο χαρακτηριστικών που προσελκύουν τους χρήστες. 12 μήνες για την ανάπτυξη της υποδομής είναι πολύ γρήγορο και ένα φανταστικό επίτευγμα. Τώρα που η πλατφόρμα είναι σε λειτουργία και λειτουργεί, η εστίαση μετατοπίζεται στην ενσωμάτωση των χρηστών. Τότε θα γίνει πραγματικά ενδιαφέρον. Καθώς οι χρήστες αρχίζουν να αλληλεπιδρούν με τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα, ανυπομονούμε να συλλέξουμε νέες πληροφορίες από ενεργούς χρήστες, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε περαιτέρω τις δυνατότητες, προκειμένου να λύσουμε καλύτερα τα σημεία τους. Καθώς οι νέοι χρήστες εγγράφονται, αναμένουμε ότι η πλατφόρμα θα κερδίσει έλξη και θα πρέπει να δούμε μια γρήγορη αύξηση των συμφωνιών σε επεξεργασία. Όπως συμβαίνει με κάτι καινούργιο, χρειάζονται συχνά λίγες πρώτες κινήσεις για να δώσουν κατεύθυνση στην υπόλοιπη αγορά και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε τον ρόλο μας σε αυτό.

Ο κόσμος του αύριο θα είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που έχουμε σήμερα. Η νέα τεχνολογία δημιουργεί νέες δυνατότητες και η καθημερινή μας αλληλεπίδραση με smartphone και κοινωνικά μέσα δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες. Ενώ υπάρχουν πολλές ιδέες και αποδείξεις της έννοιας για την τεχνολογία, πολλοί δεν θα το κάνουν στην παραγωγή. Πιστεύω όμως ότι σε τρία έως πέντε χρόνια, η αγορά θα σχηματίσει ένα νέο οικοσύστημα όπου οι χρήστες επικοινωνούν ψηφιακά μεταξύ τους απευθείας ή μέσω πλατφορμών, και τα δεδομένα μπορούν να ανταλλάσσονται μεταξύ ξεχωριστών αλλά συνδεδεμένων πλατφορμών. Στον κόσμο της χρηματοδότησης εμπορευμάτων, αυτό το νέο οικοσύστημα αναδύεται ήδη στην ανοιχτή πλατφόρμα χρηματοδότησης της komgo, καθώς και στη Vakt, την πλατφόρμα εκτέλεσης για το εμπόριο γεωργικών προϊόντων του Covantis και άλλες πρωτοβουλίες σχετικά με τη ναυτιλία και την ασφάλιση. Συνολικά, αυτές οι ενσωματώσεις πλήρους στοίβας πρέπει να φέρουν την αυξημένη αποδοτικότητα και την εμπειρία χρήστη που ονειρευόμαστε σήμερα. 

Διαβάστε τη δωρεάν μελέτη περίπτωσης komgo

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρώτη πλατφόρμα που βασίζεται σε blockchain στον κόσμο για το οικοσύστημα εμπορίου εμπορευμάτων.

Διαβάστε τη μελέτη περίπτωσης

Global TradeKomgoNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΠλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Εισαγωγή στο TokenizationΔιαδικτυακό σεμινάριο

Εισαγωγή στο Tokenization

Το μέλλον των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού και του DeFiΔιαδικτυακό σεμινάριο

Το μέλλον των οικονομικών: Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και DeFi

Τι είναι το Enterprise EthereumΔιαδικτυακό σεμινάριο

Τι είναι το Enterprise Ethereum?

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματοςΛευκό χαρτί

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματος

Komgo Blockchain για εμπορία εμπορίου εμπορευμάτωνΜελέτη περίπτωσης

Komgo: Blockchain για εμπορία εμπορευμάτων εμπορευμάτων

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me