Ανασκόπηση ενός έτους: Κύρια σημεία της απαρτίας του ConsenSys

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αρχική ΣελίδαBlogQuorum

Ανασκόπηση ενός έτους: Κύρια σημεία της απαρτίας του ConsenSys

από ConsenSys 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2020

Στιγμιότυπο οθόνης 2020 12 16 στις 3 25 00 μ.μ.

Οι ενημερώσεις, οι αλλαγές και οι βελτιώσεις στα Hyperledger Besu και GoQuorum το 2020.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι φέτος υπήρξε κάτι άλλο παρά φυσιολογικό. Ευτυχώς, το έργο της ομάδας απαρτίας του ConsenSys ήταν εξαιρετικό, ακόμη και με τις προκλήσεις του 2020. Σήμερα επισημαίνουμε τα επιτεύγματά μας τον τελευταίο χρόνο. 

Στιγμιότυπο οθόνης 2020 12 16 στις 3 25 00 μ.μ.Στοίβα απαρτίας ConsenSys – Δεκέμβριος 2020

Η στοίβα απαρτίας ConsenSys δίνει στον τελικό χρήστη πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως 

  • κόμβος allow-listing 
  • επιτρέψτε-καταχώριση λογαριασμού
  • άδεια API
  • ιδιωτικές συναλλαγές
  • ευέλικτες ομάδες απορρήτου
  • παρακολούθηση
  • ροή συμβάντων
  • πρόσθετα και API προσθηκών

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Μέσα στο 2020, παρουσιάσαμε νέα προϊόντα, αναπτύξαμε την κοινότητά μας και συμβάλλαμε στη σκέψη ηγεσίας στον χώρο των blockchain των επιχειρήσεων. Ακολουθούν τα κορυφαία ορόσημα για το έτος και πώς βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών μας.

Στιγμιότυπο οθόνης 2020 12 16 στις 4 27 55 μ.μ.

Φεβρουάριος 2020

Το GoQuorum Remix Plugin επιτρέπει τη διεπαφή χρήστη ιδιωτικής συναλλαγής εντός του Remix

Το Remix είναι ένα περιβάλλον ανάπτυξης προγράμματος περιήγησης για τη δημιουργία έξυπνων συμβάσεων. Με την προσθήκη Remix GoQuorum, μπορείτε να συντάξετε έξυπνα συμβόλαια με περισσότερη προσαρμογή, όπως η προβολή «privateFor» των κόμβων σας. Η προσθήκη προσθέτει ένα ρητό πλαίσιο ελέγχου ιδιωτικής συναλλαγής για τον καθαρισμό της διεπαφής χρήστη και την αντιστοίχιση διαφορετικών πιθανών ιδιωτικών καταστάσεων.


Θέλετε να το δοκιμάσετε? Μεταβείτε στο Remix και ενεργοποιήστε το πρόσθετο “Δίκτυο απαρτίας” από τη λίστα προσθηκών.

Δείτε τις πλήρεις σημειώσεις έκδοσης εδώ.

Ομάδες Hackathon σιuild στο GoQuorum στο ETHDenver! 

Ένα επιτρεπόμενο email στο Ethereum, μια ασφαλή ιατρική αλυσίδα εφοδιασμού και μια πλατφόρμα για ιδιωτική χορηγία της ερευνητικής δημοσιογραφίας – όλα βασισμένα στο GoQuorum. 

Μάρτιος 2020 

Το Hyperledger Besu κερδίζει «ενεργή κατάσταση», σηματοδοτώντας σε προγραμματιστές και συνεργάτες την ποιότητα του έργου και της κοινότητας.

Τον Μάρτιο του 2020, Η τεχνική διευθύνουσα επιτροπή της Hyperledger ψήφισε για να εγκρίνει την ενεργή κατάσταση του Hyperledger Besu, καθιστώντας το Besu το 5ο έργο που πέτυχε αυτό το ορόσημο. Η ενεργή κατάσταση δείχνει ότι το Besu πληροί όλα τα Κριτήρια εξόδου επώασης, συμπεριλαμβανομένων των νομικών απαιτήσεων, της υψηλής ποιότητας τεκμηρίωσης, της συνεπούς χρήσης εργαλείων και της ποικιλομορφίας των κοινοτικών απαιτήσεων. Κάθε μία από αυτές τις απαιτήσεις αποδεικνύει ότι ένα έργο είναι ένας ασφαλής, φιλόξενος και ζωντανός χώρος για να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν τα μέλη της κοινότητας. 

GoQuorum v2.5.0 Προστέθηκε υποστήριξη προσθηκών

Αυτή η ενημέρωση επέτρεψε στην κοινότητα να βελτιώσει τον πελάτη GoQuorum με τις δικές τους καινοτόμες υλοποιήσεις υποστηριζόμενων πτυσσόμενων στοιχείων. Αυτό το αποσυνδεδεμένο νέο χαρακτηριστικό GoQuorum ειδικά από το βασικό geth. Οι βασικές ομάδες ανάπτυξης έχουν μια απλοποιημένη διαδικασία συγχώνευσης αλλαγών από το core-geth, επιτρέποντάς τους να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο δημιουργώντας τις δυνατότητες που χρειάζονται.

Δείτε τα έγγραφα εδώ.

Cakeshop v0.11.0 Παρουσιάζει την οθόνη Node Manager, τις βελτιώσεις απορρήτου και τις βελτιώσεις διεπαφής χρήστη.

Οι βελτιώσεις περιελάμβαναν την καρτέλα Node Manager, ένα widget για κλήσεις μεθόδων από την καρτέλα Συμβάσεις, μια καλύτερη διεπαφή χρήστη για προσυμπληρωμένα δημόσια κλειδιά από την Tessara και αυξημένο απόρρητο.

Δείτε τις πλήρεις σημειώσεις έκδοσης εδώ.

Απρίλιος 2020

Οδηγός απαρτίας Κυκλοφόρησε: Ένα εργαλείο γραμμής εντολών που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα δίκτυο ανάπτυξης GoQuorum στον τοπικό υπολογιστή τους σε λιγότερο από 2 λεπτά.

Με τον Οδηγό της Korum, οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν ένα τοπικό δίκτυο GoQuorum που θα εκτελείται είτε με σενάριο σύνθεσης ή σενάριο bash. Δημιουργήστε ένα απλό δίκτυο όπου επιλέγετε τον αριθμό των κόμβων, τον τρόπο συναίνεσης και ποια στοιχεία θα συμπεριλάβετε (GoQuorum, Tessera, Cakeshop). Μόλις εκτελέσετε την επιλεγμένη ανάπτυξη, θα δημιουργήσετε ένα πλήρως προσαρμοσμένο δίκτυο με παραγόμενα κλειδιά, προσαρμοσμένες θύρες και άλλα.

Δείτε τα έγγραφα εδώ.

Κυκλοφόρησε το Hyperledger Besu Fast Sync, μια ταχύτερη μέθοδος για έναν κόμβο για συμμετοχή στο Mainnet

Γρήγορος συγχρονισμός επιτρέπει στον πελάτη Hyperledger Besu να συγχρονίζεται με το κύριο δίκτυο Ethereum χωρίς να απαιτείται πλήρης συγχρονισμός. Ο γρήγορος συγχρονισμός επιτρέπει στον χρήστη να συνδεθεί στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιήσει πλήρη συγχρονισμό και αργότερα ο χρήστης μπορεί να επικυρώσει την παγκόσμια κατάσταση. Ο γρήγορος συγχρονισμός λειτουργεί σε έναν αυτο-φιλοξενούμενο κόμβο ή σε οποιονδήποτε πάροχο cloud που φιλοξενεί τον κόμβο σας.

Το Hyperledger Besu 1.4 Παρουσιάζει βελτιώσεις στην αρχιτεκτονική, στο απόρρητο και στην προσαρμογή 

Η εισαγωγή του πολυ-μίσθωση επιτρέπει σε πολλούς συμμετέχοντες σε ένα ιδιωτικό δίκτυο να χρησιμοποιούν τον ίδιο κόμβο Besu ή Orion. Αυτό επιτρέπει σε έναν οργανισμό να βελτιστοποιεί πόρους υποδομής κατά τη δημιουργία ενός ιδιωτικού δικτύου. Ομάδες απορρήτου επιτρέψτε στους κόμβους που εκτελούν πελάτες Hyperledger Besu με έναν συνδεδεμένο κόμβο Orion να στέλνουν ιδιωτικές συναλλαγές μεταξύ τους, διατηρώντας ταυτόχρονα μια σύνδεση με το κύριο δίκτυο Ethereum (ή οποιοδήποτε δημόσιο δίκτυο με μη τελικό μηχανισμό συναίνεσης). Υποστήριξη Transport Layer Security (TLS) παρέχει ασφαλή επικοινωνία πελάτη και διακομιστή, επιτρέποντας TLS μεταξύ Besu, Orion, EthSigner και υλοποιημένων dApps. ο API προσθηκών δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επεκτείνουν το Besu εκθέτοντας δεδομένα και υπηρεσίες στον τελικό χρήστη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενοποιήσεων με εφαρμογές τρίτων.

Μάιος 2020

Το GoQuorum v2.6.0 φέρνει βελτιστοποίηση απόδοσης λογαριασμού και αποθήκευσης Trie Access Patterns σε Blocks, EVM Opcode Optimization και Sync Process Optimization

Προσθέσαμε επίσης τη βελτιστοποίηση συγκέντρωσης συναλλαγών για καλύτερη απόδοση και ξεκινήσαμε τις εγγενείς δυνατότητες ερωτημάτων GraphQL για ευέλικτη αναζήτηση.

Κυκλοφόρησε επίσης το Qubernetes v0.1.1, προσθέτοντας τη δυνατότητα δημιουργίας πόρων εισόδου K8s, δημιουργίας πολιτικής δικτύου, προαιρετικών σχολιασμών & storageclass σε PVC, κάνοντας το docker repo προαιρετικά διαμορφώσιμο.

Δείτε τις πλήρεις σημειώσεις έκδοσης εδώ (GoQuorum v2.6.0) και εδώ (Qubernetes v.0.1.1)

Ιούνιος 2020

Η ConsenSys κυκλοφόρησε το Πρόγραμμα συνεργατών ConsenSys, οι Hyperledger Besu και Orion βρίσκονται στις προσφορές προϊόντων έτοιμες για συνεργάτες. 

Το Πρόγραμμα Συνεργατών επιτρέπει στους ενοποιητές συστημάτων, εταιρείες συμβούλων και ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού να χρησιμοποιούν το Hyperledger Besu και το Orion (και τώρα ολόκληρη τη στοίβα απαρτίας της ConsenSys) παρέχοντας πρόσβαση στη δοκιμή και στη μόχλευση των προϊόντων μας για τις λύσεις τους.

Qubernetes v0.1.2 και Οδηγός απαρτίας v1.1.0 Παρέχετε υποστήριξη GoQuorum 2.6.0 και αυξήστε την ταχύτητα και την ευκολία εγκατάστασης και ανάπτυξης.

Προβολή σημειώσεων πλήρους έκδοσης εδώ (Qubernetes v0.1.2) και εδώ (Οδηγός απαρτίας v1.1.0)

Ιούλιος 2020

Το GoQuorum v2.7.0 επιτρέπει την προσθήκη νέων μελών σε ιδιωτικά έξυπνα συμβόλαια και δυνατότητες διαχείρισης λογαριασμού και το Tessera v.10.6 Παρουσιάζει βελτιώσεις καταγραφής

Προσθέσαμε υποστήριξη για την προσθήκη νέων μελών σε ιδιωτικά έξυπνα συμβόλαια, διαχείριση λογαριασμού μέσω HashiCorp Vault και JSON RPC API Oauth / εξουσιοδότηση. Η διαχείριση λογαριασμού και το API Oauth / authz λειτουργούν μέσω εξωτερικών προσθηκών που ανοίγουμε επίσης με τα αντίστοιχα SDK τους.

Χαρακτηριστικά Tessera συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας “bootstrap”, που υποστηρίζει τον τύπο κρυπτογράφησης CUSTOM με το Unbound’s UKC ως πιλοτική εφαρμογή και άλλες μικρές επιδιορθώσεις. Αυτό επιτρέπει βελτιώσεις καταγραφής, αναγνωρίζει τοπικούς συνεργάτες με IP ή όνομα κεντρικού υπολογιστή κατά την ενημέρωση του partyinfo, δεν επιτρέπει να καθοριστούν διακομιστές Q2T για την υποστήριξη της ρύθμισης κόμβου εκκίνησης και πολλά άλλα. 

Προβολή πλήρους κυκλοφορίας εδώ (για GoQuorom v2.7) και εδώ (για Tessera v10.6)

Οδηγός απαρτίας v1.2.0 Υποστηρίζει υλοποιήσεις για τοπικό δίκτυο απαρτίας που βασίζεται στο Kubernetes

Προβολή σημειώσεων πλήρους έκδοσης εδώ.

Αύγουστος 2020

Η έκδοση Hyperledger Besu 1.5 παρουσιάζει βελτιώσεις απόδοσης που αυξάνουν τις συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (TPS)

Η ομάδα του Hyperledger Besu ανακοίνωσε βελτιώσεις στην απόδοση σε πολλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης υποστήριξης για εγγενείς βιβλιοθήκες κρυπτογράφησης για τον συντονισμό του κώδικα εκτέλεσης EVM, τον πειραματισμό με διαφορετικά JVM και τη δημιουργία πιο ισχυρής υποδομής συγκριτικής αξιολόγησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα βελτιώσεις απόδοσης σε ώρες συγχρονισμού, συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο και αιτήματα ανά δευτερόλεπτο.

Η ConsenSys αποκτά απαρτία

Οι JP Morgan και ConsenSys ανακοίνωσαν ότι το έργο ανοιχτού κώδικα της απαρτίας θα αποκτήσει και θα διαχειρίζεται η ConsenSys ως μέρος μιας στρατηγικής επένδυσης από την JPM. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες δελτίο τύπου εδώ και να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό σεμινάριο «Εισαγωγή της απαρτίας του ConsenSys». Η προσφορά πρωτοκόλλου ανοιχτού κώδικα ConsenSys μετονομάστηκε σε απαρτία ConsenSys. Η απαρτία ConsenSys αποτελείται από τέσσερα επίπεδα βάσης κώδικα ανοιχτού κώδικα: λογισμικό πελάτη, διαχείριση ιδιωτικών συναλλαγών, υπογραφή εξωτερικών συναλλαγών και πρόσθετα εργαλεία.

Πάνω από το επίπεδο ανοιχτού κώδικα, οι προγραμματιστές και οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να αναπτύξουν μια σειρά χαρακτηριστικών προϊόντων σε επίπεδο ιδρύματος μέσω της Codefi, που αναπτύχθηκε από την ConsenSys για να επιτρέψει την αναγνώριση στοιχείων και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, τις πληρωμές, τη διαχείριση εγγράφων, τη βελτιστοποίηση ροής εργασίας, τη συμμόρφωση με τον κίνδυνο και πολλά άλλα.

Η γρήγορη εκκίνηση της απαρτίας ConsenSys βελτιώνει την εμπειρία προγραμματιστή

Μεταβείτε στο Στη σελίδα προγραμματιστών και κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη” για να δείτε την εντολή npx για εγκατάσταση της απαρτίας ConsenSys, μαζί με τις απαιτήσεις συστήματος, συνδέσμους τεκμηρίωσης και στοιχεία επικοινωνίας για την απαρτία ConsenSys.

Ξεκινώντας με το διαδικτυακό σεμινάριο απαρτίας (επιδείξεις το Quickstart)

Ξεκινήστε με την απαρτία τώρα

Παρακολούθηση βελτιώσεων με την κυκλοφορία του Qubernetes v0.1.3 και του Οδηγού απαρτίας v1.2.2  

Το Cakeshop μπορεί να αναπτυχθεί σε Qubernetes με το Kubernetes. Επιπλέον, η συλλογή μετρήσεων prometheus geth / απαρτίας μπορεί πλέον να είναι ενεργοποιημένη και υπάρχει μια σύνταξη προγράμματος σύνδεσης ταμπλό γκράφανα που μπορεί προαιρετικά να αναπτυχθεί για παρακολούθηση.

Εισήχθη ο Οδηγός απαρτίας Διαχωρίζεται με απαρτία, για την παρακολούθηση της αλυσίδας analytics, ως προαιρετικό εργαλείο τρίτων. 

Δείτε τις πλήρεις σημειώσεις έκδοσης εδώ (Qubernetes v0.1.3) και εδώ (Οδηγός απαρτίας v1.2.2)

Οκτώβριος 2020

Η απαρτία του ConsenSys μετακινήθηκε στην έκδοση ημερολογίου 

Όλα τα έργα της απαρτίας ConsenSys, συμπεριλαμβανομένων των GoQuorum, Hyperledger Besu, Orion, Tessera και EthSigner απομακρύνθηκαν από το αρχικό σχήμα εκδόσεων για να ακολουθήσουν την έκδοση ημερολογίου (CalVer). Η ομάδα επέλεξε να μετακομίσει στο CalVer για να διευκολύνει τους χρήστες να αναγνωρίσουν τις τελευταίες σημαντικές κυκλοφορίες και να προσδιορίσουν ποιες εκδόσεις των στοιχείων της δέσμης αθροιστικών έχουν δοκιμαστεί εκτενώς μεταξύ τους.. 

GoQuorum v20.10.0, Tessera v1.0.0 και v20.10.0 Παρουσιάστε βελτιώσεις απορρήτου

Παρουσιάσαμε μια νέα παράμετρο «privacyFlag» στα API «sendTransaction» που μας επιτρέπουν να καθορίσουμε τον τρόπο εκτέλεσης μιας ιδιωτικής συναλλαγής. 

Δείτε τις σημειώσεις έκδοσης εδώ (GoQuorum v.20.10.0)

Η Tessera υποστηρίζει πλέον βελτιώσεις απορρήτου, π.χ. προστασία αντισυμβαλλομένου και επικύρωση ιδιωτικού κράτους. Αυτές οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν επίσης βελτιωμένη απόδοση στο “push” συναλλαγών peer to peer με παραλληλισμό και άλλες δευτερεύουσες διορθώσεις. Υπήρξαν επίσης βελτιώσεις απορρήτου στην υποστήριξη της Tessera for Private State Validation (PSV) εδώ.

Δείτε τις σημειώσεις έκδοσης εδώ (Tessera v1.0.0) και εδώ (Tessera v20.10.0)

Qubernetes v0.2.0 Προστέθηκε εργαλείο γραμμής εντολών 

Προστέθηκε εργαλείο γραμμής εντολών για αρχικοποίηση, τροποποίηση και αλληλεπιδρά με το δίκτυο.

Δυαδικά διαθέσιμα που επισυνάπτονται στην κυκλοφορία: Μακ, linux. Δείτε τις σημειώσεις έκδοσης εδώ.

Προφίλ απαρτίας και αναφορά απαρτίας

Το προφίλ προφίλ είναι ένα σύνολο εργαλείων που έχει δημιουργηθεί με σκοπό την εκτέλεση δοκιμών πίεσης σε δίκτυα που εκτελούνται σε απαρτία και παρακολουθεί το TPS και άλλες παραμέτρους αναφοράς σε επίπεδο δικτύου. 

Αναφορά απαρτίας ως εργαλείο που ευρετηριάζει μπλοκ και συναλλαγές σε ένα δίκτυο GoQuorum και δημιουργεί αναφορές για να δώσει στους χρήστες πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει με τις συμβάσεις τους. 

Διαβάστε τα έγγραφα εδώ (Προφίλ απαρτίας) και εδώ (Αναφορά απαρτίας)

Νοέμβριος 2020

Η πρώτη κυκλοφοριακή δέσμη του ConsenSys της απαρτίας επιτρέπει την ταχύτερη εγκατάσταση

Αυτά τα πακέτα περιλαμβάνουν δυαδικά αρχεία για τα έργα, έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να συνδυάσουν τα έργα μαζί και να αρχίσουν να δημιουργούν τις εφαρμογές τους πολύ πιο γρήγορα. Αυτό προστίθεται στο Quickstart

GoQuorum Wizard 1.3.0 (Τελευταία) Προσθέτει υποστήριξη για την απαρτία / Tessera 20.10.0

Προσθέσαμε υποστήριξη για το GoQuorum / Tessera 20.10.0, το οποίο επιτρέπει βελτιωμένες δυνατότητες απορρήτου κατά τη χρήση του GoQuorum 20.10.0+ και προσθέτουμε το GoQuorum Reporting Tool (Beta) σε προαιρετικά εργαλεία για ανάπτυξη παράλληλα με το δίκτυο.

Δείτε τις σημειώσεις πλήρους έκδοσης και τις οδηγίες ενημέρωσης εδώ.

Δεκέμβριος 2020 – 2021+

Η υποστήριξη απαρτίας ConsenSys διατίθεται για άτομα και επιχειρήσεις

Η φόρμα επικοινωνίας υποστήριξης και η ιστοσελίδα ConsenSysorum Enterprise έχουν τροποποιηθεί για να επικοινωνήσουν με την ομάδα για συνδρομές υποστήριξης.

Ζητήστε υποστήριξη τώρα

Συνεχιζόμενη εργασία σχετικά με την πρόταση βελτίωσης του Ethereum (EIP) 1559, μια ενημέρωση στη νομισματική πολιτική της Ethereum που βελτιώνει την προβλεψιμότητα των τιμών του φυσικού αερίου

Παρόλο που αυτή η λειτουργία δεν είναι πλήρης, έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο για την προετοιμασία του EIP-1559. Ενημερώσεις έχουν συμπεριληφθεί στο ConsenSys Release Release 20.10.0 και Έκδοση Besu 1.5. Διαβάστε ένα επισκόπηση του EIP-1559 και αναφορά προσέγγισης κοινότητας για το EIP-1559

Αυτή ήταν μια άγρια ​​βόλτα για όλους μας. Με όλη τη σημαντική δουλειά που πραγματοποιήθηκε το 2020, η ομάδα απαρτίας ConsenSys είναι περισσότερο από έτοιμη για το τι θα ακολουθήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Καθώς βλέπουμε περισσότερη διαλειτουργικότητα, εκτεταμένη τεχνική υποστήριξη και ανάπτυξη οικοσυστημάτων μέσω κοινοτικών προσπαθειών – είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε το Enterprise Ethereum σε περισσότερες περιπτώσεις χρήσης του κλάδου. 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα τελευταία, εγγραφείτε μαζί μας εδώ: 

Διχόνοια

Χαλαρότητα (Ειδικό GoQuorum)

RocketChat (Ειδικά για Besu)

Κελάδημα

Συνδεδεμένος

Enterprise EthereumNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map