Δημοτική χρηματοδότηση στην εποχή της πανδημίας COVID-19

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Contents

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αρχική ΣελίδαBlogCodefi Assets

Δημοτική χρηματοδότηση στην εποχή της πανδημίας COVID-19

από τον Alex Kostura 11 Ιουνίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2020

michael longmire RhBVoJnRqVg ξεμπλοκάρετε

Οι πολιτείες και οι πόλεις στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη χρηματοδότησης για κρίσιμες υποδομές και υπηρεσίες που προκαλούνται από το κόστος της απόκρισης COVID-19, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν εν μέρει μόνο από την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση και από τη μείωση των παραδοσιακών πηγών εσόδων τους. Τώρα είναι η ώρα για δημιουργικές και προσεγμένες λύσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εσόδων και για το μέλλον. Προτείνουμε μικρο / μίνι δημοτικά ομόλογα που υποστηρίζονται από την ψηφιακή πλατφόρμα Codefi Assets ως ένα εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δήμοι για να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους.

Το COVID-19 προκαλεί ιστορικά ακραίες επιπτώσεις στη ζωή μας

Η κλίμακα και ο ρυθμός με τον οποίο η πανδημία COVID-19 επηρέασε τις ζωές μας είναι ακραίες, ακόμα και όταν τίθενται στο πλαίσιο οικονομικής ιστορίας άνω των 100 ετών. Ένας καλός αντιπρόσωπος για την ιστορικά σχετική κλίμακα των επιπτώσεών του είναι ο αριθμός των θέσεων εργασίας που χάθηκαν. Στις Η.Π.Α, πάνω από 22 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η μεγαλύτερη μείωση στο ρεκόρ, αντιπροσωπεύοντας 1 στα 7 άτομα που απασχολούνταν.

Διάγραμμα 1: Ιστορικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Αυτήν τη στιγμή βιώνουμε τη μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση του συνολικού αριθμού απασχόλησης στην ιστορία των ΗΠΑ.

Διάγραμμα 1: Ιστορικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Αυτήν τη στιγμή βιώνουμε τη μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση του συνολικού αριθμού απασχόλησης στην ιστορία των ΗΠΑ.


Ταυτόχρονα με σοβαρή έλλειψη κρατικών και δημοτικών πόρων

Αυτή είναι επίσης η στιγμή που η προσεκτική κοινοτική βοήθεια θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στα αποτελέσματα για τις επόμενες δεκαετίες. Ωστόσο, οι πόροι που έχουν στη διάθεσή τους το κράτος και οι τοπικές κυβερνήσεις πέφτουν κατακόρυφα. Η Εθνική Ένωση Χωρών (NACo) εκτιμά α ~ 114 δισεκατομμύρια $ μείωση στα έσοδα που προέρχονται από φόρους πωλήσεων, ακαθάριστες αποδείξεις και άλλες χρεώσεις. Αυτό αντιπροσωπεύει μια συνολική μείωση ~ 17% στους προϋπολογισμούς της κομητείας. Ενώ το πρόσθετο κόστος που σχετίζεται με την απόκριση COVID-19 εκτιμάται σε ~ 30 δισεκατομμύρια $.

Διάγραμμα 2: Πηγές χρηματοδότησης ανά χώρα και έκθεσή τους στον αντίκτυπο που σχετίζεται με το COVID.

Διάγραμμα 2: Πηγές χρηματοδότησης ανά χώρα και έκθεσή τους στον αντίκτυπο που σχετίζεται με το COVID.

Εκτός από τις κρίσιμες υπηρεσίες πρώτης γραμμής και τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε υποδομές, η εκπαίδευση και η φροντίδα των παιδιών εκτίθενται ιδιαίτερα. Μια κοινή πλάνη είναι ότι η αμερικανική χρηματοδότηση K-12 προέρχεται αποκλειστικά από φόρους περιουσίας, δηλαδή, έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο. Ενώ είναι συνήθως αλήθεια ότι η συντριπτική πλειονότητα της χρηματοδότησης K-12 προέρχεται από τοπικούς και κρατικούς προϋπολογισμούς, το Εθνικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Στατιστικών Τα στοιχεία για την περίοδο 2015-2016 δείχνουν ότι τα δημόσια δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία έλαβαν περίπου 8% χρηματοδότησης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, 47% από κρατικές κυβερνήσεις και 45% από τοπικές κυβερνήσεις. Με περίπου το 81% αυτών των τοπικών εσόδων που προέρχονται από φόρους περιουσίας, λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο (περίπου το 36%) του συνόλου της σχολικής χρηματοδότησης προήλθε συγκεκριμένα από φόρους περιουσίας..

Αλλά αυτό μπορεί ακόμη να οδηγήσει σε λοξά αποτελέσματα για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, στο Κολοράντο μόνο το 6% της εκπαίδευσης K-12 χρηματοδοτείται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Τα κρατικά έσοδα, ωστόσο, ταιριάζουν με το τοπικό βιοτικό επίπεδο. Έτσι, η χρηματοδότηση συνδέεται με συχνά δραστικά διαφορετικά επίπεδα διαβίωσης. Για παράδειγμα, η σχετικά εύπορη Aspen ξοδεύει 14.090 $ ανά μαθητή, ενώ ο Boulder ξοδεύει 9.247 $ και τμήματα της περιοχής του μετρό του Ντένβερ ξοδεύουν μόλις 6.958 $, σύμφωνα με το 2016 Μελέτη NPR.

Διάγραμμα 3: Η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 10% της συνολικής χρηματοδότησης K-12 στο Κολοράντο.

Διάγραμμα 3: Η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 10% της συνολικής χρηματοδότησης K-12 στο Κολοράντο.

Αυτή η ανισότητα διαδραματίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αλληλεπίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους φόρους περιουσίας. Ακόμα και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία έχει μερικά από τα υψηλότερα και πιο ομοιογενή χρηματοδότηση της εκπαίδευσης K-12 στις ΗΠΑ, εξακολουθείτε να έχετε ένα τεράστιο εύρος, με τη New Rochelle να ξοδεύει 18,809 $ ανά μαθητή, το Highland Falls 28,198 $ και το Onteora 42,715 $. Αυτό απαιτεί νέο επείγον το 2020. Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Cuomo ξεκίνησε τη χρονιά προτείνοντας αύξηση 3% στις δαπάνες της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη διοχέτευση περισσότερων πόρων σε φτωχότερες σχολικές περιοχές. Από την παραγγελία NY PAUSE και τον καταστροφικό αντίκτυπο του COVID-19, ιδιαίτερα στις κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και μειονοτήτων, ο κυβερνήτης Cuomo ζητά βοήθεια από το Ίδρυμα Gates Εκπαίδευση «reimagine». Παρ ‘όλα αυτά, η Νέα Υόρκη μαζί με πολλές πολιτείες εξετάζει ένα τεράστιο έλλειμμα προϋπολογισμού, το οποίο δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί από την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ανακούφισης. ο 150 δισεκατομμύρια δολάρια Coronavirus Relief Fund μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από δήμους για «το κόστος μισθοδοσίας για τους υπαλλήλους δημόσιας υγείας και δημόσιας ασφάλειας είναι πληρωμές για υπηρεσίες που είναι ουσιαστικά αφιερωμένες στον μετριασμό ή την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία COVID-19“. Επιπλέον, σε αντίθεση με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία έχει ευρεία εξουσία να εκτυπώνει χρήματα · 49 από τις 50 πολιτείες έχουν ισορροπημένες απαιτήσεις προϋπολογισμού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να δαπανήσουν πάνω από τα εισοδήματα.

Εκτός από την έλλειψη εσόδων που δημιουργείται από χαμηλότερες χρεώσεις, επιβαρύνσεις και φόρους επί των πωλήσεων, οι πολιτείες επηρεάζονται επίσης σε διαφορετικό βαθμό από την ισχύουσα νομοθεσία. Για παράδειγμα, Η τροπολογία Galaghar του Κολοράντο απαιτεί το 45% του συνολικού ποσού του φόρου κρατικής ιδιοκτησίας που εισπράττεται να προέρχεται από κατοικία και το 55% του φόρου ακινήτων που συλλέγεται πρέπει να προέρχεται από εμπορική ιδιοκτησία.

Οι φόροι κατοικίας είναι αρκετά ανθεκτικοί στην πανδημία COVID-19, δεδομένου ότι επιβάλλονται στις εκτιμημένες αξίες των ακινήτων (οι οποίες συνήθως είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις τιμές της αγοράς και, συνεπώς, είναι λιγότερο ασταθείς κατά τη διάρκεια χρηματοοικονομικών κρίσεων). Ως αποτέλεσμα, παρουσιάζουν μια πιο σταθερή ροή εσόδων. Ωστόσο, η εμπορική αγορά ακινήτων είναι πολύ πιο ασταθής και μπορεί να οδηγήσει σε μειώσεις της είσπραξης φόρων εμπορικής ιδιοκτησίας, η οποία, στη συνέχεια, σύμφωνα με την τροπολογία Galagher, απαιτεί μείωση των εισπραχθέντων φόρων κατοικίας.

Διάγραμμα 4: Το COVID δημιούργησε ένα πρόσθετο έλλειμμα εσόδων ~ 2,5 δισεκατομμυρίων $ στον προϋπολογισμό του Κολοράντο

Διάγραμμα 4: Το COVID δημιούργησε ένα πρόσθετο έλλειμμα εσόδων ~ 2,5 δισεκατομμυρίων $ στον προϋπολογισμό του Κολοράντο

Συνολικά, το Κολοράντο αναμένει τώρα ένα 25% μείωση των δαπανών Αυτή την χρονιά.

Ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στηρίζει αποτελεσματικά ολόκληρη την οικονομία, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών, έχει μέχρι τώρα αποτελεσματικά αποκλείσει πολιτείες και δήμους

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κυκλοφόρησε ένα πρωτοφανές κίνητρο $ 2Trn +. Ταυτόχρονα, η Fed σηματοδότησε μια προσέγγιση «οτιδήποτε χρειαστεί» για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης όλου του εταιρικού χρέους που είχε χαρακτηριστεί ως επενδυτικός βαθμός πριν από την πανδημία COVID-19. Ωστόσο, ενώ υποδεικνύει ότι μπορεί να το πράξει, η Fed μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει τέτοια στάση απέναντι σε κράτη ή δήμους, ούτε πρόγραμμα αγοράς δημοτικού χρέους, ούτε οποιαδήποτε άλλη προτεινόμενη μορφή ανακούφισης πέρα ​​από το Ταμείο Αρωγής Coronavirus.

Επιπλέον, ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell δήλωσε στις 23 Απριλίου ότι «σίγουρα θα ήταν υπέρ του να επιτρέψει στα κράτη να χρησιμοποιούν την πτωχευτική διαδρομή… δεν μας ενδιαφέρει να λύσουμε τα συνταξιοδοτικά τους προβλήματα για αυτούς… δεν μας ενδιαφέρει να τα σώσουμε από κακές αποφάσεις που έχουν λάβει στο παρελθόν. “

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Bloomberg Index of Moody / S&Τα δημοτικά ομόλογα P, AAA, 30yr callable, διαπραγματεύονται σε ~ 60bps και διανέμονται σε ομολογίες Treasury 30 ετών. Πρόκειται για δύο τυπικές αποκλίσεις άνω του μέσου όρου των ~ 8bps κατά την τελευταία δεκαετία.

Διάγραμμα 5: Δείκτης Bloomberg με ονομαστικούς τίτλους δημοτικού ομολόγου 30ετίας AAA σε σύγκριση με ομόλογα δημοσίου 30ετίας.

Διάγραμμα 5: Δείκτης Bloomberg με ονομαστικούς τίτλους δημοτικού ομολόγου 30ετίας AAA σε σύγκριση με ομόλογα δημοσίου 30ετίας.

Εξάλλου, Το πρόσφατα εκδοθέν 30ετές ομόλογο της Apple με απόδοση 2,60% είναι σχεδόν ευθυγραμμισμένο με τη Γεωργία σε ισοδύναμο φόρο. Όπως επισημαίνει ο Harley Bassman, «ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Γεωργία θα εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της (απλώς αύξηση φόρων), δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για την Apple. Θυμηθείτε ότι η Motorola, η Nokia και το Blackberry προσέφεραν επίσης ένα τηλέφωνο «πρέπει να έχουν».

Με απλά λόγια, ως αποτέλεσμα των ηθικών κινδύνων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, οι πολιτείες και οι δήμοι έχουν πιο δύσκολο χρόνο να συγκεντρώσουν κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν άμεσες ανάγκες, όπως μια αποτελεσματική απόκριση COVID-19, εκπαίδευση και φροντίδα παιδιών, από ό, τι οι εταιρείες.

Έρχεται στις τοπικές κοινότητες, αλλά οι κοινότητες συχνά στερούνται επεκτάσιμων μηχανισμών με τους οποίους μπορούν να ανακάμψουν από μόνοι τους

Εκτός αν αλλάξει η ομοσπονδιακή στάση, οι τοπικές κοινότητες θα πρέπει να βρουν δημιουργικές και προσεκτικές λύσεις για να αποφύγουν τις ελλείψεις εσόδων που επηρεάζουν κρίσιμες υπηρεσίες.

Ενώ έχουμε δει πολλές αναζωογονητικές ιστορίες γενναιοδωρίας από ιδιώτες δωρητές όπως το Ίδρυμα Gates, παραμένει επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των κρίσεων σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Το Codefi μπορεί να βοηθήσει τις τοπικές κοινότητες με στοχευμένες καμπάνιες συγκέντρωσης χρημάτων χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain

Οι πλατφόρμες Crowdfunding όπως το Kickstarter και το GoFundMe έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες στη σύνδεση ατόμων με προσανατολισμό σε προϊόντα και αποστολές με έργα που τους ενδιαφέρουν και θα ήθελαν να υποστηρίξουν. Καθώς εξετάζουμε το ψηφιακό μας οικοσύστημα περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, βρίσκουμε μια ισχυρή αίσθηση κοινότητας και επιθυμία να βοηθήσουμε τοπικά.

Έχοντας αυτό κατά νου, δημιουργήσαμε το Codefi for Municipalities, μια πλατφόρμα χρηματοδότησης ειδικά σχεδιασμένη για δημοτικές χρηματοδοτήσεις που δημιουργήθηκε πάνω από την πλατφόρμα Codefi Assets, για να επιτρέψει στους κατοίκους να υποστηρίξουν και να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη της κοινότητάς τους.

Οι τοπικές επενδύσεις έχουν σημαντικό περιθώριο βελτίωσης

Οι εκδόσεις δημοτικών ομολόγων σήμερα είναι σχετικά δύσκολο να επενδύσουν, ακόμη και όταν οι ονομαστικές αξίες είναι 5.000 $ Η γραφική εργασία είναι σίγουρα λιγότερο από διαισθητική και συνήθως σχετίζεται με μεγάλες γενικές χρήσεις, αντί για συγκεκριμένες αυξήσεις έργων που είναι πιθανό να προσελκύσουν έναν κάτοικο της περιοχής. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι τοπικοί αγοραστές κάτοικοι αγοράζουν δημοτικά ομόλογα μέσω ενός εμπόρου μεσίτη ή ενός εγγεγραμμένου συμβούλου επενδύσεων. Αντίθετα, το Codefi έχει σχεδιαστεί με μεγάλη έμφαση στο να είναι περιεκτικό και εύκολο στη χρήση με μια οικεία αίσθηση στην κινητή τραπεζική, ενώ εξακολουθεί να σημειώνει όλα τα πλαίσια συμμόρφωσης.

Διάγραμμα 6: Προβολή επενδυτών του Δημοτικού Ομολόγου που προσφέρει προ-επένδυση - Η Codefi μειώνει τα εμπόδια προσβασιμότητας μέσω του κεντρικού σχεδιασμού

Διάγραμμα 6: Προβολή επενδυτών του Δημοτικού Ομολόγου που προσφέρει προ-επένδυση – Η Codefi μειώνει τα εμπόδια προσβασιμότητας μέσω του κεντρικού σχεδιασμού

Υπάρχει αναμφίβολα το ενδιαφέρον των επενδυτών για αυτού του είδους την προσέγγιση της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας. Η κατάρρευση των εμποδίων προσβασιμότητας έχει δημιουργήσει εκρηκτική ανάπτυξη για φιλικές προς το χρήστη χρηματιστηριακές εταιρείες όπως η Robinhood, η οποία έχει περισσότεροι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες κινητών από τους συνδυασμούς Fidelity, Etrade, TDAmeritrade και EdwardJones. Οι κινητές τράπεζες όπως η NuBank έχουν περίπου τον ίδιο αριθμό μηνιαίων ενεργών χρηστών με την Chase Bank με την αύξηση των χρηστών να διπλασιάζεται κάθε χρόνο, σε σύγκριση με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της Chase ~ 10%. Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία στον δημοτικό χώρο, δεδομένου ότι οι επενδύσεις σε τοπικά έργα έχουν συγκεκριμένο και απτό αντίκτυπο στη ζωή των κατοίκων τους.

Οι ψηφιακές πλατφόρμες προσφέρουν μεγαλύτερη διαφάνεια στη δημοτική χρηματοδότηση και θέτουν τα θεμέλια για άλλες ευκαιρίες για αύξηση της συμμετοχής των πολιτών. Το Codefi μπορεί να επιτρέψει στους κατοίκους να παρακολουθούν και να έχουν γνώμη σχετικά με τον τρόπο χρήσης των κεφαλαίων. Για παράδειγμα, με την προτεινόμενη ενσωμάτωση σε λειτουργίες ψηφοφορίας blockchain, είτε μέσω σκληρής ή μαλακής ψηφοφορίας, οι τοπικοί επενδυτές μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα πάντα, από το χρώμα της διαφάνειας στην τοπική παιδική χαρά που χρηματοδοτείται μέσω του Codefi, έως τις ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσον χρησιμοποιούνται τα κεφάλαια αποτελεσματικά. Η πλατφόρμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, με μια λύση ψηφιακής ταυτότητας για πρόσβαση σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις, προβολές και άλλους τρόπους συμμετοχής στο χρηματοδοτούμενο έργο.

Διάγραμμα 7: Προβολή επενδυτή - Η Codefi παρέχει στους εκδότες εργαλεία για να ενημερώνουν και να εμπλέκονται οι τοπικοί επενδυτές

Διάγραμμα 7: Προβολή επενδυτή – Η Codefi παρέχει στους εκδότες εργαλεία για να ενημερώνουν και να εμπλέκονται οι τοπικοί επενδυτές

Επιπλέον, οι δήμοι που εκδίδουν χρέη για τη χρηματοδότηση τοπικών έργων συχνά δεν έχουν άμεση πρόσβαση στους επενδυτές τους. Αυτό καθιστά δύσκολη τη συνεχιζόμενη δέσμευση των επενδυτών και εμποδίζει τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με το έργο. Ομοίως, οι επενδυτές είναι συχνά μεγάλοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που δεν επηρεάζονται άμεσα από τη χρήση των κεφαλαίων εκτός της οικονομικής απόδοσης του ομολόγου. Το Codefi παρέχει στους δήμους ενημερωμένες πληροφορίες για τους επενδυτές, ώστε να μπορούν να εμπλέκουν τους κατοίκους τους στη συγκέντρωση χρημάτων.

Διάγραμμα 8: Προβολή εκδότη - Πίνακας ελέγχου επενδυτών. Σε αντίθεση με τις πλατφόρμες παλαιού τύπου, οι δήμοι έχουν πρόσβαση σε μια ενημερωμένη λίστα επενδυτών και τους ταχυδρομικούς κώδικες τους.

Διάγραμμα 8: Προβολή εκδότη – Πίνακας ελέγχου επενδυτών. Σε αντίθεση με τις πλατφόρμες παλαιού τύπου, οι δήμοι έχουν πρόσβαση σε μια ενημερωμένη λίστα επενδυτών και τους ταχυδρομικούς κώδικες τους.

Τέλος, η έκδοση ομολόγων άμεσα σήμαινε ιστορικά ότι οι πόλεις έπρεπε να αντιμετωπίσουν σημαντικές πολυπλοκότητες πίσω και μπροστά, οι οποίες λόγω του κόστους, των ελλείψεων δεξιοτήτων ή / και της έλλειψης διαθέσιμης τεχνολογίας, είτε εμπόδισαν τους δήμους να αυτοεκδίδονται είτε περιορίζουν την προσφορά στην αρχική έκπτωση εκδόσεις, ομόλογα υψηλής αξίας και φυσικά πιστοποιητικά Η Codefi αυτοματοποιεί την έκδοση ομολόγων και πολλές διαδικασίες back-office, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην πόλη να εκδώσει χρέη σε ονομαστικές αξίες μόλις 100 $, αν και η Codefi μπορεί εξίσου να χρησιμοποιηθεί ως μέρος ή ολόκληρη μια αναδομένη προσφορά.

Σενάριο Emma Channing, Alex Kostura και Tim Pusnik Jausovec

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς η Codefi μπορεί να βοηθήσει τις πόλεις να συνδέσουν τους κατοίκους με τοπικά έργα, μεταβαίνοντας στον ιστότοπο ή επικοινωνώντας με την ομάδα!

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Codefi Μιλήστε μας Industry InsightNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και άλλα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map