Τα τέλη όμως! Κλίμακα DeFi με συγκεντρώσεις επιπέδου 2

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αρχική ΣελίδαBlogCodefi

Τα τέλη όμως! Κλίμακα DeFi με συγκεντρώσεις επιπέδου 2

Οι συλλογές θα διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στον χάρτη πορείας Eth2. Μάθετε πώς βοηθούν τις εφαρμογές DeFi σε κλίμακα Ethereum σήμερα. από τον James Beck, Lesa Moné 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2021

Q4 2020 DEFI REPORT blog 6 Λήψη αναφοράς


Αυτό είναι μέρος μιας σειράς άρθρων από την Έκθεση Ethereum DeFi Q4 2020 του ConsenSys Codefi. Κατεβάστε την πλήρη αναφορά για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πρότυπα διακριτικών για περιουσιακά στοιχεία και πληρωμές, αγορές NFT, κοινωνικά και κοινοτικά διακριτικά, δάνεια flash, τυλιγμένα Bitcoin και Filecoin, έργα δανεισμού και άλλα.

Ακόμα και καθώς το Ethereum 2.0 προχωρά σταθερά, το κόστος αλληλεπίδρασης με πρωτόκολλα DeFi στο Ethereum γίνεται απαγορευτικά ακριβό. Ο αγώνας είναι τώρα για προγραμματιστές και χρήστες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν πρωτόκολλα Layer 2 (L2s) που συνδέονται με το Ethereum για ανταλλαγή, δανεισμό, δανεισμό και παροχή ρευστότητας. Τα καλά νέα είναι ότι ο χάρτης πορείας Eth2 θα βασίζεται σε συλλογές, έναν τύπο μεθόδου L2 για κλιμάκωση. Σημαίνει επίσης ότι τα πιο δημοφιλή πρωτόκολλα DeFi σήμερα αρχίζουν να δοκιμάζουν τις εφαρμογές τους σε L2s, με κάποια ήδη λειτουργικά για ανταλλαγή διακριτικών ERC-20 και 250 εκατομμύρια $ κλειδωμένα σε ρευστότητα.

Συλλογές: Δοκιμή με εφαρμογές DeFi

Εάν ακολουθήσατε τις συμβουλές μας στην αρχή της αναφοράς και δοκιμάσατε μερικά από αυτά τα πρωτόκολλα DeFi, ενδέχεται να έχετε εκπλαγεί από το κόστος αερίου για να εκτελέσετε μια συναλλαγή, να δημιουργήσετε ένα NFT ή να αλληλεπιδράσετε με ένα πρωτόκολλο. Ενώ η κοινότητα αναμένει ένα πιο επεκτάσιμο και φθηνότερο Eth2, τα πρωτόκολλα Layer 2 συσσωρεύουν συναλλαγές προτού επιβεβαιώσουν το Ethereum mainnet. 

Μια τέτοια τεχνολογία Layer 2 είναι συνάθροιση, που αναλαμβάνουν μεγάλο μέρος του βάρους υπολογισμού και αποθήκευσης από το blockchain και χρησιμοποιούν την αλυσίδα αρκετά για να επωφεληθούν από τις εγγυήσεις ασφαλείας της. Loopring’s Η λύση zkRollup έχει πλέον περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια (κερδίζοντας περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια τον πρώτο μήνα και το μισό του 2021).

Στιγμιότυπο οθόνης 2021 02 17 στις 4 02 45 μ.μ.Πηγή: Παλμός DeFi

Οι συλλογές ξεκινούν επίσης να προσελκύουν πρωτόκολλα DeFi που σβήνουν με αέριο. Η πλατφόρμα παραγώγων, Synthetix πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το στοίχημα SNX θα συνεχίσει να εμφανίζεται Αισιοδοξία, που χρησιμοποιεί αισιόδοξες συγκεντρώσεις. Δικα τους διαδήλωση κατέδειξε μείωση του κόστους αερίου κατά 143 φορές (!) και χρόνο επιβεβαίωσης συναλλαγής 0,3 δευτερόλεπτα.

Το Uniswap απέδειξε τις βελτιώσεις εμπειρίας χρήστη που είναι δυνατές με το Optimism. Το κόστος φυσικού αερίου για ανταλλαγές μειώθηκε κατά 10-100 φορές και οι συναλλαγές επιβεβαιώθηκαν σε 139 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Μπορείτε πραγματικά δοκιμάστε το εδώ.

Στιγμιότυπο 2021 02 17 στις 4 33 03 μ.μ.Δοκίμασε το gamified demo του Uniswap on Optimism

Η αισιοδοξία πρόσφατα ξεκίνησε η Optimistic Virtual Machine (OVM) – το backend για Optimistic Rollup που επιτρέπει την πλήρη υποστήριξη της Ethereum Virtual Machine (EVM) και υποστηρίζει επίσης όλα τα υπάρχοντα εργαλεία και βιβλιοθήκες Ethereum dev, συμπεριλαμβανομένων των Solidity, Vyper, Υτανο, Ανοίξτε το Zeppelin, MetaMask, και Web3.js μεταξύ άλλων.

Όπως το έθεσε ο Hayden Adams,

“Φανταστείτε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε αλλαγές στα έξυπνα συμβόλαια σταθερότητάς σας για να λειτουργήσετε ένα dApp εγγενώς σε ένα Ethereum L2 με ασφάλεια από το Ethereum, μαζική κλιμάκωση, χωρίς προβλήματα διαθεσιμότητας δεδομένων και σύγχρονη διαλειτουργικότητα με άλλα DAPP στο L2.”

Οι συλλογές είναι απαραίτητες για το Eth2

Οι συλλογές θα διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στον χάρτη πορείας Eth2. Αυτήν τη στιγμή, η Εικονική Μηχανή Ethereum (EVM) χρησιμοποιεί τιμές φυσικού αερίου για να περιορίσει την ποσότητα δεδομένων ή την κατάσταση που αποθηκεύεται στο ανοιχτό κατανεμημένο δίκτυο. Το EVM είναι ισχυρό, αλλά περιορίζεται σκόπιμα. Οι συλλογές επιλύουν αυτό με τη διαχείριση της κατάστασης εκτός του βασικού πρωτοκόλλου EVM. Αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια καλύτερη θέση για το Eth2, γιατί σύμφωνα με Vitalik Buterin, “Η διαθεσιμότητα δεδομένων διατήρησης είναι πολύ ασφαλέστερη από την αποφυγή υπολογισμού EVM.”

Με την ερευνητική κοινότητα Eth2 να κινείται προς το συγκεντρωτικός χάρτης πορείας, αλυσίδες θραυσμάτων στο Eth2 θα πρέπει να φροντίζουν μόνο για την παραγγελία δεδομένων. Και ίσως το πιο σημαντικό για την εμπειρία των χρηστών Ethereum σήμερα, οι συλλογές σημαίνουν ότι η μετάβαση στο Proof-of-Stake θα είναι ελάχιστα ενοχλητική για τις υπάρχουσες βιβλιοθήκες, εργαλεία και dApps σήμερα. Δείτε το Ben Edgington’s πρόσφατη ανάρτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι συγκεντρώσεις εντάσσονται στον χάρτη πορείας Eth2.

Τι γίνεται με άλλα πρωτόκολλα blockchain Layer 1?

Με υψηλά τέλη αερίου στο Ethereum, διαφορετικοί τύποι μπλοκ αλυσίδων μπορεί όλο και περισσότερο να προσπαθούν να προσελκύσουν εφαρμογές DeFi με βάση το Ethereum. Η FTX, ένα δημοφιλές χρηματιστήριο κρυπτογράφησης στο Χονγκ Κονγκ, αποφάσισε να δημιουργήσει την αποκεντρωμένη ανταλλαγή που ονομάζεται Serum on Σολάνα. Τον Νοέμβριο του 2020, Serum δημιουργούνται 111 εκατομμύρια δολάρια σε όγκο, σημαντικά λιγότερο από το Όγκος 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων για DEXes με βάση το Ethereum τον ίδιο μήνα, αλλά επίσης δεν είναι αμελητέο ποσό.

Το έργο που υποστηρίζεται από την ανταλλαγή 1inch., Mooniswap, αποφάσισε επίσης να ακολουθήσει το Near Protocol για τον αυτοματοποιημένο κατασκευαστή της αγοράς (AMM) DEX. Ο Sergej Kunz, ο συνιδρυτής της 1inch, αξιώθηκε, «Με βάση το NEAR, θα είμαστε σε θέση να πειραματιστούμε με το sharding και να είμαστε προετοιμασμένοι για την άφιξη του Ethereum 2.0.» 

Τι γίνεται με το Binance Smart Chain (BSC); Παρά το γεγονός ότι η συνολική αξία που έχει κλειδωθεί αυξάνεται ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, το μοντέλο BSC δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί «αποκεντρωμένη χρηματοδότηση». Το BSC έχει μόνο έναν μικρό αριθμό επικυρωτών στο μοντέλο συναίνεσης του Proof of Stake Authority και συμβαίνει ότι η Binance κατέχει και λειτουργεί όλα αυτά.

Τα εφέ δικτύου και η τεχνική επένδυση στο Ethereum είναι σημαντικοί λόγοι για τους οποίους περισσότερες εφαρμογές DeFi δεν έκαναν γρήγορη επανεγγραφή των έξυπνων συμβολαίων τους σε μια νέα γλώσσα για ένα νέο πρωτόκολλο. Γι ‘αυτό και τόσα πολλά στοιχεία κρυπτογράφησης όπως το Bitcoin και το Filecoin αναγνωρίζονται στο Ethereum, μια τάση που αναμένουμε ότι θα επιταχυνθεί το 2021. Αν και αυξάνεται γρήγορα, το συνολικό μέγεθος της αγοράς DeFi είναι συγκριτικά μικρό σε σύγκριση με άλλες εμπορικές και χρηματοοικονομικές αγορές. Πολλοί από αυτούς τους εξελιγμένους νέους τύπους χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών αναζητούν αρχική ρευστότητα από ομάδες εμπόρων που είναι ήδη εξοικειωμένοι με τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης με βάση το Ethereum όπως το MetaMask, ένα ισχυρό ιστορικό χρόνος λειτουργίας δικτύου, ισχυρά εργαλεία και υπηρεσίες ελέγχου, καθώς και τροφοδοσίες δεδομένων και oracle.  

Η διαλειτουργικότητα μεταξύ των blockchain παραμένει ενεργός ερευνητικός χώρος. Πιστεύουμε ότι η βαρύτητα της δραστηριότητας του Ethereum θα ωθήσει περισσότερη δραστηριότητα στα πρωτόκολλα Layer 2 που είναι ήδη διαλειτουργικά με το Ethereum. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι τεχνολογίες Layer 2, όπως οι συλλογές ενσωματώνονται στο Eth2 χάρτης πορείας, Οι εφαρμογές DeFi μπορεί να είναι καλύτερα να περιμένουν να δουν πώς οι ερευνητικές ομάδες καταλαβαίνουν την εκτέλεση και τη συναίνεση των δεδομένων μεταξύ τους πριν ξεκινήσουν την αποτυχία τους από τα ευρέως εγκεκριμένα πρότυπα Ethereum. 

DeFi ScoreEth2Layer 2NewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me