Πώς τα τυλιγμένα κουπόνια φέρνουν περισσότερη ρευστότητα στο DeFi

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αρχική ΣελίδαBlogCodefi

Πώς τα τυλιγμένα κουπόνια φέρνουν περισσότερη ρευστότητα στο DeFi

Περισσότερα από 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin χρησιμοποιούνται τώρα σε εφαρμογές Ethereum DeFi. Σε αυτήν την ανάρτηση συζητάμε τυλιγμένα tokens, σας διδάσκουμε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Bitcoin στο Ethereum και να γίνει ένα εισόδημα που δημιουργεί εισόδημα και συζητάμε για τους τρόπους με τους οποίους τα τυλιγμένα tokens φέρνουν περισσότερη ρευστότητα στο οικοσύστημα DeFi της Ethereum. από τον James Beck 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2021

Bitcoin στην εικόνα Ethereum Λήψη αναφοράς


Αυτό είναι μέρος μιας σειράς άρθρων από την Έκθεση Ethereum DeFi Q4 2020 του ConsenSys Codefi. Πραγματοποιήστε λήψη της πλήρους αναφοράς για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πρότυπα διακριτικών για περιουσιακά στοιχεία και πληρωμές, αγορές NFT, κοινωνικά και κοινοτικά διακριτικά, DAO, flash δάνεια, τυλιγμένα Bitcoin και Filecoin, έργα δανεισμού και άλλα.

Το Ethereum προσελκύει όλο και περισσότερο ψηφιακά στοιχεία από άλλα πρωτόκολλα blockchain. Με νέα μοτίβα σχεδίασης, είναι πλέον δυνατή η τοποθέτηση ψηφιακών στοιχείων όπως το Bitcoin ή το Filecoin στο Ethereum, ώστε να μπορούν να αλληλεπιδρούν με εφαρμογές DeFi. Το 4ο τρίμηνο του 2020 σημειώθηκαν εκθετικές εισροές αξίας στο Ethereum και καθώς τα εφέ δικτύου του οικοσυστήματος DeFi συνεχίζουν να αυξάνονται, προβλέπουμε ότι πρόσθετα πρωτόκολλα θα κυκλοφορήσουν τυλιγμένες εκδόσεις των κωδικών τους στο Ethereum το 2021.

Σε αυτήν την ανάρτηση συζητάμε τυλιγμένα tokens, σας διδάσκουμε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Bitcoin στο Ethereum και να γίνει ένα εισόδημα που δημιουργεί εισόδημα και συζητάμε για τους τρόπους με τους οποίους τα τυλιγμένα tokens φέρνουν περισσότερη ρευστότητα στο οικοσύστημα DeFi της Ethereum.  

Τι είναι τυλιγμένα κουπόνια? 

Το τυλίγοντας διακριτικά στο Ethereum περιγράφει τη διαδικασία μετατροπής ενός υπάρχοντος κρυπτογραφικού στοιχείου σε ένα διακριτικό ERC-20. Τα διακριτικά ERC-20 παραμένουν το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρότυπο για το σχεδιασμό διακριτικών και διασφαλίζει ότι οι κανόνες των έξυπνων συμβάσεων παραμένουν συμβατοί με εφαρμογές όπως αποκεντρωμένες ανταλλαγές ή πρωτόκολλα δανεισμού.. 

Η εισαγωγή τυλιγμένων tokens ξεκίνησε στην πραγματικότητα με το ίδιο το ETH, καθώς το πρότυπο διακριτικών ERC-20 ήρθε μετά την καθιέρωση των χαρακτηριστικών για την αποστολή και την αποθήκευση αιθέρα. Το Wrapped ETH (ή WETH) μετατρέπει το ETH σε ERC-20, το οποίο παρέχει όλες τις λειτουργίες και τη δυνατότητα μεταφοράς ενός διακριτικού ERC-20. Για να τυλίξει ένα διακριτικό, συνήθως ένας χρήστης “κλειδώνει” το αρχικό διακριτικό σε ένα έξυπνο συμβόλαιο, το οποίο στη συνέχεια κόβει ένα ισοδύναμο ποσό τυλιγμένων κουπονιών. Αυτό είναι ανάλογο με μια παραδοσιακή δομημένη νότα, που εκδίδεται από ένα ρομπότ DeFi. Για να ξεκλειδώσετε τα αρχικά σας κουπόνια, απλώς ανταλλάσσετε τα τυλιγμένα κουπόνια σας πίσω στο έξυπνο συμβόλαιο. Το “Wrapping” μοιάζει με ψευδές όνομα, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα ανταλλάσσετε ένα διακριτικό για ένα διακριτικό ERC-20 ίσης αξίας. Αλλά αυτή η απλή δράση έχει ισχυρές συνέπειες, όπως αποδεικνύεται από τα 5,5 εκατομμύρια ETH που έχουν μετατραπεί σε WETH έως το τέλος του 4ου τριμήνου 2020.

Προμήθεια WETH στο Ethereum. Πηγή: CoinMetrics

Όπως καλύπτεται στην έκθεση ConsenSys Codefi Q3 DeFi, μία από τις σημαντικότερες τάσεις στα μέσα του 2020 ήταν η άνοδος των αποκεντρωμένων ανταλλαγών (DEXes). Ο συνολικός όγκος συναλλαγών στα DEXes στο 4ο τρίμηνο έφτασε τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια και ένας από τους κύριους παράγοντες αυτής της δραστηριότητας είναι επειδή το WETH διευκολύνει την ανταλλαγή ETH για οποιοδήποτε άλλο διακριτικό ERC-20.

Μηνιαίος όγκος συναλλαγών κατά DEXes. Πηγή: Dune Analytics

Η μέθοδος περιτύλιξης των διακριτικών έχει επίσης γενικευτεί σε άλλους τύπους διακριτικών και πρωτοκόλλων, καταλύοντας περαιτέρω την πανταχού παρουσία των κωδικών ERC-20. 

Bitcoin στο Ethereum

Εάν μπορείτε να μετατρέψετε το ETH σε διακριτικό ERC-20, γιατί να μην μετατρέψετε επίσης το Bitcoin σε ένα ώστε να μπορεί να αλληλεπιδράσει με έξυπνα συμβόλαια και πρωτόκολλα στο Ethereum? Τυλιγμένο Bitcoin κέρδισε σημαντική δυναμική το 4ο τρίμηνο του 2020. Τώρα υπάρχουν περισσότερα από 159,991 BTC (περίπου 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στο δίκτυο Ethereum, με το WBTC και το renBTC να είναι το κυρίαρχο τυλιγμένο Bitcoin. Τελικά, αυτό σημαίνει ότι τώρα οι κάτοχοι Bitcoin μπορούν να χρησιμοποιούν το BTC τους με πορτοφόλια με βάση το Ethereum MetaMask και πρόσβαση σε αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές εφαρμογές. 

Ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019, το Wrapped Bitcoin είναι ένα συνεργατικό έργο από BitGo, Ren, Dharma, Kyber, Compound, MakerDAO και Set Protocol. Το έργο ελέγχεται τώρα από έναν αποκεντρωμένο αυτόνομο οργανισμό (DAO) που ονομάζεται WBTC DAO, που διέπει την προσθήκη και την αφαίρεση εμπόρων και θεματοφυλάκων για το WBTC στο Ethereum μέσω σύμβασης πολλαπλών υπογραφών. Η WBTC έφερε μεγαλύτερη ρευστότητα για το Bitcoin στο οικοσύστημα Ethereum, καθώς το WBTC χρησιμοποιείται για συναλλαγές σε αποκεντρωμένες ανταλλαγές, ως εξασφάλιση δανεισμού και δανεισμού ή για διαπραγμάτευση παραγώγων. Για παράδειγμα, Χημική ένωση επιτρέπει σε οποιονδήποτε να εξασφαλίσει ένα παθητικό εισόδημα που δανείζει το WBTC σε άλλους χρήστες του δικτύου. Το WBTC συνέβαλε επίσης στη μετατόπιση του όγκου συναλλαγών από τα κεντρικά χρηματιστήρια σε DEXes. 

Μια άλλη μέθοδος για την αναδίπλωση του BTC που κέρδισε δυναμική το 4ο τρίμηνο του 2020 είναι η χρήση συνθετικού Bitcoin, όπου ένας χρήστης κλειδώνει το BTC σε ένα έξυπνο συμβόλαιο και λαμβάνει ένα συνθετικό περιουσιακό στοιχείο με ίση αξία. Σύνθετο, μια πλατφόρμα συναλλαγών παραγώγων, πρωτοστάτησε σε αυτήν την τεχνική αποκαλώντας το τυλιγμένο Bitcoin sBTC. Ενώ το συνθετικό διακριτικό δεν υποστηρίζεται απευθείας από το BTC, το Synthetix υποστηρίζει κάθε BTC με 800% της αξίας BTC σε μάρκες SNX, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης για διακυβέρνηση και παροχή ρευστότητας. 

Όλο αυτό το BTC στο Ethereum αποφέρει μερικά ενδιαφέροντα προϊόντα συναλλαγών. Η TokenSets, μια εταιρεία DeFi που αυτοματοποιεί στρατηγικές διαχείρισης χαρτοφυλακίου, εισήγαγε ένα προϊόν που ανταλλάσσει αυτόματα μεταξύ WBTC και ETH για να αποκομίσει κέρδη και στα δύο περιουσιακά στοιχεία, εξισορροπώντας τη σύνθεση του ETH / WBTC ανάλογα με την ορμή της σχετικής τιμής. 

Μέχρι το τέλος του 4ου τριμήνου του 2020, υπήρχαν 141.322 BTC στο Ethereum, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. 

Τυλιγμένο Bitcoin στο Ethereum. Πηγή: Dune Analytics

Filecoin στο Ethereum

Η κυκλοφορία του Filecoin στο Q4 ήταν μια από τις πιο αναμενόμενες εκτοξεύσεις στον αποκεντρωμένο χώρο πρωτοκόλλου. Στο Δίκτυο Filecoin, Το FIL είναι το εγγενές νόμισμα που χρησιμοποιείται για την πληρωμή αποθήκευσης δεδομένων σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που διατηρείται από τους ανθρακωρύχους αποθήκευσης. (Το Filecoin είναι ένα συμπληρωματικό πρωτόκολλο για το IPFS. Η διαφορά είναι ότι το Filecoin παρέχει κίνητρα για αποθήκευση και ως εκ τούτου προσφέρει ισχυρότερες εγγυήσεις αντοχής.) 

Στο Q4, το ConsenSys Codefi παρουσίασε Γέφυρα DeFi για να μετατρέψετε το FIL του Filecoin σε διακριτικό ERC-20 χρησιμοποιώντας το Πρωτόκολλο Ren, που αναδιπλώνει επίσης το BTC. Μόλις βρεθούν στο Ethereum, οι κάτοχοι FIL και οι ανθρακωρύχοι μπορούν να καταθέσουν το renFIL τους ως εγγύηση στις αγορές δανεισμού DeFi για να κερδίσουν τόκους ή να δανειστούν περισσότερα FIL που απαιτούνται για εργασίες εξόρυξης αποθήκευσης. Η διασφάλιση της ρευστής προσφοράς FIL μέσω αγορών δανεισμού αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την ανάπτυξη της αγοράς αποθήκευσης και την προώθηση της χρήσης του IPFS από το δίκτυο. Χρησιμοποιώντας την Πλατφόρμα κατασκευασμένη από Codefi, οι ανθρακωρύχοι αποθήκευσης μπορούν να καταθέσουν περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται σε ETH ως ασφάλεια, να δανειστούν FIL και να το μετατρέψουν σε εγγενές FIL για αποθήκευση δεδομένων ή αλληλεπίδραση με το δίκτυο Filecoin.

Από την κυκλοφορία, έχουν εκδοθεί 48.575 renFIL, ή περίπου 1.020.075 $. Άλλες ανταλλαγές όπως οι Binance και Huobi παρουσίασαν τις δικές τους εκδόσεις τυλιγμένου FIL, με 33.000 BFIL και 59,999 HFIL να εκδίδονται αντίστοιχα. Συνολικά, υπάρχουν 143.843 τυλιγμένα FIL στο Ethereum, ή περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. 

renFIL στο Ethereum. Πηγή: Dune Analytics

Πώς να αποκτήσετε ένα τυλιγμένο Bitcoin με το MetaMask

Ίσως να επηρεαστήκατε πρόσφατα από τον Elon Musk για να αγοράσετε Bitcoin. Τώρα που έχετε Bitcoin, τι μπορείτε να κάνετε; Στο blockchain του Bitcoin, εκτός από το HODLing, ή το στέλνουμε σε κάποιον άλλο, όχι πολύ. Αλλά αν αγοράσετε τυλιγμένο Bitcoin, το οποίο είναι BTC σε ένα περιτύλιγμα ERC-20, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μια πλήρη σειρά αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών εφαρμογών. Δανεισμός του wBTC σας Αάβ και ρευστότητα που παρέχει το wBTC σας Απενεργοποίηση είναι εξίσου εύκολο με την εκτέλεση αυτών των ενεργειών με το ETH.

Λοιπόν, πώς αγοράζετε κάποιο wBTC; Πρώτη λήψη MetaMask, το οποίο είναι διαθέσιμο ως επέκταση προγράμματος περιήγησης ή σε κινητό. Τώρα έχετε εξοπλιστεί με ένα κλειδί θησαυροφυλάκιο στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο, μια ασφαλής σύνδεση, ένα πορτοφόλι για την προβολή των διακριτικών σας και έναν τρόπο ανταλλαγής διακριτικών ή πρόσβασης στον αποκεντρωμένο ιστό. Σκεφτείτε το ως έναν τρόπο διαχείρισης των χρημάτων σας, των ψηφιακών στοιχείων, της μοναδικής τέχνης και της ταυτότητάς σας καθώς χρησιμοποιείτε διάφορες αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης.

Πρώτα πρέπει να προσθέσετε κάποιο ETH στο πορτοφόλι MetaMask για να πληρώσετε για συναλλαγές στο δίκτυο Ethereum. Μπορείτε να αγοράσετε ETH απευθείας στο MetaMask ή από ένα χρηματιστήριο όπως το Coinbase. Αφού αποκτήσετε το ETH, μπορείτε στη συνέχεια να ανταλλάξετε αυτό το ETH για ένα wBTC.

εικόνα 3

Επιλέξτε το ποσό ETH που θέλετε να μετατρέψετε σε wBTC. Θα δείτε μια εκτίμηση, αλλά όταν επιλέγετε “Λήψη προσφορών”, το MetaMask ελέγχει 7 διαφορετικές αποκεντρωμένες ανταλλαγές και Αυτοματοποιημένοι κατασκευαστές αγοράς (AMMs) για να σας προσφέρουμε το καλύτερο εμπόριο με τις χαμηλότερες χρεώσεις.

Στιγμιότυπο οθόνης 2021 01 28 στις 10 42 04 μ.μ. εικόνα 4

Εάν είστε ικανοποιημένοι με την τιμή, κάντε κλικ στο “swap” και το wBTC θα προστεθεί στον λογαριασμό σας MetaMask. Ακολουθεί ένα βίντεο της διαδικασίας χρησιμοποιώντας διαφορετικό διακριτικό. Φυσικά, σε αντίθεση με τον χρήστη στο παραπάνω παράδειγμα, πρέπει να έχετε αρκετά αέριο για να πληρώσετε για τη συναλλαγή.

Το νέο σας υπόλοιπο του wBTC μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε οικονομική εφαρμογή Ethereum που παραχωρείτε άδεια. Η ανταλλαγή ETH για ένα wBTC είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να λειτουργήσει το BTC μέσω δανεισμού και παροχής ρευστότητας. Κάντε το BTC να λειτουργεί για εσάς με το wBTC!

BitcoinDeFiFilecoinMetaMask SwapsQ4 2020 DeFi ReportWapapped TokensNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me