Θέλω να εξηγήσω το DeFi στον μπαμπά μου

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αρχική ΣελίδαBlogCodefi

Θέλω να εξηγήσω το DeFi στον μπαμπά μου

Πριν κατεβάσετε το MetaMask και ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο DeFi, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε τους βασικούς όρους και τις ιδέες που καθιστούν δυνατή την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. από τον Anthony Albertorio 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2021

EswPwwoW8AMXPkt

Έτσι, είστε ένας αρχάριος και ακούτε για το DeFi και το crypto. Θα θέλατε επίσης να ξεκινήσετε. Λοιπόν, είστε στο σωστό μέρος! Αυτό το άρθρο θα είναι το μέρος μιας σειράς φιλικών για αρχάριους που θα σας παρουσιάσει την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi). Πριν κατεβάσετε το MetaMask και ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο DeFi, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε τους βασικούς όρους και τις ιδέες που καθιστούν δυνατή την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.

Μετά την ανάγνωση, θα:

 • Κατανοήστε τι είναι το DeFi
 • Να είστε σε θέση να εξηγήσετε τι είναι το DeFi σε έναν φίλο
 • Επισκεφτείτε διάφορες εφαρμογές DeFi

TL; DR:

&# 129300; ❓ Εάν ο φίλος σας σας ρωτήσει “Τι είναι το DeFi;”

&# 128483; ️ Οικονομικές εφαρμογές σε ανοιχτό, προγραμματιζόμενο blockchain για δραστηριότητες όπως εξοικονόμηση, δανεισμός, αποστολή χρημάτων, συναλλαγές, επενδύσεις και άλλα.

&# 129300; ❓ Εάν ο φίλος σας σας ρωτήσει “Γιατί πρέπει να με νοιάζει ή να χρησιμοποιώ το DeFi;”

&# 128483; ️ Το DeFi παρέχει μια εναλλακτική λύση στο χρηματοοικονομικό σας σύστημα που προσφέρει πρόσβαση χωρίς άδεια, οποτεδήποτε και οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση στο Διαδίκτυο. Για πρώτη φορά, δεν χρειάζεται να παίρνετε συνέντευξη από κάποιον άκαμπτο τραπεζίτη για δάνειο ή να υποβάλετε σημαντικά ποσά προσωπικών πληροφοριών σε μια ανταλλαγή για να κάνετε συναλλαγές. Οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για την αποστολή συναλλαγών στο δίκτυο.

Εντάξει, ας ξεκινήσουμε με τους βασικούς όρους που θα καθοδηγήσουν το ταξίδι σας.


Τι είναι τα οικονομικά?

Χρηματοδότηση ορίζεται ως η διαχείριση χρημάτων και περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως εξοικονόμηση, δανεισμό, δανεισμό, επένδυση, προϋπολογισμό και πρόβλεψη. Η χρηματοδότηση μπορεί να θεωρηθεί ως κοινωνικό εργαλείο για τη διαχείριση πόρων, κινδύνων και ανταμοιβών σε όλο τον χώρο και το χρόνο. Σήμερα, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του παγκόσμιου ΑΕγχΠ. 

Τι είναι το DeFi?

Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση ή DeFi είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για εφαρμογές που χρησιμοποιούν έναν τύπο λογισμικού που ονομάζεται “blockchains” από την απλή μεταφορά αξίας σε πιο ολοκληρωμένες οικονομικές δραστηριότητες. Η περισσότερη δραστηριότητα DeFi συμβαίνει στο Ethereum. Αυτά τα αποκεντρωμένες εφαρμογές (Dapps) και πρωτόκολλα (οδηγίες για αλληλεπιδράσεις μεταξύ υπολογιστών) επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση σε αυτούς και επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργεί υπηρεσίες πάνω τους χωρίς να απαιτείται άδεια. Η DeFi παρέχει λύσεις και νέες δυνατότητες στις ίδιες διαχρονικές οικονομικές ανάγκες: Πληρωμή, Αποθήκευση, Εμπόριο, Επένδυση.

&# 128161; Μπορείτε να σκεφτείτε την εφαρμογή DeFi που βασίζεται σε blockchain ως μηχάνημα αυτόματης πώλησης που διανέμει οικονομικές συναλλαγές. Εισάγεται ένα νόμισμα και εμφανίζεται μια οικονομική δραστηριότητα.

&# 128214; ΕΝΑ μπλοκ αλυσίδας είναι μια αποκεντρωμένη βάση δεδομένων που αποτελείται από αμετάβλητα, ψηφιακά εγγεγραμμένα δεδομένα σε πακέτα που ονομάζονται μπλοκ. Κάθε μπλοκ είναι «αλυσοδεμένο» στο επόμενο μπλοκ χρησιμοποιώντας μια κρυπτογραφική υπογραφή και ασφαλίζεται από κόμβους σε ένα δίκτυο που εκτείνεται στον κόσμο. Η βάση δεδομένων blockchain ενημερώνεται αυτόματα όταν επαληθεύονται νέες συναλλαγές και κάθε υπολογιστής που είναι μέρος του δικτύου έρχεται σε συναίνεση σχετικά με το σωστό ιστορικό συναλλαγών. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το blockchain.

&# 128161; Όταν σκέφτεστε blockchains, σκεφτείτε ένα εργαλείο συνεργασίας που χρησιμοποιούμε για να συμφωνήσουμε για το ποιος κατέχει τι. Μια δέσμη υπολογιστών έχει συναλλαγές αντιγραφής και επαλήθευσης.

&# 128214; Γιατί κάποιος χειρίζεται αυτούς τους υπολογιστές? Οι υπολογιστές που επιλέγονται από τον μηχανισμό συναίνεσης λαμβάνουν ανταμοιβή. Αυτή η επιβράβευση είναι ένα οικονομικό κίνητρο που ευθυγραμμίζει όλους τους φορείς εκμετάλλευσης για να διατηρήσει την ασφάλεια του δικτύου. Η διαδικασία επέκτασης του blockchain οδηγεί στη δημιουργία του νομίσματος. Για να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο, οι χρήστες πληρώνουν ένα τέλος που αντισταθμίζει περαιτέρω τους υπολογιστές που ασφαλίζουν το δίκτυο. 

&# 128161; Τα δίκτυα Blockchains δίνουν στους ανθρώπους τη δυνατότητα να διαμορφώσουν την έλλειψη με τους υπολογιστές και να τους κάνουν όλοι να συμφωνήσουν χωρίς να χρειάζεται να εμπιστεύονται τους μεσάζοντες. Το Ethereum είναι το blockchain που χρησιμοποιείται περισσότερο στον κόσμο και αποτελεί τη βάση άλλων εφαρμογών, όπως το DeFi.

Στην καρδιά του DeFi βρίσκεται η δυνατότητα δημιουργίας συστημάτων ανοιχτού κώδικα, χωρίς άδεια και αποκεντρωμένων συστημάτων. Όντας ανοιχτού κώδικα σημαίνει ότι οποιοσδήποτε οπουδήποτε μπορεί να ελέγξει τον κώδικα για να διασφαλίσει την ασφάλειά του. Σημαίνει επίσης ότι οι άνθρωποι μπορούν να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να καινοτομήσουν νέα προϊόντα και ιδέες γρήγορα.  

Με τον ίδιο τρόπο που η ανοιχτή πρόσβαση από την αξιολόγηση από ομοτίμους βοηθά στην πρόοδο της επιστήμης, η ανοιχτή πηγή βοηθά στην πρόοδο της τεχνικής μας υποδομής. Το DeFi καθίσταται εφικτό με την ύπαρξη προγραμματιζόμενων blockchains όπως το Ethereum.

&# 128161; Όταν σκέφτεστε το DeFi, σκεφτείτε το υπηρεσίες για την είσοδο σε σχέσεις οφειλής ή ιδιοκτησίας κάτι. Είναι προσβάσιμα από οποιονδήποτε. Μια δέσμη υπολογιστών έχει συναλλαγές αντιγραφής και επαλήθευσης.

Αυτό που κάνει το Ethereum ένα προγραμματιζόμενο blockchain είναι η δυνατότητα αποθήκευσης και εκτέλεσης προγραμμάτων μέσα σε αυτό. Αυτά τα προγράμματα ονομάζονται έξυπνες συμβάσεις. Οι έξυπνες συμβάσεις είναι εκεί όπου βρίσκονται οι επιχειρηματικές λογικές των εφαρμογών DeFi. Δεδομένου ότι ο καθένας μπορεί να καλέσει και να αλληλεπιδράσει μαζί τους, αυτές οι οικονομικές εφαρμογές είναι άδειες. Επιπλέον, όλες οι έξυπνες συμβάσεις βρίσκονται στο ίδιο σύστημα, επιτρέποντας την κοινή χρήση δεδομένων να είναι απρόσκοπτη.

Γιατί θα χρησιμοποιούσατε εφαρμογές DeFi?

Εάν έχετε ήδη τραπεζικές υπηρεσίες, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε παρόμοια προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές καταργώντας τους μεσάζοντες. Με τη σωστή έρευνα, μπορείτε να βρείτε έργα με εκπληκτικά ποσοστά αποδόσεων παρόμοια με τις νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Εάν είστε εκκίνηση της fintech, μπορείτε να δημιουργήσετε προϊόντα με μια στοίβα λογισμικού που είναι διαλειτουργική, συνθετική, χωρίς άδεια και προσφέρει μια μεγαλύτερη γκάμα δυνατοτήτων. Το back office για χρηματοοικονομική λειτουργία είναι μια αγορά 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που είναι ώριμη για αναστάτωση.

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες, έχετε τελικά μια εναλλακτική λύση από τα τοπικά σας ιδρύματα που μπορεί να μην είναι αξιόπιστα, να μην προσφέρουν υπηρεσίες χαμηλού κόστους ή να σας αποκλείουν για διάφορους λόγους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε απλές τραπεζικές υπηρεσίες. Δισεκατομμύρια περισσότεροι δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε εξελιγμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, συγκρατώντας την ανάπτυξη. 

Το DeFi βελτιώνει τις τρέχουσες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες επεκτείνοντας τις δυνατότητές του λόγω του προγραμματιζόμενου χαρακτήρα του. Βελτιώνει:

 • Μεταφορά χρημάτων – άμεση διευθέτηση με συναλλαγές που διαρκούν ~ 15 δευτερόλεπτα.
 • Χαμηλά τέλη μεταφοράς – Το κόστος αποστολής 1 ή 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων είναι το ίδιο.
 • Δανεισμός – Το DeFi επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δανειστεί κεφάλαια εφόσον πληρούν τις προκαθορισμένες παραμέτρους, ανεξάρτητα από το ιστορικό τους
 • Δανεισμός – Οι εφαρμογές DeFi προσφέρουν συνήθως υψηλότερα ποσοστά απόδοσης και πληρωμών ροής.
 • Αποκεντρωμένες ανταλλαγές – 24/7 πρόσβαση σε αγορές διαπραγμάτευσης με άφθονο ανταγωνισμό για να διατηρήσουν τα τέλη χαμηλά. Αυτές οι οντότητες επιτρέπουν την εύκολη καταχώριση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου αντιπροσωπεύεται από μάρκες κρυπτογράφησης, καθώς και οι δύο βρίσκονται στο ίδιο σύστημα.
 • Απίστευτη μεσεγγύηση – Το DeFi μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου χρησιμοποιώντας προγραμματιζόμενο, αμετάβλητο και επαληθεύσιμο κωδικό για να διατηρεί την τιμή και να διασκορπίζεται μόνο υπό τους συμφωνημένους όρους. Αξιόπιστες ανταλλαγές peer to peer με αποτελεσματικές και εύκολες, χωρίς να χρειάζεται να εμπιστεύεστε οντότητα τρίτων.
 • Κλασματική ιδιοκτησία οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου Το DeFi επιτρέπει στους χρήστες να κατέχουν ένα κλασματικό μερίδιο οποιουδήποτε ψηφιακού στοιχείου που αντιπροσωπεύεται από ένα διακριτικό.
 • Παράγωγα – Οι πλατφόρμες DeFi επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει συνθετική έκθεση σε οποιαδήποτε κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Λόγω της ευρείας διανομής του, οι άνθρωποι εκτός των αμερικανικών αγορών μπορούν να αποκτήσουν έκθεση σε μετοχές των ΗΠΑ με χαμηλότερο κόστος με απλούστερο τρόπο.
 • Σταθεροί – Τα ψηφιακά νομίσματα που συνδέονται με ένα νόμισμα όπως το Δολάριο ΗΠΑ επιτρέπουν στους χρήστες να αντισταθμίσουν την υποτίμηση του τοπικού νομίσματος και να διατηρήσουν τον πλούτο τους.
 • Διακυβέρνηση – Οι διαφανείς, αποκεντρωμένοι οργανισμοί επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται άμεσα τα χρήματά τους, εξαλείφοντας τον ηθικό κίνδυνο της διοίκησης να λαμβάνει υπερβολικά τέλη από ένα επενδυτικό όχημα με χαμηλή απόδοση.
 • Αγορές – Η δημιουργία μιας κοινότητας 24/7 που ανήκει και διαχειρίζεται.
 • Ξεκλείδωμα ρευστών επενδύσεων – Το DeFi παρουσιάζει τη δυνατότητα για μη ρευστές επενδύσεις όπως το Real Estate να διαγραφούν και να εισαχθούν σε χρηματιστηριακές αγορές.

Εικόνα

Ποια είναι τα οφέλη υψηλού επιπέδου του DeFi:

Το DeFi παρέχει διάφορα οφέλη σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές εφαρμογές:

 • Υψηλότερες αποδόσεις: αν και επικίνδυνο, η πρόσβαση σε υπηρεσίες DeFi θα μπορούσε να αποφέρει υψηλότερες αποδόσεις από τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά προϊόντα  
 • Χωρίς άδεια: δεν χρειάζεται να ζητήσετε από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να δημιουργήσουν ή να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες.
 • Πρόσβαση: οποιοσδήποτε οπουδήποτε στον κόσμο με υπολογιστή μπορεί πρόσβαση ή δημιουργία καινοτόμες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
 • Περισσότερες επιλογές: Ταχύτερη καινοτομία στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
 • Διαλειτουργικότητα: η δυνατότητα των υπηρεσιών να αλληλεπιδρούν εύκολα μεταξύ τους.
 • Συνθετικότητα: η ικανότητα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να συνδυάζονται εύκολα, να ταιριάζουν ή να επεκτείνονται μεταξύ τους. Είναι αρθρωτά όπως “money legos”.
 • Αποκέντρωση: επιτρέπει ένα πιο στιβαρό σύστημα που είναι λιγότερο επιρρεπές σε αστοχία ή συστηματική κατάρρευση.
 • Ελεγκτικότητα: επιτρέπει στις οντότητες να επαληθεύουν εύκολα τις συναλλαγές, ώστε να μπορούν να είναι πιο αξιόπιστες.
 • Αντίσταση λογοκρισίας: προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα συμμετοχής σε οικονομική δραστηριότητα.
 • Φύλαξη χρήστη: οι χρήστες διατηρούν πλήρη ιδιοκτησία των περιουσιακών στοιχείων ή των δεδομένων τους.
 • Ομότιμος: έτσι οι χρήστες μπορούν να ασχοληθούν με το άμεσο εμπόριο και με λίγους ή καθόλου μεσάζοντες.
 • Απίστευτος: ορισμένα εργαλεία μειώνουν τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου.
 • Μυστικότητα: ορισμένα έργα λειτουργούν για την προστασία του απορρήτου σας.
 • Πιο φθηνα: Χαμηλότερες χρεώσεις, ευκολότερη μεταφορά μεγάλων χρημάτων με ευκολότερη πρόσβαση στο κεφάλαιο.

Δεν είναι και τα 100% οφέλη χωρίς κίνδυνο. Οι εφαρμογές DeFi ενέχουν ορισμένους κινδύνους που πρέπει να λάβουν υπόψη οι χρήστες:

 • Μεγαλύτερη ευθύνη χρήστη: δεδομένου ότι οι χρήστες μπορούν να κατέχουν περιουσιακά στοιχεία χωρίς κηδεμόνες.
 • Νέες συνήθειες ασφάλειας: οι χρήστες πρέπει να μάθουν νέες συνήθειες ασφάλειας με νέες τεχνολογίες.
 • Μη αναστρέψιμες απώλειες: δημιουργήθηκε από σφάλματα χρήστη.
 • Υψηλή μεταβλητότητα: σε σύγκριση με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία.
 • Τεχνικός κίνδυνος: Ο ελαττωματικός κωδικός μπορεί να οδηγήσει σε παραβιάσεις και απώλεια χρημάτων.
 • Απάτη: υπάρχουν πολλά έργα απάτης.
 • Ηλεκτρονικό ψάρεμα: χάκερ εξαπατούν τους χρήστες να μοιράζονται εμπιστευτικές πληροφορίες.
 • Κακή προσαρμογή στην αγορά: το προϊόν πέφτει.
 • Παράνομες επενδύσεις: μπορεί να κλειδώσει τα χρήματά σας και να δημιουργήσει κόστος ευκαιρίας.

Καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για το DeFi και αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε εφαρμογές, θα τα καλύψουμε σε βάθος.

&# 128161; Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση ενημερώνει και αυξάνει την πιθανότητα παραδοσιακών χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων! 

Ερωτήσεις προβληματισμού

 • Τι είναι το DeFi?
 • Ποιες είναι μερικές εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης?
 • Τι είναι τα έξυπνα συμβόλαια?
 • Γιατί είναι χρήσιμο ένα blockchain?
 • Γιατί το DeFi είναι χρήσιμο?

Στο επόμενο άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να κατεβάσετε το MetaMask, να αποκτήσετε κάποιο ETH και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις εφαρμογές DeFi. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να ξεκινήσετε.

 • Ολοκλήρωση παραγγελίας η ιστορία του DeFi από τα Finematics. 
 • MetaMask – Το κορυφαίο πορτοφόλι κρυπτογράφησης
 • Ανταλλαγή αέρα – Over the counter peer to peer αποκεντρωμένη ανταλλαγή με μηδενική ολίσθηση
 • Απενεργοποίηση – Μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή
 • MakerDAO – Ένα κορυφαίο stablecoin που εξασφαλίστηκε με περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης
 • Compound.finance – ένα αποκεντρωμένο αυτοματοποιημένο πρωτόκολλο δανεισμού
 • UMA – Πρωτόκολλο παραγώγων
 • yearn.finance – αποκεντρωμένη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων
 • ΚΡΙΚΟΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ – Παροχέας δεδομένων σε πρωτόκολλα DeFi
 • Nexus. Αμοιβαία – Αποκεντρωμένος ασφαλιστικός πάροχος

Ευέλικτη – Δημιουργία, πώληση ή συλλογή ψηφιακών αντικειμένων που προστατεύονται με blockchain

BlockchainDeFiΠώς ToMetaMaskNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map