Πώς να εξοικονομήσετε χρόνο σε DevOps και να κλιμακώσετε το Ethereum Dapp με το Infura

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Contents

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

HomeBlogBlockchain Ανάπτυξη

Πώς να εξοικονομήσετε χρόνο σε DevOps και να κλιμακώσετε το Ethereum Dapp με το Infura

Μάθετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της λειτουργίας του δικού σας κόμβου Ethereum και τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι κορυφαίες ομάδες dapp χρησιμοποιούν το Infura για να κλιμακώσουν την υποδομή τους για τα πάντα, από το DeFi έως το gaming. Από ConsenSys 30 Απριλίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2020

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εκτέλεσης του δικού σας κόμβου


Μία από τις πιο ισχυρές προτάσεις του Ethereum blockchain είναι ότι θεωρητικά, οποιοσδήποτε μπορεί να εκτελέσει έναν κόμβο, να επικυρώσει τις συναλλαγές και να συνεισφέρει στο δίκτυο. Εάν είστε βετεράνος προγραμματιστής Ethereum, η περιστροφή και η εκτέλεση ενός κόμβου μπορεί να ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνατε όταν μπήκατε σε αυτόν τον χώρο. 

Ωστόσο, ο συγχρονισμός ενός κόμβου Ethereum και η αποθήκευση των δεδομένων blockchain μπορεί να είναι χρονοβόρα (ημέρες), δαπανηρή (500 GB χώρου αποθήκευσης ή περισσότερο) και ακριβή (εάν τερματίσετε τον πελάτη σας ακατάλληλα, εάν ο δίσκος σας δεν είναι SSD , εάν το Διαδίκτυο σας σταματήσει, κ.λπ.). Εάν ελπίζετε να δημιουργήσετε ένα δημοφιλές dapp, θα χρειαστεί τελικά να κλιμακώσετε την υποδομή σας για να φιλοξενήσετε νέους χρήστες και μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών. Αυτό σημαίνει περισσότερους κόμβους, περισσότερο χώρο στο δίσκο, μηχανικούς υποδομής πλήρους απασχόλησης και τελικά περισσότερο κόστος. Εάν πρέπει να καρφιτσώσετε δεδομένα στο IPFS, να αποκτήσετε πρόσβαση σε πλήρη δεδομένα αρχειοθέτησης κόμβων ή να αναβαθμίσετε τους κόμβους σας για να παραμείνετε συμβατοί με σκληρά πιρούνια δικτύου, η συντήρηση της υποδομής γίνεται πιο περίπλοκη.

infura Διαδικτυακό σεμινάριο κατ ‘απαίτηση: Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας κόμβο Ethereum με τον Επικεφαλής Μηχανικό Υποδομών της Infura. Παρακολουθήσετε τώρα

Τρεις τρόποι κλιμάκωσης της υποδομής σας 

Κυλήστε τη δική σας λύση

Εάν έχετε τους πόρους για να δημιουργήσετε μια ομάδα ανάπτυξης και να απασχολήσετε Μηχανικούς αξιοπιστίας ιστότοπου (SREs) πλήρους απασχόλησης, μπορείτε να κλιμακώσετε τη δική σας υποδομή περιστρέφοντας και διατηρώντας περισσότερους εσωτερικούς κόμβους Ethereum.

Υποδομή ως υπηρεσία

Εάν είστε νέοι στην ανάπτυξη Web3 ή δεν διαθέτετε το χρόνο ή τους πόρους για να ρυθμίσετε την υποδομή και να εκτελέσετε τους δικούς σας συγχρονισμένους κόμβους Ethereum, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρόχους υπηρεσιών κόμβου που βασίζονται σε cloud όπως Infura. Με τα τελικά σημεία του API της Infura, μπορείτε να συνδέσετε το dapp σας με τα Ethnetum testnets, mainnet και IPFS με μία μόνο γραμμή κώδικα. Δεν απαιτείται συγχρονισμός ή σύνθετη ρύθμιση. Τα επίπεδα συνδρομής της Infura σάς επιτρέπουν να κλιμακώσετε εύκολα την υπηρεσία σας και βοηθά την ομάδα σας να παραμείνει επικεντρωμένη στην ανάπτυξη βασικών προϊόντων αντί να διατηρεί δαπανηρή υποδομή.

Υβριδική υποδομή

Ένα υβριδικό μοντέλο υποδομής είναι μια καλή λύση εάν ο δικός σας κόμβος σας εξυπηρετεί καλά, αλλά θέλετε την ευελιξία και την ηρεμία του να είστε σε θέση να αξιοποιήσετε τους παρόχους υπηρεσιών κόμβων. Μια υβριδική λύση είναι ένας συνδυασμός κόμβων cloud που φιλοξενούνται μόνοι με failover σε έναν πάροχο όπως η Infura, ο οποίος σας επιτρέπει να επιβεβαιώσετε και να επαληθεύσετε συναλλαγές στο τέλος σας, ενώ ταυτόχρονα διαφοροποιείτε την υποδομή σας για να εξασφαλίσετε μέγιστο χρόνο λειτουργίας του δικτύου. Όπως θα συζητήσουμε παρακάτω, μια σειρά από δημοφιλείς ομάδες dapp εξακολουθούν να λειτουργούν αυτο-φιλοξενούμενους κόμβους σε συνδυασμό με το Infura, ώστε να μπορούν να επαληθεύσουν οι ίδιοι τις συναλλαγές και να ελέγξουν ξανά εάν οι δικοί τους κόμβοι είναι συγχρονισμένοι.

εικόνα 3

Πόσο δημοφιλείς Dapps χρησιμοποιούν το Infura για να ενισχύσουν την υποδομή τους

Η Infura υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών σε ολόκληρο το οικοσύστημα Ethereum, από πλατφόρμες ανάπτυξης dapp έως πρωτόκολλα DeFi έως παιχνίδια επόμενης γενιάς. Δείτε πώς μερικές αξιοσημείωτες ομάδες χρησιμοποιούν τα API της Infura για να καλύψουν τη ζήτηση κατά τη διάρκεια αυτών των πρωτοφανών χρόνων δραστηριότητας δικτύου.  

Ανάπτυξη Dapp
OpenZeppelin

ο OpenZeppelin η ομάδα εκτελεί μερικούς κόμβους που φιλοξενούνται και ενσωματώνει την Infura στα Starter Kits, βοηθώντας τους να μειώσουν τα γενικά έξοδα και να βελτιώσουν την ενσωμάτωση του Web3 για αναπτυσσόμενους προγραμματιστές που είναι έτοιμοι να αναπτύξουν τα dapps τους στο mainnet. OpenZeppelin’s Εργαλείο JS δικτύου επιταχύνει τις ροές εργασίας των κατασκευαστών dapp επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν εύκολα σε έναν δημόσιο κόμβο Infura και να συνδεθούν στο δίκτυο Ethereum με μία γραμμή κώδικα.

MakerDAO

MakerDAOΗ εργαλειοθήκη επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να επιστρέψουν στην Infura σε περίπτωση που δεν εκτελούν ενεργό κόμβο και θέλουν συνδεθείτε στο Ethereum από οπουδήποτε

«Από την άποψη των εργαλείων dev, μπορώ να συνδεθώ με το Ethereum οπουδήποτε κι αν βρίσκομαι. Όταν είμαι στο σπίτι έχω έναν κόμβο, αλλά όταν ταξιδεύω επιστρέφω στην Infura, ώστε να μπορώ πάντα να κάνω ό, τι θέλω να κάνω με το δίκτυο. “

Mariano Conti, Επικεφαλής έξυπνων συμβάσεων, MakerDAO

Microsoft Azure

Η επέκταση Blockchain Development Kit του Microsoft Azure για τον κώδικα VS υποστηρίζει εγγενώς το Infura, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Infura και να δημιουργήσετε νέα έργα απευθείας στη διεπαφή του κώδικα VS. Εδώ είναι χρήσιμη αναδρομή του Infura στον κώδικα VS.

Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi)
Χημική ένωση

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις ομάδες DeFi dapp ήταν απλώς να συμβαδίζει με την κυκλοφορία, ειδικά με πρόσφατα σοκ στην αγορά που κάνουν χρήστες να πλημμυρίζουν το δίκτυο. Χημική ένωση, το ενδιαφέρον κεφάλαιο δανεισμού, έχει γίνει ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρωτόκολλο που συνδέεται σε ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών DeFi. Αρχικά, η ομάδα του Compound έτρεξε τους δικούς τους κόμβους Geth και Parity στο Kubernetes, αλλά οι πελάτες έκλεισαν τον χώρο στο δίσκο και η εκτέλεση βασικών εργασιών όπως η λήψη αρχείων καταγραφής συμβάντων απαιτούσε σημαντικό χρόνο DevOps. Τώρα η ομάδα χρησιμοποιεί τη σουίτα API της Infura με διάφορους τρόπους για να βελτιστοποιήσει την υποδομή τους και να εξασφαλίσει μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη:

  • Η σύνθετη διεπαφή διαβάζει απευθείας από την Infura. Ακόμα κι αν οι διακομιστές Compound αντιμετωπίζουν πρόβλημα, οι χρήστες DeFi μπορούν ακόμη να έχουν πρόσβαση στο πρωτόκολλο Compound μέσω της διεπαφής και όλων των στοιχείων του λογαριασμού τους. 
  • Η Infura ωθεί όλα τα δεδομένα καταγραφής συμβάντων της Compound σε έναν επεξεργαστή ροής. Αυτό απλοποιεί τα συστήματα στο τέλος της Compound που χρησιμοποιούνται για την κατανάλωση και παρουσίαση δεδομένων. 
  • Η Compound ενοποιεί τα αιτήματά τους on-chain για να μειώσει τα μετ ‘επιστροφής δρομολόγια στην Infura. Με τη συγχώνευση αιτημάτων μέσω συμβολαίου προβολής, η Compound ελαχιστοποιεί την ανάγκη για πολλαπλά ερωτήματα API και βελτιστοποιεί τη χρήση του Infura.

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία πώς η Compound χρησιμοποιεί το Infura για να λειτουργεί αποτελεσματική, σταθερή υποδομή DeFi.

«Η Infura παρέχει στους χρήστες μας μια λύση υψηλής διαθεσιμότητας για πρόσβαση στα δεδομένα του λογαριασμού τους ακόμη και στις πιο τρελές εποχές της κρυπτογράφησης.»

Geoffrey Hayes, CTO, Compound

Γνώση

Γνώση έχει πάρει ένα υβριδική προσέγγιση στην υποδομή τους για διασφάλιση συνδεσιμότητας σε κλίμακα. Το Infura βοηθά τους χρήστες να συνδεθούν με το Ethereum μέσω του πορτοφολιού Gnosis multisig και εμφανίζει επίσης υπόλοιπα συμβόλων μέσω της εφαρμογής Gnosis για κινητά. Η ομάδα του Gnosis τρέχει τους δικούς της κόμβους παράλληλα με το Infura για σύνθετα ερωτήματα και έτσι έχουν την ευελιξία να επαληθεύουν οι ίδιοι τις συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να μειώσουν το λειτουργικό κόστος και επίσης να παραμείνουν σίγουροι ότι η υποδομή τους είναι διαφοροποιημένη.

«Η χρήση του Infura μας εξοικονομεί πολύ χρόνο σε υπολογιστές και μειώνει το κόστος για την υποδομή. Εξακολουθούμε να εκτελούμε τους δικούς μας κόμβους για ορισμένα σύνθετα ερωτήματα, αλλά ακόμη και εκεί χρησιμοποιούμε το Infura για να ελέγξουμε εάν οι δικοί μας κόμβοι είναι συγχρονισμένοι. “

Stefan George, συνιδρυτής και CTO, Gnosis

Θέλετε να μάθετε πώς η Infura τροφοδοτεί άλλες εφαρμογές χρηματοδότησης που βασίζονται σε blockchain; Δείτε τις ιστορίες επιτυχίας των πελατών μας από PoolTogether και Μονήριο.

εικόνα 1 1

Παιχνίδια
SkyWeaver

Μετά τις εφαρμογές DeFi, τα παιχνίδια είναι μεταξύ των υψηλότερη κατάταξη Ethereum dapps όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών. Εάν το κύμα CryptoKitties ήταν κάποιο σημάδι το 2017, τα παιχνίδια που βασίζονται σε blockchain είναι έτοιμα να γίνουν όλο και πιο δημοφιλή onramps στο Web3. SkyWeaver, Ένα παιχνίδι καρτών συναλλαγών με βάση το Ethereum που αναπτύχθηκε από την Horizon, επιτρέπει στους παίκτες να ανταλλάσσουν μοναδικές συλλεκτικές κάρτες που είναι στην πραγματικότητα ERC-1155 μάρκες, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να παρακολουθούν και να επαληθεύουν την ιδιοκτησία στο blockchain. Infura συνεργάστηκε με το Horizon νωρίτερα φέτος για να βοηθήσει στη διαχείριση των υποδομών καθώς το SkyWeaver κινείται σε επιχειρήσεις παραγωγής και συνεχίζει να αυξάνεται. 

Εξερευνώ Οι κριτικές πελατών της Infura για να μάθετε πώς άλλες εφαρμογές Ethereum χρησιμοποιούν τη σουίτα Infura API για να κλιμακώσουν λύσεις ανάλυσης, οργανωτικές πλατφόρμες και άλλα.

Προϊόν Υποδομή 529b48b9

Είστε έτοιμοι να απλοποιήσετε την υποδομή σας?

«Τρέχουμε στην Infura για όσο διάστημα μπορώ να θυμηθώ. Είναι ένας από τους πυλώνες της υποδομής μας. Εάν οι κόμβοι μας αποτύχουν ή το Ethercan API αποτύχει, μπορούμε να βασιστούμε στην Infura. “

Jordan Spence, CMO, MyCrypto

Εδώ πρέπει να εξετάσετε έναν πάροχο υποδομής Ethereum όπως το Infura: 

  • Είστε νέοι στο Ethereum. Το Infura κάνει τη ζωή σας ευκολότερη ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε απλώς δοκιμαστικά δίκτυα όπως Ropsten, Rinkeby, Kovan και Görli. Η βασική μας υπηρεσία είναι δωρεάν για έως και 100.000 αιτήματα / ημέρα.
  • Είστε περιορισμένοι στο χρόνο. Τα Infura API παρέχουν μια άμεση σύνδεση με το Ethereum και το IPFS, ώστε εσείς και η ομάδα σας να εστιάσετε στη δημιουργία του βασικού σας λογισμικού, αντί να συγχρονίσετε, να αναβαθμίσετε και να διατηρήσετε κόμβους. 
  • Έχετε περιορισμένους πόρους. Η εκτέλεση κόμβων και η αποθήκευση δεδομένων γίνεται ακριβή, ειδικά όταν χρειάζεστε εξειδικευμένους μηχανικούς για να παραμείνετε σίγουροι στην υποδομή σας. 
  • Πρέπει να κλιμακώσετε. Η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι dapps κερδίζουν την εμπιστοσύνη των χρηστών, ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλού όγκου συναλλαγών. Κορυφαία τράπεζα dapps στην Infura, επειδή οι χρόνοι απόκρισης αιτημάτων μας είναι έως και 20 φορές πιο γρήγοροι από την υποδομή που φιλοξενείται αυτόματα. 
  • Χρειάζεστε μέγιστη αξιοπιστία. Όταν η υποδομή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και η ανακατεύθυνση είναι κρίσιμης σημασίας, μια λύση τρίτου μέρους όπως το Infura είναι μια λογική επιλογή. 
  • Χρειάζεστε ειδική υποστήριξη. Η Infura παρέχει 24ωρη πρόσβαση σε ειδικές ομάδες υποστήριξης υποδομής.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τα δίκτυα Ethereum και IPFS μέσω Infura, επισκεφθείτε το infura.io/docs και εξερευνήστε την τεκμηρίωσή μας, ή ρίξτε μια ματιά σε μας βήμα-προς-βήμα φροντιστήριο για να ξεκινήσετε με το Infura.

Είστε έτοιμοι να συνδέσετε την εφαρμογή σας με τα API άμεσης πρόσβασης; Κατευθύνομαι προς infura.io/register και ξεκινήστε δωρεάν σήμερα.

Αναπτύξτε τώρα στο Web3 με τα Ethereum και IPFS API της Infura.

Ξεκινήστε δωρεάν InfuraNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΠώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν BlockchainΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν Blockchain

Πώς να ρυθμίσετε και να εκτελέσετε έναν κόμβο EthereumΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να ρυθμίσετε και να εκτελέσετε έναν κόμβο Ethereum

Πώς να φτιάξετε το δικό σας API EthereumΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να φτιάξετε το δικό σας API Ethereum

Πώς να δημιουργήσετε ένα κοινωνικό κουπόνιΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα κοινωνικό κουπόνι

Χρήση εργαλείων ασφαλείας στην ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεωνΔιαδικτυακό σεμινάριο

Χρήση εργαλείων ασφαλείας στην ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων

Το μέλλον των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού και του DeFiΔιαδικτυακό σεμινάριο

Το μέλλον των οικονομικών: Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me