Διαλειτουργικότητα στο Enterprise Ethereum

Richard Brown του R3 πρόσφατα έγραψε για τον θαυμασμό του για τη δημόσια αλυσίδα όραμα της Ethereum, αλλά επίσης σημείωσε ότι οι τρέχουσες προκλήσεις κλιμάκωσης και προστασίας της ιδιωτικής ζωής είναι πολύ μεγάλες και ότι «[μόνο] το δίκτυο Corda μπορεί να το προσφέρει αυτό».

Ενώ διαφωνούμε με το συμπέρασμά του, υπάρχει ένα βαθύτερο μήνυμα στα σχόλια του Ρίτσαρντ που πιστεύουμε ότι είναι καλό για το μέλλον του Ethereum. Εταιρικοί πάροχοι blockchain όπως το R3 και το IBM, μεγάλοι προμηθευτές του “blockchain good, bitcoin bad” δηλώσεις, δέχονται τώρα το αναπόφευκτο των δημόσιων περιπτώσεων χρήσης αλυσίδας στη βιομηχανία. Οι περιφραγμένοι κήποι των κοινοπραξιών, αν και χρήσιμοι ως αποδείξεις αξίας, είναι χλωμοί δίπλα σε αυτό που μπορεί να κάνει ένα επεκτάσιμο, διαλειτουργικό δίκτυο blockchain για επιχειρήσεις. Ο ίδιος ο Brown το αναγνωρίζει ξεκάθαρα:

μπλε κύβος ήρωας

«Οι δυνατότητες που ανοίγουν όταν αυτές οι διαφορετικές εφαρμογές, που αρχικά αναπτύχθηκαν από διαφορετικές ομάδες για διαφορετικούς σκοπούς, μπορούν να λειτουργούν στο μέλλον είναι εντυπωσιακές. Δεν υπάρχει καμία ιδιοφυΐα από εμάς εδώ, φυσικά: ΑΥΤΗ είναι η προφανής επίπτωση του οράματος Ethereum που εφαρμόζεται στις επιχειρήσεις. “

Από την άλλη πλευρά, η Brown δεν παρέχει καμία περιγραφή του τρόπου λειτουργίας του παγκόσμιου δικτύου Corda – μόνο ασαφείς υποσχέσεις ότι έχουν πειραματιστεί με μερικούς χρήστες και θα το κυκλοφορήσουν σύντομα. Δείχνοντας «λάθος» και «σωστό» στο α γραφικό σύγκρισης δεν υπολογίζεται ως τεχνική λεπτομέρεια. Αντίθετα, η κοινότητα Ethereum ήταν διαφανής και διεξοδική με τις τεχνικές της ιδέες και σχέδια.

Κατά το παρελθόν έτος, περίπου είκοσι ομάδες εργασίας συνεργάστηκαν σε λευκές βίβλους, έρευνα και εκπαίδευση θραύση, αποδείξεις μηδενικής γνώσης, ομομορφική κρυπτογράφηση και λύσεις επιπέδου 2 όπως το Raiden και το πλάσμα αίματος. Η τεκμηρίωση για όλο αυτό το έργο λαμβάνει υπόψη εκτεταμένα σχόλια από κορυφαίοι ερευνητές και διατίθεται εύκολα στο μεγαλύτερο οικοσύστημα Ethereum.

Επιπλέον, ο ίδιος ο Μπράουν σχολιάζει ότι ένα τέλειο δίκτυο δεν είναι χρήσιμο εάν κανείς δεν έχει συμμετάσχει. Το δημόσιο δίκτυο Ethereum έχει εκατομμύρια μέλη και, σε αντίθεση με το γράμμα του Μπράουν, πολλές επιχειρήσεις πραγματοποιούν συναλλαγές με ασφάλεια για τη βασική περίπτωση χρήσης της μεταφοράς και ήδη αποθηκεύει αξία.

Ωστόσο, θα εκμεταλλευόμασταν αυτήν την ευκαιρία για να αντικρούσουμε μερικά από τα σημεία του:

  • Κλίμακα για επιχειρήσεις. Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξαν προκλήσεις με τη δημόσια κλίμακα Ethereum, τις οποίες η SKALE, οι πλευρικές αλυσίδες και τα θραύσματα προορίζονται να διευκολύνουν. Η πρόοδος ήταν σταθερή και σκόπιμη από το σχεδιασμό, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ανθεκτικότητα των χαρακτηριστικών σε ένα δίκτυο που αποθηκεύει αξία σχεδόν 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το R3 αναπτύσσει προηγμένες δυνατότητες για μια δημόσια αλυσίδα αλλά σε ένα περιβάλλον με λίγους μόνο χρήστες. Αυτή η άσκηση μας θυμίζει την αλληγορία του Πλάτωνα για τη σπηλιά: η σκιά των απειλών δεν μπορεί να υποκαταστήσει το πραγματικό πράγμα. Επιπλέον, σε ιδιωτικά δίκτυα, η συναίνεση Proof-of-Authority (PoA) είναι διαθέσιμη για πάνω από ένα χρόνο και μπορεί να προσφέρει πολλά πολλαπλάσια μεγαλύτερης χωρητικότητας συναλλαγής.
  • Επιχειρηματικές ανάγκες απορρήτου. PegaSys, Η ομάδα μηχανικών πρωτοκόλλων στο ConsenSys, συγκαταλέγεται ανάμεσα σε πολλές εταιρείες που έχουν αναπτύξει λύσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων επόμενης γενιάς για το Ethereum. Hyperledger Besu, ένας πελάτης ανοιχτού κώδικα Ethereum που αναπτύχθηκε από την ομάδα της PegaSys, ικανοποιεί τις ανάγκες απορρήτου και αδειών των επιχειρήσεων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη συμβατότητα με το δίκτυο Ethereum Γενικά, ο όγκος της δραστηριότητας και της καινοτομίας στο Ethereum δεν πρέπει να υποτιμάται – και θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να επισημάνουμε το επίπεδο διανοητικής σκέψης προγραμματιστή στο δίκτυο, ένα πλεονέκτημα που επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου.

γράφημα διαλειτουργικότητας blockchain

  • Ο ρυθμός της Enterprise Ethereum Alliance (ΕΟΧ). Οι εργασίες συνεχίζονται εκτενώς πίσω από τα παρασκήνια για την ανάπτυξη μιας επίσημης προδιαγραφής ΕΟΧ, η οποία θα πρέπει να είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες. Οι προδιαγραφές του ΕΟΧ θα επιτρέψουν πολλές από τις ίδιες πολύτιμες περιπτώσεις χρήσης που προβλέπονται από τη δημοσίευση του Brown. Θα βασιστεί απευθείας σε ένα πρωτόκολλο που βρίσκεται σε δημόσια παραγωγή για πάνω από δύο χρόνια.
  • Ανάπτυξη ομάδας απαρτίας. Η JPMorgan είναι ηγέτης στον χώρο του blockchain εδώ και αρκετά χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της βαθιάς εμπλοκής της με τον ΕΟΧ. Επιπλέον, η θέση του ανοιχτού κώδικα από την αρχή επέτρεψε σε ένα οικοσύστημα να αναπτυχθεί γύρω από την απαρτία, τόσο από χαρακτηριστικά στη βάση κώδικα (αστερισμός) όσο και από πολλές από τις κορυφαίες του έννοιες (μηχανισμός συναίνεσης IBFT). Περιμένουμε να συνεχίσει να αναπτύσσεται το οικοσύστημα Korum.

Στο ConsenSys, έχουμε αναπτύξει αρκετές περιπτώσεις χρήσης για τις πιο καινοτόμες κεντρικές τράπεζες στον κόσμο, μερικές από τις οποίες επέλεξε το Ethereum έναντι του R3. Αντιμετωπίζουμε πολλές από τις προκλήσεις της επιχείρησης, χρησιμοποιώντας τα πλαίσια της Ethereum, συμπεριλαμβανομένων του οριστικού διακανονισμού, των ιδιωτικών συναλλαγών και της ασφάλειας.

Τα σχόλια του Richard Brown και η μεταβαλλόμενη άποψη του R3 είναι πολύτιμα στο βαθμό που αναγνωρίζουν το σημείο που κάναμε καθόλου: δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ της χρήσης του “blockchain ως δίκτυο” και του “blockchain ως βάση δεδομένων”. Η δουλειά μας με τον ΕΟΧ, την JPMorgan και πολλούς άλλους – τόσο στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα όσο και με ομάδες blockchain σε κορυφαίες επιχειρήσεις – συνεχίζει να κερδίζει δυναμική και δεν μπορεί να εκτιμηθεί με μια μαλακή ματιά σε ένα μόνο repo του GitHub. Αντίθετα, αυτή η προσπάθεια υπάρχει σε πολλά κανάλια, ομάδες έργων και ομάδες εργασίας της κοινότητας Ethereum γενικότερα.

Συνοπτικά, θα θέλαμε να επισημάνουμε το R3 σε ένα από τα αγαπημένα μας αποσπάσματα σχετικά με τη δύναμη των δικτύων: “Αυτό είναι καλό. Έχετε κάνει το πρώτο σας βήμα σε έναν μεγαλύτερο κόσμο. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map