Επεκτασιμότητα στο Enterprise Ethereum

Ας το ξεπεράσουμε – οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται το blockchain.

Θυμάσαι όταν εξήγησες στον παππού σου ότι η κατάθεση επιταγής σε μια τραπεζική εφαρμογή είναι ίδια με το να έχεις ένα ταμείο στην τράπεζα να το κάνει; Θυμάστε αυτές τις ανθεκτικές διακηρύξεις σχετικά με την εμπιστοσύνη ενός εξοπλισμού με τις οικονομίες της ζωής σας; Εντάξει, τώρα φανταστείτε να προσπαθήσετε να βάλετε τον παππού στο MetaMask και να ποντάρετε μερικά μάρκα για μια οικονομική επένδυση.

Κάτι σας κάνει να σκεφτείτε, το να δείχνετε στον παππού να χρησιμοποιεί την τραπεζική εφαρμογή δεν ήταν τόσο κακό. Αλλά πώς μπορείτε να τον εμπιστευτείτε, ή τον εαυτό σας, στο αποκεντρωμένο μέλλον blockchain?

σχεδιασμός εμπιστοσύνης σε κλίμακα εικόνα 1

Το κάνετε αυτό από το σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων σχεδιασμού σε από κοινού οδήγηση αποφάσεων προϊόντων blockchain.


Οι επιχειρήσεις ζουν και πεθαίνουν από τις εμπειρίες του πελάτη. Ο καλός σχεδιασμός θα κάνει τον χρήστη να επιστρέφει, επιτρέποντας στην επιχείρηση να ευδοκιμήσει και να αναπτυχθεί.

Τα έργα Ethereum σε επίπεδο επιχείρησης αφορούν την κάλυψη των χρηστών όπου βρίσκονται ήδη και είναι δική μας ευθύνη να μην τους απενεργοποιήσουμε εντελώς καθώς συνεχίζουμε να ωριμάζουμε. Η αρχική προσέγγιση στο χώρο του blockchain ήταν, “Αν το φτιάξουμε, θα έρθουν” μέσω dapps. Ωστόσο, αυτός ο χώρος είναι ένα μακρύ παιχνίδι που κατοικείται σε μεγάλο βαθμό από λάτρεις της κρυπτογράφησης και χομπίστες.

Τι κάνουμε λοιπόν για όλους τους άλλους?

Πρώτον, πρέπει να διατηρήσουμε αυτούς τους ήδη άνετους χρήστες ικανοποιημένους. Με τα συναισθήματα ως το νέο νόμισμα και την αβίαστη εμπειρία να μην είναι διαπραγματεύσιμη, δεν έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε πρόσβαση στο χώμα για να φυτέψουμε τους σπόρους blockchain χωρίς αυτά τα ζητήματα.

Ήρθε η ώρα να βρούμε λίγο βρωμιά κάτω από τα νύχια μας. Και όταν πρόκειται για το Enterprise Ethereum, πρέπει να προσεγγίσουμε το χώρο με επιχειρηματικές προτάσεις ως καλλιέργειες. Ακόμη και η χρήση της λέξης «dapp» μας ξεχωρίζει με έναν τρόπο που απομονώνει και εκφοβίζει τους χρήστες αντί να τους οδηγεί στο δρόμο του blockchain «είναι ο καλύτερος τρόπος».

Τι είναι ακόμη και προβλήματα Blockchain?

Το Blockchain δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα της επιχείρησής σας, αλλά ορισμένα θέματα έχουν πιο νόημα από άλλα. Μια ερώτηση που κάνουμε συχνά στο ConsenSys Solutions, “Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη λέξη blockchain με κατανεμημένη βάση δεδομένων;” Εάν “Ναι”, τότε δεν είναι η σωστή εφαρμογή.

σχεδιασμός εμπιστοσύνης σε κλίμακα εικόνα 2

Ωστόσο, υπάρχουν επιχειρηματικά προβλήματα που επιλύει το blockchain με επιτυχία. Προκειμένου να εμβολιάσετε το Ethereum στην επιχείρησή σας, είναι απαραίτητο να επαληθεύσουμε την αντιστοίχιση στρατηγικού-προβλήματος. Οι ακόλουθες δηλώσεις είναι χρήσιμες για να προσδιορίσετε εάν η επιχείρησή σας έχει πιθανή εφαρμογή για λύσεις blockchain:

  1. Η επιχείρησή μου θα μειώσει το διοικητικό κόστος με την κατάργηση των διαμεσολαβητών και, αντίθετα, θα επιτρέψει την άμεση συμφιλίωση πληρωμών με έξυπνη εκτέλεση συμβολαίου στο blockchain.
  2. Η επιχείρησή μου θα αυξήσει την αξία ωθώντας μόνο όσα πρέπει να προωθηθούν μέσω έξυπνων συμβάσεων αυτοματοποιώντας τις ροές εργασίας με βάση την ανάγκη.
  3. Η επιχείρησή μου θα αποτρέψει τον ανταγωνισμό αντικαθιστώντας τα διεφθαρμένα άτομα με άφθαρτα έξυπνα συμβόλαια.
  4. Η επιχείρησή μου θα επεκτείνει το οικοσύστημα της ως πηγή αλήθειας μέσω αμετάβλητων καθολικών.

Ο έλεγχος του εντέρου είναι να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό εργαλείο για τη σωστή δουλειά. Δεν χρειάζεστε εκσκαφέα για να φυτέψετε το σπόρο σας, αλλά πρέπει να φυτέψετε κάτι για να αναπτυχθείτε στο οικοσύστημα Ethereum.

Σκεφτείτε μεγάλο, αλλά σκεφτείτε σαν επιστήμονας.

Κατά τη δημιουργία της Λύσης Enterprise Blockchain, το North Star θα πρέπει να είναι υψηλό, μεγάλο και φωτεινό, διότι αυτό μας οδηγεί όλους προς τον βασικό στόχο αυτής της τεχνολογικής επανάστασης. διαφανής αμετάβλητη εμπιστοσύνη.

Πιέζοντας την υιοθέτηση του blockchain, εμείς προκαλούμε εγγύτητα στον κοινωνικό αντίκτυπο και την αποδιοργανωτική αλλαγή. Ως μεμονωμένη επιχείρηση δεν δημιουργείτε απλώς λύσεις για την ταυτότητα ή ακόμη και κυριαρχία στα δεδομένα σας, διασφαλίζετε ότι όλοι οι πρόσφυγες έχουν ταυτότητα ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον κόσμο.

Και αυτό είναι καταπληκτικό!

Αλλά η επίλυση της προσφυγικής κρίσης είναι τόσο υψηλή και μετρήσιμη που πρέπει να σπάσουμε αυτόν τον στόχο σε δοκιμαστικές μονάδες για να παρακολουθούμε και να παρακολουθούμε την πρόοδο. Με άλλα λόγια, η χρήση μιας επιστημονικής μεθόδου για την αξιολόγηση τέτοιων αποτελεσμάτων είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

σχεδιασμός εμπιστοσύνης σε κλίμακα εικόνα 3

Στην ConsenSys Solutions προσεγγίζουμε την κατασκευή προϊόντων πελατών με ένα μείγμα της επιστημονικής μεθόδου, του μοντέλου άπαχου αντίκτυπου και μιας υγιούς κριτικής κατά την εφαρμογή blockchain για επιχειρηματικά προβλήματα. Ο στόχος μας μέσω της χρησιμοποίησης της Φάσης Ανακάλυψης είναι να κάνουμε όλους ευθυγραμμισμένους με την όραση, πριν ξεκινήσουμε την πιο ακριβή φάση κατασκευής. Αυτό λειτουργεί μόνο με την ενσωμάτωση του σχεδιασμού για τον καθορισμό ρεαλιστικών αποτελεσμάτων μαζί με τις μετρήσεις επιτυχίας έναντι υιοθεσιών, μετατροπών και διατήρησης.

Ο χάρακας για τη μέτρηση της επιτυχίας των επιχειρήσεων Ethereum

Τώρα που η μέθοδος είναι ξεκάθαρη, ας μιλήσουμε για την επιτυχία.

Οι μετρήσεις που συνήθως περιγράφονται σε τυπικά μοντέλα Web 2.0 πρέπει να πετιούνται στα σκουπίδια και ενδεχομένως να ανάβουν στη φωτιά.

Ο καθορισμός μετρήσεων επιτυχίας για την ενσωμάτωση blockchain στην επιχείρησή σας φαίνεται πιο κοντά σε αυτά τα παραδείγματα:

  1. Πόσο αποκεντρωμένες είναι οι συναλλαγές της εταιρείας σας; Οι εταιρείες Web 2.0 μπορούν να εκτελούν χιλιάδες ή εκατομμύρια συναλλαγές το δευτερόλεπτο, αλλά πόσο συγκεντρωτικές είναι αυτές οι οντότητες?
  2. Πόσο διαφανής είναι η εταιρεία σας; Όσο πιο διαφανής είστε, τόσο λιγότεροι πελάτες πιστεύουν ότι κρύβετε. Η καλή χρήση ανοιχτού κώδικα των δραστηριοτήτων εντός και εκτός αλυσίδας θα συμβάλει σημαντικά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και αφοσίωσης των πελατών.
  3. Πώς ωφελεί η εταιρεία σας τον κόσμο και πώς μπορεί το blockchain να βελτιώσει τον κοινωνικό αντίκτυπο της επιχείρησής σας; Μπορεί να είναι δύσκολο να μετρηθεί, αλλά τουλάχιστον οι επιχειρήσεις μπορούν να ξεκινήσουν με τις δοκιμαστικές μονάδες που αναφέραμε νωρίτερα.

Όσον αφορά την τελευταία μέτρηση, οι εταιρείες μπορούν να αρχίσουν να ενισχύουν τον κοινωνικό τους αντίκτυπο συμμετέχοντας στο οικοσύστημα blockchain.

Πολλοί από εμάς είμαστε στη βιομηχανία blockchain για να αποδείξουμε την υπόθεσή μας ότι το Ethereum θα βοηθήσει να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Ως ειδικοί που έχουν καθοδηγητικό North Star και καθορισμένες μετρήσεις για την επιτυχία, είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε στην απλοποίηση του blockchain και να το κάνουμε πιο προσβάσιμο.

Διευκόλυνση της ανάπτυξης της επιχείρησης Blockchain

σχεδιασμός εμπιστοσύνης σε κλίμακα εικόνα 4

Οι ομάδες Ethereum που εστιάζουν στις επιχειρήσεις εργάζονται ενεργά σε ορισμένες από τις αρχικές πολυπλοκότητες σχεδιασμού του blockchain για τον τελικό χρήστη. Ωστόσο, πρέπει να σχεδιάσουμε για εξαιρετική εμπειρία χρήστη κατά την ανάπτυξη λύσεων blockchain εταιρικής ποιότητας. Οι εταιρικές ομάδες χρειάζονται εργαλειοθήκες που είναι εύκολα κατανοητές, έτσι ώστε οι εταιρείες να μπορούν να αναπτύξουν γρήγορα έναν στρατό “Buidlers” ή μηχανικούς blockchain.

Προτού έρθουν τα εργαλεία προγραμματιστών όπως το Stripe και αφαίρεσαν την πολυπλοκότητα της αποθήκευσης πιστωτικών καρτών, οι μηχανικοί έπρεπε να περιηγηθούν στις αποχρώσεις της συμμόρφωσης με το PCI. Το Stripe ήταν ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός εργαλείου σχεδιασμένου από-και-για προγραμματιστές, το οποίο εξάλειψε τα συχνά λάθη ασφαλείας που σχετίζονται με το χειρισμό και την αποθήκευση καρτών. Ο σωστός σχεδιασμός και τα εργαλεία επιτρέπουν την αποδοτικότητα και τη μαζική υιοθέτηση τόσο για τους χρήστες όσο και για τις επιχειρήσεις.

Η Stripe ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη επειδή προσκάλεσε το σχεδιασμό στον πίνακα ανάπτυξης στην αρχή. Ξεκινώντας με το σχεδιασμό ως κινητήρια δύναμη οδήγησε στην ανάπτυξη λειτουργικών εργαλείων με τα οποία οι χρήστες ήταν σε θέση να κατανοήσουν και να εργαστούν.

Το οικοσύστημα blockchain πρέπει να επιτρέπει στους μηχανικούς, τους σχεδιαστές και τους διαχειριστές προϊόντων να χτίζουν χωρίς να χρειάζεται να μάθουν τις αποχρώσεις της υπογραφής συναλλαγών blockchain. Αυτό πρέπει φυσικά να είναι ασφαλές, ειδικά όταν ασχολείστε με το mainnet. Το οικοσύστημα πρέπει να δημιουργήσει εργαλεία, όπως τυποποιημένα ξεκούραστα API που είναι εξοικειωμένα με τους υπάρχοντες προγραμματιστές ιστού 2.0 και επιτρέπουν την εύκολη αλληλεπίδραση με το blockchain Ethereum.

Μην ξεχάσετε την εμπιστοσύνη σας

Η ConsenSys Solutions αναπτύσσει και εφαρμόζει λύσεις εταιρικού επιπέδου με διαχείριση κλειδιών και πορτοφολιών. Η ομάδα μας καλεί τον σχεδιασμό UX και UI να καθίσει στο τραπέζι από την πρώτη μέρα κατά την ανάπτυξη λύσεων blockchain. Από αυτό το ίδρυμα, τα υπόλοιπα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να ευδοκιμήσουν και να προσφέρουν αξία στους πελάτες.

Η ανάπτυξη τεχνολογίας που προάγει την παγκόσμια εμπιστοσύνη και προκαλεί συστημική αλλαγή δεν είναι μικρό έργο. Ωστόσο, επαναχρησιμοποιώντας γνωστές μεθόδους που ήδη λειτουργούν για την υιοθέτηση εφαρμογών, μπορούμε να επισπεύσουμε το χρόνο που χρειάζεται οι επιχειρήσεις να υιοθετήσουν τεχνολογία blockchain. Κάνοντας αυτό, μπορούμε να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην ωρίμανση του οικοσυστήματος Ethereum για επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση του μεγάλου οράματός μας.

Προς το παρόν, το North Star πρέπει να είναι ένας πανέμορφος γάμος μηχανικής και σχεδιασμού συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα και τη χρηστικότητα.

Αυτό το άρθρο θυμίζει μια ομιλία SXSW 2019 που παρουσίασαν τα μέλη της Consensys Solutions, Alix Keller, Missy Kelley και Jonathan Belelieu σχετικά με το Designing Trust at Scale για Ethereum. Αυτό το άρθρο γράφτηκε από Jakob Haglof, Ανώτερος σχεδιαστής προϊόντων στην ConsenSys Solutions και Άλιξ Κέλερ, Ηγέτης προϊόντων Blockchain για επιχειρήσεις στην ConsenSys Solutions.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me