Ένας οδηγός για τα προϊόντα Eth2 της ConsenSys

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αρχική ΣελίδαBlogCodefi

Ένας οδηγός για τα προϊόντα Eth2 της ConsenSys

Ανεξάρτητα από το αν είστε χομπίστες που θέλετε να διαχειριστείτε τη δική σας υποδομή ή ένα ίδρυμα που θέλετε να παρέχει υπηρεσίες στοιχηματισμού σε πελάτες, πιθανότατα έχουμε μια λύση για εσάς. Από τον James Beck 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2020

Εικόνα οδηγού προϊόντος Eth2


Εάν παρακολουθείτε τις ειδήσεις Ethereum, πιθανότατα έχετε δει ότι η επίσημη σύμβαση κατάθεσης Eth2 δέχεται τώρα καταθέσεις, οι οποίες συνεχίζουν να καταφθάνω. Τη στιγμή της γραφής (24 Νοεμβρίου 2020), 688,128 ETH ξεχωρίζει από το 524,288 ETH απαραίτητο για την εκκίνηση του αλυσίδα φάρων, το οποίο εισάγει αποδείξεις στοιχήματος στο δίκτυο. 

Εκτός από τη βελτίωση της ταχύτητας των συναλλαγών στο Ethereum, ένας από τους στόχους του Αναβάθμιση Eth2 ανέκαθεν ήταν να αυξήσουμε τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να συμβάλλουν στην ασφάλεια του δικτύου και να μοιράζονται το ανάποδό του. Υπάρχουν ήδη μισές δωδεκάδες πελάτες που έχουν δημιουργηθεί για το Ethereum 2.0, που προορίζονται να είναι αρκετά ελαφροί ώστε οι επικυρωτές να μπορούν να συμμετέχουν με έναν φορητό υπολογιστή. Πολλοί πάροχοι στοιχειοθετημένων υπηρεσιών έρχονται επίσης στην αγορά, καθιστώντας την ασφάλεια του Ethereum πιο προσιτή σε άτομα που δεν μπορούν να τρέξουν επικυρωτές μόνα τους ή δεν έχουν 32 ETH. 

Τα πρωτόκολλα και οι ομάδες προϊόντων μας έχουν απασχοληθεί τα τελευταία δύο χρόνια με την κατασκευή υποδομών, συνεισφέροντας στην έρευνα, συνεντεύξεις με χρήστες που σκοπεύουν να παίξουν και δημιουργώντας εφαρμογές για την υποστήριξη της τεράστιας προσπάθειας αναβάθμισης του Ethereum. Δεν έχει σημασία αν είστε χόμπιτς τρέξτε τη δική σας υποδομή ή ένα ίδρυμα που θέλει να παρέχει υπηρεσίες στοιχηματισμού σε πελάτες, πιθανότατα έχουμε μια λύση για εσάς.

Teku: Η ποικιλία των πελατών είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ανθεκτικότητας του Eth2

Στο επίκεντρο των προσπαθειών Ethenum 2.0 του ConsenSys βρίσκεται η Teku, ένας πλήρης πελάτης Ethereum 2.0 που έχει κατασκευαστεί για να ικανοποιεί τις θεσμικές ανάγκες και τις απαιτήσεις ασφαλείας. Τι είναι το Teku

Πελάτες Ethereum συνδεθείτε μεταξύ τους σε ένα σύστημα peer-to-peer, επαληθεύοντας μπλοκ και δεδομένα συναλλαγών. Το να γράφετε πελάτες σε διαφορετικές γλώσσες είναι, όπως περιγράφει ο Matt Leising στο νέο του βιβλίο, Από τον Αιθέρα, «Ένα είδος ασφαλιστηρίου συμβολαίου: αποφεύγει την πιθανότητα ενός μόνο σημείου αποτυχίας και καθιστά πολύ πιο δύσκολο για τους προγραμματιστές να συγκεντρώνονται για παράδειγμα γύρω από το C ++.» Εάν ένας πελάτης δέχεται επίθεση, έχει ένα σφάλμα ή πηγαίνει εκτός σύνδεσης λόγω ενός ζητήματος συναίνεσης, οι υπόλοιποι πελάτες θα εξακολουθήσουν να διατηρούν την τελευταία συναλλαγή και να αποκλείουν δεδομένα. Η διαφορετικότητα των πελατών είναι απόδειξη της σημασίας της αποκέντρωσης στο Ethereum. 

Όπως το Ethereum σήμερα, υπάρχουν πολλές υλοποιήσεις των προδιαγραφών που έχουν γραφτεί σε διαφορετικές γλώσσες υπολογιστών. Ο πελάτης Teku του ConsenSys γράφεται στην Java, η οποία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπολογιστικές γλώσσες που χρησιμοποιούνται από προγραμματιστές που δημιουργούν επιχειρηματικές εφαρμογές και συντηρείται από την ίδια ομάδα μηχανικών πίσω Hyperledger Besu και απαρτία ConsenSys. Οι φάροι, Prysm και Nimbus είναι δημοφιλείς πελάτες Eth2 γραμμένοι Rust, Go και Nim αντίστοιχα. Κάθε πελάτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και η Teku δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τα ιδρύματα να συμμετάσχουν στο Eth2, με δυνατότητες όπως η εξωτερική διαχείριση κλειδιών και η μείωση της προστασίας. 

Codefi Activate: Όσο περισσότεροι επικυρωτές, τόσο ισχυρότερο είναι το δίκτυο

Ενεργοποίηση Codefi συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Ethereum για την κατασκευή του Eth2 Launch Pad εφαρμογή, η οποία παρέχει τεχνική ενσωμάτωση στις απαιτήσεις, τις ευθύνες και τους κινδύνους για να γίνει επικυρωτής Eth2. Ο αναλυτικός οδηγός προορίζεται για τεχνικά ικανούς προγραμματιστές Ethereum να στέλνουν ETH στο συμβόλαιο κατάθεσης και να αρχίζουν να εκτελούν τους δικούς τους πελάτες επικύρωσης. Κάθε επικυρωτής απαιτεί ακριβώς 32 ETH και τα άτομα μπορούν να καταθέσουν όσα πολλαπλάσια των 32 ETH θα ήθελαν.

Η πρώτη σελίδα του Launch Pad παρέχει μια επισκόπηση των βασικών ευθυνών και εννοιών – όπως περικοπή, διαχείριση κλειδιών, κλειδιά υπογραφής, κίνδυνοι και η απαιτούμενη χρονική δέσμευση. Αφού αναγνωρίσετε τους κινδύνους και τις απαιτήσεις, ο οδηγός σάς βοηθά να επιλέξετε έναν πελάτη, να δημιουργήσετε κλειδιά, να ανεβάσετε έναν επικυρωτή και να συνδέσετε το πορτοφόλι σας. 

Ενώ πρέπει να εξοικειωθείτε με τη χρήση διεπαφής γραμμής εντολών, το Launch Pad είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας.  

Screen Shot 2020 11 21 στις 9 43 08 π.μ.

Codefi Staking: Υποστηρικτικές εφαρμογές που προσφέρουν στοιχήματα στους κατόχους ETH

Πολλά στοιχήματα και πάροχοι στοιχήματος ως υπηρεσία έρχονται στην αγορά. Οι κεντρικές ανταλλαγές όπως το Coinbase και το Binance παρέχουν ήδη υπηρεσίες στοιχηματισμού για άλλα blockchain αλυσίδων και αναμένεται να προσφέρουν υπηρεσίες στοιχηματισμού στο Eth2. Όπως οι εγγενείς πισίνες στο Ethereum Πισίνα πυραύλων επιτρέπουν στους χρήστες να ποντάρουν μόλις 0,01 ETH και να λαμβάνουν rETH, μια τυποποιημένη κατάθεση στοιχήματος. LiquidStake, μια νέα λύση από DARMA Capital δεν έχει ελάχιστα στοιχήματα και επιτρέπει επίσης στους χρήστες να πάρουν δάνειο USDC χρησιμοποιώντας το στοιχηματικό ETH τους ως ασφάλεια. 

Κάθε μία από αυτές τις εφαρμογές διευρύνει τη συμμετοχή στο Ethereum 2.0, αλλά πρέπει ακόμη να συνδεθείτε με τους πελάτες στο δίκτυο. Εδώ έρχεται η λύση Codefi Staking. Το Codefi Staking είναι ένα API λευκής ετικέτας (που σημαίνει ότι δεν θα το δείτε ως τελικό χρήστη) για επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στο Ethereum 2.0. Το Codefi Staking επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ποντάρουν το δικό τους ETH ή το ETH των πελατών τους χωρίς να χρειάζεται να διαχειρίζονται τη δική τους υποδομή επικυρωτή. Το αποτέλεσμα είναι μειωμένος τεχνικός κίνδυνος και αυξημένες ανταμοιβές που δημιουργούνται από το δίκτυο Eth2. 

Τον Ιούνιο, η ConsenSys ανακοίνωσε μια κοόρτη εταιρειών που ανήκουν στο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Codefi Staking», το οποίο περιλαμβάνει τα Binance, Crypto.com, DARMA Capital, Huobi Wallet, Matrixport και Trustology. Το Codefi Staking στοχεύει στη μείωση των κινδύνων που σχετίζονται με την εκτέλεση του δικού σας επικυρωτή, όπως κλοπή ή απώλεια κλειδιών ανάληψης, εσφαλμένη μεταφορά χρημάτων στο συμβόλαιο κατάθεσης Eth2 και αποτυχίες σύνδεσης υλικού ή διαδικτύου που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανταμοιβών επικυρωτή. Με το Codefi Staking, τα κλειδιά επικύρωσης διατηρούνται σε ασφαλές θησαυροφυλάκιο με δυνατότητα ηλεκτρονικής υπογραφής και πολλαπλά επίπεδα θυρωρών που επικυρώνουν συναλλαγές για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης χρήσης. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει 24ωρη υποστήριξη και διαθέσιμη μια επαγγελματική ομάδα εξυπηρέτησης πελατών. Η Codefi Staking χρησιμοποιεί την Teku ως πελάτη της επιλογής της 

Για εταιρείες που ενδιαφέρονται να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό με πρόσβαση χαμηλού κινδύνου και χαμηλού φραγμού στη λύση Codefi Staking, το Πρόγραμμα Early Adopter είναι μια καλή επιλογή. Έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την επιβίβαση σε επιλεγμένα ιδρύματα και επιχειρήσεις πριν από την κυκλοφορία του Ethereum 2.0, ώστε να μπορούν να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό με άμεση επικοινωνία από τις ομάδες Ethereum 2.0 που χτίζουν τους πελάτες και το δίκτυο. 

Infura: Περισσότερη αξιοπιστία και εργαλεία για την αναζήτηση δεδομένων Eth2

Τα στάδια Ethereum 2.0 τα επόμενα χρόνια θα επιτρέψουν τις μεταφορές και αναλήψεις ETH, αλυσίδες θραύσης πλήρως συμβατές με έξυπνες συμβάσεις, κλήσεις συμβάσεων και περιβάλλοντα εκτέλεσης για επεκτάσιμα dApps και πολλά άλλα. Ενώ οι εταιρείες και οι προγραμματιστές που εκτελούν εφαρμογές στο Ethereum 2.0 εξακολουθούν να μπορούν να επιλέξουν να εκτελέσουν τη δική τους υποδομή πελάτη και κόμβου, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συνδεθούν με το Eth2 Beacon Chain API της Infura (μπορείτε να ζητήσετε πρόσβαση στο ιδιωτικό τους beta εδώ). 

Βραχυπρόθεσμα, μια από τις βασικότερες ανάγκες για άτομα που βασίζονται στο Eth2 είναι η ικανότητα παρακολούθησης των υπολοίπων του επικυρωτή για να γνωρίζουν εάν συγκεντρώνουν τα αναμενόμενα οφέλη. Ενώ υπάρχουν πολλά μπλοκ εξερευνητές διαθέσιμο όπου μπορείτε να δείτε αυτές τις πληροφορίες, το API ETH 2.0 Beacon Chain API της Infura το επιτρέπει ερώτημα αυτά τα δεδομένα αυτόματα έτσι οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να αναλάβουν δράση στα δεδομένα Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να γράψετε ένα πρόγραμμα που παρακολουθεί το υπόλοιπο και σας στέλνει ένα μήνυμα SMS εάν πέσει απροσδόκητα.

Οι προγραμματιστές της Infura υποστηρίζουν επίσης ομάδες πελατών Eth2 που εργάζονται για τη συμβατότητα με τις προδιαγραφές Eth2. Οι προγραμματιστές Ethereum επωφελούνται σήμερα από την ομοιομορφία του Ethereum JSON-RPC API που τους επιτρέπει να αλλάζουν τις εφαρμογές του προγράμματος Ethereum χωρίς να σπάνε τον κώδικα. Η Infura θεωρεί τη διαλειτουργικότητα του API ως πολύτιμο κοινό αγαθό για το Ethereum και ανοιχτό λογισμικό με άδεια χρήσης Apache 2.0 για τον έλεγχο της συμμόρφωσης του API πελάτη, που ονομάζεται eth2-συμμόρφωση

Μείνετε γνώστες

Εάν εξακολουθείτε να προσπαθείτε να τυλίξετε το Ethereum 2.0, το proof-of-stake, τις διάφορες φάσεις και τη νέα ορολογία, η Γνωσιακή Βάση Ethereum 2.0 είναι γεμάτη από εξαιρετικούς πόρους. Και για τις ενημερώσεις από εβδομάδα σε εβδομάδα, το Ben Edgington’sΤι νέο υπάρχει στο ενημερωτικό δελτίο Eth2Συνιστάται ιδιαίτερα.

Ethereum 2.0NewsletterΕγγραφείτε στο newsletter μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me