Συχνές ερωτήσεις για το Ethereum 2.0

 • Τι είναι το Ethereum 2.0?

  Το Ethereum 2.0, που ονομάζεται επίσης Eth2 ή “Serenity”, είναι η επόμενη αναβάθμιση στο blockchain Ethereum. Το Ethereum 2.0 θα κυκλοφορήσει σε πολλαπλές «Φάσεις» από το 2020 με τη Φάση 0. Κάθε φάση θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα και την απόδοση του Ethereum με διαφορετικούς τρόπους.

  Περισσότερες πληροφορίες για το Ethereum 2.0: Τι είναι το Ethereum 2.0? & Το Γλωσσάριο Ethereum 2.0

 • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Ethereum 1.0 και Ethereum 2.0?

  Υπάρχουν δύο βασικές βελτιώσεις εισήχθη από το Ethereum 2.0 που δεν υπάρχουν στο Ethereum 1.0: Proof of Stake και Shard Chains.

  Απόδειξη πονταρίσματος: Επί του παρόντος, το Ethereum 1.0 λειτουργεί με έναν μηχανισμό συναίνεσης που είναι γνωστός ως Proof of Work (PoW). Το PoW βασίζεται στη φυσική υπολογιστική ισχύ (ανθρακωρύχοι) και στην ηλεκτρική ενέργεια (εργασία) για τη δημιουργία μπλοκ στο blockchain. Το Proof of Stake (PoS) είναι μια αναβάθμιση που επιτρέπει βελτιωμένη ασφάλεια, επεκτασιμότητα και ενεργειακή απόδοση. Αντί να βασίζεται σε φυσικούς ανθρακωρύχους και ηλεκτρικό ρεύμα, το PoS βασίζεται σε επικυρωτές (εικονικούς ανθρακωρύχους) και καταθέσεις αιθέρα. Ανατρέξτε στις Συχνές ερωτήσεις «Τι είναι η απόδειξη του στοιχήματος» για περισσότερες λεπτομέρειες.


  Αλυσίδες Shard: Οι αλυσίδες θραύσης είναι ένας μηχανισμός επεκτασιμότητας που βελτιώνει δραστικά την απόδοση του blockchain Ethereum. Επί του παρόντος, η ύπαρξη μίας αλυσίδας που αποτελείται από διαδοχικά μπλοκ είναι απίστευτα ασφαλής και διευκολύνει την επαλήθευση των πληροφοριών. Ωστόσο, η απαίτηση κάθε πλήρους κόμβου να επεξεργάζεται και να επικυρώνει κάθε συναλλαγή σε διαδοχικά μπλοκ μπορεί να επηρεάσει τη δυνατότητα γρήγορης επεξεργασίας συναλλαγών – ειδικά σε περιόδους υψηλής δραστηριότητας δικτύου. Οι αλυσίδες θραύσης είναι ένας μηχανισμός μέσω του οποίου το blockchain Ethereum «χωρίζεται» – διαιρώντας έτσι την ευθύνη επεξεργασίας δεδομένων μεταξύ πολλών κόμβων. Αυτό επιτρέπει την παράλληλη επεξεργασία συναλλαγών και όχι διαδοχικά. Κάθε αλυσίδα θραύσης μοιάζει με την προσθήκη μιας άλλης λωρίδας για την αναβάθμιση του Ethereum από έναν μόνο δρόμο σε έναν αυτοκινητόδρομο πολλαπλών λωρίδων. Περισσότερες λωρίδες και παράλληλη επεξεργασία οδηγούν σε πολύ υψηλότερη απόδοση. Οι αλυσίδες θραύσης αναμένεται να κυκλοφορήσουν στη Φάση 1 του Ethereum 2.0.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Proof of Stake & Αλυσίδες Shard: Τι είναι το Ethereum 2.0? & Τι είναι η απόδειξη του στοιχήματος?

 • Τι είναι ο χάρτης πορείας Ethereum 2.0; Ποιες είναι οι φάσεις του Ethereum 2.0?

  Το Ethereum 2.0 σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον τρεις φάσεις: Φάση 0, 1 και 2. Η Φάση 0 σχεδιάζεται να ξεκινήσει το 2020, με τις Φάσεις 1 και 2 να κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια.

  Φάση 0: Στην πρώτη φάση του Ethereum 2.0, θα εφαρμοστεί το “Beacon Chain”. Το Beacon Chain αποθηκεύει και διαχειρίζεται το μητρώο επικυρωτών και θα εφαρμόσει τον μηχανισμό συναίνεσης Proof of Stake (PoS) για το Ethereum 2.0. Η αρχική αλυσίδα Ethereum PoW θα συνεχίσει να λειτουργεί παράλληλα με τη νέα αλυσίδα Ethereum PoS, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει διακοπή στη συνέχεια των δεδομένων.

  Φάση 1: Η δεύτερη φάση του Ethereum 2.0 πιθανότατα θα κυκλοφορήσει το 2021. Η κύρια βελτίωση της Φάσης 1 είναι η ολοκλήρωση των αλυσίδων θραύσης. Οι αλυσίδες θραύσης είναι ένας μηχανισμός κλιμάκωσης στον οποίο το blockchain Ethereum «χωρίζεται» σε 64 διαφορετικές αλυσίδες, κάτι που επιτρέπει παράλληλες συναλλαγές, αποθήκευση, επεξεργασία πληροφοριών. Στην πιο συντηρητική εκτίμησή του, θα επιτρέψει 64 φορές μεγαλύτερη απόδοση από το Ethereum 1.0, αλλά έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να χειρίζεται αρκετές εκατοντάδες φορές περισσότερα δεδομένα από το Ethereum 1.0.

  Φάση 2: Η τρίτη φάση του Ethereum 2.0 πιθανότατα θα ξεκινήσει το 2021 ή το 2022. Αυτή η φάση αυτή τη στιγμή είναι λιγότερο σαφώς καθορισμένη από τις παραπάνω δύο φάσεις, αλλά θα περιλαμβάνει την προσθήκη λογαριασμών αιθέρα και την ενεργοποίηση μεταφορών και αναλήψεων, την εφαρμογή cross-shard μεταφορών και συμβάσεων, την κατασκευή περιβάλλοντα εκτέλεσης έτσι ώστε οι επεκτάσιμες εφαρμογές να μπορούν να κατασκευαστούν πάνω από το Ethereum 2.0 και να φέρουν την αλυσίδα Ethereum 1.0 στο Ethereum 2.0 έτσι ώστε η Απόδειξη Εργασίας να μπορεί τελικά να απενεργοποιηθεί.

  Πολλές περαιτέρω βελτιώσεις έχουν προγραμματιστεί για έρευνα και ανάπτυξη μετά την ολοκλήρωση της Φάσης 2. Η Vitalik παρέχει πληροφορίες για ορισμένες από αυτές τις βελτιώσεις σε αυτό διάγραμμα εύπεπτο.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χάρτη πορείας Ethereum 2.0: Μια σύντομη ιστορία του Ethereum & Τι είναι το Ethereum 2.0?

 • Τι θα αλλάξει όταν ολοκληρωθεί το Ethereum 2.0; Τι σημαίνουν οι βελτιώσεις?

  Το Ethereum 2.0 θα ωφεληθεί κυρίως από το επεκτασιμότητα, απόδοση, και ασφάλεια του δημόσιου κεντρικού δικτύου Ethereum. Το Ethereum 2.0 δεν θα εξαλείψει κανένα ιστορικό δεδομένων, αρχεία συναλλαγών ή ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων της αλυσίδας Ethereum 1.0. Το Beacon Chain – το οποίο θα είναι η ραχοκοκαλιά του Ethereum 2.0 – θα είναι πλήρως λειτουργικό με την υπάρχουσα αλυσίδα 1.0, εξασφαλίζοντας συνέχεια. Μια χρήσιμη αναλογία για την κατανόηση της διάκρισης μεταξύ Eth1 και Eth2 προέρχεται από τον Joseph Chow, ο οποίος περιγράφει τη διάκριση ως δρόμο εναντίον αυτοκινητόδρομου.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ 1.0 και 2.0: Τι είναι το Ethereum 2.0?

 • Τι θα συμβεί στην τρέχουσα αλυσίδα Ethereum “1.0”?

  Το τρέχον σχέδιο είναι η αλυσίδα Ethereum 1.0 να γίνει αποτελεσματικά η πρώτη θραύση στο Ethereum 2.0 όταν θα ξεκινήσει η Φάση 1. Μέχρι τότε, η αλυσίδα Ethereum 1.0 θα συνεχιστεί όπως είναι τώρα και θα υποβληθεί σε βελτιώσεις που θα της επιτρέψουν να είναι τελικά ένα θραύσμα Ethereum 2.0.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μέλλον της τρέχουσας αλυσίδας της Ethereum: Μεταφορά μετάβασης Eth1 σε Eth 2

 • Ποια είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του Ethereum 2.0?

  Η Φάση 0 του Ethereum 2.0 θα ξεκινήσει το 2020. Η Φάση 1 αναμένεται το 2021. Η Φάση 2 και μετά αναμένεται για το 2021 ή αργότερα.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία του Ethereum 2.0: Τι είναι το Ethereum 2.0?

 • Τι είναι το Ethereum Proof of Stake?

  Το Proof of Stake (PoS) είναι μια αναβάθμιση από το τρέχον μοντέλο συναίνεσης Proof of Work του Ethereum 1.0 και επιτρέπει βελτιωμένη ασφάλεια και επεκτασιμότητα. Το PoS είναι ένας μηχανισμός συναίνεσης που βασίζεται σε επικυρωτές και στοιχειοθετημένο ETH για τη συνέχιση των μπλοκ στο blockchain και είναι απαραίτητος για τη θραύση. Οι επικυρωτές είναι άτομα που επιλέγουν να συνεχίσουν το blockchain καταθέτοντας (ή «στοιχηματίζοντας») 32 ETH στη σύμβαση κατάθεσης. Σε συνεχή βάση, οι επικυρωτές επιλέγονται τυχαία από το σύνολο όλων των επικυρωτών για να έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το επόμενο μπλοκ. Εάν ένας επικυρωτής επικυρώσει επιτυχώς ένα μπλοκ, θα λάβει μια ανταμοιβή ETH. Εάν ένας επικυρωτής προσπαθήσει να θέσει σε κίνδυνο την αληθινή συνέχιση του blockchain, η κατάθεσή τους θα «περικοπεί» – που σημαίνει ότι θα χάσουν μέρος ή και τα 32 στοιχημένα ETH τους.

  Ο μηχανισμός Proof of Stake προσφέρει περισσότερη κρυπτοοικονομική ασφάλεια σε σύγκριση με το πιο αφηρημένο αντικίνητρο της απώλειας του κόστους που σχετίζεται με την ηλεκτρική ενέργεια. Αντί να επενδύσει σε μια τεράστια εγκατάσταση εξόρυξης για να καλύψει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για την εξόρυξη μπλοκ στο PoW, η τοποθέτηση στο Ethereum 2.0 θα απαιτήσει μόνο έναν καταναλωτικό φορητό υπολογιστή (ορισμένοι πελάτες λογισμικού στοχεύουν να είναι αρκετά ελαφροί για να τρέχουν σε κινητό τηλέφωνο, μειώνοντας έτσι το εμπόδιο να συμμετάσχετε στη διαδικασία συναίνεσης, αυξάνοντας κατά συνέπεια την αποκέντρωση του δικτύου). Το Proof of Stake θα προβληθεί ζωντανά στη Φάση 0 του Ethereum 2.0.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία του Ethereum 2.0: Τι είναι η απόδειξη του στοιχήματος? & Συχνές ερωτήσεις για την απόδειξη του στοιχήματος

 • Μπορώ να «αγοράσω» αιθέρα Ethereum 2.0?

  Δεν υπάρχει τρόπος να αγοράσετε αιθέρα Ethereum 2.0, καθώς δεν θα υπάρχει νέος τύπος διακριτικού ETH. Αντ ‘αυτού, οι χρήστες θα καταθέσουν ETH στο συμβόλαιο κατάθεσης Ethereum 2.0. Αυτή τη στιγμή, πρόκειται να είναι μια μονόδρομη, μη αναστρέψιμη συναλλαγή.

  Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους οι κάτοχοι ETH μπορούν να συμμετέχουν και να κερδίζουν ανταμοιβές για το στοίχημα στο Ethereum 2.0. Κατ ‘αρχάς, ένας κάτοχος ETH μπορεί να εκτελεί τους δικούς του επικυρωτές (-ες) με το στοίχημα του ETH σε προσαυξήσεις 32 στο δίκτυο. Η εκτέλεση του δικού σας κόμβου επικυρωτή σημαίνει ότι έχετε την ευθύνη να επικυρώσετε και να οργανώσετε μπλοκ – αν δεν το κάνετε θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή ETH (βλ. Συχνές ερωτήσεις “Staking Rewards”). Μια άλλη επιλογή για τους κατόχους ETH είναι να στοιχηματίσουν τις ανταμοιβές τους μέσω ενός πάροχου πονταρίσματος ή να συμμετάσχουν σε ένα στοίχημα με μικρότερα ποσά ETH, μέσω του οποίου ο καθένας μπορεί να ποντάρει οποιοδήποτε μικρό ποσό ETH είναι σε θέση και εξακολουθεί να λαμβάνει ανταμοιβές ανάλογες με τη συνεισφορά τους.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το στοίχημα στο Ethereum 2.0: Τι συμβαίνει στο ETH μου στο Ethereum 2.0?

 • Πώς μπορώ να γίνω επικυρωτής του Ethereum 2.0?

  Η φάση 0 είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή του μηχανισμού συναίνεσης του Ethereum από την απόδειξη της εργασίας σε μια απόδειξη της συμμετοχής. Με την απόδειξη του στοιχήματος, οι επικυρωτές δεσμεύουν ένα ποντάρισμα και εκτελούν λογισμικό για την ασφάλεια της αλυσίδας Ethereum 2.0. Η φάση 0 του Ethereum 2.0 θα ξεκινήσει την αλυσίδα beacon, η οποία θα δημιουργήσει και θα διατηρήσει τον μηχανισμό συναίνεσης απόδειξης. Για να γίνουν επικυρωτές στο Ethereum 2.0, οι επικυρωτές θα καταθέσουν 32 αιθέρες στο επίσημο συμβόλαιο κατάθεσης Ethereum 2.0, το οποίο έχει αναπτυχθεί και κυκλοφορήσει από το Ethereum Foundation. 

  Περισσότεροι τεχνικοί χρήστες μπορούν να εκτελέσουν τον δικό τους κόμβο επικυρωτή και να ποντάρουν το δικό τους ETH. Ενεργοποίηση Codefi δούλεψε με το Ίδρυμα Ethereum να χτίσει το Εφαρμογή Launchpad, να παρέχει τεχνική ενσωμάτωση στις απαιτήσεις, τις ευθύνες και τους κινδύνους για να γίνει επικυρωτής Eth2. Επισκεφτείτε το Launch Pad για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το να γίνετε επικυρωτής στο Mainnet Φάσης 0.

  Μια άλλη επιλογή είναι να ποντάρετε το ETH σας χρησιμοποιώντας έναν πάροχο στοιχήματος, ένας από τους οποίους πιθανότατα θα κυκλοφορήσει στην αγορά τις εβδομάδες και τους μήνες πριν από την κυκλοφορία. Θα προσφέρονται τόσο υπηρεσίες φύλαξης όσο και μη στερητικές της ελευθερίας.

  Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εκτέλεση των δικών σας επικυρωτών στο Ethereum 2.0, επισκεφθείτε τη διεύθυνση Ενεργοποίηση Codefi.

 • Πώς κερδίζετε το στοίχημα στο Ethereum 2.0?

  Ως επικυρωτής στο Ethereum 2.0, παίρνετε ανταμοιβή για την πρόταση και τη βεβαίωση του επόμενου μπλοκ στην αλυσίδα. Θα λάβετε ανταμοιβές στο ETH για την υποβολή έγκυρων προτάσεων και βεβαιώσεων.

  Οι ανταμοιβές υπολογίζονται δυναμικά με βάση την κατάσταση του δικτύου κατά την ολοκλήρωση της εποχής. Τα ποσοστά έκδοσης ανταμοιβής σε επίπεδο δικτύου είναι συνάρτηση του συνολικού ποσού στοιχήματος ETH και του μέσου όρου% στο διαδίκτυο των επικυρωτών. Τα μεμονωμένα ποσοστά ανταμοιβής επικυρωτή εξαρτώνται από τον αριθμό των επικυρωτών που εκτελούνται και το% uptime του επικυρωτή.

  Οι επιβραβεύσεις μείον τις ποινές μεταφέρονται στους επικυρωτές κάθε εποχή (384 δευτερόλεπτα ~ 6,5 λεπτά). Ως αποτέλεσμα, η ανταμοιβή που αναμένετε να λάβετε όταν επιλέγεται τυχαία ως επικυρωτής μπορεί να είναι διαφορετική από αυτήν που λαμβάνει πραγματικά ένας επικυρωτής. Δείτε το Υπολογιστής Ethereum 2.0 για μια ιδέα των τύπων ανταμοιβών για το στοίχημα στο Ethereum 2.0.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ανταμοιβές στο Ethereum 2.0: Τι είναι η απόδειξη του στοιχήματος? & Ο υπολογιστής Eth2

 • Ποια είναι η επίσημη διεύθυνση σύμβασης κατάθεσης Ethereum 2.0?

  Η Φάση 0 του Ethereum 2.0 θα λανσάρει την αλυσίδα beacon, η οποία θα δημιουργήσει και θα διατηρήσει τον μηχανισμό συναίνεσης απόδειξης. Εάν θέλετε να εκτελέσετε το πρόγραμμα επικύρωσης στο Ethereum 2.0, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τις απαραίτητες απαιτήσεις υλικού, τεχνική εξειδίκευση και ακολουθήστε τις αναλυτικές οδηγίες χρησιμοποιώντας την επίσημη Ethereum Launchpad

  Με την πολυαναμενόμενη έναρξη της πρώτης φάσης του Eth2, αναμένουμε απόπειρες απάτης στους χρήστες να καταθέσουν το ETH σε ψεύτικες διευθύνσεις. Για αυτόν τον λόγο, σας συνιστούμε να ελέγξετε τη διεύθυνση που αναφέρεται σε αυτήν τη σελίδα με άλλες αξιόπιστες πηγές όπως το Ίδρυμα Ethereum, Ethercan, και ConsenSys. 

  Διεύθυνση σύμβασης κατάθεσης0x00000000219ab540356cbb839cbe05303d7705fa

  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΜΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΜΒΑΣΗ. Η αποστολή Eth σε αυτήν τη διεύθυνση σύμβασης θα έχει ως αποτέλεσμα μια αποτυχημένη συναλλαγή και δεν σημαίνει ότι στοιχηματίζετε στο Eth2.

 • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι να διακινδυνεύσετε το ETH και να γίνετε επικυρωτής στο Ethereum 2.0?

  Ένα πλεονέκτημα της συμμετοχής ως επικυρωτή είναι ότι μπορείτε να κερδίσετε ανταμοιβές ETH. Υπάρχει, ωστόσο, ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων μέσω της «περικοπής» του ETH που στοιχηματίσατε στο δίκτυο. Με μικρή φροντίδα, αυτός ο κίνδυνος είναι αμελητέος. Ο πρώτος τρόπος με τον οποίο ένας επικυρωτής μπορεί να χάσει χρήματα είναι να είναι εκτός σύνδεσης και να μην εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του. Αυτό επιβάλλει σχετικά ήπια ποινή: περίπου το ίδιο με την ανταμοιβή που θα μπορούσατε να έχετε κερδίσει. Εφόσον συμμετέχετε αυτήν τη στιγμή για τουλάχιστον 50% του χρόνου, δεν θα χάσετε το στοίχημά σας. Ο άλλος τρόπος με τον οποίο ένας επικυρωτής μπορεί να χάσει χρήματα είναι να δημοσιεύσει αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με την αλυσίδα. Σε αυτήν την περίπτωση, ο επικυρωτής κόβεται και αποβάλλεται από το σύστημα. Το μειωμένο ποσό κυμαίνεται μεταξύ 1 ETH και ολόκληρου του ποσού πονταρίσματος, ανάλογα με άλλους παράγοντες. Η περικοπή είναι εύκολο να προστατευθεί και δεν πρέπει ποτέ να συμβεί, εκτός εάν ένας επικυρωτής ενεργεί σκόπιμα κακόβουλα.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κίνητρα κινδύνου στο Ethereum 2.0: Τι είναι η απόδειξη του στοιχήματος?

 • Πώς επιλέγω να προτείνω και να βεβαιώσω ένα νέο μπλοκ στο Beacon Chain?

  Αφού καταχωρίσετε το μερίδιο 32 ETH στο συμβόλαιο κατάθεσης και ο επικυρωτής σας έχει ενεργοποιηθεί, θα του ανατίθενται καθήκοντα από καιρό σε καιρό από το Beacon Chain. Οι επικυρωτές θα κληθούν να επιβεβαιώσουν τα μπλοκ στην αλυσίδα Beacon μία φορά κάθε 6,4 λεπτά (μία φορά ανά εποχή) και θα επιλεγούν τυχαία από ολόκληρο το πρόγραμμα επικύρωσης που θα προτείνει περιοδικά μπλοκ. Εάν υπάρχουν 100.000 επικυρωτές συνολικά, ο επικυρωτής σας θα κληθεί να προτείνει ένα μπλοκ περίπου μία φορά κάθε δύο εβδομάδες κατά μέσο όρο. Όλα αυτά είναι εντελώς αυτόματα και αντιμετωπίζονται πλήρως από το λογισμικό επικύρωσης.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση μπλοκ στο Beacon Chain: Τι είναι το Ethereum 2.0?

 • Πόσο ETH χρειάζεται για να ξεκινήσει το Beacon Chain?

  Για να ξεκινήσει η αλυσίδα Beacon, θα χρειαστούν τουλάχιστον 16.384 επικυρωτές, που αντιστοιχούν σε 524.288 ETH στοιχήματα. Οι ανταμοιβές στοιχήματος δεν διανέμονται έως ότου το Beacon Chain φτάσει στο όριο της γένεσης.

 • Τι θα συμβεί στο ETH που έχω τώρα?

  Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο με το ETH που διαθέτετε. Εξακολουθεί να είναι πλήρως χρησιμοποιήσιμο στην αλυσίδα Ethereum 1.0. Σε κάποιο σημείο, η αλυσίδα Ethereum 1.0 θα γίνει μέρος του Ethereum 2.0 και το ETH σας θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως ακριβώς τώρα, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια εκ μέρους σας.

  Για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο στοίχημα, μπορείτε να επιλέξετε να γίνετε επικυρωτής στην αλυσίδα beacon Ethereum 2.0, καταθέτοντας το ETH σας στο συμβόλαιο κατάθεσης επικυρωτή στην αλυσίδα Ethereum 1.0. Στη συνέχεια γίνεται ισοζύγιο επικυρωτή στην αλυσίδα φάρων Ethereum 2.0. Αυτή η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη. Οι μεταφορές είναι απενεργοποιημένες κατά τη Φάση 0, οπότε οι επικυρωτές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τη Φάση 2 έως ότου είναι δυνατή η ανάληψη σε ένα συγκεκριμένο θραύσμα, οπότε το στοίχημα ETH και οι συγκεντρωτικές ανταμοιβές θα είναι πλήρως χρησιμοποιήσιμες στο Ethereum 2.0.

  Περισσότερες πληροφορίες για το ETH: Τι συμβαίνει στο ETH μου στο Ethereum 2.0?

 • Ποιος αναπτύσσει το Ethereum 2.0?

  Εκατοντάδες άνθρωποι! Το έργο καθοδηγείται και συντονίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ερευνητική ομάδα του Ιδρύματος Ethereum, αλλά πολλές άλλες ομάδες έρευνας και εφαρμογής συμβάλλουν ουσιαστικά. Το κύριο έργο είναι η συνεργασία για τον καθορισμό των προδιαγραφών για το Ethereum 2.0, το οποίο διατηρείται στο Σελίδες Ethereum Foundation GitHub. Επτά ανεξάρτητες ομάδες δημιουργούν πελάτες Ethereum 2.0 σε μια ποικιλία διαφορετικών γλωσσών προγραμματισμού για διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης και συνεχώς τροφοδοτούν τον σχεδιασμό και τις προδιαγραφές.

  Περισσότερες πληροφορίες για τα άτομα πίσω από το Ethereum 2.0: Τι νέο υπάρχει στο Eth2?

 • Τι πιστεύει ο Vitalik Buterin για την τρέχουσα πρόοδο του Ethereum 2.0?

  Ο Vitalik μόλις πρόσφατα έγραψε τις σκέψεις του σχετικά με την πρόοδο και τον χάρτη πορείας του Ethereum 2.0. Δείτε τις σκέψεις του τα επόμενα 5-10 χρόνια Ethereum. 

 • Πού μπορώ να μάθω περισσότερα για το Ethereum 2.0?

  Υπάρχουν πολλοί πόροι τόσο για τεχνικούς όσο και για μη τεχνικούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συμβαδίσουν με τις εξελίξεις του Ethereum 2.0. 

  Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, ρίξτε μια ματιά Γνωσιακή βάση του ConsenSys Ethereum 2.0 – μια ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη πόρων και πληροφοριών για το προϊόν Eth2, Proof of Stake και υπηρεσίες στοιχήματος.

  Για να παρακολουθείτε τακτικές ενημερώσεις σχετικά με το Ethereum 2.0, μερικοί καλοί γενικοί πόροι είναι: Τι νέο υπάρχει στο Eth2, EthResear.ch και EthHub.

 • Ποια είναι η ιστορία των αναβαθμίσεων στο blockchain Ethereum?

  Το Ethereum έχει υποβληθεί σε τέσσερις προγραμματισμένες αναβαθμίσεις από το δημόσιο mainnet που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2015 (ονομάζεται “Homestead”) Στη σειρά, οι τέσσερις αναβαθμίσεις ήταν: Homestead (Μάρτιος 2016), Metropolis Byzantium (Οκτώβριος 2017), Metropolis Constantinople (Φεβρουάριος 2019) και Istanbul (Δεκέμβριος 2019). Μαζί, αυτές οι αναβαθμίσεις βελτίωσαν τη λειτουργικότητα της αλυσίδας Ethereum 1.0, ενώ έθεσαν το στάδιο για το Ethereum 2.0

  Περισσότερες πληροφορίες για τα άτομα πίσω από το Ethereum 2.0: Μια σύντομη ιστορία του Ethereum

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me