Γλωσσάριο Ethereum 2.0

  Γλωσσάριο Ethereum 2.0

  Ethereum 2.0

  Το Ethereum 2.0 (Eth2) είναι η επόμενη φάση στην εξέλιξη και βελτίωση του δημόσιου δικτύου Ethereum. Με μια αλλαγή από ένα Απόδειξη εργασίας προς την Απόδειξη πονταρίσματος ο αλγόριθμος συναίνεσης, το Ethereum 2.0 θα έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη επεκτασιμότητα, ασφάλεια και χρηστικότητα για το δίκτυο. Το Eth2 θα δημοσιευτεί σε πολλές φάσεις, ξεκινώντας από Φάση 0 το 2020.

  Απόδειξη εργασίας

  Το Proof of Work (PoW) είναι μια κατηγορία αλγόριθμου συναίνεσης που επιβραβεύει τους ανθρακωρύχους που ξοδεύουν υπολογιστική ενέργεια για την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων για να προτείνουν νέα μπλοκ. Με το PoW, η πιθανότητα εξόρυξης ενός μπλοκ και συνεπώς η λήψη ανταμοιβών μπλοκ είναι συνάρτηση του πόσο υπολογιστική ενέργεια (γνωστή ως ισχύς κατακερματισμού) δαπανά ένας ανθρακωρύχος. Τα δημοφιλή blockchain όπως το Bitcoin, το Ethereum (1.0) και το Litecoin είναι όλα μπλοκ Proof of Work.

  Απόδειξη πονταρίσματος

  Το Proof of Stake (PoS) είναι μια κατηγορία αλγόριθμου συναίνεσης που επιλέγει και επιβραβεύει επικυρωτές ως συνάρτηση του οικονομικού μεριδίου του επικυρωτή στο δίκτυο. Διαφορετικός PoW, Η πιθανότητα δημιουργίας ενός μπλοκ σε ένα δίκτυο PoS δεν είναι αποτέλεσμα της ισχύος κατακερματισμού από την καύση ενέργειας, αλλά το αποτέλεσμα της οικονομικής αξίας-απώλειας. Η απόδειξη του στοιχήματος θα είναι ο μηχανισμός συναίνεσης που Ethereum 2.0 χρησιμοποιεί για τη συντήρηση του δικτύου. Σε αντίθεση με τα δίκτυα Proof of Work, τα δίκτυα Proof of Stake μπορούν να επιτευχθούν οριστικότητα.


  Ποντάρισμα

  Το στοίχημα αντικαθιστά την εξόρυξη ως τον μηχανισμό συναίνεσης στο Απόδειξη πονταρίσματος μπλοκ αλυσίδων. Ένα στοίχημα είναι ένα σταθερό ποσό κεφαλαίων που «δεσμεύονται» σε ένα blockchain από ένα επικυρωτής προκειμένου να συμμετάσχετε στη δημιουργία και βεβαίωση μπλοκ. Επί Ethereum 2.0, Οι επικυρωτές θα ποντάρουν 32 ETH στο δίκτυο και θα ανταμειφθούν στο ETH για την προσπάθειά τους. Εάν ένας κάτοχος ETH δεν έχει 32 ETH, μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει ένα πισίνα στοιχήματος για να συμμετάσχετε στο Ethereum 2.0. Υπόκεινται σε επικυρωτές που παραβιάζουν τους κανόνες του δικτύου δριμύς των μεριδίων τους.

  Επικυρωτής

  Ο επικυρωτής είναι ένας ηθοποιός Ethereum 2.0 ποιος προτείνει και βεβαιώνει νέα μπλοκ στο δίκτυο. Σε Απόδειξη πονταρίσματος, επικυρωτής πονταρίσματα 32 ETH για να συμμετάσχετε στη συντήρηση του δικτύου. Εάν ένας επικυρωτής επιλέξει να βεβαιώσει το επόμενο μπλοκ, ανταμείβονται στο ETH ως ποσοστό του ποσοστού τους. Αντίθετα, οι επικυρωτές που δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους – εάν είναι εκτός σύνδεσης, για παράδειγμα – λαμβάνουν κυρώσεις ή κάθετες, με τη μορφή μικρών ποσών ETH που αφαιρούνται από τα στοιχήματά τους.

  Φάση 0 του Ethereum 2.0

  Η Φάση 0 είναι η πρώτη αναβάθμιση στο blockchain Ethereum και σηματοδοτεί το πρώτο στάδιο του Ethereum 2.0. Η Φάση 0 είναι η έναρξη του αλυσίδα φάρων. Η Φάση 0 θα υπάρχει μόνο για την εφαρμογή του Απόδειξη πονταρίσματος μηχανισμός συναίνεσης με τη διαχείριση της λίστας των επικυρωτών. Δεν θα προσφέρει άλλες δυνατότητες blockchain όπως αλυσίδες θραυσμάτων ή εκτέλεση: Εν ολίγοις, οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναλλαγές ή να καλέσουν έξυπνα συμβόλαια στο Eth2 ακόμα.

  Αλυσίδα Beacon

  Η αλυσίδα beacon αποθηκεύει και διαχειρίζεται το μητρώο του επικυρωτές, και θα εφαρμόσει το Απόδειξη πονταρίσματος μηχανισμός συναίνεσης για Ethereum 2.0. Η αλυσίδα φάρων θα κυκλοφορήσει ζωντανά Φάση 0. Το αρχικό Ethereum 1.0 PoW Η αλυσίδα θα συνεχίσει να λειτουργεί παράλληλα με τη νέα αλυσίδα Ethereum PoS, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει διακοπή στη συνέχεια των δεδομένων.

  Σύμβαση κατάθεσης

  Για να εγγραφεί ως επικυρωτής στο δίκτυο, ένας χρήστης πρέπει να δημιουργήσει κλειδιά Ethereum 2.0 κάνοντας μια μονόδρομη κατάθεση ETH στο επίσημο συμβόλαιο κατάθεσης. Για να ποντάρετε το ETH σας στο Eth2, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τις απαραίτητες απαιτήσεις υλικού, τεχνική εξειδίκευση και ακολουθήστε βήμα προς βήμα οδηγίες χρησιμοποιώντας τον επίσημο Launchpad εφαρμογή που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Ethereum και Ενεργοποίηση Codefi και ακολουθήστε τις οδηγίες.

  Επίσημη διεύθυνση σύμβασης κατάθεσης φάσης00x00000000219ab540356cbb839cbe05303d7705fa

  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΜΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΑΣΗ. Η αποστολή Eth σε αυτήν τη διεύθυνση της σύμβασης θα έχει ως αποτέλεσμα μια αποτυχημένη συναλλαγή και δεν σημαίνει ότι στοιχηματίζετε στο Eth2. Για να ποντάρετε το ETH σας στο Eth2 πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ειδικό Launchpad και ακολουθήστε τις οδηγίες ή συμμετάσχετε σε έναν αριθμό διαφορετικών στοιχημάτων ως παρόχων υπηρεσιών. 

  Πάροχος πονταρίσματος

  Οι πάροχοι πονταρίσματος προσφέρουν υπηρεσίες –– όπως στοιχηματισμός ως υπηρεσία και / ή στοιχήματα πισίνες–– ότι τα χρήματα στοιχηματίζουν και δημιουργούν, προτείνουν ή ψηφίζουν μπλοκ που έχουν προστεθεί στο blockchain για λογαριασμό κατόχων διακριτικών. Οι πάροχοι πονταρίσματος βοηθούν στην εκφόρτωση του τεχνικού βάρους της διατήρησης ενός διαδικτυακού επικυρωτή ή / και της μείωσης των οικονομικών φραγμών στη συμμετοχή των συμμετεχόντων.

  Ποντάρισμα ως υπηρεσία

  Εργαλεία στοιχήματος ως υπηρεσία με εκφόρτωση των τεχνικών προσπαθειών για τη λειτουργία ενός δικού σας κόμβος επικυρωτή επιτρέποντας σε ένα άτομο με 32 ETH να επιλέξει ποιος πελάτης επιθυμεί να χρησιμοποιήσει για να εκτελέσει εξ αποστάσεως έναν κόμβο και στοίχημα τα κεφάλαιά τους.

  Ποντάρισμα πισίνες

  Για να γίνει ένα άτομο «γεμάτο» επικυρωτής επί Ethereum 2.0, αυτοί πρέπει στοίχημα 32 ETH. Σε περίπτωση που ένας χρήστης είναι απρόθυμος ή ανίκανος να ποντάρει 32 ETH, μπορεί να επιλέξει να στείλει λιγότερα από 32 ETH σε ένα στοίχημα στοιχήματος, το οποίο θα συνδυάζει τα χρήματα των άλλων και να ποντάρει για λογαριασμό τους. Οι συμμετέχοντες στην ομάδα θα λάβουν ανταμοιβές ως ποσοστό της συνεισφοράς τους.

  Φάση 1 του Ethereum 2.0

  Η Φάση 1 είναι η δεύτερη αναβάθμιση σε Ethereum 2.0, ΕΠΟΜΕΝΟ Φάση 0 το 2020. Η κύρια βελτίωση της Φάσης 1 είναι η ενσωμάτωση του αλυσίδες θραυσμάτων για τη βελτίωση της επεκτασιμότητας.

  Αλυσίδες θραύσης / θραύσης

  Το Sharding είναι μια μορφή διαμέρισης βάσεων δεδομένων, επίσης γνωστή ως οριζόντια κατάτμηση, όπου οι μεγάλες βάσεις δεδομένων χωρίζονται σε μικρότερα, πιο εύχρηστα σύμπλεγμα για τη μείωση του φόρτου δεδομένων και τη βελτίωση της επεκτασιμότητας. Επί Ethereum 2.0, Το sharding θα έχει τη μορφή 64 αλυσίδων που τρέχουν παράλληλα με το αλυσίδα φάρων, αυξάνοντας τη συνολική απόδοση και επεκτασιμότητα.

  Φάση 1.5 του Ethereum 2.0

  Η Φάση 1.5 είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια περίοδο κατά τη διάρκεια του Φάση 1 αναβάθμιση όπου το Ethereum 1.0 και Ethereum 2.0 οι μπλοκ συγχωνεύονται. Μετά τη Φάση 1.5, η αλυσίδα Ethereum 1.0 θα λειτουργήσει ως θραύσμα αγγείου του Ethereum 2.0 PoS blockchain. Αυτή θα είναι η στιγμή που η πλήρης λειτουργικότητα της αλυσίδας Ethereum 1.0 – συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του ETH – θα καταστεί λειτουργική στο Ethereum 2.0 χωρίς να διακινδυνεύσει τη διακοπή της συνέπειας των δεδομένων.

  Φάση 2 του Ethereum 2.0

  Η Φάση 2 είναι η τρίτη φάση του Ethereum 2.0, ΕΠΟΜΕΝΟ Φάση 0 και Φάση 1. Αυτή η φάση αυτή τη στιγμή είναι λιγότερο σαφής προσδιορισμένη από τις προηγούμενες δύο φάσεις, αλλά θα περιλαμβάνει την προσθήκη λογαριασμών αιθέρα, την ενεργοποίηση μεταφορών και αναλήψεων, την εφαρμογή cross-shard μεταφορών και κλήσεις συμβάσεων, περιβάλλοντα εκτέλεσης κτιρίων, ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν επεκτάσιμες εφαρμογές πάνω από το Ethereum 2.0 , και φέρνοντας την αλυσίδα Ethereum 1.0 στο Ethereum 2.0 έτσι Απόδειξη εργασίας μπορεί τελικά να απενεργοποιηθεί.

  Οριστικότητα

  Απόδειξη πονταρίσματος Οι μπλοκ μπορούν να προσφέρουν το τελικό. Μετά από μια μικρή χρονική περίοδο, ένα μπλοκ χαρακτηρίζεται οριστικό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αλλάξει. Όλες οι συναλλαγές σε αυτό το μπλοκ και όλες οι προηγούμενες συναλλαγές είναι μόνιμες, αμετάβλητες και εγγυημένες για πάντα. Οι αλυσίδες απόδειξης εργασίας προσφέρουν πολύ πιο αδύναμες εγγυήσεις σχετικά με το αμετάκλητο.

  Δριμύς

  Ο μηχανισμός συναίνεσης του Ethereum 2.0 έχει μερικούς κανόνες που έχουν σχεδιαστεί για την αποτροπή επιθέσεων στο δίκτυο. Οποιοσδήποτε επικυρωτής διαπιστώθηκε ότι έχει παραβεί αυτούς τους κανόνες θα περικοπεί και θα εξαχθεί από το δίκτυο. Η περικοπή σημαίνει ότι αφαιρείται ένα σημαντικό μέρος του πονταρίσματος του επικυρωτή: έως το συνολικό μερίδιο των 32 ETH στη χειρότερη περίπτωση. Λογισμικό επικύρωσης και πάροχοι πονταρίσματος θα έχει ενσωματωμένη προστασία από τυχαία περικοπή. Η περικοπή πρέπει να επηρεάζει μόνο τους επικυρωτές που συμπεριφέρονται εσκεμμένα.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me