Το Ταξίδι μου για να γίνω επικυρωτής στο Ethereum 2.0

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Εξήγησε το HomeBlogBlockchain

Το Ταξίδι μου για να γίνω επικυρωτής στο Ethereum 2.0

Αυτό είναι το πρώτο σε μια σειρά άρθρων που περιγράφουν πώς ένα άτομο, με ~ 32 ETH και τεχνικές γνώσεις, μπορεί να συμμετάσχει στην έναρξη της αλυσίδας Beacon Ethereum από τον Coogan Brennan 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2020

ροή επικυρωτή teku

Εικόνα: Η παραπάνω εικόνα, από τον Ben Edgington του Teku (ο οποίος γράφει επίσης τα βασικά Eth2.news newsletter), περιγράφει τα βήματα που θα ακολουθήσουμε στις επόμενες τρεις αναρτήσεις ιστολογίου. 

Σημείωση: Ενώ έχει παρέλθει η προθεσμία για να συμπεριληφθούν οι επικυρωτές στο συμβάν Genesis για την αλυσίδα beacon, οι χρήστες μπορούν ακόμα να καταθέσουν 32 ETH στο συμβόλαιο κατάθεσης ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Σύμφωνα με τον Alex Tudorache του Eth2stats, Μόλις ξεκινήσει η αλυσίδα την 1η Δεκεμβρίου, 12:00 UTC, 2020, τα άτομα που καταθέτουν από τις 24 Νοεμβρίου 12:00 UTC, 2020, στην ουρά θα βρίσκονται στην ουρά και θα ακολουθήσουν την κανονική διαδικασία ενεργοποίησης. 

 1. Εισαγωγή
 2. Αποποίηση ευθυνών
 3. Υλικά και απαιτήσεις
 4. Απόκτηση 32 ETH στο MetaMask
 5. Επισκόπηση του Launchpad
 6. Δημιουργία κλειδιών
 7. Σύνδεση Ethereum 1.0 και 2.0 και Locking-in 32 ETH
 8. συμπέρασμα

1. Εισαγωγή

Αυτό είναι το πρώτο σε μια σειρά άρθρων που περιγράφουν πώς ένα άτομο, με ~ 32 ETH και τεχνικές γνώσεις, μπορεί να συμμετάσχει στην έναρξη της αλυσίδας φάρων Ethereum, Φάση 0 του έργου Ethereum 2.0. Προτού φτάσουμε στο πρώτο βήμα της αποστολής ETH στη σύμβαση κατάθεσης και να λάβουμε τα κλειδιά επικύρωσης, θα ήθελα να συζητήσω μερικά από τα κίνητρα πίσω από το Ethereum 2.0.

Το Ethereum πρόκειται να ξεκινήσει ένα νέο και συναρπαστικό ταξίδι σε μη διαγραμμένη περιοχή για οποιοδήποτε δίκτυο blockchain. Η μετάβαση από το Proof of Work στο Proof of Stake είναι η πιο σημαντική αλλαγή πρωτοκόλλου στη σύντομη ιστορία των δημόσιων blockchains. Το πλησιέστερο ισοδύναμο θα ήταν το Διαχωρισμένος μάρτυρας (ή, SegWit) σκληρό πιρούνι του Bitcoin – μια προσαρμογή στον τρόπο επεξεργασίας των μεγεθών μπλοκ στο δίκτυο Bitcoin. Αυτή η αλλαγή, σχετικά μικρή σε σύγκριση με το Ethereum 2.0, οδήγησε σε μια επίμαχη, πικρή μάχη και τελικά οδήγησε στον κατακερματισμό της κοινότητας Bitcoin.  

Η κυκλοφορία του Ethereum 2.0 κάνει το SegWit να μοιάζει με αλλαγή ελαστικών. Υπάρχουν δύο σημαντικοί λόγοι για τους οποίους αυτή η κοινότητα θα αναλάμβανε τόσο σημαντική αναδιάρθρωση. Πρώτον, η κοινότητα Ethereum είναι μια κοινότητα προγραμματιστών. Οι προγραμματιστές δεν ξεκινούν ένα προϊόν και δεν το αγγίζουν ξανά. Διαρκώς αναπτύσσουμε, παρατηρούμε, συζητάμε και επαναλαμβάνουμε τις ιδέες και το έργο που παράγουμε. Αυτός ο κύκλος συνοδεύεται από υψηλά επίπεδα σχεδιασμού, μοντελοποίησης και συντονισμού σε πολλές ομάδες που, σε άλλα περιβάλλοντα, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ανταγωνιστές. Όταν υπάρχουν λάθη, η κοινότητα συγκεντρώνεται για να τα λύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο δεύτερος λόγος που κάνουμε αυτή τη νέα προσπάθεια είναι ότι πιστεύουμε ότι οι δημόσιες μπλοκ αλυσίδες απέχουν πολύ από το πλήρες δυναμικό τους. Η απόδειξη της εργασίας ήταν μια μη δοκιμασμένη υπόθεση όταν ξεκίνησε το Bitcoin το 2009. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν πίστευε ότι θα μπορούσατε να λύσετε το πρόβλημα της διπλής δαπάνης, εκτός από τη χρήση αξιόπιστων διαμεσολαβητών. Το Bitcoin και άλλα δίκτυα απόδειξης εργασίας, έχουν πλέον αποδείξει ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα νομισματικό σύστημα ως πρωτόκολλο peer-to-peer (με στέλνω χρήματα) χωρίς τρίτο μέρος.

Η απόδειξη αυτού του σημείου ήταν μόνο η αρχή. Το Ethereum ονομάστηκε Bitcoin 2.0 από την κοινότητα όταν αναπτύχθηκε για πρώτη φορά: Αναγνώρισε τις αδυναμίες του λειτουργικού συστήματος του Bitcoin και ξεκίνησε να επεκτείνει την ικανότητα των πρωτοκόλλων peer-to-peer. Το Ethereum 1.0 θα συνεχίσει να σημειώνει μεγάλα βήματα με την πάροδο των ετών καθώς χτίζουμε 2.0 παράλληλα, αλλά όπως είπε ο Vitalik Buterin σε ένα πρόσφατο Reddit AMA:

«Εάν βρίσκεστε εδώ στο Ethereum σήμερα, θα πρέπει να είστε εδώ όχι επειδή πιστεύετε ότι οι ισχύοντες κανόνες (οικονομικοί ή τεχνικοί) αξίζουν να προστατεύονται και να σταθεροποιούνται με κάθε κόστος, αλλά επειδή πιστεύετε στο πού πηγαίνει το οικοσύστημα. […] Η συμμετοχή στο Ethereum είναι αναπόφευκτα εν μέρει μια πρόβλεψη ότι ο χάρτης πορείας είναι καλός και ότι μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία αναβάθμισης, θα φτάσουμε πραγματικά σε ένα μέρος όπου το δίκτυο είναι αποτελεσματικό και σταθερό και ισχυρό και ικανό να αποτελέσει τη βάση σημαντικών μέρη της παγκόσμιας οικονομίας »


Το Proof of Stake σε αυτό το στάδιο του Ethereum 2.0 είναι στην πραγματικότητα ένα στοίχημα για την ικανότητα των προγραμματιστών και της κοινότητας του Ethereum, που έχουν ήδη χτίσει τόσα πολλά, να προσφέρουν ακόμη περισσότερα στον ευρύτερο κόσμο. Θα πρέπει να περιμένετε να κλειδώσετε τα χρήματα που έχετε τοποθετήσει σε αυτό το συμβόλαιο κατάθεσης τουλάχιστον δύο χρόνια, πιθανότατα περισσότερο. Μην υποτιμάτε τους κινδύνους και επενδύστε μόνο όσα μπορείτε να χάσετε. Ωστόσο, συμβάλλοντας σε αυτό το πρώτο βήμα, συμμετέχετε σε μια δυνητικά ιστορική στιγμή για να ωθήσετε τις δημόσιες μπλοκ στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης.

Ας αρχίσουμε.

2. Αποποίηση ευθυνών

Αυτή είναι μια ανάρτηση που γράφω ως υπάλληλος του ConsenSys και κάποιος που σκοπεύει να συμμετάσχει στην αλυσίδα των φάρων. Η προηγούμενη δήλωση σημαίνει ότι δίνω προτεραιότητα στα προϊόντα ConsenSys (τα προϊόντα ConsenSys είναι συνήθως τα καλύτερα στην κατηγορία για το Ethereum και έχω επίσης πρόσβαση σε ομάδες μηχανικών που μπορούν να με βοηθήσουν να απαντήσω σε ερωτήσεις και να αντιμετωπίσω προβλήματα). Η τελευταία δήλωση σημαίνει ότι βελτιστοποιώ για το κόστος και την ευκολία χρήσης: Δεν έχω χιλιάδες ETH για να αποδώσω σημαντικές ανταμοιβές, επομένως παίρνω μερικές συντομεύσεις. Επίσης, δεν θέλω να διατηρήσω έναν διακομιστή στο διαμέρισμά μου για λόγους κόστους και υλικοτεχνικής υποστήριξης, επομένως χρησιμοποιώ το Amazon Web Services (AWS) για να φιλοξενήσω τον κόμβο επικύρωσής μου. Είναι μια υπηρεσία με την οποία γνωρίζω ως προγραμματιστής και είναι εικονική, ώστε να μπορώ να έχω πρόσβαση σε αυτό από οπουδήποτε για συντήρηση. (Αρχικά, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω το 8 GB RAM Raspberry Pi, αλλά δεν ήθελα να ανησυχώ για τη σύνδεση στο Διαδίκτυο, κάνοντας την τροφοδοσία του ιστότοπου να είναι ακόμα ενεργοποιημένη, υπερθέρμανση και ταχύτητα, ή αν ο σκύλος μου κλωτσήσει πάνω από το φορητό υπολογιστή μου όταν είμαι μακριά Αυτή είναι μια επιλογή και Ethereum στο ARM είναι μια ομάδα που παρέχει υλικά για στοίχημα Ethereum 2.0 στο Raspberry Pi) 

Πολλοί άνθρωποι στην κοινότητα κρυπτογράφησης θα διαφωνούσαν με τη χρήση ενός τελικού σημείου Infura αντί για έναν τοπικό πελάτη Ethereum 1.0 και φιλοξενία στο AWS (μέρος του Amazon goliath). Αυτές είναι αποφάσεις που έχω λάβει για να κάνω το στοίχημα στο Ethereum 2.0 όσο το δυνατόν πιο απλό και προσιτό για τα άτομα, αλλά έρχονται με αντισταθμίσεις για την αποκέντρωση και το απόρρητο. Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό ευρείας κατεύθυνσης παρακάτω και να επιλέξετε να εκτελέσετε τον δικό σας πελάτη Ethereum 1.0 και να φιλοξενήσετε τοπικά. Στην πραγματικότητα, αν μπορείτε να το κάνετε αυτό, σας ενθαρρύνω να το κάνετε! 

3. Υλικά και απαιτήσεις

Εδώ είναι το υλικό που χρειαζόμαστε και τα συνολικά βήματα που θα ακολουθήσουμε κατά τη διάρκεια τριών δημοσιεύσεων:

Υλικά

 • Μια τριετής δέσμευση για στοίχημα 32 ETH και διατήρηση ενός κόμβου επικυρωτή
 • 32 ETH (συν <1 ETH για το κόστος φυσικού αερίου)
 • 717,12 $ (τιμή τριών ετών δεσμευμένης παρουσίας για μια έκταση m5.xlarge) + 120 (κόστος ενός έτους αποθήκευσης 100 GB, συντηρητικά υποθέτοντας σχεδόν πλήρη χωρητικότητα αποθήκευσης) = 837,12 $ που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους στην AWS
 • Επέκταση MetaMask (δωρεάν εγκατάσταση
 • Λογαριασμός Infura (δωρεάν βαθμίδα)

Βήματα

 1. Αποκτήστε 32 ETH στο MetaMask, Walkthrough Launchpad
 2. Διαμορφώστε την παρουσία AWS (η τριετής δέσμευση, μπορεί να είναι λιγότερη, αλλά εξοικονομείτε χρήματα με περισσότερο χρόνο και είστε κλειδωμένοι), σκληρύνει τις δυνατότητες ασφαλείας
 3. Εισαγωγή κλειδιών επαλήθευσης, εκτέλεση Teku, παρακολούθηση ρυθμίσεων 

Υπάρχουν μερικά υπέροχα, πιο γενικά σεμινάρια που ακολουθούν αυτήν τη διαδικασία, συγκεκριμένα η περιήγηση της Mara Schmiedt και του Collin Myers στο ενημερωτικό δελτίο Bankless. Αυτό το σεμινάριο θα είναι διαφορετικό καθώς περνάω τη δική μου ατομική διαδικασία στοιχήματος και προσθέτω βήματα ειδικά για τη συνολική μου ρύθμιση.

4. Απόκτηση 32 ETH στο MetaMask

Τόσο το ευκολότερο όσο και το πιο δύσκολο βήμα αυτού του σεμιναρίου. Καθώς το γράφω, η Ethereum περνάει μια τιμή που αυξάνει δραματικά το κόστος στοιχήματος (ο Evan Van Ness έχει μια ευχάριστη θέση το οποίο ανιχνεύει το κόστος επικύρωσης για πολλούς μήνες, ξεκινώντας από τον Μάρτιο του 2019, όταν κόστισε 3.100 USD για να αγοράσει 32 ETH έως τον Οκτώβριο του 2020 όταν κοστίζει 12.000 USD. Υπάρχουν μερικοί λαοί που έχουν αγοράσει και, αχμ, το HODLed Ethereum εδώ και αρκετό καιρό. Εάν δεν έχετε ανατινάξει το crypto σας σε μια πίτσα το 2010, θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό – erm – στρατηγικό επενδυτή.

Γιατί χρειαζόμαστε ένα πορτοφόλι που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης όπως το MetaMask; Η ροή του κλειδώματος του ETH στο συμβόλαιο κατάθεσης στο Ethereum 1.0 Mainnet και η σύνδεσή του με την αλυσίδα Beacon Ethereum 2.0 απαιτεί έναν ευαίσθητο χορό. Οι δύο αλυσίδες χρησιμοποιούν διαφορετικές κατηγορίες κρυπτογραφίας, οπότε πρέπει να δημιουργήσουμε εντελώς νέους τύπους κρυπτογραφικών κλειδιών. Αυτά τα κλειδιά πρέπει να συνδεθούν με τις διευθύνσεις Ethereum 1.0 με το 32 ETH. Θα ήταν πολύ δύσκολο να το κάνουμε μόνοι μας, έτσι το Ίδρυμα Ethereum και το ConsenSys δημιούργησαν έναν ιστότοπο που χειρίζεται τη διαδικασία που ονομάζεται Launchpad. Ωστόσο, για να αλληλεπιδράσουμε με αυτόν τον ιστότοπο, χρειαζόμαστε ένα πορτοφόλι που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης με τα κλειδιά Ethereum 1.0 που σχετίζονται με το υπόλοιπό μας 32 ETH. Θα το συζητήσουμε αργότερα, αλλά ήθελα να ενημερώσω τους ανθρώπους γιατί το κάνουμε αυτό.

Εάν δεν έχετε αιθέρα (το βασικό νόμισμα για το δίκτυο Ethereum): Μπορείτε να αγοράσετε απευθείας στο MetaMask. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ETH σε πιστοποιημένα χρηματιστήρια όπως Δίδυμοι, αλλά προειδοποιήστε ότι υπάρχει μια εκτεταμένη διαδικασία KYC και ο Δίδυμος θα τηρεί και μπορεί να υποβάλλει αρχεία σε τοπικές, πολιτειακές και εθνικές κρατικές υπηρεσίες. Εάν έχετε διακριτικά ERC-20 αλλά όχι αιθέρα: Προτείνω να χρησιμοποιήσετε τη νέα δυνατότητα ανταλλαγής του MetaMask απευθείας στο πορτοφόλι MetaMask, το οποίο συνδυάζει αποκεντρωμένους συγκεντρωτικούς συντελεστές ανταλλαγής όπως το Uniswap και το AirSwap για να έχετε τις καλύτερες τιμές και τα χαμηλότερα τέλη δικτύου. Εάν το ETH σας βρίσκεται σε πορτοφόλι υλικού Trezor ή Ledger, Σας προτείνω να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να συνδέσετε αυτό το πορτοφόλι στο MetaMask. Χρησιμοποιώ το MetaMask, αλλά το Ethereum Foundation προτείνει επίσης πορτοφόλια που βασίζονται σε προγράμματα περιήγησης Portis ή Φορματική

Για μένα, αυτό ήταν λίγο νευρικό για να δω ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στη διάθεσή μου με μια απλή κρυπτογραφική υπογραφή. Πιθανώς μια καλή στιγμή να θαυμάσετε την απίστευτη δύναμη της κρυπτογράφησης για να μπορέσετε να το προσφέρετε σε άτομα, ενώ υπενθυμίζει επίσης στους λαούς να βεβαιωθούν ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των ιδιωτικών κλειδιών ή των φράσεων ανάκτησης.

5. Επισκόπηση του Launchpad

Εικόνα: Launchpad.ethereum.org

Τώρα που έχουμε την επιμέλεια του 32 ETH για στοίχημα, μπορούμε να πάμε Launchpad.ethereum.org, τον ιστότοπο Launchpad που αναφέραμε νωρίτερα. Οδηγός Mara and Collin Bankless περνάει πολύ καλά από την αρχική σελίδα (φαίνεται παρακάτω) και μεγάλο μέρος της είναι αυτονόητο, αλλά ήθελα να δώσω τη δική μου προσωπική ερμηνεία σε μερικά πράγματα:

Τα πρώτα τέσσερα βήματα (ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ, Εγγραφείτε, Ευθύνες, και Δριμύς) είναι μια βασική σύνοψη του Ethereum 2.0, το στοίχημα και οι ευθύνες σας ως επικυρωτής. Ουσιαστικά, ο μηχανισμός συναίνεσης του Proof of Stake βασίζεται σε «ανθρακωρύχους» (στο Proof of Work parlance) που βάζουν τα χρήματά τους στο στόμα τους, αντί να ξοδεύουν τεράστια ποσά από την CPU επίλυση παζλ Proof of Work. Αυτό είναι το 32 ETH, στοιχήματα πίνακα για συμμετοχή στη συναίνεση του Proof of Stake. 

Και δεδομένου ότι το δίκτυο είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, δεν υπάρχει ακόμη έξοδος για επικυρωτές (τι γίνεται αν βρείτε το DAO hack στο νέο δίκτυο; Δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να φύγετε…). Οπότε όλοι μπαίνουν για μεγάλες αποστάσεις. (αυτό καλύπτει Μεταφορά καθυστέρησης και Δέσμευση)

Τέλος, εάν “συμπεριφέρεστε εσφαλμένα” ως επικυρωτής στο δίκτυο (είτε λόγω κακίας ή άγνοιας ή κατάστασης), θα σας τιμωρηθεί. Στο Ethereum 2.0, ονομάζεται δριμύς. Από τη θετική πλευρά, εάν συμπεριφέρεστε σωστά ως επικυρωτής, έχετε τις “ανταμοιβές εξόρυξης” που σχετίζονται με το δίκτυο (θα το συζητήσουμε περισσότερο αργότερα). Ως γρήγορη άκρη, η αντικίνητρο / κίνητρο είναι διαφορετική από την Απόδειξη Εργασίας, όπου υπάρχουν μόνο κίνητρα για τους ανθρακωρύχους να μην σαμποτάρουν το δίκτυο και να συμπεριφέρονται σωστά. 

Στη συνέχεια είναι το βασικό σύστημα που ανέφερα προηγουμένως. Το βασικό σύστημα υπογραφής που θα χρησιμοποιεί το Ethereum 2.0 είναι BLS. Δεν είμαι ειδικός στην κρυπτογραφία, αλλά η εξαφάνιση από το BLS είναι ότι επιτρέπει την κατάρρευση πολλαπλών ψηφιακών υπογραφών σε μία μόνο επαληθεύσιμη. Αυτό είναι χρήσιμο για τη συλλογή βεβαιώσεων του σήματος (“Ψήφοι σχετικά με την εγκυρότητα ενός θραύσματος ή ενός φάρου”). Πιο σημαντικό για εμάς, το σχήμα BLS είναι διαφορετικό από το σχήμα που χρησιμοποιείται για το Ethereum 1.0.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BLS, δείτε αυτό το νήμα από τον Jeff Coleman ή Αυτή η δημοσίευση του Reddit σχετικά με την ιστορία της ανάπτυξης BLS για το Ethereum 2.0

Συνήθως, η αλλαγή ενός συστήματος ιδιωτικών κλειδιών για ένα μεγάλο δημόσιο δίκτυο θα ήταν σχεδόν αδύνατη. Ωστόσο, δεδομένου ότι το Ethereum 2.0 θα λειτουργεί παράλληλα με το Ethereum 1.0, οι βασικοί προγραμματιστές έχουν βρει μια έξυπνη λύση, η οποία είναι μια κλασική χειραψία:

Launchpad

Στο παραπάνω διάγραμμα, το μπλε πλήκτρο και τα κουτιά αντιπροσωπεύουν Ethereum 1.0 και το κρυπτογραφικό του σχήμα και το κόκκινο πλήκτρο και τα κουτιά αντιπροσωπεύουν Ethereum 2.0 και το κρυπτογραφικό του σχήμα. Το συμβόλαιο κατάθεσης, το οποίο υπάρχει στο Ethereum 1.0 Mainnet, επιτρέπει στον χρήστη να αποδείξει ότι έχει ιδιωτικά κλειδιά για Ethereum 1.0 και Ethereum 2.0. Δείτε πώς λειτουργεί:

Η συναλλαγή που υποβλήθηκε στη σύμβαση κατάθεσης στο Ethereum 1.0 πρέπει να υπογραφεί από ένα ιδιωτικό κλειδί Ethereum 1.0 (όπως κάθε συναλλαγή που υποβλήθηκε στο Mainnet). Ωστόσο, αυτή η συναλλαγή τυλίγεται γύρω από μια άλλη υπογραφή ιδιωτικού κλειδιού, το ιδιωτικό κλειδί Ethereum 2.0. Η αλυσίδα beacon παρακολουθεί το συμβόλαιο κατάθεσης στο Ethereum 1.0, εάν μια έγκυρη συναλλαγή έχει υποβληθεί στο συμβόλαιο με το σωστό υπόλοιπο, η αλυσίδα beacon στη συνέχεια ξετυλίγει το πρώτο στρώμα κρυπτογράφησης και έχει πρόσβαση στο δεύτερο επίπεδο, την ψηφιακή υπογραφή Ethereum 2.0. Αυτό χρησιμοποιείται για να επιβεβαιώσει τη διεύθυνση επικύρωσης Ethereum 2.0 και να τη συνδέσει σε μια διεύθυνση Ethereum 1.0.

Για άτομα που είναι εξοικειωμένα με το Solidity, ακολουθεί η συναλλαγή που περιλαμβάνεται στη σύμβαση Ethereum 1.0, με την παράμετρο BLS υπογραφής σε κύκλο:

Υπάρχει μια ακόμη παράμετρος εδώ (διαπιστευτήρια απόσυρσης) που δεν έχουμε συζητήσει, η οποία είναι ουσιαστικά ένα κλειδί μιας χρήσης για την απόσυρση του 32 ETH όταν μας επιτρέπεται να το κάνουμε. Θα το δημιουργήσουμε και με το Launchpad.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι μια περίπλοκη διαδικασία που θα ήταν δύσκολο για έναν μεμονωμένο χρήστη να κάνει σόλο. Το Launchpad μας δίνει μια καθοδηγημένη διαδικασία για να βοηθήσουμε και να μειώσουμε την πολυπλοκότητα.

Οι επόμενες τρεις ενότητες (Δέσμευση, Κίνδυνος πρώιμης υιοθεσίας και Επιβεβαίωση) είναι μια τελευταία υπενθύμιση σχετικά με την επικίνδυνη και μακροπρόθεσμη δέσμευση συμμετοχής στο Ethereum 2.0 

Για περισσότερα σχετικά με την ορολογία Ethereum 2.0 και για την κατανόηση του ρόλου ενός επικυρωτή, δείτε τα δύο εξαιρετικά κομμάτια του Alex Tudorache Όροι Ethereum 2.0 Απομυθοποιημένοι και Ταξίδι επικυρωτή μέσω της αλυσίδας Beacon.

6. Δημιουργία κλειδιών

Τώρα που έχουμε μια γενική επισκόπηση του ρόλου μας στο Ethereum 2.0 ως επικυρωτής, θα προχωρήσουμε με την ουσία της διαδικασίας: τη δημιουργία κλειδιών επικύρωσης και τη σύνδεσή τους με το Ethereum 1.0 με μεταφορά 32 ETH στο Ethereum 1.0 Mainnet Deposit contract.

Μετά την επιβεβαίωση ότι έχετε διαβάσει τις αποκαλύψεις, το Launchpad θα εξετάσει τις επιλογές που έχετε για την επιλογή ενός προγράμματος-πελάτη Ethereum 1.0 και 2.0. Θα φτάσουμε σε αυτά σε μια άλλη ανάρτηση και δεν είναι απαίτηση να προχωρήσουμε. 

Στη συνέχεια, θα μεταβείτε στην ενότητα “Δημιουργία κλειδιών”, που φαίνεται παρακάτω:

Έχω επιλέξει 1 Επικυρωτή και μου δείχνει το κόστος μου. Στη συνέχεια, ζητά από το τρέχον λειτουργικό μου σύστημα να με βοηθήσει να κατεβάσω ένα μικρό λογισμικό για τη δημιουργία ζευγών κλειδιών επικύρωσης. Αυτό είναι δύσκολο, γιατί ενώ το πρόγραμμα-πελάτης επικύρωσης εκτελείται σε Linux, χρησιμοποιώ καθημερινά Mac. Επιλέγω λοιπόν Mac και μας οδηγεί στο επόμενο βήμα, ρωτώντας μας πώς θα θέλαμε να ρυθμίσουμε το λογισμικό:

Επιλέγω να κατεβάσω την εφαρμογή CLI και με οδηγεί στη σελίδα λήψης στη σελίδα Github του Ethereum Foundation (η έκδοση κυκλοφορίας μπορεί να φαίνεται διαφορετική για εσάς, απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι η τελευταία έκδοση):

Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε την ενότητα λήψης:

Πραγματοποιήστε λήψη του αρχείου `tar.gz` για το κατάλληλο λειτουργικό σας σύστημα και αποσυσκευάστε το αρχείο.

Τώρα πρέπει να ανοίξουμε το τερματικό της γραμμής εντολών και να πλοηγηθούμε στον κατάλογο του ασυσκευασμένου αρχείου μας, που ονομάζεται eth2deposit-cli. Μια συντόμευση για ορισμένα μηχανήματα είναι να πληκτρολογήσετε cd και μετά να μεταφέρετε και να αποθέσετε τον κατάλογο στο τερματικό, το οποίο θα σας δώσει τη διαδρομή προς τον κατάλογο. Πατήστε enter και, στον κατάλογο eth2deposit-cli εκτελέστε την ακόλουθη εντολή που παρέχεται από το Launchpad:

./ κατάθεση new-mnemonic –chain mainnet

Υπάρχει μια συνεχής υπενθύμιση για να συμπεριλάβετε το mainnet, επειδή τα προηγούμενα μαθήματα είχαν διαφορετικές αλυσίδες για διαφορετικά testnets. Γι ‘αυτό φροντίστε να προσθέσετε το mainnet, διαφορετικά τα στοιχεία συναλλαγής σας δεν θα είναι έγκυρα!

Εισαγάγετε τον αριθμό των επικυρωτών που θέλετε να εκτελέσετε και ακολουθήστε τα βήματα.

Δεν θα μοιραστώ στιγμιότυπα οθόνης για τα επόμενα βήματα, καθώς περιλαμβάνει τη δημιουργία ευαίσθητων κλειδιών και κωδικών πρόσβασης. Ωστόσο, δύο βασικά πράγματα: 1) Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας της μνημονικής φράσης που λαμβάνετε, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποσύρετε το ETH που ποντάρετε όταν επιτραπεί 2) Αυτό το βήμα είναι μόνο για χρήστες Teku: Δημιουργήστε ένα αρχείο απλού κειμένου που περιέχει τον κωδικό πρόσβασης που έχετε εισαγάγει για τα κλειδιά επικύρωσης. Αποθηκεύστε το με το ίδιο όνομα με το αρχείο keystore.json αλλά με επίθημα a.txt στον ίδιο κατάλογο με τα κλειδιά και τις πληροφορίες κατάθεσης. Για παράδειγμα, εάν το αρχείο keystore είναι KEYSTORE-M_123456_789_ABCD.Τζόνσον, το αρχείο απλού κειμένου με τον κωδικό πρόσβασής σας θα πρέπει να ονομάζεται KEYSTORE-M_123456_789_ABCD.κείμενο. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί αργότερα κατά την εκτέλεση του Teku.

Αφού εκτελέσετε επιτυχώς το eth2deposit-cli από το τερματικό σας και προσθέσετε το αρχείο κωδικού πρόσβασης, ο κατάλογός σας θα πρέπει να έχει την εξής μορφή:

eth2deposit-cli /

└── validator_key_info /

   ├── KEYSTORE-M_123456_789_ABCD.Τζόνσον

   ├── KEYSTORE-M_123456_789_ABCD.κείμενο

   └── DEPOSIT_DATA_YOUR_TIMESTAMP_HERE.json

└── MNEMONIC_BACKUP.txt

7. Σύνδεση Ethereum 1.0 και 2.0 και Locking-in 32 ETH

Το τελευταίο βήμα για αυτό το σεμινάριο θα στέλνει τις πληροφορίες επικυρωτή μας στο συμβόλαιο κατάθεσης στο Ethereum 1.0 mainnet με τις σωστές πληροφορίες που θα αναγνωρίσει επίσης η αλυσίδα beacon (η χειραψία που αναφέραμε νωρίτερα).

Η καρτέλα “Μεταφόρτωση επαληθευτή” έχει ένα σημείο για μεταφορά και απόθεση του άλλου αρχείου που δημιουργήθηκε από το eth2deposit-cli: Το αρχείο δεδομένων κατάθεσης (DEPOSIT_DATA_YOUR_TIMESTAMP_HERE.json στον παραπάνω κατάλογο παραδειγμάτων). Μεταφέρετε και αποθέστε αυτό το αρχείο από τον υπολογιστή σας στο σημείο της σελίδας Launchpad:

Εάν τα δεδομένα κατάθεσης είναι σωστά μορφοποιημένα, θα δείτε αυτό:

Τώρα, το Launchpad θα μας ζητήσει να συνδέσουμε το πορτοφόλι λογισμικού με τον λογαριασμό στον οποίο στείλαμε το 32 ETH μας νωρίτερα:

Μόλις το πετύχετε με επιτυχία, θα δείτε αυτό:

Οι νέες δυνατότητες ασφαλείας από το MetaMask απαιτούν από έναν ιστότοπο να ζητήσει συγκεκριμένη σύνδεση με κάθε λογαριασμό – εάν ο λογαριασμός με 32 ETH δεν έχει επιλεγεί κατά τη σύνδεσή σας, απλώς ανοίξτε το MetaMask, κάντε κλικ στον λογαριασμό που έχει το 32 ETH και συνδέστε το στο Launchpad.

Όταν κάνετε κλικ στη συνέχεια, θα δείτε μια σύνοψη των πληροφοριών, μαζί με περαιτέρω έμφαση στον κίνδυνο και τη μακροπρόθεσμη δέσμευση του τι πρόκειται να κάνετε:

Μόλις περάσετε προσεκτικά αυτές τις αποκαλύψεις και προειδοποιήσεις, έρχεται η στιγμή της αλήθειας:

Μόλις κάνετε κλικ στην επιλογή “Έναρξη της συναλλαγής”, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα από τα πιο συναρπαστικά κουτιά επιβεβαίωσης στη ΣΑΣ (crypto) ΖΩΗ! Πάρτε μια βαθιά ανάσα, βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι, επειδή δεν μπορείτε να επιστρέψετε όταν πατήσετε επιβεβαίωση (Λοιπόν, το MetaMask έχει μια ευαίσθητη στο χρόνο λειτουργία “Ακύρωση συναλλαγής”, γιατί είναι ένα υπέροχο πορτοφόλι, αλλά προσποιηθείτε ότι δεν έχετε αυτό!)

Μόλις επιβεβαιωθούν και εξορυχθούν όλα, θα δείτε μια οθόνη ως εξής:

8. Συμπέρασμα

Συγχαρητήρια! Έχετε συμμετάσχει σε μια από τις πιο συναρπαστικές εξελίξεις στην ιστορία του δημόσιου συντονισμού!!

Αλλά το έργο μόλις ξεκίνησε. Οι επόμενες δύο αναρτήσεις μας θα δημιουργήσουν μια παρουσία διακομιστή AWS Ubuntu 20.04 για τον κόμβο επικυρωτή Teku χρησιμοποιώντας το Infura ως τελικό σημείο Ethereum 1.0. Στη συνέχεια, θα εργαστούμε για την ενίσχυση της ασφάλειας και την παρακολούθηση κόμβων χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το Grafana. 

Για την επόμενη δόση, το μόνο που θα χρειαζόμαστε από αυτήν την ανάρτηση είναι το περιεχόμενο του καταλόγου eth2deposit-cli / validator_key_info, παραδείγματα που δίνονται παρακάτω:

eth2deposit-cli /

└── validator_key_info /

   ├── KEYSTORE-M_123456_789_ABCD.Τζόνσον

   ├── KEYSTORE-M_123456_789_ABCD.κείμενο

   └── DEPOSIT_DATA_YOUR_TIMESTAMP_HERE.json

Μείνετε συντονισμένοι!

Χάρη στους James Beck, Meredith Baxter, Chaminda Divitotawela, Ben Edgington, The Dark Jester, Somer Esat, Joseph Lubin, Collin Meyers, Nick Nelson, Mara Schmiedt, Adrian Sutton και Alex Tudorache για υποστήριξη και τεχνική βοήθεια.

BlockchainCryptoEthereumEthereum 2.0NewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΈκθεση Ethereum Q3 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q3 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFi

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν BlockchainΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν Blockchain

Εισαγωγή στο TokenizationΔιαδικτυακό σεμινάριο

Εισαγωγή στο Tokenization

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map