Μια σύντομη ιστορία του Ethereum

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Contents

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Εξήγησε το HomeBlogBlockchain

Μια σύντομη ιστορία του Ethereum

Μια επισκόπηση των αναβαθμίσεων και των σκληρών πιρουνιών του παρελθόντος του Ethereum, με επίκεντρο το τι βρίσκεται μπροστά. Από ConsenSys 13 Μαΐου 2019 Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2019

σύντομο ιστορικό αιθέριο

Από την πανοραμική θέα, η τεχνολογία blockchain δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Αν και οι θεμελιώδεις έννοιες (κρυπτογραφία, αποκέντρωση, δικτύωση peer-to-peer & Η συναλλαγή) έχει μελετηθεί εδώ και δεκαετίες, έως ότου η κυκλοφορία του Bitcoin το 2008 μπορεί να θεωρηθεί με αυτοπεποίθηση ότι όλα αυτά τα στοιχεία έχουν ενώσει για να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό προϊόν. Το Ethereum ειδικότερα υπήρχε σε χρησιμοποιήσιμη, δημόσια μορφή μόνο από το 2015. Αν και οι ημερομηνίες και οι λεπτομέρειες της προβλεπόμενης εξέλιξής του έχουν αλλάξει, η Ethereum επέμεινε στο σχέδιό της να αναβαθμίζει με συνέπεια το πρωτόκολλο για να διασφαλίσει βελτιωμένη χρηστικότητα, ασφάλεια, λειτουργικότητα και αποκέντρωση.

Με την πρόσφατη αναβάθμιση της Κωνσταντινούπολης τον Φεβρουάριο, το Ethereum βρίσκεται στην κορυφή του Serenity (επίσης γνωστό ως Ethereum 2.0), για να επιτευχθεί μέσω μιας σειράς σκληρών πιρουνιών και φάσεων αναβάθμισης, συμπεριλαμβανομένου του “Ethereum 1.x.” Ωστόσο, για να καταλάβουμε πού πηγαίνουμε, πρέπει να κοιτάξουμε πίσω και να καταλάβουμε από πού ήρθαμε. Αυτό το χρονοδιάγραμμα εξετάζει την ιστορία των σημαντικών (un) προγραμματισμένων σκληρών πιρουνιών και αναβαθμίσεων του Ethereum για την προετοιμασία της επόμενης φάσης εξέλιξής του.

Ολυμπιακή | 9 Μαΐου 2015

Το blockchain Ethereum εμφανίστηκε δημόσια τον Ιούλιο του 2015. Ωστόσο, το άμεσο βήμα πριν από αυτό ήταν η Ολυμπιακή – η ένατη και τελική απόδειξη του ανοιχτού testnet, που ήταν διαθέσιμη στους προγραμματιστές για να εξερευνήσουν πώς θα μοιάζει το blockchain Ethereum μόλις κυκλοφορήσει. Η Vitalik ανακοίνωσε συνολική ανταμοιβή 25.000 ETH σε προγραμματιστές που πέρασαν το χρόνο τους δοκιμάζοντας το άγχος στο δίκτυο. Το αίτημα ήταν σαφές: προσπαθήστε να υπερφορτώσετε το δίκτυο και να κάνετε «τρελά πράγματα με το κράτος» για να δώσετε μια εικόνα για το πώς το πρωτόκολλο θα χειριζόταν την υψηλή κίνηση. Οι προγραμματιστές έλαβαν τέσσερις κατηγορίες για δοκιμή: Δραστηριότητα συναλλαγής, Χρήση εικονικής μηχανής, Εξόρυξη και γενική τιμωρία.

Σύνορα | 30 Ιουλίου 2015

Μετά από μερικούς μήνες δοκιμών άγχους, το δίκτυο Ethereum ήταν έτοιμο για την επίσημη κυκλοφορία του δημόσιου δικτύου. Στις 30 Ιουλίου, το μπλοκ γένεσης του Ethereum εξαφανίστηκε και η κοινότητα άρχισε να μεγαλώνει. Λίγους μήνες πριν από την έναρξη του Frontier, Ο Vinay Gupta δημοσίευσε ένα σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία κυκλοφορίας του Ethereum. Μέσα σε παραγράφους ενθουσιασμού υπάρχουν προειδοποιήσεις για πιθανούς χρήστες. Το Frontier, ισχυρίστηκε, ήταν το Ethereum «στη χαμηλότερη μορφή του» και οι προγραμματιστές πρέπει να προσέχουν. Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Frontier, Ο Stephen Taul αντηχήθηκε Η προειδοποίηση της Gupta προς τους προγραμματιστές: «Όπως και οι ομόλογοι τους κατά τη διάρκεια των αμερικανικών συνόρων, αυτοί οι έποικοι θα παρουσιαστούν με τεράστιες ευκαιρίες, αλλά θα αντιμετωπίσουν επίσης πολλούς κινδύνους».

Το πρωτόκολλο Frontier περιείχε μια σειρά κρίσιμων χαρακτηριστικών:

  • Αποκλεισμός επιβράβευσης: Όταν οι ανθρακωρύχοι εξορύσσουν με επιτυχία ένα μπλοκ στο blockchain Ethereum, λαμβάνουν μια ανταμοιβή στο ETH. Το Frontier κυκλοφόρησε με ανταμοιβή μπλοκ 5 ETH ανά μπλοκ.
  • Αέριο: Κατά τις πρώτες μέρες της ύπαρξης του Frontier, το όριο αερίου ανά μπλοκ κωδικοποιήθηκε σε 5.000 αέριο. Βασικά, αυτό σήμαινε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να συμβεί στο δίκτυο. Αυτό υλοποιήθηκε σκόπιμα για να δώσει λίγες μέρες προσωρινής μνήμης για να επιτρέψει στους ανθρακωρύχους να ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους στο Ethereum και να επιτρέψουν στους πρώτους υιοθέτες να εγκαταστήσουν τους πελάτες τους. Μετά από μερικές ημέρες, το όριο φυσικού αερίου καταργήθηκε αυτόματα και το δίκτυο έγινε ικανό να χειρίζεται συναλλαγές και έξυπνες συμβάσεις όπως έπρεπε.
  • Συμβάσεις καναρίων: Οι συμβάσεις Canary συμπεριλήφθηκαν στο Frontier για να ειδοποιήσουν τους χρήστες ότι μια συγκεκριμένη αλυσίδα ήταν κακή ή ευάλωτη. Στα καναρίνια δόθηκαν συμβόλαια 0 ή 1. Συμβόλαια που είχαν πρόβλημα δόθηκαν 1 και ειδοποιήθηκαν οι πελάτες, ώστε να μην εξορύξουν τη σπασμένη αλυσίδα. Ουσιαστικά, οι δυνατότητες των καναρινών συμβάσεων έδωσαν στον πυρήνα Ethereum dev group τη δυνατότητα να σταματήσει μια λειτουργία ή μια συναλλαγή στο δίκτυο σε περίπτωση που κάτι αρχίσει να πάει στραβά. Οι συμβάσεις καναρίων ήταν ένας πολύ κεντρικός αλλά απαραίτητος μηχανισμός προστασίας στις αρχές της ύπαρξης του Ethereum.
  • Ευχρηστία: Όλες οι ενέργειες προγραμματιστών έγιναν με γραμμές εντολών. δεν υπήρχε γραφικό περιβάλλον εργασίας χρήστη. Το δίκτυο ήταν χρησιμοποιήσιμο, αλλά το περιβάλλον εργασίας χρήστη ήταν τραχύ και οι δυνατότητές του περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό σε άτομα με υπάρχουσες γνώσεις και εμπειρία με το Ethereum.

Σπίτι | 14 Μαρτίου 2016

Η αναβάθμιση Homestead ήταν το πρώτο προγραμματισμένο σκληρό πιρούνι του δικτύου Ethereum και υλοποιήθηκε στις 14 Μαΐου 2016 με αριθμό μπλοκ 1.150.000. Συνολικά, η αναβάθμιση του Homestead περιελάμβανε τρεις σημαντικές βελτιώσεις στο Ethereum. Κατ ‘αρχάς, αφαίρεσε τη λειτουργικότητα της καναρινής σύμβασης, αφαιρώντας το σημείο συγκέντρωσης στο δίκτυο. Δεύτερον, εισήγαγε νέους κωδικούς στο Solidity, τη γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται στο Ethereum. Τέλος, εισήγαγε το πορτοφόλι Mist, το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να διατηρούν / να πραγματοποιούν συναλλαγές ETH και να γράφουν / αναπτύσσουν έξυπνα συμβόλαια.


Η αναβάθμιση Homestead ήταν μια από τις πρώτες υλοποιήσεις του Ethereum Improvement Proposals. Τα EIP είναι προτάσεις που γίνονται στην κοινότητα, οι οποίες, εάν εγκριθούν, περιλαμβάνονται στις αναβαθμίσεις δικτύου. Η αναβάθμιση του Homestead περιελάμβανε τρία EIP:

EIP-2: Κύριες αναβαθμίσεις Homestead

EIP 2.1: Αυξήθηκε το κόστος δημιουργίας έξυπνων συμβολαίων μέσω μιας συναλλαγής από 21.000 σε 53.000. Το κόστος για τη δημιουργία ενός συμβολαίου μέσω άλλης σύμβασης – η προτιμώμενη μέθοδος – είχε κόστος περισσότερο από τη δημιουργία μέσω μιας συναλλαγής. Αυξάνοντας το κόστος φυσικού αερίου για τη δημιουργία συμβάσεων μέσω συναλλαγών, το EIP 2.1 έδωσε κίνητρα στους χρήστες να επιστρέψουν στη δημιουργία συμβάσεων μέσω άλλων συμβάσεων.

EIP 2.2: «Όλες οι υπογραφές συναλλαγών των οποίων η τιμή s είναι μεγαλύτερη από secp256k1n / 2 θεωρούνται άκυρες. Το ECDSA ανάκτηση προσυμπληρωμένου συμβολαίου παρέμεινε αμετάβλητο και συνέχισε να δέχεται υψηλές τιμές s. αυτό είναι χρήσιμο π.χ. αν ένα συμβόλαιο ανακτά παλιές υπογραφές Bitcoin. ” [πηγή]

EIP 2.3: Υποτίθεται ότι εάν ένα συμβόλαιο δεν είχε αρκετό αέριο για να ολοκληρώσει τη λειτουργία, το συμβόλαιο θα «απέτυχε» αντί να δημιουργήσει ένα κενό συμβόλαιο. Αυτό άλλαξε τα πιθανά αποτελέσματα μιας συναλλαγής από [επιτυχία] [αποτυχία] ή [κενό] σε [επιτυχία] ή [αποτυχία].

EIP 2.4: Εξάλειψη ενός κινήτρου που επέτρεψε στους χρήστες να δημιουργήσουν μπλοκ με ελαφρώς μεγαλύτερη δυσκολία – δηλαδή μπλοκ που θα ήταν πιο πιθανό να εξορύσσονται. Αυτή η αναβάθμιση σταθεροποίησε τους χρόνους μπλοκ μεταξύ 10–20 δευτερολέπτων και αποκατέστησε το δίκτυο στο συνολικό χρόνο-στόχο του ~ 15 δευτερόλεπτα ανά μπλοκ.

EIP-7

“Προσθέτει έναν νέο opcode, DELEGATECALL στο 0xf4, το οποίο είναι παρόμοιο στην ιδέα με το CALLCODE, εκτός του ότι μεταδίδει τον αποστολέα και την τιμή από το γονικό πεδίο στο θυγατρικό πεδίο, δηλαδή. η κλήση που δημιουργήθηκε έχει τον ίδιο αποστολέα και αξία με την αρχική κλήση. ” [πηγή]

EIP-8: Μελλοντικές αναβαθμίσεις

Το EIP-8 ήταν μια πρόταση βελτίωσης με γνώμονα τις μελλοντικές, προγραμματισμένες αναβαθμίσεις δικτύου. Η βελτίωση εξασφάλισε ότι όλο το λογισμικό πελάτη στο Ethereum θα μπορούσε να φιλοξενήσει μελλοντικές ενημερώσεις πρωτοκόλλου δικτύου.

DAO πιρούνι | 20 Ιουλίου 2016

Στην ιστορία των προγραμματισμένων αναβαθμίσεων Ethereum και των σκληρών δικράνων, το μη προγραμματισμένο συμβάν DAO αξίζει να συμπεριληφθεί. Το 2016, ένας Αποκεντρωμένος Αυτόνομος Οργανισμός με την ονομασία The DAO συγκέντρωσε 150 εκατομμύρια δολάρια σε έκπτωση για χρηματοδότηση. Τον Ιούνιο, το DAO είχε πειραχτεί και κλαπεί 50 εκατομμύρια δολάρια ETH από άγνωστο χάκερ. Η κοινότητα Ethereum γενικά αποφάσισε να σφυρηλατήσει την αλυσίδα προκειμένου να επαναφέρει τα χρήματα στα αρχικά πορτοφόλια τους και να διορθώσει την ευπάθεια. Το σκληρό πιρούνι, ωστόσο, ήταν αμφισβητούμενο, και μερικοί στην κοινότητα Ethereum συνέχισαν να εξορύσσουν και να συναλλάσσονται στην αρχική αλυσίδα. Η αρχική αλυσίδα – με τον κλεμμένο αιθέρα να μην επιστραφεί – έγινε Ethereum Classic, το οποίο έχει γίνει πιο αδύναμο και υπόκειται σε εκμετάλλευση με την πάροδο του χρόνου. Η πλειοψηφία της κοινότητας και των βασικών προγραμματιστών συνέχισαν να εργάζονται εκτός της διχαλωτής αλυσίδας – με το κλεμμένο ETH να επιστρέφεται στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους – κάτι που τώρα γνωρίζουμε ως το blockchain Ethereum.

Μητρόπολη: Βυζάντιο | 16 Οκτωβρίου 2017

Το επόμενο στάδιο του χάρτη πορείας του Ethereum ήταν γνωστό ως Metropolis και θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις: το Βυζάντιο και την Κωνσταντινούπολη. Το Βυζάντιο κυκλοφόρησε το 2017 στο μπλοκ 4.370.000 και περιελάμβανε εννέα EIP, όπως:

EIP 100

Προσαρμόστηκε ο τύπος για την εκτίμηση της δυσκολίας ενός μπλοκ να ληφθούν υπόψη μπλοκ του θείου. Η νέα φόρμουλα παρείχε σταθερότητα στο ρυθμό έκδοσης, διασφαλίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να επιβληθεί προς τα πάνω με χειρισμό μπλοκ θείων.

EIP 658

Για μπλοκ που ακολουθούν την αναβάθμιση του Βυζαντίου, οι αποδείξεις συναλλαγών περιελάμβαναν ένα πεδίο κατάστασης για να υποδείξουν την επιτυχία (αντιπροσωπεύεται από 1) ή αποτυχία (αντιπροσωπεύεται από 0).

EIP 649

Το Difficulty Bomb είναι ένας μηχανισμός που, εάν ενεργοποιηθεί, θα αύξανε την απαιτούμενη ενέργεια (δηλ. Τη «δυσκολία) να εξορύξει ένα νέο μπλοκ έως ότου γίνει αδύνατο και δεν μπορούν να εξορύσσονται νέα μπλοκ. Σε αυτό το σημείο, το δίκτυο Ethereum θα «παγώσει». Η βόμβα δυσκολίας συμπεριλήφθηκε αρχικά στο δίκτυο τον Σεπτέμβριο του 2015. Σκοπός της είναι να υποστηρίξει την ενδεχόμενη μετάβαση από το Proof of Work προς το Proof of Stake. Όταν το PoS εφαρμόζεται, οι ανθρακωρύχοι θα μπορούσαν θεωρητικά να επιλέξουν να υποστηρίξουν την παλιά αλυσίδα PoW, προκαλώντας έτσι διάσπαση στην κοινότητα και δημιουργία δύο ξεχωριστών αλυσίδων – μία που διατηρείται από τους φορείς και μια που διατηρείται από τους ανθρακωρύχους. Η λύση για να μην συμβεί αυτό είναι να εφαρμοστεί η βόμβα δυσκολίας, η οποία τελικά θα καταργήσει την αποτελεσματικότητα της εξόρυξης και θα επιτρέψει την πλήρη μετάβαση του δικτύου στο PoS χωρίς την απειλή ενός αμφιλεγόμενου σκληρού πιρουνιού. Καθυστέρηση της βόμβας εποχής πάγου / δυσκολίας κατά 1 έτος και μείωση της επιβράβευσης από 5 ETH σε 3 ETH

Μια επισκόπηση των υπόλοιπων EIP του Βυζαντίου (140, 196, 197, 198, 211, 214) βρέθηκε εδώ.

Μητρόπολη: Κωνσταντινούπολη | 28 Φεβρουαρίου 2019

Το δεύτερο μέρος της αναβάθμισης Metropolis, με την ονομασία Κωνσταντινούπολη, είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει ζωντανά στο μπλοκ 7.080.000 – εκτιμάται στα μέσα Ιανουαρίου 2019. Στις 15 Ιανουαρίου, μια ανεξάρτητη εταιρεία ελέγχου ασφαλείας με την ονομασία ChainSecurity δημοσίευσε μια έκθεση που ανέφερε μία από τις πέντε κύριες αναβαθμίσεις συστήματος θα μπορούσε να προσφέρει στους εισβολείς την ευκαιρία να κλέψουν χρήματα. Σε απάντηση στην έκθεση, οι βασικοί προγραμματιστές Ethereum και η εκτεταμένη κοινότητα ψήφισαν να καθυστερήσουν την αναβάθμιση έως ότου μπορέσει να επιλυθεί το κενό ασφαλείας. Αργότερα τον ίδιο μήνα, οι βασικοί προγραμματιστές ανακοίνωσαν ότι η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί στο μπλοκ 7.280.000. Το μπλοκ 7.280.000 έφτασε στις 28 Φεβρουαρίου και η αναβάθμιση του σκληρού πιρουνιού της Κωνσταντινούπολης κυκλοφόρησε. Το σημερινό δίκτυο Ethereum βρίσκεται στη φάση της Κωνσταντινούπολης.

EIP 145: Οδηγίες αλλαγής bitwise

Προστέθηκαν οδηγίες αλλαγής bitwise στην εικονική μηχανή Ethereum (EVM). Οι οδηγίες επιτρέπουν την κίνηση δυαδικών πληροφοριών δυαδικών προς τα αριστερά και προς τα δεξιά. Αυτή η βελτίωση σημαίνει ότι η εκτέλεση αλλαγών στις έξυπνες συμβάσεις θα είναι 10 φορές φθηνότερη.

EIP 1052: Έξυπνη επαλήθευση συμβολαίου

Επιτρέπεται στα έξυπνα συμβόλαια να επαληθεύουν το ένα το άλλο τραβώντας ακριβώς το hash του άλλου έξυπνου συμβολαίου Πριν από την Κωνσταντινούπολη, τα έξυπνα συμβόλαια θα έπρεπε να τραβήξουν ολόκληρο τον κωδικό ενός άλλου για να επαληθεύσουν, που χρειάστηκε χρόνος και ενέργεια για να εκτελεστούν.

EIP 1014: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ2

Βελτιώθηκε η ενεργοποίηση των κρατικών καναλιών, μια λύση κλιμάκωσης Ethereum που βασίζεται σε συναλλαγές εκτός αλυσίδας.

EIP 1283: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Μειώθηκε το κόστος φυσικού αερίου για τη λειτουργία SSTORE. Αυτή η μείωση επιτρέπει την πραγματοποίηση πολλαπλών ενημερώσεων σε μια συναλλαγή φθηνότερα.

EIP 1234: Αποκλεισμός ανταμοιβών & Καθυστέρηση βομβών δυσκολίας

Αποτελείται από δύο συστατικά: Block Reward Reduction και Difficulty Bomb Delay.

Αποκλεισμός μείωσης ανταμοιβής

Οι ανταμοιβές για τους ανθρακωρύχους μειώθηκαν από 3 ETH ανά μπλοκ σε 2 ETH ανά μπλοκ. Αυτή η μείωση είναι γνωστή ως το “Thirdening”.

Καθυστέρηση βομβών δυσκολίας

Το EIP 1234 καθυστερεί την εφαρμογή της βόμβα δυσκολίας για άλλους δώδεκα μήνες, οπότε θα ψηφιστεί ξανά.

Κοιτάζοντας μπροστά: Κωνσταντινούπολη & Ηρεμία

Κοιτώντας μπροστά, το Serenity είναι ο τελικός προορισμός για το blockchain Ethereum, αλλά όχι πριν από το σκληρό πιρούνι της Κωνσταντινούπολης και το “Ethereum 1.x.” Το σκληρό πιρούνι της Κωνσταντινούπολης θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την απόφαση γύρω από το ProgPoW. Η ηρεμία θα καθοριστεί από την πλήρη αλλαγή από Proof of Work σε Proof of Stake, αλλά θα περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές αναβαθμίσεις. Συγκεκριμένα, η εισαγωγή της αλυσίδας Beacon, του Sharding και της μετάβασης από την Εικονική Μηχανή Ethereum (EVM) στη Συνέλευση Ιστού με γεύση Ethereum (eWASM). Όλες οι αναβαθμίσεις της Serenity θα αποσταλούν σε φάσεις και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Ethereum 1.x θα συνεχίσει να βελτιώνεται για να εξασφαλίσει τη συνέχιση της αρχικής αλυσίδας PoW. Παρακολουθήστε το επόμενο άρθρο σχετικά με μελλοντικά σκληρά πιρούνια και Serenity.

***
Θέλετε να προχωρήσετε στην εκπαίδευση blockchain στο επόμενο επίπεδο?

Εξερευνήστε μας εκπαιδευτικά μαθήματα blockchain →

Ενημερωτικό δελτίο Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΈκθεση Ethereum Q3 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q3 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFi

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν BlockchainΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν Blockchain

Εισαγωγή στο TokenizationΔιαδικτυακό σεμινάριο

Εισαγωγή στο Tokenization

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map