Πώς διατέθηκε το Ethereum αξίας 350 εκατομμυρίων ακινήτων στο Real Estate

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

HomeBlogΕμπλοκή Blockchain

Πώς διατέθηκε το Ethereum αξίας 350 εκατομμυρίων ακινήτων στο Real Estate

Πίσω από τα παρασκήνια του ορόσημου έργου tokenization της Mata Capital και τι σημαίνει για το μέλλον της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. από ConsenSys 29 Μαΐου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2020

Μάτα κεφάλαιο ιστορία επιτυχίας ήρωας


“Αυτό σηματοδοτεί την αρχή μιας ριζικής μεταμόρφωσης του τομέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ακινήτων.”

Matthieu Bouchaud, Υπεύθυνος προϊόντος στην Codefi Assets

Από πρωτότυπα διακριτικών τίτλου στο Ηνωμένο Βασίλειο έως κλασματωμένα condos στο Μανχάταν, τα tokenization των ακινήτων έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια ως μία από τις πιο πολλές περιπτώσεις χρήσης τεχνολογίας blockchain για μεγάλους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και ακινήτων. Πέρυσι, Γάλλος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Μάτα Κεφάλαιο προχώρησε στη βιομηχανία πέρα ​​από ένα άλλο ορόσημο με τη συμβολική αξία ακινήτων άνω των 350 εκατ. ευρώ. Το έργο περιελάμβανε την ονομασία ενός εναλλακτικού επενδυτικού ταμείου που κατέχει μια πλατφόρμα λογιστικής αξίας 220 εκατ. Ευρώ στο βόρειο τμήμα του Παρισιού. Η έκδοση token που υποστηρίζεται από περιουσιακά στοιχεία είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα tokenization ακινήτων στην Ευρώπη.

Πέρα από την πιο αποτελεσματική ενσωμάτωση πελατών, την επεξεργασία συναλλαγών και την αναφορά, η Mata Capital στοχεύει στην αύξηση της πρόσβασης και στην προσέλκυση μιας ευρύτερης ομάδας εγχώριων και διεθνών επαγγελματιών επενδυτών. Ο Baptiste Saint-Martin, Διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων στη Mata Capital, εξηγεί ότι το μακροπρόθεσμο όραμα του έργου είναι να «χτίσει μια επενδυτική πλατφόρμα που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να επενδύσει σε ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια, ακίνητα, υποδομές ή ιδιωτικό χρέος με λιγότερα από ένα ευρώ, τηρώντας παράλληλα όλα τα κανονιστικά πρότυπα. ” 

Η Mata Capital συνεργάστηκε με την ConsenSys για να ξεκινήσει τη λύση στο Codefi Assets, μια πλατφόρμα που βασίζεται στο Ethereum για την έκδοση και τη διαχείριση ψηφιακών στοιχείων. Η πλατφόρμα Codefi χρησιμοποιεί επίσης έξυπνα συμβόλαια Ethereum για να καθορίσει τις απαιτήσεις συμμόρφωσης και να επικυρώσει το KYC προκειμένου να εκδώσει αντίστοιχες μετοχές σε επαληθευμένους επενδυτές. 

Ακολουθεί μια ματιά στο παρασκήνιο για το πώς λειτουργεί η πλατφόρμα και μια ανάλυση του τι σημαίνει το έργο για τον τομέα των ακινήτων γενικότερα.

consensys plexus εικονίδιο γύρο Κατεβάστε την πλήρη μελέτη περίπτωσης Mata Capital. Κατεβάστε

Πώς το έχτισαν

Tokenized Real Estate

Ένα από τα μοναδικά πλεονεκτήματα του blockchain Ethereum είναι ότι ο καθένας μπορεί εύκολα να κόβει και να διανέμει ψηφιακά tokens που αντιπροσωπεύουν fungible, non-fungable και χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να επαληθευτούν σε ένα κατανεμημένο καθολικό. Για ιστορικά μονολιθικά περιουσιακά στοιχεία όπως η ακίνητη περιουσία, οι μάρκες blockchain επιτρέπουν την εύκολη κλασματοποίηση ακινήτων, ώστε οι ψηφιακές μετοχές να μπορούν να διανεμηθούν τόσο σε θεσμικούς όσο και σε ιδιώτες επενδυτές.

Από την κυκλοφορία του Ethereum το 2015, η κοινότητα έχει αναπτύξει ευρέως υιοθετημένα πρότυπα διακριτικών – λίστες τεχνικών απαιτήσεων που πρέπει να πληρούν τα έξυπνα συμβόλαια ώστε ένα διακριτικό να είναι συμβατό και συμβατό σε ολόκληρο το δίκτυο Ethereum. Για τη λύση της Mata Capital, η πλατφόρμα Codefi Assets χρησιμοποιεί το Πρότυπο διακριτικών ERC1400 να αντιπροσωπεύσει μερίδια κεφαλαίων ακινήτων στο blockchain Ethereum. Το ERC1400 διασφαλίζει ότι τα διακριτικά μπορούν να κοπούν, να μεταφερθούν και να εγγραφούν από έναν διαχειριστή, καθώς και δεσμευμένα σε νομικά έγγραφα και συμφωνίες.  

Πριν από την ανάπτυξη, όλα τα έξυπνα συμβόλαια που αναπτύχθηκαν για τη λύση της Mata Capital ελέγχθηκαν από την ConsenSys Diligence, την ομάδα εμπειρογνωμόνων ασφαλείας blockchain.

Κοινή χρήση σελίδας τάξηςΈνα στιγμιότυπο μετοχών μετοχών ακινήτων στην πλατφόρμα Codefi Assets.

Επένδυση επενδυτή: Συμμόρφωση και λίστα επιτρεπόμενων KYC

Η πλατφόρμα Codefi βελτιστοποιεί την ενσωμάτωση επενδυτών για την Mata Capital, επιτρέποντας σε πιθανούς επενδυτές να δημιουργούν λογαριασμούς, να συμπληρώνουν μια φόρμα συμμόρφωσης KYC / AML και να ανεβάζουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα. Στη συνέχεια, οι επιλέξιμοι επενδυτές στη λίστα επιτρεπόμενων ώστε η διεύθυνση Ethereum να λαμβάνει τις μετοχές που αγοράστηκαν στην πλατφόρμα. Η Mata Capital έχει μέχρι στιγμής επιβιβαστεί σε περίπου 80 επαγγελματίες επενδυτές.

Επιφάνεια εργασίαςΗ διαδικασία KYC στην πλατφόρμα Codefi Assets.

Επεξεργασία συναλλαγών 

Κατά την επικύρωση πληρωμής, η Mata Capital χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Codefi για να υπογράψει ένα ψηφιακό πιστοποιητικό με το ιδιωτικό κλειδί και να εξουσιοδοτήσει τη μεταφορά διακριτικών ασφαλείας ακινήτων σε επενδυτές. Στη συνέχεια, οι επενδυτές λαμβάνουν μια απόδειξη της πώλησης που συνδέεται με τη συναλλαγή στο blockchain Ethereum.

Λίστα κεφαλαίωνΠαρακολούθηση της κατάστασης πληρωμής στην πλατφόρμα Codefi Assets. consensys plexus εικονίδιο γύρο Παρακολουθήστε το διαδικτυακό μας σεμινάριο για το μέλλον των επενδύσεων σε ακίνητα σε blockchain. Ρολόι

 Τι σημαίνει αυτό για την ακίνητη περιουσία

Το έργο συμβολισμού της Mata Capital είναι ένα σημάδι ότι ορισμένες βαθιές αλλαγές είναι για τον τομέα των ακινήτων, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Η τεχνολογία Blockchain έχει προφανή οφέλη για την επεξεργασία πληροφοριών, αλλά το ιδιαίτερο πλεονέκτημά της είναι η δυνατότητα δημιουργίας πολύ πιο προσιτών επενδυτικών προϊόντων. Εδώ είναι αυτό που βλέπουμε ως οι τρεις πρώτες τάσεις που πρέπει να προσέξουμε καθώς οι λύσεις blockchain ασχολούνται με τα ακίνητα: 

  • Το ψηφιακό είναι αναπόφευκτο. Στον κλάδο των ακινήτων σήμερα, η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων εξακολουθεί να εμποδίζεται από χάρτινες διαδικασίες για την επικύρωση της KYC και τη διαχείριση των μητρώων επενδυτών. Πλατφόρμες όπως το Codefi δημιουργούν επιτέλους ένα ασφαλές, ψηφιακό επίπεδο για τον εκσυγχρονισμό αυτών των ροών εργασίας της βιομηχανίας.
  • Έρχονται διαφανή περιουσιακά στοιχεία. Εάν η κρίση ενυπόθηκων δανείων subprime του 2008 ήταν μια μελέτη περίπτωσης σε αδιαφανή περιουσιακά στοιχεία, τότε η λύση με βάση το blockchain της Mata Capital θέτει ένα νέο πρότυπο για τη διαφάνεια των περιουσιακών στοιχείων. Καθώς όλο και περισσότερες εφαρμογές blockchain ακινήτων πηγαίνουν στην αγορά, οι επενδυτές θα αναμένουν διαφάνεια των στοιχείων ενεργητικού για να ενημερώσουν τις αποφάσεις τους και την ανάλυση κινδύνου. 
  • Ισότιμοι όροι επένδυσης. Σε πολλές χώρες, η πρόσβαση σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια περιορίζεται συνήθως σε διαπιστευμένους και θεσμικούς επενδυτές, με ελάχιστα επίπεδα επενδύσεων που κυμαίνονται από 100.000 έως 250.000 $. Επιπλέον, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων επιβαρύνονται με κόστος εγκατάστασης που συνήθως μεταβιβάζονται στους επενδυτές με τη μορφή αμοιβών. Η έκδοση token χαμηλού κόστους και η επεξεργασία συναλλαγών θα επιτρέψουν στους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να προσφέρουν ριζικά πιο προσιτά επενδυτικά προϊόντα, κάτι που είναι κερδοφόρο τόσο για τους εκδότες όσο και για τους επενδυτές. 

Τι έπεται

Η Mata Capital επικεντρώνεται τώρα στη δημιουργία μιας δευτερογενούς αγοράς για τις μετοχές. Ο Baptiste Saint-Martin εξήγησε ότι βρίσκονται σε ενεργές συζητήσεις με τους συμβούλους τους και παρακολουθούν τις κανονιστικές ενημερώσεις για «βεβαιωθείτε ότι παρέχουμε μια λύση που να είναι συμβατή και πολύτιμη για τους πελάτες μας». Η λύση που βασίζεται στο Ethereum έχει τη δυνατότητα να διευκολύνει τη διασυνοριακή διανομή χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, διασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμόρφωση της KYC. 

Ο Matthieu Bouchaud, επικεφαλής προϊόντων της Codefi Assets, πιστεύει ότι η πρωτοβουλία της Mata Capital είναι ένα ισχυρό σημείο απόδειξης για το πώς απρόσκοπτα οι θεσμικοί παίκτες μπορούν να υιοθετήσουν λύσεις blockchain και επίσης πώς οι μικροεπενδυτές μπορούν εύκολα να αγοράσουν σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα μέσω ενός φιλικού προς το χρήστη ταμπλό όπως το Codefi. Η πλατφόρμα all-in-one της Codefi, εξηγεί ο Bouchaud, επιτρέπει πλέον τη «μετάβαση από την εποχή του πειραματισμού σε μια βιομηχανική ανάπτυξη».

Ζητήστε μια επίδειξη της πλατφόρμας Codefi

Δείτε την πλατφόρμα έκδοσης στοιχείων της Codefi σε δράση. Ζητήστε επίδειξη

Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων Μελέτη περιπτώσεωνCodefiReal EstateNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΠλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Εισαγωγή στο TokenizationΔιαδικτυακό σεμινάριο

Εισαγωγή στο Tokenization

Το μέλλον των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού και του DeFiΔιαδικτυακό σεμινάριο

Το μέλλον των οικονομικών: Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και DeFi

Τι είναι το Enterprise EthereumΔιαδικτυακό σεμινάριο

Τι είναι το Enterprise Ethereum?

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματοςΛευκό χαρτί

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματος

Komgo Blockchain για εμπορία εμπορίου εμπορευμάτωνΜελέτη περίπτωσης

Komgo: Blockchain για εμπορία εμπορευμάτων εμπορευμάτων

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me