Η κατάσταση του δικτύου Ethereum: 5 χρόνια λειτουργίας

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Contents

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

ΑρχικήBlogNews

Η κατάσταση του δικτύου Ethereum: 5 χρόνια λειτουργίας

Κοιτάζοντας πίσω τα πρώτα πέντε χρόνια της αναζήτησης του οικοσυστήματος μας για αναβάθμιση του Διαδικτύου. από ConsenSys 30 Ιουλίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου 2020

ethereum 5 χρόνια γενέθλια δημιουργικό


Οι μεγάλες ανακαλύψεις ακολουθούν συνήθως μια διαδρομή επτά βημάτων:

 1. Πρώτον, κανείς δεν σας ακούει.
 2. Στη συνέχεια, σας έχουν ακούσει, αλλά νομίζετε ότι είστε τρελοί.
 3. Τότε καταλαβαίνουν το προϊόν σας, αλλά πιστεύουν ότι δεν έχει καμία ευκαιρία.
 4. Στη συνέχεια, βλέπουν το προϊόν σας ως παιχνίδι.
 5. Τότε το βλέπουν ως ένα καταπληκτικό παιχνίδι.
 6. Στη συνέχεια αρχίζουν να το χρησιμοποιούν.
 7. Τότε δεν μπορούσαν να φανταστούν τη ζωή χωρίς αυτήν.

–Morgan Housel, «Όταν αλλάζεις τον κόσμο και κανείς δεν ειδοποιεί»

Κανείς δεν έχει ακούσει

Το Ethereum είναι πλέον το πιο ενεργά αναπτυγμένο δίκτυο blockchain στον κόσμο. Αλλά πριν από πέντε χρόνια σήμερα, όταν το μπλοκ γένεσης εξαντλήθηκε και το δίκτυο ξεκίνησε επίσημα, λίγοι άνθρωποι εκτός κύκλων μηχανικής λογισμικού είχαν ακούσει για το blockchain Ethereum.

Ethereum: Bitcoin Plus τα πάντα

Στην έκθεση ορόσημων του Goldman Sachs για το 2015, «Τι γίνεται αν σας πω ότι το Blockchain θα μπορούσε να διαταράξει τα πάντα», Το Ethereum καταχωρήθηκε ως «εκκίνηση». Αλλού περιγράφηκε ως «ομάδα». Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ήταν και τι ακριβώς το έκανε διαφορετικό από το Bitcoin, ένα ψηφιακό σύστημα μετρητών. Στο ConsenSys, ξοδέψαμε, και ακόμη ξοδεύουμε, ένα καλό κομμάτι χρόνου εξηγώντας αυτές τις διαφορές. Δεν μπορούν να τονιστούν αρκετά: 

 • Το Bitcoin είναι μια μοναδική εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain.
 • Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μπλοκ αλυσίδων, με πολύ διαφορετικές ιδιότητες.
 • Το Ethereum είναι ένας τύπος blockchain.
 • Το Ethereum είναι ανοιχτού κώδικα και επομένως ανήκει σε όλους.

Αν θέλετε να μάθετε τι σημαίνουν οι μπλοκ αλυσίδες για το μέλλον των ανθρώπινων δικτύων και την κατανομή ισχύος, αυτό το tweetstorm από το Naval Ravikant είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. 

Το Blockchain του προγραμματιστή

Το blockchain Ethereum χτίστηκε σύμφωνα με πέντε αρχές σχεδίασης, που περιγράφονται στο Vitalik Buterin’s Λευκή Βίβλος Ethereum

 • Απλότητα
 • Καθολικότητα
 • Αρθρωτότητα
 • Ευκινησία
 • Μη διάκριση και μη λογοκρισία

Ένας τρόπος να το σκεφτείτε είναι, εάν κάποιος σας ζήτησε να φτιάξετε ένα μηχάνημα που πήρε αυτές τις αρχές στο λογικό τους όριο, θα καταλήγατε με μια μηχανή όπως το Ethereum. 

Στο βιβλίο τους Μάθηση του Ethereum, Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος και ο Γκάβιν Γουντ αποκαλούν το Ethereum το «blockchain του προγραμματιστή, που δημιουργήθηκε από προγραμματιστές για προγραμματιστές». Οι προγραμματιστές γενικά προτιμούν λογισμικό που είναι ανοιχτό, χρησιμοποιήσιμο, προγραμματιζόμενο και ισχυρό. Χιλιάδες και έπειτα εκατοντάδες χιλιάδες devs έφτασαν στο Ethereum επειδή ο πηγαίος κώδικας είναι δωρεάν, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό που έχουν δημιουργήσει άλλοι, τα έξυπνα συμβόλαια είναι τυποποιημένα και templatable, και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες όταν αρχίζετε να αλληλοσυνδέετε συμβόλαια και να συνδέετε διαφορετικά δεδομένα τροφές.

Νέες αποκεντρωμένες εφαρμογές (dapps) ανά μήνα που κυκλοφορούν στο blockchain Ethereum.Νέες αποκεντρωμένες εφαρμογές (dapps) ανά μήνα που κυκλοφορούν στο blockchain Ethereum.

Κατάσταση των Dapps έκανε μια τεράστια υπηρεσία στο οικοσύστημα όταν άρχισε να σκάβει συμβόλαια dapp και να αποτυπώνει δακτυλικά αποτυπώματα GitHub repos, αποκαλύπτοντας τη φρενίτιδα της δραστηριότητας προγραμματιστών πίσω από το παρασκήνιο στο Ethereum. Όταν δημοσιεύθηκαν οι New York Times “Πέρα από το Bitcoin Bubble” ένιωθα ότι οι άνθρωποι έδιναν επιτέλους προσοχή. Το Bitcoin ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου blockchain και ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν ακολουθήσει ο υπόλοιπος κόσμος τους προγραμματιστές.

Νομίζουν ότι είστε καρύδια

Το DAO

Το 2016, το hack του DAO και το σκληρό πιρούνι που ακολούθησαν, τράβηξαν την προσοχή όλων. Μερικοί άνθρωποι πίστευαν ότι αυτό το πράγμα Ethereum ήταν ξηρό. Τι συνέβη, το είπε ο Τύπος, “Εγείρει φιλοσοφικά ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα τέτοιων συστημάτων.” 

Αλλά οι προγραμματιστές είπαν, “Αυτό είναι ένα τελετουργικό.”

Η κοινότητα άρχισε να δουλεύει στην τεκμηρίωση γνωστές επιθέσεις και δοκιμές μάχης έξυπνες βιβλιοθήκες συμβολαίων. Ενώ δεν υπήρξε έλλειψη περιστατικά ασφαλείας όλα αυτά τα χρόνια, οι αποκεντρωμένοι αυτόνομοι οργανισμοί αποτελούν πλέον βασικό στοιχείο του οικοσυστήματος Ethereum (Aragon, Moloch DAO, Legal DAO, Maker DAO) και τα σκληρά πιρούνια είναι ένα αποδεδειγμένο μοντέλο για την αναβάθμιση του πρωτοκόλλου του δικτύου.  

Θετική σκέψη για το άθροισμα

Σκεφτείτε τι άλλο ήταν «ξηροί καρποί» στο οικοσύστημα μας:

 • Επιχειρήσεις που λειτουργούν σε δημόσιο δίκτυο
 • Διαφορετικές μπλοκ συνεργάζονται μαζί

100χρονες εταιρείες όπως ο Ernst & Οι νέοι χρησιμοποιούν πλέον αποδείξεις μηδενικής γνώσης για να αναπτύξουν λύσεις ιδιωτικών συναλλαγών στο δημόσιο δίκτυο Ethereum. Και συνεργάζονται με έναν στόλο άλλων οργανισμών για να προωθήσουν το Πρωτόκολλο βάσης προς τα εμπρός και να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο mainnet. 

Το Ethereum και το Hyperledger, που κάποτε θεωρούνταν ως αντίπαλες πρωτοβουλίες DLT, είναι πλέον πλήρως ενσωματωμένα μέσω Besu, Burrow και Sawtooth. Ακόμη και το Fabric υποστηρίζει έξυπνα συμβόλαια Ethereum.

Η μινιμαλιστική σκέψη με ένα blockchain-to-rule-them-all που χαρακτήριζε τις πρώτες μέρες της κρυπτοσφαίρας έπεσε υπέρ ενός μεγαλύτερου οράματος για τη λειτουργία των πρωτοκόλλων blockchain. Τους τελευταίους μήνες, έχουμε δει μια τεράστια αύξηση στο “τυλιγμένο bitcoin” – το bitcoin αντιπροσωπεύεται ως διακριτικά ERC-20 στο Ethereum που επιτρέπουν στους κατόχους bitcoin να συμμετέχουν στα αποκεντρωμένα πρωτόκολλα χρηματοδότησης που δεν είναι διαθέσιμα στο δίκτυο Bitcoin. 

Το θέμα είναι ότι το θετικό άθροισμα της σκέψης των πρώτων υιοθετών που κάποτε φαινόταν υπερβολικό και τεχνικά αδύνατο είναι πλέον όλο και περισσότερο πραγματικότητα. Σύμφωνα με τα λόγια του Τζεφ Μπέζος, «Η εφεύρεση απαιτεί μακροχρόνια προθυμία να παρεξηγηθεί». 

Το καταλαβαίνουν αλλά…

Πυρετός ICO

Στις αρχές του 2018, η κοινότητα blockchain και Ethereum εξακολουθούσε να ξεχειλίζει από το σοκ που είχε στείλει το 2017 μέσω της κρυπτοσφαίρας. Η έκρηξη του ICO του 2017 είχε ξεκινήσει μια από τις μεγαλύτερες αγορές ταύρων στην ιστορία του Ethereum λόγω σημαντικών κερδοσκοπιών και χωρίς προηγούμενο λανσάρισμα ERC-20. Η έκρηξη απέδειξε από πρώτο χέρι τη δύναμη των ευκαιριών εφέ δικτύου στον πυρήνα της τεχνολογίας blockchain. Ωστόσο, ορισμένες χώρες – η Κίνα, η Νότια Κορέα, το Μαρόκο, η Κολομβία, η Σιγκαπούρη και πολλές άλλες – εξέδωσαν απαγορεύσεις ή σοβαρές προειδοποιήσεις στους πολίτες τους σχετικά με το bitcoin, τον αιθέρα και άλλα κρυπτογραφικά στοιχεία.

Όταν η λάμψη των $ 1000 + ETH μειώθηκε και ο χειμώνας της κρυπτογράφησης έπεσε, η βιομηχανία άρχισε να επανεξετάζει το προηγούμενο έτος των ICO και να υπολογίζει με τις πιο σκοτεινές κληρονομιά της. Η Fortune το ανέφερε σχεδόν το 50% όλων των έργων ICO είχαν ήδη αποτύχει έως τον Φεβρουάριο. Το Verge δημοσίευσε μια απογοητευτική έκθεση για το ψυχική υγεία και απελπισία πολλών χιλιετιών της Νότιας Κορέας μετά την αγορά κρυπτογράφησης.

Η δημιουργία συμβολαίων συμβόλων ERC-20 στο Ethereum.Η δημιουργία συμβολαίων συμβόλων ERC-20 στο Ethereum.

Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 160k συμβόλαια διακριτικών ERC-20 στο δίκτυο Ethereum. Πολλά δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2018 κατά τη διάρκεια της έκρηξης του ICO. Τους τελευταίους μήνες του τρέχοντος έτους, έχουμε δει τη δημιουργία των διακριτικών ERC-20 να αρχίζουν να αυξάνονται προς παρόμοια επίπεδα, αλλά χωρίς την αστάθεια των τιμών που όλοι βιώσαμε στα τέλη του 2017 και στις αρχές του 2018.

“Ethereum Killers”

Η έκρηξη του ICO και τα επακόλουθά της παρείχαν πλούσιο έδαφος για μια καλλιέργεια νέων προγραμματιζόμενων blockchains, πολλές από τις οποίες τοποθέτησαν την τεχνολογία τους ως αντικατάσταση του Ethereum. Το πιο αξιοσημείωτο από αυτά τα “Ethereum killers” ήταν το EOS, το οποίο κυκλοφόρησε μια λευκή βίβλο το 2017. 

Οι αφηγήσεις μάρκετινγκ μετά το ICO των νέων blockchain εστιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό στα μειονεκτήματα του Ethereum: επεκτασιμότητα, προστασία της ιδιωτικής ζωής, UX και χρησιμότητα. Μερικές από αυτές τις αδυναμίες έγιναν αντιληπτές, κάποιες πραγματικές και μερικές υπερβολικές.

Συνολικά, η έκρηξη Ethereum ICO και τα επακόλουθα είχαν πολλή κατανόηση της τεχνολογίας, αλλά εξακολουθούν να αναζητούν επιτακτικές περιπτώσεις χρήσης και ευκαιρίες. Μια ασημένια επένδυση της έκρηξης κρυπτογράφησης και του χειμώνα ήταν ότι μας ώθησε να δώσουμε προσοχή σε μετρήσεις blockchain χαμηλότερου επιπέδου και ίσως πιο αποκαλυπτικές πέρα ​​από την τιμή και τον όγκο συναλλαγών: έξυπνες υλοποιήσεις συμβολαίων, αποκέντρωση και κίνδυνος.

Νομίζουν ότι είναι ένα παιχνίδι

On-Ramps και NFTs

Καθώς η κοινότητα Ethereum ανέπτυξε νέα πρότυπα διακριτικών όπως ERC-721, Το gaming και η τέχνη αναδείχτηκαν ως διασκεδαστικοί προσανατολισμοί στην υποκείμενη τεχνολογία blockchain. Και είχε νόημα: τα παιχνίδια έχουν ενσωματωμένες μικροοικονομίες και συλλεκτικά αντικείμενα, και η ψηφιακή τέχνη που κατακερματιστεί στο blockchain ήταν εύκολα κερδοφόρα και αποδεδειγμένα αυθεντικά. Αγορά όπως SuperRare εμφανίστηκε για ψηφιακά έργα τέχνης. Οι άνθρωποι μίλησαν για «απόδειξη της γεύσης».  

CryptoKitties

Η ιογενής αίσθηση που φόρτωσε για πρώτη φορά το δίκτυο Ethereum ήταν ένα απλό dapp που ονομάζεται CryptoKitties, ένα ψηφιακό παιχνίδι συναλλαγών γατακιών που έμοιαζε με σταυρό μεταξύ Neopets και futures. Τον Δεκέμβριο του 2017, τα συνολικά αιτήματα δικτύου υπερδιπλασιάστηκαν καθώς οι τιμές για τα CryptoKitties αυξήθηκαν στα έξι στοιχεία. Μια ομάδα εργασίας προγραμματιστών από τα MetaMask, Infura, Grid + και Axiom Zen συγκεντρώθηκε για να βελτιστοποιήσει το UX και να διερευνήσει μακροπρόθεσμες λύσεις κλιμάκωσης για την ανακούφιση της συμφόρησης. Σε συνεργασία, συνειδητοποίησαν κάτι βαθύ για την ανάπτυξη του πρωτοκόλλου Ethereum. Όπως σημείωσε ο Alex Miller από το Grid +, «Όλοι όσοι διαθέτουν αιθέρα έχουν κίνητρα να κάνουν το σύστημα καλύτερο». 

Ημερήσιοι ενεργοί χρήστες EthereumΟι Ημερήσιοι Ενεργοί Χρήστες (DAU) έχουν ακολουθήσει παρόμοιο μοτίβο με την ανάπτυξη λογαριασμού. Στις 16 Ιανουαρίου 2018 σημειώθηκαν τα περισσότερα DAU οποιασδήποτε ημέρας τα τελευταία 5 χρόνια, με 723.085 μοναδικές διευθύνσεις να αλληλεπιδρούν στο mainnet.

Οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν επίσης ότι οι παίκτες και οι καλλιτέχνες διευθύνουν επιχειρήσεις απευθείας από τους Πορτοφόλια Ethereum. Οι Devs είχαν ξεκλειδώσει οικονομικά μοντέλα όπου προηγουμένως δεν υπήρχαν. Έφεραν τη χρηματοδότηση στα τυχερά παιχνίδια – τώρα ήρθε η ώρα να δούμε αν μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη χρηματοδότηση.

Νομίζουν ότι είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι

Η άνοδος του DeFi

Υπάρχει ένα επιχείρημα ότι όλο το Ethereum είναι αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi). Στον πυρήνα του, το blockchain διατηρείται από ένα δίκτυο ανθρακωρύχων με κίνητρα που συνεχίζουν να ξοδεύουν πόρους για να λάβουν ένα αποκεντρωμένο νόμισμα ως ανταμοιβή. Αυτό το συσσωρευμένο νόμισμα πωλείται έπειτα σε άλλα άτομα και εισέρχεται στο οικοσύστημα.

Το DeFi, όπως είναι πιο κατανοητό, ωστόσο – ως ένα σύνολο διασυνδεδεμένων πρωτοκόλλων που έχουν την ευκαιρία να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά οικονομικά οχήματα του σήμερα – εμφανίστηκε στη σκηνή στα τέλη του 2017 με την απελευθέρωση του DAI του MakerDAO.. MakerDAO επέτρεψε στην ETH να κλειδωθεί στο έξυπνο συμβόλαιο και το DAI stablecoin να αφαιρεθεί ως εγγύηση. Μετά από εκείνη τη στιγμή, το οικοσύστημα Ethereum DeFi αναπτύχθηκε σταθερά, σε μεγάλο βαθμό εξακολουθεί να κυριαρχείται από το MakerDAO.

Σύνολο ETH και WETH Κλειδωμένο σε DeFiΣύνολο ETH και WETH Κλειδωμένα σε πρωτόκολλα DeFi.

Το 2019 ήταν η χρονιά του DeFi, αλλά η επιρροή του παρέμεινε ακόμη περιορισμένη σε μεγάλο βαθμό στην κοινότητα ανθρώπων που ήταν ήδη εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και εργάζονταν στο οικοσύστημα για κάποιο χρονικό διάστημα. Πολλές εταιρείες δημιούργησαν πρωτόκολλα DeFi, αλλά συνολικά, το UX αισθάνθηκε υποτυπώδες και οι δυνατότητες εξακολουθούν να είναι αρκετά περιορισμένες εκτός από τους πιο εξειδικευμένους χρήστες DeFi.

Τους πρώτους μήνες του 2019, το οικοσύστημα DeFi ήταν με πολλούς τρόπους ένα sandbox, όπου οι λάτρεις του Ethereum δοκιμάζουν αυτά τα ανοιχτά πρωτόκολλα και αποδεικνύουν την υπόθεση για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. Μετά το πέρας της αγοράς αρκούδων του 2018, οι κάτοχοι του ETH ίσως αισθάνθηκαν προσεκτικοί σχετικά με το «να λειτουργήσουν το ETH τους» παρά το HODLing με τις ελπίδες μιας άλλης αγοράς ταύρων.

Οικονομικά πρωτόγονα και χρήματα Legos

Τα χρηματοοικονομικά πρωτόκολλα είναι οι βασικές αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές δυνατότητες και τεχνολογίες που μπορούν να συνδυαστούν ή να αναπτυχθούν πάνω από άλλους προκειμένου να δημιουργηθούν πιο περίπλοκες ή / και συγκεκριμένες εφαρμογές. Αυτά τα χρηματοοικονομικά πρωτόγονα και οι εφαρμογές που βασίζονται στην κορυφή λειτουργούν λίγο σαν Legos, για να χρησιμοποιούν μια δημοφιλή αναλογία. Τα χρήματα Legos που στοιβάζονται πάνω από τα χρήματα Legos που στοιβάζονται πάνω από περισσότερα χρήματα Legos δημιουργούν μια αλληλένδετη, διασυνδεδεμένη οικονομική δομή που είναι ισχυρή και προσαρμόσιμη.

Αυτά τα λεφτά χρημάτων έφτασαν σε κρίσιμη μάζα στα τέλη του 2019, μας πέταξαν στο 2020 και παίρνοντας το DeFi από το καθεστώς του «καταπληκτικού παιχνιδιού» στα πρώτα στάδια ενός κρίσιμου εργαλείου για να ξαναπροσδιορίσουμε την οικονομική μας υποδομή.

Αρχίζουν να το χρησιμοποιούν

Το λογισμικό τρώει οικονομικά

Πριν από πέντε χρόνια, θα φαινόταν παράξενο «Μετακινήστε 15 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος σε προγραμματιζόμενα blockchain ανοιχτού κώδικα». Τώρα που φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχουμε ταχύτητα, ανθεκτικότητα, διαφάνεια και τελικά εμπιστοσύνη στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί σε λογισμικό τραπεζικής 30 ετών. 

Οι επιχειρήσεις με προοπτική σκέψης ακολούθησαν τους προγραμματιστές και επενδύουν στο Ethereum εδώ και χρόνια. Η συνεργασία μας με τη Microsoft που ξεκίνησε το 2015 ήταν μια από τις πρώτες προσπάθειές μας να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν τεχνολογία blockchain μέσω Το Ethereum Blockchain ως υπηρεσία στο Azure. ο Enterprise Ethereum Alliance και Υπερκαλλιεργητής έχουν γίνει επίσης πολύτιμα περιβάλλοντα για μεγάλα ιδρύματα να συνεργάζονται ενεργά, να επιλέγουν κτηνιατρικές επιλογές και να αναπτύσσουν κοινά πρότυπα επιχειρήσεων. 

Το θεσμικό κοπάδι

Ποιοι είναι λοιπόν οι σημαντικότεροι παίκτες που χρησιμοποιούν το Ethereum; Είναι μια μεγάλη λίστα. Γίγαντες εμπορικής χρηματοδότησης. Οι γίγαντες της Agritech. 32 από το Forbes Blockchain 50 Έργα φέτος βασίζονται στο Ethereum. Τώρα, τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας μετακινούνται. Το Καταθετήριο Trust & Η Clearing Corporation, η οποία επεξεργάζεται συναλλαγές αξίας περίπου 2 τετρα δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ανακοίνωσε πρόσφατα ένα πρωτότυπο που βασίζεται στο Ethereum για τη διαχείριση ψηφιακών στοιχείων.

Νέες πρωτοβουλίες αναπτύσσονται συνεχώς. Στην τελική τους έκθεση τον περασμένο μήνα, το Παρατηρητήριο Blockchain της ΕΕ και το Φόρουμ μοιράστηκαν έναν χάρτη πρωτοβουλίας blockchain με πολλούς πόρους που χαρτογραφεί τώρα περισσότερες από 700 πρωτοβουλίες παγκοσμίως.

Το Παρατηρητήριο Blockchain της ΕΕ και ο παγκόσμιος χάρτης πρωτοβουλίας Blockchain του φόρουμ.Το Παρατηρητήριο Blockchain της ΕΕ και ο παγκόσμιος χάρτης πρωτοβουλίας Blockchain του φόρουμ.

Μερικά από αυτά τα έργα είναι ακόμη πολύ διερευνητικά. Οι κεντρικές τράπεζες τριακόσια ετών, για παράδειγμα, δεν θα υιοθετήσουν συστήματα πληρωμών που βασίζονται σε blockchain εν μία νυκτί. Αλλά σύμφωνα με ένα πρόσφατη εργασία από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, το 80% αυτών των κληρονομικών ιδρυμάτων ερευνά ενεργά το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC). Οι υφιστάμενοι συνειδητοποιούν ότι σε έναν κόσμο με σούπερ εφαρμογές, ομαδοποιημένες υπηρεσίες και μια ολοένα και πιο ψηφιακή οικονομία, το Ethereum δεν είναι μόνο η υποδομή που χρειάζονται για να κάνουν μεγαλύτερες επιχειρήσεις μεταξύ τους, αλλά και τη ζωή τους για την εξυπηρέτηση των πελατών του 21ου αιώνα. 

Plug-and-Play Ethereum

Από την αρχή, η αποστολή της ConsenSys ήταν να κατασκευάσει αρκετές υποδομές και εργαλεία για να επιτρέψει στον υπόλοιπο κόσμο να συνεχίσει να χτίζει μια νέα υποδομή εμπιστοσύνης μαζί μας. Συχνά παρομοιάζουμε αυτήν τη διαδικασία με την κατασκευή πυραύλων κατά τη διάρκεια της πτήσης. Τα στοιχήματα είναι απίστευτα υψηλά και δεν σταματάμε τώρα. 

Κατά το παρελθόν έτος, εργαζόμαστε σκληρά για να ενώσουμε τα προϊόντα μας σε μια πλήρη στοίβα, ενσωματωμένη σουίτα που κάνει το Ethereum πιο plug-and-play από ποτέ, ανεξάρτητα από το αν είστε μια ομάδα dapp που χρειάζεται πρόσβαση API σε υποδομή κόμβων ή ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που είναι έτοιμο να βελτιστοποιήσει τις επιχειρηματικές διαδικασίες και να ψηφιοποιήσει χρηματοοικονομικά μέσα. Με μια λύση επιπέδου 2 όπως το SKALE Network shaping up και το Ethereum 2.0 στον ορίζοντα, είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πώς η νέα και βελτιωμένη χρηστικότητα και η απόδοση του δικτύου ξεκλειδώνουν προγραμματιστές, επιχειρήσεις και το επόμενο κύμα σούπερ χρηστών.

Δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή χωρίς αυτήν

Αυτό το κεφάλαιο της διαδρομής των επτά βημάτων προς τη μεγάλη ανακάλυψη γράφεται ακόμα και θα ξεδιπλωθεί αργά αλλά σίγουρα τα επόμενα χρόνια. Η καινοτομία αυτής της κλίμακας συχνά δεν μπορεί να μετρηθεί σε τέταρτα ή ακόμη και χρόνια. Ωστόσο, θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν μερικοί χρήστες – και μερικά μεγάλα ιδρύματα – που ήδη δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή χωρίς το Ethereum. 

Σας ευχαριστώ όλους σε ολόκληρο το οικοσύστημα για την υποστήριξη, τον ενθουσιασμό και την ακούραστη δουλειά σας τα τελευταία πέντε χρόνια. Η αναβάθμιση της παγκόσμιας υποδομής μας δεν είναι μικρό επίτευγμα, αλλά αξίζει τον κόπο και βαθιά ανταμοιβή. Ανυπομονούμε να δούμε πώς μοιάζει αυτό το δίκτυο σε άλλα πέντε χρόνια. 

Συνεχίστε με το Ethereum

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο ConsenSys. Ενημερωτικό δελτίο Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΈκθεση Ethereum Q3 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q3 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum 2 0 Staking EcosystemΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση σχετικά με το οικολογικό σύστημα Ethereum 2.0

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν BlockchainΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν Blockchain

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματοςΛευκό χαρτί

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματος

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me