Πώς αποδόθηκε το Ethereum κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων σοκ της αγοράς του COVID-19

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Contents

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

ΑρχικήBlogNews

Πώς αποδόθηκε το Ethereum κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων σοκ της αγοράς του COVID-19

Μια ειδική έκδοση του Ethereum by the Numbers με 6 takeaway από τις ιστορικές αιχμές της οικονομικής αστάθειας του περασμένου μήνα. από ConsenSys 6 Απριλίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου 2020

ήρωας η αγορά αιθέριου σοκ

Τις τελευταίες εβδομάδες, αποκεντρωμένα πρωτόκολλα χρηματοδότησης βίωσαν αυτό που πολλοί σκέφτονται μια δοκιμή μιας-σε-κρυπτο-ζωής. Αυτή η δοκιμασία συνεχίζεται – τόσο για το DeFi όσο και για την παραδοσιακή χρηματοδότηση – καθώς ο κόσμος ξεθωριάζει και ανακάμπτει από την πανδημία COVID-19. 

Στις 12 Φεβρουαρίου, οι Dow Jones, NASDAQ και S&Το P 500 έκλεισε σε ρεκόρ. Ένα μήνα αργότερα, οι διακόπτες του χρηματιστηρίου ενεργοποιήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο για να περιορίσουν τις πωλήσεις πανικού, καθώς οι αμερικανικές αγορές υπέστησαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση μιας ημέρας από το συντριβή του 1987. Η 12η Μαρτίου ήταν απόδειξη ότι η παραδοσιακή χρηματοδότηση και η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση εξακολουθούν να είναι αρκετά συσχετισμένες. Καθώς οι παραδοσιακές αγορές συρρικνώθηκαν τη Μαύρη Πέμπτη, το ίδιο έκανε και οι κρυπτογραφικές αγορές, με τις τιμές ETH και BTC να πέφτουν πάνω από 40% σε λιγότερο από 24 ώρες. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές ομάδες εφαρμογών, πλατφορμών και ανταλλαγών μοιράστηκαν πίνακες ελέγχου αναλυτικών στοιχείων και περιέγραψαν τις προσπάθειές τους να διασφαλίσουν υψηλή διαθεσιμότητα στους χρήστες κατά τη διάρκεια αυτών των ασταθών περιόδων. Στο πνεύμα της διαφάνειας, θέλαμε να προσφέρουμε μια ανάλυση σχετικά με την απόδοση του δικτύου Ethereum σε αυτή τη μοναδική στιγμή της οικονομικής ιστορίας και να εντοπίσουμε τυχόν παραμέτρους για το μέλλον των ψηφιακών δικτύων και χρηματοδότησης. 

Ακολουθούν έξι συμπεράσματα βάσει δεδομένων που προέρχονται από την άνοδο της δραστηριότητας του προηγούμενου μήνα. Οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας τη σουίτα ανάλυσης του ConsenSys, Αλέθιο, ΕΙΔΙΚΑ API του Alethio και προσαρμοσμένο εργαλείο αναφοράς.

consensys plexus εικονίδιο γύρο Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες ειδήσεις, αναλύσεις, προϊόντα και άλλα προϊόντα της Ethereum.

1. Το hashrate του Ethereum παρέμεινε σταθερό. Οι ανθρακωρύχοι παρέμειναν στο δίκτυο.

Το Hashrate αναφέρεται στην ταχύτητα με την οποία λειτουργούν οι ανθρακωρύχοι Ethereum, συγκεκριμένα ο αριθμός των κατακερματισμών που υπολογίζεται ανά δευτερόλεπτο για την επίλυση της μη λειτουργίας ενός μπλοκ συναλλαγών. Το hashrate στο Ethereum mainnet παρέμεινε σταθερό στα ~ 170TH / s την πιο ευμετάβλητη ημέρα, στις 12 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 12-18 Μαρτίου, η μέση ημερήσια ισχύς κατακερματισμού ήταν ~ 165TH / s, σχεδόν όμοια με το μέσο ημερήσιο επίπεδο του Μαρτίου ~ 167TH / s. Το hashrate του Ethereum παρέμεινε σταθερό σε σύγκριση με άλλα blockchain, όπως το Bitcoin, το οποίο παρουσίασε 20% πτώση στο εξάτριο hashrate. Συνολικά, αυτό σημαίνει ότι η πλειονότητα των ανθρακωρύχων παρέμεινε στο δίκτυο κατά τη διάρκεια της αστάθειας των τιμών.

Ethereum Blockchain Hashrate Μάρτιος 2020

2. Οι τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν αλλά επανήλθαν γρήγορα στο φυσιολογικό. Ο μηχανισμός κινήτρων της Ethereum λειτούργησε.

Στις 12 και 13 Μαρτίου, οι μέσες ημερήσιες τιμές φυσικού αερίου αυξήθηκαν σε 78 Gwei και 85 Gwei καθώς οι χρήστες έτρεξαν για να εξαργυρώσουν το ETH ή να μετατρέψουν σε stablecoins, αυξάνοντας τα τέλη, ώστε οι ανθρακωρύχοι να δώσουν προτεραιότητα στις εκκρεμείς συναλλαγές τους. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες, η τιμή του φυσικού αερίου επέστρεψε σε ημερήσια μέση τιμή ~ 12 Gwei (μια άλλη μικρή αύξηση σημειώθηκε στις 16). Το δίκτυο χειρίστηκε με ικανοποίηση το διήμερο κύμα δραστηριότητας.

τιμή φυσικού αερίου

3. Οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές (DEX) χειρίστηκαν τον ιστορικό όγκο συναλλαγών με μηδενικό χρόνο διακοπής.

Κατά τη διάρκεια της πτώσης της αγοράς στις 12 Μαρτίου, η DEX χειρίστηκε έναν αστρονομικό όγκο συναλλαγών χωρίς σημαντικά προβλήματα, επιθέσεις ή διακοπές λειτουργίας. Τα DEX κατέγραψαν 550k ETH που διαπραγματεύτηκαν – πάνω από 5x αύξηση από την προηγούμενη ημέρα – και 6.639 μοναδικοί έμποροι – σχεδόν 50% αύξηση από την προηγούμενη ημέρα. Σε 17 ενεργά DEX παρακολουθήθηκαν στο Alethio’s dex.watch, ~ 70 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ διαπραγματεύτηκε μόνο στις 12 Μαρτίου, με το χειρισμό Uniswap 42 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σχεδόν 6 φορές τον ημερήσιο μέσο όρο συναλλαγών τον Μάρτιο. Μέχρι τις 17 Μαρτίου, οι ημερήσιοι όγκοι του ETH και ο αριθμός των μοναδικών εμπόρων στα DEX επέστρεψαν στα επίπεδα πριν από τη συντριβή. Ο πανικός ήταν πραγματικός, αλλά βραχύβιος.

Όγκος DEX και έμποροι στο Ethereum Όγκοι συναλλαγών DEX (ETH), Μάρτιος 2020. Πηγή: DEX Watch. Εμπορικές δραστηριότητες ανά ημέρα στο Uniswap Όγκος συναλλαγών Uniswap (ETH), Μάρτιος 2020. Πηγή: DEX Watch.

Συγκριτικά, τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ σταμάτησαν τις συναλλαγές τέσσερις φορές στα μέσα Μαρτίου. Οι διακόπτες αγοράς ιδρύθηκαν το 1987 μετά την αρχική Μαύρη Δευτέρα για να επιτρέψουν τη ροή ενημερωμένων και ακριβών πληροφοριών στην αγορά. Οι διακόπτες ενημερώθηκαν πιο πρόσφατα το 2013 για να αποφευχθούν σφάλματα flash που προκαλούνται από συναλλαγές υψηλής συχνότητας. Ωστόσο, οι περιορισμοί διαπραγμάτευσης μπορεί να έχουν την ακούσια συνέπεια της παρέμβασης με την αποτελεσματική τιμολόγηση και την επιδείνωση των πωλήσεων πανικού από εμπόρους που προσπαθούν να ξεπεράσουν τους ενεργοποιητές. Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο δεδομένων: Η Robinhood, η πλατφόρμα συναλλαγών χωρίς προμήθειες, αντιμετώπισε τεχνικές διακοπές λειτουργίας στις αρχές Μαρτίου. Οι διακοπές λειτουργίας δεν σχετίζονται με τους διακόπτες της αγοράς, αλλά μάλλον λόγω του άγχους στην υποδομή της Robinhood. 

4. Τα διαλειτουργικά πρωτόκολλα DeFi επέτρεψαν στους χρήστες να μετακινούν γρήγορα στοιχεία και να αλληλεπιδρούν μεταξύ πλατφορμών.

Στις 13 Μαρτίου, η δραστηριότητα του πρωτοκόλλου DeFi κορυφώθηκε με 9.267 ενεργούς χρήστες σε μια περίοδο 24 ωρών – 11,5% των συνολικών 80.000 μοναδικών χρηστών στο πρώτο τρίμηνο.

Καθημερινά ενεργοί χρήστες σε πλατφόρμες DeFi Καθημερινά ενεργοί χρήστες DeFi — Q1 2020. Παρέχεται από τον Alethio.

Ωστόσο, πιο ενδιαφέρον από τον συνολικό αριθμό των χρηστών DeFi είναι ο αριθμός των χρηστών που αλληλεπίδρασαν με πολλαπλά πρωτόκολλα DeFi, καθώς προσφέρουν μια ματιά στις τάσεις του δικτύου και τη διαλειτουργικότητα σε διαφορετικές πλατφόρμες. Συγκρίνοντας τη συμπεριφορά των χρηστών μεταξύ Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, είναι σαφές ότι κατά τη διάρκεια των κραδασμών της αγοράς στα μέσα Μαρτίου, οι χρήστες μετανάστευσαν από το μακροχρόνιο παιχνίδι δανεισμού και δανεισμού και συγκεντρώθηκαν γύρω από DEX όπως το Uniswap και το Kyber, μεταβαίνοντας σε περιουσιακά στοιχεία ασφαλών καταφυγίων όπως τα stablecoins. 

defi Ιανουάριος Χρήστες που αλληλεπίδρασαν με πρωτόκολλο DeFi 1+ φορές τον Ιανουάριο. Παρέχεται από το Alethio. defi Φεβρουάριος Χρήστες που αλληλεπίδρασαν με πρωτόκολλο DeFi 1+ φορές κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου. Παρέχεται από το Alethio. defi March Χρήστες που αλληλεπίδρασαν με πρωτόκολλο DeFi 1+ φορές τον Μάρτιο. Παρέχεται από το Alethio.

Αυτή η αυξημένη αλληλεπικάλυψη χρηστών ως απάντηση στη Μαύρη Πέμπτη – το πυκνό κίτρινο σύννεφο των χρηστών που αλληλεπιδρούν με το Uniswap και το Kyber στο παραπάνω γράφημα του Μαρτίου – αποτυπώνει την ευκολία με την οποία οι χρήστες DeFi μπορούν να ανταλλάσσουν στοιχεία και να μετακινούνται μεταξύ ανταλλαγών. Τα πρωτόκολλα DeFi όπως το Kyber συγκεντρώνουν επίσης πηγές ρευστότητας στην αλυσίδα όπως το Uniswap και άλλα DEX, επιτρέποντας στους χρήστες να καλούν μια λειτουργία έξυπνης σύμβασης για πιο αποτελεσματική ανακάλυψη τιμών.

5. Οι σταθεροί νόμοι είναι σε ζήτηση. Η υπο-εξασφάλιση της Dai δοκιμάζει τη δέσμευση του Maker για πλήρη αποκέντρωση και την βραχυπρόθεσμη βιωσιμότητα των σταθερών νομισμάτων που υποστηρίζονται από κρυπτονομίσματα.

Τα σταθερά νομίσματα είναι περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που είναι συνδεδεμένα σε αξία σε νομίσματα fiat ή σε ένα καλάθι στοιχείων για να αποφευχθεί η αστάθεια. Τα κρυπτο-εξασφαλισμένα σταθερά νομίσματα όπως η Dai απαιτούν τον αιθέρα, το εγγενές σύμβολο του δικτύου Ethereum, να διατηρείται σε έξυπνο συμβόλαιο ως εγγύηση. Το ανώτατο όριο αγοράς των σταθερών νομισμάτων συνεχίζει να αυξάνεται καθώς οι κάτοχοι κρυπτογράφησης κινούνται για να διακινδυνεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, διατηρώντας ταυτόχρονα τη ρευστότητα. Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει την ημέρα κάθε μήνα του τριμήνου, όταν το Uniswap DEX επεξεργάστηκε το μεγαλύτερο όγκο. Στις 13 Μαρτίου, πάνω από το 80% του όγκου της Uniswap ήταν μόνο στο Dai και το USDC.

Όγκοι DAI και USDC στο Uniswap κατά τη διάρκεια καθεμιάς από τις υψηλότερες μηνιαίες συναλλαγές το πρώτο τρίμηνο του 2020 [ETH] Όγκοι DAI και USDC στο Uniswap κατά τη διάρκεια καθεμιάς από τις υψηλότερες μηνιαίες συναλλαγές το πρώτο τρίμηνο του 2020 [ETH]. Δεδομένα από το Alethio.

Το Dai stablecoin υποβλήθηκε σε ένα μοναδικό τεστ άγχους τον περασμένο μήνα, όπως πολλοί έχουν αναλύσει. Στις 12 Μαρτίου, παρατηρήσαμε μια απότομη πτώση των βαθμολογιών DeFi των πισινών Dai, χρησιμοποιώντας το Codefi’s Βαθμολογία Defi, η οποία αξιολογεί τις πλατφόρμες δανεισμού DeFi με βάση παράγοντες όπως ο έξυπνος κίνδυνος συμβολαίου, η εξασφάλιση, ο κίνδυνος ρευστότητας και ο συγκεντρωτισμός. Κατά τη διάρκεια των σοκ της αγοράς, οι χρήστες έσπευσαν να δανειστούν το Dai σε πλατφόρμες όπως το Compound και το dYdX, προκειμένου να αποτρέψουν την εκκαθάριση των CDP τους. Καθώς οι άνθρωποι δανείστηκαν το Dai, μεμονωμένες ομάδες είδαν υψηλότερη χρήση και λιγότερη ρευστότητα. Η περιορισμένη ρευστότητα μειώνει το DeFi Score μιας πισίνας καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για τους δανειστές να μπορούν να βγουν από τη θέση τους. Η πτώση της τιμής στα μέσα Μαρτίου ρευστοποιήθηκε αμέσως το Maker Vaults κάτω από τον δείκτη εξασφάλισης 150%, αφήνοντας την Dai αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων κάτω από την ασφάλεια και το stablecoin βρίσκεται πάνω από το 1,00 δολάριο.

Τα αυξημένα τέλη αερίου του δικτύου είχαν συνέπειες για το πρωτόκολλο του Maker. Το MCD-Medianizer, η τροφοδοσία τιμών του Maker στην αλυσίδα, κολλήθηκε στην ουρά συναλλαγών, καθυστερώντας μια ακριβή ενημέρωση τιμών. Αυτό επέτρεψε σε ορισμένους ιδιοκτήτες Vault να διασώσουν τις εξασφαλισμένες θέσεις χρέους τους (CDP), αλλά επίσης σήμαινε άμεση και πλήρη εκκαθάριση για άλλους μόλις ενημερωθεί η τιμή. Επιπλέον, αρκετοί εκκαθαριστές εκμεταλλεύτηκαν την αναστατωμένη τροφοδοσία τιμών, προωθώντας τις δημοπρασίες χρέους με αυξημένα τέλη συναλλαγής και κερδίζοντας ETH – πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια συνολικά – με προσφορές 0 Dai. 

Αυτές οι ανωμαλίες προκάλεσαν συνομιλία σε όλη την κοινότητα του DeFi σχετικά με την ανάγκη διακοπτών κυκλώματος, παρόμοια με τις παραδοσιακές αγορές, και εάν αυτές ήταν στην πραγματικότητα ανωμαλίες ή εάν το σύστημα λειτουργούσε όπως είχε σχεδιαστεί. Τις μέρες μετά τους κραδασμούς της αγοράς, το MakerDAO πρόσθεσε το σταθεροποιημένο USDC που υποστηρίζεται από το fiat και ως πιο σταθερό USDC στην πλατφόρμα και επίσης πρόσφατα δημοπράτησε κέρματα αξίας 5,3 εκατ. Δολαρίων MKR για να καλύψει το έλλειμμα και να φέρει την Dai πιο κοντά στο $ 1. 

Η αστάθεια της Dai μέσω των κραδασμών των τιμών ήταν μια νόμιμη πρόκληση για το οικοσύστημα DeFi. Τα σταθερά νομίσματα εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν σημαντική βελτίωση στις παραδοσιακές ράγες πληρωμών, αλλά τα σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται από fiat είναι τουλάχιστον πιο αξιόπιστα βραχυπρόθεσμα. Η απομάκρυνση από την δοκιμασία άγχους του Maker τον περασμένο μήνα φαίνεται ότι τα πρωτόκολλα DeFi λειτουργούν πράγματι όπως έχουν σχεδιαστεί, αλλά πρέπει να βελτιστοποιούν συνεχώς τη νομισματική τους πολιτική και τους χρησμούς τιμών για να προβλέψουν μοναδικά γεγονότα ρευστότητας.

6. Τα στοιχεία κρυπτογράφησης συσχετίζονται με τα παραδοσιακά στοιχεία, αλλά η διαφάνεια των δεδομένων κάνει τη διαφορά.

Τα σοκ της αγοράς του περασμένου μήνα απέδειξαν πάρα πολύ ότι η κρυπτογράφηση και τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένα, όπως αποδεικνύεται από το χτύπημα στο διάγραμμα συσχέτισης τιμών μεταξύ του S&P 500, BTC και ETH.

Διάγραμμα συσχέτισης τιμών μεταξύ των S & amp; P 500, BTC και ETH Διάγραμμα συσχέτισης τιμών μεταξύ του S&P 500, BTC και ETH. Παρέχεται από την CoinMetrics.

Για πολλούς επενδυτές, η κρυπτογράφηση εξακολουθεί να είναι μια εναλλακτική επένδυση σε ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο και δεν είναι ακόμη πλήρως υιοθετημένη αντιστάθμιση έναντι του απρόβλεπτου και της έλλειψης διαφάνειας στις παραδοσιακές αγορές. Οι συνεχείς βελτιώσεις στην ενσωμάτωση των χρηστών και στη μακροοικονομική του DeFi – με το Dai ως τέλειο παράδειγμα – σημαίνουν ότι η αποσύνδεση και η «αναστροφή» της παραδοσιακής και αποκεντρωμένης χρηματοδότησης είναι μια πολύ μεγαλύτερη αφήγηση. 

Εάν υπάρχει ένα γενικό μάθημα από τα σοκ της αγοράς τον περασμένο μήνα, είναι ότι η διαθεσιμότητα και η διαφάνεια δεδομένων είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης και, εν προκειμένω, της παγκόσμιας χρηματοδότησης. Το οικοσύστημα blockchain εμφανίστηκε το 2008 ως άμεση απάντηση στην έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τα τοξικά περιουσιακά στοιχεία, τις τράπεζες ζόμπι και το ξέπλυμα αξιολογήσεων. Η υπο-εξασφάλιση της Dai τον περασμένο μήνα ήταν μια πρόκληση για το DeFi, αλλά ήταν αμέσως ορατό και εφικτό για την κοινότητα. 

Ο Rick Reider, Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων Σταθερού Εισοδήματος στο BlackRock, φαίνεται να έχει καταλάβει καλύτερα τον αποπροσανατολισμό των συμμετεχόντων στην παγκόσμια αγορά: «Αν δεν ξέρετε πού είναι το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο, γίνεται αδύνατο να καταλάβετε πού όλα τα άλλα είναι. ” Σε αυτές τις ταραχώδεις στιγμές, η διαφάνεια του δικτύου Ethereum βοηθά με αυτήν την αναζήτηση. 

«Αυτό που θα βγούμε από αυτήν την κρίση», έγραψε πρόσφατα ο Συν-Επικεφαλής της Fintech Global Lex Sokolin της ConsenSys, «είναι ένα νέο σύστημα πεποιθήσεων». Ένα νέο σύστημα πεποιθήσεων για την εμπιστοσύνη, τη διαφάνεια, και ίσως κυρίως, για την υγεία των συστημάτων μας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Αποκτήστε την πιο πρόσφατη ανάλυση blockchain Ethereum, σεμινάρια, διαδικτυακά σεμινάρια και πιο απευθείας στα εισερχόμενά σας. Εγγραφείτε DeFiNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΈκθεση Ethereum Q3 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q3 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum 2 0 Staking EcosystemΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση σχετικά με το οικολογικό σύστημα Ethereum 2.0

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν BlockchainΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν Blockchain

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματοςΛευκό χαρτί

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματος

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map