Ποια στοιχεία χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια εταιρική λύση Ethereum; Παρουσιάζουμε το EthStack

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

HomeBlogΠρογραμματιστές

Ποια στοιχεία χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια εταιρική λύση Ethereum; Παρουσιάζουμε το EthStack

από τον Tom Lindeman 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2020

απαρτία για επιχειρήσεις


Καθώς κλείνουμε το 2020, είναι πιο εμφανές από ποτέ ότι το οικοσύστημα Ethereum έχει γίνει μια ακμάζουσα και ζωντανή συλλογή τεχνολογικών στοιχείων, πλατφορμών, προϊόντων, εργαλείων και βιβλιοθηκών που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια μεγάλη ποικιλία λύσεων τόσο για δημόσια όσο και για ιδιωτικά δίκτυα . Όχι μόνο εξελίσσονται τα βασικά συστατικά Ethereum, αλλά και τα εργαλεία προγραμματιστών και τα ανεξάρτητα προϊόντα προμηθευτών λογισμικού (ISV) που συγκεντρώνονται για να δημιουργήσουν συνεργιστικές και καινοτόμες λύσεις σε κάθετες αγορές – από χρηματοδότηση έως αλυσίδα εφοδιασμού έως τυχερά παιχνίδια και πέρα ​​από αυτό.

Όταν μια επιχείρηση Ethereum λανσάρει με επιτυχία μια λύση είτε στο δημόσιο Mainnet είτε στο δικό του ιδιωτικό δίκτυο Ethereum, έχουν συγκεντρώσει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία σχετικά με το ποια εξαρτήματα και προϊόντα να συγκεντρώσουν για να δημιουργήσουν τη λύση τους. Αυτό είναι επίσης ένα καλό μέρος για να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Ethereum, η “επιχείρηση” δεν σημαίνει απαραίτητα μια μεγάλη εταιρεία τύπου Fortune 500, αλλά θα μπορούσε να είναι μια οντότητα 15 rockstars που αλλάζει τον κόσμο με περιπτώσεις χρήσης blockchain B2B και B2C.

Εργάζομαι σε έναν τρόπο για να βοηθήσω στην παροχή καθοδήγησης και συμβολής σε προγραμματιστές επιχειρήσεων και αρχιτέκτονες, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να συνεχίσουν να ανακαλύπτουν ξανά τον τροχό κατά τη δημιουργία λύσεων με βάση το Ethereum. Το ονομάζω EthStack (kudos στο stackshare.io). Το παρακάτω διάγραμμα αντιπροσωπεύει μια στοίβα αναφοράς στοιχείων τεχνολογίας Ethereum που χρησιμοποιούνται από την ConsenSys και άλλα κατά τη δημιουργία και τη διαβούλευση για λύσεις πελατών. Ο Clemens Wan (@clemens_wan) έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να φτάσει αυτό στο v1.0 και αντλεί από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του πυρήνα Διάγραμμα αρχιτεκτονικής Enterprise Ethereum Alliance. Προφανώς σε αυτήν την αρχική έκδοση δεν αναφέρεται κάθε διαθέσιμη λύση για κάθε κατηγορία. Αντ ‘αυτού, προσπάθησα να παράσχω διάφορα παραδείγματα στοιχείων για κάθε ένα, και θα τα συμπληρώσω καθώς λαμβάνουμε σχόλια από την κοινότητα.

Οι επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν στο Ethereum έχουν ήδη διαφορετικούς στόχους και διαφορετικές τεχνολογίες στις εργαλειοθήκες τους. Μερικοί αποκαλούν αυτά τα Legos, ειδικά στον χώρο DeFi, αλλά μου αρέσει να τα σκέφτομαι ως συστατικά στις συνταγές Ethereum. Γιατί να μαγειρέψετε από το μηδέν όταν μπορείτε να μάθετε από άλλους σεφ Enterprise που έχουν ήδη μαγειρέψει υπέροχες εφαρμογές και μετά να αγοράσετε τα ίδια συστατικά; Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από το stackshare.io και πιστεύω ότι το ανοιχτό και συνεργατικό μοντέλο πρέπει να υιοθετηθεί και από τις εταιρείες Ethereum.

EthStack: i2i

Το i2i είναι ένα δίκτυο πληρωμών Enterprise Ethereum, στόχος του οποίου είναι να οδηγήσει την οικονομική ένταξη στις Φιλιππίνες μέσω πιο προσιτών και πιο αποτελεσματικών εγχώριων συναλλαγών. Η UnionBank συνεργάστηκε με την ConsenSys για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα έργο που χρησιμοποιεί διάφορες τεχνολογίες web 2 και web3 σε συνεργασία με επτά τοπικές τράπεζες. Το έργο i2i εφάρμοσε το Ethereum για να δημιουργήσει μια αποκεντρωμένη, οικονομικά αποδοτική, πλατφόρμα πληρωμών μεταξύ αγροτικών τραπεζών σε πραγματικό χρόνο που λειτουργεί αυτόνομα εκτός των υφιστάμενων υποδομών πληρωμών και των διαμεσολαβητών, όπως το PhilPass των Φιλιππίνων και το SWIFT. Διαβάστε την πλήρη μελέτη περίπτωσης i2i εδώ.

Το όραμά μου για το 2021 είναι να δημιουργήσω μια συλλογή αυτο-δημοσιευμένων EthStacks σε μια βιτρίνα των επιτυχιών του Ethereum και πιθανώς μια αγορά όπου τα συστατικά μπορούν να ανακαλυφθούν και να αγοραστούν ή να ενσωματωθούν ως ενότητες ανοιχτού κώδικα.

Το Enterprise EthStack έχει σχεδιαστεί για να ενημερώνεται και οι μελλοντικές εκδόσεις θα περιλαμβάνουν ζωντανές συνδέσεις με όλα τα στοιχεία. Ψάχνω πάντα σχόλια και πληροφορίες σχετικά με την αναφορά EthStack, και για τους συνεργάτες τεχνολογίας να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Συνεργατών ConsenSys για να συνεργαστούν για να φέρουν συμπληρωματικά προϊόντα στους πελάτες. Όπως οι φράουλες και τα κουλουράκια

DevelopersEnterprise EthereumToolingNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me