Πύλη & εκπαίδευση προγραμματιστών Ethereum

προγραμματιστές 1ΠεριεχόμενοGuidesCommunityWebinarsGrantsCareersΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Πύλη προγραμματιστών Ethereum & Εκπαίδευση

Όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε να χτίζετε στο blockchain Ethereum.

 

Πώς να γίνετε προγραμματιστής Ethereum

Αυτή η πύλη προγραμματιστών είναι ένα μέρος για να ξεκινήσετε και να βρείτε τα εργαλεία που χρειάζεστε για να αναπτύξετε και να δημιουργήσετε εφαρμογές στο blockchain Ethereum. Παρακάτω θα βρείτε τις πιο δημοφιλείς βάσεις γνώσεων, εργαλεία υποδομής, βιβλιοθήκες προγραμματισμού και πολλά άλλα που θα σας διδάξουν πώς να δημιουργήσετε λογισμικό στο Ethereum. Σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά στην πύλη και να διαβάσετε όλα τα εργαλεία και τις επιλογές προγραμματιστών πριν ξεκινήσετε.

Επίσης, φροντίστε να μεταβείτε στο Διακομιστής ConsenSys Discord. Είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε ερωτήσεις, να λαμβάνετε επαγγελματικές συμβουλές και να επικοινωνείτε απευθείας με τις ομάδες πίσω από δημοφιλή προϊόντα Ethereum όπως το Infura και το MetaMask. 

Θέματα για να ξεκινήσετε στο Ethereum

bg γεμάτο σκοτάδι

Βάσεις γνώσης

Το οικοσύστημα Ethereum είναι μια τεράστια και ταλαντούχα κοινότητα ανοιχτού κώδικα και έχει δημιουργήσει ένα πάνθεον πολύτιμων πόρων προγραμματιστών τα τελευταία χρόνια. Με μια πλατφόρμα όπως το Kauri, η κοινότητα χρησιμοποιεί τώρα ακόμη και την καινοτομία του ίδιου του Ethereum για τον έλεγχο, την επιμέλεια και την αποθήκευση περιεχομένου υψηλής ποιότητας. Από προσωπική εκπαίδευση σε τεχνικά σεμινάρια έως ερευνητικά φόρουμ, οι παρακάτω βάσεις γνώσεων προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα πόρων για προγραμματιστές όλων των επιπέδων.

bg γεμάτο σκοτάδι

Υποδομή

Η υποδομή κόμβων και τα API άμεσης πρόσβασης διευκολύνουν τους προγραμματιστές Ethereum να συνδέσουν τις εφαρμογές τους με το blockchain. Ένας πελάτης Ethereum αναφέρεται σε οποιονδήποτε κόμβο που είναι σε θέση να αναλύσει και να επαληθεύσει το blockchain, τα έξυπνα συμβόλαιά του και όλα τα ενδιάμεσα. Ένας πελάτης Ethereum παρέχει επίσης διασυνδέσεις για τη δημιουργία συναλλαγών και ορυχείων που είναι το κλειδί για οποιαδήποτε συναλλαγή Ethereum.


bg γεμάτο σκοτάδι

IDE και συντάκτες

Το IDE σημαίνει ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης. Οι IDE και οι συντάκτες είναι αυτό που χρειάζεστε για να γράψετε και να δοκιμάσετε λογισμικό. Πρόκειται για σουίτες λογισμικού που ενοποιούν βασικά εργαλεία που απαιτούνται για την έναρξη γραφής στο Ethereum.

bg γεμάτο σκοτάδι

Έξυπνες συμβάσεις

Αν θέλετε να αναπτύξετε το Ethereum, πρέπει να ξέρετε πώς να γράφετε έξυπνα συμβόλαια. Το Solidity, η κύρια έξυπνη γλώσσα συμβολαίου του Ethereum, είναι πιο εύκολο να το μάθετε εάν έχετε ήδη καλή κατανόηση του Javascript. Πιθανότατα έχετε χρησιμοποιήσει βιβλιοθήκες προγραμματισμού στο παρελθόν και αυτές που ακολουθούν δεν διαφέρουν. Μια έξυπνη βιβλιοθήκη συμβολαίων είναι το επαναχρησιμοποιήσιμο κομμάτι κώδικα για ένα έξυπνο συμβόλαιο που αναπτύσσεται μία φορά και κοινοποιείται πολλές φορές. Εάν δημιουργείτε ένα εργαλείο, ένα προϊόν ή μια εφαρμογή στο Ethereum, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το έξυπνο συμβόλαιό σας είναι σε κατάσταση λειτουργίας πριν από την ανάπτυξη στο mainnet. Αυτά τα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε, να δοκιμάσετε και να στείλετε τον κωδικό σας.

bg γεμάτο σκοτάδι

Ασφάλεια

Εντάξει, έτσι δημιουργήσατε επιτέλους το dapp ή το έξυπνο συμβόλαιό σας. Αλλά πώς ξέρετε ότι έχει ρυθμιστεί σωστά και είναι ασφαλές από τους χάκερ; Τα παρακάτω εργαλεία ασφάλειας θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι ο κώδικάς σας είναι ασφαλής και ακολουθεί όλες τις βέλτιστες πρακτικές ανάπτυξης Ethereum.

bg γεμάτο σκοτάδι

Δοχεία

Τα δημόσια δοκιμαστικά δίκτυα στο Ethereum προσφέρουν έναν τρόπο στους προγραμματιστές να δοκιμάσουν τι δημιουργούν χωρίς να βάλουν τις δημιουργίες τους στο κύριο δίκτυο Ethereum. Μπορείτε να αποκτήσετε όσο ETH θέλετε στα testnets επειδή το testnet ETH δεν έχει χρηματική αξία. Παρόμοια με τα δημόσια testnets, τα τοπικά testnets είναι ένα μέρος για να δοκιμάσετε το λογισμικό σας χωρίς να το προωθήσετε δημόσια. Σε αντίθεση με τα δημόσια testnets, το τοπικό λογισμικό testnet θα εκτελείται μόνο στον υπολογιστή / κόμβο σας και άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν να το δουν ή να αλληλεπιδράσουν με αυτό. Ακολουθούν τα πιο χρησιμοποιημένα testnets για να ξεκινήσουν οι δοκιμές και οι σύνδεσμοι για το αίτημα testnet ETH.

bg γεμάτο σκοτάδι

Διεπαφές

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε να αναπτύσσετε dapps, θα χρειαστείτε δεξιότητες ανάπτυξης front-end. Ακολουθούν οι πιο δημοφιλείς διεπαφές front-end που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το dapp σας από μια ιδέα σε μια ζωντανή εφαρμογή Ethereum mainnet. Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε εργασία backend / πρωτοκόλλου στο Ethereum, θα πρέπει να έχετε σημαντική εμπειρία με τα Go, Rust, Java, .NET, Ruby ή Python.

bg γεμάτο σκοτάδι

Αποθήκευση

Το Ethereum σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε μεταβλητές ή δεδομένα σε μόνιμο χώρο αποθήκευσης. Οι παρακάτω πλατφόρμες αποθήκευσης είναι όπου ζουν όλα τα έξυπνα δεδομένα συμβολαίου Το IPFS είναι το συνηθέστερα χρησιμοποιούμενο σύστημα αποθήκευσης στο Ethereum. Εξερευνήστε τις παρακάτω πλατφόρμες για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του χώρου αποθήκευσης στο Ethereum.

bg γεμάτο σκοτάδι

Ανάλυση

Το Blockchains αποθηκεύει δεδομένα με τρόπους που οι περισσότερες εφαρμογές δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση. Τα ακόλουθα API επιπέδου ερωτήματος δεδομένων θα σας επιτρέψουν να λάβετε τα δεδομένα που χρειάζεστε για το έργο ή την εφαρμογή σας.

 • dev portal alethiodev portal alethiodev portal alethio
  Αλέθιο

  Το API του Alethio σάς προσφέρει έναν ισχυρό και αξιόπιστο τρόπο για να υποβάλετε ερωτήματα σε δεδομένα συνθετικού, ευρετηριασμένου Ethereum σε πραγματικό χρόνο μέσω μιας διεπαφής REST συμβατό με το JSON: API.

 • dev portal eth stats iodev portal eth stats iodev portal eth stats io
  EthStats

  Το EthStats τροφοδοτείται από την Alethio και παρέχει άμεση παρακολούθηση blockchain Ethereum από το χρονικό διάστημα έως το όριο αερίου.

 • dev portal etherscandev portal etherscandev portal etherscan
  Ethercan

  Η Ethercan παρέχει API Ethereum blockchain ως κοινοτική υπηρεσία και χωρίς εγγύηση.

bg γεμάτο σκοτάδι

Ευκαιρίες

Τώρα που γνωρίζετε τα εργαλεία που χρειάζεστε, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε. Ο τρόπος με τον οποίο εργάζονται οι προγραμματιστές αλλάζει ειδικά στη βιομηχανία blockchain. Τα ακόλουθα μέρη προσφέρουν ανεξάρτητη εργασία προγραμματιστή ή νέες ευκαιρίες για πληρωμή συνεισφέροντας σε έργα ανοιχτού κώδικα. Μάθετε πώς μπορείτε να αρχίσετε να συνεισφέρετε σε έργα και να πληρώνεστε για αυτό!

 • επιχορηγήσεις dev portal consensysεπιχορηγήσεις dev portal consensysεπιχορηγήσεις dev portal consensys
  Επιχορηγήσεις ConsenSys

  Η ConsenSys Grants χρηματοδοτεί έργα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός ταχέως επιταχυνόμενου οικοσυστήματος Ethereum.

 • dev πύλη tachyondev πύλη tachyondev πύλη tachyon
  Tachyon

  Το Tachyon είναι ένας επιταχυντής για startup blockchain και Web 3.0 πρώιμου σταδίου.

 • κιτ εργασίας πύλης devκιτ εργασίας πύλης devκιτ εργασίας πύλης dev
  Κιτ εργασίας για προγραμματιστές Blockchain

  Πού να βρείτε δουλειές blockchain, απαιτούμενες δεξιότητες, γνώσεις στον κλάδο και άλλα.

 • dev portal panvaladev portal panvaladev portal panvala
  Panvala

  Το Panvala είναι ένα αποκεντρωμένο ίδρυμα που βοηθά στη χρηματοδότηση του έργου στο οποίο εξαρτάται ολόκληρη η κοινότητα Ethereum.

 • dev πύλη γενεθλίωνdev πύλη γενεθλίωνdev πύλη γενεθλίων
  Δίκτυο Bounties

  Το Bounties Network σάς επιτρέπει να δημιουργείτε έργα, να συνεργάζεστε και να πληρώνεστε για εξαιρετική δουλειά σε οποιονδήποτε τομέα.

 • πύλη dev gitcoinπύλη dev gitcoinπύλη dev gitcoin
  Gitcoin

  Πληρωθείτε σε κρυπτογράφηση για ανεξάρτητες εργασίες, λειτουργίες κτιρίων και επίλυση bug bounties. Εργαστείτε με κορυφαία έργα ανοιχτού κώδικα και πληρώστε γρήγορα.

bg γεμάτο σκοτάδι

Υποδομή επιπέδου 2 & Επεκτασιμότητα

Οι προγραμματιστές Ethereum αναπτύσσουν συνεχώς νέους και συναρπαστικούς τρόπους για την κλιμάκωση του Ethereum Υπάρχουν διάφορες λύσεις που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές για την κλίμακα Ethereum, dapps και πρωτοκόλλων. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν πληρωμές, κρατικά κανάλια, δευτερεύουσες αλυσίδες, υπολογισμούς εκτός αλυσίδας και πολλά άλλα!

Πληρωμές & Κρατικά κανάλια

 • σύνδεση πύλης devσύνδεση πύλης devσύνδεση πύλης dev
  Δίκτυο Connext

  Το Connext είναι ένα επίπεδο υποδομής που κλιμακώνει το blockchain Ethereum χρησιμοποιώντας κανάλια κατάστασης.

 • dev portal πύληdev portal πύληdev portal πύλη
  μRaiden

  Το µRaiden (Micro Raiden) είναι ένα πλαίσιο καναλιού πληρωμών για συχνές, γρήγορες και δωρεάν μικροπληρωμές βάσει διακριτικών ERC20 μεταξύ δύο μερών. Το µRaiden διαφέρει από το Raiden Network, το οποίο στοχεύει να επιτρέπει πολλαπλές μεταφορές μέσω δικτύου καναλιών αμφίδρομης πληρωμής.

 • dev portal πύληdev portal πύληdev portal πύλη
  Ρευστότητα

  Ατομικές εναλλαγές μεταξύ BTC, DAI και ETH με ελάχιστο κίνδυνο και χρεώσεις, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο των ιδιωτικών κλειδιών σας.

Πλευρικές αλυσίδες

 • κάλυμμα κλίμακαςκάλυμμα κλίμακαςκάλυμμα κλίμακας
  Δίκτυο Skale

  Το αρθρωτό πρωτόκολλο της SKALE είναι ένα από τα πρώτα του είδους του που επιτρέπει στους προγραμματιστές να παρέχουν εύκολα υψηλής διαμόρφωσης blockchains, τα οποία παρέχουν τα οφέλη της αποκέντρωσης χωρίς συμβιβασμούς στον υπολογισμό, την αποθήκευση ή την ασφάλεια.

 • dev portal αργαλειός xdev portal αργαλειός xdev portal αργαλειός x
  Δίκτυο Loom

  Αυτοπεριγραφεί ως EOS χτισμένο πάνω από το Ethereum –– Το Loom Network δημιουργεί ένα SDK που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν γρήγορα τις δικές τους blockchain χωρίς να χρειάζεται να κατανοήσουν την υποδομή blockchain.

 • Δίκτυο POAΔίκτυο POAΔίκτυο POA
  Δίκτυο POA

  Το δίκτυο POA (Proof of Authority) προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες blockchain για να βοηθήσει στην κλιμάκωση των έξυπνων συμβάσεων Ethereum συμπεριλαμβανομένων των POA Bridge, POA Core mainnet, POA Sokol testnet, xDAI και πολλά άλλα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map