Ομιλία του Joe Lubin από το Devcon5: Πώς φτάνουμε σε έναν αποκεντρωμένο Ιστό

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

HomeBlogΕκδηλώσεις και συνέδρια

Ομιλία του Joe Lubin από το Devcon5: Πώς φτάνουμε σε έναν αποκεντρωμένο ιστό

Οι κίνδυνοι του σημερινού Ιστού, 3 ορόσημα για το blockchain και μια πρόσκληση για προγραμματιστές Ethereum από το ConsenSys 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2019

Πλήρης ομιλία του Joe Lubin από το Devcon 5 Πώς φτάνουμε σε έναν αποκεντρωμένο παγκόσμιο ιστό

Ένα εκατομμύριο Devs στο Ethereum:

Η αρχιτεκτονική του Web3 και πώς φτάνουμε εκεί

Joseph Lubin –– Devcon V, Osaka, Japan –– 10 Οκτωβρίου 2019

0 Jlc9oIDEAWyVP6BH Joseph Lubin– @ Devcon V, Οζάκα, Ιαπωνία

Γεια σε όλους. Θέλω να μιλήσω σήμερα για το τι πιστεύω ότι θα είναι η ευρεία αρχιτεκτονική του αποκεντρωμένου Παγκόσμιου Ιστού και πώς θα φτάσουμε εκεί. Για να χαρίσετε τη διάτρηση: το κρίσιμο στοιχείο είναι εσείς.

Ο σημερινός κόσμος Web2 αποτελείται από προστατευμένους κήπους. Πραγματικά δεν υπάρχει πλέον ανοιχτός ιστός. Η διεπαφή της Google προβάλλει και δημιουργεί έσοδα από το περιεχόμενο όλων των άλλων. Το Facebook, το Twitter και πολλοί άλλοι κήποι μας έχουν παγιδεύσει όλους πίσω από τα τείχη τους.

Δεν ξεκίνησε με αυτόν τον τρόπο. Το Διαδίκτυο ξεκίνησε με την υπόσχεση ενός συγκεκριμένου στυλ αποκέντρωσης. Ήταν για την κατασκευή ισχυρών αρχιτεκτονικών δικτύου, έτσι ώστε η ζημιά σε ένα μέρος του δικτύου να μην καταστήσει τα άλλα μέρη άχρηστα. Σε δίκτυα πακέτου, σε αντίθεση με δίκτυα εναλλαγής κυκλώματος, τα μηνύματα θα μπορούσαν να δρομολογούνται πιο εύκολα δυναμικά γύρω από τη ζημιά.

Οι κοινωνικά συνειδητοί τεχνολόγοι σύντομα πλαισίωσαν αυτό το χαρακτηριστικό της αποκέντρωσης στο πλαίσιο του πολιτικού ελέγχου. Ο Τζον Γκίλμμορ, ένας πρώιμος διάσημος cypherpunk, δήλωσε ότι «Το δίκτυο ερμηνεύει τη λογοκρισία ως ζημιά και κατευθύνει γύρω της».

Το Διαδίκτυο ξεκίνησε με την υπόσχεση ενός συγκεκριμένου στυλ αποκέντρωσης.


Αυτά τα πρώτα cypherpunks ήταν οι παππούδες όλων μας εδώ σήμερα.

Στο σημερινό Web 2.0, παραδίδουμε τα προσωπικά μας στοιχεία και τη δύναμή μας για να το κάνουμε υπάρχει στο Ιντερνετ. Για τους περισσότερους πολίτες του κυβερνοχώρου, θα ήταν εξουθενωτικό να στερηθεί το Gmail, την αναζήτηση Google, τα έγγραφα Google, το Twitter, τις υπηρεσίες του Amazon, το οικοσύστημα της Apple και τις διάφορες ιδιότητες του Facebook.

Ο Ιστός είναι κατεστραμμένος – ή ελλιπής – επειδή δεν έχει εγγενείς δομές για ταυτότητα ή χρήματα.

Χωρίς εγγενή κατασκευή για χρήματα, ο ιστός μετατράπηκε στη διαφήμιση ως βασικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Χωρίς ένα εγγενές κατασκεύασμα για ασφαλή και ιδιωτική ταυτότητα, ο ιστός αναπτύχθηκε εκμεταλλευτικός προτού καταλάβουμε ότι ένας καρκίνος τεχνολογίας διαφήμισης μεγάλωνε και σκότωνε τον ασθενή.

Με τις τεχνικές βαθιάς μάθησης που εφαρμόζονται στη δημιουργία εσόδων από τα προσωπικά μας στοιχεία και την προσοχή μας και με εθίζει στο να κάνουμε κλικ και να κάνουμε κύλιση αδιάκοπα στα κοινωνικά μέσα, η τεχνολογία που θα πρέπει να μας ενδυναμώνει καθαρά έχει καταστεί επίσης επιβλαβής για πολλά άτομα και ένα όπλο μαζικής χειραγώγησης που στοχεύει κοινωνίες και έθνη κράτη.

Έχοντας εντοπίσει κάποια δυσάρεστα προβλήματα στην αρχιτεκτονική διοίκησης και ελέγχου του διαδικτύου, πολλοί από εμάς, σε αυτό το συνέδριο και αλλού, έχουν βρει μερικές ελπιδοφόρες λύσεις. Αυτές οι λύσεις δεν είναι ακόμη ώριμες, αλλά δείχνουν το δρόμο για έναν ιστό και ένα κοινωνικό μέλλον για το οποίο πιστεύω ότι μπορούμε όλοι να είμαστε αισιόδοξοι.

Γι ‘αυτό και 4.000 από εσάς πετάξατε στην κουζίνα της Ιαπωνίας για να γιορτάσετε και να επεκτείνετε τις τρέχουσες δυνατότητες του Ethereum.

Οι πολλά υποσχόμενες λύσεις περιλαμβάνουν αποκεντρωμένη τεχνολογία πρωτοκόλλου. Αυτές οι λύσεις θα χρησιμοποιήσουν σύντομα μηδενικές τεχνικές γνώσης διεισδυτικά και συστηματικά, επομένως μόνο αυτό που πρέπει να αποκαλυφθεί σε μια δεδομένη κατάσταση θα κοινοποιηθεί – είτε αποδεικνύετε ότι είστε νόμιμης ηλικίας για να μπείτε σε ένα μπαρ (χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύψετε επίσης τη διεύθυνση του σπιτιού σας) ή αποδεικνύετε ότι είστε σε θέση να στείλετε μια συγκεκριμένη ποσότητα σιταριού χωρίς να αποκαλύψετε το όνομα της εταιρείας σας.

Αυτές οι λύσεις περιλαμβάνουν μηχανισμούς συνεργασίας με συμβολικά και κίνητρα. Αντί για έναν κόσμο εταιρειών που εξυπηρετούν πελάτες σε μια κάπως εχθρική σχέση, σύντομα θα κάνουμε τη ζωή μας σε δίκτυα εμπορίου και αναψυχής. Αυτά τα δίκτυα θα φέρουν σε επαφή πολλούς παράγοντες σε διαφορετικούς ρόλους και θα ενθαρρύνουν τη δραστηριότητα με διακριτικό σχεδιασμό μηχανισμού έτσι ώστε η συλλογική συνεργατική συμπεριφορά που εμφανίζεται σε κάθε πλατφόρμα να εξυπηρετεί όλους τους ανθρώπους που λειτουργούν και από κοινού κατέχουν και κυβερνούν την πλατφόρμα. Καθώς η πλατφόρμα εκτιμά την αξία, όλοι οι κάτοχοι παίζουν διαφορετικούς ρόλους στην πλατφόρμα επωφελούνται επίσης.

Αυτές οι λύσεις θα μας δουν να καθιερώσουμε τις δικές μας κυριαρχικές ταυτότητες όπου ελέγχουμε τις ρίζες των αναγνωριστικών μας μέσω DID – Αποκεντρωμένες Ταυτότητες – όπως καθορίζεται από το Αποκεντρωμένο Ίδρυμα Ταυτότητας και υλοποιούνται με τη μορφή uPortΠολιτική ταυτότητα, και άλλα προϊόντα. Οι επαληθεύσιμες αξιώσεις, όπως καθορίζονται από το W3C, θα μας επιτρέψουν να υποβάλουμε κρυπτογραφικές βεβαιώσεις από τα DIDs μας σε DIDs που αντιπροσωπεύουν άλλα άτομα σχετικά με χαρακτηριστικά όπως η ηλικία τους, ενέργειες όπως το γεγονός ότι πλήρωσαν τον λογαριασμό χρησιμότητας τους, επιτεύγματα όπως στο εκπαιδευτικό επίτευγμα και απόδοση ως με πιστωτικά αποτελέσματα ή επάρκεια προγραμματιστή.

Ίσως το πιο σημαντικό, το Web3 θα είναι πιο επικεντρωμένο στο χρήστη από οποιαδήποτε προηγούμενη πλατφόρμα Διαδικτύου, τοποθετώντας τον χρήστη, τελικά, στο επίκεντρο της εμπειρίας του χρήστη. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν τον έλεγχο της ρίζας των ταυτοτήτων τους, έτσι ώστε η ταυτότητά τους να μην μπορεί να κλαπεί και να ελέγχουν τα προσωπικά τους στοιχεία, ώστε να μην μπορούν να αξιοποιηθούν. Ακόμα και στις ακραίες περιστάσεις όπου ένας πρόσφυγας αποφορτίζεται από τη χώρα του και δεν μπορεί να μεταφέρει φυσική κατοχή μαζί του στο νέο του σπίτι, θα πρέπει να μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση στην αποκεντρωμένη ταυτότητά του και να ανακτά την επίμονη φορητή προσωπική ιστορία και φήμη του μορφή επαληθεύσιμων αξιώσεων που συνδέονται με αυτό το DID.

Το Web3 θα είναι πιο επικεντρωμένο στο χρήστη από οποιαδήποτε προηγούμενη πλατφόρμα Διαδικτύου, τοποθετώντας τον χρήστη, τελικά, στο επίκεντρο της εμπειρίας του χρήστη.

Joe Lubin, συνιδρυτής της Ethereum και ιδρυτής του ConsenSys Ο Joe Lubin Co ιδρυτής της Ethereum και ιδρυτής του ConsenSys Joe Lubin στο Devcon 5

Σύμφωνα με το παράδειγμα του Web3, όλοι οι χρήστες θα έχουν πραγματική αντιπροσωπεία, κοινωνική, πολιτική και οικονομική, στα πολλά δίκτυα συνεργασίας στα οποία όλοι θα δουλέψουμε και θα ζήσουμε σύντομα. Αυτός θα είναι ο νέος ιστός της κοινωνίας και αυτός ο ιστός θα υποστηρίξει την πολύ ευρύτερη συμμετοχή στη διακυβέρνηση και την ευρύτερη κατανομή του πλούτου.

Προχωρούμε γρήγορα – αν και μπορεί να φαίνεται πολύ αργά κατά καιρούς – προς την πραγματοποίηση του κόσμου του Web3. Φαίνεται αργό για όσους αναζητούν γιατί ακούνε για τις δυνατότητες και αναμένουν ότι θα υλοποιηθεί αμέσως. Λόγω του διαδικτύου και του Διαδικτύου, τα κινητά τηλέφωνα και τα αυτοκίνητα γεννήθηκαν ως ώριμα προϊόντα, με πλήρως διαμορφωμένη υποδομή, από τους αρχικούς τους εφευρέτες. Σαν το παγκόσμιο ηλεκτρικό δίκτυο να περιστρέφεται από τον Edison, και 787 και F35 περίμεναν στα φτερά για δοκιμές, στους διαδρόμους, στο διεθνές αεροδρόμιο, στο Kitty Hawk.

Η πραγματοποίηση ενός καλά διαμορφωμένου κόσμου Web3 θα μας κάνει να επιτύχουμε βελτιώσεις σε τρεις κύριες διαστάσεις: Απόρρητο και εμπιστευτικότητα, επεκτασιμότητα και ευχρηστία.

Απόρρητο και εμπιστευτικότητα κινούνται γρήγορα με διάφορες εξερευνήσεις τεχνικών μηδενικής γνώσης, μηχανισμούς κρατικών καναλιών και αρχιτεκτονικές ιδιωτικής αλυσίδας επιπέδου 2.

Έχουμε δει και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τεράστιες βελτιώσεις Επεκτασιμότητα. Αυτό κινείται επίσης πολύ γρήγορα με διάφορα είδη λύσεων στρώματος 2 να κατασκευάζονται, να ξεκινούν και να αγκυρώνονται στο στρώμα Ethereum 1 για επιπλέον ασφάλεια. Το Skale Networks είναι ένα συναρπαστικό παράδειγμα. Και πάλι, πολλή χρήση εδώ εκτός υπολογισμού αλυσίδας, χρησιμοποιώντας διαδραστικά παιχνίδια υπολογισμού και τεχνικές μηδενικής γνώσης, μηχανισμούς κρατικών καναλιών και αρχιτεκτονικές δημόσιων και ιδιωτικών αλυσίδων επιπέδου 2.

Βλέπουμε ήδη δεκάδες χιλιάδες αποκεντρωμένες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (DTPS) στο Ethereum layer 2 φέτος ήδη και πολύ σύντομα θα δούμε εκατομμύρια. Και πιθανότατα πριν από το τέλος του 2020 θα δούμε όλα αυτά να πολλαπλασιάζονται χίλιες φορές καθώς το Ethereum phase 0 θα παραδοθεί στο Q1 και οι φάσεις 1 και 2 πιθανότατα θα φτάσουν μαζί πριν από το τέλος του έτους.

Ευχρηστία βλέπει επίσης μεγάλη βελτίωση. Λίγοι άνθρωποι θυμούνται πόσο ενοχλητικό ήταν η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω τηλεφώνου σε μόντεμ 9600 ή 14.4 baud. Οι εφαρμογές και οι ιστοσελίδες ήταν απλές τότε, αλλά δεν ήταν ασυνήθιστο να περιμένετε 30 δευτερόλεπτα για να φορτωθεί μια σελίδα. Και συχνά δεν ήσασταν σίγουροι αν ήσασταν ακόμη συνδεδεμένοι ή απλώς φορτώσατε. Το πρωί θα φτάσετε στο σταθμό εργασίας σας, ξεκινήστε τη λήψη του προγράμματος-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πηγαίνετε για καφέ για να του δώσετε χρόνο να συγχρονιστεί με τον διακομιστή POP ή IMAP προτού μπορέσετε να διαβάσετε και να απαντήσετε. Αυτό ήταν το 1993–94. Βλέπουμε παρόμοια προβλήματα με κάποιες πρώτες εφαρμογές της τεχνολογίας Web3.

Για το Web3, πολλά έργα διερευνούν την «προοδευτική τεχνική ενσωμάτωσης» που επιτρέπει την άμεση επιβίβαση ενός χρήστη σε ένα dapp, ακολουθούμενη από μια σταδιακή παράδοση της ευθύνης από το dapp στον χρήστη καθώς αυξάνεται η επένδυση της προσοχής και τα χρήματα στο dapp.

Νέες αρχιτεκτονικές πορτοφολιών χρησιμοποιούν τα εργαλεία πολλαπλών υπογραφών που πρωτοπορούν Πορτοφόλι Gnosis και χρηματοκιβώτιο, και προσθέτοντας την κοινωνική ανάκαμψη (πρωτοπόρος από uPort) και κοινωνική αποδοχή (ή απόρριψη) των προβλεπόμενων ενεργειών των χρηστών για να διασφαλιστεί ότι οι πρώτοι χρήστες δεν θα παρασυρθούν από τις ακραίες αιχμές αυτής της νέας τεχνολογίας.

Και συστήματα όπως το ENS κερδίζουν έλξη τόσο σύντομα δεν θα χρειαστεί πλέον να κοιτάξουμε μεγάλες σειρές δεκαεξαδικών διευθύνσεων πλέονόπως σπάνια βλέπουμε τις τέσσερις οκτάδες των διευθύνσεων IP σε σημείωμα κουκκίδας.

Η πραγματοποίηση ενός καλά διαμορφωμένου κόσμου Web3 θα μας κάνει να επιτύχουμε βελτιώσεις σε τρεις κύριες διαστάσεις: Απόρρητο και εμπιστευτικότητα, επεκτασιμότητα και ευχρηστία.

Joe Lubin, συνιδρυτής της Ethereum και ιδρυτής του ConsenSys Joe Lubin στο Devcon 5 Joe Lubin στο Devcon5

Η αρχιτεκτονική του Web2 δεν αντιπροσωπεύει απλώς τον κίνδυνο προσωπικής ταυτότητας για τους ανθρώπους και τον πολιτικό κίνδυνο για τα έθνη κράτη: αντιπροσωπεύει επίσης διαφορετικά είδη κινδύνου πλατφόρμας.

Υπάρχει κίνδυνος πλατφόρμας για καλλιτέχνες και άλλους που βρίσκουν υποτιμημένους από ένα σύστημα στο οποίο βασίζονται για τα προς το ζην. Το Facebook, το Twitter και το YouTube έχουν πλέον τεράστια ικανότητα να διαμορφώνουν αφηγήσεις, συζητήσεις και ευρεία ηθική. Και υπάρχει κίνδυνος πλατφόρμας για νεοσύστατες εταιρείες και άλλες εταιρείες που βρίσκουν τους κανόνες μιας πλατφόρμας μπορούν να αλλάξουν από κάτω τους καθώς αυτή η πλατφόρμα αναπτύσσεται και εξελίσσεται και βρίσκει κανιβαλισμό των εταιρειών στις οποίες συνέταξε ως συνεργάτες λίγα χρόνια νωρίτερα. Η αδιάκοπη ώθηση για αύξηση των εσόδων μία φορά στην κορυφή της υιοθέτησής της, η καμπύλη S αποδίδει τέτοια αντιανταγωνιστική συμπεριφορά.

Το Google, το Amazon, το Facebook, το LinkedIn, η Apple και η Microsoft είναι όλες οι μεγάλες πλατφόρμες που έχουν κάνει φαγητό στα εξαρτώμενα άτομα. Ως πολίτης στον κυβερνοχώρο, αγαπώ και χρειάζομαι το Google και το Amazon, αλλά τα άδικα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την Amazon στις δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου και στο σύννεφο AWS είναι συγκλονιστικά. Όπως και αυτά που είναι διαθέσιμα στο Google.

Ένα νέο και ύπουλο είδος κινδύνου πλατφόρμας εμφανίστηκε πιο πρόσφατα. Ακριβώς όπως οι πλατφόρμες όπως το Facebook, το LinkedIn και άλλοι έχουν φάει το μεσημεριανό γεύμα ορισμένων νεοσύστατων επιχειρήσεων, τα σύννεφα τώρα κανιβαλίζουν τα κέρδη των εταιρειών που χτίζονται γύρω από έργα ανοιχτού κώδικα.

 • Η AWS κατηγορήθηκε για λίγο για επανεγγραφή, επαναχρησιμοποίηση και επαναπροσδιορισμό προϊόντων χωρίς υποστήριξη του υποκείμενου ανοιχτού κώδικα και συχνά εξαλείφοντας οικονομικά οφέλη για τις κερδοσκοπικές εταιρείες που έχουν εμπορευματοποιήσει τα έργα ανοιχτού κώδικα.
 • Πολλοί θα υποστήριζαν ότι αυτό το είδος συμπεριφοράς είναι αποδεκτό με άδεια χρήσης ανοιχτού κώδικα. Άλλοι θα υποστήριζαν ότι υπάρχει μια σιωπηρή κοινωνική σύμβαση και ότι εταιρείες όπως η Amazon δεν επιστρέφουν όταν συλλαμβάνουν αξία από την κοινότητα ανοιχτού κώδικα.

Αυτό το είδος αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς ενεργοποιείται από την κάθετη ολοκλήρωση. Πιστεύω ότι ο κόσμος του Web3 θα είναι σε μεγάλο βαθμό οριζόντια στρωμένος με σαφείς υποσχέσεις διεπαφής μεταξύ επιπέδων ή μεταξύ συνεργιστικών στοιχείων σε κάθε επίπεδο.

Είναι πιθανό αυτό να είναι πρόβλημα για τον χώρο μας, δεδομένου ότι ο χώρος μας αποτελείται από έργα ανοιχτού κώδικα?

Υποστηρίζω ότι έχουμε μια ευκαιρία – μοναδική σε αυτήν την τεχνολογία – να κατασκευάσουμε τα πράγματα διαφορετικά. Οι εφαρμογές που εκτελούνται σε δίκτυα blockchain ενδέχεται να υπόκεινται σε διαφορετικά οικονομικά: φυσικά η κρυπτοοικονομική. Τα καλύτερα συστήματα blockchain είναι σαφή σχετικά με το τι είναι το κόστος και αυτά τα κόστη πρέπει να καταβληθούν από τον κατάλληλο φορέα. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι ο τελικός χρήστης. Σε ορισμένους, θα είναι ο εκδότης της εφαρμογής, ίσως μέσω του δικτύου βενζινάδικων ή άλλου μηχανισμού μετα-συναλλαγών. Τα δίκτυα Blockchain θα αντιπροσωπεύουν καλύτερα τις πιθανές αρνητικές εξωτερικές δυνατότητες και θα τις φέρουν μέσα στη σκηνή, ενώ επωφελούνται φυσικά και μαζικά από θετικές εξωτερικές επιδράσεις όπως τα εφέ δικτύου.

Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτά τα δίκτυα θα το κάνουν από μια θέση προσωπικού ή εταιρικού πρακτορείου. Πολλοί θα αποζημιωθούν για τους ρόλους που παίζουν σε αυτά τα δίκτυα καθώς, με τη σειρά τους, αποζημιώνουν άλλα άτομα, οργανισμούς και dapps για την αξία που παρέχουν.

Ο κίνδυνος της πλατφόρμας θα μειωθεί με την αποκεντρωμένη διακυβέρνηση και την ικανότητα διακλάδωσης βάσεων κώδικα ανοιχτού κώδικα για την εκκίνηση ανταγωνιστικών πλατφορμών, ακόμη και για τη διακλάδωση λειτουργικών πλατφορμών όταν παύουν να εξυπηρετούν ολόκληρη την εκλογική τους περιφέρεια. Όλοι θα καταλάβουμε ότι τα πιρούνια είναι ένα πολύ υγιές και ισχυρό οικονομικό εργαλείο. Τελικά οι πιο προηγμένες πλατφόρμες θα διευκολύνουν τον εαυτό τους, αντιγράφοντας ολόκληρη την πολιτεία (ή κατασκευάζοντας συστήματα ανιθαγενών που καθιστούν εύκολη τη διακλάδωση), για να διασφαλιστεί ότι αυτοί που διαχειρίζονται το σύστημα έχουν κίνητρα να είναι και να παραμείνουν καλοί υπεύθυνοι του Σύστημα. Τα πιρούνια διατηρούν αποτελεσματικά αυτά που «βγαίνουν» εντός της ευρύτερης σκηνής, επιτρέποντας στην εκτεταμένη κοινότητα να ορίζεται με ευρύτερους και πιο ποικίλους όρους. Ο Τζον Γκίλμμορ θα ήταν οπαδός του μηχανισμού διακλάδωσης.

Είμαι δυναμικά επικεντρωμένος στη μέγιστη αποκέντρωση, την ατέλεια, το βασικό επίπεδο εμπιστοσύνης που είναι το Ethereum και τη δυνατότητά του να είναι ένα παγκόσμιο επίπεδο διακανονισμού – σε μεγάλο βαθμό στερείται κινδύνου πλατφόρμας – για εγγενή ψηφιακά στοιχεία ή ψηφιακά στοιχεία πραγματικού κόσμου. Αλλά νομίζω ότι είναι κοντόφθαλμο όταν ορισμένοι πιστεύουν ότι όλα τα συστήματα blockchain πρέπει να είναι πλήρως άδεια και να αποκεντρώνονται στο μέγιστο.

Όταν εκδίδετε πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία ή τοποθετείτε σε ένα βασικό επίπεδο εμπιστοσύνης, αυτό το επίπεδο πρέπει να αποκεντρωθεί στο μέγιστο και αυτό απαιτεί να είναι εντελώς άδειο. Όμως, η προσθήκη κάποιας αποκέντρωσης για τη χρήση υποθέσεων που έχουν θεσπιστεί σε ένα μικρό σύνολο αντισυμβαλλομένων είναι εξαιρετικά πολύτιμη και αυτό γίνεται καλύτερα σε ένα ιδιωτικό σύστημα με άδεια.

Μια πλατφόρμα χρηματοδότησης εμπορίου εμπορευμάτων, για παράδειγμα, η σύνδεση τραπεζών και εμπόρων εμπορευμάτων, δεν χρειάζεται ριζική αποκέντρωση και άδειες το 2019 προκειμένου να είναι μια τάξη μεγέθους ή καλύτερη πλατφόρμα για τη διεξαγωγή συναλλαγών μεταξύ αυτών των μερών.

εικόνα μελέτης περίπτωσης komgo

Έλα το 2020, μπορεί να έχει νόημα να συνδέσουμε την πλατφόρμα χρηματοδότησης εμπορίου εμπορευμάτων πλευρικά σε μια πλατφόρμα συναλλαγών εμπορευμάτων και σε μια πλατφόρμα πληρωμών και σε μια πλατφόρμα εταιρικής ταυτότητας και σε μια πλατφόρμα ασφάλισης κ.λπ. Αυτά τα δίκτυα μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους πλευρικά χρησιμοποιώντας γέφυρες ή χρησιμοποιώντας το Ρευστότητα τεχνολογία που μπορεί να επιτρέψει αδιάβροχα ατομικά ανταλλακτικά ή μηνύματα που περνούν πέρα ​​από τα όρια του δικτύου. Η ρευστότητα συνδέει ήδη το Ethereum και το Bitcoin χωρίς εμπιστοσύνη.

Και έως το 2021 μπορεί να έχει νόημα να αγκυρώσετε όλες αυτές τις πλατφόρμες στο βασικό επίπεδο εμπιστοσύνης Ethereum για αυξημένη ασφάλεια χωρίς να θυσιάζετε την επεκτασιμότητα και επίσης έτσι ώστε το βασικό επίπεδο να μπορεί να χρησιμεύσει ως αξιόπιστο μήνυμα και διαύλου συναλλαγών μεταξύ μιας μεγάλης ποικιλίας εφαρμογών.

Αυτό υποδηλώνει ότι η αρχιτεκτονική του αποκεντρωμένου παγκόσμιου ιστού θα μοιάζει με συνονθύλευμα μπλοκ αλυσίδων – μερικά πιθανώς ιδιωτικά και αδειοδοτημένα – συνδεδεμένα μεταξύ τους και αγκιστρωμένα στο άδειο και μέγιστα αποκεντρωμένο βασικό επίπεδο εμπιστοσύνης χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών. Το Ethereum 2.0 είναι σήμερα ο μόνος υποψήφιος που θα είναι αυτό το βασικό επίπεδο εμπιστοσύνης, καθώς είναι το μόνο έργο blockchain που επικεντρώνεται επιμελώς στη μέγιστη αποκέντρωση σε όλες τις διαστάσεις.

Η αρχιτεκτονική του αποκεντρωμένου παγκόσμιου ιστού θα μοιάζει με συνονθύλευμα μπλοκ αλυσίδων – μερικά πιθανώς ιδιωτικά και αδειοδοτημένα – συνδεδεμένα μεταξύ τους και αγκιστρωμένα στο άδειο και μέγιστα αποκεντρωμένο βασικό επίπεδο εμπιστοσύνης.

Joe Lubin, συνιδρυτής της Ethereum και ιδρυτής του ConsenSys

Αυτό το Διαδίκτυο της αρχιτεκτονικής του μπλοκ αλυσίδας συμφωνεί όμορφα με το γεγονός ότι το Διαδίκτυο είναι ένα Διαδίκτυο δικτύων. Και τέλος ο πλανήτης μας θα έχει ένα αυτοματοποιημένο, αντικειμενικό θεμέλιο εμπιστοσύνης που θα αντικαταστήσει την υποκειμενική υποδομή εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει εδώ και χιλιετίες.

Για να αντιμετωπίζουμε συνεχώς τις ανησυχίες κλιμάκωσης, πρέπει να εφαρμόζουμε την ελάχιστη βιώσιμη αποκέντρωση καθώς δημιουργούμε νέα εγκεκριμένα δίκτυα Ethereum. Προχωρώντας πάντα θα έχουμε ανησυχίες για επεκτασιμότητα και δεν υπάρχει ανάγκη υπερβολικής ασφάλειας σε κάθε περίπτωση χρήσης. Θα συνηθίσουμε στο σχεδιασμό συστημάτων με κατάλληλα επίπεδα αποκέντρωσης.

Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα δίκτυα blockchain επιπέδου 2 ως λογικές κατασκευές, γιατί με την πάροδο του χρόνου θα θέλουμε να τα ανυψώσουμε και να τα επαναφέρουμε σε πιο ικανές φυσικές αρχιτεκτονικές. Πρέπει να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε τέτοιες αναβαθμίσεις. Τελικά, τα περισσότερα από τα ιδιωτικά συστήματα με άδεια χρήσης του κόσμου θα λειτουργούν σε δημόσια άδεια χωρίς υποδομή, όπως οι εταιρικές και κυβερνητικές υποδομές πληροφορικής που λειτουργούν σήμερα σε μεγάλο βαθμό στο cloud, μόνο και μόνο επειδή θα είναι το καλύτερο υπόστρωμα για την εκτέλεση αυτών των συστημάτων..

Είναι κρίσιμο αυτό το βασικό επίπεδο να είναι άδειο και να αποκεντρώνεται στο μέγιστο, γιατί εκεί αντλούμε εμπιστοσύνη. Και αυτό το επίπεδο εμπιστοσύνης πρέπει να είναι παγκόσμιο, ώστε να μπορούμε να οικοδομήσουμε διεθνή χρηματοπιστωτικά και εμπορικά συστήματα στα οποία μπορούν να συνεργαστούν όλες οι χώρες.

Αυτό που καθιστά το Ethereum την τρέχουσα καλύτερη ή μοναδική επιλογή για ένα βασικό επίπεδο εμπιστοσύνης για τον πλανήτη?

Σε ένα πρόσφατο podcast “Into the Ether”, ο Matteo Leibowitz σκιαγράφησε αυτό που ονόμασε “Quadrilemma Distribution”. Το επιχείρημά του ήταν ότι από τότε που έχουν ξυπνήσει οι ρυθμιστικές αρχές, οποιοδήποτε πρωτόκολλο μετά το 2015 που επιθυμεί να επιτύχει ευρεία υιοθέτηση πρέπει να επιτύχει σε σχέση με τους ακόλουθους τέσσερις πυλώνες:

 1. Το διακριτικό πρέπει να εκδίδεται ευρέως και δίκαια.
 2. Η κοινότητα πρέπει να παραμείνει αφοσιωμένη, ζωντανή και να μεγαλώσει με την πάροδο του χρόνου. Ένας τρόπος για να το επιτύχετε αυτό είναι να δώσετε τη δυνατότητα στα σύμβολα που κατέχει η κοινότητα να εκτιμήσουν την αξία τους. Ως δευτερεύουσα σημείωση: η κοινότητα πρέπει επίσης να προσελκύσει τους καλύτερους και τους πιο λαμπρούς προγραμματιστές και επιχειρηματίες, σε μεγάλες ποσότητες.
 3. Το έργο πρέπει να φέρει επαρκές κεφάλαιο ώστε να μπορεί να παραδοθεί, να συντηρηθεί και να βελτιώνεται συνεχώς.
 4. Και τέλος, και αυτή είναι η νέα ρυτίδα: Το έργο πρέπει να συμμορφώνεται με τις κανονιστικές ρυθμίσεις.

Μεταξύ όλων των ανταγωνιστών, οι Ethereum-killers, που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια μετά το Bitcoin και το Ethereum, κανένας δεν δείχνει πειστικά σημάδια ότι πληροί και τις τέσσερις απαιτήσεις του τετραμήγματος. Ο καλύτερος τρόπος για να χτίσετε και να αναπτύξετε μια ισχυρή κοινότητα είναι να τους πουλήσετε ένα διακριτικό και να υποσχεθείτε ότι θα εκτιμήσει και εργάζονται για να το κάνουν έτσι. Αυτός είναι ο ορισμός της ασφάλειας. Δεδομένου ότι τώρα πουλάτε μια ασφάλεια, το διακριτικό σας δεν θα εκδοθεί ευρέως και ευρέως και η κοινότητά σας δεν θα είναι ισχυρή. Θα υπάρξουν νέοι μηχανισμοί που δοκιμάστηκαν με την πάροδο του χρόνου, αλλά μέχρι στιγμής κανένα έργο δεν έχει κερδίσει μεγάλη πρόσφυση, και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς να χτίσει το παγκόσμιο θεμέλιο εμπιστοσύνης και το παγκόσμιο επίπεδο διακανονισμού σε ένα έργο VC Coin.

Η SEC έδωσε πρόσφατα στο έργο EOS ένα χαστούκι στον καρπό για την πώληση των συμβόλων τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένα έργο δομημένο όπως το EOS θα μπορούσε να έχει μια επιτυχημένη αύξηση σε αυτό το σημείο. Το SEC έχει δημιουργηθεί τώρα και έχει πολύ καλή επίγνωση. Σήμερα, θα έκλεινε μια πώληση δομημένη όπως η πώληση EOS πριν μπορέσει να ενεργοποιήσει τον πρώτο της πίνακα διαφημίσεων στην Times Square.

Προς το παρόν, μόνο το Ethereum είναι αρκετά ώριμο, αποκεντρωμένο και προγραμματιζόμενο για να καλύψει τις ανάγκες της σημερινής υποδομής, των βιομηχανιών και των ατόμων, με τη δυναμική και τον χάρτη πορείας για την υποστήριξη της ανάπτυξης όλων αυτών των μακροπρόθεσμων οραμάτων.

Έτσι, αντί για τους κατακόρυφους περιφραγμένους κήπους του web 2.0, θα έχουμε οριζόντια επίπεδα αποκεντρωμένης συνεργασίας.

Στη βάση θα έχουμε Ethereum για αξιόπιστες συναλλαγές και εγγυημένη εκτέλεση συμφωνιών, συνδεδεμένα με πρωτόκολλα για αποκεντρωμένη αποθήκευση, εύρος ζώνης, βαριά υπολογισμό, ταυτότητα, απόδειξη τοποθεσίας και άλλα.

Επιπλέον, θα έχουμε το ανοικτό αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό υδραυλικό στρώμα για την αναδυόμενη παγκόσμια οικονομία. Αυτό θα αποτελείται από διακριτικά σταθερά στις τιμές, δίκτυα δανεισμού και δανεισμού, αποκεντρωμένες ανταλλαγές ρευστότητας, διακριτικά περιουσιακά στοιχεία σε όλες τις μορφές, άλλα χρηματοοικονομικά μέσα όπως παράγωγα και συνθετικά, συστήματα πληρωμών, συστήματα συνδρομών και συστήματα στοιχήματος και επικύρωσης. Ακόμη και τα συστήματα διακυβέρνησης θα εν μέρει βρίσκονται σε αυτό το χρηματοοικονομικό υδραυλικό στρώμα για ορισμένα είδη δικτύων και μαρκών.

Στιγμιότυπο 2020 01 28 στις 16 08 14 Κάντε κλικ εδώ για να αποκτήσετε πρόσβαση στο διαδικτυακό σεμινάριο για τη διαμόρφωση

Πολλά από τα συστήματα blockchain που θα οικοδομήσουμε προς τα εμπρός θα ενεργοποιηθούν και θα ενισχυθούν από ένα όλο και πιο ικανό και εξελιγμένο οικονομικό επίπεδο. Για παράδειγμα, η βιομηχανία πληροφορικής γίνεται πιο κοκκώδης και εμπορευματοποιείται. Ο αξιόπιστος υπολογισμός, ο μεγάλος υπολογισμός, ο αποθηκευτικός χώρος και το εύρος ζώνης, θα διανεμηθούν σε υποδομή cloud και ομίχλης. Θα διαπραγματευτούμε, θα παρέχουμε και θα πληρώνουμε για αυτές τις υπηρεσίες με μάρκες σε πραγματικό χρόνο. Οι πάροχοι και οι χρήστες θα χρειαστούν εγγενώς ψηφιακά χρηματοοικονομικά μέσα για να αντισταθμίσουν τις τιμές τους και άλλους κινδύνους.

Το βασικό επίπεδο εμπιστοσύνης επιτρέπει το οικονομικό επίπεδο. Και πάνω σε αυτό το επίπεδο υδραυλικών υδραυλικών εγκαταστάσεων, θα δημιουργηθεί η υπόλοιπη παγκόσμια ψηφιακή οικονομία.

Είναι μια καταπληκτική στιγμή για να είσαι ενεργός στον χώρο της τεχνολογίας και είναι υπέροχος να είσαι προγραμματιστής σε μια εποχή που οι σπασίκλες πρόκειται να κληρονομήσουν τη γη σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο από ό, τι σε προηγούμενες τεχνολογικές εποχές.

Θα υπάρξει λίγο διελκυστίνδα τα επόμενα χρόνια. Τα antipatterns Web2 δεν θα πεθάνουν γρήγορα και εύκολα και πολλές πολύτιμες κατασκευές Web2 θα πρέπει να εξελιχθούν για να ωφελήσουν το Web3. Και φυσικά θα υπάρχουν λύκοι Web2 στα ρούχα των προβάτων του Web3.

Οι σπασίκλες πρόκειται να κληρονομήσουν τη γη.

Για να επιτύχουμε ταχεία τεχνολογική εξέλιξη και κοινωνική πρόοδο, χρειαζόμαστε απλώς περισσότερους προγραμματιστές Web3. Χρειαζόμαστε το καλύτερο και το πιο λαμπρό από τον κόσμο του Web2 για να καταλάβουμε τι είναι τώρα δυνατό σε αυτό το νέο πρότυπο.

Υπάρχουν κάπου βόρεια του 30 εκατομμύρια προγραμματιστές λογισμικού παγκοσμίως. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει, ως πρόχειρες εκτιμήσεις:

 • 600k προγραμματιστές ανοιχτού κώδικα
 • 12 εκατομμύρια προγραμματιστές Java
 • 8 εκατομμύρια προγραμματιστές Python
 • 20 εκατομμύρια προγραμματιστές Apple / iOS
 • 3 εκατομμύρια προγραμματιστές της Microsoft
 • 15k προγραμματιστές Linux

Λοιπόν, εδώ είναι η ερώτησή μου – ή μάλλον μια πρόκληση – για όλους μας για τον επόμενο χρόνο: ας πάρουμε ένα εκατομμύριο από αυτούς τους προγραμματιστές κτίριο με την τεχνολογία Ethereum.

Joe Lubin 1 εκατομμύριο προγραμματιστές

Μπορούμε να υπολογίσουμε με βάση τις λήψεις Truffle και άλλες μετρήσεις ότι υπάρχουν έως και 500.000 προγραμματιστές λογισμικού που ασχολούνται τακτικά με το Ethereum σε κάποια χωρητικότητα ήδη, και πιθανώς 200.000 ή περισσότεροι που έχουν εργασίες προγραμματιστή Ethereum πλήρους απασχόλησης ή αλλιώς έχουν πλήρη συμμετοχή.

Στην αρχή, 1 εκατομμύριο προγραμματιστές ETH μπορεί να ακούγονται υπερβολικά φιλόδοξοι, αλλά νομίζω ότι με μια συντονισμένη προσπάθεια μπορούμε να φτάσουμε εκεί μέσα σε ένα χρόνο περίπου. Το Ethereum έχει ήδη σταθερή νοοτροπία και δυναμική προγραμματιστή. Έχουμε ένα απίστευτα ταλαντούχο φάσμα ανθρώπων και ομάδων που συνεισφέρουν το χρόνο και τις προσπάθειές τους για τη βελτίωση εργαλείων και πόρων. Και έχουμε μερικές από τις πιο συναρπαστικές, αιχμηρές τεχνολογίες λογισμικού στον κόσμο. Αποφασίσαμε όλοι να αναπροσανατολίσουμε τη σταδιοδρομία μας, τις μέρες μας, τις νύχτες και τα σαββατοκύριακά μας, στην οικοδόμηση αυτής της τεχνολογίας μαζί, και έχουμε φτάσει όλα αυτά μέσα σε λίγα μόλις χρόνια. Από την αρχή του έργου Ethereum όλα αυτά φαίνονταν αναπόφευκτα για μένα, αν και είναι εκπληκτικό πόσο γρήγορα έχει κινηθεί. Αλλά για όλους όσους κοιτάζουν και μας περιμένουν, ας πάρουμε αυτό το πράγμα σε υψηλότερη ταχύτητα.

Εξερευνήστε την πύλη Ethereum Dev Εξερευνήστε την πύλη Ethereum Dev

Αυτή είναι η πρόκληση για όλους μας: ένα εκατομμύριο προγραμματιστές Ethereum. Ίσως από τον Devcon VI; Ίσως αυτό είναι λίγο πολύ φιλόδοξο, αλλά θα το κάνουμε.

Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, επικοινωνήστε με τους φίλους προγραμματιστών που δεν βρίσκονται ακόμη στο χώρο του Ethereum. Συγκεντρώνουμε διάφορα έργα για να υποστηρίξουμε αυτήν την ώθηση. Η ιστοσελίδα onemilliondevs.com θα φιλοξενήσει πολλούς τρόπους για να εισαγάγετε τους φίλους σας σε πολλούς από τους «άγια σκατά!» στιγμές που φυσούσαν τα μυαλά σας όταν μάθατε για το χώρο.

Ο Kevin Owocki και ο Gitcoin Η ομάδα έχει δημιουργήσει ένα παιχνίδι που θα είναι διαθέσιμο πολύ σύντομα για να επισημάνει πολλές από αυτές τις πληροφορίες.

Ο Billy Luedtke, ο Kames Cox-Geraghty και ο Joe Burnitt της ομάδας RAPID έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα αποστολών για να βοηθήσουν τους φίλους σας να ξεκινούν την εκστρατεία τους. Θα υπάρξουν κονκάρδες, kudos και ένα σύστημα βαθμολογίας Εάν φέρνετε 20 devs και αρχίσουν να κερδίζουν kudos και πόντους, θα βρεθείτε στον πίνακα κατάταξης, καθώς όλοι θα αντιπροσωπεύουν μέλη της ομάδας σας.

Παρεμπιπτόντως, αν ξεχωρίσετε μια θέση στην πρώτη δεκάδα στον πίνακα βαθμολογίας, θα σας κάνει εξαιρετικά ευχάριστους σε σχέσεις προγραμματιστών – devrel – ρόλος στο οικοσύστημα μας. Η ConsenSys και άλλοι θεωρούν ότι τα άτομα με αυτές τις δεξιότητες είναι εξαιρετικά πολύτιμα. ο onemilliondevs.com Ο ιστότοπος θα αποκαλύψει πολύ πιο διασκεδαστικούς μηχανισμούς τις επόμενες ημέρες. Και θα το μεγαλώσουμε με την πάροδο του χρόνου. Ελέγξτε το και στείλτε τους φίλους σας.

DeFiNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΈκθεση Ethereum Q3 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q3 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum 2 0 Staking EcosystemΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση σχετικά με το οικολογικό σύστημα Ethereum 2.0

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν BlockchainΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν Blockchain

Πώς να δημιουργήσετε ένα κοινωνικό κουπόνιΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα κοινωνικό κουπόνι

Το μέλλον των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού και του DeFiΔιαδικτυακό σεμινάριο

Το μέλλον των οικονομικών: Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map