Σχετικά με τον Joseph Lubin – Ιδρυτής του

Ιδρύθηκε το 2014, η ConsenSys έχει καλλιεργήσει μια παγκόσμια παρουσία, απασχολώντας κορυφαίους επιχειρηματίες, επιστήμονες υπολογιστών, μηχανικούς πρωτοκόλλων, προγραμματιστές λογισμικού και ειδικούς στην παράδοση επιχειρήσεων. Ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο θεμελιώδεις οντότητες στον χώρο της τεχνολογίας blockchain, το παγκόσμιο πλέγμα ανθρώπων, έργων και εταιρειών της ConsenSys κατασκευάζει τα εργαλεία ανάπτυξης, αποκεντρωμένες εφαρμογές και λύσεις της βιομηχανίας blockchain, για επιχειρήσεις και κυβερνήσεις που αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη του Ethereum . Ο οργανισμός αναφέρθηκε από Ο Νέος Υόρκης το 2018 ως «ο πιο εξέχων και πανταχού παρόν προγραμματιστής και υποστηρικτής αποκεντρωμένων εφαρμογών της κοινότητας Ethereum».

πλατεία joe lubinΦωτογραφική πίστωση: Zaza Weissgerber

Γεννημένος και μεγάλωσε στο Τορόντο, ο Λούμπιν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον με πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών. Εργάστηκε στο Princeton Robotics Lab στο Tomandandy Music, αναπτύσσοντας ένα αυτόνομο μουσικό εργαλείο σύνθεσης και σε ιδιωτική ερευνητική εταιρεία Vision Applications Inc. κατασκευάζοντας αυτόνομα κινητά ρομπότ. Ως μηχανικός λογισμικού και σύμβουλος, ο Λούμπιν συνεργάστηκε με το eMagine στο πρόγραμμα δικτύου κρυπτογραφικών πληρωμών και συναλλαγών Identrus και συμμετείχε στην ίδρυση και λειτουργία ενός hedge fund. Κατείχε θέσεις ως Διευθυντής του γραφείου της Blacksmith Software Consulting της Νέας Υόρκης και VP of Technology στη Private Wealth Management της Goldman Sachs. Μέσω αυτών των δημοσιεύσεων, ο Λούμπιν επικεντρώθηκε στη διασταύρωση της κρυπτογραφίας, της μηχανικής και της χρηματοδότησης.

Εμπνευσμένο από τη Λευκή Βίβλο Bitcoin του Satoshi Nakamoto και τις δυνατότητες των κατανεμημένων συστημάτων να «διαλύσουν τα σιλό της δύναμης και να εξισορροπήσουν εκ νέου τις ασυμμετρίες πληροφοριών που μειονέκτημα τόσοι πολλοί,Ο Λούμπιν μπήκε στην αρχική κοινότητα blockchain. Ήταν μια πρωταρχική προσωπικότητα στη δημιουργία και την κυκλοφορία του Ethereum μαζί με τους συναδέλφους του Torontonian Vitalik Buterin το 2014 και τελικά μετακόμισε στην οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος γύρω από τη νέα τεχνολογία, εν μέρει με την έναρξη του ConsenSys.

«Με το υπόβαθρο του Λούμπιν τόσο στην τεχνολογία όσο και στις επιχειρήσεις, γρήγορα εμφανίστηκε ως βασικός στρατηγικός και πήρε τον τίτλο του επικεφαλής λειτουργού της οντότητας που θα φέρει το όραμα του Μπάτεριν στην υλοποίηση» Νέα εβδομάδα. «Μετά από αυτό, τα πράγματα κινήθηκαν γρήγορα.»

Η επακόλουθη άνοδος του blockchain, του κρυπτονομίσματος και του Ethereum υπήρξε μια από τις πιο αξιοσημείωτες ιστορίες στην τεχνολογία από το 2016 – ένα παγκόσμιο φαινόμενο bonafide που αντηχεί από τα πυκνά χάκερ στο Davos – και μια ολόκληρη βιομηχανία έχει αναπτυχθεί γύρω από αποκεντρωμένα δίκτυα και τα σχετικά ψηφιακά τους στοιχεία.

«Το Bitcoin παρουσίασε το όραμα ευρείας διαδρομής», δήλωσε ο Λούμπιν στο Νιου Γιορκ Ταιμς το 2016. “Το Ethereum παρουσίασε την κρυστάλλωση του τρόπου με τον οποίο θα παραδώσει αυτό το όραμα.”

Η βάση προγραμματιστών Ethereum, τώρα στις εκατοντάδες χιλιάδες, είναι ένα ένθερμο κτίριο κοινότητας με ιδανικά ανοιχτού κώδικα και διαλειτουργικές πλατφόρμες σε τμήματα της αγοράς, από αλυσίδα εφοδιασμού έως χρηματοοικονομικές αγορές έως πνευματική ιδιοκτησία. Χιλιάδες νεοσύστατες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο καινοτομούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα με το Ethereum και ο πειραματισμός blockchain είναι πλέον διαδεδομένος μεταξύ των κορυφαίων οργανισμών του κόσμου – τράπεζες, κεντρικές τράπεζες, κυβερνήσεις και τεχνολογικοί γίγαντες.

Η ConsenSys έχει επωάσει πάνω από 50 έργα, συμπεριλαμβανομένων βασικών στοιχείων υποδομής του δικτύου Ethereum, όπως το Blockchain-as-a-Service του Kaleido, το on3 του Web3 του MetaMask, η σουίτα προγραμματιστών του Truffle, ο πελάτης Mainnet της PegaSys και τα βασικά στοιχεία δικτύου Ethereum όπως το Infura και το Alethio. Το ConsenSys επωάζει επίσης πλατφόρμες και εφαρμογές σε μια ευρεία γκάμα βιομηχανιών, όπως η komgo, μια πλατφόρμα χρηματοδότησης διεθνούς εμπορίου και η Viant, μια πλατφόρμα ανίχνευσης αλυσίδας εφοδιασμού. Η ConsenSys είχε στενή σχέση με άλλα περίπου 50 έργα μέσω επενδύσεων ή μέσω υπηρεσιών όπως ο έλεγχος ασφαλείας ή η κυκλοφορία διακριτικών. Το 2018, το Newsweek έγραψε ότι «Η ανάπτυξη του ConsenSys, όπως και η ίδια η Ethereum, ήταν εκρηκτική». 

Η ConsenSys υπήρξε κεντρική προσωπικότητα στην ίδρυση του Enterprise Ethereum Alliance, ενός παγκόσμιου οργανισμού τυποποίησης για επιχειρηματικές εφαρμογές της τεχνολογίας Ethereum. Ο ΕΟΠ έχει πλέον πάνω από 500 μέλη, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων επιχειρηματικών ηγετών, συμπεριλαμβανομένων των Accenture, CME Group, Deloitte, Ernst & Νέοι, Intel, τράπεζες όπως η JPMorgan, Microsoft, Pfizer, δικηγορικά γραφεία όπως η Schulte Roth & Zabel LLP, T-Mobile και Wipro. Το Πρόγραμμα του Μπρούκλιν και έργα όπως το Παρατηρητήριο Blockchain της ΕΕ και το Φόρουμ οδήγησαν την έρευνα και τη ρύθμιση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, διασφαλίζοντας μια πιο δίκαιη βιομηχανία blockchain.

Το ConsenSys έχει επίσης σημειωθεί για τη δέσμευσή του για αποκεντρωμένη οργάνωση, εκτός από τις μυριάδες επιτυχημένες περιλήψεις, τα έργα και τις πρωτοβουλίες του. «Η δομή της εταιρείας είναι εμπνευσμένη από τα ουτοπικά ιδανικά του Λούμπιν», δηλώνει Νέα εβδομάδα. «Οι εργαζόμενοι επιλέγουν τους δικούς τους τίτλους, και αντί για μια παραδοσιακή βαθιά ιεραρχία, υπάρχει μια πιο κολακευτική, βασιζόμενη σε συμφωνίες δομή διακυβέρνησης, ένα αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης όπου η εξουσία κατανέμεται μεταξύ των αυτο-οργανωμένων ομάδων».

Μέχρι τώρα, είναι σαφές ότι η τεχνολογία blockchain θα ενσωματωθεί βαθιά στις οικονομικές διαδικασίες του κόσμου. Είναι απλώς θέμα πότε. Μέσα από αυτά τα πρώτα στάδια της εποχής του blockchain και του κρυπτονομίσματος, ο Joe Lubin έχει αποδείξει σταθερό χέρι εν μέσω της αστάθειας. Με όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Ethereum 2.0 και μια πλήρως ώριμη βιομηχανία μπλοκ αλυσίδων, ο Lubin πιστεύει ότι το οικοσύστημα Ethereum έχει φτάσει σε κρίσιμη μάζα και ταχύτητα: «Οι επιχειρηματίες και οι τεχνολόγοι ρίχνουν στο οικοσύστημα για να δημιουργήσουν τον αποκεντρωμένο παγκόσμιο ιστό, Web 3.0. Μόλις δείτε τις βαθιές επιπτώσεις του blockchain, δεν μπορείτε να το καταργήσετε. Κάθε νέο κύμα του hype κύκλου θα φέρει μεγαλύτερες και μεγαλύτερες ομάδες κατασκευαστών και χρηστών. Για αυτούς τους ανθρώπους, δεν υπάρχει καμία επιστροφή. “

Σχετικά με τον ιδρυτή μας

Βιβλιοθήκη μέσων του Joe Lubin

Το πλήρες αποθετήριο άρθρων, συνεντεύξεις, ομιλίες, συζητήσεις σε πάνελ και πολλά άλλα από τον συνιδρυτή του Ethereum και τον ιδρυτή του ConsenSys. 


ΕξερευνώJoe Lubin 039 s Media Library

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map