Μπορώ να δημιουργήσω ένα Linux / MacOS-όπως το Ethereum Developer Setup στα Windows;: Ένας οδηγός για τη ρύθμιση του υποσυστήματος των Windows για Linux

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

HomeBlogΠρογραμματιστές

Μπορώ να δημιουργήσω ένα Linux / MacOS-όπως το Ethereum Developer Setup στα Windows;: Ένας οδηγός για τη ρύθμιση του υποσυστήματος των Windows για Linux

Οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να χρησιμοποιήσετε το WSL 2 για να ρυθμίσετε το περιβάλλον ανάπτυξης έξυπνης σύμβασης Ethereum και τη ροή εργασίας σας Thomas Hay 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2020

blockchain


Στην ConsenSys Academy, ζητήσαμε από όλους στο πρόγραμμα προγραμματιστών να κατεβάσουν ένα Virtual Box και Ubuntu στην αρχή. Στόχος μας είναι ότι κάθε μαθητής μπορεί να έχει μια συνεπή εμπειρία χρήστη κατά τη δημιουργία του τοπικού περιβάλλοντος ανάπτυξης. Ανεξάρτητα από το εγγενές λειτουργικό σύστημα (OS), όλοι θα έχουν το Ubuntu και θα μπορούν να εκτελούν το ίδιο λογισμικό. Αυτή είναι μια καλή ιδέα στη θεωρία. Στην πράξη, συνεργαστήκαμε με μαθητές για να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που σχετίζονται με τη διαθέσιμη μνήμη στο μηχάνημά τους, προκειμένου να γίνει αυτό το έργο. Σχεδόν πάντα, οι χρήστες Mac θα προχωρήσουν χωρίς λήψη του Ubuntu, λόγω του ότι το MacOS είναι ένα σύστημα που βασίζεται σε Unix. Οι χρήστες των Windows είναι συχνά απογοητευμένοι, καθώς δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία ανάπτυξης ακολουθώντας τις οδηγίες που προτείνουμε στο εγγενές λειτουργικό τους σύστημα και αν ήθελαν να εκτελέσουν τα πάντα στα Windows, έπρεπε να ακολουθήσουν μαζί με ένα σύνολο οδηγιών παράλληλες με αυτές για το Linux και χρήστες MacOS. 

Παρακολουθούσαμε την ανάπτυξη του Υποσυστήματος Windows για Linux (WSL). Η έναρξη του WSL 2 συνέπεσε με ερωτήσεις από την τρέχουσα ομάδα μαθητών Bootcamp σχετικά με το αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το WSL 2 αντί να κατεβάσουν ένα εικονικό πλαίσιο. Ένιωσα ότι ήταν καιρός να δώσω μεγαλύτερη έμφαση στο πώς να χρησιμοποιήσω το WSL 2 για να προσφέρω στους χρήστες Windows μια εμπειρία προγραμματιστή που μοιάζει με Linux, ενώ χρησιμοποιούσαν τα εργαλεία Ethereum που προτείνουμε. Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μαζί σας ορισμένες ιδιοσυγκρασίες που συναντήσαμε κατά τη χρήση του WSL 2 για τη ρύθμιση του περιβάλλοντος προγραμματιστή Ethereum (όπως αυτό που πρέπει να κάνετε για να το χρησιμοποιήσετε ύτανο εντολές). 

Το οικοσύστημα μας έχει πολλά χρήσιμα άρθρα και εκπαιδευτικά προγράμματα εκεί έξω, αλλά οι άνθρωποι τα δημιουργούν υποθέτοντας ότι ο χρήστης έχει εγκαταστήσει Linux ή MacOS. Θέλω το Ethereum να είναι προσβάσιμο σε όλους και θέλω να μοιραστώ αυτό που πιστεύω ότι είναι επί του παρόντος ο ευκολότερος τρόπος για προγραμματιστές που χρησιμοποιούν τα Windows για να ρυθμίσουν το περιβάλλον ανάπτυξής τους, ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν μαζί με την πλειονότητα των άρθρων που δημοσιεύονται σχετικά με την ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων.

Μπορείτε να μεταβείτε στο παρακάτω φροντιστήριο ή να προχωρήσετε σε ένα σύντομο ιστορικό για το γιατί οι χρήστες Linux και MacOS παραδοσιακά είχαν μια ευκολότερη διαδρομή για τα εργαλεία προγραμματιστών στο Ethereum.

Χρησιμοποιώντας το WSL 2 για να ρυθμίσετε το περιβάλλον προγραμματιστή Ethereum

Βήμα 1: Λήψη WSL 2

TLDR; Τα Windows κάνουν πολύ καλή δουλειά για να σας καθοδηγήσουν στις οδηγίες για την εγκατάσταση του WSL 2 στο μηχάνημά σας. «Οδηγός εγκατάστασης για το Υποσύστημα Windows για Linux για Windows 10“Είναι ένα περιεκτικό άρθρο, καθώς ανταποκρίνεται στον τίτλο και παρέχει συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων. Βρήκαμε επίσης ότι η παρακολούθηση ξεκινά από 8:24 του WSL2: Κωδικοποιήστε γρηγορότερα στο Υποσύστημα Windows για Linux! | Καρτέλες εναντίον Spaces Το βίντεο δίνει κάποιο πρόσθετο περιβάλλον σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης του WSL μέσω γραφικής διεπαφής χρήστη (GUI) αντί μέσω γραμμής εντολών (ή PowerShell). Ίσως χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας πολλές φορές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα με το υλικό που διαθέτει το μηχάνημά σας, ενδέχεται να χρειαστεί λίγος χρόνος. Θα ήμουν έτοιμος να αφήσω κατά μέρος μισή μέρα ως το χειρότερο σενάριο, απλώς για να διαχειριστώ τις προσδοκίες σας για όλες τις εγκαταστάσεις που πρόκειται να κάνετε.

Στο βήμα 6 του προαναφερθέν άρθρο, Επέλεξα να εγκαταστήσω Ubuntu 20.04 LTS, καθώς ήμουν πιο άνετα με αυτήν τη διανομή έναντι των άλλων που αναφέρονται. Προσπάθησα να εγκαταστήσω το Ubuntu μέσω του παρεχόμενου συνδέσμου στο κατάστημα των Windows, μέσω του προγράμματος περιήγησής μου, αλλά ο υπολογιστής παραθύρων μου με ώθησε στη συνέχεια να εγκαταστήσω χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη εφαρμογή Microsoft Store.

Εγκατέστησα επίσης Τερματικό των Windows, που ήταν προαιρετικό. Το έκανα αυτό αφού έκανα πολλά λάθη που θα δείτε στο Βήμα 3. Αντί να συνεχίσω να «πηγαίνω στο δρόμο μου», αποφάσισα να ακολουθήσω αυτά που μου είπε η Microsoft. Το πλεονέκτημα του τερματικού των Windows είναι ότι σε ένα παράθυρο τερματικού, μπορείτε να ανοίξετε πολλές καρτέλες τερματικού διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων.

Βήμα 2: Εκτέλεση WSL 2 παράλληλα με τον VSCode

Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ό, τι IDE είστε πιο άνετα. Προσωπικά, χρησιμοποιώ τον VSCode, οπότε ήθελα να καταλάβω πώς θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον VSCode παράλληλα με το WSL 2. Έχω ήδη εγκατεστημένο τον VSCode, οπότε αν δεν τον έχετε εγκαταστήσει, προχωρήστε και εγκαταστήστε τον. Στη συνέχεια, για να το τρέχω παράλληλα με το Ubuntu, βρήκα την απάντηση στο 5:31 ενός βίντεο στο WSL που δημιουργήθηκε από τη microsoft.

Χρησιμοποιώντας την εντολή:

κώδικας. 

αυτόματη λήψη, εγκατάσταση και εκκίνηση του VSCode, αλλά διαπίστωσα ότι οι επεκτάσεις μου που χρησιμοποιώ για τη σύνταξη έξυπνων συμβάσεων δεν εγκαθίστανται αυτόματα.

Απλά κάνοντας κλικ στο πράσινο κείμενο που είναι εγκατεστημένο στο WSL: Ubuntu. Ο VSCode με ώθησε επίσης να εγκαταστήσω μερικές επιπλέον βιβλιοθήκες μέσω του τερματικού στο VSCode και μου ζήτησε να εισαγάγω τον κωδικό πρόσβασής μου για τη διανομή Linux μου (που είναι το Ubuntu 20.04 LTS)

Υπάρχει ένα μεγαλύτερο σεμινάριο που ονομάζεται Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το Visual Studio Code για Windows Υποσύστημα για Linux που παρέχει μεγαλύτερη αναλυτική παρουσίαση εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ακόμη VSCode. Από αυτό το σημείο προς τα εμπρός, έκανα όλα τα ακόλουθα βήματα μέσα στο τερματικό του VSCode, το οποίο είχε πλέον δημιουργηθεί ως κέλυφος bash.

Βήμα 3. Εγκαταστήστε nvm, Node και npm

Πριν από την εγκατάσταση εργαλείων προγραμματιστών όπως το Truffle, πρέπει να εγκαταστήσουμε nvm, Node και npm. Ανατρέξτε απευθείας στο άρθρο Ρυθμίστε την ανάπτυξη NodeJS με το WSL 2.  

Η πρώτη ιδιοσυγκρασία που αντιμετώπισα ήταν ότι η τεκμηρίωση δεν είχε την πιο ενημερωμένη έκδοση του nvm και, ως εκ τούτου, προτείνω να μεταβείτε στο nvm GitHub αποθετήριο για να μάθετε την τρέχουσα κυκλοφορία. Μετά την εγκατάσταση του nvm, όταν έτρεξα την εντολή -v nvm για να επιβεβαιώσω ότι είχε εγκατασταθεί στο τερματικό μου, δεν συνέβη τίποτα (το nvm θα πρέπει να επιστραφεί). Πρότεινε να κλείσω το τερματικό μου και να το ανοίξω ξανά και να εκτελέσω ξανά την εντολή. Όταν το έκανα αυτό, πήρα nvm.

Στη συνέχεια, πληκτρολόγησα τον κόμβο εγκατάστασης nvm –lts επέλεξα την έκδοση LTS (μακροπρόθεσμη σταθερή). Αφού έλεγξα ότι είχα εγκατεστημένο τόσο κόμβο όσο και npm (κόμβος –μετατροπή, npm– μετατροπή). Πήγα στο επόμενο βήμα. 

Μην κάνετε τα εξής

Αυτό είναι ένα σαφές παράδειγμα της μη ανάγνωσης της τεκμηρίωσης (διαβάστε πάντα την τεκμηρίωση). Τα βήματα που ανέφερα παραπάνω έκανα μετά την πρώτη μετάβαση στο δρόμο της μη ανάγνωσης των εγγράφων σε όλη τη διαδρομή. Χρονολογικά, άνοιξα πρώτα το τερματικό με VSCode και πληκτρολόγησα

κόμβος -v

για να δω αν το είχα εγκαταστήσει. Εφόσον δεν είχα εγκαταστήσει κόμβο, επέστρεψαν τα ακόλουθα:

Πληκτρολόγησα το προτεινόμενο

sudo apt εγκατάσταση nodejs

και μου ζητήθηκε ο κωδικός μου. για τη διανομή linux μου (Ubuntu 20.04 LTS). Στη συνέχεια πληκτρολόγησα

κόμβος -v

Η έκδοση που επέστρεψε ήταν 10.19.0. Κοίταξα τον ιστότοπο Node.js και η συνιστώμενη σταθερή έκδοση ήταν 14,15,0 LTS. Όχι αυτό που ήθελα να συμβεί. Επιπλέον, όταν πληκτρολόγησα

npm -v

για να δω αν είχα εγκαταστήσει το NPM, επέστρεψα κακός διερμηνέας: Δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος. Τι πήγε στραβά? Αν μόλις άρχισα διαβάζοντας το άρθρο, θα είχα δει τα ακόλουθα

“Η έκδοση του κόμβου που μπορεί να εγκατασταθεί με την εντολή apt-get του Ubuntu είναι παλιά.”

Εάν διαπιστώσατε ότι έχετε ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι, πρέπει να απεγκαταστήσετε το Nodejs – εδώ είναι μερικές χρήσιμες οδηγίες, αλλά θα χρησιμοποιήσετε την εντολή

sudo apt-get purge nodejs

εντός του τερματικού για να το πράξει.

Εάν πλοηγηθείτε απευθείας στον ιστότοπο Node.js και πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση, θα εγκαταστήσετε τη διανομή των Windows, την οποία δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Ubuntu. Επομένως, διαβάστε πρώτα την παραπάνω τεκμηρίωση και μην προσπαθήσετε να “πηδήξετε:.

Μάθετε από τα λάθη μου και εξοικονομήστε χρόνο. Διαβάστε την τεκμηρίωση.

Βήμα 4. Εγκαταστήστε το Truffle Suite

Σε αυτό το σημείο, θα μπορούσα τώρα να ακολουθήσω τα βήματα που περιγράφονται στην πύλη προγραμματιστών ConsenSys.

Φροντίστε να αποσυνδέσετε το δίκτυο ανάπτυξης (όπως φαίνεται παρακάτω) στο αρχείο truffle-config.js

Εάν δεν το κάνετε, θα εμφανιστεί το ακόλουθο σφάλμα:

Περιμένετε… τα έκανα όλα και υπήρχε ένα σφάλμα, αποχώρησα και τώρα που το έχω τρέξει, ξέχασα τον κωδικό πρόσβασής μου στη διανομή linux μου!!!

Ναι, ναι. Το έκανα κι εγώ. Βρήκα το άρθρο «Δημιουργήστε έναν λογαριασμό χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για τη νέα σας διανομή Linux” πολύ χρήσιμο. 

Τα πράγματα που εγκατέστησα στα Windows δεν εμφανίζονται όταν τρέχω το Ubuntu! Τι δίνει!!

Θυμηθείτε, το Ubuntu είναι ένα διαφορετικό λειτουργικό σύστημα από τα Windows. Τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στα Windows δεν αναμένεται να εκτελέσουν άμεσα τη διανομή του Ubuntu και το αντίστροφο, εκτός εάν είναι συγκεκριμένα προγράμματα που έχουν διαμορφωθεί έτσι – το Windows Terminal είναι ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι οτιδήποτε εγκαθιστάτε στο ένα δεν θα λειτουργήσει στο άλλο για να είναι ασφαλές.

Ποιο είναι το επόμενο?

Τώρα ακολουθήστε μαζί με το Βήμα 2: Δημιουργήστε ένα έξυπνο συμβόλαιο και Βήμα 3: Εκκινήστε μια αποκεντρωμένη εφαρμογή χρησιμοποιώντας τις ίδιες εντολές που παρέχουν αυτά τα σεμινάρια.

Μια σύντομη ιστορία των λειτουργικών συστημάτων και το πλαίσιο για τους προγραμματιστές Ethereum

Γιατί οι χρήστες των Windows έχουν διαφορετική εμπειρία με τα εργαλεία προγραμματισμού Ethereum από εκείνους που χρησιμοποιούν Linux ή MacOS; Τα Linux και MacOS δεν είναι το ίδιο λειτουργικό σύστημα και υπάρχουν αμέτρητες διανομές Linux. Φαίνεται ότι θα έπρεπε να υπάρχουν πολλά σύνολα εργαλείων για την αντιμετώπιση των διαφόρων λειτουργικών συστημάτων εκεί έξω. Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση απαιτείται ένα σύντομο μάθημα ιστορίας. Προτείνω να παρακολουθήσετε το βίντεο του Crash Course Λειτουργικά συστήματα: Crash Course Computer Science # 18 για μερικές συνοπτικές βασικές πληροφορίες. 

Η ιστορία μας ξεκινά με το Unix. Μετά το κυκλοφορία του Unix το 1969, αυτό το λειτουργικό σύστημα γρήγορα εδραιώθηκε μέσα στην κοινότητα των υπολογιστών. Η πληροφορική κυριαρχούσε σε μεγάλο βαθμό από τις κοινότητες έρευνας, μεγάλων επιχειρήσεων ή χόμπι / χάκερ κατά τη δεκαετία του 1970 και δεν είχε τις γραφικές διεπαφές χρήστη που έχουμε συνηθίσει σήμερα. Το Unix βασίστηκε σε τερματικό αυτή τη στιγμή, οπότε όλα έγιναν μέσω αυτού που θα αποκαλούσαμε γραμμή εντολών.

Η δεκαετία του 1980 συνέπεσε με τη Microsoft και την Apple που κυκλοφόρησαν δημοφιλή λειτουργικά συστήματα για το κοινό των υπολογιστών. Οι εξελίξεις που επέφεραν αυτά τα λειτουργικά συστήματα, παράλληλα με τη μείωση του κόστους του υλικού και της μνήμης, βοήθησαν στην αύξηση του αριθμού των ατόμων εκτός ακαδημαϊκού κόσμου ή του επιχειρηματικού κόσμου που ήταν σε θέση να πληρώσουν έναν υπολογιστή για προσωπική χρήση. Η Microsoft κυκλοφόρησε το Microsoft Disk Operating System (MS-DOS) το 1981. Πότε Τα Microsoft Windows κυκλοφόρησαν το 1985, αυτό το γραφικό λειτουργικό σύστημα με βάση το περιβάλλον εργασίας χρήστη δημιουργήθηκε πάνω από τη βάση κώδικα MS-DOS, καθιστώντας τον υπολογιστή πολύ πιο προσιτό στον τελικό χρήστη.

Στην πραγματικότητα η Apple επέτρεψε την εκκίνηση πολλαπλών λειτουργιών στο Apple II, το οποίο άρχισε να πωλείται για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Ωστόσο, η Apple, πριν από τη Microsoft, συνειδητοποίησε πόσο σημαντικό θα ήταν ένα GUI για να οδηγήσει την υιοθέτηση του προσωπικού υπολογιστή. Το πρώτο λειτουργικό σύστημα με βάση το GUI της Apple, το λειτουργικό σύστημα Macintosh (τώρα ονομάζεται Classic MacOS) προήλθε από το Apple Lisa (LisaOS), έναν υπολογιστή που κυκλοφόρησε το 1983. Το λειτουργικό σύστημα στη Lisa εμπνεύστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Έρευνας Palo Alto της Xerox (PARC), και πολλοί στην ομάδα Xerox PARC δούλεψαν στην Apple. Όταν κυκλοφόρησε το πολύ πιο δημοφιλές Apple Macintosh το 1984, το Classic MacOS έτρεχε σε αυτό. Όταν έβλεπα παλιές εικόνες και βίντεο του Macintosh, με εξέπληξε πόσο εξοικειωμένο είναι ένα περιβάλλον εργασίας που είναι το Classic MacOS με το MacOS που λειτουργεί στον υπολογιστή μου Apple σήμερα.

Το Unix ήταν το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο των υπολογιστών και συνέχισε να είναι δημοφιλές εκτός του χώρου προσωπικών υπολογιστών στη δεκαετία του 1980. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 αυτό σήμαινε ότι υπήρχαν τρία διαφορετικά λειτουργικά συστήματα που χτίστηκαν σε τρεις διαφορετικές βάσεις κώδικα. Η χρήση ενός προγράμματος σε αυτά τα λειτουργικά συστήματα δεν θα μπορούσε να συμβεί εγγενώς. Τα προγράμματα έπρεπε να τροποποιηθούν για να λειτουργήσουν με το λειτουργικό σύστημα. Τα λειτουργικά συστήματα της Apple και της Microsoft που βασίζονται στο GUI έκαναν τον υπολογιστή προσβάσιμο στις μάζες. Για προγραμματιστές, η δημιουργία μιας εφαρμογής που θα μπορούσε να λειτουργεί σε έναν υπολογιστή απαιτείται να γνωρίζει το λειτουργικό σύστημα (και εξακολουθεί να ισχύει). Αλλά η Apple θα έκανε επιλογές που θα διευκολύνουν τους προγραμματιστές που είναι εξοικειωμένοι με τις εντολές Unix να χρησιμοποιούν MacOS ή ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε Unix λιγότερο από ένα εμπόδιο εισόδου.

Η Apple άρχισε να κινείται προς ένα Λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε Unix, ξεκινώντας από το 1988, όταν κυκλοφόρησε το Unix που βασίζεται στο A / UX. Σε παράλληλη τροχιά, Το NeXT, που ιδρύθηκε από τον Steve Jobs το 1985 μετά την αναχώρησή του από την Apple, δημιούργησε ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Unix και ονομάζεται NeXTSTEP. Η Apple αγόρασε το NeXT το 1996 και απέκτησε την πνευματική ιδιοκτησία που θα γινόταν MacOS X. Για να ανακεφαλαιώσει, ο συνιδρυτής της Apple εγκατέλειψε την εταιρεία, συν-ίδρυσε μια άλλη εταιρεία υπολογιστών για την κατασκευή υπολογιστών και λειτουργικών συστημάτων, το οποίο στη συνέχεια αγοράστηκε από την εταιρεία που ίδρυσε για πρώτη φορά, την οποία στη συνέχεια έγινε διευθύνων σύμβουλος και στη συνέχεια ανέλαβε ένα έργο από τη νέα του εταιρεία, και αυτό το έργο λογισμικού δημιουργήθηκε για να γίνει η βάση του MacOS που τρέχω στον υπολογιστή μου Apple αυτή τη στιγμή. Στο Steve Jobs του Walter Issacson, υπάρχει ένα απόσπασμα από τον Larry Ellison, συνιδρυτή της Oracle, για μια συνομιλία που είχε με τον Steve Jobs ενώ ήταν σε διακοπές στη Χαβάη.

«Ξέρεις τον Λάρι, νομίζω ότι έχω βρει έναν τρόπο να επιστρέψω στην Apple και να τον ελέγξω χωρίς να χρειάζεται να το αγοράσεις», είπε ο Jobs καθώς περπατούσαν κατά μήκος της ακτής. Ο Ellison υπενθύμισε, «εξήγησε τη στρατηγική του, η οποία έκανε την Apple να αγοράσει το NeXT, τότε θα πήγαινε στο διοικητικό συμβούλιο και θα ήταν ένα βήμα μακριά από το να γίνει CEO».

Isaacson, Walter. Ο Steve Jobs. Νέα Υόρκη ; Τορόντο: Simon & Schuster, 2011. σελ. 300

Έτσι, το MacOS έγινε λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε Unix και κατέστησε δυνατή την εκτέλεση της εντολής Unix στο τερματικό στο MacOS.

Τα Windows δεν έγιναν σαν Unix. Μετά τη μεγάλη επιτυχία των Windows 95/98, Τα Windows έκαναν τη στροφή προς την οικοδόμηση του λειτουργικού συστήματος εκτός του NT (το αρκτικόλεξο NT δεν σημαίνει πλέον τίποτα, αλλά υπάρχουν πολλές θεωρίες και ιστορίες γύρω από τις επιλογές του NT – μια διασκεδαστική τρύπα κουνελιού για να πάει κάτω αν ενδιαφέρεστε για την ιστορία της Microsoft). Ξεκινώντας με τα Windows 2000, η ​​Microsoft απέσυρε την εξάρτηση από το DOS (που οδηγεί σε αυτό το απίστευτο βίντεο του Bill Gates να απενεργοποιεί το DOS όταν κυκλοφόρησαν τα Windows XP). Τα Windows εξακολούθησαν να βασίζονται στο NT για όλες τις επόμενες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10.

Μεταξύ της Apple και της Microsoft, θα εμφανιστεί ένας τρίτος ανταγωνιστής. Το Linux αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από τον Linus Torvalds το 1991. Είναι ένα λειτουργικό σύστημα που μοιάζει με Unix και λόγω του ότι είναι δωρεάν και εύκολα προσαρμόσιμο και υιοθετήθηκε γρήγορα από κοινότητες προγραμματιστών που δεν ήθελαν να κλειδωθούν στην Apple ή τη Microsoft. Το Linux συνέχισε να κερδίζει δημοτικότητα και βρέθηκε να χρησιμοποιείται σε πολλά διαφορετικά υπολογιστικά περιβάλλοντα. Για παράδειγμα, το Android, το οποίο είναι ένα λειτουργικό σύστημα για κινητά, είναι ενσωματωμένο σε Linux και είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα smartphone. Το Linux διατήρησε επίσης τις εντολές κελύφους Unix. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Linux, Εκτέλεση Linux, Third Edition είναι ένας περιεκτικός πόρος.

Το να βασίζεσαι στο Unix σήμαινε ότι οι εντολές που γράφτηκαν στο τερματικό MacOS και σε ένα τερματικό Linux είναι συντακτικά οι ίδιες επειδή και οι δύο χρησιμοποιούν το κέλυφος bash (ή κάποιο παράγωγο αυτού όπως το zsh). Οι χρήστες των Windows συχνά πρέπει να μεταφράσουν μια εντολή που βλέπουν σε ένα σεμινάριο γραμμένο για να λειτουργήσει το κέλυφος bash σε Windows PowerShell ή Cmd. Οι χρήστες Linux ή MacOS μπορούν να εκτελέσουν την εντολή. Οι προγραμματιστές περνούν έναν χρόνο στον τερματικό σταθμό. Αυτό σήμαινε την εγκατάσταση και χρήση ορισμένων εργαλείων προγραμματιστή για το Ethereum (και πολλές άλλες γλώσσες), όπως το nvm, το Node, το npm και το Truffle απαιτούν ένα διαφορετικό σύνολο οδηγιών για χρήστες Windows. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη συμβατότητα μεταξύ Linux και MacOS – και έτσι γιατί πολλές από τις εντολές που χρησιμοποιούνται στο τερματικό Ubuntu, μια διανομή Linux, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν (σε μεγάλο βαθμό) εναλλάξιμα στο τερματικό MacOS. Τα Windows έχουν εισχωρήσει στο λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε Unix στο παρελθόν, αλλά η κυκλοφορία του WSL το 2016 για τα Windows 10 ήταν η πρώτη φορά που οι χρήστες των Windows μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν έναν πυρήνα Linux ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούσαν Windows χωρίς εικονική μηχανή. Το WSL 2 δημιούργησε μια ελαφριά εικονική μηχανή που τρέχει μέσα στα Windows, πράγμα που σημαίνει ότι ένας προγραμματιστής δεν χρειάζεται πλέον να ασχολείται με θέματα μνήμης και αποθήκευσης που σχετίζονται με τη λήψη ενός εικονικού πλαισίου ή τη χρήση του VMWare για εγκατάσταση του Ubuntu.

Γιατί αυτό επηρεάζει τους προγραμματιστές της Ethereum; Το Ethereum’s Genesis Block εμφανίστηκε στις 30 Ιουλίου 2015 και σύμφωνα με τον συνιδρυτή και ιδρυτή του ConsenSys Joe Lubin, το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης έγινε στο Ubuntu και στο MacOS X. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του αρχικού εργαλείου λειτούργησε καλά με λειτουργικά συστήματα τύπου Unix. Παρόλο που έχει αναπτυχθεί εργαλεία ειδικά για Windows, πολλές φορές η εμπειρία για προγραμματιστές είναι καλύτερη όταν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα τερματικό τύπου Unix για την εγκατάσταση λογισμικού και την εκτέλεση εντολών. 

Η Microsoft προσπάθησε να βγάλει το WSL 2 και έχει βελτιωθεί σε σημείο που πολλοί στην κοινότητα το χρησιμοποιούν από τα τέλη του 2018 για να εγκαταστήσουν μια διανομή Linux. Εάν χρησιμοποιείτε Windows, δεν έχετε πλέον τον πόνο να ακολουθήσετε ένα ελαφρώς τροποποιημένο σύνολο οδηγιών κατά τη δημιουργία του dApp σας. Οι χρήστες των Windows μπορούν πλέον να παρακολουθούν μαζί με τα προγράμματα εκμάθησης Ethereum για Linux ή Mac.

Μια πολύ διασκεδαστική ανάγνωση, που μου προτείνει ο Avery Erwin, είναι η Neal Stephenson’s «Στην αρχή ήταν η γραμμή εντολών», ένα δοκίμιο / βιβλίο σχετικά με την προσωπική του εμπειρία με λειτουργικά συστήματα κατά τη χρονική περίοδο που περιγράφεται σε αυτήν τη σύντομη ιστορία.

συμπέρασμα

Αυτό το σεμινάριο και το σύντομο ιστορικό δίνουν σε έναν χρήστη των Windows κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του περιβάλλοντος ανάπτυξης τους χρησιμοποιώντας WSL 2, Ubuntu, VSCode, npx, Node, npm και Truffle. Δίνει επίσης λίγη ιστορία για το πώς και γιατί πρέπει να το κάνουμε αυτό. Εάν έχετε σχόλια ή χρήσιμες συμβουλές βάσει της εμπειρίας σας, στείλτε τα στο [προστασία μέσω email] έτσι μπορώ να ενημερώσω αυτό το άρθρο και να σας πιστώσω για τη συνεισφορά σας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Onyebuchi Valentine Ahiwe, Clemens Wan, Anthony Albertorio, Eli Geschwind, Nick Nelson και άλλους ευγενικούς φίλους για την κριτική και τα σχόλιά σας σε αυτό το σεμινάριο και την ιστορία. Εκτιμώ τα σχόλιά σας.

Προγραμματιστές Έξυπνα συμβόλαια Windows Newsletter Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me