Για το Mainstreaming Blockchain, το DeFi οδηγεί το δρόμο

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αρχική ΣελίδαBlogCodefi

Για το Mainstreaming Blockchain, το DeFi οδηγεί το δρόμο

από την Nicole Adarme 8 Απριλίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 8 Απριλίου 2020

Γενικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης 1200 215 628

Μια κριτική που ακούγεται συχνά για τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain που τις υποστηρίζει είναι η έλλειψη πρακτικών περιπτώσεων χρήσης για την εφαρμογή τους στον πραγματικό κόσμο. Πέρα από ορισμένες εξειδικευμένες καφετέριες, λίγοι έμποροι λιανικής θα δεχτούν ψηφιακά νομίσματα λόγω της δυσκολίας του off-ramping σε fiat, του χρόνου και της ενέργειας που απαιτείται για τη μετατροπή και τη λήψη κερμάτων και τον προφανή φόβο που σχετίζεται με την αστάθεια των τιμών (κανείς δεν θέλει να μάθει ότι το Τα bitcoins που αγόραζαν αυτή την πίτσα πριν από ένα χρόνο αξίζουν τώρα εκατομμύρια). Παρά τις πολλές συζητήσεις, οι τραπεζίτες και οι θεσμικοί επενδυτές παραμένουν ιδιαίτερα συντηρητικοί στην προσέγγισή τους, αναφέροντας την έλλειψη κανονιστικής εποπτείας και την αποτυχία του Bitcoin να εξελιχθεί ως μονάδα λογαριασμού, μέσο ανταλλαγής ή αποθήκευση αξίας, για να μην αναφέρουμε την απουσία τακτικών λογοδοσία και εγγυήσεις της κεντρικής τράπεζας.

Ενώ πολλές από αυτές τις ανησυχίες παραμένουν έγκυρες, η εμφάνιση του DeFi αρχίζει να δημιουργεί έναν αγωγό πολύ πραγματικών εφαρμογών. Το DeFi, ή η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, δημιουργεί παραδοσιακά χρηματοοικονομικά μέσα όπως δάνεια και λογαριασμούς που κερδίζουν τόκους σε μια αρχιτεκτονική που είναι απαλλαγμένη από τρίτα μέρη και κεντρικά συστήματα. Ως βιομηχανία, το DeFi αναπτύσσεται ραγδαία – με μία έννοια, πολύ γρήγορα: η συνεχής ροή νέων εργαλείων και πλατφορμών προκαλεί την εξάπλωση της ανάπτυξης σε πολλές τεχνολογίες blockchain και κρυπτονομίσματα. Μια πρόσφατη αναφορά χρήστη DeFi που ανέθεσε η ConsenSys Codefi σχετικά με τη χρήση κρυπτονομισμάτων και το DeFi διαλύει μερικούς μύθους. Πρώτον, αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι δεν παρακινούνται αποκλειστικά από κερδοσκοπία και πιθανό κέρδος. Οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων (ή hodlrs όπως αναφέρονται) ενδιαφέρονται συχνότερα για την υποκείμενη τεχνολογία και πώς μπορεί να εφαρμοστεί για πρακτικά μέσα. Ο Hodlrs παρακολουθεί τις συζητήσεις στο Διαδίκτυο και πηγαίνει όπου συμβαίνει το κτίριο. Μόλις ανακαλύψουν το DeFi, οι hodlrs παραμένουν προσεκτικοί ενώ πειραματίζονται να μάθουν και να μεγαλώσουν. Οι χρήστες θα δοκιμάσουν ένα πρωτόκολλο με ένα μικρό ποσό πριν επενδύσουν σε κάτι μεγαλύτερο.

Πάρτε μια εφαρμογή DeFi ως παράδειγμα: Εξασφαλισμένες θέσεις χρέους. Αυτά είναι έξυπνα συμβόλαια που λειτουργούν στο blockchain Ethereum. Δεκαεννέα από κάθε 20 CDP ανοίγονται αποκλειστικά για σκοπούς δοκιμής. Πως ξέρουμε? Επειδή η αξία τους είναι κάτω από 0,0058 ETH, που ισοδυναμεί με λίγο περισσότερο από ένα δολάριο (τη στιγμή αυτού του άρθρου). 

Ταυτόχρονα, οι φάλαινες κρυπτογράφησης (πρώτοι επενδυτές και άτομα που δημιούργησαν τα ψηφιακά tokens που χρησιμοποιούνται) θέλουν να χρησιμοποιήσουν CDP σε κλίμακα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το υπόλοιπο 5% των CDP εξασφαλίζεται κατά μέσο όρο σε ποσό άνω των 1.000 ETH (4,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), σύμφωνα με την έρευνα της ConsenSys Codefi. 

Τα CDP είναι σε ζήτηση ως εναλλακτική λύση για τον πιο παραδοσιακό αργό, ακριβό και αναποτελεσματικό χρηματοοικονομικό μηχανισμό, στον οποίο η μεταφορά χρημάτων μεταξύ λογαριασμών διαρκεί συνήθως τρεις εργάσιμες ημέρες. Η DeFi παρέχει στιγμιαίες, αμετάβλητες συναλλαγές με πολύ χαμηλό κόστος και χωρίς κεντρικά τρίτα μέρη. 


Μαζί με τους τεχνικούς geeks και τις φάλαινες κρυπτογράφησης, το DeFi δοκιμάζεται επίσης από ένα ευρύτερο κοινό που είναι φυσικά πιο επιφυλακτικό όταν τοποθετεί τα χρήματά του με μη ρυθμιζόμενα νέα συστήματα. Το Trust είναι το νούμερο 1 εμπόδιο για χρήστες λιανικής DeFi. Σε τελική ανάλυση, η λέξη πίστωσης προέρχεται από το λατινικό «credere» – για να πιστέψουμε. Χωρίς εμπιστοσύνη ή πίστη σε ένα σύστημα και την υποκείμενη υποδομή του, δεν υπάρχει βάση για τους πελάτες.

Δεδομένου ότι το DeFi εξακολουθεί να θεωρείται επικίνδυνο – όπως και το crypto γενικά – η δημιουργία εμπιστοσύνης απαιτεί έναν συνδυασμό εκπαίδευσης και πειραματισμού. Η αρνητική δημοσιότητα σχετικά με τις παραβιάσεις και την απώλεια κωδικών καθιστά ακόμη πιο ζωτικής σημασίας για τους χρήστες να αφιερώσουν το χρόνο τους για να ερευνήσουν και να δοκιμάσουν συστήματα πριν βάλουν το κεφάλαιό τους σε κέρματα.

Καθ ‘όλη τη φάση της έναρξής τους στο DeFi, οι χρήστες δοκιμάζουν συνεχώς τις κρατήσεις τους, διερευνώντας πιθανές αδυναμίες στον προγραμματισμό από ανθρώπους που μπορούν να οδηγήσουν σε hacks (όπως συνέβη κυρίως με το MakerDAO). Ο προσδιορισμός της αξιοπιστίας ενός πρωτοκόλλου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ιδίως από τη συνεργατική φύση του Διαδικτύου ή από το Web2.0. Οι χρήστες φέρνουν τις δικές τους εμπειρίες που είναι κοινές, συγκεντρωτικές και ενσωματωμένες πάνω στα δεδομένα και τα αρχεία άλλων ατόμων. Παρόλο που ένα έξυπνο συμβόλαιο μπορεί να είναι «χωρίς εμπιστοσύνη» – στο βαθμό που κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται να εμπιστευτεί – οι χρήστες που δεν μπορούν να ελέγξουν οι ίδιοι ένα συμβόλαιο θα ζητήσουν επικύρωση από την κοινότητα και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται.

Εφαρμόστε το στον κόσμο των τραπεζών και των μεγάλων χρηματοοικονομικών. Δεν υπάρχει αμφιβολία δεδομένης της κατάστασης των δυτικών χρηματοπιστωτικών συστημάτων που έχουν αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες και ωστόσο αφήνουν 2 ½ δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο χωρίς τράπεζα, το όραμα για ένα εναλλακτικό αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα διατηρεί την κύρια έκκληση. Η DeFi έχει τη δυνατότητα να επιτρέπει στους ανθρώπους να δανείζονται και να δανείζουν, να αγοράζουν και να πωλούν προϊόντα και κινητές αξίες, χρησιμοποιώντας ένα πλήρως αποκεντρωμένο δίκτυο και πρωτόκολλα, χωρίς κεντρικές τράπεζες, μεσίτες ή τρίτους. Τέτοια ιδρύματα και υποδομές αντικαθίστανται με αμετάκλητο και αμετάβλητο λογισμικό και με «κώδικα ως νόμος». Οι χρήστες και οι αντισυμβαλλόμενοί τους αλληλεπιδρούν με τους δικούς τους όρους, παρέχοντας άδεια σε όσους επιλέγουν να συνεργαστούν. 

Παραμένουν τεράστια εμπόδια στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης – όχι μόνο στην ίδια την τεχνολογία αλλά και στους ανθρώπους που την προγραμματίζουν. Ωστόσο, συνεχίζουμε να βλέπουμε τα εμπόδια να διαλύονται μέσω της αποτελεσματικής χρήσης της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων. Το DeFi θα επηρεάσει όλο και περισσότερο τα καθιερωμένα χρηματοοικονομικά δίκτυα και συστήματα που κυριαρχούν στα νομισματικά μας συστήματα. Τα εργαλεία για την οικοδόμηση του μέλλοντος της χρηματοδότησης είναι στα χέρια μας.

Ρίξτε μια ματιά στην πιο πρόσφατη έκθεση ερευνών χρήστη DeFi για περισσότερα ευρήματα. 

DeFiIndustry InsightNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map