Το Major Financial Clearinghouse διερευνά το Ethereum για τη διαχείριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

HomeBlogΕμπλοκή Blockchain

Το Major Financial Clearinghouse διερευνά το Ethereum για τη διαχείριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

Το καταθετικό ταμείο & Το νέο πρωτότυπο της Clearing Corporation αξιοποιεί το Ethereum blockchain για να εξορθολογίσει τη δραστηριότητα των κεφαλαιαγορών. από την Emma Channing, Phil Kelly 1 Ιουλίου 2020 Δημοσιεύτηκε την 1η Ιουλίου 2020

Πρόγραμμα Whitney


Η βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών έκανε ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός σε ψηφιακά στοιχεία που βασίζονται σε blockchain με το Depository Trust & Η πρόσφατη κυκλοφορία της Clearing Corporation Μελέτη περίπτωσης του έργου Whitney. Η πλατφόρμα, η οποία χρησιμοποιεί το Ethereum ως βασική τεχνολογία της, υιοθετεί μια νέα προσέγγιση στην αναπαράσταση της αξίας στις κεφαλαιαγορές και σηματοδοτεί μια εποχή αυξημένης αποτελεσματικότητας για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Το Project Whitney κυκλοφόρησε σε συνδυασμό με το Project Ion, ένα έργο ταχείας διευθέτησης που διερευνά περαιτέρω τη μείωση των κύκλων εκκαθάρισης και διακανονισμού. 

Η τελευταία πρωτοβουλία του DTCC αντικατοπτρίζει το έργο που λαμβάνει χώρα σε όλο τον κόσμο εδώ και αρκετό καιρό. Σημαντικά ιδρύματα έχουν υιοθετήσει αρχεία κινητών αξιών με βάση το Ethereum και διερευνούν ενεργά προσφορές με διακριτικά στοιχεία. Ως πρώιμο παράδειγμα τέτοιων εξελίξεων, η Παγκόσμια Τράπεζα άρχισε το 2018 να εκδίδει ομόλογα Bond-i blockchain πλατφόρμα, με την τελευταία δόση να είναι $ 50 εκατομμύρια AUD τον Αύγουστο του 2019. Η σειρά προϊόντων Codefi της ConsenSys έχει διευκολύνει έναν σημαντικό και συγκρίσιμο όγκο έργων ψηφιακών στοιχείων από την έναρξη του 2019.

Αναδυόμενες ευκαιρίες για το σωληνάριο της αμερικανικής βιομηχανίας κινητών αξιών

Το DTCC βρίσκεται στην καρδιά των κεφαλαιαγορών των ΗΠΑ και εδώ και πολύ καιρό οδηγεί στην καινοτομία. Ο στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει τις διαδικασίες μετά το εμπόριο, να παρέχει αποτελεσματική υποδομή και να υποστηρίξει οικονομίες κλίμακας, διατηρώντας ταυτόχρονα την ασφάλεια. Η Εταιρεία καταθέσεων καταπιστευμάτων (DTC), θυγατρική της εταιρείας, ιδρύθηκε το 1973 για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο όγκο εγγράφων και τους προκύπτοντες κινδύνους με την ταχεία αύξηση των συναλλαγών αξιών στις κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ εκείνη την εποχή. Το DTCC και οι θυγατρικές του διεκπεραιώνουν συναλλαγές αξίας σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. 

Περίπου 50 χρόνια μετά, οι αμερικανικές κεφαλαιαγορές και το DTCC ετοιμάζονται για νέες θεμελιώδεις αλλαγές στον κλάδο, λόγω της εμφάνισης ψηφιακών στοιχείων. Το έργο Whitney και Ion έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν επιτέλους ορισμένους μακροχρόνιους στόχους, όπως συντομευμένους κύκλους διακανονισμού και αυτοματοποιημένη συμμόρφωση.

consensys plexus εικονίδιο γύρο Παρακολουθήστε το διαδικτυακό μας σεμινάριο για το μέλλον της χρηματοδότησης Watch

Η πλατφόρμα Whitney: Χτισμένη στο Ethereum 

Η πλατφόρμα Whitney είναι ένα πρωτότυπο βασισμένο σε blockchain που κόβει κουπόνια και καταγράφει μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων στο δημόσιο δίκτυο Ethereum, διατηρώντας παράλληλα ένα ανεξάρτητο ψηφιακό αρχείο ιδιοκτησίας ασφαλείας εκτός αλυσίδας. 

Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να επιλύει μια σειρά από σημεία πόνου σε ιδιωτικές αγορές, από δαπανηρές διαδικασίες με βάση το χαρτί έως αποσπασματική συμμόρφωση. Μερικές από τις βασικές δυνατότητές της περιλαμβάνουν ένα ψηφιακό και κρυπτογραφικά επαληθεύσιμο αρχείο ιδιοκτησίας ασφάλειας, καθώς και μια μηχανή δυναμικών κανόνων που λειτουργεί εκτός αλυσίδας για να επιτρέπει εγκεκριμένες συναλλαγές στην αλυσίδα και να διασφαλίζει ότι οι εκδότες, οι έμποροι μεσιτών και οι επενδυτές διατηρούν τη συμμόρφωση σε όλη τη διάρκεια κύκλος ζωής τίτλων.

Αύξηση της ορμής για την υιοθέτηση ψηφιακών στοιχείων 

Η κίνηση της DTCC να ανακοινώσει το Project Whitney ακολουθεί την αυξανόμενη δυναμική στις συμβατικές και ψηφιακές κεφαλαιαγορές που αναπτύσσονται έως το 2018, το 2019 και το 2020. 

Το 2018 είδε το πρωτοποριακό JPMorgan Chase δοκιμή απαρτίας με την Εθνική Τράπεζα του Καναδά και την Παγκόσμια Τράπεζα 81 εκατομμύρια δολάρια Bond-i το 2018 και δεύτερη έκδοση το 2019. Τον περασμένο Ιούλιο, ο Όμιλος CapBridge, σε συνεργασία με την ConsenSys, ξεκίνησε την 1x, μια πρώτη ανταλλαγή διακριτικών ασφαλείας που βασίζεται και ρυθμίζεται στη Σιγκαπούρη. Τον Σεπτέμβριο, Σανταντέρ ανακοίνωσε την έκδοση ομολόγων αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Το έργο του Σανταντέρ ήταν αξιοσημείωτο γιατί ήταν η πρώτη μεγάλη έκδοση που πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στο δημόσιο δίκτυο Ethereum. 

Έκτοτε, πολλά άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν υιοθετήσει το Ethereum mainnet. Ο Γάλλος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων, η Capital Capital, χρησιμοποίησε την πλατφόρμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της ConsenSys Codefi για να αναδείξει ακίνητα αξίας 350 εκατ. Ευρώ εκτός Παρισιού.

consensys plexus εικονίδιο γύρο Μελέτη περίπτωσης: Πώς η Mata Capital εισήγαγε 350 εκατ. Ευρώ από τη λήψη ακινήτων

Το Ethereum χρησιμεύει ως βάση για το 95% της έκδοσης ψηφιακών στοιχείων μέχρι σήμερα. Ο εξαιρετικά προγραμματιζόμενος σχεδιασμός του blockchain, οι εγγενείς δυνατότητες tokenization και τα ευρέως υιοθετημένα πρότυπα token το καθιστούν ιδανική πλατφόρμα για ψηφιοποίηση στοιχείων. Το έργο του DTCC εφαρμόζει ένα πρότυπο διακριτικών συμβατό με ERC-20. Πρότυπα διακριτικών ασφαλείας όπως ERC1400 παρουσιάζουν επίσης ευκαιρίες για το DTCC να ενσωματώσει πρόσθετα χαρακτηριστικά σε διακριτικά, όπως ενσωματωμένη συμμόρφωση, κοκκώδη στοιχεία ελέγχου μεταφοράς και την επιλογή δημιουργίας διαφορετικών καταστάσεων με συγκεκριμένα δικαιώματα συνδεδεμένα, απευθείας στην αλυσίδα, όπως εξασφάλιση.

Πώς χρησιμοποιεί η πλατφόρμα Whitney Ethereum

Για το Project Whitney, το DTCC επέλεξε το δημόσιο δίκτυο Ethereum και το πρότυπο ERC20 για την κοπή κουπονιών, καθώς και ένα off-chain Compliance Oracle και ένα εφεδρικό ανεξάρτητο αρχείο μετοχών. Για τη δευτερογενή διαπραγμάτευση, το Project Whitney οραματίζεται ένα σενάριο όπου οι άνθρωποι ανταλλάσσουν είτε εξωχρηματιστηριακά είτε σε ένα εναλλακτικό σύστημα συναλλαγών (ATS), είτε είτε με το δικό τους επωφελές όνομα κατόχου είτε μέσω ενός μοντέλου ελευθερίας. Σε ένα μοντέλο φύλαξης, τα διακριτικά διατηρούνται σε έναν κύριο λογαριασμό για λογαριασμό ενός επενδυτή, σαν όνομα δρόμου.

Σκέψεις σχεδιασμού: Δημόσια δίκτυα έναντι ιδιωτικών δικτύων Ethereum 

Η μελέτη περίπτωσης Project Whitney σημειώνει ότι τέσσερις βασικοί παράγοντες οδήγησαν το DTCC να επιλέξει δημόσιο Ethereum:

  • Παρατήρηση μέχρι σήμερα των προσπαθειών συμβολισμού των ιδιωτικών αγορών των ΗΠΑ
  • Πρόσβαση σε εργαλεία ανοιχτού κώδικα
  • Ευκαιρία για δοκιμή της επιβολής βασικών επιχειρησιακών διαδικασιών εκτός αλυσίδας
  • Επιθυμία να δημιουργήσετε πρακτική τεχνική γνώση γύρω από τη δημόσια υποδομή blockchain

Ενώ το DTCC επέλεξε να συνεργαστεί με το δημόσιο δίκτυο Ethereum, μια εναλλακτική προσέγγιση που χρησιμοποιείται από πολλούς πελάτες μέχρι σήμερα θα ήταν η δημιουργία μιας ιδιωτικής παρουσίας του Ethereum. Ένα ιδιωτικό δίκτυο επιτρέπει στους χρήστες να επιτυγχάνουν πολύ υψηλότερη απόδοση σε διαστάσεις όπως η απόδοση και να αποφεύγουν την ανάγκη για πληρωμές φυσικού αερίου.   

Τεχνολογίες όπως Hyperledger Besu και Απαρτία έχουν αναδειχθεί ως προεπιλεγμένες επιλογές για πελάτες Ethereum που είναι φιλικές προς τις επιχειρήσεις. ο Σουίτα PegaSys, που χτίστηκε από την ομάδα που ανέπτυξε το Hyperledger Besu, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν γρήγορα ιδιωτικά δίκτυα Ethereum με προηγμένες λειτουργίες και 24/7 υπηρεσίες υποστήριξης.  

Τα ιδιωτικά δίκτυα Ethereum αποτελούν τη βάση για αρκετές κοινοπραξίες blockchain υψηλού προφίλ, όπως η komgo (τα ενδιαφερόμενα μέρη περιλαμβάνουν τις Citi, Shell, BNP και ING) και Covantis (οι ενδιαφερόμενοι περιλαμβάνουν ADM, Cargill και Louis Dreyfus). 

Επιπλέον, το Ethereum 2.0, μια σημαντική αναβάθμιση στο δημόσιο δίκτυο Ethereum, πρόκειται να ξεκινήσει το 2020. Το Ethereum 2.0 θα φέρει πολλά οφέλη απόδοσης, όπως εκθετική επεκτασιμότητα και ταχύτητα συναλλαγής ως αποτέλεσμα της μετάβασης από έναν αλγόριθμο συναίνεσης Proof of Work στο Proof of Στοίχημα.

Τι ακολουθεί για την ψηφιακή υιοθέτηση στοιχείων

Το Project Whitney είναι ένα άλλο σημείο απόδειξης ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα οδηγήσουν στην καινοτομία στις κεφαλαιαγορές, τόσο για τη λειτουργική αποδοτικότητα όσο και για την αύξηση της πρόσβασης σε ιδιωτικές αγορές για τους επενδυτές της Main Street. Με μια πλατφόρμα διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων all-in-one όπως η Codefi, τα υφιστάμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν πλέον λύσεις για το σχεδιασμό, την έκδοση και την εμπορία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και κινητών αξιών. 

Επίδειξη ConsenSys Codefi Σήμερα

Συνδεθείτε με την ομάδα εμπειρογνωμόνων μας για να επιδείξετε τη σουίτα ψηφιακών λύσεων περιουσιακών στοιχείων. Επικοινωνήστε μαζί μας Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων ΚεφαλαιαγορέςCodefiNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΠλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Εισαγωγή στο TokenizationΔιαδικτυακό σεμινάριο

Εισαγωγή στο Tokenization

Το μέλλον των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού και του DeFiΔιαδικτυακό σεμινάριο

Το μέλλον των οικονομικών: Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και DeFi

Τι είναι το Enterprise EthereumΔιαδικτυακό σεμινάριο

Τι είναι το Enterprise Ethereum?

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματοςΛευκό χαρτί

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματος

Komgo Blockchain για εμπορία εμπορίου εμπορευμάτωνΜελέτη περίπτωσης

Komgo: Blockchain για εμπορία εμπορίου εμπορευμάτων

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me