Mata Capital και ConsenSys Συνεργάτης στην Πλατφόρμα Blockchain Real Estate

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Δελτίο Τύπου HomeBlog

Η Mata Capital και ο συνεργάτης ConsenSys στην πλατφόρμα Blockchain Real Estate

Αυτή η πλατφόρμα blockchain στοχεύει να γίνει η νέα λύση μεταφοράς αξίας για συναλλαγές επενδύσεων σε ακίνητα. Έτσι, η Mata Capital γίνεται ο πρώτος φορέας στον κλάδο των ακινήτων που αξιοποιεί την τεχνολογία blockchain για επενδύσεις σε ακίνητα. Από ConsenSys 18 Ιουλίου 2019 Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2019

μπλε κόμβοι

Αυτή η πλατφόρμα blockchain στοχεύει να γίνει η νέα λύση μεταφοράς αξίας για συναλλαγές επενδύσεων σε ακίνητα. Έτσι, η Mata Capital γίνεται ο πρώτος φορέας στον κλάδο των ακινήτων που αξιοποιεί την τεχνολογία blockchain για επενδύσεις σε ακίνητα.

Παρίσι, Γαλλία  Μάτα Κεφάλαιο, Ένας ανεξάρτητος παίκτης στη διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων σε ακίνητα με περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση, ανακοίνωσε σήμερα την υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain για τη βελτιστοποίηση της επεξεργασίας μητρώων κινητών αξιών για τα προϊόντα επενδύσεων σε ακίνητα. Η έναρξη αυτής της νέας πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ConsenSys, ηγέτη στην ανάπτυξη προϊόντων λογισμικού blockchain και Screeb Notaires, συμβολαιογράφο που υποστηρίζει καινοτόμα έργα στον τομέα των ακινήτων.

Σύμφωνα με το γαλλικό διάταγμα της 24ης Δεκεμβρίου 2018, Οι παίκτες στον κόσμο των οικονομικών έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν μια τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών για την εκπροσώπηση και τη μετάδοση χρηματοοικονομικών τίτλων. Με γνώμονα την εξέλιξη του κανονιστικού πλαισίου και την ισχυρή πίστη του στην τεχνολογία blockchain, η Mata Capital αποφάσισε να αξιοποιήσει αυτήν την καινοτόμο τεχνολογία για να καταγράψει και να επεξεργαστεί ορισμένες από τις επενδυτικές της δραστηριότητες σε ακίνητα.

Συγκεκριμένα, η Mata Capital θα καταχωρήσει χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία – σε αυτήν την περίπτωση τις μετοχές μιας κεφαλαιουχικής εταιρείας που κατέχει ακίνητη περιουσία – και συγγενικών δικαιωμάτων με τη μορφή ενός «διακριτικού» * που εκπροσωπείται στο blockchain Ethereum. Εκτός από τη σημαντική μείωση του κόστους διαχείρισης ευθύνης για τον εκδότη, η τεχνολογία blockchain βελτιώνει τη ρευστότητα των μη εισηγμένων περιουσιακών στοιχείων, αυξάνει τη διαφάνεια των συναλλαγών και μειώνει τον κίνδυνο απάτης.

«Το Tokenization θα μας επιτρέψει να παρέχουμε καλύτερη ρευστότητα στους επενδυτές μας, ειδικά στη δευτερογενή αγορά», λέει ο Baptiste Saint-Martin, διευθυντής ανάπτυξης προϊόντων της Mata Capital. «Η καινοτομία βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της Mata Capital, όπως φαίνεται από την πρόσφατη εφαρμογή μιας επιχειρησιακής πλατφόρμας για την εξασφάλιση όλων των πληροφοριών των συνδρομητών μας», προσθέτει ο Souleymane-Jean Galadima, διευθυντής του πόλου καινοτομίας και της ψηφιακής επιχείρησης στο Mata Capital.

Η πλατφόρμα blockchain που προτείνει η Mata Capital, η οποία θα λειτουργεί από τις 31 Ιουλίου, προσφέρει πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά για τους επενδυτές:

– Διατηρεί το μητρώο κατόχων κεφαλαίων για κεφάλαια ακινήτων.

– Επιτρέπει στους επενδυτές να πραγματοποιούν όλες τις ενέργειες AML (“καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες”) και KYC (“γνωρίστε τον πελάτη σας”) μέσω της πλατφόρμας. και

– Προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την εξέλιξη της κατάστασης της συνδρομής σε ένα ταμείο ή μια πράξη «club-deal».


Τελικά, θα μπορούσε να επιτρέψει στους επενδυτές, ιδίως, να εγγραφούν και να μεταπωλούν εύκολα τους τίτλους τους μέσω του μετρητή, ξεκινώντας από ένα ευρώ. Αυτή η νέα πλατφόρμα blockchain θα χρησιμοποιηθεί για ένα έργο ακινήτων, δομημένο σε μια συμφωνία κλαμπ, που βρίσκεται στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού για όγκο επενδύσεων 26 εκατομμυρίων ευρώ. «Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη συμβολική επιχείρηση στην Ευρώπη», λέει η Baptiste Saint-Martin. Στο μέλλον, ο σκοπός του θα είναι να χειριστεί όλες τις επιλέξιμες δραστηριότητες της Mata Capital, η οποία σκοπεύει επίσης να προσφέρει αυτή τη λύση λευκής ετικέτας σε επαγγελματίες εταίρους στον τομέα των χρηματοοικονομικών και / ή ακινήτων.

Για να πραγματοποιήσει αυτό το έργο, η Mata Capital στηρίχθηκε στην τεχνογνωσία της ConsenSys και των προϊόντων της με το κλειδί στο χέρι για την αναγνώριση χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων λευκής ετικέτας. Τα προϊόντα της ConsenSys επιτρέπουν στους οργανισμούς να συνδέουν εύκολα τις επιχειρήσεις τους σε κατανεμημένα δίκτυα, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται νέα δίκτυα blockchain, να διαβάζουν και να γράφουν συναλλαγές ή να δημιουργούν και να διαχειρίζονται ψηφιακά στοιχεία.

«Αυτό το πρώτο βήμα σηματοδοτεί την αρχή μιας ριζικής μεταμόρφωσης του τομέα των ακινήτων. Με την πλατφόρμα ConsenSys, επιτρέπουμε στους πελάτες μας να μετακινηθούν από την εποχή του πειραματισμού σε μια βιομηχανική ανάπτυξη », λέει ο Matthieu Bouchaud, Επικεφαλής της Real Estate στο ConsenSys.

Ο Screeb συνόδευσε την Mata Capital στην εφαρμογή της λύσης μέσω μιας αποστολής εμπιστοσύνης τρίτων. Μέσω αυτού του έργου που απεικονίζει την εξέλιξη του συμβολαιογράφου επαγγέλματος που συνοδεύεται από καινοτόμες λύσεις ιδιοκτησίας, η Screeb επιβεβαιώνει την ικανότητά της να συμβουλεύει τους ηθοποιούς στον ψηφιακό μετασχηματισμό μαζί με την ορθή πρακτική της σε θεσμικά ακίνητα.

«Το έργο που υποστηρίζεται από την Mata Capital είναι μια σημαντική καινοτομία στον τρόπο σχεδιασμού και επεξεργασίας συναλλαγών χρηματοοικονομικών τίτλων με ένα ακίνητο με πλήρη ασφάλεια και ψηφιοποίηση», αναφέρουν οι Arthur Cazalet και Damien Mancel, συνεργάτες συμβολαιογράφοι στο Screeb. * Το “token” είναι ένα ψηφιακό στοιχείο που εκδίδεται και ανταλλάσσεται σε ένα blockchain

Σχετικά με την Mata Capital

Η Mata Capital είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης που ειδικεύεται στη διαχείριση κεφαλαίων ακινήτων για θεσμικούς επενδυτές και ιδιωτικές οικογενειακές ομάδες. Η εταιρεία τοποθετείται σε στρατηγικές επενδυτικής στρατηγικής + ευκαιρίας σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων ακινήτων. Δημιουργήθηκε το 2015, η Mata Capital συγκεντρώνει 19 επαγγελματίες και διαχειρίζεται ένα εκκρεμές ποσό 600 εκατομμυρίων ευρώ στις 30 Ιουνίου 2019. Η Mata Capital διαθέτει άδεια ως εταιρεία διαχείρισης χαρτοφυλακίου από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Αγοράς με τον αριθμό GP-16000024.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.matacapital.com/fr/

Σχετικά με το ConsenSys

Η ConsenSys είναι μια εταιρεία blockchain αφιερωμένη στη μετατροπή της ψηφιακής αρχιτεκτονικής του κόσμου σε ένα πιο ανοιχτό, χωρίς αποκλεισμούς και ασφαλές διαδίκτυο αξίας, που συνήθως ονομάζεται Web3. Με μια πιο αξιόπιστη αρχιτεκτονική Διαδικτύου, το ConsenSys βοηθά τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να ξεκλειδώσουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα και αξία, να αποκτήσουν αποδοτικότητα μέσω μιας κοινόχρηστης υποδομής πληροφορικής και να χρησιμοποιήσουν σύγχρονες κρυπτογραφικές μεθόδους για τη διαφύλαξη δεδομένων ιδιωτικών χρηστών. Μέσω της μοναδικής παγκόσμιας επιχείρησής μας, που αποτελείται από ένα ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών και ένα εκκολαπτήριο εκκίνησης, το σκέλος συμβούλων Enterprise Ethereum και μια εκπαιδευτική Ακαδημία, το ConsenSys χτίζει για το αποκεντρωμένο μέλλον. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: consensys.net

Σχετικά με τον Screeb Notaires

Ως ιστορικός παίκτης στην αγορά του Παρισιού, η Screeb έχει χτίσει τη φήμη της στην εξαιρετική υποστήριξη που παρέχεται σε θεσμικούς, ιδιωτικούς και επαγγελματίες πελάτες. Το γραφείο έχει έντεκα συμβολαιογράφους και σαράντα υπαλλήλους που ενεργούν με αυστηρότητα και αποτελεσματικότητα σε ακίνητα, τραπεζικές και χρηματοδοτικές και πλούτο και οικογένεια. Ωστόσο, η αριστεία της Screeb βασίζεται στην ικανότητά της να προσαρμόζεται σε αλλαγές που επηρεάζουν τους πελάτες της. Πάντα σε κίνηση, το γραφείο αναπτύσσει έξυπνες λύσεις προσαρμοσμένες ώστε να ανταποκρίνονται σε νέες απαιτήσεις και νέες προκλήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://screeb.fr/en/

Επαφές πολυμέσων:

Για την Mata Capital:

Amélie Verone: 06 46 60 03 35 – [προστατευμένο μέσω email]

Thomas Carlat: 06 16 83 88 17 – [προστατευμένο μέσω email]

Για το ConsenSys:

[προστατευμένο μέσω email]

Για το Screeb:

Houda Santoni: [προστατευμένο μέσω email]

Gwénaëlle Henri: [προστατευμένο μέσω email]

Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων Μελέτη περιπτώσεων Real EstateNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΈκθεση Ethereum Q3 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q3 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum 2 0 Staking EcosystemΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση σχετικά με το οικολογικό σύστημα Ethereum 2.0

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν BlockchainΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν Blockchain

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματοςΛευκό χαρτί

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματος

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map